🔴 رهبر معظم انقلاب در دیدار پوتین: مسئله #سوریه بسیار مهم است. موضع جمهوری اسلامی، مخالفت با حمله نظامی به این کشور و لزوم جلوگیری از آن است. یک مسئله مهم دیگر در موضوع سوریه، اشغال مناطق حاصلخیز و نفتخیز شرق فرات بوسیله آمریکاییها است که این قضیه باید با بیرون راندن آنها از آن منطقه علاج شود. ۱۴۰۱/۴/۲۸
🔻همصدا با داعش
✍فرهاد کوچکزاده
🔹قطعاً یکی از مهمترین علت محبوبیت سردار شهید قاسم سلیمانی، حضور موفق ایشان در جنگ با داعش و شکست جریان ارتجاع در منطقه بوده است؛ بااینوجود برخی از جریانات سیاسی کشور با نادیده انگاری اهمیت دستاوردهای شهدای مدافع حرم، همواره در تلاش هستند تا باهدف بهرهبرداری حزبی آن اقدام راهبردی را زیر سؤال ببرند.
🔹️گزارههایخبری:
1️⃣علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد دولت قبل در گفتگو با روزنامه اعتماد گفته است: «ناظران میگویند داعش دو سال بعد از شروع اعتراضات در سوریه سازماندهی شد و آنچه جمهوری اسلامی در سوریه مرتکب شد دفاع از دیکتاتوری اسد در برابر مردم معترض بود. تاوان بقای بشار اسد حداقل ۶۰۰ هزار کشته و مفقود و ۱۲ میلیون آواره برآورد شده است.»
2️⃣ عمادالدین باقی فعال سیاسی اصلاحطلب به بهانه مباحث حجاب که این روزها در سطح کشور مطرح است، عکس بشار اسد را با خانواده انتشار میدهد و مینویسد «اگر حفظ حکومت این زن و شوهر آنقدر ارزش داشت که اینهمه خون به پایش ریخته شود و صدها جوان ایرانی کشته شوند. چرا زنان مشابه او در خیابانهای خودمان تحمل نمیشوند.»
🔹️گزارههایتحلیلی: با توجه به اینکه جریان غربگرای داخلی همواره منافع حزبی را بر منافع ملی ترجیح میدهد، آنها از بدو حضور ایران اسلامی در سوریه، جنگ با داعش را زیر سؤال و مبلغان دروغین آنها در اوج جنگ جریان مقاومت با داعش، موضوع حقوق دویستمیلیونی مدافعان حرم را مطرح کرده بودند. بااینوجود، چند نکته در خصوص اظهارت فوق قابلتحلیل هست:
1️⃣اعتراضات به معنای مردمی آن در دو استان کوچک - درعا و سویدا - در حاشیه مرز اردن روی داد که اجتماعات از ۱۰۰ نفر و دویست نفر فراتر نمیرفتند. در این مقطع جمهوری اسلامی از برخورد خشن دستگاه امنیتی سوریه با آنان انتقاد کرد. این اعتراضات هر علتی داشت، حدود سه الی چهار ماه، به درازا کشید و بعدازآن جمعیت کمتر شد.
2️⃣ ماجرای بعد اقدامات مسلحانه و تروریستی بود که به شکل حمله به نیروهای نظامی و اداری سوریه صورت میگرفت و حدود شش ماه به طول کشید. در این مقطع ایران و حزبالله هیچ دخالت و حضوری در سوریه نداشتند.
3️⃣ مرحله سوم شکلگیری گروههای تروریستی در سوریه بود که با نقشه و حمایت کشورهای خارجی و باهدف تسلط تروریسم تکفیری در این کشور به راه افتاد. تروریستهای تحت حمایت و با برنامه سرویسهای اطلاعاتی غربی- عربی و عبری به این کشور سرازیر شدند. افق این مرحله به آتش کشیدن ملت مسلمان در سوریه، عراق و ایران، تخریب چهره اسلامی در عرصه بینالملل، خارج کردن سوریه از محور مقاومت و تسلیم آن به محور رژیم صهیونیستی و امریکا بود. بنابراین، جمهوری اسلامی ایران از این مرحله به بحران سوریه ورود کرد و به کمک متحد راهبردی خود شتافت. بااینوجود، اگر حضور ملت سوریه در دفاع از کشور و نظام خود نبود، شکست استکبار و ارتجاع امکانپذیر نمیشد.
4️⃣ صحنه حضور ایران در سوریه و پیروزی بسیار بزرگی که با شجاعت و تدبیر سرداران شهید سلیمانی و همدانی به دست آمد، افتخارآمیزترین صحنه انقلاب اسلامی است که مخالفان ددمنش ایران هم به عظمت کار ایران اعتراف دارند، اما غربزدگان روسیاه تلاش میکنند، حقیقتی بهروشنی خورشید را انکار و شب ظلمانی اش لقب دهند.
🔸️نکتهپایانی اینکه؛ از ابتدای ورود ایران در سوریه، جریان غربگرا در کنار امریکا و عربستان و ... و بهعبارت دیگر کنار جریان تروریستی تکفیری قرار گرفتند و در تخریب سوریه و قتلعام هزار هزار مردم این کشور شرکت کردند. همان کاری را در یمن و بحرین تکرار کردند.این سیاهه بدهکاری این جریان است. اما تعجب این است که چطور امروز جرات طلبکاری پیداکردهاند ؟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انصافاً این ۲ دقیقه را ببینید،
چقدر زیبا و استدلالی راجع به حضرت آقا امام خامنهای(مدظله العالی) صحبت می کند!
و ایشان را معرفی مینمایند
♦️ لزوم اخراج نیروهای آمریکایی از شرق فرات
#تحلیل_کوتاه
🔹 رهبر معظم انقلاب اسلامی روز گذشته در دیدار با رئیسجمهور روسیه با اشاره به اشغال مناطق شرق فرات از سوی نیروهای آمریکایی بر لزوم بیرون راندن آنها از این منطقه تأکید کردند. چند نکته در تشریح دیدگاه آیتالله خامنهای حائز اهمیت است:
🔸 کشاورزی بخش مهمی از اقتصاد سوریه را در سالهای پیش از بحران تشکیل میداد که عمدتاً در مناطق شرقی فرات رونق داشت. به عبارت دیگر حلب قطب صنعتی، دمشق قطب گردشگری و شرق فرات اهمیت فراوانی در تأمین نیازهای کشاورزی سوریه داشت. کشاورزی سوریه در سال ۲۰۱۱ حدود ۱۹ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل داده بود.
🔸 مزیت دیگر مناطق شرقی فرات منابع نفت آن است. آمارها نشان میدهد سوریه دارای ۲ میلیارد و ۵۰۰ هزار بشکه منابع نفتی است که عمده آنها در شرق و شمال شرق یعنی در استانهای دیرالزور، حسکه و رقه قرار دارند. سال ۲۰۱۱ بخش انرژی ۳۵ درصد از درآمد صادرات و ۲۰ درصد از درآمد دولت سوریه را تشکیل میداد و این کشور روزانه حدود ۳۵۰ هزار بشکه نفت به فروش میرساند که بخش اصلی آن از مناطق شرق فرات تأمین میشد.
🔸 با وجود این، در سالهای اخیر آمریکاییها علاوه بر حمایت از گروههای کرد در شرق فرات که منابع کشاورزی سوریه را در اختیار دارند، به استخراج و فروش نفت سوریه پرداخته و مانع از دسترسی دولت این کشور به منابع حاصل از دو حوزه نفت و کشاورزی میشوند.
✅ بنابراین و با توجه به محدودیتهای گوناگون در تسریع روند بازسازی سوریه (از جمله تحریمهای بینالمللی، محدودیت منابع ایران و روسیه، عدم سرمایهگذاری کشورهای عربی و ...)، کنترل دمشق بر مناطق شرقی فرات و در نتیجه دسترسی به منابع مالی حاصل از آن در ثبات و بهبود شرایط اقتصادی سوریه حائز اهمیت است. علاوه بر اینکه این منطقه از منظر ژئوپلتیک دارای اهمیت دارد/ اندیشکده راهبردی تبیین
📌معماری نوین منطقه
🔹حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اردوغان رئیسجمهور ترکیه و ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه با تأکید بر ضرورت عملیاتی شدن تفاهمها و قراردادهای بین دو کشور، هوشیاری در مقابل سیاستهای فریبکارانه غرب و امنیت منطقه را با همگرایی منطقهای لازم دانستند؛ اهم محورهای بیانات معظمله به شرح ذیل است:
الفـ مهمترین محورها در دیدار با رئیسجمهور روسیه:
1️⃣ اگر راه در مقابل ناتو باز باشد حد و مرزی نمیشناسد و اگر جلوی آن در اوکراین گرفته نمیشد، مدتی بعد به بهانه کریمه، همین جنگ را به راه میانداختند.
2️⃣ امروز آمریکا و غرب ضعیفتر از قبل شده و با وجود تلاش و هزینه زیاد، بُرد سیاستهای آنها در منطقه ما از جمله در سوریه، عراق، لبنان و فلسطین بسیار کم شده است.
3️⃣ یک مسئله مهم دیگر در موضوع سوریه، اشغال مناطق حاصلخیز و نفتخیز شرق فرات بهوسیله آمریکاییها است که این قضیه باید با بیرون راندن آنها از آن منطقه علاج شود.
4️⃣ جمهوری اسلامی، سیاستها و برنامههایی را که منجر به بسته شدن مرز ایران و ارمنستان شود، هرگز تحمل نخواهد کرد.
5️⃣ ایشان با تأیید سخنان رئیسجمهور روسیه درباره ضرورت راهاندازی خط آهن رشتـ آستارا، این کار را موجب تکمیل خط حملونقل شمالـ جنوب و به نفع هر دو کشور دانستند.
6️⃣ دلار را باید به تدریج از مسیر معاملات جهانی خارج کرد و این کار بهصورت تدریجی، ممکن است.
7️⃣ آمریکاییها هم زورگو هستند و هم حیلهگر، و یکی از عوامل فروپاشی شوروی سابق فریب خوردن در مقابل سیاستهای آمریکا بود، البته روسیه در دوره جنابعالی استقلال خود را حفظ کرده است.
بـ مقام معظم رهبری در دیدار رئیسجمهور ترکیه رهنمودهای ذیل را نیز بیان فرمودند:
1️⃣ با وجود اقبال بعضی دولتها به رژیم صهیونیستی، ملتها عمیقاً با این رژیم غاصب مخالف هستند.
2️⃣ شما نیز امنیت سوریه را امنیت خود بدانید. مسائل سوریه را باید با مذاکرات حل کرد و ایران، ترکیه، سوریه و روسیه با گفتوگو این مسئله را تمام کنند.
3️⃣ حمله نظامی به شمال سوریه، قطعاً هم به ضرر سوریه هم به ضرر ترکیه و هم به ضرر منطقه است و اقدام سیاسی مورد انتظار از جانب دولت سوریه را نیز محقق نخواهد کرد.
4️⃣ با تروریسم حتماً باید معارضه کرد اما حمله نظامی در سوریه به نفع تروریستها خواهد بود البته تروریستها نیز محدود به یک گروه خاص نیستند.
5️⃣ اگر سیاستی مبنی بر مسدود کردن مرز ایران و ارمنستان وجود داشته باشد، جمهوری اسلامی با آن مخالفت خواهد کرد چرا که این مرز یک راه ارتباطی چند هزار ساله است.
🔹️نکته پایانی: مهمترین پیام این نشستها بر محور همگرایی اقتصادیـ سیاسی، مقابله با تهدیدات منطقه و عبور از چالشها با عدم وابستگی به قدرتهای غربی است؛ اما آنچه در حال حاضر مهم است انتقال پیام مهم این نشست است که مسائل منطقهای باید در منطقه حل شود چرا که توانمندی، بلوغ و اقتدار حل مسائل منطقه در میان کشورهای منطقه وجود دارد.
✅نگاهی به بزرگترین سرمایه گذاری خارجی در تاریخ اقتصاد ایران
🔰آغازی بر پایان یکه تازی قطر در میدان گازی مشترک
🔻 تفاهمنامه ۴۰ میلیارد دلاری با روسیه چگونه روند چند سال اخیر را معکوس میکند؟
🔹شاید برای هر ایرانی جالب باشد که بداند در یک دهه گذشته و در شرایطی که همه امورات کشور به غرب و برجام گره زده شده بود ایران تنها شاهد کمتر از ۱۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری در صنعت نفت خود بود؛ اما روز گذشته تفاهم نامه ایران و روسیه به مبلغ ۴۰ میلیارد دلار امضا شد تا این صنعت راهبردی جانی دوباره بگیرد.
🔹با این قرارداد حجم قراردادهای داخلی و خارجی طی چند ماه اخیر به ۷۰ میلیارد دلار رسید! عددی مهم و استثنایی که تنها میتوانست در پرتو تغییر گفتمانی کشور رقم بخورد و کاستیها و عقب گردهای دولت روحانی را در میان مدت جبران نماید.
🔹این قراردادها و هزینه کردهای راهبردی در حوزه زیرساختی آثار مثبتی به جا خواهد گذاشت که از عمر دولتها بیشتر خواهد بود.
🔹به بیان دیگر کارنامه چندماهه دولت رئیسی هفت برابر بیشتر از کارنامه هشت ساله روحانی برای این صنعت مهم کشور و منافع ایرانیان منفعت داشته است. هرچند دقت نظر در این ارقام نشان میدهد حجم نازل سرمایه گذاری جذب شده کفاف هزینه استهلاک این صنعت بزرگ ایران را هم نمیداده است و به واقع هر سال حاکم بودن تفکر دولت روحانی در ایران دهها میلیارد دلار به این صنعت و هزاران میلیارد به اقتصاد کشور ضربه زده است.
💢اهمیت نشست سه جانبه ایران، روسیه و ترکیه چیست؟/ اتفاق مهمی که در دیدار پوتین و رهبرانقلاب رخ داد.
🔹بار دیگر تهران میزبان نشست ۳جانبه ایران، روسیه و ترکیه شده است؛ پوتین و اردوغان به تهران سفر کردهاند. در مورد این سفر حرفهای زیادی زده میشود. یکی آن را بزرگترین اتفاق قرن میداند و دیگری بیارزش میخواند. متاسفانه مثل همیشه در مورد این سفر مهم دعواهای سیاسی و جناحی داخلی پررنگ بوده و کمتر به واقعیت ماجرا توجه میشود.
🔹قدرت؛ تنها و تنها عاملی که باعث میشود یک کشور در عرصه بینالملل به منافع خود دست یابد. عوامل مختلف و زیادی در افزایش یا کاهش قدرت نقش ایفا میکنند. اما در اینجا مسئلهای که برای ما مهم است، ژئوپلتیک یا همان جغرافیای سیاسی میباشد. «دانیل یرگین» مدیر شورای روابط خارجی و انجمن انرژی آمریکا، مسئله انرژی را از مهمترین مولفههای قدرت برای کشورها میداند. به ویژه آنکه نیاز تمام کشورها روزبه روز به انرژی بیشتر شده و از طرفی دیگر منابع انرژی روزبه روز کمتر میشود.
🔹 یرگین در کتاب خود که از نظر وال استریت ژورنال برترین کتاب سال شده است، معتقد است که با وجود کشف منابع سرشار از نفت و گاز در ایالات متحده، بازهم آمریکا به منابع خاورمیانه وابستگی شدید دارد و در دنیای امروز با توجه به گسترش روز افزون چین به عنوان بزرگترین مصرف کننده انرژی، کشورهایی که بتوانند فرمان انرژی جهان را در دست بگیرند، برنده هستند.
🔹نیاز به گفتن ندارد که در میان تجارتهای جهانی، بیشترین سطح مبادلات در حوزه مبادلات انرژی است. باز هم نیاز به گفتن نیست که ایران ما منبع سرشار نفت و گاز بوده و روسیه نیز در حوزه گاز طبیعی در رتبه نخست جهان قرار دارد و ترکیه نیز با توجه به موقعیتی که دارد، از مراکز مهم انتقال انرژی در جهان است.
🔹سناتورهای آمریکایی در سال ۲۰۱۱ معتقد بودند که تحریمهای اقتصادی ایران به ویژه تحریمهای نفتی، زمانی خود به خود دچار فروپاشی میشوند که ایران با توجه به منابع سرشار، به عنوان یکی از بازیگران اصلی انرژی جهانی نقشآفرینی کند.
🔹در این میان ایران در یک همکاری و همبستگی منطقهای با کشورهای آسیایی علاوه بر اینکه میتواند از شر تحریمها خلاص شود، میتواند تعیینکننده نرخ مبادلات تجاری انرژی باشد. به زبان ساده؛ ایران میتوان بگوید مبادلات انرژی با ارزی غیر از دلار انجام شود. همه میدانند که تحریمها تنها در صورتی اثرگذار است که دلار به عنوان ارز تجاری مورد استفاده قرار گیرد و زمانی که بتوان از انحصار این ارز آمریکایی خارج شد، دیگر تحریمها معنایی ندارد.
🔹ایران همیشه به دنبال رهایی از تحریم بوده و بارها راه مذاکره امتحان شد و نتیجه نداد. بد نیست یک بارهم راه تغییرات اقتصادی بین المللی براساس منطقهگرایی را تجربه کنیم. مانند تجربه موفق اتحادیه اروپا...
✍🏻 مهدی پیشبین
✅بزرگترین تفاهم نامه نفت ایران
✍ احسان حسینی
🔹تفاهمنامه بزرگترین سرمایهگذاری تاریخ صنعت نفت بین شرکت نفت و شرکت_گازپروم با ارزش ۴۰ میلیارد دلار امضا شد.
🔰محورها عبارتند از:
🔻سرمایهگذاری ۱۰ میلیارد دلاری گازپروم برای توسعه میدان گازی پارسشمالی و کیش
🔻توسعه ۶ میدان نفتی از جمله منصوری، آبتیمور، کرنج، آذر و چنگوله
🔻سرمایهگذاری ۱۵ میلیارد دلاری گازپروم برای فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی
🔻سوآپ گاز و فرآورده نفتی با روسها و سرمایهگذاری جهت تکمیل پروژه ایران-ال.ان.جی
🔺پیش از این هم در شرایط تحریم به میزان ۴ میلیارد دلار برای توسعه ۷ میدان نفتی با روسیه قرارداد امضا شده بود.