🔴آن سوی یک شانتاژ
🔹هیجان زدگی و شانتاژ رسانه های انگلیسی به بهانه حمله به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران، عجیب هست و نیست.
🔹رویترز و بی بی بی سی فارسی، بلافاصله پس از انتشار خبر، ضمن برجسته سازی این ماجرای ظاهرا شخصی و ناموسی، سعی کردند ابعاد تروریستی- سیاسی به ماجرا داده و جنگ دیپلماتیک را انگاره سازی کنند.
🔹طبیعی است که ادعای فرد مهاجم درباره هفت ماه مفقودی همسرش، باید در تحقیقات روشن شود و با توجه به تابعیت همسر وی، نیازمند همکاری جمهوری آذربایجان است.
🔹واکنش شتابزده و پرخاشگرانه دولت باکو در حالی است که اگر در این ماجرا، یک همکار سفارت جمهوری آذربایجان کشته و دو نفر مجروح شده اند، در حمله تروریستی به حرم شاهچراغ شیراز، ۱۳ ایرانی شهید و ۲۱ نفر مجروح شدند. و طبق بیانیه رسمی وزارت اطلاعات:
🔹"عنصر اصلی هدایت و هماهنگکننده این عملیات تروریستی، تبعه جمهوری آذربایجان بوده که از فرودگاه حیدر علیاف در باکو پرواز و از فرودگاه امام خمینی(ره) وارد ایران شده است. وی پس از رسیدن به تهران، خبر حضور خود را به عنصر هماهنگکننده در جمهوری آذربایجان اعلام نمود".
🔹دولت باکو نه درباره میزبانی تروریست های ضد ایرانی توضیح درست و قانع کننده ای ارائه کرده، و نه درباره عدم رعایت اصل حسن همجواری و میزبانی اقدامات جاسوسی و خرابکارانه صهیونیست ها . (مانند تحرکات پهپادی و خرابکارانه علیه برخی تاسیسات در داخل ایران).
🔹اما درباره رویکرد رسانه های انگلیسی گفتنی است که انگلیسی ها، چند هفته قبل با سر و صدای بسیار و فراخواندن سفیر خود از تهران، سعی کردند با یک تیر، به چند هدف برسند:
🔹هم رسوایی بازداشت جاسوس بزرگ خود (علیرضا اکبری) و اعدام وی را با شوک درمانی به حاشیه بیندازند؛ هم روحیه دیگر مزدوران را بازسازی کنند؛ و ضمنا با همراه کردن برخی دول اروپایی (مثل فرانسه و آلمان)، ایران را به جنگ سفارتخانه ای و دیپلماتیک تهدید کنند.
🔹نتیجه اما، بی اعتنایی مطلق ایران بود تا جایی که سفیر بریتانیای صغیر - همان که با جنجال فراوان رفته بود- چند روز قبل، بی سر و صدا و مخفیانه به تهران برگشت؛ تا خبط و سرشکستگی ۲۵ سال قبل در ماجرای میکونوس را تکرار نکرده باشند.
🔹با شلوغ کاری رسانه های انگلیسی درباره ماجرای سفارت جمهوری آذربایجان، به نظر رسید که آنها می خواستند شکست فاحش دو هفته قبل را از مسیر دیگری جبران کنند.
🔹اما شناسایی و اعدام شدن جاسوس بزرگ و لو رفتن بخشی از شبکه ذکور، ضربه ای نیست که به این سادگی برای انگلیسی ها فابل جبران یا کتمان باشد؛ همچنان که شکست دوم، در تهدید به جنگ سفارتخانه ای.
✍ #محمد_ایمانی
🔴 سیدمصطفی خوشچشم در گفتگو با #مرکز_مطالعات_آمریکا مطرح کرد: حمله به عینالأسد علیرغم همه مزایایی که داشت، یک رفتار حداقلی و ناکافی نبود!
🔻#شهید_سلیمانی باعث شدند که عمق استراتژیک ایران تا دریای مدیترانه گسترش پیدا کند.
🔻ترور حاج قاسم یکی از اصلیترین بخشهای این پازل بود تا بتوانند در فقدان ایشان، گامهای بعدی را بردارند.
🔻در زمان #ترامپ و بعد از خروج از برجام نیز این طراحی انجام شد اما بعد از آن، متوجه شدند که ایران، عقبنشینی نمیکند لذا به سمت گزینه ترور رفتند.
🔻متأسفانه #رویکرد_انفعالی که در این زمینه در دولت قبل وجود داشت، باعث میشد که تصمیمات کلی نظام نیز تحت تأثیر قرار بگیرد.
🔻حمله به #عین_الاسد یک رفتار حداقلی و ناکافی نبود و باید رژیم صهیونیستی، مورد هدف موشکی و پهپادی ایرانی قرار میگرفت.
🔻حضور آمریکا در منطقه #غرب_آسیا هم به دلیل تغییر نگاه و هم فشارهای ایران، کمرنگ شده اما جنسشان تغییر کرده است.
✅ جهت مطالعه و دریافت نسخه چاپی این گفتگو روی لینک زیر کلیک کنید:
http://ascenter.ir/?p=10845
--------------
🌀 نقش پهپادهای ایران در تغییر آینده جهان.
🔹👆عنوان مقاله ای که در موسسه واشنگتن به چاپ رسیده است.
https://www.washingtoninstitute.org/policy-analysis/what-irans-drones-ukraine-mean-future-war
🔻 نویسنده، در پایان مقاله به این نتیجه رسیده است که اگر ایران را نابود نکنیم، تا سال ۲۰۲۸ تبدیل به یک قدرت جهانی خواهد شد که از شما سهم خواهی می کند.
◀️ استدلال نویسنده به این صورت است:
*⃣ در جنگ روسیه و اوکراین، ایران با رونمایی از پهپادهایش، بازی جنگ را بر هم زد.
⏺ که البته به گفته مقامات ذی صلاح ایرانی، ساخت این پهپاد به ۱۰ سال پیش، یعنی ۲۰۱۲ برمی گردد.
⏹ یعنی ایران توانست با تکنولوژی ۱۰ سال قبل خود، معادله جنگ بین دو فروشنده بزرگ سلاح دنیا، یعنی آمریکا و روسیه را تغییر دهد.
❓چطور؟
◀️ نویسنده مقاله می گوید:
1⃣ ایران این پهپادها را بسیار ارزان تمام کرده است. درحالیکه قیمت پهپادهای آمریکایی حدود یک میلیارد دلار است.
2⃣ این پهپادها، ▫️ابعاد بسیار کوچک دارند ▫️در ارتفاع پایین پرواز می کنند و ▫️سرعت کمی دارند. ⬅️ درنتیجه تشخیص و هدف گیری آنها بسیار مشکل است.
☑️ به گفته نویسنده مقاله، ایران
می تواند با تولید و فروش این تکنولوژی و نظیر آن، پیشرفت اقتصادی چشمگیری داشته باشد. چون همین الان، بیش از ۶۰ کشور درخواست خرید این پهپاد را دارند. مشتریانی که حاضرند بهای این تکنولوژی را به میل ایران پرداخت کنند. دلار، طلا، یورو و ...
🔴 نویسنده مقاله معتقد است که مجموعه نظامی ایران، با دریافت این پول
1⃣ ابتدا علم وابسته به خود را بالا
می برد و این باعث رشد تکنولوژی های وابسته می شود.
2⃣ مازاد درآمد، صرف پیشرفت دانشگاه ها می شود.
3⃣ سرریز این درآمد باعث رشد صنعت در ایران می شود
4⃣ در ادامه کشاورزی ایران رشد می کند 5⃣ سپس ایرانیان برای رشد فرهنگ شیعی هزینه خواهند کرد.
6⃣ و این روند در نهایت منجر به نهادسازی ایران در صحنه بین الملل شده و ایران را تبدیل به یک ابرقدرت می کند.
✅ نویسنده تاکید می کند که این روند، دقیقا مثل آن چیزی است که پس از جنگ جهانی دوم برای آمریکا اتفاق افتاد.
▪️آمریکا دور از فضای جنگ بود. ولی به تک تک کشورهای درگیر، سلاح فروخت و کل اقتصادش متحول شد.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
چرا عملیات دیشب قدس بسیار مهم بود ؟
1️⃣ این عملیات در شرایط آماده باش کامل دستگاه های امنیتی اسرائیل در کرانه غربی رود اردن انجام گرفت که مکان دقیق آن بیت حنینا در شمال بیت المقدس بود.
🔸️حمله دیشب چنان دردناک بود که وزیر جنگ اسرائیل که به آمریکا سفر کرده بود را مجبور به بازگشت کرد و نتانیاهو و بن غفیر (وزیر امنیت ملی) شخصا به بازدید از صحنه عملیات رفتند .
2️⃣ تلفات این عملیات در ۲۰ سال اخیر در قدس اشغالی بی سابقه بود؛ از طرفی این یورش از طریق طپانچه برونینگ با کالیبر ۹ میلی متری انجام شد که عامل آن با حداقل شلیک ، حداکثر تلفات را از صهیونیست ها گرفت و موفق به فرار از محل گردید و سپس در یک مکان ایست و بازرسی در درگیری جداگانه به شهادت رسید .
3️⃣ عامل این عملیات " خیری علقم " جوان ۲۱ ساله فلسطینی بود که حتی انتفاضه دوم را ندیده اما فرهنگ مقاومت به او منتقل گشته بود.
🔸️سوال مهمی که مطرح شده که این جوان کم سن و سال ، تیراندازی با این دقت را چگونه و درکجا فراگرفته ؟ زیرا کرانه غربی تحت اشراف کامل اسرائیل و یک منطقه امنیتی و کنترل شده است .
4️⃣ نتانیاهو و بن غفیر قصد داشتند از ابتدای دولت خود با مشت آهنین وارد عرصه کارزار با فلسطینیان شوند، اما صهیونیست ها در ۲ روز گذشته هم در جنین یک نفر کشته دادند ، هم از سوی غزه راکت به سمت اراضی اشغالی شلیک شد و هم در قدس تا این لحظه ۱۰ کشته و ۱۳ زخمی را متحمل شده اند ؛ آماری بی سابقه در ۱۰ سال اخیر.
🔸️مطئمنا واکنش دولت افراطی اسرائیل به حمله دیشب دیوانه وار خواهد بود اما فلسطینیان نیز دست روی دست نخواهند گذاشت و درگیری ها همچنان سیر صعودی به خود می گیرد.
5️⃣ مقاومت در کرانه غربی به تسلیحات زیادی دست یافته و روزانه عملیات های متعددی علیه اسرائیلی ها انجام می شود.
🔸️نکته جالب اینست که در کرانه غربی ، صدهها هزار اسرائیلی حضور دارند و کاملا در دسترس فلسطینی ها جهت گرفتن انتقام هستند .
🔸️از لحاظ حقوق بین الملل نیز این منطقه توسط تمام دنیا اشغالی محسوب می شود و حضور اسرائیلی ها در آن غیرقانونی است و عملیات های فلسطینیان نیز علیه اشغالگران طبیعتا مشروع تلقی می گردد.
6️⃣ راهبرد تسلیح کرانه غربی و شعله ور ساختن آن علیه اسرائیل ، با موفقیت در حال انجام است و نتانیاهو نمی تواند به راحتی آن را حل کند ، زیرا بیش از ۳ میلیون فلسطینی با انگیزه در این منطقه حاضر هستند که نمیشود همه آنها را کشت یا بیرون کرد.
7️⃣ نتانیاهو از پس حل چالش ها در کرانه غربی برنخواهد آمد ، چه برسد به این که بخواهد در سوریه و لبنان با جمهوری اسلامی مقابله کند و یا حتی علیه برنامه اتمی ایران اقدامی انجام دهد.
🔸️ایران مدت ها پیش راهبرد تسلیح کرانه غربی را آغاز کرده و به نظر می رسد آن را ادامه دهد زیرا اهمیت این منطقه به لحاظ جمعیتی و جغرافیایی بسیار با اهمیت تر از غزه است.
🔸️برای نمونه شهر قلقیلیه در کرانه غربی، تنها ۱۵ کیلومتر با تل آویو فاصله دارد و از کنترل خارج کردن کرانه غربی، اساس رژیم صهیونیستی را متزلزل می کند.
8️⃣ اسرائیل از ۴ طرف محاصره شده است ؛ سوریه ، لبنان ، غزه و جدیدا مقاومت فلسطینی در کرانه غربی رود اردن .
🔸️مطمئنا اگر جنگی رخ دهد ارتش اسرائیل نمی تواند به طور همزمان با ۴ طرف درگیر شود. حتی اگر توان موشکی و پهپادی مقاومت در یمن و عراق را نیز محاسبه نکنیم .
9️⃣ تلفات ۲ روز اسرائیل به اندازه نصف تلفات آن در سال ۲۰۲۲ بود و پیش بینی می شود در سال ۲۰۲۳، بی سابقه ترین تلفات به اسرائیل وارد شود .
🔟 محمود عباس و جناح سازشکار فلسطین، دیگر کوچکترین تاثیری در تحولات این کشور ندارند؛ زیرا نه توانسته اند مانع از جنایات اسرائیل علیه فلسطینیان شوند و نه مقاومت را در کرانه غربی کنترل کنند و مردم نیز برخلاف آنان با مبارزان همراه شده اند که شادی و شعف عمومی پس از عملیات دیشب موید این نکته بود.
📌 در پایان این نکته لازم به ذکر است که به زودی سیر تنش ها میان فلسطین و اسرائیل بالا می گیرد و چنین عملیات هایی به صورت معمول در می آیند .
🔸️نکته اینجاست که دولت نتانیاهو تا کجا می تواند از طریق جوخه های ترور (مانند رخداد جنین ) پاسخ دهد ؟
🔸️به نظر می رسد اسرائیلی در آینده نزدیک عملیاتی گسترده را آغاز نماید که افق روشنی برای مطلوبیت نتیجه آن در راستای امنیت اسرائیل دیده نمی شود.
🔴ترکیه، امارات و آذربایجان عملیات مقدس و موفقیت آمیز قدس اشغالی را محکوم و تروریستی اعلام کردند.😡
پ.ن: نقابها در حال کنار رفتن است، ملت فلسطین هوشیارتر خواهد شد برای شناخت دوست و دشمن
15.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 شاگردان نامدارش گواه بزرگی اوست، آیت الله سیدعلی قاضی (ره)
🔺رکورد شکنی حدود ۷ میلیارد دلاری صادرات غیرنفتی کشور در ۱۰ ماههی امسال، نسبت به مدت مشابه (با افزایش از ۳۸/۵ میلیارد دلار به ۴۵/۳ میلیارد دلار)، آنهم باوجود تمام تحریمها، فشارهای خارجی و محدودیتهای موجود، میتواند یک #خبر_خوب، گویای تلاشهای دولت سیزدهم در حوزه تجارت خارجی و نوید دهندهی روزهای بمراتب بهتری در این زمینه (درصورت حمایت و برنامه ریزی بهتر) باشد!
♨️ حمله به سفارت آذربایجان و صدا و سیمایی که اینگونه انتظار داریم⁉️
🔻صدا و سیمای ملی به عنوان نهادی مرجع در زمینهی اطلاعرسانی و خبررسانی، نقش بسیار مهمی در روایت دقیق، صحیح و منطبق بر وقایع را دارد. در دنیایی که تصاویر سخن میگویند، و در زمانی که هنوز جنگ ترکیبی دشمن (بویژه در زمینهی شناختی_ ادراکی) ادامه دارد، اهمیت «روایت اول» از حوادث بسیار حیاتی میباشد.
🔹 در این رابطه، به نظر میرسد عملکرد صدا و سیما در حادثهی حمله به سفارت کشور آذربایجان و در مقایسه با سایر حوادث را میتوان تا حد زیادی مناسب ارزیابی کرد.
🔶 خبرنگاران و دوربین صدا و سیما از همان ساعات اولیه با حضور در صحنه این حادثه و مصاحبه با پلیس و فرد مهاجم و انعکاس اخبار مربوط به آن و بیان جزئیاتش و ... برای مخاطبان خود، نقش مهمی را در بیان و تولید « روایت اول» ایفا کردند.
همچنین با پخش فیلمهای دوربین مدار بسته، انعکاس در بخشهای مهم خبری و زیر نویس شبکه خبر و ... تا حدود زیادی مانع از روایت سازیهای غلطِ رسانههای معاند و ایجاد بحران گردید، امری که اگر در حوادثی مشابه، نظیر حادثهی ایذه و مهسا امینی و ... اتفاق میافتاد مانع از روایت سازیهای رسانههای معاند و ایجاد بحران توسط آنها میگردید.
✍🏻 علی روستا
💢باد کاشتهاید و طوفان درو میکنيد
🔹هر چند از قدیم گفتهاند سگ زرد برادر شغال است و فرقی بین نتانیاهو، لاپید، بنت و... نیست ولی یکی از خصوصیاتی که کارشناسان منطقهای برای دولت جدید نتانیاهو برمیشمردند وجود نیروهای راستگرای افراطی مانند ایتماربن غفیر وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی و امثال او در این کابینه است. حضور این نیروهای رادیکال و تندرو این تحلیل را برای تحلیلگران ایجاد کرد که باید شاهد افزایش تقابل صهیونیستها و گروههای فلسطینی باشیم. این پیشبینی هم درست از آب درآمد و حمله چند روز گذشته صهیونیستها به اردوگاه جنین منجر به شهادت حدود ۱۰ نفر و زخمی شدن دهها فلسطینی شد.
🔸اما گروههای فلسطینی در غزه و در کرانه باختری نشان دادهاند که در مقابل جنایات صهیونیستها کوتاه نخواهند آمد و سیاست رفتار متقابل را پیگیری میکنند. به همین دلیل عملیات شهادتطلبانه شب گذشته فلسطینیها را باید پاسخی به اشغال سرزمین فلسطین و رفتارهای وحشیانه صهیونیستها در قبال فلسطینیها خصوصا مواضع اخیر دولتمردان کابینه نتانیاهو دانست.
🔹صهیونیستها در سه سال گذشته ۵ انتخابات را برگزار کردهاند و هر کدام از دولتهایی که بر سر کار آمدهاند پس از مدتی ساقط شدهاند. این امر نشان میدهد که پای دولتها در سرزمینهای اشغالی بسیار سست و لرزان است خصوصاً دولت نتانیاهو که در چند مدت اخیر با راهپیماییها و اعتراضاتی از سوی مخالفان مواجه بوده و پایش بیش از پیش سست است.
🔸رژیم صهیونیستی که در سال ۱۹۶۷ تمام اعراب را به هماوردی میخواند و در عرض شش روز همه کشورهای عربی رو در روی خود را با شکست بدرقه میکرد امروز در مقابل گروهها و هستههای کوچک مقاومت زانوی غم بغل گرفته است. هر چند بیبی خیال میکرد با حمله به فلسطینیها میتواند موجب وحدت در سرزمینهای اشغالی شود اما ظاهرا اشتباه کرده است. نتانیاهو باد کشته است و در حال درو کردن طوفان است. نکتهای که میتوان پیشبینی کرد این است که از امروز فضای به وجود آمده موجب فشار بیشتر بر سیاستمداران تندروی کابینه لرزان و در حال فروپاشی نتانیاهو خواهد گردید و شاید او هم به سرنوشت اسلافش در سه سال گذشته دچار شود و زود عطای نخستوزیری صهیونیستها را به لقایش ببخشد و از گود بیرون رود.
✍🏻یعقوب ربیعی
✅ تحلیل حقوقی مسدودسازی تنگه هرمز
🔹 تنگه هرمز که آبهای آزاد خلیجفارس را به دریای عمان مرتبط میکند و عرضش به 21 تا 52 مایل دریایی میرسد و تنها گذرگاهی است که بهسوی اقیانوس هند ادامه دارد و حملونقل دریایی را در سطح بینالمللی از طریق اقیانوس و دریای آزاد در این منطقه از جهان میسر میکند. بنابراین وضعیت حقوقی تنگه هرمز که از تنگههای بینالمللی است متاثر از حقوق آبراههای بینالمللی است.
🔸 دولت ساحلی دارای حق حاکمیت بر دریای سرزمینی است، البته این حاکمیت مطلق نیست و توسط حق عبور بیضرر کشتیهای خارجی محدود میشود. حق عبور بیضرر استثنایی بر اصل حاکمیت دولتها در دریای سرزمینی است، بنابراین حاکمیت دولت در این منطقه مطلق نیست و مطابق با قواعد و مقررات حقوق بینالملل دریاها بهاجرا درمیآید.
✅ عبور بیضرر ریشه در حقوق بینالملل عرفی و معاهدات حقوق بینالملل دریاها دارد، بنابراین برای اجرای آن نیاز به دادن اطلاع قبلی یا کسب اجازه از سوی دولت ساحلی نیست. حق عبور بیضرر برای نفع متقابل همه کشورها و بهویژه برای تسهیل حملونقل تجارت دریایی بهرسمیت شناخته میشود و این محدودیتی است که حقوق بینالملل بر حاکمیت دولتهای ساحلی در دریای سرزمینی وارد کرده است.
🔹 این حالت دور از ذهن است که ایران در تضاد با منافع ملی خود و با استناد به حقوق بینالملل بتواند دست به اقدامات مقتضی در این راستا بزند. البته با توجه به اینکه درمورد تنگه هرمز دو حالت عبور بیضرر و عبور ترانزیت محل مناقشه است و ایران هنوز به کنوانسیون ۱۹۸۲ نپیوسته، بلکه فقط آن را امضا کرده است. البته مسدود کردن بخشی از تنگه که خارج از دریای سرزمینی است، درحالحاضر مطابق با کنوانسیون ۱۹۵۸ یا ۱۹۸۲ یا حقوق عرفی موجود نیست و از منظر حقوق بینالملل قابلپذیرش نخواهد بود.
🔸 کارشناسان نظامی معتقدند که گزینه مسدود کردن تنگه هرمز اگرچه میتواند یکی از تاکتیکهای احتمالی جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با حمله احتمالی دولتهای دیگر باشد اما بهعنوان گزینه نخست نیست، زیرا کارشناسان امنیت ملی موسسه تحقیقاتی هریتیج بر این نظر هستند که ایران انبوهی از گزینهها را در اختیار دارد و درعینحال میتواند عبور نفتکش ها را مختل کند و باعث ایجاد شوک در بازار نفت شود.
💢 بنابراین تا زمانی که تهدیدی علیه امنیت کشور عزیزمان ایران از طریق دریاهای آزاد و تنگه هرمز از سوی دشمنان خارجی وجود نداشته باشد، دولت ما بهلحاظ حقوق بینالملل دریاها مجاز به مسدود کردن تنگه هرمز نیست. تا زمانی که عبور بیضرر به ضرر کشور ما تمام نشود، هیچ کشوری نمیتواند از 12 مایل دریای سرزمینی تجاوز کرده و اعمال حاکمیت و اقدام به مسدود کردن تنگه و آبراه بینالمللی کند، لذا زمانی که امنیت ملی از طریق عبور بیضرر دستخوش نقض بشود در آن صورت دولت جمهوری اسلامی ایران میتواند عبور از تنگه را برای حفظ امنیت ملی خود مدتی بهحالت تعلیق دربیاورد.
✍محسن اکبری