✅ خودکشی غرب در اوکراین؛ مواجهه منطق راهبردی با سودهای تسلیحاتی!
🔹در حالی که منطق راهبردی ایجاب میکند بازیگران اروپایی ناظر بر شرایط کنونی نبرد اوکراین و آیندهنگری نسبت به روابط با مسکو، سریعا رویکرد صلحمحور را جایگزین جنگافروزی خود در اوکراین کنند، اما شرکتهای تسلیحاتی که اتفاقا نفوذ زیادی نیز در دولتهای غربی دارند، اجازه تحقق این رویکرد منطقی و عقلانی در حوزه راهبردی را نمیدهند.
🔹در این میان، آمریکا با فاصله زیاد نسبت به دیگر کشورهای جهان بزرگترین صادر کننده تسلیحات است و ۴۰ درصد این بازار را در اختیار دارد.
🔹آمریکا و متحدانش با جلوگیری از عضویت اوکراین در ناتو و اتحادیه اروپا، مجاری صدور تسلیحات به این کشور را بدون هیچگونه محدودیتی باز گذاشتهاند، زیرا اگر اوکراین به عضویت ناتو یا اروپای واحد در آید، مبادلات تسلیحاتی آن با برخی محدودیتها مواجه خواهد شد.
🔹در واقع؛ سیاستهای تسلیحاتی غرب در اوکراین، موضوعی نیست که بتوان آن را ناشی از یک رویکرد صرفا تصادفی یا مقطعی دانست و قطعا بخشی از این سیاستها ناظر بر هدفگذاری کلان آمریکا و بازیگران اروپایی مبنی بر تبدیل اوکراین به یک گره کور راهبردی در حوزه روابط بینالملل است.
ظاهرا خیلی چیزها عوض شده: مصر زمان احمدی نژاد که به ایرانی ها ویزای توریستی داد شرط گذاشت از مراکز مذهبی دیدن نکنند.
حالا دیپلمات اسبق مصری عبدالله الأشعل گفته شروع روابط سیاسی مصر و ایران به رونق گردشگری مصر کمک می کند و ایرانی ها می توانند از مرقدهای اهل بیت هم بازدید کنند.
✅ایران قطب تحولات مهم جهانی
✍سیدفخرالدین موسوی
🔹نشانه های روشنی از تغییر اکوسیستم سیاسی منطقه ای به نفع ایران و به ضرر آمریکا در حال پدیدار شدن است.
وقتی چندی قبل رهبر معظم انقلاب به تغییر توزان نظم فعلی جهانی و ایجاد ساختاری جدید در قالب تمدنی نوین، سخن به میان آوردند، کمتر کسی به تحقق این وعده ها، حداقل در کوتاه مدت امیدوار بود.
اکنون اما، صدای شکسته شدن پایه های تمدنی غرب و ایجاد تمدنی جدید با محوریت ایران بیش از پیش، شنیده میشود.
توافق ایران و عربستان، بخشی از این تغییر توازن بود.
توافقی که پیامدش دولت سعودی که دست نشانده و مطیع اوامر آمریکاست را مجبور میکند حتی نمایندگان رژیم صهیونیستی را به خاک خود نپذیرد و یا امارات متحده عربی (برادر ناخلف و کوچکتر عربستان) را وا میدارد از حضور افسران رژيم صهيونيستي جلوگیری کند.
ورود روسیه به سبد فوتبالی آسیا را هم نباید از نظر دور داشت.
در آینده بسیار نزدیک، قطبیت سیاسی جهان را چند کشور از جمله چین و روسیه، با محوریت ایران، خواهند داشت.
ورشکستگی یکی پس از دیگری بانکهای اروپایی و آمریکایی هم از دیگر نشانههای شکل گیری این تمدن نوظهور است.
👈اینکه رهبری باز فرمودند در بیان نقدها و ضعفهای کشور، شرایط دنیا و منطقه را هم باید دید، باز گواه این تغییر اکوسیستم سیاسی دنیاست و نشان میدهد ایران روز به روز به فتح قله های جهان نزدیک و نزدیک تر میشود.
تغییر رژیم غذایی فرهنگ ملل هم از دیگر اتفاقات عجیب دنیاست که باید دقیقتر مورد تحلیل قرار گیرد.
فتح لایه به لایه و رسوخ در جان قومیتهای ناهمگن انسانی در سراسر دنیا با سرود #سلام_فرمانده هم، از دیگر نشانه هایی است که بارقه هایی از امید و نورانیت را در دلها روشن میسازد.
امروز بیش از هر روز دیگری صدای بهار حقیقی، صدای مهدی فاطمه به گوش جان میرسد.
فقط کافی است کمی تامل کنیم و کمی بهتر این تحولات عمیق را رصد کنیم.
#ایران_قوی
#نظم_نوین_جهانی
✳️نفت و گاز پیشران رشد اقتصادی کشور
🔹بر اساس تازهترین گزارش بانک مرکزی گروه نفت و گاز در ۳ ماه پاییز و ۹ ماه سال ۱۴۰۱ بالاترین رشد اقتصادی را ثبت کرده است.
🔹رشد اقتصادی گروه نفت و گاز در بازه زمانی مذکور، بهترتیب ۱۵.۴ و ۹.۳ درصد بوده است و توسعه زیرساختهای نفتی از جمله دلایل این رکوردشکنی است.
بازی جدید نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی
🔸️نخست وزیر جدید رژیم صهیونیستی که این روزها تحت فشار شدید بر اثر تظاهرات مخالفانش قرار دارد ، دست به بازی جدیدی زده است.
🔸️لحظاتی پیش دستگاه های امنیتی اسرائیل اعلام کرده اند که عامل بمب گذاری ناموفق چند روز پیش در منطقه مجدو را در یک درگیری به قتل رسانده اند.
🔸️این سرویس های امنیتی در بیانیه خود افزوده اند که : این فرد لبنانی بوده، از مرز شمالی به طور مخفیانه وارد اسرائیل (فلسطین اشغالی) شده و احتمالا با حزب الله در ارتباط باشد .
🔸️در خصوص ادعای دستگاه های امنیتی رژیم صهیونیستی چند ابهام مهم مطرح است که ماجرا را مشکوک می کند ؛
1️⃣ اگر حزب الله قصد انجام عملیات در خاک اسرائیل را داشته باشد ، آیا از مرز لبنان که تحت مراقبت بسیار شدید ارتش و دستگاه های امنیتی اسرائیل است ، عامل انتحاری می فرستد ؟
2️⃣ در شرایطی که اوضاع داخلی اسرائیل متشنج است و نتانیاهو در شرایط وخیمی قرار گرفته و هر اقدام خارجی جامعه صهیونیست ها را متحد و منسجم می کند، چرا حزب الله باید دست به این عمل بزند ؟
3️⃣ حدود ۲ میلیون عرب فلسطینی در سرزمین های اشغالی ۱۹۴۸ زندگی می کنند ؛ آیا اگر قصد عملیات علیه اسرائیل وجود داشت، آیا بهتر نبود از طریق فلسطینیان این حرکت انجام گیرد؟
4️⃣ سود حزب الله از انجام یک عملیات بمب گذاری آنهم در وضعیت کنونی علیه اسرائیل چیست ؟
📌بنابراین به نظر می رسد حادثه مجدو ، یک سناریوی طراحی شده از سوی آقای نخست وزیر و حامیانش برای انحراف افکار عمومی بوده و سعی دارند با یک دشمن تراشی خارجی جدید ، تظاهرات ها علیه نتانیاهو را به حاشیه ببرند، افکار عمومی را بترسانند و حمایت مردم از دولت صهیونیستی را افزایش دهند.
بر قراری رابطه با عربستان خبر خوبی است.قطع این رابطه هیچ دستاوردی برای دو کشور نداشت و ندارد.با خروج ترامپ از برجام، پایان ج.ا جز محاسبات طرف قرار گرفت و بر بی میلی به روابط افزود اما بعدا متوجه شدند ملت ایران مقاوم تر از این محاسبات است.از نقش چین، عمان و عراق نیز باید تشکر کرد
برقراری رابطه ایران و عربستان(بخوانید پنج کشور دیگر)به میانجیگری چین و رابطه اقتصادی سنگین چین با دو کشور اصلی همسایه خلیج فارس یعنی حذف آمريکا از معادلات منطقه ای
برقراری رابطه با عربستان پاسخ این سوال را روشن کرد که چرا #شتر_اینترنشنال از یکماه پیش به آمریکا منتقل شد.تمشیت آن به CIA سپرده شد که مانعی بر سر روابط ایران-عربستان نباشد
برقراری رابطه با عربستان
همکاری های مفید ایران و آژانس انرژی اتمی
سرمایه گذاری سنگین چین در ایران
آزادی بخشی از دلارهای ایران در عراق
نشان از توفیقات در سیاست خارجی است
در داخل هم حل آب بوشهر و دریاچه ارومیه،پالایشگاه بنزین،بیمارستان هوشمند و کنترل دلار توفیقات شب عید بود
کسانی که علوم سیاسی یا جامعه شناسی خوانده اند یا حداقل مطالعاتی در حوزه «انقلاب» های دنیا داشته اند با نام جک گلدستون آشنا هستند. جامعه شناس امریکایی که حوزه تخصصی اش انقلابهای جهان است.
وی اخیرا در گفتگو با یکی از رسانه های ضدانقلاب گفتگوی مفصلی درباره اغتشاشات اخیر در ایران انجام داده که نکات مهمی دارد. اهمیت حرفهای گلدستون از این جهت است که وی یک امریکایی مخالف جمهوری اسلامی است اما وقتی از منظر تخصصی خودش درباره حوادث اخیر صحبت کرده، آب پاکی را روی دست اپوزسیون ریخته تا جایی که وسط مصاحبه، پرسشگر که یکی ایرانیان ضدانقلاب است به وی می گوید: «چشماندازی که ترسیم کردید آنقدر تیرهوتار است که نمیدانم چطورمیشود اینها رامنتشر کرد!»
گلدستون در این مصاحبه، اگرچه با سوءگیری علیه انقلاب اسلامی حرف زده اما ناخواسته اعترافهای مهمی کرده. از اینکه آشوبهای اخیر نمی تواند به نتیجه برسد چون نه چشم اندازی برای فردا دارد و نه رهبری مشخصی دارد تا اینکه جمهوری اسلامی آنقدر ریشه دار است که به این سادگی ها برایش اتفاقی نمی افتد و استقلال آن باعث شده که قدرتهای خارجی هم نتوانند به آن ضربه محکمی بزنند.
🔻اهم حرفهای گلدستون در این گفتگو:
* انقلاب نادر است، دقیقاً به همین علت که باید شمار قابلملاحظهای از اصحاب قدرت و ثروت به این نتیجه برسند که وضعشان در یک حکومت دیگر بهتر میشود و این موقعیت به این سادگیها پیش نمیآید.
* خمینی در هدایت انقلاب رهبر بسیار مؤثری بود. به هرکس هرچه میخواست بشنود میگفت... رهبری یعنی این. یعنی شما همهی کسانی را که پیش از آن حاضر نبودند سر یک میز بنشینند متحد کنی. فکر نمیکنم ایران در این لحظه چنین چهرهای داشته باشد.
*به نظرم خمینی یکی از رهبران انقلابی برجستهی تاریخ است و برانداختن نظامی که ساخته، چنان رهبری میطلبد... ایران هم اگر بخواهد از جمهوری اسلامی بگذرد، باید کسی بیاید و تصویر و دورنمایی از آینده خلق کند که متفاوت با امروز و مطلوب مردم باشد. قبول، در نظام بعدی حجاب اجباری نیست. اما کشور را چطور قرار است اداره کنیم؟ چهکسی قرار است اداره کند؟ سیاست خارجیمان چگونه خواهد بود؟ نزدیک به غرب؟ جمعیت مذهبی یا محافظهکار یا سنتی چه؟ پول نفت چه میشود؟ این جنبش بدون رهبری به نفسنفس میافتد و فرو میریزد. کافی نیست که فقط بگوییم ما این حکومت را نمیخواهیم پس باید برود. این آرزواندیشی است، نه انقلاب.
*هیچ قدرت خارجیای اهرم فشار کافی برایاینکه به رژیم فعلی بگوید «باید بروی» ندارد. شاید یک علتش این باشد که این نظام دهههاست با همه سرشاخ است و در تحریم است و ناگزیر به خود متکی است... این رژیم از روز اول جلوی تهدید آمریکا ایستاده. بهنوعی سرنوشتش دست خودش بوده.
*باید از آنچه ایالات متحده از زمان انقلاب با ایران کرده اعلام انزجار کرد. رویهمرفته، معتقدم آمریکا آنطور که شایسته است با ملت و مردم ایران رفتار نکرده. حساب حکومت جداست.
*اینکه کسی (در ایران یا هرجای دیگر) فکر کند همینکه اعتراض کند و خشمش را نشان بدهد اوضاع دگرگون میشود خوشباوری است... کافی نیست که فقط بگویید من از این رژیم بیزارم. آیا اصلاً میتوانید تصویری از آینده در ذهن بسازید که همهی این گروههای رنگارنگ ایرانی با آن همراه شوند؟ بدون چنین دورنما و تصویری از آینده آنچه دارید فقط خشم است.
*بعضی ایرانیها میگویند دولتهای غربی سفرا و نمایندگانشان را از ایران خارج کنند و داراییهای خارجی ایران را مصادره کنند چون این رژیم بهخاطر رفتاری که با مردم ایران کرده دیگر مشروعیت ندارد. متأسفم، چنین اتفاقی نمیافتد. کشورهای دیگر به منافع خودشان فکر میکنند. دقیق حسابوکتاب میکنند. میخواهند همچنان مسیری برای اعمال نفوذ داشته باشند. نمیخواهند همهی پلها را خراب کنند. طرفشان، بههرحال، یک کشور بزرگ و قدرتمند است. نمیشود بگویند ما دیگر با این حکومت حرف نمیزنیم. به جایش با کی حرف میزنید؟ واقعیت این است که در ایران حکومتی سر کار است، در منطقهای حیاتی و استراتژیک. و به نظر میرسد زمام امور را همچنان در دست دارد. تا زمانی که این حکومت برقرار است، طرفحساب بقیه دولتها خواهد بود.
* این گزینه را هم آمریکا در ونزوئلا آزمود. دولت ما گفت مادورو در انتخابات تقلب کرده و از نظر ما رئیسجمهور نیست، دیکتاتور است و بد است و خلاصه ما بهجای او رئیس سابق مجلس را، که در تبعید است، به رسمیت میشناسیم. چند سال به همین منوال گذشت. چه شد؟ هیچ. به هیچجا نرسیدیم. و حالا دوباره برگشتهایم سر خانهی اول و ارتباط با حکومت ونزوئلا. بنابراین، آنچه درعمل در دنیای سیاست رخ میدهد این است که دماغشان را میگیرند و با اکراه میگویند ما از این دولت بیزاریم، آنها هم از ما بیزارند، ولی بعضی مسائل هست که باید بابتش با هم ارتباط داشته باشیم.
انزوای بین المللی، ترویج مستمر خشونت و منسجم کردن اپوزیسیون، سه برنامه اصلی اسراییل و امریکا پس از آشوب های پاییز بود. توافقات اخیر منطقه ای، تجربه چهارشنبه سوری و افتضاح منشور مهسا، به ترتیب، نشان داد هر سه برنامه اگر نگوییم عقیم؛ نارس و ناقصند.