🚨سوریه یا سودان، مقاومت یا تسلیم؟!
🔹سال ۲۰۱۱، جوبا، همهپرسی استقلال سودان جنوبی؛ سالها جنگ و نزاع بین مردمان شمال و جنوب، نهایتا این نتیجه را به بار آورد که سودان، بزرگترین کشور جهان عرب، دوپاره شده و تجزیهی آن نهایی شود. جنگی که از سال ۱۹۵۵ و پس از استقلال سودان از بریتانیا آغاز شد و تا سال ۲۰۰۵ ادامهدار بود، نهایتا با توافق نیواشا در ۲۰۰۵ به پایان رسید و با بازیگری جدی غرب، بین دولت و جنبش آزادیبخش سودان، تفاهمی برقرار شد. تفاهمی که دو طرف را مجاب میکرد تا به نتیجهی همهپرسی برنامهریزی شده پایبند بوده و آن را به مثابه فصلالخطاب این مثنوی هفتاد من بپذیرند.
🔹در نهایت نیز طی این همه پرسی سودان جنوبی تجزیه و سودان بزرگ به دوپارهی مجزا از هم مبدل شد. آنچه که در روند این تجزیه موثر بوده و راه را برای تجزیهطلبان هموار میکرد، نقشآفرینی جدی رژیم صهیونیستی و ایلات متحده است. سودان از جهات مختلفی برای استکبار جهانی مهم بود. به همین دلیل هم برای آنکه این کشور را در آغوش خود حفظ کرده و شیرهی جانش را بکشند، به سان دیگر الگوهای متداول عملیاتی شدهی خودشان در جایجای مختلف دنیا، نسخه تجزیه را برای این کشور تجویز کرده و منافع خود را از این طریق محفوظ نگه داشتند.
🔹سودان به سبب اختیار منابع عظیم نفت و اورانیوم، دارا بودن ۴۵ درصد از اراضی مطلوب کشاورزی در جهان عرب و پل ارتباطی بودن تمدن و فرهنگ اسلامی در عمق آفریقا، از اهمیتی استراتژیک برای غرب برخوردار بود. همهی اینها بهعلاوه سو مدیریت دولت سودان و در راس آن عمر البشیر بود که نهایتا موجب چنین فاجعهای شده و اجازهی تجزیهی سودان داده شد.
🔹کار سودان اما در همین جا تمام نشد. سال ۲۰۱۸ عدهای از مردم در چند شهر مختلف ابتدا با انتقادات اقتصادی و مسائل معیشتی اعتراضاتی را علیه عمر البشیر به راه انداختند و خواستار کنار رفتن او از اریکه قدرت ۳۰ سالهاش شدند. اعتراضاتی که هر چند ریشه در سومدیریت عمر البشیر و همراهانش داشت، اما تحريمهای سنگین ایالات متحده و غرب نیز مزید بر علت شده بود تا سودان به مرحلهی ریاضت اقتصادی رسیده و شرایط برای همگان دشوار شود.
🔹اعتراضاتی که در ابتدا با برچسب اقتصادی شروع شده بود، بعد از چندی با رنگ و لعاب آزادی خواهی و مطالبه دموکراسی غربی، به خوبی نشان داد که اساسا بحث اقتصاد جز ملعبهای برای همراه کردن بدنهی اصلی جامعه نبوده و با مظاهری چون آلاء صالح (دختر ۲۲ سالهای که با لباس سفید و ترانهای به نماد انقلابیون مبدل شده بود)، اعلامیه آزادی و تغییر و نهایتا شعار آزادی-کرامت، به دنبال اهداف متفاوت خود خواهد بود.
🔹اکنون از آن زمان ۴ سال میگذرد. عمر البشیر که برای نجات خود و رفع تمامی تحریمها تسلیم خواستههای غرب شده بود، نهایتا سقوط کرد و نیروهای مسلح و شبه نظامیانی که روزی علیه او به پا خاسته بودند نیز، اکنون روبهروی یکدیگر قرار گرفته و سودان را به چنین غوغاکدهای مبدل کردهاند. شاید هیچ سودانیای در بدترین حالت هم متصور نمیشد که رویای دموکراسیخواهیشان به چنین آتشی مبدل شده که نه مشکلات اقتصادیشان را مرتفع کرده و نه آزادی را برای آنها هدیه آورده است. اکنون نه از آلاء صالح که به او لقب کنداکه سودان داده بودند خبری است، و نه از آن نویسندگان اعلامیه آزادی و تغییر.
🔹این شرایطی است که ایالات متحده و رژیم غاصب صهیونیستی مسبب آن بوده و با وجود خوش رقصی و تسلیم حکام اسبق و فعلی سودان در برابر خواستههایشان، باز هم کنار این کشور و مردمش نایستاده و حتی هدف نهایی خود را تبدیل سودان به این ویرانهی غرق در جنگ داخلی، قرار دادند. چرا که اکنون فرآیند عادی سازی روابط سودان به عنوان یک کشور مسلمان با رژیم غاصب صهیونیستی از اولویت خارج شده و اساسا مطالبات مردمی و خواستههای اقشار مختلف، اجازهی تحقق سریع این معاملهی ننگین را نداده است.
🔹نهایتا باید تصدیق کرد که شرایط اسفبار فعلی سودان، عاقبتی است که عدم مقاومت در برابر منافع غرب و رژیم صهیونیستی، برای آنها به ارمغان آورد. شرایطی که مشخصا با سوریه و جنگ تمام عیار علیه آن مشابه بود. حتی آتش حملات و تحریمها علیه سوریه، به مراتب با شعلهای برافروختهتر از سودان، جان مردم این کشور را سوزانده است. اما هشت سال جنگافروزی آمریکا و همراهان منطقهای و جهانیاش با مقاومت مردم این کشور روبهرو شد که تجربهای متفاوت با سودان را رقم زده و این بار بینی شیطان بزرگ در شامات به خاک مالیده شد. اکنون نیز کشورهای عربی منطقه برای از سرگیری روابط خود با سوریه به صف شده تا پس از یک دهه دشمنی، رفتار خود را نسبت به جبههی مقاومت تغییر داده و در برابر آن کوتاه آمدند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ به تعبیر امیرالمومنین (ع) احمق را یا در افراط و یا در تفریط خواهی دید.
احمدی نژاد مخالف حجاب که ۱۳ آیه قران واجبش کرده در دهه اول انقلاب دانشگاه را بخاطر یک تار موی سر دختران به آشوب می کشید.
🇮🇷
📝 پشت پرده طراحی پیشنهاد همه پرسی از جانب روحانی کیست؟
🍃🌹🍃
🔻شاید برای خیلی ها سئوال باشد که مثلا موضوع پیمان سپاری کامل ارزی و بازگرداندن دلار عایدی از صادرات به اقتصاد کشور توسط برخی صادرکنندگان مگر چه کار سختی است که حتی زور دولت هم به آنها نمیرسد؟
🔸مگر با چه کسانی طرف هستیم که رهبر معظم انقلاب از ابتدای سال ۱۴۰۲ دو مرتبه به این موضوع به ظاهر ساده تاکید نمودند و اتفاقا در دیدار دانشجویان، برخی شرکتهای دولتی را مقصر دانستند!!؟
🔹ظاهرا سر برآوردن دیوانه وار یکباره موضوع #رفراندم، اساسا بخاطر رهنمود ایشان در پاسخ به یک دانشجو پیرامون رفراندوم نیست؛ بلکه گویا اصل موضوع، تاکید قاطع و مجدد ایشان بر موضوعاتی مانند «ضرورت بازگرداندن ارزهای صادرات به چرخه اقتصاد به قیمت مصوب است.
🔹زیرا فروش ارز صادراتی و محصولات بر پایه قیمت های دلار_تلگرامی انفجار سود برای شرکتها و ضربه مهلک بر معیشت مردم است.
✔️ پ.ن۱: یک مؤتلفهای بیان می کند، جریان غربگرا در #دو_هزار_شرکت وابسته دولتی در قالب اعضای هیات مدیره و مدیرعامل نفوذ کرده است!!
✔️ پ.ن۲: جالبتر اینکه در دولت خاتمی در سال ۸۱، پیمان سپاری ارزی و بازگرداندن دلار حاصل از صادرات لغو میشود...
✔️ پ.ن۳: این دقیقا معنای اژدهای هفت سر فساد است که وقتی نظام به عرصه مدیریت دلار تلگرامی و فضای مجازی رها و ارز صادرات وارد میشود، سر دیگر اژدها، رفراندوم را وسط میکشد و سر دیگرش بی حجابی را و سر دیگرش تغییر قانون اساسی را و سر دیگرش که لشکر رسانهای است به تکاپو می افتد
✍حمیدرضا ابراهیمی
♦️ این بابا اسمش نیکلاس هست و در سوئد زندگی میکنه . ایشون ادعا می کرد از حامیان اصلی و پروپاقرص جنبش زن زندگی آزادی در ایران هست و هر روز با انتشار توئیت و صحبت و.... از نبود آزادی در ایران و ..... صحبت میکرد. حالا خیلی نایس و قشنگ همسر ایرانیش غزال را با ضربات کارد کشت وقطعه قطعه کرد.
🔹️داستانش شبیه حامیان نجفی شهردار اسبق تهران هست که زنش را در حمام با اسلحه با اون وضعیت فجیع کشت و بعد همین افراد برای جنبش به اصطلاح زن، زندگی، آزادی یقه می دریدند ولی از اون ور تما قد حامی قاتلی بودند که زنش رو به راحتی با سلاح جنگی کشت.
کلاجماعت مدعی حامی زن همینطورین. زنان ابزار دستشونند هر وقت نیاز داشتندعلیه حکومت ها و در راستای منافع شخصی و... ازش استفاده می کنند و هر وقت هم نیاز نداشتند و اراده کردند راحت نایس و قشنگ می کشنشون.
همینقدر وقیح هستند.
✅وضعیت رفراندم در کشورهای دیگر چگونه است؟
🔹بعد از بیانات رهبر انقلاب درباره رفراندوم، برخی در فضای مجازی مدعی شدند که در کشورهای مختلف، در موضوعات گوناگون به رفراندوم مراجعه میشود. بر همین اساس، به بررسی برگزاری رفراندوم در برخی از کشورها میپردازیم.
آمریکا:
🔹در قانون اساسی این کشور، اساسا موضوعی با عنوان رفراندوم وجود ندارد و تاکنون رفراندوم ملی در این کشور برگزار نشده است. صرفا در برخی از ایالتها، آن هم در برخی موضوعات محلی، همهپرسی برگزار میشود. اما اینکه بگوییم در سطح ملی، کلان و بر اساس قانون اساسی آمریکا رفراندوم برگزار شده باشد، چنین موضوعی وجود ندارد.
هلند و فرانسه:
🔹در سال ۲۰۰۵ (۱۳۸۴) قانون اساسی اتحادیه اروپا به تصویب رسید. این قانون باید در تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا به رفراندوم گذاشته میشد تا مردم این کشورها، آن را بپذیرند. اما این رفراندوم در فرانسه، رای نیاورد. این اتفاق در هلند نیز تکرار شد. همه پرسیِ قانون اساسی اتحادیه اروپا، بار دیگر در این کشورها برگزار شد که برای بار دوم هم رای نیاورد.
انگلیس:
🔹در حکومت سلطنتی-موروثی انگلیس، تاکنون ۳ رفراندوم مهم برگزار شده که دو مورد آن در خصوص عضویت و خروج از اتحادیه اروپا بود. البته در انگلیس، بعد از ماجرای برگزیت و برگزاری رفراندوم برای خروج از اتحادیه اروپا، بحرانهایی پدید آمد که تعداد محدودی از آنها عبارتند از: ۱. سقوط ارزش پوند. بهای پوند نسبت به دلار به سطحی سقوط کرد که از سال ۱۹۸۵ بیسابقه بود.
۲. بیثباتی سیاسی که منجر به استعفای دیوید کامرون، نخست وزیر وقت انگلستان شد.
۳. بحران جدایی طلبی. ایرلند شمالی خواهان برگزاری رفراندوم به منظور جدایی از انگلستان شد. خروج انگلستان از اتحادیه اروپا، به ضرر این کشور منجر شد و تعدادی از احزاب و جریانها خواستار برگزاری مجدد رفراندوم و بازگشت به اتحادیه اروپا شدند!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 انفجار بزرگترین موشک ساخته شده توسط ایلان ماسک، دقایقی بعد از پرتاب
🔻واکنش سخنگوی سازمان فضایی ایران به منفجرشدن استارشیپ ایلان ماسک
دلیریان، سخنگوی سازمان فضایی ایران:
🔹این فیلم را ببینید، لحظه منفجر شدن استارشیپ است و بعد از آن صدای کف و سوت تماشاگران در فضا میپیچد
🔹از دیروز تا حالا، رسانههای غربی این شکست را پلهای برای موفقیتهای آینده معرفی و هیچ انتقادی مطرح نکردهاند
🔹اما اگر ایران یک پرتاب ناموفق داشته باشد، رسانههای غربی چه میگویند؟
🔹شکست در یک آزمون از دید محققین و متخصصین، غیرعادی نیست چراکه از نتایج حاصل از یک پرتاب ناموفق، برای اصلاح رویهها و رفع معایب استفاده میکنند
🔹این مسئله در دنیا پذیرفته شده و رسانههای غربی همیشه برای غرب به این امر قائلاند اما درباره ایران طوری دیگری رفتار میکنند!
✅هشت نکته درباره ماجرای داغ شده رفراندوم
⭕️هدف گیری کتمان یک افتخار بزرگ
✍️در روزهای اخیر بحث شفاف مطرح شده «رفراندوم» در دیدار دانشجویان با رهبرانقلاب به طور تحریف شده توسط رسانه های ضدانقلاب و سیاسیون مغرض داخلی برجسته شد. پیش تر هم روحانی بحث رفراندوم را دوباره مطرح کرده بود.
🔻🔻نکاتی در این باره قابل ذکر است:
1️⃣رفراندوم علیه جمهوری اسلامی نیست بلکه توسط خود مسئولان کشور برای پیشبرد اهداف مدنظر پیشنهاد شده و اجرا خواهد شد و به طور کلی از ظرفیت های قانون اساسی جمهوری اسلامی است. اما از سوی رسانه ها و سیاسیون مغرض طوری القا می شود که گویی یک موضوع در تقابل با نظام است که جمهوری اسلامی از آن واهمه دارد و پاشینه آشیل اوست.
2️⃣اساسا رفراندوم برای موضوعات بسیار مهم اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است نه آنکه به تعبیر رهبر معظم انقلاب به رویه تبدیل شود و فی الواقع در هیچ کجای دنیا اینگونه نیست که برای هر امری سراغ رفراندوم بروند. نبود امکان تحلیل در هر موضوع، هزینه، وقت گیری و... از مهم ترین دلایل مانع این کار است. از همه مهمتر این حجم از ساختار کشور و برگزاری انتخاباتهای عدیده برای انتخاب مسئولان دقیقا برای همین موضوع است که نمایندگان منتخب ملت در هر قسمتی به موضوعات مختلف بپردازند و تصمیم گیری کنند.
3️⃣بحث رفراندوم در حالی برجسته می شود که گویی در این کشور تاکنون مردم در هیچ تصمیم و انتخابی سهم نبوده اند. به عبارت دیگر در برجسته کردن بحث رفراندوم کم رنگ کردن و حتی کتمان انتخابات های گسترده و پرشور با حدنصاب های 85 درصدی هم مطرح است.
از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل نظام جمهوری اسلامی بیش از 40 انتخابات ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان رهبری و شوراهای شهر و روستا برگزار شده است. این یعنی مردم در انتخاب شخص اول کشور از طریق مجلس خبرگان، انتخاب شخص دوم کشور و رئیس قوه مجریه با اختیارات بسیار ویژه از جمله بودجه، انتخاب نمایندگان مجلس برای قانون گذاری و نظارت بر دولت و همچنین انتخاب گردانندگان شهر و روستا به طور کاملا جدی نقش دارند.
4️⃣ تاکنون سه بار هم رفراندوم برگزار شده است. در حالی که قریب به اکثریت مردم با همکاری یکدیگر شاه پهلوی خائن و دست نشانده را از کشور بیرون رانده و انقلاب اسلامی را برای تشکیل حکومت اسلامی به پیروزی رساندند اما امام راحل پس از پیروزی انقلاب برای تشکیل نظام جمهوری اسلامی از مردم نظر خواستند و 98 درصد مردم آری گفتند. مرحله بعد رفراندوم قانون اساسی بود و مرحله بعد اصلاحات قانون اساسی که در سال 68 برگزار شد.
5️⃣جریانی در داخل که دائما با ژست مردم گرایی پیشنهاد رفراندوم می دهد همان جریانی است که به وقت انعقاد برجام حاضر نبود حتی متن آن را در اختیار نمایندگان مجلس به عنوان منتخبان مردم برای بررسی قرار دهد چه رسد به آنکه مردم را از جزئیات مطلع کند و صریحا میگفت لبوفروش و راننده تاکسی که نباید نظر بدهند.
6️⃣همین جریان فوق الذکر در بزنگاه گیر افتادن در هجمه سوالات و ابهامات ناگاه پیشنهاد رفراندوم درباره برجام 150 صفحه ای می دهد چرا که حساب ویژهای روی بوقچی های تبلغایتی و دوقطبی ساز خود باز کرده بود و حتی بعدها مدیرمسئول یکی از همین رسانه ها صریحا به نقش بزک کننده این خسارت بزرگ اعتراف کرد.
7️⃣نکته جالب تر آنجاست که همین جریان بازی چندگانه ای را اجرا می کند. به وقت حضور در قدرت بحث رفراندوم را مطرح می کنند، به وقت کنار رفتن از قدرت بحث انتخابات پرشور را مطرح می کنند وقتی مسئولان برجسته کشور بر موضوع انتخابات رقابتی، امن، سالم و پرشور را تاکید مجدد می کنند آنها دوباره بحث رفراندوم را مطرح می کنند!
8️⃣بامزه ترین ماجرا در روزهای اخیر که بحث رفراندوم داغ شد آن بود که تفاله های رژیم دیکتاتور پهلوی و اقلیت بی عقلی که بعد از 45 سال در بازی رسانه ای به شاهزاده بی خاصیت به او وکالت دادند نگران قدرت تحلیل مردم شده بودند در حالی که همه تاکید امامین انقلاب در سال های سپری شده بر اهتمام مردم به نقش آفرینی در سرنوشت خود در انتخابات ها و تلاش همه به ویژه جوانان برای تحلیل همه وقایع بوده است. بازخوانی ماجرای 16 آذر و شهادت سه دانشجو توسط رژیم پهلوی به پای معاون رئیس جمهور امریکا یک حقیقت است و حضور دانشجویان در مقابل رهبرانقلاب و انتقادات بدون لکنت آنها و تقدیر رهبری از صراحت و اظهارات دانشجویان و تاکید بر ادامه رویه تفکر و تعقل هم حقیقت دیگری است.
🇮🇷
📝 شش ماه بعد از راهاندازی اغتشاشات در ايران
🍃🌹🍃
🔻- قرارداد با چین نهایی شده است.
🔸- عربستان با ایران تفاهم می کند.
🔹- دریاچه ارومیه نفسی تازه میکند.
🔸- شبكه اينترنشنال آواره شده است.
🔹- مشکل بزرگ آب شرب در بوشهر حل شد.
🔸- ۱۵ قطار شيميايی در آمريكا واژگون شده.
🔹- بیمارستان بی نظیری در تهران افتتاح شد.
🔸- در عسلویه پالایشگاه بزرگی افتتاح میشود.
🔹- چين و هند به اتحاد ايران و روسيه پیوستهاند.
🔸- بی ثباتترين دوران تاريخ رژیمصهیونیستی شروع شده.
🔹- شروط ايران و يمن توسط آل سعود پذیرفته شد.
🔸- در جنگ ارزی، قیمت دلار از ۶۰ هزار تومان به حدود ۴۲ هزار تومان کاهش داده شد.
🔺- ناو جنگی و دهها شناور جدید به سازمان رزم نیروی دریایی #سپاه افزوده میشود
✅ گفتاردرمانی دروغین دبیرکل ناتو در کییف!
🔹طی روزهای اخیر اختلاف میان اعضای ناتو درباره شیوه مواجهه با تحولات جنگ اوکراین علنیتر شده است.
🔹در چنین شرایطی دبیرکل ناتو به زعم خود مشغول برطرف ساختن نگرانیهای اوکراین از طریق گفتاردرمانی کاذب شده است!
🔹«ینس استولتنبرگ» در همین راستا روز پنجشنبه در سفری غیرمنتظره وارد کییف شد و در دیدار با «ولودیمیر زلنسکی» بار دیگر تلاش کرد عضویت اوکراین در ناتو را امری قطعی و مسلم بداند، دروغ بزرگی که حتی زلنسکی نیز دیگر آن را باور ندارد!
🔹رئیسجمهور اوکراین صراحتا از استولتنبرگ خواست تا اعضای ناتو بیشتر از قبل، هواپیماهای جنگی، توپخانه و تجهیزات زرهی به اوکراین بفرستند.
🔹رهبران ناتو در سال ۲۰۰۸ میلادی گفته بودند که اوکراین روزی به ناتو ملحق خواهد شد و استولتنبرگ این وعده را طی ۱۴ ماه گذشته بارها تکرار کرده است.
🔹بسیاری از اعضای دیگر ناتو مانند ترکیه، مجارستان، اسپانیا و ایتالیا معتقدند که حتی اگر همین الان جنگ پایان یابد، توجیهی برای عضویت کشوری جنگ زده در ناتو وجود ندارد.