eitaa logo
بصیر
350 دنبال‌کننده
9.1هزار عکس
6.3هزار ویدیو
407 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
روا نیست بخاطر نیازهای شخصی خودتون، یک جامعه رو به ورطه نابودی بکشونید. ب جوون‌هایی فکر کنید ک نمی‌تونن مث شماها نیازشون و تو کوچه و خیابون با خنده و غمزه‌ی دخترکان بی حجاب رفع کنند.
🔻تلفات سنگین طالبان در درگیری امروز / افزایش تعداد کشته‌ها به ١٢ نفر 🔸تلویزیون افغانستان اعلام کرد در درگیری امروز ١٢ نفر کشته و ٣۶ نفر زخمی شده‌اند 🔸پیشتر فرماندهی فراجا کشورمان از تلفات سنگین طالبان خبر داده بود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷 🎥 واقعا فکر میکنید پهلوی‌ها مردم دار بودن؟ خاندان برای تفریح میرفتن خارج از ایران!!!🙄
✳️سیاست بی‌اثرسازی تحریم جواب داد، میعانات گازی روی آب صفر شد 🔹طبق مصاحبه امروز وزیر نفت، در ابتدای دولت سیزدهم ۷۸ میلیون بشکه میعانات گازی ایران به دلیل عدم توانایی در صادرات، روی آب سرگردان بود ولی الان این عدد به صفر رسیده است. 🔹با وجود سخت‌تر بودن صادرات میعانات گازی نسبت به نفت خام در تحریم، هم تولید فعلی و هم قبلی به فروش رفته است. بله، سیاست ‎بی‌اثرسازی تحریم جواب میدهد.
🔴پهپادِ قاتل زیردریایی 🔹فرمانده نیروی دریایی ارتش: پهپاد ضد زیردریایی نداجا قادر است در بردهای بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر، زیردریایی‌های دشمن را منهدم کند. 🔹این پهپاد می‌تواند اژدر مارک ۴۶ و اژدر ضدکشتی را حمل کند.
✅ تحلیل کوتاه ایجاد تنش از سوی طالبان در مرزهای شرقی: ۱- براساس برخی اطلاعات، درون طالبان درباره نحوه تعامل با ایران اختلاف وجود دارد و یک جریان درون طالبان پس از توافق با امریکا و ... درصدد تنش‌آفرینی است. ۲- اسراییل پشت‌پرده درپی آن است که مرزهای شرقی ایران به تدریج دچار ناامنی دائمی شود. ۳-دولت طالبان کنترل کاملی بر اشرار مستقر در مرز ایران ندارد و در مواردی برخی کشورهای منطقه و اسراییل اقدام به شارژ مالی اشرار می‌کنند. ۴-ضعف شدید نظامی و وابستگی تجاری افغانستان به ایران موانع اصلی تنش آفرینی بیشتر طالبان است. دکتر یاری
🔴چه کسانی از آتش‌افروزی سود می‌برند؟ دکتر بهرام زاهدی کارشناس ارشد مطالعات افغانستان و پاکستان در گفت وگو با خبرنگار قدس در پاسخ به این پرسش که چه کسانی از اختلاف میان تهران و کابل سود می‌برند، با بیان اینکه این روزها به بهانه‌های مختلف سطح تنش میان ایران و افغانستان گسترش یافته است، گفت: یکی فیلم مربوط به هشت ماه پیش موتورسواران طالب همراه با بشکه‌های زرد رنگ را منتشر می‌کند (فیلم بخشی از رژه هشت ماه پیش در سالگرد خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان است) و آهنگ‌ها و صداگذاری‌های نامناسبی هم روی آن صورت می‌گیرد و بعد همگان اعم از این جناح و آن جناح و این سلیقه و آن سلیقه ، آن را در فضای مجازی باز نشر می‌کنند بی آنکه بدانند قطعات پازل چه کسی را تکمیل می‌کنند. ▪️وی در ادامه گفت: ایندیپندنت فارسی و افغانستان اینترنشنال امروز جشن می‌گیرند که کانال‌های مذهبی و انقلابی هم تصاویری که آن‌ها می‌خواستند و از شبکه‌های خود نشان داده بودند، منتشر می‌کنند. ▪️زاهدی تصریح کرد: واقعیت این است که فضای تعامل سازنده‌ای میان ایران و افغانستان هنوز برقرار است و اگر خدای ناخواسته این قبیل جریان‌سازی‌ها منجر به تند شدن فضای واقعی شود، خیانتی جبران‌ناپذیر به دولت صورت گرفته است‌. فشارهای طولانی مدت آمریکا در جنبه‌های سیاسی، اقتصادی و به اصطلاح حقوق بشری به دو کشور ایران و افغانستان زمانی به نتیجه غایی خود می‌رسد که بتواند همراه با فتنه انگیزی و نزاع سنگین هر یک از این کشورها با یکی یا چند همسایه‌شان باشد. امید که دولتمردان دو کشور از خطیر بودن شرایط‌ آگاه شوند و از هرگونه اقدام احساساتی و تحریک‌کننده بپرهیزند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پیغام مخفی غربی‌ها به تروریست‌ها و جاسوسان در ایران 🔹با اینکه غربی‌ها به تروریست یا جاسوس‌بودن برخی از دستگیرشده‌ها در ایران اعتراف می‌کنند، باز دست از حمایت‌شان برنمی‌دارند. آن‌ها با این کار می‌خواهند یک پیغام مخفی مخابره کنند. پیغامی به تروریست‌ها و جاسوسان لونرفته: خیال‌تان راحت. ما پشت‌تان هستیم. شما ماموریت‌تان را پیش ببرید.
🔴 نرخ بیکاری در ۲۳ استان تک‌رقمی شد 🔹‌ بررسی استانی نرخ بیکاری در سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد، طی سال گذشته نرخ بیکاری در ۲۳ استان تک رقمی شده و پایین‌ترین نرخ بیکاری در استان سمنان با نرخ ۶.۴ درصد ثبت شده است. 🔹‌ نرخ بیکاری در استان‌های اصفهان، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، سیستان و بلوچستان، کردستان، کرمانشاه، لرستان و هرمزگان بالای ۱۰ درصد گزارش شده است.
💢با طالبان چه کنیم؟ 🔹رفتار گستاخانه روز گذشته چند مرزبان طالبان، جامعه را با این سؤال مواجه کرده است که با طالبان چه باید بکنیم؟ و آیا رفتار چند ماه اخیر ما با آنها اشتباه نبوده است؟ شهید مدرس جمله معروفی دارد: «مقتضای وضعیت ما و دیانت ما صلح و همزیستی با دول دیگر است. پایبندی به اسلام در هیچ شرایط مکانی و زمانی اجازه تعرض به ما نمی‌دهد. مگر اینکه قصد دخالت و نفوذ داشته باشد در این صورت... اگر کسی متعرض شد باید قدر مقدور و میسور عقلاً، دیانتاً و سیاستاً در صدد رفع و دفع آن برآمد.» 🔸براساس این منطق؛ سیاست جمهوری اسلامی در عرصه دیپلماسی و روابط بین‌الملل سیاست صفر و صدی و یا خطی نیست بلکه مبتنی بر منافع ملی و اصل احترام متقابل قرار گرفته است. نحوه مواجهه ما با عراق قبل و بعد از جنگ تحمیلی، فراز و فرود رفتار ما با آل‌سعود، نحوه مواجهه ما با قطر قبل و بعد از پرونده سوریه و حتی تحریمش توسط عربستان و... را اگر بشکافیم دال محوری‌اش همین رویکردیست که امروز و دیروز از جمهوری اسلامی شاهد بوده و هستیم. در نحوه برخورد با طالبان هم در بر همان پاشنه سابق می‌چرخد. 🔹در موضوع افغانستان ما با یک وضعیت پیچیده و کلاف درهم تنیده مواجهیم. از یک‌سو طالبان همه مردم افغان نیست و سیاست ما باید به نحوی تنظیم شود که در مواجهه یا مفاهمه به اکثریت مردم افغانستان‌ـ که همیشه ذیل ستم استکبار بوده‌ـ تعدی نشود. 🔸بر همین اساس ما همیشه معتقد بوده و هستیم که حل معضلات افغانستان از درون افغانستان و تشکیل یک دولت فراگیر ملی و متکثر بیرون می‌آید. البته حکومت طالب اگر اندک عقلی داشته باشد در مواجهه با همسایگان خویش و در شرایطی که بر اساس مصوبه شورای امنیت سازمان ملل، سران و برخی از مقامات طالبان در لیست سیاه قرار دارند که یکی از پیامدهای آن ممنوعیت سفر این مقامات به کشورهای عضو سازمان ملل است باید از در مفاهمه با همسایگان برآید نه با زبان تعدی. آن هم تعدی به دولتی که اول اینکه همیشه خیر افغانستان را خواسته و دوم اینکه اجازه قلدری و گردن‌کشی به هیچ نیروی منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای را نداده است. 🔹دیروز خون مرزبان ما به ناحق ریخته شد و این برای ما دردناک است، اما این یک اصل بوده و خواهد بود که جمهوری اسلامی در مواجهه با امنیتش با هیچ کسی مماشات نخواهد کرد، چه ابرقدرتی مانند آمریکا و چه اقلیت کوچکی مانند طالب. ✍🏻یعقوب ربیعی
📄سندی که برای اولین بار منتشر می‌شود ▪️موضع آیت‌الله در مورد پس از فتح ، دقیقا برعکس آنچه در خاطرات ایشان آورده‌اند! 🔹در کتاب خاطرات مرحوم آیت الله منتظری از قول ایشان نوشته شده: «هرکاری میخواهید بکنید حالا وقتش است و حمله کردن به عراق درست نیست»؛ این ادعا به استناد صراحت تام مطلبی که در بخشی از نامه ۵ صفحه ای مرحوم آیت الله منتظری به امام خمینی آمده نادرست می‌باشد. 🔹ایشان نه تنها بعد از فتح خرمشهر مخالف ادامه جنگ نبوده بلکه در بند دوم پیشنهاداتشان در این نامه که ۹ ماه بعد از فتح خرمشهر نوشته شده به وضوح ضمن انتقاد از مسئولین جنگ بخاطر دست زدن به عملیاتهای کوچک برای تصرف شهرهای غیر مهم عراق، قاطعانه و به عنوان راه حل اساسی جنگ، پیشنهاد حمله به بغداد و تصرف پایتخت عراق را مطرح کرده‌اند: 🔹«هر ساعت تاخیر بضرر ما و نفع صدام است؛ اینک که ارتش عراق از ایران اخراج شده و شکست خورده و روحیه خود را از دست داده‌اند وقت حمله است هرچه زودتر نیروهای سپاه و ارتش و بسیج را جمع آوری و یک حمله بزرگ را آغاز کنید»
♦️ پیام ایران در مرزهای شرقی چیست؟ 😳مهدی محمدی : واضح است که برنامه ای برای بی ثبات سازی مزمن مرزهای شرقی ایران وجود دارد و دست هایی ناپیدا در حال خرج پولند. وقتی با خرده بازیگرهایی مواجهید که نه قواعد بازی را بلدند و نه سیستم مرکزی آنها توان کنترل رفتارشان را دارد، گاهی برای ایجاد ثبات چاره ای جز استفاده عریان از زور نیست. پیام ایران در مرزهای شرقی این است: شرارت در مرزهای ایران هرگز تبدیل به یک 'کسب و کار' نخواهد شد.
✔️درمان ۱.۲ میلیون بیمار خارجی در کشور 🔺وزیر بهداشت: 🔹۷۰۰۰ دانشجوی خارجی در حوز‌ه‌های بهداشت و درمان در کشور آموزش می‌بینند و سال گذشته بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار بیمار خارجی را در مراکز بیمارستانی کشور درمان کردیم. 🔹بیشتر آن‌ها از کشورهای افغانستان، عراق، آذربایجان، پاکستان، ترکیه، هند، ارمنستان، ترکمنستان، لبنان و تاجیکستان بودند.
✅ نکاتی که طالبان بعد از حمله به مرز ایران باید بفهمد 1️⃣ فارغ از اختلافات ریشه‌ای ایران با طالبان، عدم به رسمیت شناختن این گروه و تاکید جمهوری اسلامی ایران به تشکیل دولت فراگیر در افغانستان، اخیرا موضوع هیرمند و بحران دریاچه‌ هامون، اختلافات بین ایران و سران طالب را افزایش داده، تا جایی که احتمالا طالبان سرخوش از فتح افغانستان بعد از فرار آمریکا، توهم عرض اندام در مقابل ایران را در سر پرورانده است. 2️⃣ طالبان سعی داشت با حمله و ایجاد درگیری محدود در مرز ایران، به زعم خود ضربه شستی به ایران نشان دهد اما پاسخ قاطع ایران، آن‌ها را متحمل تلفات سنگین و سپس عقب نشینی به درون مرزهای افغانستان کرد. اشتباه محاسباتی طالبان در رویارویی با ایران، درنهایت منجر به عقب نشینی لفظی و دیپلماتیک آن‌ها نیز شد تاجایی که صبح امروز، مولوی عبدالکبیر از گفت‌وگو با وزیر آب و انرژی طالبان در موضوع حق‌آبه ایران خبر داد. 3️⃣ طی این سال‌ها، آمریکای به اصطلاح ابرقدرت بارها در عرصه‌ دشمنی با ایران شکست خورده؛ از هدف قرارگرفتن پایگاه‌‌هایشان در منطقه و موشک‌باران عین الاسد، تا هدف قرار دادن گلوبال هاک و دستگیری ملوانانش در آب‌های ایران و اخیرا هم توقیف کشتی‌هایش در خلیج فارس. طالبان نیز اگر جریان درگیری‌های بین ایران و آمریکا را بازخوانی کند، خواهد دید که قدرتمندترین کشورهای دنیا نیز در مقابل خواست و اراده‌ ایران زانو زده‌اند، حال گروه شبهه نظامی افغان که با چالش مقبولیت در کشور خود دست و پنجه نرم می کند، جای خود دارد. 4️⃣ طالبان در افغانستان، اوضاع بی‌ثباتی را سپری می‌کند. با این وصف، هرگونه درگیری بین ایران و طالبان که منجر به جنگ شود، قبل از هرچیز، بی‌ثباتی امارت اسلامی را در افغانستان تشدید می‌کند. از همین رو درگیری مستقیم در مرزهای ایران و افغانستان، بیش از همه به زیان سران طالب خواهد بود. 5️⃣ طالبان توجه ندارند که بیش از شش میلیون مهاجر افغان در ایران زندگی می‌کنند و از پذیرایی میزبانان ایرانی خود بهره می‌برند. برادران افغان ساکن ایران، شاید برای جمهوری اسلامی مزاحمتی نداشته باشند، اما برای طالبانی که در شدیدترین وضعیت نابسامان اقتصادی قراردارد، می‌توانند مزاحمت بزرگی ایجاد کنند. 6️⃣ طالبان با درگیری در مرز ایران نمی‌تواند وضعیت نابسامان داخلی خود را به گردن دیگران بیاندازد. ادامه دار شدن تنش‌ها با ایران، می‌تواند روند مدنظر طالبان را معکوس کرده و با فعال شدن گسل‌های درونی افغانستان، وضعیت بی‌ثباتی طالبان را تشدید کند. 7️⃣ طالبان امروز به جهت تغییر کارفرما، در سطح نگرش و تاکتیک نیز دچار تغییرات شبهه اخوانی شده است. از همین رو سعی میکند با گرفتن ژست‌های حمایت از حقوق زن و بشر، پخش سرود و اهتمام به هنر، پرهیز از خشونت علیه شیعیان و سایر قومیت‌های افغانستان و...، در سطح بین‌المللی برای خود اعتبار بخرد. از آنجایی که مشروعیت بخشی به امارت اسلامی در عرصه‌ بین‌المللی، اولویت سیاست خارجه طالبان است، هرگونه تنش و درگیری می‌تواند تصویر خشونت آمیز طالبان را تقویت کرده و از اعتبار بخشی به طالبان جلوگیری کند. 8️⃣ جنگ بین ایران و افغانستان، یک توطئه‌ قدیمی از سوی کشورهای خارج از منطقه است تا ایران را در زمین خود درگیر کند. از همین رو تشدید تنش از سوی طالبان(خواسته یا ناخواسته) گرچه برخلاف سیاست منافع ایران است، اما بازنده‌ اصلی این جنگ طالبان خواهد بود. چراکه ایران خوب می‌داند در خانه‌ خود با دشمن چگونه بجنگد و ماجرا را سریع تمام کند. 🔸با همه این اوصاف، جمهوری اسلامی همواره بر رعایت حسن همجواری، رعایت حقوق بین الملل و حاکمیت آرامش در منطقه تاکید داشته و دارد. https://www.jahannews.com/report/838943
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 دین و حجاب باعث شده کشورها عقب‌مانده بشوند غلامی، استاد دانشگاه جواب این مسئله را می‌دهد.
طالبان از دو چیز رنج میبرد ۱- به رسمیت نشناختنش توسط کشورها ۲- کمبود منابع مالی! ادامه چنین حکومتی در دراز مدت مقدور نیست؛ وعده های پنهان مالی[با واسطه] میتواند عامل برخی تحرکات پرخطرشان در مرزهای ایران باشد. ناگفته نماند ج.اسلامی استاد پاتک زدن به طراحان و مجریان هر فتنه ای است!
🔴بزرگترین تولیدکنندگان عسل در جهان 🔹چین ۴۸۶هزار تن در سال 🔹ایران در رده سوم
پاسخ نویسنده نزدیک به طالبان به روزنامه‌نگار اسرائیلی: پیمانکار این بازی اسرائیل است 🔹ایدی کوهن، روزنامه‌نگار اسرائیلی که به دشمنی با مردم ایران شناخته می‌شود، در واکنش به تنش اخیر مرزی ایران و افغانستان در توئیتی دعا کرده که خدایا ظالمین را با ظالمین مشغول کن. 🔹مصطفی حامد به او پاسخ داده: پیمانکار این غائله اسرائیل است. 🔹مصطفی حامد نویسنده کتاب «غوغایی بر بام جهان » و از نزدیک ترین افراد به امارت اسلامی است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 وقتی حسن تهرانی مقدم گفت : باید موشک ها را نقطه زن کرده و در برد چند صد کیلومتر نقطه زنی کنیم حتی خود من هم باور نداشتم به چنین نقطه ای برسیم. حالا به جایی رسیده ایم که از چند صد کیلومتر وسط حلقه لاستیک را مورد اصابت قرار میدهیم... پرچم بالاست🇮🇷✌️
🇮🇷 📝جزئیات جدید از علت درگیری در مرز با افغانستان 🍃🌹🍃 🔻یک منبع آگاه امنیتی: 🔸روز گذشته شنبه ۷ خرداد یک کاروان از قاچاقچیان مواد مخدر از سمت شرق قصد ورود به داخل خاک کشورمان را داشتند که نیروهای مرزبانی ایرانی متوجه شده و با آنها درگیر می‌شوند. 🔹در پی این درگیری، نیروهای طالبان مستقر در مرز که از موضوع بی‌اطلاع بودند، اقدام به تیراندازی به طرف نیروهای ایرانی می‌کنند که این تیراندازی به درگیری میان دو طرف منجر می‌شود. 🔺در جریان این درگیری، متاسفانه یکی از نیروهای مرزبانی کشورمان به شهادت رسیده و چند نفر از نیروهای طرف مقابل «طالبان» هم کشته شدند که آمار دقیقی از آنها نداریم./تسنیم
پیشنهاد احتمالی آمریکا به ایران نشانه چیست ؟
چرا ایران از پیروزی اردوغان خوشحال است ؟
حمایت علنی اصلاح طلبان از لایحه حجاب قوه قضاییه! 🔻 روزنامه شرق، تیتر یک خود را در حمایت از لایحه خطرناک موسوم به عفاف و حجاب قوه قضاییه اختصاص داد!!! 🔹 نیروهای انقلابی در نقد لایحه عفاف و حجاب قوه قضاییه میگفتند جدای از بندهای ضعیف و خطرناک این لایحه، یکی از دلایلی که این لایحه بیشتر به نفع بی حجاب هاست این است که ضد انقلاب و اصلاح طلبان در موردش کاملاً سکوت کرده اند! 🔹 و طبق شناختی که از اصلاح طلبان داریم اگر مخالف بودند، باید به طور مفصل علیه این لایحه موضع گیری و کار رسانه ای میکردند ولی در این زمینه ساکت بودند و این سکوت معنادار اینها به معنای حمایت از این لایحه است. 🔹 وقتی مردم، فعالین واقعی عرصه عفاف و حجاب و نیروهای انقلابی رسانه ای، در مورد بندهای این لایحه خطرناک افشاگری و اعتراض کردند، حالا نه تنها اصلاح طلبان از سکوت خارج شدند بلکه رسماً وارد فاز حمایت علنی از این لایحه شدند !! 🔹 روزنامه معلوم الحال و جاسوس پرور ، تیتر صفحه یک خود را به صحبت های مدیر حقوقی قوه قضاییه و یکی از طراحان اصلی این لایحه اختصاص داد و از قول قوه قضاییه در حمایت از این لایحه‌، تیتر زد: عقب نشینی نخواهیم کرد ! 🔹 واقعاً فکر نمی کردیم یک روز مخالف دین و حجاب هم از قوه قضاییه حمایت کند ! 🔹 آقای قوه قضاییه واقعاً خدا قوت، کلاهت رو بالاتر بذار و ببین چه کسانی ازت حمایت و دفاع می کنند! 🔹 آقای خسرو پناه هم که گفته بود مخالفین لایحه عفاف و حجاب در زمین دشمن بازی می کنند، حالا که دشمن دارد از این لایحه حمایت میکند، بفرماید چه کسی واقعاً در زمین دشمن بازی می کند؟!
استراتژی ایران در برابر طالبان باید چه هدفی را دنبال کند؟
📣 رهبر انقلاب: گسترش روابط ایران و عمان به نفع هر دو کشور است امام خامنه‌ای در دیدار سلطان عمان: 🔺ما معتقدیم گسترش روابط دوکشور در همه زمینه‌ها، به نفع هر دو طرف است. 🔺نکته مهم در مذاکرات طرف‌های ایرانی و عمانی آن است که این مذاکرات تا رسیدن به نتایج محسوس، به صورت جدی پیگیری شود و در نهایت ارتباطات گسترش یابد. 🔺سیاست رژیم صهیونیستی و پشتیبانان آن، ایجاد اختلاف و نبود آرامش در منطقه است، بنابراین همه کشورهای منطقه باید به این موضوع توجه داشته باشند. 🔺افزایش همکاری عمان و ایران حائز اهمیت است زیرا دو کشور در آبراه بسیار مهم تنگه هرمز دارای اشتراک هستند. 🔺ما از سرگیری روابط با مصر استقبال می‌کنیم و مشکلی در این زمینه نداریم. آغاز روابط مجدد ایران و عربستان نتیجه سیاست خوب دولت رئیسی برای گسترش و تقویت روابط با همسایگان و کشورهای منطقه است. 🔺سلطان عمان: سیاست ما گسترش روابط با همسایگان به‌ویژه ایران است. در مذاکرات تهران، در مورد عرصه‌های مختلف همکاری، گفت‌وگو و تبادل نظر شد و امیدواریم با استمرار این گفتگوها، روابط دوکشور بیش از پیش گسترش یابد و نتایج عملی آن برای هر دو طرف مشهود شود.
💢پیام سفر سلطان 🔹سلطان عمان در سفری دو روزه عصر دیروز وارد تهران شد و از سوی مقامات کشورمان مورد استقبال قرار گرفت. سؤال از چیستی اهداف و انگیزه‌های این سفر، محور اصلی رسانه‌ها و تحلیل‌گران در بازتاب خبری و تحلیلی این سفر بوده است. 🔸مذاکرات و دیدارهای دوجانبه میان مقامات دو کشور در کنار نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه در جریان این سفر اجرایی خواهد شد. 🔹همچنین مقرر شد تا ایران و عمان به امضای چهار سند همکاری در حوزه‌های تحکیم روابط اقتصادی، حل مسائل بانکی و برداشته شدن موانع توسعه تعاملات تجاری، سرمایه‌گذاری و انرژی میان دو کشور بپردازند. 🔸عمان به عنوان میانجی سال‌هاست که روابط بسیار خوبی با ایران دارد و سفر سلطان هیثم به ایران نشان می‌دهد که او هم مانند سلطان قابوس علاقه‌مند به پا در میانی در مسائل بین‌المللی است و این موضوع را مزیتی دیپلماتیک برای کشورش می‌داند. 🔹عمان همواره تلاش کرده است تا در منطقه مهم خلیج‌فارس مبتنی بر یک سری اصول حسن همجواری، از امنیت و آرامش و صلح در این منطقه راهبردی و حساس مراقبت کند. 🔸میانجی‌گری برای برقراری صلح و امنیت همواره در دستور کار عمانی‌ها بوده و آنها در کنار مسئولان یکی دو کشور دیگر منطقه همانند قطر، در زمینه مذاکرات بین ایران و برخی از کشورهای عربی و غربی به ویژه در مسائل هسته‌ای و برجام هم با جلب اعتماد طرفین نسبتا عملکرد موفقی داشته‌اند و اگر منجر به نتیجه نشده عاملش عهدشکنی آمریکایی‌ها بوده است. 🔹آزاد کردن دیپلمات ایرانی که با صحنه‌گردانی رژیم صهیونیستی در بلژیک محکوم شده بود و در مقابل زندانی بلژیکی در تهران هم آزاد شد، از آخرین اقدام‌هایی بود که عمان در آن نقش داشت. 🔸به نظر می‌رسد سفر بن طارق می‌تواند بر رخوت حاکم بر مذاکرات برجام که از سوی آمریکایی‌ها به دلیل تحلیل اشتباهی که از اغتشاشات پاییز ۱۴۰۱ داشتند متوقف شد، تأثیر بگذارد. البته نباید این موضوع را همانند برخی رسانه‌های متمایل به غرب در داخل که معتقدند تا اکتبر که برجام به زعم آنها وارد دوره تهدیدآمیز اجرای مکانیسم ماشه می‌شود باید کاری کرد، تحلیل کنیم؛ چرا که اساسا بین آمریکا و اروپا بر سر نحوه مواجهه با ایرانی که همه شرایط لازم برای احیای برجام را دارد اختلاف‌نظر وجود دارد و آمریکایی‌ها به دلیل انسی و الفتی که با تحریم به مثابه ابزار جنگ در دوره صلح پیدا کرده‌اند و نمی‌خواهند یا نمی‌توانند تحریم‌ها را تعیین تکلیف نمایند برجام تاکنون بی‌فرجام مانده است. ضمن این که آمریکای امروز آمریکای دیروز نیست. ✍🏻فتح‌الله پریشان
💢پاشنه‌ آشیل جدید نتانیاهو 🔹سناریوی صهیونیست‌ها در انتقال بحران شکست خورده و جنگ به پاشنه‌ آشیل نتانیاهو تبدیل شده است. سرزمین‌های اشغالی فلسطین مجددا به صحنه اعتراضات گسترده علیه نتانیاهو تبدیل شده و ده‌ها هزار نفر برای بیست‌ویکمین شنبه متوالی علیه او تظاهرات کردند. 🔸از سویی؛ علاوه بر طرح اصلاحات قضایی نتانیاهو، کاهش ارزش «شیکل» نیز منجر به حضور افراد بیشتر در تجمعات اعتراضی شده است. 🔹پس از ترور برخی فرماندهان جهاد اسلامی و شهادت آنها در غزه، نتانیاهو و شرکایش یعنی «بن‌گویر» و «اسموتریچ» مدعی شدند که این اقدام منجر به پایان بحران‌های داخلی خواهد شد. 🔸در مقابل؛ حتی برخی از اعضاء کابینه چنین فرضیه‌ای را باطل دانسته و معتقدند شلیک موشک‌های مقاومت جایی برای اثبات برتری نتانیاهو در این مواجهه باقی نگذاشته است. 🔹ضمن آنکه اخیرا منابع مصری، التماس صهیونیست‌ها برای برقراری آتش‌بس پس از ۵ روز درگیری را فاش کرده‌اند. 🔸اکنون حتی بر ساکنان اراضی اشغالی نیز مسجل شده که ادعای نتانیاهو درباره پیروزی در جنگ 5 روزه اخیر، دروغی بزرگ برای ایجاد حاشیه‌ای امن برای کابینه بوده و واقعیت ندارد.
✳️تورم مسکن کاهشی شد 🔹تورم مسکن در اردیبهشت ۱۴۰۲ در هر سه شاخص ماهانه، نقطه به نقطه و سالانه در مقایسه با ماه‌های گذشته کاهش یافته است.
✳️۳ دستور کار اصلی سال آخر مجلس یازدهم که رهبر انقلاب با آنها تاکید کردند چیست؟ رهبر انقلاب دستور کار اصلی سال آخر مجلس را در سه محور: ۱) پیگیری مسئله مهار تورم و رشد تولید ۲) تصویب برنامه هفتم ۳) نهایی‌کردن طرح‌ها و لوایح نیمه‌کاره از همه نمایندگان مخصوصاً در کمیسیون‌های تخصصی انتظار می رود در خصوص به‌سرانجام‌رساندن این اولویت‌ها تا روز پایانی این دوره تلاش ویژه‌ای داشته باشند.
🔻موشک هایپرسونیک به زودی رونمایی می‌شود فرمانده نیروی هوافضای سپاه: 🔹موشک هایپرسونیک آزمایش‌های خود را پشت سرگذاشته و به زودی رونمایی می‌شود. 🔹این موشک جدید از همه سامانه‌های سپر موشکی عبور می‌کند. موشک سامانه‌های ضد موشکی دشمن را هدف قرار می‌دهد و یک جهش بزرگ در حوزه موشکی است. 🔹موشک هایپرسونیک سرعت بالایی (حدود ۱۲ تا ۱۳ ماخ) دارد و در جو و خارج از جو می‌تواند مانور دهد.