الزامات آرایش جنگی ؟
پاتک های آمریکا در حوزه اقتصادی دائماً در حال اجراست و علنا هدف از تهاجمات خود را به زانو درآوردن ملت ایران عنوان میکند .
امروز شرایط چنان عیان گشته که حتی "خوشخیالان" هم نگران شدند و نسبت به تخاصمات مستمر آمریکا هشدار میدهند و خواهان مقاومت در برابر زورگویی آمریکا و رویکرد منافقانه کشورهای اروپایی هستند.
اما این کافی نیست، وقتی همه باور داریم که به کشور حمله شده و جنگ همه جانبهای با تمرکز بر حمله های اقتصادی علیه ما وجود دارد ، باید در کشور همه آرایش جنگی بگیریم حتی در حوزه روشنگری هم باید "هادی" و "روشنگر" ما با همین روحیه و آرایش در محافل مختلف حاضر شده و ابعاد این جنگ و اقداماتی که باید صورت گیرد را تشریح نماید.
یکسری از بایدها و نبایدهای آرایش جنگی در این حوزه به قرار زیر است:
الف) بایدها
۱. تبیین ماهیت و ابعاد این جنگ
۲. تشریح ابزار این جنگ مانند دستکاری در مولفه های اقتصادی، بهره گیری از تکنیک های رسانه ای، یا استفاده از شایعه سازی در تشدید جنگ روانی
۳ . مطالبهگری از مسئولان با استفاده از ظرفیت های موجود برای :
یکم) تحت پوشش قرار دادن و تضمین تامین اقلام اساسی مصرفی مردم با قیمت ثابت و مناسب تا پایان سال ۹۸
دوم) فعال سازی قرارگاه فرماندهی اقتصاد کشور
سوم) حمایت از مشاغل کوچک و زودبازده چهارم) پاسخگویی و سخن گفتن مسئولان با مردم به منظور کنترل فضای ملتهب اقتصادی جامعه
پنجم) فعال کردن سازمان تعزیرات حکومتی
ششم) برگزاری جلسات مستمر با اصناف و اتحادیه ها به منظور ثبات بخشی به بازار
هفتم) مقابل با شایعه سازان و رسانه هایی که ابزار جنگ روانی دشمن شدهاند
هشتم) پایان دادن به تحمل همزمان تحریم و تحقیر ملت !
۴ . دعوت جامعه به پرهیز از رفتارهای هیجانی اقتصادی که خود عامل تشدیدکننده مشکلات اقتصادی خواهند بود
۵ . تبیین این موضوع که هجمه اقتصادی میتواند زمینهساز ناامنی در جامعه گردد که در آن صورت همه متضرر خواهند شد حتی آنهایی که با سوء استفاده از شرایط امروز به دنبال ثروت اندوزی هستند.
ب) نبایدها
۱. ترویج روحیه یاس و ناامیدی و تخریب ارکان حاکمیتی
۲. حرکت در مسیر اختلاف افکنی و بزرگنمایی نواقص
۳ . پرهیز از پرداختن بیش از حد به حاشیه ها و یا حاشیه سازی
۴. غفلت از دشمن اصلی یعنی آمریکا و متهم سازی دستگاه های داخلی
۵ . غفلت از جنگ روانی دشمن و بی توجهی به روشنگری
در پایان یادمان باشد که این جنگ، جنگ اراده ها هم هست، و پیروز این میدان کسی است که اراده قوی تر داشته باشد.
🔴 #سرافراز_گیت‼️ / بازی گردان اصلی کیست؟
✍ #محسن_مهدیان نوشت:
🔹 ماجرای افشاگری های اخیر سرافراز چیست؟ اساسا مقصد اصلی افشاگری ها کجاست؛ پرونده فساد در صداوسیما یا شهرزاد میرقلی خان یا سپاه یا چی؟ چرا سرافراز بعد از چند سال، انگیزه افشاگری یافته است؟ چرا تا امروز درباره پرونده های فساد سکوت کرده است؟ آخرین واکنش سرافراز مربوط به سال ۹۴ است که همه اتهامات به بازرس ویژه اش را در یک کلمه جواب می دهد: این اتهامات ناشی از "بداخلاقی" است. همین.!!!!
چرا این رگ گردن با ۳ سال تاخیر بیرون زده است؟ افشاگری این روزها چه آورده جدیدی برای او دارد؟ واقعیت اینست که توقف در سرافراز احتمالا مخاطب را با انبوه پرسش های بی جواب مواجه می کند. ضمن اینکه سرافراز دارای سلامت اقتصادی و سابقه روشن سیاسی است و همین ملاحظه اجازه نمی دهد وی را فراتر از یک "بازیگر" و به عنوان یک بازی ساز تحلیل کنیم.
🔹 اما #اتاق_فرمان این پروژه کجا مستقر است؟ بازی گردان چه کسی است؟ پیش بردن این پروژه چه کلان آورده ای دارد که "شهرزاد میرقلی خان" با آن "هم منافع" شده است و سرافراز نیز انگیزه پیدا کرده و "هم سود و هم زبان" شده است؟
🔻#ماجرا را یکبار #مرور کنیم.
اولین فیلم توسط میرقلی خان منتشر می شود. بخشی ازین فیلم را خود میرقلی خان و بخش دیگری را سرافراز می گیرد. اما چرا؟ اساسا فیلم گرفتن در فرودگاه آنهم با یک بغل پرونده، چه دلیلی جز برنامه ریزی ابتدایی برای انتشار و جلب توجه دارد؟
سرافراز سپس بدون اعتراض به انتشار فیلم، درباره سفر و پرونده ها توضیح می دهد. در اقدام بعدی فیلم دوم میرقلی خان با اتهامات جدید علیه سپاه منتشر می شود و در نهایت سرافراز مقابل دوربین یکی از نزدیکان احمدی نژاد می نشیند و علیه سازمان اطلاعات حرف می زند؛ آنهم با ادبیاتی که پیشتر و از سالها قبل برای مردم آشناست!
🔻 #اما_ماجرا_چیست؟
🔸 " #طائب " اسم رمز طراحی عملیات هایی است که سند شش دانگ آن در اختیار احمدی نژاد است. ضدانقلاب و حتا اصلاح طلبان نیز به این شکل روی یک نفر تمرکز نکردند. این اسم رمز مهمترین نشانه برای جای پای احمدی نژاد است. احمدی نژاد اطلاعات سپاه را مهمترین عامل دستگیری و محاکمه نزدیکانش (بقایی و مشائی) می داند. آخرین جلسه ای که از طرف فارس با احمدی نژاد در ساختمان ولنجک داشتیم، بیش از ۲۰ درصد یک #جلسه_سه_ساعته را درباره همین اسم رمز حرف می زد.
🔹 احمدی نژاد در سه ماه پایانی سال ۹۷ مصاحبه با رسانه ها را کلید زد تا بتواند مجدد به عرصه سیاسی برگردد. طبیعی بود که این تصمیم همانطور که او می خواست نعل به نعل پیش نرود. اتفاقا همزمان با احمدی نژاد سرافراز بعد از چند سال سکوت، با یک روزنامه اصلاح طلب مصاحبه می کند و اولین اتهامات را علیه نهادامنیتی سپاه مطرح می کند.
سبک نقدهای اخیر سرافراز از جنس همان حرفهای احمدی نژاد و با همان تهور و ادبیات است. احمدی نژاد وقتی متوجه شد که نمی تواند حرف هایش را از طریق رسانه ها منتقل کند سراغ یک "نزاع نیابتی" رفت. سرافراز بازیگر همین بازی سازی است. انتشار گفت وگوی یکی از نزدیکان احمدی نژاد با سرافراز ، آخرین حلقه رسانه ای همین پروژه بود که کلید خورد.
🔸 حیات سیاسی احمدی نژاد در "تشویش و بهم ریختگی سیاسی" است. وی برای ماندن در کانون توجهات، تخریب دو جا را هدف گیری و با اتهام زدن به این دو نهاد تلاش کرد همچنان قهرمان بماند. یکی عدلیه و دوم اطلاعات سپاه. گزینه اول با آمدن رئیسی حذف شد و ماند گزینه اطلاعات سپاه که با تروریست خواندن و محبوبیت سپاه در سیل، این گزینه هم درحال حذف شدن بود. بعد از تروریست خواندن سپاه که از نهضت آزادی تا برخی اپوزیسیون خارج از کشور و آحاد ملت و مسئولین را در مقابل آمریکا متحد کرد، لازم بود مجدد سپاه مورد تخریب قرار گیرد تا بستر تشویش و حیات احمدی نژاد از بین نرود.
👌 کاش آقای سرافراز سرنوشت اش را به پوپولیسم انحرافی گره نزند.
تکذیب ادعاهای عجیب در مورد سرافراز
یک مقام آگاه در سازمان اطلاعات سپاه:
🔹 هیچگونه پروندهای در سازمان اطلاعات سپاه در زمینه ارتباطات نامتعارف بین سرافراز و شهرزاد میرقلیخان مطرح نبوده و طرح ادعاهایی از این دست صحت ندارد.
🔸شهرزاد میرقلی خان اخیرا با انتشار ویدئویی مدعی شده بود سازمان اطلاعات سپاه، وی را تهدید به انتشار فیلمی از رابطه غیراخلاقیاش با محمد سرافراز کرده است.
fna.ir/d9laj4
سرافراز:زندگی و مواضع شخصی خانم میرقلی خان ارتباطی به من ندارد
رئیس سابق سازمان صداوسیما:
🔹زندگی شخصی خانم میرقلی خان مربوط به خودشان است و از زندگی گذشتهاش در حد آنچه در کتابشان نوشتهاند، مطلع هستم.
🔹مواضعی که ایشان در این خصوص و سایر موارد اعلام میکنند، ارتباطی به من ندارد.
🔹ایشان با توصیه وزارت اطلاعات به کار در شبکه press tv مشغول شدند و طی دوران حضور در سازمان خدمات مفیدی ارائه کردند.
🔹هیچ مدرکی دال بر ناصالح بودن و جاسوس بودن ایشان نه به رئیس سازمان و نه به رئیس مرکز حراست سازمان ارائه نشد و تمام تلاش من برای احقاق حق بود.
🔹من فردی مستقل هستم و سودای قدرت طلبی که دعوای اصلی سیاستمداران است ندارم و کاندdیاست جمهوری نه از طرف خودم و نه از طرف هیچ جریان سیاسی دیگر نیستم.
fna.ir/d9lal5
⭕️ یک مقام آگاه در سازمان اطلاعات سپاه هم وجود هرگونه ارتباط نامتعارف بین شهرزاد میرقلیخان و محمد سرافراز را تکذیب کرد.
🔹این مقام آگاه در گفتوگو با فارس، با اشاره به سوابق شخصی و خانوادگی سرافراز، وی را از خانواده شهدا و دارای سلامت اخلاقی دانست و گفت هیچگونه پروندهای در سازمان اطلاعات سپاه در زمینه ارتباطات نامتعارف بین سرافراز و شهرزاد میرقلیخان مطرح نبوده و طرح ادعاهایی از این دست صحت ندارد.
🔹شهرزاد میرقلی خان اخیرا با انتشار ویدئویی مدعی شده بود سازمان اطلاعات سپاه، وی را تهدید به انتشار فیلمی از رابطه غیراخلاقیاش با محمد سرافراز کرده است.
🔹به گزارش فارس شهرزاد میرقلی خان که ادعا میکرد مدتها در زندان آمریکا بوده پس از برگشت به ایران به عنوان بازرس ویژه رئیس سازمان صداوسیما در زمان سرافراز شروع به فعالیت کرد که این فعالیت با حواشی متعددی روبرو بود.
🔹میرقلی خان سپس به عمان رفت و اخیرا با انتشار چند ویدیو ادعاهای عجیب و غریبی را مطرح کرده که هنوز از انگیزههای وی اطلاعی در دست نیست.
🔹محمد سرافراز هم به تازگی مدعی شده به دلیل مبارزه با فساد از صداوسیما برکنار شده است. وی برای این ادعا سندی ارائه نکرده و صرفا اتهاماتی را متوجه برخی افراد حقیقی و حقوقی کرده است.
🔴 ظرفیت فکری جناب #آشنا بالا رفت؟!
👆واکنش #آشنا مشاور رئیس جمهور به اقدامات متقابل ایران به خروج آمریکا از فرجام
🔻#رهبر_معظم_انقلاب در آغاز مذاکرات هستهای و وقتی جناب آشنا با نگاه در آینه برجام فریب چهره بزک شده دشمنان خورده بودند، فرمودند:
«من #اعتماد ندارم، خوشبین نیستم به مذاکره، لکن میخواهند مذاکره کنند، بکنند؛ ما هم به اذنالله ضرری نمیکنیم. یک تجربهای در اختیار ملّت ایران است، این تجربه #ظرفیت_فکری ملّت ما را بالا خواهد برد. » ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
✍ #محمد_صادق_سلطانزاده
⭕️ روحانی سال ۹۲: آمریکاییها کدخدا هستند، باکدخدا بستن راحت تر است .
روحانی سال ۹۸: مشکل اروپا این است که آمریکا را کدخدا میداند.
آیاشورای نگهبان مقصر ورود اصلاح طلبان ضعیف به مجلس است؟
جریان ها و شخصیت های سیاسی و حتی فرهنگی،اقتصادی کشورهای مختلف که توان رسانه ای قدرتمندی دارند از تاکتیک فرار به جلو بسیار استفاده می کنند. در کشورما نیز جریان های سیاسی در این زمینه ید طولایی دارند،زمان انتخابات شانه به زیر همه مشکلات می زنند و می گویند که قائلند همه آنها را برطرف نمایند اما هنگامی که فصل پاسخگویی فرا می رسد علت حل نشدن مشکلات را چوب لای چرخ،رد صلاحیت گسترده، نهادهای انتصابی ،بودجه کم و هزاران دلیل و استدلال بی ربط را برجسته می کنند تا نگویند نتوانستیم و عذر می خواهیم،تا نگویند ببخشید نیروی این کار را نداشتیم و یا توانایی تشخیص این مشکلات را نداشتیم.
اصلاح طلبان از سال 76 تا 84 به صورت پیوسته این تاکتیک را به کار می بردند و از سال 92 تا کنون نیز متوسل به این حربه کهنه شده اند و همواره از روز اول پذیرش مسئولیت در دولت ها و مجلس ها این تاکتیک را به کار می گیرند ؛ عباس عبدی یکی از تئورسین های اصلاح طلبان به همفکران خود آموزش می دهد که" توان ما با وجود این حد از حذف استصوابی نیروها در حد همین نیروهایی است که وجود دارد! "
این در شرایطی است که:
اولا: همین نیروهای اصلاح طلب که ضعیف خوانده می شود توسط فردی مثل عارف هدایت و سرپرستی می شوند ،عارف فردی است که چهار سال معاون اول رئیس جمهور ، و چهار سال وزیر پست، تلگراف و تلفن کابینه، اولین رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی و معاون رئیس جمهور و اکنون عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضومجمع تشخیص مصلحت نظام می باشد.
ثانیا، لیست امید ائتلافی وابسته به اصلاحطلبان ایران بود که برای انتخابات دهمین دورهٔ مجلس شورای اسلامی و انتخابات پنجمین دورهٔ مجلس خبرگان رهبری ،شورای شهر فهرست انتخاباتی ارائه کردند .این لیست توسط شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان که جمعی از نخبگان اصلاح طلب که از اساتید دانشگاه ،نمایندگان ادوار،مسوولین و وزرای سابق بود ارائه شد.
ثالثا: نواب رئیس مجلس برادران پزشکیان و مطهری هردو از اعضای لیست امید می باشند.
رابعا: اصلاح طلبان هنگامی که برنامه های خود را در معرض عموم برای انتخاب شدن گذاشته بودند پیمان با مردم بسته بودند که: ما متعهد میشویم با تصویب الزامات قانونی و اصلاح ساختار بانکی موضوع وصول وامهای معوق و متنوع سازی دسترسی به روشهای تأمین مالی نظیر بانکهای خارجی، بورس و... را فراهم آوریم. ضمن حمایت از تلاشهای سترگ دولت یازدهم بویژه دستگاه دیپلماسی کشور در برداشتن سایه سنگین تحریمها و گشایش فضای ارتباطات بین المللی، ما رشد و رونق اقتصادی را بدون استفاده از سرمایه گذاری خارجی مسیری کند، ناپایدار و محدود میدانیم. مجلس دهم؛ را با رفع موانع سرمایهگذاری و ارتباطات؛ مجلسی تسهیلکننده ارتباطات و تبادلات و سرمایهگذاری بینالمللی خواهیم کرد.
نگاهی به بیانیه ها وسوگندهای پر طمطراق اصلاح طلبان برای به دست گرفتن مجلس و بانگ های پیروزیشان و خلف وعده در شرایط فعلی ،حاکی از آن است که آن ها با تاکتیک فرار به جلو نمی خواهند بپذیرند که توانایی عمل به وعده هایشان را ندارند،
البته از جهت دیگر بیان این جمله که شورای نگهبان مقصر ورود اصلاح طلبان ضعیف به مجلس است نیز درست است زیرا اگر قانون این اجازه را به شورای نگهبان داده بود که علاوه بر صلاحیت سنجی در انتخابات مجلس وارد بحث توانایی سنجی نیز می شد،شاید وضعیت کشوربهتر از این بود و نه تنها اصلاح طلبان ضعیف بلکه برخی از نمایندگان مستقل و اصولگر نیز وارد مجلس نمی شدند..
🔴 چرا پاسخ جدید ایران در خصوص کاهش برخی تعهدات برجامی، نه #متناسب است، نه #به_موقع ، و نه #قاطع؟
🔰چرا متناسب با اقدامات آمریکا نیست؟
چون با خروج آمریکا از برجام و اقدامات تحریمیِ بعدیش، ایران #بخش_اعظم از #عواید_اندک و کوتاهمدت برجام را از دست داد اما پاسخ امروز ایران، بخش اندکی از عواید بزرگ برجام برای آمریکا را محدود میکند. کدام عواید؟👇
🔹 ایران سقف ذخیرهسازی اورانیوم غنی شده(۳۰۰kg)و آب سنگین(۱۳۰تن) را برداشت درحالی که اولا بسیاری از محدودیتهای برجامی ایران غیرقابل بازگشتند (ذخایر غنی شده قبلی، بخشهایی از راکتور آبسنگین اراک و…) ثانیا محدودیتهای اصلی کماکان پابرجا هستند(نظارتهای فراپروتکلی، غنیسازی صنعتی و…)
🔹 اندک عواید ایران ازبرجام چه بود؟ تعلیقِ اعمالِ محدودیتهای پلکانی بر #فروش_نفت_ایران که همزمان باخروج آمریکا از برجام مجددا اعمال شد تعهد اروپا به جبران عدم حضور آمریکا دربرجام درقالب #اینستکس که وعدهای توخالی بود ضمنا محدودیت در #مراودات_مالی و انتقال ارز نیز کماکان جاریست
🔰 چرا اقدام ایران به موقع نبود؟
همزمان با تصمیم ترامپ و خروج آمریکا از برجام(۱سال پیش)، شرایط بینالمللی برای پذیرش اقدام متقابل ایران در سطحی بالاتر از اکنون فراهم بود و اقدام متقابل ومتناسب ایران میتوانست منجر به #تغییر_رفتار طرفهای مقابل شود بدون آنکه ایران متهم به بدعهدی شود
🔹اما در آن مقطع، سخنرانی نسنجیده یا…رئیس جمهور درخصوص پایبندیِ صددرصدی ایران به برجام(۴+۱) درحالی که طرفِ اصلی(#کدخدا) ازبرجام خارج شده و اندک عواید برجام از بین رفته بود؛ ایران را وارد #بازی_مشترک_اروپا_و_آمریکا با عنوان #اینستکس کرد؛ بازییی که نتیجهاش ازهمان اول مشخص بود
🔹فرصتهای پیاپی که به اروپا برای طراحی، ساخت و اجرای اینستکس داده میشد و با #تهدیدهای_بیاعتبار_دیپلماتهای_ایرانی همراه بود؛ عملا #هدیهی_زمان به آمریکا بود تا اولا هم از فشار خروج یکطرفهاش از برجام خارج شود؛ ثانیا به #بازسازی_هوشمندتر و #تقویت_سامانهی_تحریمها علیه ایران بپردازد
🔰 چرا اقدام امروز قاطعانه نیست؟
1️⃣ تناسبی با اقدامات خصمانه آمریکا ندارد
2️⃣ به موقع نیست
3️⃣ پس از گذشت ۱سال از خروج آمریکا و بازیِ سرکاریِ اروپا(اینستکس) برای گام بعدیِ اقدامات ایران، مجددا فرصت ۲ماه #تنفس به طرف مقابل اعطاشده
4️⃣ تهدیدهای دیپلماتهای ایرانی طی سالهای گذشته کماعتبار شده
💢 در انتها ذکر ۳نکته ضروریست:
1️⃣ اقدام اخیر، گامی روبه جلو برای دولت محسوب میشود؛ دولتی که نهایتِ مقابلهاش باآمریکا به ۳اقدامِ اخم در رسانه، فشار ایمیلی وپرتاب خودکار خلاصه میشد؛ بالاخره متقاعد شده تا واکنشی عملی صورت دهد
2️⃣ ابهام غرب پیرامون گامهای بعدی ایران میتواند به نفع ماباشد
3️⃣ دولت ایران باید دورهای کامل از واکنشها و اقدامات گامبهگام، کمفاصله، متناسب و قاطع علیه اقدامات خصمانهی آمریکا صورت دهد تا شاهد #تغییر_رفتار آمریکا و جبران بخشی از مافات باشیم در این مسیر، دولت باید قویا ازبیان #تهدید_بدون_اقدام وترجیح منافع انتخاباتی برمنافع ملی پرهیزکند.
🌐استراتژی کاهش تعهدات و افزایش قدرت ایران
آمریکائیها ضرب المثلی دارند که می گوید؛ ترسوها قبل از مرگشان چندین بار می میرند
Cowards die many times before their death و برای
همین منظور استراتژی
سیاسی و نظامی آمریکا بر این مبنا طرح ریزی شده است که با ترس و ارعاب دیگران را از مسیر خود بر می دارد تا هزینه جنگ بر آنها تحمیل نشود.
در روزهای گذشته آمریکائیها محکم تر بر طبل جنگ می کوبند؛ اعزام ناو گروه امریکا به منطقه اگر چه نتوانست جمهوری اسلامی را به عقب نشینی وادار کند بلکه باعث شد که شورای عالی امنیت ملی پیام مقتدرانه ای را به آمریکا مبنی بر «کاهش تعهدات» برجامی بفرستد؛ موضع مستحکم مردم و مسئولین کشورمان در برابر زیاده خواهی آمریکا و عدم تعهد در برابر برجام نشان از آن دارد که :
1.تشدید تحریم ها و تهدیدهای آمریکا نه تنها نتوانسته است گسل های سیاسی در داخل کشور در طرفداری از مذاکره و رابطه با آمریکا ایجاد کند بلکه باعث انسجام و همبستگی ملی شده است و رسانه های آمریکایی بارها اذعان داشته اند که بعد از برجام اعتماد ایرانیان نسبت به آمریکا کاهش یافته است.
2.اگربرجام توانست که قلب راکتور ایران را با بتون متوقف کند ، بدعهدی آمریکا همچنین باعث شد زبان حامیان رابطه و مذاکره با آمریکا کوتاه شود و سرمایه عظیم آنها که در طول 40 سال گذشته در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی رخنه کرده بود از دست برود.
3.حرکت پیش برنده و تقابل با آمریکا هرچند که با تاخیر انجام شد اما نشان داد که صبر راهبردی ایران در مسائل بین المللی تا جایی است که منافع و حیثیت ملی خدشه دار نشود و چنانچه آمریکا بخواهد از این مساله سوء استفاده کند، ابزارهای کافی برای دستیابی به منافع ملی را دارا می باشیم.
4.آمریکا در طول سالیان گذشته در این خیال بوده است که با بازی های دیپلماتیک می تواند قدرت ملی ایران را تحقیر و دچار سایش کند،اما نه تنها این اتفاق نیافتاده است بلکه رسانه های آمریکایی در حال اعتراف به افزایش حمایت مردم از نظام هستند؛ پایگاه آمریکایی نشنال اینترست در تحلیلی در این زمینه نوشته است: ایران ظرف چهار دهه گذشته تحریم های بی سابقه ای را تحمل کرده و تسلیم نشدنی باقی مانده است. اجبار ایران برای تغییر رفتار با استفاده از فشار خارجی به شدت به غرور ایرانی ها لطمه می زند و تنها منجر به افزایش حمایت مردم از حکومت ایران می شود.
یکی از نقاط قدرت جمهوری اسلامی ایران افزایش قدرت نیروهای نیابتی طرفدار انقلاب اسلامی در کشورهای مختلف و حتی کشورهایی است که داعیه ضد ایرانی دارند، آمریکا که در جنگ های مختلف در منطقه نتوانسته است آنها را مرعوب تجهیزات پیشرفته نظامی خود کند ، در آینده نیز نخواهد توانست آنها را متقاعد کند که در حمایت از ایران پیشقدم مبارزه نشوند.
استراتژی کاهش تعهدات زمینه امید به وعده های آمریکا را از بین خواهد برد و از ا ین پس مسئولان کشورمان با تکیه بر نیروها و توان داخلی می توانند با سرعت بیشتری در مسیر حل مشکلات گام بردارند.
#خواندنی
🔴 دو پیش بینی که محقق شد‼️
✍ #محمد_صادق_سلطانزاده_بشرویه
🔹 پس از واکنش حداقلی ایران به عدم اجرای تعهدات طرف اروپایی در برجام، ترامپ امروز رسماً از هدف فشارحداکثری بر مردم ایران و آرزوی انتخاباتی اش رونمایی کرد و گفت: "من چشمانتظار روزی هستم که بالاخره با سران ایران برای تدوین توافقی #دیدار کنم."
🔻 این روزها بعد از عدم اجرای تعهدات اینستکسی اروپا و بیان ادعای آرزو و چشم انتظاری احمق درجه یک(ترامپ)، چشیدن شهد توصیه های سال گذشته رهبر انقلاب خطاب به جناب روحانی و هیات دولت طعم شیرین تری دارد و در حقیقت تجلی #حکیم بودن رهبر انقلاب و تحقق دو پیش بینی معظم له است!
1⃣ پیش بینی #بازی اروپایی ها:
" اروپا جایی نیست که ما بتوانیم برای مسائل گوناگون خودمان از جمله همین مسئلهی برجام و مسائل اقتصادی و مانند اینها به آنها امید ببندیم؛ نه، اینها کاری نخواهند کرد؛....به هرچه وعده میدهند، با تردید نگاه کنید. الان هم که دارند #بازی درمیآورند. به نظر من در این قضایای مربوط به برجام و تحریم ها دارند #شوخی میکنند؛"
2⃣ پیش بینی آرزوی دیدار انتخاباتی ترامپ:
" آمریکاییها احتیاج دارند به مذاکرهی با جمهوری اسلامی. دولتهای آمریکا -هم آن دولت قبلی، هم این دولت، هم دولت اسبق- همه احتیاج دارند نمایش بدهند که ما جایی مثل جمهوری اسلامی را کشاندیم پای میز مذاکره؛ این چیزی است که #نیاز دارند."
اروپایی ها سالانه ۶میلیارد یورو به ترکیه نقدی پرداخت می کنند که سد راه آوارگان سوریه به اروپا شود.سیل آوارگان کابوس اروپاست
چرا ایران در قبال هشت میلیارد یورو که صرف مهاجران به ایران می کند چنیین مطالبه ای از اروپا نداشته باشد؟
ایران باید برای تامین هزینه نیروی انسانی ومالی خود در مبارزه با مواد مخدر وهزینه سه میلیون مهاجر با اروپا وارد گفتگو شود.اگر نمی پذیرند راه ترانزیت و مهاجرت را باز کند.پایبندی ما به اخلاق آنان را جری کرده است.
✅ ترجمه ابزار قدرت به ابزار فشار
تزریق نیروی جدید به جبهه جنگ محاسباتی
مهدی محمدی: از یک منظر راهبردی، مساله اصلی برای ایران اکنون انجام دادن این یا آن اقدام خاص در واکنش به فشارهای آمریکا نیست، بلکه مساله اصلی این است: ایران در حال در پیش گرفتن یک استراتژی جدید برای هزینهمند کردن رفتار آمریکا، از طریق تبدیل اهرمها و ابزارهای قدرت خود به ابزارهای فشار به آمریکاست.
اینکه ایران به سمت این استراتژی حرکت کرده و تصمیم گرفته مولفههای قدرت ملی، منطقهای و فرامنطقهای خود را در چارچوب یک راهبرد یکپارچه به ابزارهای فشار، تولید هزینه و بازدارنده در مقابل آمریکا تبدیل کند، خبر بسیار بدی برای واشنگتن است. ایران دارای طیف بسیار متنوعی از ابزارهای قدرت نظامی، اطلاعاتی - امنیتی، ژئوپلیتیک، سیاسی، اقتصادی، روانی - رسانهای و سایبری است که در طول زمان با اهداف گوناگون توسعه داده شده است. این ابزارها لزوما در هدفگذاری اولیه خود، اهرمهایی برای ضربه زدن به آمریکا یا تحمیل هزینه به آن نبوده است اما در بازنگری راهبردی جدیدی که به نظر میرسد در حال انجام است، اهداف و ماهیت این برنامهها به گونهای در حال تغییر و بازسازماندهی است که به کار وارد آوردن ضربه با حداکثر شدت ممکن به آسیبپذیرترین جنبههای حضور منطقهای و فرامنطقهای آمریکا و متحدان آن بیاید.
دولت آمریکا ظاهرا دچار این سوءتفاهم شده که ایران قادر به ارائه پاسخ به فشارهای فزاینده آن – که به گفته خودشان اخیرا از فاز «غیرقابل تحمل» خارج و وارد فاز «بیسابقه» شده- نیست. در واقع اشتباه محاسباتی آمریکاییها این است که از صبر راهبردی ایران برداشت ضعف کردهاند و تصور میکنند ایران قادر نیست مولفههای قدرت خود را به منظور تحمیل هزینه به آمریکا به کار بگیرد.
به چند دلیل، ظاهرا زمان آن رسیده است که این اشتباه محاسباتی تصحیح شود.
اولا: ایران اساسا فشارهای آمریکا را به میزانی که آمریکا خود آن را جدی گرفته، جدی نگرفته است. درست است که آمریکا با تمام توان خود در حال فشار آوردن به ایران است اما این فشارها تاکنون قادر به محقق کردن هیچ یک از اهداف اعلامی آمریکا نبوده، بلکه آمریکا را از آنها دورتر هم کرده است. به عنوان مثال، اگر فرض کنیم ایجاد آشوب سراسری در ایران یا نشاندن ایران پای میز مذاکره منطقهای و موشکی یکی از اهداف اصلی استراتژی جدید فشار آمریکا بوده، امروز فاصله واشنگتن با این اهداف از هر زمان دیگری در گذشته بیشتر است. از این جنبه، این فشارها، در واقع بیش از آنکه ایران را به مسیر مدنظر آمریکا بکشاند، ضعفها، ناتوانیها و توهمات آمریکا را برای همگان از جمله مردم ایران - که هدف اصلی همه این فشارها هستند - آشکار کرده است.
ثانیا: دولت آمریکا خدمت بسیار بزرگی به ایران کرده و آن این است که هم مردم و هم مسؤولان را به این جمعبندی قطعی رسانده که هیچ الگوی مذاکراتی در مقابل آمریکا حتی ارزش بررسی ندارد و به همین دلیل اکنون نوعی اجماع ملی برای ایستادگی در مقابل آمریکا و ارائه پاسخهای بازدارنده به آن شکل گرفته است. ایران در حالی تصمیم به هزینهمندکردن رفتار آمریکا گرفته که مردم و نظام از هر وقت دیگری در گذشته در این باره یکپارچهتر و مصممترند. پاسخ دادن به آمریکا در چنین شرایطی نه فقط به خلق دوقطبیهای مضر نمیانجامد، بلکه یکپارچکی ملی را نیز بیشتر میکند.
ثالثا: آمریکا با رفتار کم و بیش دیوانهوار خود علیه ایران، نوعی اجماع بینالمللی علیه خود خلق کرده که هرگونه اقدام ایران در پاسخ به فشارهای خود را منطقی و مشروع میکند. صبر راهبردی ایران امکانی فراهم آورده که اکنون میتوان با کمترین هزینه بینالمللی به اقدام راهبردی علیه آمریکا دست زد.
مجموعه اخبار درباره احتمال تجدیدنظر کلی یا جزئی درباره برخی تعهدات برجامی ایران ـ و دیگر اقداماتی که ممکن است در آینده در پاسخ به فشارهای آمریکا انجام شودـ را باید از این منظر نگریست.
این اقدامات به تدریج و نحو کاملا محاسبهشده و هوشمندانه به آمریکا نشان خواهد داد که پروژههای فشار آن، نه تنها به نتیجهای که مدنظر داشته منجر نشده بلکه باعث شده ایران در مسیر جدیدی قرار بگیرد که حاصل آن افزایش انفجاری فشارها بر آمریکا در نقاطی است که به هیچ وجه آن را محاسبه نکرده است.
همانطور که آمریکا محاسبات مردم و مسؤولان در ایران را هدف گرفته، استراتژی درست آن است که ایران هم محاسبات آمریکا و اسرائیل را هدف بگیرد. اراده برای تزریق نیروی جدید به این جنگ محاسباتی، بسیاری از تحولات را در آینده رقم خواهد زد.
🔴 تحلیل عکسالعمل اروپا در برابر اولتیماتوم برجامی
🔻 در پاسخ به تعیین ضربالاجل ایران، حداقل ۴ عکسالعمل از سوی اروپا متصوّر بوده است:
▪️الف. عدم پذیرش ضربالاجل و واکنش شدید
▪️ب. ادامه مذاکرات با پیشنهادات جدید و امتیازات حداقلی
▪️ج. سکوت و اجازه ورود ایران به گام دوم
▪️د. رویکرد تلفیقی: محکومیت ظاهری، وقتکشی با ایران و همراهی با آمریکا
🗓 اما نکات گفتنی در این زمینه:
🔻۱. قبل از هر چیز باید توجه کرد که ورود ایران به #گام_دوم و آغاز غنیسازی بالای ۳.۶۷ و راهاندازی مجدد رآکتور اراک به معنای #خروج_عملی ایران از برجام است هرچند نام برجام همچنان باقیبماند. در واقع در کنار به صفر رسیدن منافع اقتصادی برجام، بعد سیاسی آن نیز عملا به پایان خواهد رسید.
🔻۲. به نظر میرسد گزینه چهارم یعنی محکومیت ظاهری، وقتکشی با ایران و همراهی با آمریکا، قویترین احتمال برای رویکرد اروپا در مقابل تصمیم ایران باشد.
🔻۳. اروپا برای فرار از فشار آمریکا و رویارویی روزانه سیاسی با این کشور، ضمن محکومیت شدید تصمیم ایران، در کنار هیاهوهای ظاهری، اما اجازه میدهد تا ضربالاجل دو ماهه به پایان رسیده و ایران وارد گام دوم شود. سپس با همراهی آمریکا تلاش میکند تا یک #اجماعسازی جهانی علیه ایران شکل بگیرد و در سایه این اجماعسازی و فشار مضاعف، ایران را به مذاکرات مجدد و یک #توافق_جامع و مطلوب آمریکا وادار نماید. به نظر میرسد اروپا چندان هم از تصمیم جدید ایران ناخشنود نیست.
🔻۴. با توجه به نوع عملکرد بسیار ظالمانه آمریکا در موضوع برجام؛ #اجماعسازی علیه ایران به راحتی ممکن نخواهد بود. در این چند سال اخیر آمریکا تا حدقابل توجهی سیاست تحریمی خود را هم از لحاظ تنوع و دامنه و هم از منظر کشورهای هدف گسترش داده است. ابزار ظالمانه تحریم با این شکل تجاوزکارانه و بیمحابای فعلی؛ فرسوده خواهد شد و در چند سال آینده به ضدخود تبدیل میشود.
🔻۵. محور اصلی در توافق جدید، #منطقه است. وضعیت فعلی منطقه به هیچ وجه برای طرفهای اروپایی، آمریکایی و عبری _ عربی قابل تحمل نیست.
#تبیین
🔴 چرا ناو لینکلن به خلیج فارس آمد؟
✍ #محمد_صادق_سلطانزاده
1⃣ ایجاد موازنه و ادعای اقدام پیشگیرانه
2⃣ ارسال پالس قدرت به ایران در مقابل طرح گزینه بستن تنگه هرمز
3⃣ تثبیت انگاره ساختگی"ایران جنگ طلب است" و دوشیدن گاوهای شیرده منطقه
4⃣ تثبیت امنیت اسرائیل در آستانه پروژه معامله قرن
5⃣ ایجاد اختلال ادراکی در برخی مرعوبین داخلی جهت ارسال پالس مذاکره با ترامپ از داخل
6⃣ معتبر سازی گزینه کذایی جنگ برای ساده اندیشان با تهدیدنمایی و جنگ روانی (تکنیک غرق مصنوعی)
7⃣ التهاب رسانه ای و غیرعادی نشان دادن شرایط برای تکمیل پازل جنگ اقتصادی
8⃣ ایران هراسی و به چالش کشیدن هژمونی ایران در منطقه با لاف های چندتنی بولتونی
9⃣ قدرت نمایی و نمایش هژمونی آمریکا به مدعیان ابرقدرتی
🔟 رفتار واکنشی آمریکا و نمایش مشروعیت حضور سنتکام در منطقه
#جنگ_نخواهد_شد
#مذاکره_نخواهیم_کرد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✔️ #جنگ نخواهد شد
🔴 #ویدئو_زمانه #دیدنی
🔻رهبر معظم انقلاب:
«آمریکاییها دو موضوع را مطرح میکنند؛ یکی مسئلهی جنگ، یکی مسئلهی مذاکره. همهی ملّت ایران بدانند؛ جنگ نخواهد شد و مذاکره نخواهیم کرد، اینها استدلال پشت سرش هست، صِرف ادّعا نیست.»
۱۳۹۷/۰۵/۲۲ 🔻
اینکه ترامپ اعلام کرده که دوست دارد مقام های ایرانی با او تماس بگیرند اما جان کری آنها را از این کار منع میکند هرچند حاکی از یک واقعیت تلخ است اما از چند جهت قابل بررسی است؛
۱. ترامپ بخوبی پی برده است که نیاز به یک مصالحه و مذاکره با ایران برای بهره بردای در انتخابات ۲۰۲۰ دارد اما چون تقریبا مطمئن شده است که افزایش فشار نمیتواند لزوماً ایرانی ها را به میز مذاکره بکشاند، به دنبال یک قربانی در داخل آمریکا میگردد تا مشکلات را بر گردن او بیاندازد!
۲. چنانچه مقاومت و مواضع تهاجمی ایران ادامه پیدا کند اصلاً بعید نیست که ترامپ دوباره به برجام برگردد اما لازمه آن اینست که اولاً واکنشهای ایران عینی تر و اثرگذار تر شود و درثانی کسی از ایران با او تماس نگیرد برای اینکه به او بگوید که "جان کری" آدم بدی است و جان بولتون، ترامپ را در ایران بد نام کرده است!!
➕ و اما واقعیت تلخ: درحالیکه شاید بهترین زمان مذاکره با ترامپ، همان روزهای ابتداییِ ساکن شدنِ او در کاخ سفید بود اما دیپلماتهای ما بخاطر شکست هیلاری کلینتون، هم آچمز شدند و هم تصمیم گرفتند منتظر پیروزیِ دموکراتها در انتخابات ۲۰۲۰ بمانند!
سی ان ان: کاخ سفید به ایران شماره تلفن داد!
🔹شبکه خبری سیانان گزارش داد، پس از آن که به تازگی رئیسجمهوری آمریکا خواهان تماس ایران با او شد، کاخ سفید با سوئیس تماس گرفته و شماره تلفنی را در اختیار گذاشته تا مقامات ایرانی بتوانند با ترامپ تماس بگیرند.
🔹شبکه خبری سیانان این خبر را به نقل از یک منبع دیپلماتیک مطلع از این رویداد منتشر کرده است.
🔹این منبع گفته است، سوئیس احتمالاً این شماره را در اختیار ایران قرار نخواهد داد؛ مگر آن که ایرانیها به طور مشخص در این زمینه درخواست کنند و تصور میشود، بسیار بعید است که آنها چنین کاری کنند.
🔺مدیر سابق شبکه الجزیره:
آنچه درباره سفر #پمپئو به #عراق در رسانهها پخش شد کاملا عکس واقعیت است؛ پمپئو حامل پیام #آتشبس برای ایران بوده. تمام آنچه آمریکا میخواهد پیوستی برای #توافق_هستهای است و نه لغو آن، به گونهای که توافقِ ترامپ نام بگیرد، نه توافقِ اوباما !!
🔴 چرا جنگ نخواهد شد...؟
پیرو تهدیدات پوشالی امریکا و پروپاگاندای رسانه ای غرب و همراهی برخی کنشگران سیاسی مبنی بر اینکه اگر با امریکا مذاکره نکنیم جنگ میشود ، رهبرانقلاب با هوشمندی فرمودند: «جنگ نخواهد شد، مذاکره نمیکنیم.» حالا بعد از گذشت اندک زمانی جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید در اعترافی می گوید: « گزینه نظامی هیچ جایی در برنامه ریزی های دولت امریکا علیه ایران ندارد.»
🔹 و اما چرا جنگ نخواهد شد:
۱🔻- ایالات متحده در ادوار مختلف همیشه نمی دانسته که اگر به هر دلیلی متعرض مرزها و منافع جمهوری اسلامی ایران شود با چه واکنشی و در چه سطحی مواجه خواهد شد لذا همواره در مرحله تصمیم گیری برای جنگ متوقف مانده است.
۲🔻- بنا به فرموده رهبرمعظم انقلاب امریکا رو به افول است و قدرت سخت افزاری و نرم افزاری سابق را ندارد و عرصه ای برای گردنکشی آنها نمانده و به تعبیر معظم له دوران بزن در رو تمام شده است.
۳🔻- دست آخر اینکه طبق آمار دانشگاه«براون» از یازده سپتامبر ۲۰۰۱ میلادی تا حالا ایالات متحده امریکا به بهانه مبارزه با تروریسم نزدیک ۷ تریلیون دلار ضرر و زیان مالی داشته و بر اساس مشی کاسبکارانه دونالد ترامپ، جلوی ضرر را هر وقت بگیری منفعت است لذا به استناد موارد مذکور جنگی در نخواهد گرفت.
✍ #وحید_محبی
🔴 با عنایت بخورم زهر که شاهد ساقی است
🔺«مهدی فضائلی» طی یادداشتی در روزنامه صبح نو نوشت:
🔸تردیدی نیست که ملت استوار ایران برای حفظ عزت، استقلال و کرامت خود و همچنین برای ادامه مسیر پیشرفت و نیل به اهداف بلندش متحمل فشارها و سختیهای زیادی بوده و این روزها نیز در معرض نوع دیگری از این فشارهاست؛ فشار اقتصادی و معیشتی.
🔸البته فشارها و مشکلات، اختصاص به ملت ایران ندارد و همه کشورها و همه ملتها در تاریخ خود روزهای سخت را تجربه کرده اند و اتفاقا" ملتهای پیشرو دنیای امروز، تجربههای دشوارتری داشته اند، اما با فشارها، جنگها و بحرانهای خود، هم صبورانه مواجه شده اند و هم خردمندانه.
🔸راز استواری ملتها در برابر مشکلات متفاوت است. برخی ملتها اساسا" مقاومند و تحملشان در برابر مصائب بالاست. برخی دیگر ارزش عزت ملی و استقلالشان را آنقدر بالا میدانند که برای صیانت از آن هر سختی را تحمل میکنند و برخی امید به آینده بهتر و سرآمد شدن، آنها را در وسط میدان سختیها راست قامت نگه میدارد.
🔸اما ملت بزرگ ایران علاوه بر همه اینها دلیل والاتری هم برای ایستادگی و ادامه مبارزه دارد دلیلی که از ریشهها و بنیانهای فکری و اعتقادی اش برمیخیزد. زیاد شنیده و دیده ایم مبارزانی را که، چون محبوبشان شاهد مبارزه شان بوده است، سختتر و مردانهتر ایستاده و مبارزه کرده اند. اینها از نگاه محبوبشان انرژی گرفته اند و خشنودی محبوبشان فشارها و بلایا را برای آنها شیرین کرده و لبخند و رضایت معشوقشان از هر چیزی برایشان دلنشینتر است!
🔸اوج این ایستادگی و رمز و راز آنرا در واقعه عاشورا میبینیم؛ آنجائیکه (ظاهرا" پس از به شهادت رسیدن حضرت علی اصغر بر فراز دستان سیدالشهدا) طبق نقل تاریخ امام حسین (ع) رو به طرف آسمان نمود و فرمود: «هَوَّنَ عَلَیَّ ما نَزَلَ بی أَنَّهُ بِعَیْنِ اللّهِ» (این مصیبت بر من آسان است، چرا که در محضر خداست).
🔸از سوی دیگر، بر اساس باور ما شیعیان، امام مهدی (عج) زنده و در میان ماست. او از درد و رنج امت مطلع است و همراه آنان درد میکشد و با آنها رنجها را تحمل میکند.
🔸اگر چنین است که هست، پس امام زمان در شرایط تحریم و رنج و دشواریهای ناشی از آن نیز با ما شریک است!
🔸بنابراین ملت مومن و انقلابی ایران دشواری تحریمهای دشمن ساخته را در کنار امام زمان خود و در محضر خداوند تحمل میکند و مطمئن است با دعای حضرت صاحب الامر و به پشتوانه خدای قادر مطلق این دوران را نیز سپری خواهد کرد و همچون گذشته سرفراز راه پیشرفت خود را ادامه خواهد داد.
با عنایت بخورم زهر، که شاهد، ساقی است
با محبّت بکشم درد، که درمانم از اوست
پامپئو برای آتشبس به عراق رفت؛ قطریها: ترامپ فقط دنبال ضمیمهای برای برجام است
مدیر سابق شبکه الجزیره قطر گفت، بر خلاف آنچه برخی رسانهها گفتند، وزیر خارجه آمریکا برای آرام کردن اوضاع در ارتباط با ایران به عراق رفت و عراق هم از تحریم آمریکا معاف شد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «یاسر ابوهلاله» مدیر پیشین شبکه خبری الجزیره قطر و حمد بن جاسم نخستوزیر و وزیر خارجه پیشین این کشور، در توییتهایی نوشتند که کشورهای عربی دلخوش نباشند که آمریکا با ایران درگیر میشود بلکه کل چیزی که آمریکا دنبال است، ضمیمهای برای توافق هستهای است.
ابوهلاله شب گذشته در توییتی نوشت، بر خلاف آنچه رسانهها تبلیغ میکنند، وزیر خارجه آمریکا برای آرام کردن اوضاع در ارتباط با تنش میان واشنگتن تهران به عراق سفر کرد.
او با اشاره به فضاسازی رسانههای سعودی و اماراتی در خصوص القای فضای جنگ علیه ایران، به افکار عمومی نوشت: این که میگویم، اطلاع است [نه تحلیل]. کلاً بر خلاف آنچه رسانهها درباره سفر مایک پامپئو (وزیر خارجه آمریکا) به عراق گفتند، باید بگویم، (سفر او) کاملا بر عکس چیزی بود که اعلام شد. پامپئو حامل پیام آرامکننده برای ایران بود. کل چیزی که آمریکا به دنبالش است، ضمیمهای برای توافق هستهای است نه لغو آن.
ابوهلاله توضیح داد: (دونالد) ترامپ دنبال این است که توافق، توافق خودش باشد نه توافق اوباما. آنها تأکید کردند که آمریکا دنبال جنگ نیست و این چیزی است که با توییتهای ترامپ [در خصوص انتظارش برای تماس با او از تهران] همخوانی دارد.
1-معلومة : بعیداً عن ما راج فی الإعلام حول زیارة بومبیو ل #العراق ما جرى العکس تماما، حمل رسالة تهدئة لإیران، کل ما تریده أمیرکا ملحق للاتفاق النووی ولیس إلغاء له، بحیث یکون اتفاق ترمب لا اتفاق أوباما مؤکدا أن أمیرکا لا ترید حرباً، وهذا ما ینسجم مع تغریدات ترمب
— یاسر أبوهلالة (@abuhilalah) ١١ مایو ٢٠١٩
ابوهلاله همچنین از معافیت عراق از تحریم آمریکا علیه ایران خبر داد. همان چیزی که پس از سفر پامپئو به عراق، برخی رسانههای عراقی اعلام کردند. ابوهلاله نوشت: در خصوص معافیت عراق از تحریم [آمریکا علیه ایران] هم باید بگویم که عراقیها معاف شدهاند اما بدون اینکه اعلام شود. البته عربستان سعودی و امارات و رسانههای این دو کشور دلشان را خوش کردهاند و بشارت جنگ میدهند، گویی که ترامپ هم [خلیفه] حفتر است که آمریکاییها را فدای بلندپروازیهای آنان [ریاض و ابوظبی] کند. با این حال، ترامپ از ایران[هراسی] برای دوشیدن هر چه بیشتر [عربستان] استفاده میکند تا اینکه گاو مراعی [شرکت فراوردههای لبنی مشهور سعودی] خشک شود.
نخستوزیر پیشین قطر: هدف تنش کنونی بازگشت به میز مذاکره است
در همین ارتباط، «حمد بن جاسم بن جبر» در رشته توییتی همین مضمون را اعلام کرد و نوشت که جنگی میان آمریکا و ایران در نخواهد گرفت و هدف تنشهای جاری صرفا برای بازگشت دو طرف به میز مذاکره است.
حمد بن جاسم نوشت: تنش کنونی در منطقه خلیج [فارس] که برخی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج [فارس] از آن حمایت میکنند، نتیجهای در بر نخواهد داشت. آنطور که من میبینم، به درگیری نظامی گسترده با ایران منجر نخواهد شد بکله هدف از آن در درجه اول، بازگرداندن توافق هستهای [برجام] به میز مذاکره میان آمریکا و ایران است.
نخستوزیر پیشین قطر افزود: متآسفانه برخی کشورهای خلیج [فارس] که رؤیای شکست نظامی ایران را در سر میپرورانند، و قبل از توافق هستهای هم چنین رؤیایی داشتند، زمان امضای توافق، خودشان را ناچار دیدند که از آن تمجید کنند. متأسفانه ما ما طرف ثانوی موضوع هستیم و بدون در نظر گرفتن منافعمان صرفا واکنش نشان میدهیم [و کنشگر نیستیم].
التصعید الراهن فی منطقه الخلیج، الذی تدعمه بعض دول مجلس التعاون الخلیجی، لن یؤدی، کما أرى، إلى نشوب صدام عسکری واسع مع إیران، بل الهدف منه هو إعادة الاتفاق النووی إلى مائدة المفاوضات بین الولایات المتحدة وإیران فی المقام الأول.
— حمد بن جاسم بن جبر (@hamadjjalthani) ٩ مایو ٢٠١٩
حمد بن جاسم، بدون اشاره صریح به بحران قطع روابط دوحه و سه کشور عربی دیگر، شورای همکاری را در حال نابودی دانست و گفت: نابود کردن شورای همکاری و ویرانکردن آن، همچنان که امروز در حال اجراست، صرفا به نفع اغیار و به نفع کسی است که دنبال توافقهای جدید با ایران است اما ما بوقچی این توافقاتیم همچنانکه در بار اول بودیم.
نخستوزیر پیشین قطر افزود: همانطور که بارها گفتهام، من در همه چیز با ایران موافق نیستم و در همه چیز هم با غرب اختلاف ندارم. اما ما چیزی به نام منافع ملی کشورهای عربی شورای همکاری و جهان عربی را داریم که باید جزء حسابوکتابهای ما باشد و دوستانمان قبل از دشمنان به آن احترام بگذارند تا ما هم مؤثر باشیم نه صرفا بوقچی.
📚چهار دلیل که آمریکا هیچگاه حسن نیت را با حسن نیت پاسخ نداد؟
اول: در اواخر دهه 80 رئیس جمهور آمریکا برای آزادی گروگانهای آمریکایی از ایران کمک خواست و ایران موجب آزادی گروگانهای آمریکایی و غربی در لبنان شد اما واشینگتن به قول خود در مورد حسن نیت متقابل عمل نکرد.
دوم: رئیس جمهور آمریکا از تهران برای جنگ علیه ترور در افغانستان کمک خواست. ایران تصمیم گرفت به آمریکا در جنگ علیه ترور در افغانستان کمک کند. متاسفانه رئیس جمهوری آمریکا در پاسخ، ایران را "محور شرارت" خواند که پاسخ شرم آوری بود.
سوم: در سال 2003، بعد از حمله به عراق، مجدد آمریکا به حمایت نیروی قدس سپاه ایران احتیاج داشت تا عراق بعد از صدام سامان بگیرد. همه گروه های جهادی مسلح مهم عراق، در دوران دیکتاتوری صدام در ایران بودند .
گروه های مهم شیعه ضد صدام، از ایران به عراق رفتند و با سنتکام برای استقرار نظام سیاسی جدید و تامین ثبات و امنیت عراق بعد از صدام، همکاری کردند. این بار نیز آمریکا به حسن نیت ایران در عراق، پاسخ منفی داد.
چهارم: وقتی که شانزده ملوان آمریکایی به طور غیر قانونی وارد آب های ایران شده و دستگیر شدند، فورا جان کری با ظریف تماس گرفت و تقاضای کمک کرد
🔏🔐 بصیرت
💎@basirat_fa
💎@basirat_fa
🔴پروژه استعفای روحانی روی میز اصلاحطلبان!
♦️«سعید حجاریان» فعال اصلاحطلب و از متهمان فتنه ۸۸ به تازگی در یادداشتی که در جدیدترین شماره نشریه «صدا» و با عنوان «کدام اصلاحطلبی؟ کدام بقا؟» منتشر شده، با اظهار نگرانی درباره وضعیت اصلاحطلبان مینویسد:
♦️«پس از انتخابات سال ۸۸ طوفانی پدید آمد و کسی در اردوگاه اصلاحطلبی سر خود را پایین نگه داشت؛ اما هزینههای بسیاری بر این جریان وارد آمد و تا امروز، همچنان شرایط پیش از 88، مهیا نشده است.»
♦️حجاریان همچنین مدعی وجود حاکمیت دوگانه در کشور شده و مینویسد: «شاید تمهید «حاکمیت یگانه» و پایان دادن به این معضل، از معبر استعفای رئیسجمهور و برگزاری همزمان دو انتخابات در اسفند ماه سال جاری بگذرد تا نتیجتاً، مجلس و دولتی همسو با رؤسای همسوتر بر مصدر امور قرار بگیرند.»