⭕️ خبر: نمایندگان مجلس با کلیات لایحه حذف ۴صفر از پول ملی موافقت کردند
تفسیر خبر: مریض سکته کرده، قند و چربیش وحشتناک بالاست، از زخم پاشم داره چرک میاد، بعد کسوکار مریض از دکتر میخوان بینیشو عمل کنه .
⛔️همتی: سکه ۵ تومانی جایگزین اسکناس ۵ هزار تومانی میشود
رئیس کل بانک مرکزی:
🔹۸ میلیارد اسکناس در کشور وجود دارد که ۵ میلیارد آن زیر ۲ هزار تومان است.
🔹باید برای تعویض سالی یک میلیارد اسکناس فرسوده ۴۰۰ میلیارد تومان هزینه کنیم.
🔹سکههای دو تومانی به جای اسکناس دو هزار تومانی به مرور زمان وارد صحنه پولی و بانکی کشور خواهد شد و سکه ۵ تومانی هم به جای اسکناس ۵ هزار تومانی عملیاتی خواهد شد.
🔹از دو تا ۵ سال صفرهای پول کشورمان حذف خواهد شد و مطمئنیم هیچ تاثیری در تورم ندارد.
⛔️زدوخورد كارگزاران با ديگر اصلاحطلبان اوج گرفت
محمد قوچاني طي يادداشتي در «سازندگي» با انتقاد از خاتمي، عارف و شوراي عالي سياستگذاري اصلاحطلبان نوشت: اين پرسش جدي وجود دارد كه شورايي كه اساسا براي سياستگذاري انتخاباتي اصلاحطلبان تشكيل شده و از خود در تنها ماموريت قانونياش (انتخابات) خلع يد ميكند چرا همچنان فعاليت دارد؟ آيا اين شورا قرار است به ستاد انتخاباتي عارف در سال ۱۴۰۰ تبديل شود؟/ آيا وجود افراد منصوب خاتمي در شوراي عالي با تلاش اصلاحطلبان براي تقويت نهادهاي انتخابي تعارض ندارد؟
دو روز پيش نيز چهرههايي چون كرباسچي و زيباكلام به انتقاد از رييس دولت اصلاحات پرداخته و اصلاحات را مرده خطاب كردند.
⭕️نکاتی پیرامون روضه جنجالی محمود کریمی
.✍️#امیر_حمزه_مهرابی
نقل یک حکایت توسط #محمود_کریمی در بین مناجات خوانی او در حرم امام رضا(ع) که در شب های ماه رمضان ازتلویزیون بطور زنده پخش می شود، باعث بروز عکس العمل های حمایتی و اعتراضی شد. وی در این برنامه، ماجرای قمارباز و شرابخواری را تعریف کرد که بعد از اتفاقاتی، هدایت میشود. به اعتقاد منتقدین، شرح این داستان موجب وهن اهلبیت(ع) بود و حامیان و مدافعان با ذکر مصادیق دیگری، این نوح حوادث را عادی و معمول معرفی کردند. کریمی نیزیک دو شب بعد سعی کرد موضوع را با توضیح و توجیه، رفع و رجوع کند که موفقیت آمیز نبود.
اما چند نکته:
1️⃣ وقوع اشتباه درعین حالی که همواره با انسان بوده و امری پذیرفتنی است ولی در موضوعاتی که به اعتقادات ، ارزشها و حضرات معصومین (علیهم السلام ) مربوط می شود، مذموم و ناپسند است و در نقد و ملامت آنان نباید فرقی بین افراد باشد،چه این اشتباه از جانب خودی باشد و چه غیرخودی.
2️⃣خطا و تکرار آن ازسوی افراد مشهور و سلبریتی ها، ناپسندتر و مذموم تر است وعذر خواهی بابت اشتباه امری عقلایی و توجیه آن، عذر بدتر از گناه است .
3️⃣ سیاست بازانی که تاکنون به همه مقدسات توهین کرده و می کنند، صلاحیت این را ندارند که ادای مدافع ائمه(ع) را در بیاورند و در جایگاهی نیستند که به خاطریک خطای کوچک، به کسی که نقش زیادی در جذب جوانان به دین و مذهب داشته است، توهین کنند.
4️⃣( به عنوان نقد درون گفتمانی عرض می شود) هنرمندان، مداحان، سخنرانان و.. نیاز به عقبه تحقیقاتی وعلمی دارند تا حرف ها یی که می زنند، مبتنی بر اسناد و مدارک معتبر بوده و از پشتوانه علمی برخوردار باشد.( مثل کاری که حاج آقای قرائتی و رفیعی و...انجام می دهند). این نقیصه در بیانات واشعارکریمی و بسیاری از مدحان و سخنرانان، مشهود است.
5️⃣ بر اساس یک نظریه ارتباطی در دوره کنونی مسئولین و شخصیت ها همچون «ماهی درتنگ شیشه ای» هستند که همه خصوصیات آنها با بزرگ نمایی در معرض دید همگان قرار دارد . از این رو باید بیش از پیش مواظب حرف ها و رفتار خود باشند و گله از اینکه چرا فلان رسانه یا شخص به فضا سازی علیه ما پرداخته اند، بیانگر عدم اطلاع از دنیای رسانه ای است.
6️⃣کسی که در معرض دید مردم است و به هر نحوی در رسانه حضور دارد، ملزم به داشتن«#سواد_رسانه» است، چنان که کسی که قصد ماشین سواری دارد باید مهارت های رانندگی را فرابگیرد. چون اغلب مسئولین ، مداحان و سخنرانان از سواد رسانه برخوردار نیستند باز هم باید منتظر به آب دادن این نوع دسته گلها باشیم .
7️⃣هر«پیامی» که در هر بستر رسانهای منتشر می شود، دارای «فرامتن» و «زیر متن» است . پیام آن چیزی نیست که ما ارسال میکنیم.بلکه آن چیزی است که مخاطب دریافت میکند(فرامتن) وغفلت ازاین نکته می تواند یک پیام را به ضد خود تبدیل کند.از این رو آنچه کریمی قصد بیانش را داشت با آنچه دیگران برداشت کردند، متفاوت بود و عذرخواهی و اصلاح و توضیحات بعدی بی اثر یا کم اثر است.
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
🔻برنامه آمریکا در عراق چیست؟
#احیای_داعش
دکتر رضا سراج :
آمریکا در عراق به دنبال دولت وابسته یا بی دولتی است تا از یک سو مانع از اجرای طرح خروج نظامیان خود از این کشور شود و از سوی دیگر با سلطه سیاسی - امنیتی بر آن ، کریدور تهران - بغداد - دمشق را مسدود کرده و یکپارچگی محور مقاومت را از بین ببرد . پایه این راهبرد ، احیای داعش و تضعیف مقاومت است .
تحلیلی بر ظهور دوباره داعش در عراق
آمریکاییها تعدادی از پایگاههای خود در عراق خارج و در چند پایگاه متمرکز شده ...
👈اول اینکه بگه ما خط مقدم مبارزه با داعشیم
👈دوم اینکه اگه ما عراق رو ترک کنیم داعش بر میگرده
👈سوم اینکه نیروهای مقاومت باعث شدن ما پایگاههای خود رو ترک کنیم و باعث قدرت گرفتن دوباره داعش گروه مقاومت هست که باعث ترک امریکا از چندین پایگاه خود در عراق شده
👈چهارم قیمت نفت با ظهور داعش تغییر میکنه
🔴 #سرخط_تحلیلے l تحرکات خزنده داعش در عراق
🔻 درباره تحرکان اخیر داعش و حمله به مواضع حشدالشعبی در جنوب تکریت چند نکته مهم قابل ذکر است:
1⃣ فعالیت هستههای پنهان داعش در عراق به دلیل خلا سیاسی و همچنین بحران ویروس کرونا در این کشور، تا حدی افزایش یافته است.
2⃣ داعش موفق به یارگیری و یا حداقل جلب بیطرفی برخی مناطق سنینشین عراق به ویژه در استان صلاح الدین شده است.
3⃣ نقش آمریکا در تحرکات اخیر داعش قابل ملاحظه است، زیرا طبق گزارشهای میدانی، پوشش و تسهیل لازم را جهت جابجایی و سازماندهی این عناصر از نقاط مختلف عراق و نیز از سوریه به داخل خاک عراق انجام داده است.
4⃣ هدف آمریکا در شرایط فعلی عبارت است از اعمال فشار بر عراقیها در چند مساله: امتیازگیری از دولت جدید الکاظمی، تداوم پروژه تضعیف حشدالشعبی (که اخیرا شاهد انشعاب چهار تیپ عتبات بود)، طفره رفتن از اجرای مصوبه پارلمان عراق مبنی بر خروج از عراق به بهانه احیای داعش.
5⃣ در مجموع اوضاع میدانی تحت کنترل است و عملیات گستردهای برای پاکسازی عناصر این گروه در مناطق شمالی و غربی در حال اجراست.
🖌 #فرزان_شهیدی ( ڪارشناس )
▼ اخبار کوتاه
💠 چه کسانی ایران را نجات دادند؟/ «صالح» حکم اعدام داعشیها را امضا نمیکند/با هیچکس عقد اخوت نبستهایم/ درخواست از وزارت اطلاعات برای مقابله با دلالان
🔻 «ایوان کزیچ» نویسنده مستقل کروات در مقالهای که روی وبسایت اندیشکده «بنیاد فرهنگ استراتژیک» منتشر شده، با بررسی نقش همهجانبه سازمان و نهادهای دولتی و غیردولتی ایران، از ستاد اجرایی و نیروهای مسلح گرفته تا بسیج و گروههای داوطلب در مبارزه با کرونا، تصریح میکند: «سازمانهایی که از نظر آمریکا تروریست یا خیالی خوانده میشوند، ایران را در مقابله با کووید-۱۹ موفق کرده است.» در این مقاله آمده است: «ایران در مواجهه با چنین وضعیت غیرانسانی و ضدبشری که حتی در تاریخ جنگهای اقتصادی هم دیده نشده، به منابع خود توجه کرد. سازمانهای مختلف دولتی و غیردولتی ایران ازجمله سازمان بسیج که یک نهاد داوطلب است، نیز در مبارزه با شیوع کرونا اقدامات و دستاوردهای موفقیتآمیزی داشتند.»
🔻 «حسن سالم»، نماینده پارلمان عراق نوشت: «بارها و طی نامههایی رسمی از رئیسجمهور خواستیم تا اجرای احکام اعدام صادر شده در حق تروریستها را تأیید کند. اکنون بیش از ۶۰۰۰ محکوم به اعدام از سران داعش، حکم قطعی برای اجرای حکم را دریافت کردهاند اما این احکام اجرا نشده است. آنها در حال استفاده از بهترین خدمات هتلینگ در زندان هستند. سالانه صدها میلیون دلار صرف (نگهداری) آنها میشود درحالیکه این مبالغ باید صرف ملت و خانوادههای شهدا شود. میخواهیم حکم اعدام تروریستها به حرمت خونهای پاک ریخته شده در «مکیشیفه و تل الذهب» اجرا شود.»
🔻 عباسعلی کدخدایی در صفحه شخصیاش در فضای مجازی نوشت: «تأیید نشدن صلاحیت نمایندگانی از همه گرایشهای سیاسی در مجلس دهم نشان داد که شورای نگهبان با هیچکس عقد اخوت نبسته است. این شورا در اعمال قانون، فارغ از دیدگاههای سیاسی آنان اقدام میکند.»
🔻 وزیر ورزش و جوانان در نامهای به وزیر اطلاعات خواستار ورود و برخورد جدی این نهاد با واسطهها و دلالان غیررسمی ورزش و فوتبال شد
🔴تکاپو برای مذاکره در پسا کرونا
🔹موسویان از اعضای حلقه نیویورکیها گفته: «[ایران] همزمان با اعلام خروج از برجام و تعلیق معاهده ان. پی. تی و ادامه دسترسی آژانس، برای گفتوگو با ترامپ در مورد یک توافق هستهای اعلام آمادگی کند.»
🔹حلقه نیویورکیها در صدد هستند در یکسال باقیمانده از دولت دوازدهم، دور جدیدی از مذاکره با آمریکا را در چارچوب دو سناریو پایهریزی و به نتیجه برسانند. برای این منظور، ظاهرا قرار است جابجایی در یک نهاد عالی مرتبط با سیاست خارجی و امنیت ملی اجرایی شود تا فردی که نقش اساسی در تصویب بیست دقیقهای برجام را ایفا کرد، در منصب مذکور مستقر گردد. در چارچوب این دو سناریو، غربگرایان بهرهگیری از قدرت لابیگری شخص مورد نظر، ایجاد چند دستگی و تبدیل نمودن مجلس آینده به بازیگری همراه یا خنثی، استفاده مجدد از ظرفیت مجمع تشخیص و فریب استراتژیک انقلابیون را به انتظار نشستهاند.
🔹در طراحی حلقه نیویورکیها، مذاکرهِ همزمان با ترامپ و دموکراتها مدنظر است. در راستای این سناریوها بخشهایی از دولت در حال ساختِ انگاره فریب استراتژیک و ادراک حمله "نظامی- انتخاباتی" ترامپ به ایران هستند تا روند تحقق سناریوهای مذاکره را تسریع نمایند.
دکتر رضا سراج
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🔴 مارادونا یا علیعسکری
🔹الف) به گزارش پلیس فتا از درون صدا و سیما برای انتشار اخبار دروغ علیه برنامه "ثریا" به یک کانال خبری پول پرداخت شده!
🔹ب) مستندهای برنامه ثریا از نظر ارزش آموزشی و اطلاعرسانی، جذابیت و هزینه اندک تولید در تاریخ سیما، کمنظیر بوده است!
🔹ج) برنامه ثریا از جانب رهبر انقلاب مورد تایید و تشویق قرار گرفته است.
🔹د) رئیس صدا و سیما هنوز در سازمان دنبال نفوذی و ستون پنجم میگردد!
🔹ه) جناب علیعسکری! دیگر در سازمان چه باید رخ بدهد که شما تن به استعفا بدهید؟ میگویم استعفا چون میدانیم در قاموس شما عذرخواهی و تغییر رویههای غلط جایگاهی ندارد!
🔹و) در این ماجرا هم مدیرکل روابط عمومی سازمان ساکت مانده و بیانیه نداده است.
🔹ز) خدا بیامرزد آن که گفت: مارادونا را ول کنید و علیعسکری را بگیرید.
#دکتر_صادق_کوشکی
🔴 #تحلیل_خواندنی l بحران معنا در مسیر اصلاح طلبی
🔻 چند روزی است رسانهها و شخصیتهای جریان اصلاحات از لزوم بازسازی و اصلاح در اصلاحات سخن میگویند و نقدهای درون گفتمانی آنان در افق رسانهها جلوه نمایی میکند. نگارنده دلسوزانه نکاتی پیرامون مسئله اصلی اصلاحات مختصر عرض میکند.
🔹 در درون جریان اصلاحات انسانهای موجهی هستند که در حوزه رسانه و سیاست با آنان مرتبط هستم، حرف آنان را شنیدهام و معتقدم دیگرانی هستند که به این جماعت ظلم میکنند. کدام دیگران؟ همانهایی که مقابل نسلهای متأخر همسو با انقلاب اسلامی طوری سیاستورزی کردهاند که اصلاحطلبی را معادل «ضدانقلاب» جا انداختهاند.
🔹سخت معتقدم جان کلام در چیستی بحران اصلاحطلبی را جناب قوچانی در سرمقاله ۱۴ /۲ /۹۹ روزنامه سازندگی به تصویر کشیدهاند. اگر به سؤالات مطروحه در آن یادداشت به صورت جامع توجه شود بسیاری از مشکلات اصلاحطلبان حل خواهد شد. باور کنید مشکل اصلاحطلبان نظارت استصوابی نیست که اگر بود بیش از ۲۲۰ نفر آنان وارد مجلس ششم نمیشدند، خاتمی رئیسجمهور نمیشد، عارف تأیید نمیشد، پزشکیان نایب رئیس مجلس نبود و...
🔹 مسئله این استکه طیفهای اصلاحطلبان -برخلاف اصولگرایان- بر سر اصول انقلاب اسلامی و اندیشه امام تفاهم ندارند، اما با وارونه نمایی، مشکلات را به اشخاص و ساختارها ارجاع میدهند. سؤال اساسی این است که چه چیزی اصلاحطلبان را دور یک کرسی مینشاند؟
🔹 به نظر نگارنده اصلاً وجه مشترکی جز تعلقات تاریخی وجود ندارد. مسئله را قوچانی به درستی برجسته کرده است که: مرز «اصلاحات در حکومت» با «اصلاحات بر حکومت» باید روشن شود و دقیقتر نوشت که «نسبت اصلاحات هم با حاکمیت باید روشن شود هم با ملت» و بسیار دقیق موشکافی کرده است که اصلاحات دنبال مشارکت در قدرت است یا جنبشی شدن؟
🔹 مهمترین شکاف درونی اصلاحات آن است که طیفهایی از جریان میخواهند فراسوی سیاستهای کلی نظام خودشان یک جمهوری اسلامی دیگر معنا کنند که قلب ماهیت شده باشد و با استانداردهای غرب منطبق شود و بتوانند سرشان را بالا بگیرند. عجیب آن است که طیفهای همسو با نظام در جریان اصلاحات مرتب تحقیر میشوند و علناً جرم آنان وفاداری به نظام اعلام میشود (مثل نظر شکوریراد نسبت به عارف).
🔹نمیشود جمهوری اسلامی را با مفاهیمی مانند «استبداد دینی» و «دیکتاتوری صالحان» و... معنا کرد و خود را عضو آن دانست. نمیشود به عنوان اصلاحطلب، عضو مجلس شورای اسلامی باشی سپس کشف حجاب کنی و سر بتراشی و آرزوی بازگشت شاهزاده! برای نجات میهن را بکنی؟
🔹در سالهای اخیر حزب کارگزاران متوجه شد که اصلاحات «بر نظام» معنا میشود؛ بنابراین به واقعگرایی روی آورد و معتقد است بالاخره ما میخواهیم در درون این نظام کار کنیم پس نمیتوانیم هم اپوزیسیون باشیم هم جنبش اجتماعی راه بیندازیم و هم در صف اول ورود به قدرت باشیم. نمیشود شاخه سیاسی حزب مشارکت طراحی به خاک سیاه نشاندن موسوی را انجام دهد، اما بخشی از قدرت باشد. نمیشود امام، امام کرد، اما آرزوی پیمودن مسیر جانشینان مائو در چین را نمود.
🔹 مشکل اصلی بخش اندیشهای اصلاحطلبان این است که میخواهند «روشنفکران قدرت» باشند و این امر پارادوکسیکال است. تب روشنفکری نمیتواند یک جریان سیاسی را به ساحل سیاستورزی رساند. این تب آنقدر بالا است که امثال آخوندی و کلانتری هم به خاطر دو فنجان قهوهای که با اصلاحطلبان خوردهاند ژست روشنفکری به خود میگیرند. آخوندی بعد از ۴۰ سال حضور در قدرت معتقد است من روشنفکری بودم که وارد قدرت شدم یا کلانتری بعد از ۴۰ سال به امام دروغ میبندد و در عین حال کارگزار نظام نیز هست.
🔹 مشکل طیف «برنظام» اصلاحطلبان این است که تکلیف خود را با سیاستهای کلی نظام روشن نمیکنند یا سکوت کردهاند یا طعنهزننده و پرخاشگر از آن میگذرند و این بدان معناست که حتی اصل ۱۱۰ قانون اساسی را که قبلاً برای عبور از ولایت مطلقه فقیه بر اجرای آن اصرار میکردند نیز قبول ندارند.
🔹 تا امام در این کشور زنده است تجدیدنظرطلبان راه به جایی نمیبرند. عرض خود میبرند و زحمت ما میدارند. نیروهای همسو با نظام در درون جریان فهمیدهاند که نمیشود با نویسندگان این متون پالوده خورد و در عین حال مدعی انقلاب و امام و جمهوری اسلامی شد.
✅ امید است روشنفکران رمانتیک به «جنبش اجتماعی» خود بپردازند و اجازه دهند جریان اصلاحات بخشی از نظام جمهوری اسلامی باقی بماند. لازمه این مهم وجود مرزبندی شفاف و ماهوی است.
🖌 #عبدالله_گنجی ( تلخیص )
🔴سفیر آلمان در بیروت مدعی شد: برلین، حزب الله را گروه تروریستی نمیداند و فقط فعالیتهایش را در خاک آلمان ممنوع کرده است!
✔وی این اظهارات متناقض را پس از احضار شدن به وزارت خارجه لبنان برای اعتراض رسمی به تصمیم کشورش مبنی بر تحریم و پیگرد حزبالله، به زبان آورد.
🔻ترامپ و بایدن؛ دو روی یک سکه!
🌐انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در ۳ نوامبر ۲۰۲۰، برابر با ۱۳ آبان ۱۳۹۹ برگزار خواهد شد. «دونالد ترامپ» رئیسجمهور کنونی آمریکا از حزب جمهوریخواه و «جو بایدن» معاون دولت «اوباما» از حزب دموکرات، دو نامزد اصلی پنجاهونهمین انتخابات ریاستجمهوری هستند که برای تصدی این مقام شانه به شانه هم وارد رقابتی تنگاتنگ شدهاند.
🔍نکات تحلیلی: انتخابات ریاستجمهوری آمریکا یکی از رویدادهای مهم جهان در سال 2020 دانسته میشود که خروجی آن میتواند آثار مهمی بر ترتیبات بینالمللی داشته باشد؛ این موضوع سبب شده کشورهای مختلف، اعم از رقبا و شرکای منطقهای و بینالمللی آمریکا که سیاست خارجیشان متأثر از سیاست خارجی آمریکاست، انتخابات آنها را در کانون توجه قرار دهند. البته در برخی محافل سیاسی و رسانهای جمهوری اسلامی ایران نیز این موضوع مورد توجه است. اما تجربه نشان داده سیاست خارجی آمریکا در قبال ایران، فارغ از اینکه یک حزب دموکرات بر سر کار باشد یا جمهوریخواه، سیاستی پایدار و لایتغیر بوده و از این پس نیز اینگونه خواهد بود.
یعنی همان اندازه که ترامپ به ایران به عنوان یک دشمن نگاه میکند، بایدن نیز ایران را دشمن درجه یک آمریکا میداند؛ تفاوت فقط در پیشبرد شیوههای دشمنی و راهبردهای مهار است.
بایدن نیز همانند ترامپ بهوضوح ایران را یک «عامل بیثباتی» در خاورمیانه میداند که به اصطلاح خودشان از «تروریسم» حمایت میکند و با منافع آمریکا مخالف است. از نظر او ایالات متحده باید با ایران مقابله کند، اما باید این کار را با یک استراتژی روشن، اهداف مشخص و با همکاری متحدان، بهویژه اروپاییها، انجام دهد. او از رویکرد ترامپ انتقاد کرده و آن را فاقد استراتژی مشخص و بدون «بازی نهایی» خوانده است.
🎯نکته راهبردی: از نظر رویکردهای کلان ماهوی درباره جمهوری اسلامی ایران، اتفاقنظر تنگاتنگی میان تمام جناحها و احزاب در آمریکا وجود دارد؛ از اینرو اینکه سیاست خارجی و منافع ملی کشورمان را به پیروزی ترامپ یا بایدن در انتخابات نوامبر آمریکا گره بزنیم، محاسبهای کاملاً اشتباه و مخالف منافع ملت بزرگ ایران است.
◄ اقدام زیبای یک سرباز در استان کردستان/ خیام رحمانی، سرباز نیروی زمینی سپاه، با پولی که برای خرید گوشی مورد علاقهاش جمع کرده بود، برای ۸۰ خانواده روستایی در استان کردستان، بسته معیشتی تهیه کرد. محمود واعظی رئیس دفتر رئیسجمهوری با انتشار عکس این جوان در صفحه اینستاگرام خود، ضمن قدردانی از اقدام جوانمردانه او اعلام کرد که مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری، هزینه خرید یک دستگاه گوشی تلفن همراه را به آقای رحمانی هدیه داد.
💠 موانع دمشق برای پاسخگویی به حملات رژیم صهیونیستی
🖌 اندیشکده راهبردی تبین در کانال تلگرامی خود نوشت: شب گذشته جنگندههای رژیم صهیونیستی برای چندمین بار در هفتههای اخیر، مناطقی از سوریه را مورد حمله قرار دادند. حملاتی که تقریباً به عادت صهیونیستها تبدیل شده است. اما دمشق برای پاسخ به این حملات، با چه موانعی روبهروست؟
🔹 کانونهای منازعه: بخش مهمی از استان ادلب در اختیار تروریستها قرار دارد و هیئت تحریرالشام با استقرار «دولت نجات» در آن، عملاً حکمرانی میکند. در شمال حلب و مناطق عملیاتی ترکیه نیز، معارضان با تشکیل «دولت موقت»، بخشی از خاک سوریه را در اختیار دارند. محدوده رأس العین تا تل ابیض در شرق فرات، التنف و درعا را نیز میتوان سایر نقاط بحرانی دانست.
🔹 تعارضات بازیگران خارجی: روسیه به دلایل مختلف، با ایجاد هرگونه ناامنی برای رژیم صهیونیستی مخالف است. ترکیه حداقل تاکنون نشان داده به دنبال استقرار نیروهای همپیمان خود در تمام نوار شمالی سوریه است. آمریکا نیز برای تسلط بر مرزهای عراق و سوریه و با حمایت عربستان و امارات، در حال تقویت کردها و ممانعت از دسترسی دمشق به منابع نفتی شرق فرات است. ایران هم اولویتهایی متفاوت از سایر بازیگران را دنبال میکند.
🔹 بحران اقتصادی: تحریمهای خارجی، فساد داخلی و توان پایین متحدان دمشق برای سرمایهگذاری اقتصادی در سوریه، دولت مرکزی را حتی از ارائه کامل خدمات اولیه مانند انرژی نیز ناتوان کرده است. کاهش شدید ارزش پول ملی، کمبود سوخت و ناتوانی دولت در کسب درآمد، میتواند آغاز دوباره نارضایتیهای گسترده بهویژه در نواحی جنوبی را به دنبال داشته باشد.
🌐 دمشق احتمالاً تصور میکند واکنش متناسب به حملات تلآویو، معضلات سهگانه بالا را افزایش میدهد. اما آیا پیشبینی زمانیِ مشخصی برای تضعیف موانع پیشگفته وجود دارد که دمشق پاسخگویی را منوط به آن زمان کند؟ و اساساً آیا این موانع سهگانه برطرفشدنی هستند؟
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️آیا با حذف چهار صفر، ارزش پول ملی احیا میشود؟
▫️راه احیای ارزش پول ملی رونق دادن و جهش دادن به تولید ملی است، نه چیز دیگر.
حذف صفر، صرفا پول ملی را آرایش میکند و ارتباطی با حیثیت و قدرت خرید و ارزش آن ندارد.
@syjebraily
🔴 ️ نگرانی آمریکاییها از تکنولوژی ماهواره «نور»
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا:
🔹هر وقت ایران هرگونه موشک دوربرد آزمایش کند مایه نگرانی است.
🔹خود ماهواره باعث نگرانی زیادی نیست اما این تکنولوژی موشکی، موشکهای دو مرحلهای و سه مرحلهای و همچنین درسهایی که از آن گرفته میشود نگران کننده است.
🔹هم اکنون ما نیروهای خود را در سطح بالای هشدار نگه داشتهایم و برای هر اتفاقی در خاورمیانه آماده هستیم.
🔴 تحلیل سریال های رمضانی عربی؛ رمضان عربی و مظلومیت یهودی!
🔻 در سالیاناخیر سریال های رمضانی در کشورهای عربی همسایه غالبا ژانرهای اجتماعی، کمدی، رمان و تاریخی بوده و خیلی کم سیاست زده و سفارشی بودند. اما درام عربی رمضان امسال متفاوت از گذشته خود به نظر میرسد و آن هم به دلیل تولید سریالهایی با مضامینی تاریخی سیاسی است که کلیت موسم هنری رمضان امسال را تحت الشعاع خود قرار داده و جنجال بزرگی به پا کرده است.
🔹 شبکه عربستانی MBC دو سریال "ام هارون" و "مخرج ۷ " را برای رمضان کنونی تدارک دیده و پخش میکند که به مساله حضور اقلیت یهودی در حوزه عربی خلیج فارس و اسرائیل به گونهای پرداخته است که برآیندی روشن از رویکرد کشورهای این منطقه در چند سال اخیر در قبال دولت اسرائیل را به نمایش میگذارد و میتوان این دو سریال را گذار هنری درامای خلیجی (حوزه عربی خلیج فارس) به دورهای تازه برشمرد که همسو با گذار سیاست در این منطقه در جهت عادیسازی روابط با اسرائیل در تمامی ابعاد اتفاق میافتد.
🔹 سریال کویتی "ام هارون" روایتگر زندگی یهودیان در کشورهای عربی خلیج فارس قبل از تاسیس اسرائیل در سال ۱۹۴۸ است و در آن سرگذشت این زن یهودی به نحوی به تصویر کشیده شده که روایتگر نوعی مظلومیت این یهودیان است؛
🔹 پردازشی که تایید کننده روایت اسرائیل از وضعیت یهودیان در کشورهای عربی و اتهامات به این کشورها مبنی بر مجبور ساختن آنها به مهاجرت بوده است و بر این اساس تلآویو در سالهای گذشته چند بار خواستار پرداخت غرامت به این یهودیان شده و حتی مساله را تا صدر اسلام تعمیم داده و برخی حتی خواستار املاک یهودیان بنیقریظه و بنی قینقاع و دیگر قبایل یهودی نیز شدهاند. جالب اینجاست که در کنار سریال "ام هارون"، سریال "مخرج ۷ " نیز در حال پخش است که از فلسطینیها انتقاد و از اسرائیل دفاع میکند.
🔹 اما طرفه اینجاست که همزمان، سریال "مامور ۵۶۶ " در شبکه اسرائیلی "کان" در حال پخش است که زندگی ایلی کوهین جاسوس اسرائیلی در سوریه در مطلع دهه شصت قرن گذشته را روایت میکند که در سال ۱۹۶۵ اعدام شد.
🔹 محتوای این فیلم نقطه مقابل محتوای دو سریال عربی است؛ به گونهای که ناقض روایت جنبش صهیونیسم از مظلومیت یهودیان در کشورهای عربی و دلایل مهاجرت آنها به اسرائیل و موید روایتی است که مورخان عرب و بعضا اروپایی درباره این مساله ارائه میکنند.
✅ به هر حال، صرف نظر از این روایتهای تاریخی ضد و نقیض، باید دید آیا همچنان که پیمان صلح کمپ دیوید و وادی عربه، رهیافت عادی شدن روابط مردمان مصر و اردن با اسرائیل را درپی نداشت، روابط خلیجی اسرائیلی و فرهنگسازی برای آن نیز چنین است یا برونداد دیگری خواهد داشت؟
🖌 #صابر_گل_عنبری
رهبر انقلاب: وقتی میتوانیم ماهواره به فضا بفرستیم یعنی جهش تولید هم شدنی است
رهبر معظم انقلاب اسلامی:
🔹 متأسفانه عدهای در کشور به طور دائم میگویند نمیشود و نمیتوانیم در حالیکه میتوانیم و دلیل آن هم این است که ما وقتی میتوانیم یک ماهوارهبر را با سرعت ۷۵۰۰ متر بر ثانیه به فضا پرتاب کنیم و ماهواره را در مدار قرار دهیم و یا در صنایع دفاعی آن پیشرفتهای بزرگ را داشتهایم؛ پس در تولید هم میتوانیم به جهش دست یابیم.
🔹 آن ذهن و فکری که میتواند ماهواره را تولید کند و برای ارسال ماهواره بعدی در مدار ۳۶ هزار کیلومتری هدفگذاری کند، قطعاً چنین روحیه، ابتکار و خلاقیت برای تولید خودرو با مصرف ۵ لیتر بنزین در یکصد کیلومتر و در دیگر بخشهای تولید نیز دارد. ۹۹/۲/۱۷
مصطفی الکاظمی نخست وزیر جدید عراق و ۱۰ نکته مهم ...
🔹 اکثریت کابینه مصطفی کاظمی ساعاتی پیش رای اعتماد خود را از پارلمان عراق گرفت و او رسما نخست وزیر عراق شد.
🔻در این خصوص ذکر چند نکته ضروری به نظر می رسد.
1️⃣ مصطفی الکاظمی زمینه اسلامی دارد و از معارضین حکومت صدام بود و در دوره وی به اعدام محکوم شده بود.
2️⃣ وی روزنامه نگار و شخصیتی فراجناحی ست که عضو هیچ کدام از احزاب و جریان های سیاسی عراقی نیست و به همین دلیل بهترین گزینه جریان شیعه برای حل اختلافات درون طائفه ای می باشد.
3️⃣ وی از سال ۲۰۱۶ به ریاست دستگاه اطلاعاتی عراق رسید. دستگاه اطلاعاتی ملی عراق ساخته آمریکایی ها بود و نیمی ازتوان آن صرف بخش مبارزه با ایران می شد. از اقدامات مهم الکاظمی انحلال بخش مقابله با ایران از ساختار دستگاه اطلاعاتی عراق بود. همچنین در دوره مسئولیت وی بسیاری از مسئولان دستگاه اطلاعاتی عراق که علیه ایران موضع داشتند تغییر کردند. نکته دیگر اینست که دستگاه اطلاعاتی عراق با مدیریت کاظمی ضربات جبران ناپذیری به گروههای تروریستی تکفیری وارد کرد و میتوان گفت مدیریت او صرفا اطلاعاتی امنیتی ، و غیر جناحی بود.
4️⃣ نخست وزیری وی در زمانی که آمریکا به دنبال آشوب و آنارشیسم در عراق بود و هسته های خفته داعش را فعال گشته اند یک اتفاق میمون و مبارک است زیرا این مسئولیت موقت بوده و در طی یکسال آینده که انتخابات برگزار خواهد شد میتواند امنیت را بازگردانده و به اقتصاد عراق سر و سامان بدهد که در اینصورت تیر آمریکا جهت بی ثبات سازی عراق به سنگ می خورد؛ چرا که آمریکا پس از مصوبه پارلمان عراق مبنی بر اخراج نیروهای آمریکایی مترصد آشوب و هرج مرج بود تا بتواند نیروهای وابسته به خود را سرکار آورده و بقای نظامی اش در عراق را تضمین نماید.
5️⃣ وی فردی ایدئال مقاومت نیست اما معدل نسبتا خوبی دارد و با اهل تسنن و اکراد عراق نیز همکاری داشته و می تواند ثبات را به همسایه غربی ایران برگرداند.
6️⃣ ادعای حزب الله عراق مبنی بر دست داشتن مصطفی الکاظمی در شهادت سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس صرفا یک اتهام بود و هیچگاه نیز اثبات نشده است . جالب است فرد مدعی این مطلب اخیرا پذیرفته تا در این خصوص تحقیقات صورت گیرد که نشان دهنده بی اعتباری این گزاره دارد.
7️⃣ نخست وزیر در عراق با توجه به سیستم پارلمانی این کشور در واقع گروگان نمایندگان است و با توجه به اکثریت نمایندگان شیعه عراق که حامی مقاومت هستند به نظر می رسد دولت کاظمی فعالیت نیروهای مقاومت را با چالش و مانع مواجه نخواهد کرد. حتی انتخاب وزیر دفاع عراق سپهبد جمعه عناد سعدون الجبوری که در سرکوب داعش با حشدالشعبی هماهنگی نزدیکی داشت نیز در همین راستا تحلیل می شود. جالب است بدانید هفته گذشته که وی لیست وزرای خود را به سران شیعه ارائه کرد با عتاب جدی نوری مالکی و برخی دیگر مواجه شد و مجبور به تغییر وزرای حساس به نفع شیعیان حامی مقاومت گردید.
8️⃣ در جلسه دیشب پارلمان عراق همه وزرا به جز ۵ وزیر دادگستری، فرهنگ ، مهاجرت ، تجارت و کشاورزی رای اعتماد نگرفتند و رای اعتماد به وزرای نفت و امور خارجه هم در جلسه بعدی تعیین تکلیف خواهد شد. نکته مهم دست رد زدن نخست وزیر جدید عراق به کردها بود که خواهان وزارت دارایی بودند اما کاظمی درخواست آنها را رد کرد. وزیر دارایی از آن جهت اهمیت دارد که بودجه استانهای عراق را تخصیص می دهد.
9️⃣ کاظمی اجرای مصوبه پارلمان عراق جهت بیرون راندن نظامیان آمریکایی را تایید کرده است و دیشب نیز اعلام کرد اجازه نخواهد داد از خاک عراق علیه کشور دیگری عملیات صورت گیرد که مخاطب آن مشخص است.
🔟 اگر فرایند انتخاب نخست وزیر بیش از این طول می کشید طائفه شیعه در عراق زیر سوال می رفت خصوصا که تابستان در پیش است و مسئله تامین برق در استانهای جنوبی شیعه نشین در تابستان ها یک معضل بزرگ و جدی برای دولت های عراق می باشد که همواره تبعات امنیتی ایجاد می کند ؛ یا مسائلی چون اشتغال ، زراعت و صنایع عراق که مسبب نارضایتی های جدی مردم شده است. شیعه دوست نداشت به عنوان یک مانع از او یاد شود.
🔴سفیر ارشد امنیتی
✔️آلمانیها یک افسر ارشد امنیتی باسابقه نزدیک به ۳ دهه کار اطلاعاتی را برای تصدی سفارتشان در ایران فرستادهاند.
🔹این افسر امنیتی طی دو سال اخیر شخصا و بدون رعایت پروتکلهای دیپلماتیک، مشغول جمعآوری اطلاعات مورد نیاز واشنگتن و تلآویو بوده و حتی سوار بر ترک موتورهای مسافرکش به جاهایی سرک کشید که خدا میداند! و در تمام این مدت وزارت امور خارجه ما ساکت و تماشاچی بود.
🔹بماند که دیپلمات ما طی دو سال اخیر و برخلاف کلیه قواعد دیپلماتیک در بازداشت همین موطلاییهاست و باز هم وزیر امور خارجه ما ساکت و تماشاچی مانده است.
#دکتر_صادق_کوشکی
⭕️ #حذف_چهار_صفر ممکن است شکل اسکناسها را قشنگتر کند، اما
۱.هیچ اثر اقتصادی واقعی ندارد،
۲.هزاران میلیارد تومان هزینه دارد،
۳.با روند فعلی سیاست پولی و بانکی، ده سال بعد هم دولت باید درخواست حذف چهار صفر دیگر بدهد تا اسکناسها قشنگ بماند!
بجای این کارها نقدینگی را مدیریت کنید!
👤 حجت الله عبدالملکی
⭕️ قیمت چادر به دو میلیون رسیده و قیمت لباس های بدن نمای زنانه کمتر از صد هزار تومن !
این دیگه ولنگاری فرهنگی نیست ،یک جنگ تمام عیاره با ترکیبِ ،نفوذ،خیانت،بی تدبیری!
⭕️ امام علی (ع): أَقِيلُوا ذَوِی المُرُوءَاتِ عَثَرَاتِهم فَمَا يَعثُرُ مِنهُم عَاثِرٌ الّا وَ يَدُهُ بِيَدِ اللّهِ يَرفَعُه
از لغزش هاى افراد با شخصيت(و جوانمرد)چشم پوشى کنيد، چرا که هيچ کس از آنها گرفتار لغزش نمى شود مگر آنکه دست خدا به دست اوست و او را بلند مى کند
#محمود_کریمی
👤 علیاکبر رائفی پور 🇮🇷