💠 موانع دمشق برای پاسخگویی به حملات رژیم صهیونیستی
🖌 اندیشکده راهبردی تبین در کانال تلگرامی خود نوشت: شب گذشته جنگندههای رژیم صهیونیستی برای چندمین بار در هفتههای اخیر، مناطقی از سوریه را مورد حمله قرار دادند. حملاتی که تقریباً به عادت صهیونیستها تبدیل شده است. اما دمشق برای پاسخ به این حملات، با چه موانعی روبهروست؟
🔹 کانونهای منازعه: بخش مهمی از استان ادلب در اختیار تروریستها قرار دارد و هیئت تحریرالشام با استقرار «دولت نجات» در آن، عملاً حکمرانی میکند. در شمال حلب و مناطق عملیاتی ترکیه نیز، معارضان با تشکیل «دولت موقت»، بخشی از خاک سوریه را در اختیار دارند. محدوده رأس العین تا تل ابیض در شرق فرات، التنف و درعا را نیز میتوان سایر نقاط بحرانی دانست.
🔹 تعارضات بازیگران خارجی: روسیه به دلایل مختلف، با ایجاد هرگونه ناامنی برای رژیم صهیونیستی مخالف است. ترکیه حداقل تاکنون نشان داده به دنبال استقرار نیروهای همپیمان خود در تمام نوار شمالی سوریه است. آمریکا نیز برای تسلط بر مرزهای عراق و سوریه و با حمایت عربستان و امارات، در حال تقویت کردها و ممانعت از دسترسی دمشق به منابع نفتی شرق فرات است. ایران هم اولویتهایی متفاوت از سایر بازیگران را دنبال میکند.
🔹 بحران اقتصادی: تحریمهای خارجی، فساد داخلی و توان پایین متحدان دمشق برای سرمایهگذاری اقتصادی در سوریه، دولت مرکزی را حتی از ارائه کامل خدمات اولیه مانند انرژی نیز ناتوان کرده است. کاهش شدید ارزش پول ملی، کمبود سوخت و ناتوانی دولت در کسب درآمد، میتواند آغاز دوباره نارضایتیهای گسترده بهویژه در نواحی جنوبی را به دنبال داشته باشد.
🌐 دمشق احتمالاً تصور میکند واکنش متناسب به حملات تلآویو، معضلات سهگانه بالا را افزایش میدهد. اما آیا پیشبینی زمانیِ مشخصی برای تضعیف موانع پیشگفته وجود دارد که دمشق پاسخگویی را منوط به آن زمان کند؟ و اساساً آیا این موانع سهگانه برطرفشدنی هستند؟
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
10.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚡️آیا با حذف چهار صفر، ارزش پول ملی احیا میشود؟
▫️راه احیای ارزش پول ملی رونق دادن و جهش دادن به تولید ملی است، نه چیز دیگر.
حذف صفر، صرفا پول ملی را آرایش میکند و ارتباطی با حیثیت و قدرت خرید و ارزش آن ندارد.
@syjebraily
🔴 ️ نگرانی آمریکاییها از تکنولوژی ماهواره «نور»
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا:
🔹هر وقت ایران هرگونه موشک دوربرد آزمایش کند مایه نگرانی است.
🔹خود ماهواره باعث نگرانی زیادی نیست اما این تکنولوژی موشکی، موشکهای دو مرحلهای و سه مرحلهای و همچنین درسهایی که از آن گرفته میشود نگران کننده است.
🔹هم اکنون ما نیروهای خود را در سطح بالای هشدار نگه داشتهایم و برای هر اتفاقی در خاورمیانه آماده هستیم.
🔴 تحلیل سریال های رمضانی عربی؛ رمضان عربی و مظلومیت یهودی!
🔻 در سالیاناخیر سریال های رمضانی در کشورهای عربی همسایه غالبا ژانرهای اجتماعی، کمدی، رمان و تاریخی بوده و خیلی کم سیاست زده و سفارشی بودند. اما درام عربی رمضان امسال متفاوت از گذشته خود به نظر میرسد و آن هم به دلیل تولید سریالهایی با مضامینی تاریخی سیاسی است که کلیت موسم هنری رمضان امسال را تحت الشعاع خود قرار داده و جنجال بزرگی به پا کرده است.
🔹 شبکه عربستانی MBC دو سریال "ام هارون" و "مخرج ۷ " را برای رمضان کنونی تدارک دیده و پخش میکند که به مساله حضور اقلیت یهودی در حوزه عربی خلیج فارس و اسرائیل به گونهای پرداخته است که برآیندی روشن از رویکرد کشورهای این منطقه در چند سال اخیر در قبال دولت اسرائیل را به نمایش میگذارد و میتوان این دو سریال را گذار هنری درامای خلیجی (حوزه عربی خلیج فارس) به دورهای تازه برشمرد که همسو با گذار سیاست در این منطقه در جهت عادیسازی روابط با اسرائیل در تمامی ابعاد اتفاق میافتد.
🔹 سریال کویتی "ام هارون" روایتگر زندگی یهودیان در کشورهای عربی خلیج فارس قبل از تاسیس اسرائیل در سال ۱۹۴۸ است و در آن سرگذشت این زن یهودی به نحوی به تصویر کشیده شده که روایتگر نوعی مظلومیت این یهودیان است؛
🔹 پردازشی که تایید کننده روایت اسرائیل از وضعیت یهودیان در کشورهای عربی و اتهامات به این کشورها مبنی بر مجبور ساختن آنها به مهاجرت بوده است و بر این اساس تلآویو در سالهای گذشته چند بار خواستار پرداخت غرامت به این یهودیان شده و حتی مساله را تا صدر اسلام تعمیم داده و برخی حتی خواستار املاک یهودیان بنیقریظه و بنی قینقاع و دیگر قبایل یهودی نیز شدهاند. جالب اینجاست که در کنار سریال "ام هارون"، سریال "مخرج ۷ " نیز در حال پخش است که از فلسطینیها انتقاد و از اسرائیل دفاع میکند.
🔹 اما طرفه اینجاست که همزمان، سریال "مامور ۵۶۶ " در شبکه اسرائیلی "کان" در حال پخش است که زندگی ایلی کوهین جاسوس اسرائیلی در سوریه در مطلع دهه شصت قرن گذشته را روایت میکند که در سال ۱۹۶۵ اعدام شد.
🔹 محتوای این فیلم نقطه مقابل محتوای دو سریال عربی است؛ به گونهای که ناقض روایت جنبش صهیونیسم از مظلومیت یهودیان در کشورهای عربی و دلایل مهاجرت آنها به اسرائیل و موید روایتی است که مورخان عرب و بعضا اروپایی درباره این مساله ارائه میکنند.
✅ به هر حال، صرف نظر از این روایتهای تاریخی ضد و نقیض، باید دید آیا همچنان که پیمان صلح کمپ دیوید و وادی عربه، رهیافت عادی شدن روابط مردمان مصر و اردن با اسرائیل را درپی نداشت، روابط خلیجی اسرائیلی و فرهنگسازی برای آن نیز چنین است یا برونداد دیگری خواهد داشت؟
🖌 #صابر_گل_عنبری
رهبر انقلاب: وقتی میتوانیم ماهواره به فضا بفرستیم یعنی جهش تولید هم شدنی است
رهبر معظم انقلاب اسلامی:
🔹 متأسفانه عدهای در کشور به طور دائم میگویند نمیشود و نمیتوانیم در حالیکه میتوانیم و دلیل آن هم این است که ما وقتی میتوانیم یک ماهوارهبر را با سرعت ۷۵۰۰ متر بر ثانیه به فضا پرتاب کنیم و ماهواره را در مدار قرار دهیم و یا در صنایع دفاعی آن پیشرفتهای بزرگ را داشتهایم؛ پس در تولید هم میتوانیم به جهش دست یابیم.
🔹 آن ذهن و فکری که میتواند ماهواره را تولید کند و برای ارسال ماهواره بعدی در مدار ۳۶ هزار کیلومتری هدفگذاری کند، قطعاً چنین روحیه، ابتکار و خلاقیت برای تولید خودرو با مصرف ۵ لیتر بنزین در یکصد کیلومتر و در دیگر بخشهای تولید نیز دارد. ۹۹/۲/۱۷
مصطفی الکاظمی نخست وزیر جدید عراق و ۱۰ نکته مهم ...
🔹 اکثریت کابینه مصطفی کاظمی ساعاتی پیش رای اعتماد خود را از پارلمان عراق گرفت و او رسما نخست وزیر عراق شد.
🔻در این خصوص ذکر چند نکته ضروری به نظر می رسد.
1️⃣ مصطفی الکاظمی زمینه اسلامی دارد و از معارضین حکومت صدام بود و در دوره وی به اعدام محکوم شده بود.
2️⃣ وی روزنامه نگار و شخصیتی فراجناحی ست که عضو هیچ کدام از احزاب و جریان های سیاسی عراقی نیست و به همین دلیل بهترین گزینه جریان شیعه برای حل اختلافات درون طائفه ای می باشد.
3️⃣ وی از سال ۲۰۱۶ به ریاست دستگاه اطلاعاتی عراق رسید. دستگاه اطلاعاتی ملی عراق ساخته آمریکایی ها بود و نیمی ازتوان آن صرف بخش مبارزه با ایران می شد. از اقدامات مهم الکاظمی انحلال بخش مقابله با ایران از ساختار دستگاه اطلاعاتی عراق بود. همچنین در دوره مسئولیت وی بسیاری از مسئولان دستگاه اطلاعاتی عراق که علیه ایران موضع داشتند تغییر کردند. نکته دیگر اینست که دستگاه اطلاعاتی عراق با مدیریت کاظمی ضربات جبران ناپذیری به گروههای تروریستی تکفیری وارد کرد و میتوان گفت مدیریت او صرفا اطلاعاتی امنیتی ، و غیر جناحی بود.
4️⃣ نخست وزیری وی در زمانی که آمریکا به دنبال آشوب و آنارشیسم در عراق بود و هسته های خفته داعش را فعال گشته اند یک اتفاق میمون و مبارک است زیرا این مسئولیت موقت بوده و در طی یکسال آینده که انتخابات برگزار خواهد شد میتواند امنیت را بازگردانده و به اقتصاد عراق سر و سامان بدهد که در اینصورت تیر آمریکا جهت بی ثبات سازی عراق به سنگ می خورد؛ چرا که آمریکا پس از مصوبه پارلمان عراق مبنی بر اخراج نیروهای آمریکایی مترصد آشوب و هرج مرج بود تا بتواند نیروهای وابسته به خود را سرکار آورده و بقای نظامی اش در عراق را تضمین نماید.
5️⃣ وی فردی ایدئال مقاومت نیست اما معدل نسبتا خوبی دارد و با اهل تسنن و اکراد عراق نیز همکاری داشته و می تواند ثبات را به همسایه غربی ایران برگرداند.
6️⃣ ادعای حزب الله عراق مبنی بر دست داشتن مصطفی الکاظمی در شهادت سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس صرفا یک اتهام بود و هیچگاه نیز اثبات نشده است . جالب است فرد مدعی این مطلب اخیرا پذیرفته تا در این خصوص تحقیقات صورت گیرد که نشان دهنده بی اعتباری این گزاره دارد.
7️⃣ نخست وزیر در عراق با توجه به سیستم پارلمانی این کشور در واقع گروگان نمایندگان است و با توجه به اکثریت نمایندگان شیعه عراق که حامی مقاومت هستند به نظر می رسد دولت کاظمی فعالیت نیروهای مقاومت را با چالش و مانع مواجه نخواهد کرد. حتی انتخاب وزیر دفاع عراق سپهبد جمعه عناد سعدون الجبوری که در سرکوب داعش با حشدالشعبی هماهنگی نزدیکی داشت نیز در همین راستا تحلیل می شود. جالب است بدانید هفته گذشته که وی لیست وزرای خود را به سران شیعه ارائه کرد با عتاب جدی نوری مالکی و برخی دیگر مواجه شد و مجبور به تغییر وزرای حساس به نفع شیعیان حامی مقاومت گردید.
8️⃣ در جلسه دیشب پارلمان عراق همه وزرا به جز ۵ وزیر دادگستری، فرهنگ ، مهاجرت ، تجارت و کشاورزی رای اعتماد نگرفتند و رای اعتماد به وزرای نفت و امور خارجه هم در جلسه بعدی تعیین تکلیف خواهد شد. نکته مهم دست رد زدن نخست وزیر جدید عراق به کردها بود که خواهان وزارت دارایی بودند اما کاظمی درخواست آنها را رد کرد. وزیر دارایی از آن جهت اهمیت دارد که بودجه استانهای عراق را تخصیص می دهد.
9️⃣ کاظمی اجرای مصوبه پارلمان عراق جهت بیرون راندن نظامیان آمریکایی را تایید کرده است و دیشب نیز اعلام کرد اجازه نخواهد داد از خاک عراق علیه کشور دیگری عملیات صورت گیرد که مخاطب آن مشخص است.
🔟 اگر فرایند انتخاب نخست وزیر بیش از این طول می کشید طائفه شیعه در عراق زیر سوال می رفت خصوصا که تابستان در پیش است و مسئله تامین برق در استانهای جنوبی شیعه نشین در تابستان ها یک معضل بزرگ و جدی برای دولت های عراق می باشد که همواره تبعات امنیتی ایجاد می کند ؛ یا مسائلی چون اشتغال ، زراعت و صنایع عراق که مسبب نارضایتی های جدی مردم شده است. شیعه دوست نداشت به عنوان یک مانع از او یاد شود.
🔴سفیر ارشد امنیتی
✔️آلمانیها یک افسر ارشد امنیتی باسابقه نزدیک به ۳ دهه کار اطلاعاتی را برای تصدی سفارتشان در ایران فرستادهاند.
🔹این افسر امنیتی طی دو سال اخیر شخصا و بدون رعایت پروتکلهای دیپلماتیک، مشغول جمعآوری اطلاعات مورد نیاز واشنگتن و تلآویو بوده و حتی سوار بر ترک موتورهای مسافرکش به جاهایی سرک کشید که خدا میداند! و در تمام این مدت وزارت امور خارجه ما ساکت و تماشاچی بود.
🔹بماند که دیپلمات ما طی دو سال اخیر و برخلاف کلیه قواعد دیپلماتیک در بازداشت همین موطلاییهاست و باز هم وزیر امور خارجه ما ساکت و تماشاچی مانده است.
#دکتر_صادق_کوشکی
⭕️ #حذف_چهار_صفر ممکن است شکل اسکناسها را قشنگتر کند، اما
۱.هیچ اثر اقتصادی واقعی ندارد،
۲.هزاران میلیارد تومان هزینه دارد،
۳.با روند فعلی سیاست پولی و بانکی، ده سال بعد هم دولت باید درخواست حذف چهار صفر دیگر بدهد تا اسکناسها قشنگ بماند!
بجای این کارها نقدینگی را مدیریت کنید!
👤 حجت الله عبدالملکی
⭕️ قیمت چادر به دو میلیون رسیده و قیمت لباس های بدن نمای زنانه کمتر از صد هزار تومن !
این دیگه ولنگاری فرهنگی نیست ،یک جنگ تمام عیاره با ترکیبِ ،نفوذ،خیانت،بی تدبیری!