🔴توافق ایران-چین، خبری بد برای اسرائیل
روزنامه جروزالمپست:
🔹توافق پیشنهادی میان ایران و چین خبر بدی برای اسرائیل است.
🔹در حالی که ایران و چین مشغول تلاش برای نهایی کردن یک توافق امنیتی و اقتصادی ۲۵ ساله هستند اسرائیل دلایل زیادی برای نگران شدن از آن و حتی قرار گرفتن در وضعیت هشدار، دارد.
🔹فشار حداکثری آمریکا اثرات مهمی روی ایران داشته است.
🔹سرازیر شدن سرمایهگذاریهای چین حرکت عمدهای به سمت خنثی کردن این اثرات خواهد بود.
💠 فَإِنَّمَا الْبَصِیرُ مَنْ سَمِعَ فَتَفَکَّرَ
@basir8
🖌 دکتر عبدالله گنجی :
کسانی که نخوانده به قرارداد با چین حمله کردند اگر آن را ببینند و مثلا کفه سنگین هم از ما باشد راضی میشوند؟خیر
چون چین ما را متهم به نقض حقوق بشر و حمایت ازتروریسم و داشتن قدرت موشکی نمیکند. قدرت منطقه ای ما را محترم می شمارد.با ماهیت انقلاب ما درگیر نیست.خب این چین به چه درد روشنفکران میخورد؟
⭕️ سازمان اطلاعات سپاه در بخش فارسی صدای آمریکا چقدر نفوذ کرده؟!
✍️ برایان هوک، به عنوان یکی از اصلی ترین تصمیم گیران و آگاهترین افراد در دولت آمریکا درباره آخرین روندهای امنیتی و سیاسی درباره ایران، چندی قبل در یادداشتی مهم که در «نیویورک پست» نوشته می آورد: «من به عنوان نماینده ویژه درامور ایران، مرتباً شکایتهایی پیرامون برنامههای بخش فارسی صدای آمریکا دریافت میکنم. مردم می گویند که برنامه های آن اغلب بیشتر به «صدای آخوندها» شباهت دارد تا «صدای آمریکا». برایان هوک در ادامه با صراحت بیشتری تاکید می کند این شبکه «صدای آمریکا» نیست و «صدای ایران» است!
🔻این در حالیست که دولت آمریکا در چند سال گذشته و طی چند مرحله بودجه صدای آمریکا را کاهش داده، و دلیل آن را هم انتشار عجیب برخی مواضع موافقان نظام جمهوری اسلامی در این شبکه دولتی بوده است.
🔻نکته قابل تامل در مواضع برایان هوک این است که تمرکز عمده او بر نفوذ نظام جمهوری اسلامی در بین اعضای ایرانی صدای آمریکا بوده است. به تعبییر دیگر نوشته تلویحی برایان هوک از نوعی نفوذ اطلاعاتی ایران در صدای فارسی آمریکا حکایت میکند. موضوعی که نه تنها دیگر پنهان نمانده بلکه ابعاد قابل توجهی نیز دارد.
🔻یکی از مراکز تحقیقاتی مهم آمریکا نیز چندی قبل به این مطلب به نوعی دیگر اعتراف کرده است. آنچه از این گزارش میتوان برداشت کرد این است که نفوذ اطلاعاتی ایران در صدای آمریکا بقدری قابل توجه بوده که حذف برخی برنامههای ساخته شده در یک قدمی انتشار عمومی، تعیین پخش برخی برنامههای جایگزین، دعوت از برخی میهمانان و حتی منتقدین با هدایت سرویس اطلاعاتی ایران صورت میگرفته است!
🔻جالبتر آنکه هم این مرکز تحقیقاتی مستقل و هم دولت آمریکا معتقدند از چند سال قبل عملا میزان نفوذ راهبردی در صدای آمریکا بقدری بوده که می توان گفت این تلویزیون در راستای سیاست خارجه آمریکا عمل قابل توجهی نداشته است.
1️⃣ نفوذ اطلاعاتی ایران در میان فعالین ضدانقلاب و همچنین برخی رسانههای مخالف جمهوری اسلامی در سالیان گذشته بارها خبرساز شده است. نفوذ عمیقی که علی رغم اخراجهای متعدد برخی چهره های مشکوک از رسانه های همچون بیبیسی فارسی و صدای فارسی آمریکا و... نه تنها سبب بسته شدن رخنه نفوذ در این رسانهها نشده بلکه هر روز ابعاد تازهتری نیز به خود گرفته است. مهمترین شاهد این مساله نیز این است که هر چند سال یکبار تعدادی از مدیران و کارکنان رسانههای همچون صدای آمریکا یا بیبیسی فارسی از کار به علت هم راستایی با جمهوری اسلامی از کار برکنار میشوند!
2️⃣ بر اساس گزارشهای منتشر شده در چند سال اخیر یکی از ضعفهای عمده صدای آمریکا استفاده از یک طیف از اصلاحطلبان هست که روزگاری در ایران بوده و اینک در آمریکا زندگی میکنند. موضوعی که ظن امنیتی را به این نقطه میرساند که برخی از اصلاحطلبان فراری از ایران در واقع همکار و یا مورد نفوذ سازمان اطلاعاتی ایران قرار داشتهاند.
3️⃣ شاید بخشی از سرنخ نفوذ اطلاعاتی ایران در صدای آمریکا را باید در پرونده روح الله زم که چندی قبل توسط سازمان اطلاعات سپاه دستگیر شد، جستجو کرد. او در گفتگوی اخیر با صدا و سیما گفته است: «بیشتر اوایل با صدای آمریکا و مشخصا با آقای فلاحتی کار می کردم.» این در حالیست که روح الله زم از مدت قابل توجهی قبل از دستگیری تحت نفوذ اطلاعاتی ایران قرار داشته است.
4️⃣ اینکه پس از دستگیری شاه مهرهای همچون روح الله زم با آنهم ارتباط گسترده در خارج از کشور، سازمان اطلاعات سپاه تا چه میزان توانسته نفوذ پنهان خود را در میان فعالین سیاسی و رسانه ای ضدانقلاب گسترش دهد، یک موضوع کاملا سری است ولی رمزگشایی از اظهارات برایان هوک نشان میدهد که آنها برای مقابله با نفوذ اطلاعاتی سپاه پاکسازی کم سابقهای از صدای فارسی آمریکا را در دستور کار قرار دادهاند.
🔴 پیشتاز کیست؟ بایدن یا ترامپ؟
نظرسنجیها در سطح ملی نشان میدهد، جو بایدن نامزد دموکرات با اختلاف قابل توجهی از دونالد ترامپ، پیشی گرفته است. در سطح ایالتی هم اوضاع بایدن از ترامپ بهتر است.
🔹 در سال ۲۰۱۶ رقابت در ایالتهای کلیدی که رایدهندگان سفیدپوست و کمتر تحصیلکرده، داشتند، انتخابات بسیار نزدیک بود. کلینتون در پنسیلوانیا با اختلاف ۴۴ هزار و ۲۹۲ رای، در ویسکانسین با اختلاف ۲۲ هزار و ۷۴۸ رای و در میشیگان با اختلاف ۱۰ هزار و ۷۰۴ رای به ترامپ باخت و درمجموع ۴۶ رای الکترال را از دست داد. اگر کلینتون در این ۳ ایالت شکست نمیخورد، با ۲۷۲ الکترال، رئیسجمهور میشد
🔹 بر اساس گزارش YouGov، نظرسنجی نشان میدهد که بایدن در فلوریدا پیشتازی ۶ درصدی نسبت به ترامپ دارد. میزان حمایت رایدهندگان آمریکایی از بایدن در فلوریدا ۴۸ درصد بوده و این رقم برای ترامپ ۴۲ درصد است.
🔴 #سرخط_تحلیلے:
1⃣ در دشمنی با جمهوری اسلامی ایران بایدن و ترامپ با هم تفاوت راهبردی ندارند
2⃣ در انتخابات آمریکا ، این نظرسنجیها نیستند که رئیسجمهور آینده آمریکا را مشخص میکنند که اگر چنین بود، اکنون بهجای ترامپ، هیلاری کلینتون در کاخسفید حضور داشت!
💠 فَإِنَّمَا الْبَصِیرُ مَنْ سَمِعَ فَتَفَکَّرَ
@basir8
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ اسرائیل از درون، فرو خواهد پاشید!
♦️تصاویری از بازداشت و سرکوب شدید معترضان توسط نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی
💠 فَإِنَّمَا الْبَصِیرُ مَنْ سَمِعَ فَتَفَکَّرَ
@basir8
🔴سردار قاآنی در واکنش به انفجار ناو آمریکایی: روزهای بسیار سختی در انتظار آمریکا و رژیم صهیونیستی است
فرمانده نیروی قدس در جمع تعدادی از فرماندهان مقاومت:
🔹آنچه امروز در آمریکا اتفاق افتاده بویژه حادثه ناو نتیجه عمل و رفتار و جنایت دولت آمریکا است
🔹آمریکایی ها بی خودی دنبال مقصر نگردند و دیگران را متهم نکنند این آتشی است که خودشان روشن کرده اند
🔹این اتفاق پاسخ جنایت های شما است که به دست عناصر خود شما اتفاق افتاده است/ خداوند با دست خود شما، شما را مجازات می کند
🔹روزهای بسیار سخت و حوادث سختی پیش روی آمریکا و رژیم صهیونیستی است
🔹ارتش آمریکا خسته و فرسوده شده و تجهیزات آن به آهن پاره تبدیل شده است/ العالم
💠 فَإِنَّمَا الْبَصِیرُ مَنْ سَمِعَ فَتَفَکَّرَ
@basir8
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺گوشه ای از جنایت دو محکوم به اعدام امروز که بی بی سی آنها را زندانی سیاسی خطاب کرد.
💠 فَإِنَّمَا الْبَصِیرُ مَنْ سَمِعَ فَتَفَکَّرَ
@basir8
✅ «دروغ بزرگ» واگذاری ایران به چین، تن گوبلز را در گور لرزاند
🔹پس از انتشار مطالبی در خصوص نقشه راه همکاری راهبردی ۲۵ ساله مشترک میان ایران و چین، شایعات و دروغهای فراوانی در این خصوص منتشر شد.
🔹این فضاسازی رسانهای با استفاده از شیوه عملیات روانی «وارونهنمایی» با هدف «ادراکسازی» در افکار عمومی داخل کشور صورت گرفت.
🔹از جمله محورهایی که با استفاده از تکنیک گوبلزی «دروغ بزرگ» برای فضاسازی از آن استفاده شد میتوان به مواردی چون واگذاری جزیره کیش به چینیها، انحصار سرمایهگذاری در پروژههای حوزه انرژی، پتروشیمی و حملونقل، ورود ۵ هزار نظامی چینی به کشور، امتیازات ویژه پولی ـ بانکی و از همه مهمتر مخفیانه بودن فرآیند تدوین این پیشنویس اشاره کرد.
🔻در این باره چند نکته مهم وجود دارد:
🔹اول؛ آنچه به غلط و از روی عمد از سوی رسانههای معاند به عنوان «قرارداد» همکاری بلند مدت ایران و چین در فضای افکار عمومی منتشر شد صحت ندارد، زیرا آنچه فعلا نوشته شده پیشنویس یک «نقشه راه» است.
🔹دوم؛ فضاسازی درباره «محرمانه بودن» این سند است که در بستر «قرارداد» خواندن آن معنا یافته، در حالی که به دلایل متعدد، معمولا جزئیات در فرآیند تدوین هر نقشه راهی تا زمان نهایی شدن برای ارجاع به پارلمان، رسانهای نمیشود.
🔹سوم؛ در بستر دروغهای نسبت داده شده به این سند، گروههای غربگرا و جریانات معاندی که انتفاع خود را در وابستگی مدام کشور به اروپا و آمریکا جستجو میکنند، سعی کردند القا کنند که ایران بخاطر ترس از غرب خود را به چین فروخته است.
⬅️در این باره چند نکته قابل ذکر و تامل است:
👈الف) ایران به عنوان یک قدرت بلامنازع منطقهای، بازیگری موثر در مناسبات بینالمللی بوده و جایگاهی مشخص و نهادینه شده در این عرصه دارد، لذا چنین ارزیابی منطقا محلی از اعراب ندارد و راهبرد عدم وابستگی به شرق و غرب همچنان یک راهبرد زنده و فعال در سیاست خارجی جمهوری اسلامی است.
👈ب) بر خلاف رفتار و رویکرد تاریخی غرب در قبال ایران که همواره با خوی و اراده استعماری عجین بوده، اساسا چنین سابقهای از سوی چین درباره ایران وجود ندارد و هرگونه روابط دو جانبه اعم از مقطعی و راهبردی همواره بر بستر انتفاع دوسویه و بر مبنای احترام متقابل و حفظ استقلال طرفین استوار بوده است.
👈ج) تدوین این سند گرچه مطلقا به معنای عدم ارتباط با دیگر کشورهای دنیا نیست اما قطعا به معنای ترجیح یک شریک مطمئن و صادق نسبت به شرکای غربی است که همواره با فریب، بیتعهدی و نگاهی از بالا به پائین خواستار وابستگی مطلق ایران بودهاند.
👈د) گرچه در نگاه غربگرایان وطنی و براندازان و سلطنتطلبان خارجنشین، آمریکا و اقمار اروپاییاش همچنان قدرت بلامنازع جهان هستند، اما آمار و ارقام در تمامی حوزهها به روشنی حکایت از بطلان این انگاره و افول هژمونی غرب دارد و لذا عقل و منطق حکم میکند که ایران مناسبات خود را با قدرت قابل اعتمادی چون چین تقویت کند.
🔹نکته چهارم؛ فعال شدن جریانهای وطنفروش سلطنتطلب و برانداز بیش از آنکه بخواهد عرق ملیگرایی آنها را به رخ بکشد، نزد افکار عمومی یادآور خیانتهای آنان است.
🔹حافظه تاریخی ایرانیان در مقابل رشادتهای فرزندان انقلاب و اهداء بیش از ۲۵۰ هزار شهید در دفاع از حریم و تمامیت ارضی این مرز پرگهر، هیچگاه خیانتهای خاندان پهلوی در بذل داشتههای ایران که تنها یک نمونه کوچک آن در موضوع بحرین متبلور شد یا تلاش برای تشدید تحریمها را فراموش نخواهند کرد.
🔹و نکته آخر؛ طبیعی است نظام سلطه به رهبری آمریکا و اقمار اروپایاش که طی ۴۲ سال گذشته با وجود هرگونه دسیسه و دشمنی نتوانستهاند این نظام مردمی را از پای درآورند، امروز به واسطه چنین سندی آه از نهادشان برآید، چه، چنین سندی در صورت اجرا، تحریمهای ظالمانه آنان را بیاثر خواهد کرد و هم آنها را در جنگ با چین با مشکلات بسیار مواجه خواهد ساخت.
🔴ارزش اقتصادی خاورمیانه منهای آمریکا
🔹پس از شهادت مظلومانه سردار سلیمانی و بالاگرفتن تنشها بین ایران و آمریکا فشار افکار عمومی ملتهای منطقه برای خروج نیروهای آمریکا از منطقه افزایش یافته است. بسیاری از تحلیلگران بینالمللی اعتقاد دارند تصمیم ترامپ در این اقدام تروریستی نه تنها یک جنایت بلکه حماقت تاریخی تمام عیار بود و نقطه عطفی در تحولات وضعیت ژئوپلیتیک منطقه به شمار میرود.
🔹از نگاه تحلیلگران، این نقطه عطف آثار خود را در کشورهای منطقه و بهخصوص در افکار عمومی ملتها نشان خواهد داد. بلافاصله پس از این اتفاق پارلمان عراق تحت فشار افکار عمومی رای به خروج نیروهای آمریکایی از عراق داد و از این پس حضور آمریکاییها در عراق طبق قوانین این کشور غیرقانونی خواهد بود. علاوه بر این با پاکسازی داعش در سوریه و عراق و همچنین شکست بقایای مخالفان مسلح دولت بشار اسد، فشار بر آمریکا مبنی بر خروج نیروهای نظامیاش از سوریه بیش از پیش خواهد شد.
🔹خروج آمریکا از منطقه تغییرات ژئوپلیتیک و ژئواکونومیک شگرفی را برای ایران رقم خواهد زد. تعریف ژئواکونومیک بهطور خلاصه استفاده از ابزارهای اقتصادی برای حفظ و ایجاد منافع ملی و افزایش قدرت ژئوپلیتیک است. این تغییرات فرصت بسیار مطلوبی برای شکوفایی اقتصاد ایران فراهم خواهد کرد که میتوان آنها را در چند محور ژئواکونومیک برشمرد.
🔻اولین محور وجود یک بازار بزرگ در کشورهای اطراف با جمعیتی بیش از ۳۰۰ میلیون نفر است. نرخ رشد جمعیت در این کشورها بالاست و میزان تقاضا برای انواع کالاهای مصرفی در حال رشد است. برخی از این کشورها مانند عراق و سوریه نیاز به سرمایهگذاری عظیمی در زیرساختهای خود پس از پایان جنگ دارند، وجود این تقاضا بازار بسیار مطلوبی برای صدور کالاها و خدمات فنی مهندسی شرکتهای ایرانی خواهد بود. حضور پررنگ اقتصادی ایران در این کشورها باعث خواهد شد تا ثبات و امنیت منطقه به امنیت همه کشورهای دوست گره بخورد.
🔻دومین محور ژئواکونومیک استفاده از موقعیت جغرافیایی ایران بهعنوان یک کریدور برای حمل و نقل و ترانزیت کالا بین کشورها و مناطق مختلف است؛ بهگونهای که قدرتهای نوظهور اقتصادی مانند چین، هند و روسیه ترجیح خواهند داد که کالاهای خود را از مسیر ایران انتقال دهند.
🔻سومین محور ظرفیتهای بالقوه ایران برای جذب سرمایهگذاری کشورهای اطراف است. کشور ما به دلیل داشتن ذخایر عظیم انرژی در نفت و گاز، ذخایر متنوع و بالای مواد معدنی، جمعیت جوان و تحصیلکرده، ظرفیتهای فراوان و جذابی برای سرمایهگذاری در حوزههای انرژی، پتروشیمی، معادن و فلزات و شرکتهای دانشبنیان دارد.
🔹با رفع موانع سیاسی ناشی از حضور آمریکا در منطقه خاورمیانه، امکان سرمایهگذاری برای سرمایهگذاران کشورهای اطراف که به لحاظ فرهنگی نیز ارتباط و علاقه زیادی به ایران دارند، فراهم خواهد شد که این اتفاق میتواند باعث رونق بازار سرمایه کشور شود.
/ایمان نوربخش
💠 فَإِنَّمَا الْبَصِیرُ مَنْ سَمِعَ فَتَفَکَّرَ
@basir8