هدایت شده از خبرگزاری فارس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اعتراف مورخ مشهور آمریکایی به قدرت نظامی ایران
🔹پورتر، مورخ و تحلیلگر مسایل امنیتی در آمریکا: ایرانِ سال ۲۰۲۱، ایرانی نیست که آمریکا در سالهای گذشته با آن روبرو بوده است؛ ایرانیها امروز از توانایی نظامی برخوردارند که آنها را در مقابل فشارهای امریکا مقاوم کرده است. آمریکا در مقابل ایران، هیچ گزینه نظامی واقعی در اختیار ندارد.
@Farsna
🔴 #مهم| چرا تهران هیئت سیاسی طالبان را به حضور پذیرفت؟‼️
🔻 سفر طالبان به تهران در حالی با واکنشهای رسانهای مواجه شد که بدلیل نزدیکی ملاحظات تهران با کابل درباره گفتگوهای صلح طالبان و آمریکا، ایران میتواند به رفع بنبست مذاکرات کمک کند
🔹کابل از ابتدا منتقد مذاکرات دوحه بود و تمدید ماموریت خلیلزاد بعنوان نماینده آمریکا در امور افغانستان نشان میدهد که بایدن مسیر ترامپ را در افغانستان ادامه میدهد
🔹ایران نقش کاملا متفاوتی از دیگران بویژه آمریکا در تحولات افغانستان دارد لذا جنگ با اشغالگر بیگانه را متفاوت از مبارزه با دولت قانونی میداند
🔹برقراری گفتگوهای صلح و استقرار آتشبس میتواند توقف خونریزی و ایجاد زمینه مشارکت واقعی مردم افغانستان را در تعیین سرنوشتشان بدنبال داشته باشد
🔹چنانچه دریابان شمخانی در ملاقات با هیئت طالبان تاکید کرد؛ «ایران هیچگاه جریانی را که بخواهد با جنگ در افغانستان به حاکمیت برسد به رسمیت نخواهد شناخت»
🔹میانجیگری ایران تلاشی مسئولانه برای مجاب کردن طالبان به زمینگذاردن سلاح و مشارکت در حکومت آینده افغانستان از طریق گفتگو با دولت و نمایندگان طوایف است
🔴 دست پیش را گرفتهاند تا .....‼️
✍ احمد بنافی :
🔹 وزیر خارجه جدید آمریکا در نخستین نشست خبری خود مدعی شد که ایران ابتدا باید به تعهدات برجامی خود عمل کند و سپس واشنگتن درباره بازگشت به برجام تصمیم میگیرد.
🔻در این خصوص بخوانید:
1⃣اظهارات آنتونی بلینکن را وقتی در کنار اظهارات لیندا توماس گرینفیلد گزینه بایدن برای تصدی نماینده آمریکا در سازمان ملل میگذاریم که گفته است ما بدنبال پیدا کردن مسیر مشترکی با چین و روسیه هستیم تا فشارها بر ایران را تشدید کرده و این کشور را وادار به رعایت کامل تعهدات برجامی کنیم، آشکارا آنچه بایدن و تیم امنیتی وی در مواجهه با جمهوری اسلامی تدارک دیدهاند را نمایان میسازد.
2⃣ به راحتی میتوان حدس زد برنامه چیست. طرح بایدن چیزی نیست جز گزینه فشار سیاسی منهای جنگ. به عبارتی بایدن بدنبال ایجاد اجماع بینالمللی علیه ایران است، تا به اتفاق همکاران اروپائی خود ایران را به شورای امنیت کشانیده و در مسیر کانالیزه شده مد نظر خود قرار دهند. بایدن به خوبی میداند که در این مسیر دورنمای بدون همراهی چین و روسیه چیزی جز انسداد نیست.
3⃣ در کنار آن بایدن این را هم به خوبی میداند که منطقه پر تنش نابود کننده اجماع و برنامه آنان بوده و به همین خاطر است که ادامه رقابت تسلیحاتی را بیفایده و قراردادهای ترامپ با کشورهای عربی را مطلوب نمیداند. بعبارتی اکنون این بایدن است که میخواهد برای اجماع مد نظر خود اعتمادسازی کند.
4⃣ تقریبا برنامه بایدن و تیم امنیتی او روشن است، میخواهند به برجام بازگردند، درست زمانی که ایران به تمامی تعهدات درون برجامی خود عمل کرده باشد و امیدوار است که بتواند از طریق همکاری با چین و روسیه، ایران را متقاعد به بازگشت به نقطه اول نمایند. به زبان ساده چین و روسیه بخشی از طراحی آنان میباشد. البته برای آمریکا این تازه مقدمه کار است. بخش اصلی طرح زمانی آغاز میشود که مسیری برای سرایت و توسعه برجام به حوزههای امنیت ملی ایران بیابند.
🔻 اکنون گردانندگان کاخ سفید دست پیش را گرفتهاند تا برداشتن تحریمها بعنوان پیششرط ایران برای بازگشت آمریکا به برجام، مسئله اصلی فیمابین نگردد. تردیدی نیست که به راحتی میشود این طراحی را خنثی نمود، اگر بر این خواسته معقول خود مُصّر باشیم و همزمان نگذاریم روسیه و چین بخشی از معماری آنان گردند.
✍ عبدالله گنجی :
روحانی:
هر کس دولت را نقد کند هم آزاد است هم مصونیت آهنین دارد اما اگر کسی از دولت دفاع کند خیر.
خیلی کنکاش کردم نه تنها کسی را پیدا نکردم که بخاطر دفاع از دولت گرفتار شده باشد بلکه جز روحانی،واعظی،معزی و گاها نوبخت هیچ مدافعی برای دولت از درون یا بیرون دولت نیافتم.
🔴 ابوعلی البصری با یک شکار ارزشمند بازگشت
✍ علیرضا تقوی نیا
🔻 ابوعلی البصری مدیرکل ضدتروریسم وزارت کشور عراق که بعد از انفجار بغداد برکنار شده بود ، با فشار محافل عمومی و امنیتی عراق به نخست وزیر این کشور چند روز گذشته به مسئولیت سابق خود بازگشت
🔹 وی قبل از برعهده گرفتن این سمت فرمانده واحد اطلاعات سپاه بدر بود و تجربه گرانقدری از مبارزه با داعش و القاعده داشت.
🔹 بازگشت او با عملیات کاملا موفق نیروهای تحت امرش در استان کرکوک مصادف شد که هلاکت والی داعش در عراق یکی از دستاوردهای آن بود.
🔹 در این ضربه مهلک به پیکره داعش ، ابویاسر العیساوی نایب خلیفه کنونی این گروه تروریستی و فرمانده کل آن در عراق و تنی چند از همراهانش کشته شدند.
🔹 العیساوی اصالتا از اهالی فلوجه بود که مدت ها تحت تعقیب سرویس اطلاعاتی عراق قرار داشت.
🔹 نکته مهمی که لازم می نماید در عملیات فوق الذکر بدان اشاره گردد اینست که برای اولین بار نیروهای عراقی بدون کمک اطلاعاتی نیروهای خارجی اقدام به هلی برن در محل های آلوده به تروریست کرده و این دستاورد مهم را محقق ساختند.
🔴 فتنه گری خاتمی برای انتخابات ۱۴۰۰
🔺در نشست بنیاد باران که الیاس حضرتی مدیر مسئول اعتماد ، علی اصغر شفیعیان مدیر مسئول شرق و محمد مهاجری روزنامه نگار و تعدادی از ادمین های کانالها از جمله مالک کانال دیده بان حاضر بودند،
محمد خاتمی خطاب به فعالان فضای مجازی حاضر گفت:
🔸امروز برای انکه بتوانیم اصلاحات را از حالت تدافعی خارج کنیم ، به نظرم فعلا جای بحث های نظری ومحتوایی نیست ، من حرف اقای [محمد]مهاجری را قبول دارم، دیگر وقت این نیست که شما از من محمدخاتمی انتظار داشته باشید بیایم گفتمان دموکراسی و خرد ورزی واز این بحث های نظری را طرح کنم. شاید آن هم زمینه اش پیدا بشود ولی شما ابتدا باید سنگینی را از روی اصلاحات بردارید.
🔹 این کار من و آقای خوئینی ها و بقول شما بزرگترها نیست (از جهت سنی عرض می کنم) کار ما پیرها نیست، شما وبلاگ نویس ها ، اصحاب رسانه ، روزنامه ها تلاشتون را زیاد کنید اما نه بحث نظری، چرا که ما خودمان اینها را بلدیم،
اگر شنونده داشت، بلد بودیم ،... وقت آن هم می رسد، هم ما وهم شما، دموکراسی وآزادی های مدنی را به وقتش باز می کنیم و بسطش می دهیم، کاری که شما باید بکنید همان کاری است که در مورد پناهیان یا صدیقی کردید.
🔸منتظر هم نمانید که کی از آنها چیزی سر بزند، بروید پیدا کنید، چند تا از این نمونه ها را کار کنید، سنگینی فضا شکسته می شود،...
اونوقت کاری که از ما برمیاد شروع میشه، ما می تونیم سخنرانی و مصاحبه داشته باشیم، مباحث نظری طرح کنیم.
🔹 وگر نه در این اوضاع مسخره ای که آقای روحانی درست کرده ، این گرانی و بیچارگی، ما بیاییم بحث دموکراسی کنیم ، مردم اگر سنگمان نزنند، می خندند ومسخره مان می کنند.
شاید گرانی مسئله ی من و شما نباشد ومسئله ی خیلی ها هم نیست، اما فقر و گرانی و بیکاری مشکل جمعیت زیادی از مردم افشار ضعیف هست...
🔸من نگاه می کنم می بینم ، تمام کار دولت آقای روحانی --که ما در پیروزی اش اندازه ی خود نقش داشتیم -- همین برجام بوده ،در مجازی میبینید ، چطور راجع به آن حرف می زنند ، حق هم دارند ، چی بود؟ وچی شد ؟ ما از چه چیز دفاع کنیم ؟ کسی حرف ما را گوش می ده ؟
🔹لذا اول باید شما جو را بشکنید ،
نمی خوام بگم فوری هم به نفع ما هم بشود ، نه ،
فعلا" به قول آقای مهاجری فضا را بشکنید، با نتیجه اش کار نداشته باشید، فقط این جو را برهم بریزید.
راهش هم همینه ، پی در پی با هر سوژه ای چه بروز وروزآمد، چه تاریخ گذشته ، بهشون ضربه بزنید ، وقتی این نظم سنگین شکست ، حالا بیایید خودتان را مطرح کنید، ما هم بلدیم چه کار کنیم ، کار خودمان را بلدیم چه جور کمک بدیم.
🔸 اینجور که درحالت زیر فشاریم و حرفی برای دفاع هم نداریم ، نمی شود کاری کرد. اول حالت تهاجمی بگیرد ، تهاجم هم نه، بلکه با هر شگرد وشیوه ای ، نظم پیش روی فعلی را به هم بریزید ،تا ضربه نخورید، مهم نیست فعلا " چه بشود .این کار را دکتر تاجرنیا بلد بود.
آقای تاجزاده هم بلده ولی بولد شده ، حتی اگر اتفاقی حرف راست هم بزند(خنده ی حضار)،کسی باور نمیکنه.
🔹بروید تلاشتون را زیاد کنید ، مجال شون ندهید، از مجلس هم شروع کنید ، مجلس را سر زبان بندازید ،تا بحث برجام و ناکارامدی دولت روحانی و قضایای برادر آقای روحانی و آقای جهانگیری فراموش بشه.
شما تا نتوانید[موضوع] حسین فریدون را کنار بزنید، یا حرف از آزادی مدنی، وقتی گرانی اینجوری هست ، شنونده ای ندارد.
هروقت ما کارتان را دیدیم ، بیایید ،
نمی خواد بیایید (خنده حضار)ما خودمان میاییم .
این جمع چندین نفره برای هماهنگی در مورد انتخابات ۱۴۰۰ با خاتمی نشست داشتند.
13.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺 #دستاوردهای_انقلاب| برخی از رتبه های جهانی ایران را کمتر از ۴ دقیقه ببینید
🔹 مروری بر دستاوردهای انقلاب اسلامی شکوهمند مردم ایران
هدایت شده از خبرگزاری فارس
📱واکنش مهدی فضائلی، عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب، به خبر دروغ یک دیدار محرمانه!
@Farsna
🔴 شورای آتلانتیک: پیوستن به برجام چندان آسان نیست
🔻 شورای آتلانتیک در یادداشتی به قلم برایان اوتول، مشاور مدیر اداره کنترل داراییهای خارجی در وزارت خزانهداری آمریکا در زمان امضای توافق هستهای، موانعی که تحریمهای آمریکا در راه احیای برجام قرار داده را در سه دسته تبیین کرده است:
1️⃣ تحریمهای قبل از خروج از برجام:
این یادداشت مدعی است تحریمهایی مانند کاتسا علیه برنامه موشکی و فعالیتهای منطقهای سپاه پاسداران به بهانههای «عدم اشاعه تسلیحات کشتار جمعی» و یا «حمایت از تروریسم» و همچنین تحریمهایی علیه بعضی مقامها به بهانه «نقض حقوق بشر»، منافاتی با احیای برجام ندارند، زیرا در زمان حضور آمریکا در توافق وضع شدهاند.
2️⃣ تحریمهای هستهای:
آسانترین تحریمها برای لغو، مواردی است که آمریکا طبق برجام متعهد به لغو آن شده و با خروج این کشور، بار دیگر اِعمال شدهاند. مانند تحریمهای فروش نفت، پتروشیمی، سوئیفت و خرید لوازم یدکی هواپیما. در عین حال، آمریکا پس از خروج از برجام تحریمهای دیگری به بهانه «اشاعه تسلیحات هستهای» بر بعضی صنایع و شرکتهای ایرانی اِعمال کرده که رفع آنها نیز به دلیل ارتباط مفهومی با پرونده هستهای، دشوار نیست.
3️⃣ تحریمهای پس از خروج از برجام:
این دشوارترین تحریمهاست. زیرا به لحاظ فنی ارتباطی با برجام ندارد ولی ایران آن را «نقض روح برجام» دانسته و خواستار لغو آنهاست. تحریمهایی که به ادعای حملات سایبری و یا دخالت در انتخابات آمریکا وضع شدهاند، مورد حمایت تیم بایدن هستند، ولی درباره الصاق سپاه به فهرست سازمانهای بهاصطلاح تروریستی و همچنین تحریم بانک مرکزی و شرکت ملی نفت ایران به این بهانه که عملاً مانع کسب منافع اقتصادی برجام برای ایران است، درون هیئت حاکمه آمریکا و حتی دولت بایدن اختلافنظر وجود دارد.
✅بازی دوگانه در لبنان با چاشنی اعتراضی
✍محمدرضا فرهادی :
🖇لبنان بعد از حدود سه ماه از قرنطینه کرونایی، مجدداً صحنه اعتراضهای مردمی شده است. این کشور از مهرماه بهطور متناوب درگیر اعتراضها بوده و در این راستا نقش واشنگتن و ریاض مشخص و روشن است. مهمترین اقدامی که بازیگران حامی این اعتراضها در حال انجام آن هستند، عدم تشکیل دولت در لبنان و ایجاد موج جدیدی از نارضایتیها در این کشور است.
گزارههای خبری:
1⃣ علت اصلی اعتراضها در لبنان مسائل اقتصادی است. لبنان جزء بدهکارترین کشورهای دنیاست و دولت این کشور اعلام کرد که توان پرداخت بدهی سنگین خارجی خود را ندارد. در کنار این مسئله، مردم لبنان معتقدند که عامل اصلی مشکلات کشورشان سیاستمداران این کشور به دلیل سوءاستفاده از منابع مالی و مطامع شخصی هستند. در کنار این مسئله، بحث کرونا موجب شده که اقتصاد لبنان کوچکتر شود و تعداد افراد بیشتری از جمعیت این کشور به زیر خط فقر کشیده شوند. بر اساس آمارهای موجود، 40 درصد از مردم لبنان تا قبل از کرونا زیر خط فقر بودند؛ اما اکنون این آمار به 45 درصد رسیده است. همچنین در این مدت لیره لبنان نصف ارزش خود را در برابر دلار از دست داده و این امر منجر به ایجاد تورم گسترده شده است. همچنین آمار بیکاری در لبنان برای اولین بار به علت وجود کرونا و تورم گسترده به 35 درصد رسیده است.
2⃣ عامل ترکیبی که در ایجاد مشکلات اقتصادی نقش ویژه داشته، عدم تشکیل دولت در لبنان است. تشکیل دولت در لبنان به دلیل کارشکنی نخستوزیر معرفی شده یعنی سعدالحریری با هماهنگیهای آمریکا و عربستان سعودی است؛ اما در برخی رسانههای غربگرای لبنانی از قصد، حزبالله عامل اصلی عدم تشکیل دولت معرفی میشود و بهنوعی مترصد ایجاد هجمه به سمت حزبالله هستند. از سوی دیگر مشاهده میشود که همین رسانهها سعی در جهتدهی اعتراضها به سمتوسوی حزبالله دارند. این در حالی است که اعتراضکنندگان کاملاً اعتراضات خود را به مسائل اقتصادی ابراز میدارند. نمونه دیگری از کارشکنیهای سعدالحریری، معرفی وزرایی است که بههیچوجه مقبولیت سیاسی در بین احزاب ندارند و برخی از این گزینهها دارای پروندههای گسترده فساد هستند. حریری بنا بر هماهنگی با واشنگتن و ریاض بهقصد این گزینهها را مطرح کرده تا همچنان عامل اصلی عدم تشکیل دولت در لبنان را گروههای سیاسی وابسته به 8 مارس و بهویژه حزبالله معرفی کند.
گزاره تحلیلی: در یک گزاره ترکیبی از مسائل اقتصادی و سیاسی، برنامهریزی بلندمدتی برای لبنان چیده شده است که درنهایت خروجی آن باید کنار گذاشتن حزبالله لبنان از مسائل سیاسی باشد. بهگونهای که طی چند روز گذشته وزیر خارجه فرانسه در یک دخالت آشکار اعلام کرد که حضور حزبالله را در دولت آینده لبنان قبول نخواهند کرد.