نقد جریان اصولگرایی از زبان باهنر
«محمدرضا باهنر» چهره برجسته اصولگرا و نماینده چندین دوره مجلس شورای اسلامی، در نقد جریان اصولگرایی گفت: «در هر انتخاباتی 80 درصد انرژی ما صرف وحدت خودمان میشود و آخرش توانی برای رقابت با رقیب نمیماند و من نگرانم که ماجرای سال 92 در نرسیدن به کاندیدای واحد تکرار شود، ولی در سال 96 انتخاب رئیسی مدل خوبی بود». عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: «شورای ائتلاف اصولگرایان خودخوانده و خودجوش وارد میشود. دوستان شورای ائتلاف میگویند ما هستیم و میگویند احزاب عددی نیستند. جبهه پایداری تا شبهای آخر صبر میکند و درنهایت سهمیهاش را میگیرد». تعدد احزاب در کشورمان یکی از موانع جدی در مسیر تحقق مردمسالاری دینی است. این مانع با وحدت جریانی طی دو دوره اخیر ریاست جمهوری، شاکله سیاسی خوبی برای رقابتها در کشور داده است. برای تثبیت این امر در بین جریانات سیاسی، لازم است هرکدام از احزاب، خواستههای سیاسی خود را تنزل دهند تا زمینه وحدت درون جریانی حاصل شود. بیشک اختلاف و سهم خواهی نامعقول درون یک جریان، بازی قدرت را به نفع جریان رقیب رقم خواهد زد.
🌐 قانون دو سر برد!
✍ فرهاد کوچک زاده:
پس از دیدار مدیرکل آژانس انرژی اتمی با مقامات کشورمان و صدور بیانیه مشترک، نمایندگان مجلس به این بیانیه واکنش نشان دادند و در جلسه صبح دیروز انتقادات شدیدی بر آن داشتند که درنهایت گزارش تخلف دولت از اجرای «قانون راهبردی لغو تحریمها» را به قوه قضائیه ارسال کردند.
گزارههای خبری: سعید خطیبزاده (سخنگوی وزارت امور خارجه) درباره جزئیات سفر گروسی به کشورمان و مذاکرات میان دو طرف گفت: «در این سفر مذاکرات بسیار خوبی انجام شد که دستاورد بسیار بزرگی برای سازمان انرژی اتمی است. در سفر آقای گروسی هیچ امتیازی به آمریکا داده نشده و همه توافقات انجامشده در چارچوب مصوبه مجلس شورای اسلامی است». بااینحال، مجتبی ذوالنوری، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس معتقد است: «توافقنامهای که بین دولت با آژانس بینالمللی انرژی هستهای منعقد شده، خلاف قانون اقدام راهبردی لغو تحریمها بوده و هرچه سریعتر باید لغو شود. هفت سال است که همه مسائل کشور به برجام گره خورده و اقتصاد کشور شرطی شده است. برجام را منعقد کردند، بدون آنکه هیچ تضمینی از دشمن گرفته شود». همچنین دکتر علیرضا زاکانی (رئیس مرکز پژوهشهای مجلس) نیز در نقد این توافقنامه جنجالی، گفت: «توافقنامه اخیر سازمان انرژی اتمی ایران و آژانس بینالمللی انرژی هستهای خلاف قانون اساسی، خلاف قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و خلاف بیان صریح مقام معظم رهبری است».
گزارههای تحلیلی:
۱ - قانون توقف اجرای پروتکل الحاقی یک معامله دو سر برد است، زیرا اگر طرفهای برجامی همه تحریمها را لغو کنند، به آنچه از برجام انتظار داشتهایم، رسیدهایم و اگر تحریمها را لغو نکنند، امتیازاتی را که سخاوتمندانه و بلاعوض تقدیمشان کرده بودیم، پس میگیریم.
۲ -توافق وزارت خارجه و گروسی در عمل، مانعی در مسیر اجرای مصوبه مجلس ایجاد نمیکند، چرا که در توافق بر توقف قطعی اجرای پروتکل الحاقی تأکید شده است و آمده است که اطلاعات ضبطشده در اختیار آژانس قرار نمیگیرد.
۳ - گرچه خط سیاسی مجلس و دولت متفاوت از هم است، این اختلافنظر نباید در عرصه بینالمللی نمود و بروز داشته باشد و موجب سوءاستفاده دشمن شود. ازاینرو، همانگونه که دیروز رهبر معظم انقلاب در دیدار با اعضای مجلس خبرگان تأکید کردند: «این اختلافنظرها [اختلاف برداشتی که مجلس از کار دولت دارد] قابلحل است و باید دو طرف، قضیه را با همکاری یکدیگر حل کنند و نباید اختلافها رها و یا تشدید شود که نشاندهنده دوصدایی باشد».
🔴تبلیغات سنگین برای احمدی نژاد در کانالهای حامی دولت و اصلاحطلبان
نکته اول : هزینه این تبلیغات سنگین از کجا تامین میشود؟
نکته دوم: هدف از رپورتاژ سنگین احمدی نژاد در کانالهای زرد و حامی دولت که زمانی مخالف احمدی نژاد بودند چیست؟
آیا قرار است این بار بدنه آشوبگر جریان غربگرا توسط احمدی نژاد دچار انحراف شده تحریک و تهییج شوند برای اردو کشی خیابانی؟
🔴 فشار از روی غرب برداشته نشود
✍ علیرضا تقوی نیا :
🔻 نمودار سینوسی تحریم های ایالات متحده در دوره ترامپ به بالاترین میزان خود رسیده و یانکی ها دیگر ابزاری در چنته جهت اعمال فشار به ایران ندارند.
🔹 از طرفی قانون مجلس جهت لغو تحریم ها برخلاف روند سابق ، ایالات متحده و اروپاییان را به گوشه رینگ برده و امکان اجرای فشار حداکثری ایران را بر آنان فراهم ساخته است.
🔹 شروع غنی سازی ۲۰ درصدی ، تولید اورانیوم فلزی و خروج از پروتکل الحاقی سه اهرم فشار مهم ایران برای امتیاز گیری از غرب است.
🔹با توجه به این که آمریکا دیگر نه ابزار قابل توجهی برای فشار بر ایران دارد و همچنین از راه اندازی جنگ جهت توقف فعالیت های هسته ای این کشور نیز عاجز است ، به نظر می رسد فشار حداکثری هسته ای از سوی جمهوری اسلامی بر روی حاکم جدید کاخ سفید چاره ساز بوده و بتواند گره تحریم ها را باز کند .
🔹 در چنین شرایطی اگر فعالیت هسته ای ایران به نقطه اوج شتاب خود برسد و ایضا به امتیازات اندک طرف مقابل وقعی ننهاده شود ، مسلما آمریکا و متحدانش خود را آماده اخذ تصمیمات سخت خواهند نمود.
🔹 نباید از یاد برد اولویت رئیس جمهور دموکرات آمریکا ابتدا کنترل و ایزوله کردن چین و سپس روسیه است و متغیر زمان را برای کنترل آنها از نظر وی بسیار مهم بوده و به همین دلیل به سان سلفش انگیزه چندانی برای تمرکز بر ایران و تداوم فشار حداکثری نسبت به آن ندارد ؛ فلذا اگر قانون هسته ای مجلس شورای اسلامی به درستی اجرا گردد ، به احتمال زیاد ایالات متحده حاضر به دادن امتیازاتی چشمگیر برای جلوگیری از هسته ای شدن جمهوری اسلامی خواهد بود .
🔹 به نظر می رسد هر گونه اقدام و توافقی از سوی دولت اعتدال که نشانه ی دوگانگی نظری در جمهوری اسلامی بر سر پرونده هسته ای باشد، پالس های مطلوبی برای طرف غربی خواهد بود و محاسبات سابق و کنونی آنان در خصوص نحوه تعامل با ایران را محفوظ ، و راهبرد پرداخت امتیاز حداقلی و اخذ آوانس های حداکثری نسبت به طرف ایرانی را تقویت خواهد کرد.
از مواضع آشکار و رایزنی های پنهان آمریکایی ها چنین برمی آید که مساله #احیای_مذاکره برایشان مهم است نه #احیای_برجام .خبرها حاکی است اراده سیاسی آنها بر رفع تحریم در عمل نیست اما ممکن است نقطه ای و قطره ای اقداماتی را برای تاثیر گذاری بر انتخابات و انسجام داخلی ما انجام دهند
✍عبدالله گنجی
#در_سراوان_چه_خبر_است ⁉️
🔴 همزمان با مطرح شدن راه اندازی گذر مرزی در منطقه بلوچستان و نهادینه شدن فعالیت سوخت برها به جهت کاهش تلفات جانی و جاده ای و تامین درآمدشان، #طرح _رزاق توسط دولت روند اجرایی گرفت. طبق این طرح هر فرد مجاز به حمل مقداری مشخص سوخت از گذر مرزی است.
🔴 طبق برآورد خود مردم و #سوخت_برها سود ماهانه هر سوختبر از این طرح چیزی بین 8 تا 10 میلیون تومان است.
❌ اما دو گروه مخالف راه اندازی طرح رزاق و گذر مرزی اند:
1️⃣ تروریست ها
2️⃣ مافیای سوخت
⬅️ #تروریست ها به این دلیل که یکی از راه های ترددشان به خاک ایران در قالب خودروهای سوختبر است و اینکه این خودرو ها باید حتما از گذر مرزی عبور کرده و مورد تجسس قرار گیرند مخالف این طرح اند.
⬅️ #مافیای_سوخت هم به علت اینکه حجم میزان جابجایی سوخت برای آن ها محدود است و سودهای کلانشان از تاراج منابع کشور به خطر می افتد.
🔴 نتیجه می شود اینکه طی درگیری مافیای سوخت (نه سوخت برها) با نیروهای ایرانی و پاکستانی، چند نفر از آن ها در منطقه کشتگان #سراوان کشته و زخمی می شوند ...
ضد انقلاب و رسانه های بیگانه هم مثل همیشه ...
✍ میلاد میرکمالی
🔴 #تا_انتخابات| تحلیل انتخاباتی باهنر
🔻 محمدرضا باهنر:
🔹دلایل متعددی برای پایین آمدن میزان مشارکت در #انتخابات مجلس یازدهم وجود دارد از جمله نارضایتی عمومی از عملکرد #دولت و #مجلس و یا اینکه مردم احساس کردند مسئولین به فکر دغدغهها و مشکلات آنها نیستند و بعضاً دعواهای سیاسی خیلی افراطی شده است.
🔹ما در آستانه ورود به انتخاباتها ۸۰ درصد توانمان را برای وحدت صرف میکنیم و تنها ۲۰درصد از توانمان برای رقابت با رقبای سیاسی باقی میماند.
🔹البته این مشکلی نیست که تنها ما درگیر آن باشیم و #اصلاحطلبان نیز گرفتار این مسئله هستند؛ ما کسی را برای انتخابات در نظر نداریم.
🔹البته اگر آقای #رئیسی به هر دلیلی برای حضور در رقابتها قانع شود، در این صورت فکر میکنم خیلی از این اختلافات جمع میشود چرا که ایشان هم در پیمایشهای میدانی و نظرسنجیها از دیگر کاندیدای احتمالی جلوتر است.
🔴 #برجام| چرا به منطق قران عمل نشد؟ ؛ روان شناسی قرآن از کسانی که در برابر بدعهدی های مکرر دشمنان، واکنش قاطع نشان نمی دهند.
✍شبیر فیروزیان:
🔻 رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با اعضای مجلس خبرگان رهبری فرمودند: "وقتی آمریکا از برجام خارج شد و دیگران هم با او همراهی کردند، دستور قرآن این است که تو هم تعهد را رها کن. اما با این حال باز هم دولت محترم ما تعهدات را رها نکرد و به تدریج بخشی از آنها را کاهش داد."
اما چرا دولت، در برابر بدعهدی مکرر آمریکا و غرب، واکنش متقابل نشان نداد؟ با تامل در آیه ای از قرآن کریم پاسخ این سوال روشن خواهد شد.
🔻خداوند متعال در آیه ای از قرآن کریم، پس از توبیخ کسانی که در برابر بدعهدی های دشمن واکنش قاطع و عملی از خود نشان نمی دهند، «علت روانی» این عدم واکنش را نیز بیان می فرماید:
🔹«أَلا تُقاتِلُونَ قَوْماً نَكَثُوا أَيْمانَهُمْ وَ هَمُّوا بِإِخْراجِ الرَّسُولِ وَ هُمْ بَدَؤُكُمْ أَوَّلَ مَرَّةٍ أَتَخْشَوْنَهُمْ فَاللَّهُ أَحَقُّ أَنْ تَخْشَوْهُ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ؛ چرا با گروهى كه پيمانهاى خود را شكستند و تصميم به اخراج پيامبر(ص) گرفتند پيكار نمیكنيد؟ در حالى كه آنان نخستين بار (دشمنی و پیکار با شما را) آغاز كردند. آيا از آنان میترسيد؟ با اينكه خداوند سزاوارتر است كه از او بترسيد، اگر مؤمن هستيد.» (توبه: ۱۳)
🔹نکته مهم و ظریف در عبارت «أَتَخْشَوْنَهُمْ؛ آیا از آنان می ترسید؟» این است که خداوند در آن، از واژه «خوف» و مشتقات آن استفاده نکرد و نفرمود: «أتخافونهم»، بلکه از واژه و مشتقات «خشیة» استفاده نمود، تا روان شناسی دقیق تری از این افراد ارائه داده باشد.
🔹 «خشیة» به معنای «ترس» همراه با «تعظیم» و «علم» است (راغب اصفهانی) ؛ به عبارتی افزایش «علم به عظمت شیء مورد ترس»، تقریباً در دل انسان «نهادینه» شده است؛ که نتیجه طبیعی این نوع «ترس نهادینه شده» از یک فرد یا موجود، «کرنش» و «انفعال» در برابر اوست.
🔹با این توضیح، باید گفت طبق بیان دقیق این آیه شریفه، کسانی که در مقابل بدعهدی های مکرر دشمن، اقدام متناسب و قاطعی نمی نمایند و حتّی به دنبال مذاکرات و پیمان های مجدّد با دشمن هستند، افرادی هستند که دشمنان خدا را «بزرگ» و «قدرتمند» می دانند و ترس از عظمت دشمنان خدا در آنان «نهادینه» شده و «عبودیّت دشمنان خدا» در دلشان ریشه دوانده و درنتیجه با «احترام» در مقابل آنان، «کرنش» و «تعظیم» می کنند؛ و تا زمانیکه این «عبودیّت» پابرجاست، محال است اقدام قاطعی از سوی آنان صورت گیرد.