🔴 پاسخی به سوال جناب پرزیدنت....
✍ محمد صرفی
برای پاسخ به سؤالِ رئیس جمهور محترم «اگر برجام نباشد چه میشود؟» ابتدا باید به یک سؤال مقدماتی پاسخ داد و آن هم اینکه؛ در حال حاضر از برجام چه مانده است؟! آنچه عملاً وجود خارجی دارد، تعهدات یکطرفه و بدون مابهازای ایران است. پس سؤال دقیق و درست این میشود؛ «اگر ایران به تعهدات برجامی خود عمل نکند چه میشود؟»
ایران میتواند در نخستین گام یک بازه زمانی مشخص - مثلاً یکماهه - را تعیین و بهصورت رسمی اعلام کند که در صورت ادامه تلاش آمریکا برای ایجاد محدودیت در فروش نفت ایران، غنیسازی۲۰ درصد از سر گرفته میشود.
در بند ۳۶ برجام دو راهکار پیش پای ایران در صورت «عدم پایبندی اساسی» سایر طرفها گذاشته شده است:
۱)«توقف کلی و یا جزئی اجرای تعهدات»
۲) پیگیری از طریق شورای امنیت که در بند۳۷ توضیح داده شده و البته کاملاً و به طرز عجیبی علیه ایران است.
نکته دیگر آنکه تجدیدنظر در تعهدات برجامی یک قانون لازمالاجراست. مجلس در جلسه ۲۱ مهرماه سال۹۴ اجرای برجام را بهصورت مشروط تصویب و ۹ شرط برای آن تعیین کرد.
در بند سوم این قانون آمده است؛ «دولت موظف است هرگونه عدمپایبندی طرف مقابل در زمینه لغو مؤثر تحریمها یا بازگرداندن تحریمهای لغوشده و یا وضع تحریم تحت هر عنوان دیگر را بهدقت رصد کند و اقدامات متقابل در جهت احقاق حقوق ملت ایران انجام دهد و همکاری داوطلبانه را متوقف نماید و توسعه سریع برنامه هستهای صلحآمیز ج ا ایران را سامان دهد...»
ممکن است مدافعان برجام این استدلال را مطرح کنند که چنین واکنشی باعث افزایش فشار اقتصادی میشود. همانطور که آمریکاییها به دفعات و درستی میگویند، آنان حداکثر فشار اقتصادی و رژیم تحریمی علیه ایران را تحمیل کردهاند و جایی برای افزایش فشار و تحریم از ناحیه آمریکا وجود ندارد. اروپاییها نیز در این بازی نقش و وزن موثری ندارند. آنان نه در مقابله با آمریکا و تامین منافع ایران توانستهاند کاری از پیش ببرند و نه همراهی رسمیشان با آمریکا میتواند، چیزی بر بار فشار بر ایران اضافه کند. ایران به اندازه کافی اهرم در دست دارد که بتواند به اروپاییها که این روزها غرق در انواع و اقسام مشکلات نفسگیرند، بفهماند بهتر است پایشان را از گلیمشان درازتر نکنند.
لازمه همه اینها در سطح بینالمللی یک #دیپلماسی_فعال و پویاست که از قبل زمینه و بستر را برای تغییر وضعیت و ایجاد توازن، آماده سازد. ویژگی اصلی این دیپلماسی #اقتدار است. ماجرای اخیر بازداشت مدیر ارشد شرکت هواوی در کانادا –به بهانه نقض تحریمهای ایران- و برخورد سریع و مقتدرانه چین با قضیه – دستگیری حداقل دو تبعه کانادا- که باعث عقبنشینی این کشور شد، نمونه درسآموزی از دیپلماسی اقتداری در برابر دیپلماسی التماسی است.
اما مهمتر از فعل و انفعالات خارجی ماجرا، مسئله مدیریت داخلی است. بیشک با نبودن برجام، دشمن میکوشد یک عملیات سنگین روانی راه بیندازد تا وضعیت را بحرانی جلوه دهد. افکار عمومی را باید در برابر سیل اخبار جعلی و جهتدار محافظت کرد. به موازات مقابله با عملیات روانی دشمن، باید اقتصاد را بهنحوی مدیریت کرد که خروجی آن اطمینانبخشی به مردم باشد. مثال نقض این قضیه ماجرای دلار ۴۲۰۰ تومانی است. تصمیمی غلط و فسادزا که رانتی نجومی –بیش از۱۰۰ هزار میلیارد تومان- ایجاد کرد و امروز با گذشت ۸ ماه از آن تصمیم، هیچکس حاضر به پذیرش مسئولیت نیست و آن را به هم پاس میدهند!
آری؛ برجام عملاً از بین رفته است و مسئله فقط پذیرش یا عدم پذیرش این واقعیت از سوی دستاندرکاران آن است. زمانی دولت برای تحمیل برجام و بستن دهان اندک منتقدان آن در کشور، از مزایای تخیلی و باغ سیب و گلابی میگفت. اینک که تق ماجرا درآمده و مشخص شده همه آن وعدهها خواب و خیال بوده، در کمال تعجب و در چرخشی۱۸۰ درجهای میگویند اگر برجام نباشد بیچاره میشوید و روزگارتان سیاه!
دیروز با #سایه_هویج برجام جامعه را به دنبال خود کشاندند و امروز آنان را از #سایه_چماق آن میترسانند. نبودن برجام میتواند سرمنشأ برکات بسیاری شود (چرا که اولین گام برای امید و حرکت، قطع امید از وهم و خیال است)، البته اگر اندکی شجاعت توأم با درایت نیز در میان باشد.
✍ توجه: یادداشت فوق خلاصه گردیده است.
💎اهداف اندیشکده آمریکایی بروکینگز علیه ایران :
۱.تضعیف و ممانعت از نفوذ ایران در منطقه
-القاء شکست حضور منطقه ای ایران
-نقد روابط ایران و روسیه
-تخریب و تضعیف سپاه
_القاء دخالت ایران در امور داخلی دیگر کشورها مخصوصا همسایه ها
_ممانعت از الهام بخشی ایده ها ، افکار ، گفتمان ها و الگوهای انقلاب اسلامی
_تهدید نمایی ایران برای صلح و امنیت منطقه و جهان
۲.تضعیف ارکان نظام
-تخریب قوه قضائیه
-تخریب شورای نگهبان
_القاء اختلاف بین رهبری و ارکان نظام و اختلاف بین ارکان مثل قوه مجریه و قضائیه
_تضعیف نقاط قوت ایران اسلامی
_برجسته سازی سوء استفاده یک مقام مسئول و کشف باندهای اختلاس و فساد ،آمار معتادین و خود فروشان،برخورد ناشایست یک کارمند جزء با ارباب رجوع، مشکل ترافیکی و شهری،رشوه گیری یک مامور دولتی و تسری اینها به همه نظام و کشور و مردم
_القاء و ایجاد بی ثباتی ،مشروعیت زدایی ،ناپایدار سازی سیاسی و ناکار آمدی نظام
_تضعیف نیروهای امنیتی مخصوصا سپاه و نیروی انتظامی
۳. تغییر سبک زندگی
-نفوذ خرده فرهنگ غربی برای مثال نگهداری از حیوانات خانگی
-ترویج تجمل گرایی و اشرافیگری
-کمرنگ نمودن سرمایه شناختی حجاب
_الگوسازی فرهنگی و اجتماعی متناسب فرهنگ غرب مثل ورزشکار غربی و هنرمندان هالیوودی و ...
_تضعیف فرزندآوری
_تغییر در نوع پوشش و آرایش های غیر متعارف
_ترویج ارزشهای اقتصاد سرمایه داری مثل مصرف گرایی ، تنوع طلبی ، زندگی اشرافی و تجملی ، منفعت طلبی و سودگرایی و ...
_ ترویج مدهای غربی و شرقی
_ترویج عرفانهای کاذب و دروغین
۴. تضعیف گفتمان انقلاب و رهبری
-معرفی سیاست همراهی با غرب به عنوان تنها راه نجات
-تضعیف جبهه مقاومت، نقد تفکر انقلابی و استکبار ستیزی
_تضعیف فرهنگ مقاومت ،ایثار و شهادت
_مبارزه با اقتصاد بومی و کاهش وابستگی به خارج با ترویج واردات و فرهنگ خرید جنس خارجی و تشویق به توسعه ارتباطات اقتصادی با غرب و ترساندن از نبود آن
_تضعیف آثار و زمینه های تمشیت و مدیریت کلان کشور توسط رهبری
_مبارزه با روحیه استقلال طلبی
_ترویج جدایی طلبی در نوارهای مرزی
💢 لیست اقوام روحانی که در دولت بنفش پست گرفتهاند
1⃣ حسین فریدون؛ برادر روحانی: دستیار ارشد رئیس جمهور و همراه همیشگی او!
2⃣ عبدالحسین فریدون؛ پسر عموی روحانی: مدیرکل وزارت علوم و آموزشعالی و سرپرست مرکز جذب اعضای هیئت علمی این وزارتخانه
3⃣ ناهید مونسان؛ خواهرزاده روحانی: روابط عمومی بانک سرمایه
4⃣ اسماعیل سماوی؛ خواهرزاده روحانی: سرپرست گروه مشاوران جوان، رئیس مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری و مشاور رئیس دفتر رئیس جمهور
5⃣ مهدی مونسان؛ خواهرزاده روحانی: رئیس گروه صنعتی قطعات اتومبیل ایران
6⃣ غلامعلی خوشرو؛ پدر داماد حسین فریدون: نماینده ایران در سازمان ملل
7⃣ اسماعیل نجار؛ پسرعموی شوهر خواهر روحانی: معاون وزیر کشور و رئیس ستاد بحران کشور
8⃣ کامبیز مهدیزاده؛ داماد روحانی: معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان زمینشناسی
#علی_برکت_الله
هدایت شده از انقلابی بمانیم ثامن الائمه
برگی از #تاریخ اسلام
🌹نقش اقتصاد در مصاف تاریخی حق و باطل
🔸🔸 نمونه های جنگ و محاصره اقتصادی
🔸داستان حضرت یوسف: یوسف(ع) با تسلط عالمانه بر اقتصاد مصر توانست، مصر را از قحطی نجات داده، بت پرستان را کنار بزند.
🔵محاصره در شعب: اهالی مکه با محاصره سخت گیرانه اقتصادی سعی در به زانو در آوردن مسلمین داشتند.
🔸مصادره اموال مسلمین مهاجر: مسلمینی که از مدینه مهاجرت کردند ، کفار اموال آنهارا مصادره کردند. ولی مسلمین دست از اسلام برنداشتند.
🔵منافقین می گفتند به اصحاب پیامبر(ص) انفاق نکنید تا بخاطر فشار اقتصادی از اطرافش پراکنده شوند.( سوره منافقون آیه 7)
🔸گرفتن فدک از فاطمه زهرا سلام الله علیها برای تضعیف نقش ایشان بود.
🔵پاسخ منفی امام علی(ع) به زیاده خواهی طلحه و زبیر باعث به راه انداختن جنگ جمل شد.
🔸فریب فرماندهان لشکر امام حسن(ع) با پیشنهاد مبالغ هنگفت در ازاء تسلیم آنها توسط معاویه، در به شکست کشاندن جبهه حق، بسیار کارساز بود.
🔵محاصره اقتصادی غزه و یمن و محاصره اقتصادی ایران نمونه های اخیر از جنگ بی امان اقتصادی و اهمیت آن است.
تدوین : سید محمد حسین مرکبی
https://eitaa.com/e_beman
🔺ضربه مهلک به "ابوبکر البغدادی"
🔹وزارت کشور عراق در بیانیهای اعلام کرد که در جریان عملیات جنگندههای F_16 این کشور، ۱۶ نفر از معاونان "ابوبکر البغدادی" که در نشستی در منطقه السوسه گرد هم آمده بودند به هلاکت رسیدند.
✅ #تحلیل_ویژه / نقشه های #اتاق_فکر دشمن برای سال ۲۰۱۹ چیست؟!
🔹رهبر معظم انقلاب حضرت امام خامنه ای (حفظه الله) در دیدار اخیر خود با خانواده های معزز شهدا با تاکید بر ضروریت حفظ هوشیاری در مواجهه با دشمن فرمودند:«اگرچه نقشه دشمن لو رفته است اما همه باید هوشیاری خود را حفظ کنند زیرا امریکا، دشمنی خبیث و حیله گر است و ممکن است قصد #فریب داشته باشد تا برای سال ۹۷، جنجال کند اما مثلاً برای #سال_۹۸ نقشه ای بکشد.»
🔹با توجه به این رهنمود رهبر انقلاب ضروری است که با نظر به برخی مستندات منابع وابسته به اتاق های فکر آمریکایی و صهیونیستی نگاهی دسته بندی شده به مهمترین تهدیدات پیش روی کشورمان داشته باشیم.👇
♦️ تهدیدات رژیم صهیونیستی:
🔹نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی اخیرا مدعی شده است که برای حفظ امنیت #رژیم_صهیونیستی حاضر به اجرای عملیات نظامی در خاک کشورمان است! البته هر چند این سخن بیشتر یک لاف رسانه ای است اما نشریه جروزالم پست در مقاله اخیر خود به نقل از مدیر کنترل تسلیحات مرکز مطالعات امنیت ملی اسرائیل مدعی شده که مهمترین راهکار برای #تغییر_رفتار_ایران استفاده از دو راهکار ذیل است:
1⃣ عملیات های پنهانی(جاسوسی ، خرابکاری و ترور)
2⃣عملیات های سایبری (فضای مجازی)
🔹با توجه به اهمیت این مرکز در جهت دهی سیاست های خصمانه رژیم صهیونیستی پر واضح است که این خط مشی در سال ۲۰۱۹ مبنای سیاست خارجه این رژیم در قبال کشورمان خواهد بود.
♦ تهدیدات آمریکا:
#نشنال_اینترست در مقاله اخیر خود با اشاره به ماجرای شورش موسوم به جمهوری مهاباد تکرار اینگونه کانون های شورشی را محتمل دانسته است و موارد ذیل را در کنار حفظ تحریم ها به عنوان ابزارهای افزایش فشار بر ایران نامبرده است:
1⃣ افزایش نا امنی های مرزی
2⃣ تشدید اختلافات قومی و مذهبی
🔹با کنار هم قرار دادن این دو سیاست در مییابیم که استراتژیست های کاخ سفید در تلاش اند تا در سال ۲۰۱۹ با بهره گیری از پیامدهای میان مدت تحریم بر اقتصاد کشورمان علاوه بر افزایش #نارضایتی_معیشتی و رفاهی ، زمینه را برای نا امن سازی داخل کشور از طریق درگیر کردن مناطق مرزی به عملیات های تروریستی و همچنین افزایش زد و خورد های قومی-مذهبی بواسطه اختلاف افکنی بین شیعه و اهل سنت و یا فضا سازی در مورد پروژه های حساسیت برانگیز انتقال آب مهیا کنند!
♦ تهدیدات عربستان:
🔹عرب نیوز رسانه انگلیسی زبان وابسته به رژیم آل سعود در سر مقاله اخیر خود مدعی شده است که بر خلاف اوایل انقلاب و خاصه دوران دفاع مقدس شکاف طبقاتی بین مردم و مسئولین کشور افزایش یافته و برخی مسئولین بدون نگرانی از واکنش افکار عمومی اقدام به بهره گیری از رانت های اقتصادی و سیاسی مانند سکونت در مناطق مرفه نشین و استخدام و انتصاب نزدیکان و آقازاده هایشان در مسئولیتهای مهم می کنند!
🔹بر اساس ادعای این رسانه انتشار گسترده اخبار مرتبط با سبک زندگی اشرافی فرزندان و وابستگان برخی مسئولین کشور همزمان با نابسامانی های اخیر اقتصادی موحبات بروز نارضایتی عمومی را فراهم کرده است لذا به ظن این رسانه در سال ۲۰۱۹ مسائل معیشتی در کنار مطالبات #حقوق_بشری محور #اغتشاشات احتمالی سال آینده خواهند بود!
🔹با توجه به این مدعا و همچین با نگاهی به سایر رسانه های وابسته به عربستان در می یابیم که تهدیدآفرینی های سعودی ها در سال جدید در محورهای ذیل خلاصه می شود:
1⃣ افزایش اختلاف افکنی بین مردم و مسئولین
2⃣ تحریک و تهییج قومیت ها بر علیه نظام با هدف بر هم زدن وحدت ملی
✳ نتیجه گیری:
🔸با توجه به آنچه مختصراً عنوان شد «مردم» محور اصلی هجمه ها و طرح ریزی های دشمن در سال ۹۸ هستند و نخبگان سیاسی کشور بایستی با #جهاد_روشنگری مردم را نسبت به نقشه های دشمن آگاه سازند، هر چند در این بین دولت و مجلس نیز بایستی با تدوین قوانین #ضد_فساد و رانت خواری بصورت جدی وارد کارزار مبارزه با پدیده فساد انگیز و حساسیت برانگیز #ژن_خوب شوند.
✍ نوید کمالی
🔴دورزدن دوگانه!
✔دکتر ظریف در نشست دوحه: اگر هنری باشد که ما در ایران در آن بینقص باشیم، هنر دور زدن تحریمهاست؛ به بقیه هم میتوانیم آموزش بدهیم!
✍ جسارتاً این کسانی که امروز "پُز"شان را میدهید، آیا همانها نیستند که در روزگاری نه چندان دور "کاسبان تحریم" خطابشان میکردید؟!
بهتر است با مردم صادق باشیم
«صادق زیباکلام» از چهرههای اصلاحطلب در یادداشتی در روزنامه «سازندگی» با عنوان «پاسخ به حجاریان» نوشت: «چه بخواهیم و چه نخواهیم سرنوشت جریان اصلاحات به سرنوشت آقای روحانی گره خورده است... به همین دلیل عملکرد آقای روحانی و تصویری که از ایشان در یک سال گذشته به وجود آمده است، عملاً به پای اصلاحطلبان نوشته میشود. بخشهایی از جامعه هم نه تنها از وی گلایه دارند؛ بلکه فکر میکنند که اصلاً نباید به حرف اصلاحطلبان گوش میدادند.» زیباکلام در ادامه نوشت: «برخی از اصلاحطلبان با توجه به عملکرد دولت قصد دارند تا به هر نحوی که شده تقصیر را متوجه خودشان ندانند. کسانی مثل آقای حجاریان و علویتبار میگویند ما اگر میدانستیم که اینطور میشود به روحانی رأی نمیدادیم... شاید بهتر باشد به جای اینکه از زیر بار مسئولیتمان فرار کنیم با مردم صادقانه برخورد کنیم... باید به مردم بگوییم که انتقادها را قبول میکنیم و شریک آقای روحانی هستیم.»
هشدار نسبت به القای ناکارآمدی!
«محمدرضا باهنر» چهره اصولگرا و از نمایندگان ادوار مجلس گفته است اکنون در بسیاری از شاخصهای توسعه در ردیف ۲۵ کشور برتر دنیا هستیه همچنین طبق تحقیق یک مجله خارجی، ایران در رتبه هشتم جهان از نظر اقتدار نظام و قدرت نظامی قرار گرفته است که بینظیر است. وی با بیان اینکه همه قبول دارند از نظر امنیتی و اطلاعاتی جزء بهترینها هستیم و کارنامه درخشانی داریم، از روند رشد تولید ناخالص داخلی انتقاد کرد و گفت: به این رقم قانع نیستیم. رتبه تولید ناخالص داخلی ما در بین ۲۰۰ کشور، زیر ۲۰ است؛ اما باید ارتقا یابیم. وی همچنین با انتقاد از بزرگنمایی برخی مشکلات کشور گفته است: فساد داریم، اما این تصور که همه دزد هستند، غلط است؛ ۲۰۰ مدیر نجومیبگیر پیدا شد و مردم فکر میکنند همه مدیران نجومی بگیرند. ناکارآمدی هم که همینطور به هر کس میرسیم، میگوید ناکارآمدی همه جای مملکت را گرفته است.
⭕ روز گذشته جلسه شورای عالی فضای مجازی به ریاست رئیسجمهور باز هم بدون تصمیم خاصی درباره پیامرسانها و شبکههای اجتماعی خارجی به پایان رسید. در مرداد 1395، شورای عالی انقلاب فرهنگی بر ضرورت حمایت از پیامرسانهای اجتماعی داخلی و ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی خارجی تأکید کرد. همچنین بر اساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی، در صورتی که بیش از ٥٠ درصد سهام پیامرسانی متعلق به شخص ایرانی بوده و میزبانی آن صرفاً در داخل کشور انجام شده و امکان اعمال حاکمیت در آن وجود داشته باشد، پیامرسان اجتماعی داخلی در نظر گرفته میشود؛ اما اکنون که بیش از ۱۶ ماه از این مصوبه میگذرد هنوز خبری از حمایت نیست، پیش از این هم محورهای ششگانه الزامات شبکه ملی اطلاعات در این شورا تصویب شده بود که عبارتند از: زیرساخت ارتباطی فضای مجازی کشور، استقلال، مدیریت، خدمات، سالمسازی و امنیت و نیز تعرفه و مدل اقتصادی شبکه ملی اطلاعات همراه با الزامات فرهنگی شبکه.
انتظار میرود، این شورا اهمیت این موضوع را درک کند؛ زیرا در یک شبکه اجتماعی بیگانه بیش از یک میلیارد مطلب فارسی در طول دو سال تولید شده است، یعنی اینکه نیمی از راه 20 ساله اینترنت در مدت کوتاهی با 45 میلیون نفر فقط در یک شبکه طی شده است. بیتوجهی شورای عالی فضای مجازی به استفاده از این بستر نیز همانند شورای عالی انقلاب فرهنگی است، این شورا نیز در چند سال گذشته در حالت نیمه تعطیل قرار دارد؛ در حالی که مصوبههای فرهنگی خوبی را به تصویب رسانده است، اما به دلیل ابلاغ نشدن از سوی رئیسجمهور به اجرا در نیامدهاند. هر چند امضای آنها هم به دلیل پیگیری نکردن نمیتوانست مشکلی از کشور را حل کند. همین مسائل است که رهبر معظم انقلاب بخشی از مشکلات فرهنگی کشور را ناشی از بیتوجهی مسئولان به امور فرهنگی کشور میدانند. به گفته رحیمپور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی رهبری چند وقت پیش گفتند که در پیشگاه خدا احتجاج کردم که بنده شما (اعضای شورای انقلاب فرهنگی) را برای این کار قرار دادم، اما شما کوتاهی کردید. از این رو لازم است این دو شورا که قرارگاههای برنامهریزی و عملیاتی جنگ نرم هستند، با انگیزه و روحیه انقلابی در راستای رفع دغدغههای رهبر معظم انقلاب بکوشند و بیش از این دشمنان را به تأثیرگذاری بر زیست بوم فرهنگی امیدوار نکنند.
♦مشکل از داماد است یا پدر زن؟!
✍دو روز است شایعه اسعفای داماد جوان (و فاقد سابقه اجرایی) آقای روحانی از سمت "معاونت وزیر صنعت و ریاست سازمان زمین شناسی" تایید و تکذیب می شود. امروز بالاخره وی مجبور به استعفا شد.
♻ اما آیا واقعا مشکل، داماد رئیس جمهور است؟ پس ماجرای حسین فریدون دستیار روحانی را کجای دلمان بگذاریم؟ رئیس سازمان بازرسی کل کشور سال گذشته خبر داد؛ " علی صدقی (مدیر نجومی بگیر بانک رفاه کارگران با حقوق پاداش 730 میلیون تومانی) با اصرار فریدون رئیس بانک رفاه شد. او با وجود پرونده در مرجع قضایی، منصوب شد".
🔹آقای سراج افزوده بود "زمانی که صدقی بانک رئیس بانک ملی بود، پرونده سنگینی داشت و پرونده وی هنوز هم در دادسرا مطرح است. همان زمان آقای حسین فریدون اصرار کرد که ایشان بیاید و رئیس بانک رفاه شود حتی بنده مخالفت کردم و گفتم که وی پرونده سنگینی دارد، ولی متاسفانه با اصرار و لابی مستقیم ایشان، وی رئیس بانک رفاه شد".
♦ آیا خسارت معرفی عباس آخوندی و پنج سال مدیریت وی در حوزه راه و شهرسازی کمتر از خسارت داماد جوان روحانی است؟ وزیری که با سوء مدیریت و لجاجت وی، 60 درصد از تولید مسکن کاسته و فقط در یک سال، 91 درصد بر تورم مسکن افزوده شد.
🔹همین طور است وزرای سابق و فعلی "صمت" که صنعت و تجارت را به کام رکود تورمی برده اند و خودروسازان زیر دست آنها، نقش خط شکن را در تولید تورم و حفظ آن (پس از کاهش قیمت دلار) ایفا می کنند و بهانه و سند بخش خصوصی برای ممانعت از کاهش قیمت ها هستند.
♦ به فرض محال اگر روحانی هزار داماد داشت و همه خسارت تولید می کردند، احتمالا یک دهم خسارتی که آقای ظریف با تحمیل برجام و FATF و توافق پاریس برجا گذاشته ، نمی شد. به این فهرست، می توانید زنگنه و نعمت زاده و ابتکار و عیسی کلاتنری و ده ها نام دیگر اضافه کنید.
🔹مشکل از نوع مدیریت آقای روحانی است و افرادی که در تیم خود جمع می کند؛ نه داماد او. براستی چند درصد انتصاب ها در مجموعه های مدیریتی دولت و شرکت های تابعه، از سر شایسته سالاری و چند درصد با نگاه شرکت سهامی قدرت و تقسیم غنیمت است؟
« محمد ایمانی »