اعتراف تلخ صفحه اینستاگرام ارتش اسرائیل
🔸️در این پوستر به این نکته مهم اشاره شده که بیش از ۱/۵ میلیون شهروند صهیونیست ، ۵ روز است که هدف ۱۰۰۰ راکت قرار گرفته و مجبور به فرار به پناهگاه ها شده اند.
🔸️این یک اعتراف تلخ از سوی ارتشی است که مدعی بود در غرب آسیا رقیبی ندارد ؛ اما امروز قادر نیست مانع از شلیک راکت های یک گروه مقاومت که در یک جغرافیای خیلی محدود فعالیت می کند ، بشود و در نتیجه فرار به پناهگاه تنها راه باقی مانده مهاجران اشغالگر فلسطین برای حفظ جان است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زمانِ شاه، ظاهر و باطن یکی بود!
⁉️ زمان شاه، مردم منافق نبودن؛ اهل #مشروب میرفت کارباره و اهل #نماز میرفت مسجد... اما الان چی؟
🔹 برشی از سخنرانی #حجت_الاسلام_راجی
💠اندیشکده راهبردی #سعداء
♨️دو نکته مهم پیرامون گزارش سالیانه تهدیدات جامعه اطلاعاتی آمریکا پیرامون اغتشاشات ایران
📍مورد اول به معنای اینست که آنها هم فتنه #مهسا_امینی را از جنس فرهنگی و شناختی ارزیابی کردهاند و نه سیاسی_اقتصادی؛ لذا کسانی که فتنه را صرفا به موضوعات اقتصادی ربط و تقلیل میدهند خطای تحلیلی دارند!
📍مورد دوم به معنای اینست که فتنهی بعدی مرکبی از موضوعاتی است که مسائل اقتصادی _مثل کاهش ارزش پول و تورم بالا_ میتواند آن را شعلهور کند؛ لذا هر فرد و سازمانی که #مهار_تورم را جدی نگیرد، در ریخته شدن خونهای بعدی شریک است!
✍ویراست محمد جوانی
10.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 افشاگری علی جوانمردی علیه کاسبی میلیارد دلاری ربع پهلوی از کلاهبرداری بزرگِ زن زندگی و تهدید به حذف این شخص!!!
🇮🇷
📝 "مهار تورم"، دستوری یا بنیادین...
🍃🌹🍃
🔻برخی در تحلیل فرمایشات مقام معظم رهبری گمان میبرند که چون امام خامنهای شعار سال را مهار تورم در نظر گرفتند، پس میبایست دولت با اقتدار و به حالت دستوری وارد شود و از افزایش هر گونه قیمت در بازار جلوگیری نماید.
🔸اساسا آنچه در مهار تورم مدنظر قرار دارد، دخالت دستوری و خارج از ضابطه دولت در جهت ایجاد سقف قیمتی بر کالا نیست.
🔹نمی شود که دولت، از یک سو سازوکار لازم را در تثبیت نرخ نهادههای اولیهی تولید، عملیاتی نسازد و از سوی دیگر بنگاه را در یک سقف قیمتی فریز کند. نرخ نهادههای اولیه، مالیات، بیمه ها، دستمزد، حقوق گمرکی، نرخ بهره و ... همگی از مواردی هستند که در هزینه نهایی بنگاه تاثیر دارند و چنانچه یکی از این موارد افزایش یابد و همزمان بازار جدیدی برای توسعه تولید بنگاه یافت نشود، در این صورت نمی توان شاهد ثبات قیمت نهایی باشیم.
🔸لذا تغییرات محسوس در نرخ نهاده های اولیه، بدون توسعه بازار یا افزایش قیمت نهایی، یا منجر به ورشکستگی بنگاه و در نتیجه ایجاد رکود می شود و یا اینکه دولت مجبور می شود از بودجه سالانه، به بنگاه، یارانه تخصیص دهد و تخصیص یارانه در شرایط کسری بودجه، فشار بيشتري بر اقتصاد تحمیل می کند.
🔹مهار تورم به منزله کنترل قیمت ها در حلقه آخر اقتصاد نیست بلکه منظور ایجاد شرایط، تامین لوازم و توسعه تکنولوژی برای کاهش بنیادین هزینه نهایی بنگاه است.
🔺چنانچه در گام اول چنین اقتضائاتی از سوی دولت و مردم فراهم شد، آنگاه دولت در گام دوم می تواند از اهرم نظارت و هدایت خود برای کنترل بر بازار و جلوگیری از سوء استفاده بخشهای توزیعی در اقتصاد استفاده نماید. بخشی از این اقتضائات را رهبری در اول فروردین امسال بیان فرمودند.
💢ادغامی که هیچگاه صورت نگرفت!
✍🏻علی محمدی
🔹در هفتهای که گذشت، مجلس رأی به دو فوریت تشکیل وزارت بازرگانی داد. دولت سیزدهم از بدو شروع کار، همچون دولت سابق به دنبال احیای «وزارت تجارت و خدمات بازرگانی» بود. وزارتخانهای که برای چندمین بار تفکیک یا ادغام میشود.
🔸پیش از این آقای جهرمی سخنگوی دولت در توئیتی که قبلا منتشر نموده بود، هدف از تشکیل این وزارتخانه را (تقویت و تجمیع ابزارهای نظارتی دولت بر بازار، کنترل مؤثرتر قیمتها، تسهیل تجارت و رونق تجارت خارجی، سیاستگذاری واحد و چابکی در امور بازرگانی و حمایت جدیتر از مصرفکننده از جمله دلایل دولت برای تشکیل وزارت بازرگانی) عنوان نموده بود.
🔰گزارههای تحلیلی:
🔹۱ ـ نکته مهمی که در مورد جایگاه تجارت و توزیع وجود دارد این است که هر دوی آنها باید در مسیر تقویت تولید باشند. بنابراین کار و تولید و فعالیت مولد در اولویت است. لذا هر سیاستی که در جهت تضعیف بخش تولید باشد باید محدود، هدایت و کنترل شود. تجربه نشان داده که بخش تجارت و تجار غالبا نسبت به اقتضائات تولید بیتوجه هستند و به دنبال کسب منافع شخصی میباشند. لذا مدیریت این بخش باید در زیرمجموعه تولید قرار گیرد.
🔸۲ ـ ایجاد تعادل و نظارت بر بازار و کنترل واردات، به گونهای که تولید کشور متضرر نشود، چالشی برای دولتها بوده است. در واقع بحث بر سر نسبت توزیع و تجارت با تولید کشور و رفاه مردم است. برخی معتقدند وزارتخانه صمت بسیار گسترده و با اهداف متناقض است و مدیریت آن از عهده یک وزیر خارج میباشد، لذا ادغام آن با هدف کوچکسازی دولت اشتباه بوده است. به هر حال دولتیها زمانی به فکر تفکیک این وزارتخانه میافتند که گمان میکنند نظارت بر بازار از دست آنها خارج شده است. و البته زمانی که تصور میکنند واردات در جهت خلاف تقویت تولید ملی حرکت میکند، به دنبال ادغام آن دو میروند.
🔹۳ ـ تصور اشتباه این است که گمان میشود مشکلات تورمی و تجارت کشور، صرفا ناشی از سیاستها و ساختار وزارتخانه صمت است و لذا باید معاونتهای آن از هم جدا شوند. این در حالی است که تفکیک یا ادغام این دو وزارتخانه پاک کردن صورت مسئله است. در واقع باید آسیبشناسی شود و مشکلات موجود مرتفع شود. و این ممکن نیست مگر با ادغام واقعی و نه تجمیع وزارتخانهها. چه اینکه ادغام دو وزارتخانه صنایع و بازرگانی ادغام نبود بلکه به نوعی تجمیع بود زیرا معاونتها و سازمانها به همان شکل در جای خود باقی ماند. هدف از ادغام، چابکسازی، ارتقای اهرمهای نظارتی و افزایش هماهنگی است. چابکسازی یعنی بهینهسازی و افزایش کارآمدی نهادها. ادغام یعنی حذف تودرتوی نهادی و موازیکاری سازمانها که یکی از عوامل اصلی نابسامانیهای حوزه تجارت و نظام توزیع است و در قالب حکمرانی اقتصادی طرح میشود.
🔅به نظر میرسد راه حل رفع نگرانیهای دولت در باب نظارت و کنترل بر بازار و مدیرت تجارت از مسیر تجربه شکستخورده گذشته، نمیگذرد. بلکه باید مشکلات فعلی آسیبشناسی و برای آنها راهکار اندیشیده شود. مشخصا، هرگونه عملیات و قانونگذاری در خصوص تفکیک یا ادغام دو وزارتخانه، باید مبتنی بر حذف تودرتوی نهادی و افزایش کارآمدی و چابکی باشد. تشکیل دوباره این وزارتخانه، بدون ارتقای سازوکارهای نظارتی و هماهنگی، همچون گذشته به بنبست خواهد رسید و اهداف سیاستگذار محقق نمیشود. ولیکن دولت باید مواظبت کند تا در شرایطی که وضعیت تنظیم بازار نامطلوب بود، به آسانترین کار، یعنی واردات نپردازد. بلکه با لحاظ اقتضائات تولید، تصمیمگیری کند.
اکونومیست: بحران انرژی بیشتر از کرونا در اروپا تلفات گرفت
🔹نشریۀ اقتصادی اکونومیست: بهدنبال قطع صادرات گاز روسیه به اروپا قیمت گاز گران شده، هرچند الان قیمتها در سراسر این قاره کاهش یافته اما قیمت داخلی برق و گاز در مقایسه با دو سال قبل بهترتیب ۶۹ و ۱۴۵ درصد افزایش یافته است.
🔹قیمت بالای انرژی میتواند به قیمت جان انسانها تمام شود. مقامات اروپایی مردم را از گرمکردن مناسب خانه منصرف میکنند اما زندگی در شرایط سرد، خطر مشکلات قلبی و تنفسی را افزایش میدهد.
🔹در فاصله نوامبر ۲۰۲۲ تا فوریه ۲۰۲۳، ۱۴۹ هزار نفر در ۲۸ کشور اروپایی جان خود را از دست دادند که بهمعنای افزایش ۷.۸ درصدی است. نزدیک به ۶۰ هزار مرگ مربوط به کروناست. شرایط آبوهوایی هم بر تعداد این مرگومیرها تاثیر گذاشته و بیشترین مرگومیر در کشورهایی ثبت شده که افزایش هزینههای سوختِ بیشتری داشتهاند.
🔹تخمین میزنیم که افزایش قیمت حدود ۰.۱۰ یورو در هر کیلووات ساعت با رشد حدود ۲.۲ درصدی مرگومیر هفتگی یک کشور ارتباط داشته است؛ یعنی اگر قیمت برق در زمستان گذشته مانند سال۲۰۲۰ بود مدل ما انتظار داشت ۶۸ هزار مرگ کمتر در سراسر اروپا را اتفاق بیفتد.
11.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
استخاره آیت الله کشمیری برای سید حسن نصرالله
سردار محمد تهرانی مقدم
5.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔘 حجابمو رعایت کنم، اختلاس و گرونی حل میشه؟! مغالطه یعنی این‼️