🔴 روسیه از توافق آتش بس در قره باغ خبر داد
🔻 وزیر امور خارجه روسیه از برقراری آتش بس در جبهههای جنگ میان ارتش باکو و ارمنستان میدهد. سرگئی لاوروف میگوید که این آتشبس از بامداد روز دهم اکتبر میان طرفین برقرار خواهد شد. صلیب سرخ جهانی نیز ناظر بر این آتش بس است. در زمان این آتشبس اجساد کشتهها و اسرای دو طرف مبادله خواهد شد.
🔹 این آتش بس در حالی برقرار میشود که اردوغان به شدت با آن مخالف است. از سوی دیگر پارلمان ترکیه قول داد به زودی طرحی را بررسی کنند که بر اساس آن اعزام نیروی نظامی به جمهوری باکو شکل قانونی خواهد گرفت!؟
🔹 نکته جالب در مورد زمان این آتشبس به گفته وزیر امور خارجه روسیه این آتش بس است تا زمان حضور نتیجه برقرار خواهد بود این نتیجه یا شکست مذاکرات میان وزیر امور خارجه باکو و ارمنستان خواهد بود یا ایجاد یک راه حل و بین طرفین. مسئله مهم دیگر این است که وزیر امور خارجه روسیه گفت که برای حل بحران قره باغ، بهترین مسیر همان توافق گروه مینسک است.
🖌 #سرخط | برای شجریان
🔻 درگذشت محمدرضا شجریان را به اهل هنر تسلیت می گوییم. متن زندگانی شجریان موسیقی بود. او موفقیت هایش را با قرآن آغاز کرد با موسیقی ادامه داد و خسرو آواز ایران شد اما در مباحث فکری و ایدئولوژیک نشان داد که از پشتوانه اندیشه ای قوی برخوردار نیست.
🔹در عرصه سیاست نیز که با ان غریبه بود تا مرز بازی در زمین بدخواهان ملت ایران در فتنه هشتاد و هشت هم رفت به گونه ای که می بینیم حتی بعد از مرگ هم ضد انقلاب او را رها نمی کند؛
🔹 به هر حال مرحوم شجریان را باید در قاب هنر ستود که برای آن عمری سرمایه گذاشت و در اوج موفقیت هنری سر به آستان خاک زمین طوس نهاد. از خداوند متعال برای آن هنرمند کشورمان آرزوی غفران الهی می کنیم.
🛑 ابعاد استراتژیک بحران قره باغ
✍ عزیز غضنفری :
🔻بحران قرهباغ ابعاد تازهتری پیدا کرده است و تحولات این حوزه در دو سطح در حال رخ دادن است. در سطح تاکتیکی ظواهر امر از درگیری بین دو دولت حکایت دارد، اما رخدادهای مهم و تعیینکننده در سطح استراتژیک در حال صورتبندی است.
🔹۱ ـ دخالت مستقیم بازیگران منطقهای و فرامنطقهای در کشور آذربایجان، از یک برنامهریزی هدفمند و راهبردی حکایت دارد. اتاق عملیات مشترک آمریکایی، ترکی، صهیونیستی و آذری در صدد تهیه طرحی برای گسترش ناتو در آسیای میانه از طریق پایگاههای نظامی ترکیه در آذربایجان است تا در قالب این طرح ارتباط جغرافیایی و زمینی بین آذربایجان و ترکیه که هم اکنون تحت کنترل نیروهای ارمنی است، برقرار شود.
🔸۲ ـ تلاش برای ایجاد یک ساختار نظامی برای ناتو با هدف افزایش فشار و تهدید علیه ایران در شمال غرب این کشور از دیگر اهداف رژیم صهیونیستی از مداخله در بحران قرهباغ است. رژیم صهیونیستی با ایجاد یک رقابت کاذب و هدفمند میان آذربایجان و ارمنستان برای افزایش نفوذ در هر دو طرف منازعه، بالاترین نقش را در ایجاد درگیری و دامن زدن به آن را دارد. همچنین ارزیابیهای دقیق نشان میدهد که رژیم صهیونیستی به موازات عادیسازی روابط با امارات و بحرین، در اندیشهبحرانسازیدرمحیطامنیتیجمهوری اسلامی ایران است.
♦️۳ ـ شواهد میدانی نشان میدهد، استقرار تروریستهای تکفیری در طول نوار مرزی ترکمنستان، آذربایجان، ازبکستان، جنوب شرقی تاجیکستان و شمال شرقی افغانستان در نزدیکی مرزهای چین، به عنوان بخشی از برنامه محاصره استراتژیک چین، روسیه و ایران و دامن زدن به جنگها و تنشهای نیابتی در این مناطق انجام میشود.
🔹نکته راهبردی: ۱ - جمهوری اسلامی ایران در خصوص بحران قرهباغ نه بیتفاوت است، نه بیطرف. بیتفاوت نیست چون که یک چالش امنیتی در مرزهای شمالی ایران است و خاصه با حضور برخی متغیرهای خارج از منطقه این چالش، ابعاد عمیقتری نیز پیدا کرده است. بیطرف نیست چون که جمهوری اسلامی قرهباغ را بخشی از سرزمین یک کشور مسلمان میبیند. ایران در این زمینه قرهباغ را منطقهای اشغالی و آذربایجان را محق میداند، اما به روش نظامی برای حل مسئله معتقد نیست.
🔺۲ ـ جمهوری اسلامی ایران صراحتا و قویا به برخی بازیگران منطقه هشدار داده است که پای تکفیریها نباید در مناطق شمالی ایران باز شود و امنیت سرزمینی ایران دچار مخاطره شود. در صورت روی دادن چنین موضوعی ایران در وهله نخست هشدار خواهد داد و چنانچه موثر نیفتاد ایران به واکنش مستقیم روی خواهد آورد.
🌐 دلایل و انگیزه های جدید ترکیه در حمایت بی سابقه سیاسی و نظامی از جمهوری آذربایجان
✍🏻ولی کوزه گر کالجی
🔻زمانی که عبدالله گل و سرژ سارگسیان، روسای جمهور وقت ترکیه و ارمنستان، در راستای پروتکل عادی سازی مناسبات دو کشور به تماشای بازی تیم های ملی ارمنستان و ترکیه در ورزشگاه شهر بورسا ترکیه در 14 اکتبر 2009 نشستند، از ورود پرچم های جمهوری آذربایجان به داخل استادیوم جلوگیری شد. دولت آذربایجان نیز در مقابل اقدام به جمع آوری پرچم های ترکیه از برخی خیابان ها و میادین معروف باکو نمود.
🔻 الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان نیز در واکنشی اعتراضی در اجلاس گفتگوی تمدن ها در استانبول شرکت نکرد و توقیف قاسم اف، وزیر امور خارجه سابق جمهوری آذربایجان (1992- 1993) اقدامات ترکیه در قبال ارمنستان را به خنجری تشبیه کرد که از پشت به آذربایجان وارد شده است. هرچند پروتکل عادی سازی مناسبات ارمنستان و ترکیه با انتقاد جریان های ملی گرا در داخل ارمنستان و ترکیه و نیز فشار جامعه دیاسپورای ارمنی در نهایت به نتیجه نرسید، اما این تحولات به روشنی گویای نوع رویکرد رهبران حزب عدالت و توسعه ترکیه در آن مقطع نسبت به ارمنستان بود.
🔻اکنون پس از گذشت یک دهه، نه تنها از پروتکل عادی سازی مناسبات ایروان و آنکارا خبری در میان نیست، بلکه با اختلاف و تنش بین ترکیه با سوریه، یونان و ارمنستان، از سیاست «به صفر رساندن مشکلات با همسایگان» و دکترین «عمق استراتژیک» احمد داود اوغلو نیز تنها نامی برجای مانده است. با چنین پیشینه ای برای نگارنده قانع کننده نیست که ترکیه صرفاً به دلایل و انگیزه های سنتی پان ترکیسیتی یا نوعثمانی گری در چنین سطح گسترده ای به درگیری های اخیر ارمنستان و جمهوری آذربایجان ورود پیدا کند که پس از پایان جنگ فراگیر قره باغ در سال های 1988 تا 1994 میلادی تا کنون بی سابقه بوده است. لذا باید در جستجوی دلایل و انگیزه های دیگری بود.
🔻به نظر می رسد «تقویت هم زمان احساسات ملی (احزاب لائیک) و دینی (احزاب اسلام گرا) در داخل ترکیه به واسطه دو وجهه قومی و دینی حمایت از آذربایجان؛ در حالی که مداخله در سوریه و لیبی تنها برانگیختن احساسات دینی و نوعثمانی گرایی را به دنبال دارد و تنش و اختلاف با یونان در شرق مدیترانه نیز احساسات ملی و تاریخی را برمی انگیزد»، «تقابل با فدراسیون روسیه در گشودن جبهه سوم درگیری در قفقاز پس از سوریه و لیبی»، «تامین امنیت عبور خطوط لوله نفت و گاز و خط ریلی از آذربایجان- گرجستان- ترکیه به ویژه آن که درگیری های جولای 2020 در منطقه تاووش در مرز ارمنستان و آذربایجان با گرجستان و 300 کیلومتر دور از قره باغ بود»، «جلوگیری از گسترش جنگ از منطقه قره باغ به منطقه خودمختار نخجوان در مجاورت مرزهای ترکیه» و «ایجاد موازانه بین تنش در قفقاز با مدیترانه شرقی: ترکیه و جمهوری آذربایجان در مقابل یونان و قبرس» پنج دلیل و انگیزه مهم ترکیه برای چنین سطح بی سابقه ای از حمایت سیاسی و نظامی از جمهوری آذربایجان در درگیری های اخیر بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان باشد که بسیار فراتر از سطح حمایت دولت های لائیک و ملی گرای ترکیه و حتی دولت اردوغان در جنگ چهار روزه آوریل 2016 در قره باغ است./ ایراس
علی قاسمی - برنامه ۱۸۱.mp3
20.61M
🌀 صوتی/
❇️موضوع: پرسش و پاسخ اقتصادی
🎙 کارشناس: دکتر علی قاسمی
🔴 به جناب روحانی جفا نکنید‼️
✍ حسین شریعتمداری :
🔻 سخنان رئیسجمهور محترم در جلسه هیئت دولت با واکنشهای منفی و اعتراضهای فراوانی روبهرو شده است که کماکان نیز ادامه دارد. ایشان با تاکید بر ضرورت پیروی از عقل و رعایت پروتکلهای بهداشتی گفتهاند «یک کسی نمیتواند برود وسط مسیل بایستد، صدای سیل را هم میشنود (بعد) بگوید آقا میترسی وسط رودخانه بایستی؟... خُب آب میآد میبردت... یا زلزله دارد سقف را تکان میدهد و بگوید میترسی زیر این سقف باشی؟ و...». در این باره گفتنی است؛
1⃣ در نگاه اول و بدون در نظر گرفتن برخی از ضرورتهای پیرامونی، حق با آقای روحانی است. ولی آیا حضور امدادگران برای نجات سیلزدگان و یا ورود آنان به ساختمانهای ویران از زلزله، در حالی که احتمال ریزش بنا و یا پسلرزههای ویرانگر وجود دارد و... هم خودکشی و بیعقلی است؟! و یا، اوج ایثار و فداکاری؟ آیا کادرهای درمانی بیمارستانها که تعداد قابل توجهی از آنها جان خود را برای بهبود و نجات بیماران کرونایی از دست داده و به شهادت رسیدهاند، دچار کمعقلی بودهاند؟!
2⃣ ظاهراً انتقاد آقای روحانی متوجه آقای قالیباف بوده است . اگر اشاره ضمنی آقای روحانی به اییشان باشد -که انشاءالله نباشد- با عرض پوزش باید گفت جناب ایشان جای ایثار و فداکاری را با خودکشی و کمعقلی اشتباه گرفتهاند! و چنانچه رعایت پروتکلها مورد نظر ایشان بوده است که باید پرسید درباره حضور آقای دکتر زالی رئیس محترم کمیته مبارزه با کرونای تهران در کنار آقای قالیباف چه میفرمایند؟! به یقین اطلاعات و تخصص آقای دکتر زالی در این زمینه به مراتب بیشتر و قابل تکیهتر از جناب روحانی است.
3⃣ و بالاخره آنچه در این میان نگرانکننده است و جای گلایه جدی دارد، سکوت و بیتفاوتی اعضای محترم کابینه در مقابل اظهارات رئیسجمهور محترم است. چرا که اکثریت نزدیک به اتفاق اعضای کابینه از شخصیتهای شناختهشده و قابل احترام هستند و از آنها انتظار میرفت و میرود که وقتی در اظهارات رئیسجمهور محترم خطایی میبینند و یا سخنان ایشان را ابهامآفرین تلقی میکنند، از تذکر خیرخواهانه به جناب ایشان دریغ نورزند و مانند برخی از مشاوران و اطرافیان نباشند که مصلحت رئیسجمهور محترم را درک نمیکنند و با «بله قربان» گویی های خود که از آن تصور دوستی دارند، به جناب ایشان جفا میکنند!
🔴 #تحلیل| تحریمهای صرفاً تبلیغاتی ‼️
✍ احمد بنافی :
🔻 بیدلیل نیست که موضوع جمهوری اسلامی اکنون تبدیل به بخش مهم و پر چالش در رقابت انتخاباتی آمریکا شده است. نحوه مواجهه ترامپ با جمهوری اسلامی ایران و شکست در پروژه فشار حداکثری علیه ایران به پاشنه آشیل ترامپ در این کارزار انتخاباتی تبدیل شده است.
🔹 بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا که در عصر پنجشنبه ۱۷ مهر(۸ اکتبر) مبنی بر تحت تحریم ثانویه قرار دادن ۱۸ بانک ایرانی صادر شده است، قبل از اینکه پر کننده خلاء راهبردی آمریکا در مواجهه با ایران باشد، برای پر کردن خلاء انتخاباتی ترامپ در رقابت با بایدن طراحی شده است. در این خصوص بخوانید:
1⃣ این اقدام قرار است از ترامپ در رقابت انتخاباتی پشتیبانی تبلیغاتی نماید، بگونهای که وانمود کند این تحریمها ایران را فلج کرده و به زودی ایران پای میز مذاکره خواهد آمد؛ چیزی که تا الان هیچ نشانهای از آن دیده نشده و عملاً تبدیل به پاشنه آشیل ترامپ نیز شده است.
2⃣ترامپ به دنبال این است که نشان دهد، تمامی کانالهای تأمین کننده مالی ایران را مسدود نموده است، حتی اگر این کانالها مربوط به اقلام پزشکی و بشردوستانه برای تأمین غذا و دارو باشند.
3⃣این اقدام برای بیاعتبارسازی وعده جو بایدن و کاهش قدرت مانور رسانهای وی در کارزار انتخاباتی نیز طراحی شده است؛ چراکه اعلام نموده در صورت پیروزی در انتخابات ۳ نوامبر به برجام باز خواهد گشت.
4⃣این تحریمها تحت عنوان قطع کامل شریانهای مالی ایران با هدف خارج کردن ایران از نظام مالی و پولی جهانی توسط دو سناتور به شدت ضد ایرانی جمهوریخواه «تام کاتن و تد کروز» که از قبل توسط بنیاد دفاع از دموکراسیها طراحی شده بود به ترامپ پیشنهاد شده است.
5⃣ معماری این تحریمها از سوی آمریکا با ارتباط با دستور اجرائی ۱۳۹۰۲ در خصوص فعالیتهای موشکی و هستهای که در ماه ژانویه علیه ایران عملیاتی گردیده طراحی شده است. این تحریمها به گونهای میباشد که امکان لغو آن صرفاً با شفافیتسازی و اثبات عدم ارتباط آن بانکها با فعالیتهای موشکی و هستهای ایران میتواند صورت گیرد. ترامپ میخواهد یک مانور رسانهای روی این بخش بدهد که این تحریم جبران کننده همان تحریمهای تسلیحاتی است که نتوانست با عربدهکشی هم که شده در شورای امنیت آن را علیه ایران تصویب کند.
🔴 نماینده ی سابق که بازداشت شد
🔻 پژمانفر، رئیس فعلی کمیسیون اصل ۹۰ دیروز اعلام کرد که یکی از اعضای قبلی کمیسیون به دلیل فساد دستگیر شده است.
🔹 فرد مورد اشاره، «محمدعلی پورمختار» نماینده سابق مجلس و رئیس کمیسیون اصل ۹۰ در مجلس نهم میباشد که مدتی است توسط دستگاههای امنیتی بازداشت شده است. نامبرده کاندیدای مجلس یازدهم هم بود که در زمانی که برخی ها ناجوانمردانه علیه شورای نگهبان میتاختند توسط این نهاد ناظر رد صلاحیت گردید.
🔴مدعیان عقلانیت
کسانی مدعی اند در چندسال اخیر عقلانیت برکشور حاکم شده و امور کشور براساس تدبیر و عقلانیت اداره میشود. جهت اطلاع مردم شریف بخشی از آثار و عملکرد مدعیان حاکمیت عقلانیت احصاء میشود:
✅ رسیدن دلار به بیش از ۳۰۰/۰۰۰ریال
✅ سکه به بیش از ۱۴۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال
✅ پراید به بیش از ۱/۳۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال
✅ کاهش روزانه ارزش پول ملی
✅ تورم افسارگسیخته و لحظهای
✅ اخراج کارگران کارخانجات
✅ افزایش نجومی قیمت مسکن
✅ کاهش سرمایه مردم به یک چهارم
✅ افزایش فقر مطلق
✅ کوچک شدن سفره مردم
✅ سست کردن بنیانهای اعتقادی مردم
✅ مذاکره را کلیدحل مشکلات دانستن
✅ نداشتن برنامه برای اداره کشور
✅ اختلاس برخی مسئولین اجرایی
✅ امضای برجام باخسارت فراوان
✅ تشدید تحریم ها
✅ جری وجسورتر کردن دشمنان
✅ افزایش آمارطلاق سالانه
✅ کاهش نرخ ازدواج سالانه
✅ ترویج روحیه اشرافیگری و...
☸عقلانیت این است که مسئولین واقع بین باشند و امور کشور را براساس واقعیتها تدبیر نمایند تا کشور درهمه ابعاد و زمینه ها به نقطه بازدارندگی برسد واقعیات: ظرفیت های کشور، توانمندی، وجود دشمن، سرمایه انسانی پرانگیزه و توانمند و ... درحالیکه دراین سالهای اخیر اصلاً به این امور توجه نشده.
✍ غلامرضایی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺فیلم آزمایش سیستم دفاع فعال ساخت نیروی زمینی سپاه🚀
🔸در این تست، مشخص است که یک موشک ضد زره به سمت تانک روانه شده و سپس در نزدیکی هدف، به ناگاه منحرف شده و به کنار تانک برخورد میکند. این نوع از مقابله مشخصا سیستم مورد آزمایش در نیروی زمینی سپاه را در دسته سامانههای مقابله نرم قرار میدهد.
💠 بفرما؛ این هم کار!
✍ محمد ایمانی :
🔹مدعیان اصلاح طلبی، گویا کار دیگری بلد نیستند جز این که انتظار بکشند یکی بمیرد تا معرکه بگیرند. بعدش هم خیابانی را به نام او کنند و بگویند؛ بفرما این هم کار!
♦️محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران می گوید در طول سه سال، یک متر مترو هم برای مردم نساختیم.
🔹راست می گوید. اما عوضش، سه شهردار جا به جا کردند و نام چند خیابان را هم به نام چند هنرمند تغییر دادند. آیا همین کافی نیست؟