🔴تام کاتن سناتور ارشد و سرشناس آمریکایی توییت جالبی را منتشر کرده است.
♦️او با اشاره به نقش معصومه ابتکار در #تسخیر_لانه_جاسوسی با تمسخر گفته که فرزند همین آدم در آمریکا یا همان #شیطان_بزرگ در حال تحصیل و زندگی است!
🔴 #تحلیل | رای به بایدن یا نه به ترامپ؟‼️
✍ گوهری :
🔻 مهمترین دلایل اقبال مردم آمریکا به بایدن در انتخابات اخیر:
1️⃣ بحران همهگیری کرونا و آثار اقتصادی منفی آن در ابعاد مختلف در جامعه آمریکایی.
2️⃣ شخصیت ضدساختار ترامپ که باعث مخالفت بسیاری از نخبگان حکومتی و غیرحکومتی آمریکا شده بود.
3️⃣ به صحنه آمدن بخش عمده پایگاه رأی دمکراتها- برخلاف انتخابات 2016- خصوصاً زنان و اقلیتها.
4️⃣ رویگردانی بخشی از بدنه رأی ترامپ خصوصاً میانسالان و کهنسالان.
5️⃣ وقوع اعتراضات و جنبشهای اجتماعی ضدنژادپرستی و تبعیض در ماههای اخیر و عملکرد نامطلوب ترامپ در این مورد.
6️⃣ جذب بخشی از بدنه رأی جمهوریخواهان توسط بایدن خصوصاً در میان سفیدپوستان.
7️⃣ اتحاد طیفهای مختلف حزب دمکرات در رقابت با جمهوریخواهان و اجماع درونحزبی.
8️⃣ اختلافات درون حزب جمهوریخواه ناشی از عملکرد نامطلوب و غیرمتعارف ترامپ.
9️⃣ دوقطبی شدن جامعه آمریکایی به شکل بیسابقه در انتخابات که خود را در مشارکت بالا نشان داد.
✅ درمجموع میتوان گفت بیش از آنکه بایدن بر اساس ویژگیهای خود برنده انتخابات باشد؛ عملکرد و شخصیت ترامپ و شرایط زمینهای باعث پیروزی وی گردید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 آنچه درباره «جو بایدن» رئیسجمهور جدید آمریکا نمیدانیم!
🖊یادداشت| بردهداری، جنگ داخلی و انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا
👇👇متن کامل
http://fna.ir/f0o6e4
بادکنک بایدن، به جای بدهی هنگفت؟!
🔹جو بایدن، خواستار سختگیری بر ایران است نه گشایش؛ «سیاست ترامپ شکست خورد. روش هاى زيركانه تری براى سختگيرى بیشتر علیه ايران وجود دارد». دموکرات ها بارها گفتهاند به تعهدات برجامی ایران بسنده نمی کنند و امتیازات جدید می خواهند.
♦️مشاوران بایدن می گویند ایران، هم باید دائمی سازی بندهای رو به پایان برجام را بپذیرد و هم، توانمندی نظامی و نفوذ (امنیت) منطقهای خود را واگذار کند. اینها در حالی است که دموکراتها با تحریمهای جدید، تعهدات برجامی را به استهزا گرفتند.
🔹بایدن حتی اگر وانمود کند، قطعا به تعهدات برجامی بر نمیگردد؛ او هم تحریم های ترامپ را فرصت فشار بیشتر میداند. اما حتی اگر هم ارادهای برای بازگشت به برجام داشت، تحریم هایی که با هماهنگی اوباما و ترامپ در کنگره تصویب شده، مانع از این کار می شد.
♦️آرزو اندیشی درباره انتخابات آمریکا برای کسانی که هفت سال تمام، مرتکب سوءمدیریت فاحش شدند، کارنامه نمی سازد. زمزمه دوباره رفتار التماسی، معنایی جز این ندارد که راسا هیچ هنر و کفایتی ندارند و نباید در این نُه ماه باقیمانده نیز، انتظار همت و تدبیر و تلاش از آنها داشت!
🔹آنها اقتصاد را با دلار 3700 تومانی تحویل گرفتند و با تدابیر وارونه، به 33 هزار تومان رساندند. هیچ وعده و ادعای جدیدی از این کلان بدهکاران طلبکار نما مسموع نیست. سی هزار تومان گران شدن ارز و سپس هشت هزار تومان ارزان شدن آن، مایه عار است، نه افتخار.
♦️مردم ما هر چه با احترام به تولیدکننده مینگرند، از زندگی انگلی دلالان منزجرند. اولی زحمت میکشد، ارزش افزوده میآفریند و تولید قدرت میکند. اما دومی، به سودای سود نامشروع و برای عافیت خود، زندگی مردم را در معرض دستبرد قرار می دهد.
🔹نگاه برخی محافل به حکمرانی، مدیریت و سیاست خارجی، همین سبک دلالانه است، نه تولیدکننده قدرت و سرمایه و اعتبار. به جای این که نگاه درونزا به اقتدار و اقتصاد و امنیت ملی داشته باشند و برای آن تدارک کنند، دلالی بیگانه را میکنند.
♦️درباره تعامل با آمریکا، حقیقت همان است که چندی قبل آقای ظریف گفت: «توافق با آمریکا به اندازه جوهر روی کاغذ هم ارزش ندارد». و به تعبیر آقای عراقچی: «نتیجه پایبندی به برجام، تحریمهای بیشتر بود. درسی که از برجام گرفتیم این بود که مقاومت بهتر از رویکرد فعلی دولت در سیاست خارجی جواب می دهد».
#محمد_ایمانی
⭕️ وزرای جهادکشاورزی و صمت برای هماهنگی در مقابل گرانی لجام گسیخته محصولات دامی و کشاورزی، تفاهم نامه ای امضا کردهاند؛ رئیس جمهور محترم مخالفت کرده اند.
قبلاً گفته بودم پروژه "قفل شدگی" که از سوی هسته مرکزی دولت دنبال میشود، اجازه کار حتی به اجزای دولت هم نمیدهد.
شاهد از غیب رسید.
✍ سیدنظام الدین موسوی
🔴با کسانی که دشمن را تزیین میکنند مماشات نکنید
رهبر انقلاب:
🔹 با کسانی که مبانی انقلاب را قبول نمیکنند، ایجاد تردید میکنند و دشمن را تزیین میکنند، مماشات نکنید. ایجاد تردید، ستون فقرات کار دشمن است. امروز جامعه و نظام آمریکایی نه تنها جذّابیّت ندارد، بلکه به یک معنا در بخش مهمّی از دنیا منفور هم هست.
🔹عملکرد بلندمدّت آمریکا موجب منفور شدن این دولت در بخش مهمّی از دنیا شده است؛ جنگافروزی، کمک به دولتهای بدنام، تروریستپروریها، حمایت بیدریغ از ظلم و کارهایی مانند اینها. البتّه آمریکاییها در عراق و سوریه ماندنی نیستند و اخراج خواهند شد. ۹۹/۲/۲۸
🔴 کنایه سنگین روزنامه کیهان به ظریف در ستون گفت و شنود :
🔹گفت: آقای ظریف میگوید «مشخص است بین بایدن و ترامپ تفاوت وجود دارد»!
🔹گفتم: خُب معلومه، اسمهایشان با هم فرق داره، قیافههایشان با هم تفاوت داره، سنشان و وزنشان و خیلی چیزهای دیگرشان با هم متفاوت است!
🔹گفت: ای عوام! منظور آقای ظریف سیاستها و دیدگاههای آنهاست.
🔹گفتم: سیاستهایشان درباره ایران که باهم تفاوتی ندارد. هردو دشمن کینهتوز ایران هستند، از فشار اقتصادی و تحریمها علیه ایران بهشدت حمایت میکنند، هردو درپی ایجاد ناامنی در ایران و نهایتاً براندازی هستند، بعد از شهادت سردار سلیمانی، ترامپ گفت؛ شخصاً دستور ترور او را دادم! و بایدن بیانیه داد که او مستحق کشته شدن بود و...
🔹گفت: شاید منظورش تفاوت دیدگاه آنها درباره مثلا اتحادیه اروپا، بیمه، پیمان آب و هوایي پاریس و... اینطور مسائل
است؟!
🔹گفتم: آن مسائل به ما چه ربطی دارد؟!
🔹 گفت: نکنه منظورش اینه که میشه با بایدن مذاکره کرد؟ و یک فاجعه دیگه مثل برجام به ملت تحمیل کنند؟!
🔹 گفتم: ماشین یارو رو دزدیده بودن بعد از دو روز پس آوردند و یک نامه با چندتا بلیت سینما گذاشتند که ما توبه کردیم و این بلیتها برای خانواده شما که حلالمون کنید. خانواده رفتند سینما و برگشتند، دزدها خونه را تخلیه کرده بودند!
💠 ظریف برنده نشد؛ باخت.
🔹 ۱۴۰۰ شاید شرایط برای وی مطلوب باشد، اما پیروزی بایدن برای وی در حال حاضر بیش از اینکه یک برد باشد، یک باخت مفتضحانه بود.
🔹ظریف در تحلیل های خود از رای آوری ترامپ صحبت کرده بود و بر این اساس راهبرد خود را چیده بود و به همین علت به دنبال مذاکرات بود تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری بتواند امتیازی کسب کند.
🔹علاوه بر این در نامه های محرمانه خود به برخی ارگان ها، نهادها و اشخاص عالی رتبه از حمله آمریکا و( اینکه ایران باید به شدت مراقبت کند که هیچ بهانه ای به دست طرف آمریکایی ندهد چرا که تا قبل از انتخابات آمریکا ترامپ به دنبال حمله است) سخن به میان آورد.
🔹 وی در راستای همین تحلیل ها و برآوردها تلاش ها و فشارهایی زیادی ایجاد کرد که به نتیجه نرسید و پاسخ رهبری در پشت پرده نیز همان پاسخ معروف بود " به قطع جنگ نخواهد شد و مذاکره به مصلحت نیست".
🔺دیری نپایید که ظریف و حلقه اطرافیان وی که با نیش و کنایه از رای آوری ترامپ سخن به میان می آوردند، به اشتباه بزرگ خود پی بردند.
اکنون ظریف بی اعتبارتر از گذشته است.
⭕️ تکرار یک خطای راهبردی در انتخابات ۱۴۰۰
✍حسن کریمیفرد
🔹اخبار این دوره از رقابتهای انتخاباتی در آمریكا با حساسیت خاصی از سوی برخی مردم و مسئولان در ایران پیگیری میشد. اگر چه این اتفاق در دورههای قبلی انتخابات ایالات متحده نیز تا حدی وجود داشت اما این بار بحثها با شدت غیرقابلانتظاری در محافل خانوادگی، بازاریها و ... جریان داشت. این امر نشان دهنده این است كه بخشی از مردم و مسئولان به این باور رسیدهاند انتخاب هر كدام از نامزدها در آمریكا در زندگی و معیشت آینده ْآنها تاثیرگذار است.
🔹اینكه چرا چنین اتفاقی رخ داده نیازمند تامل و تفكر است اما یكی از دلایل این مسئله، اعمال سیاست فشار حداكثری از سوی دونالد ترامپ و اجرايی نشدن برنامهای مشخص برای مقابله با آن از سمت ایران بود. احتمالاً عدم باور و ایمان به توانایی و دلسوزی دولتمردان جهت تغییر شرایط و بهبود وضعیت اقتصادی دلیل دیگر این موضوع است. البته چنین دیدگاهی متاسفانه از اوائل دهه 90 به بعد در مردم تقویت شد و نقطه اوج آن با نگاهی خوشبینانه بیمسئولیتی و ولنگاری مدیریتی است كه در ماههای اخیر هم افزایش یافت.
🔹در صحنه سیاسی نیز در یك یا دو روز گذشته برخی از دولتمردان و جریانات سیاسی به طور مستقیم و غیرمستقیم از پیروزی جو بایدن ذوقزده شدند و خواستار بازگشت آمریکا به توافق هستهای شدند و حتی شهردار تهران این پیروزی را به ملت ایران و ملل جهان تبریك گفت.
🔹بدون شك ورود یک متغییر خارجی به بحثها و معادلات سیاسی داخلی می تواند تبعات غیرمنتظره و غیرقبال كنترلی به همراه داشته باشد( این مسئله در عرصه اقتصادی و بواسطه وابستگی به درآمدهای نفتی وجود دارد اما این پیوستگی در دهه اخیر به عرصه سیاسی نیز سرایت یافته است). با توجه به چنین شرایطی كه در صحنه اجتماعی پدید آمده و در عرصه سیاسی نیز برخی جریانات و گروههای سیاسی به استقبال آن شتافتهاند، احتمالاً دولت مستقر تلاش خواهد کرد از مذاکره با آمریکا به عنوان ابزاری برای تقویت کارنامه ضعیف خود بهره گیرد تا شانس نامزدهای نزدیک به خود را در انتخابات 1400 افزایش دهد.
✍️چرا غربگرایان داخلی از پیروزی دموکراتها ذوق زده اند؟
🔰قرآن کریم دو مصداق خاص از دشمنان خارجی برای جامعه اسلامی زمان پیامبر(ص) برشمرده است؛ «یهودیان لجوج» و «کفار و مشرکین لجوج قریش».
تأمل در آیات قرآن کریم و وقایع تاریخی نشان می دهد که هرچند هر دو دسته از دشمنان رسول خدا(ص) در یک درجه از دشمنی با رسول خدا(ص) بودند، اما گروه اول، یعنی دشمنان یهودی و (بعضاً مسیحی) که در برخی موارد در قرآن کریم از عنوان کلی «اهل کتاب» نیز از آنها یاد شده است، از خطر بیشتری برای نظام اسلامی برخوردار بود.
به نظر می رسد یک علت پرداختن بسیار زیاد قرآن کریم به مسائل اعتقادی، فرهنگی، تاریخی و سیاسی مربوط به اهل کتاب، خطر بیشتر آنان نسبت به مشرکین مکه، برای جامعه اسلامی بود؛ و این خطر بیشتر به دلیل ظاهر الصلاح بودن آنان بود. اهل کتاب که خود را صاحب علم و کتاب الهی می دانستند، در مواجهه با حکومت اسلامی پیامبر(ص)، نسبت به مشرکین مکه، به ظاهر موجه تر و معقول تر برخورد می کردند. آنان همواره دستان چدنی شان را در زیر دستکش مخملینی پنهان می کردند و در ابتدای ورود پیامبر(ص) به مدینه نیز با ایشان پیمان عدم مخاصمه امضاء کردند. همین ویژگی ها بود که موجب می شد تا در مواردی که آنان با نقض عهد های مکرر با کفار قریش برای سرنگونی حکومت اسلامی همدست می شدند، برخی خواص و یاران پیامبر(ص) که علی رغم نهی شدید خداوند و پیامبر اکرم(ص) با یهودیان مراودات فرهنگی، علمی و سیاسی داشتند، از پیامبر(ص) می خواستند نسبت به آنان سهل گیری روا دارد.
به همین دلیل است که خداوند در قرآن کریم، دقیقاً در نقطه مقابل، در بسیاری از آیات تعابیر بسیار تندی بر علیه اعتقادات و مواضع سیاسی آنان بکار برده است و پرده از ظاهر منافقانه آنان برداشته است. (برای نمونه رجوع کنید به آیات سور مبارکه بقره، آل عمران و بخصوص مائده)
در برخی آیات، رفتار منافقانه دشمنان اهل کتاب برای مسلمانان تشریح شده است:
🔸«وَ إِذا جاؤُكُمْ قالُوا آمَنَّا وَ قَدْ دَخَلُوا بِالْكُفْرِ وَ هُمْ قَدْ خَرَجُوا بِهِ وَ اللَّهُ أَعْلَمُ بِما كانُوا يَكْتُمُونَ؛ و چون نزد شما مىآيند، مىگويند: «ايمان آورديم.» در حالى كه با كفر وارد شده و قطعاً با همان [كفر] بيرون رفتهاند. و خدا به آنچه پنهان مىداشتند داناتر است.» (مائده: 61، همچنین رجوع کنید به: آل عمران: 119)
خداوند در آیه دیگری می فرماید:
🔸«لَتَجِدَنَّ أَشَدَّ النَّاسِ عَداوَةً لِلَّذِينَ آمَنُوا الْيَهُودَ وَ الَّذِينَ أَشْرَكُوا؛ بطور مسلم يهود و مشركان را دشمنترين مردم نسبت به مؤمنان خواهى يافت.» (مائده: 82)
دقت در این آیه نشان می دهد که هرچند خداوند شدت دشمنی هر دو گروه (یهودیان و مشرکین مکه) را یکسان می داند اما با مقدم داشتن «یهود» بر «الذین اشرکوا»، خطر دشمنی یهودیان ظاهر الصلاح برای مسلمانان را بیشتر از مشرکینی می داند که به صراحت دشمنی شان را در رفتار و گفتار ابراز می داشتند.
در برخی از آیات دیگر نیز مسلمانان از دوستی با این دسته از دشمنان، نهی و یا توبیخ شده اند:
🔸«يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَتَّخِذُوا الْيَهُودَ وَ النَّصارى أَوْلِياءَ؛ اى كسانى كه ايمان آوردهايد، يهود و نصارى را دوستانِ [خود] مگيريد.» (مائده: 51، همچنین رجوع کنید به: مائده: 57 و آل عمران: 118)
جالب است که آیه بعد از این آیه شریفه، بیماردلانی را توصیف می کند که در دوستی با دشمنان ظاهرالصلاح، سر از پا نمی شناسند و نمی توانند آن را پنهان کنند:
🔸«فَتَرَى الَّذِينَ فِي قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ يُسارِعُونَ فِيهِمْ؛ كسانى كه در دلهايشان بيمارى است را می بینی که در [دوستى] با آنان شتاب مىورزند.» (مائده: 52)
تعابیر «فَتَرَى» و «ُیسارِعُونَ» گویای این واقعیت است که این اشتیاق بیماردلان به سمت دشمنان ظاهرالصلاح، در رفتار و گفتارشان «قابل مشاهده» است.
🔰همه این موارد و موارد متعدد دیگری در قرآن کریم نشان می دهد که ظاهراً مسئله دوستی با دشمنانی که از ظاهر موجه تری برخورداند، در صدر اسلام نیز مانند این روزها، بسیار مبتلابه مسلمانان بوده است؛ و اصولاً علت اشتیاق برخی بیماردلان به ایجاد رابطه دوستی با این طیف از دشمنان، همین بوده است که به دلیل ظاهر موجه تر و وجود دستکش مخملین در دستان آنان، دست این دسته از خواص منافق برای توجیه این رابطه نزد پیامبر(ص) بازتر بوده است.
بنابراین به راحتی می توان علت خوشحالی منافقان و بیماردلان سیاسی از پیروزی نامزد دموکرات در آمریکا را درک کرد؛ و آن چیزی نیست جز بزک کردن ساده تر دشمن شیطانی و فریب دادن راحت تر افکار عمومی و تحریف آسان تر واقعیت.