هدایت شده از کاتوسا
تحولات افغانستان.mp3
13.66M
🔴 تحلیل سیاسی #متفاوت از اوضاع افغانستان
🔸تحولات افغانستان بسیار پیچیده است؛ دلیل آنهم تعدد بازیگران داخلی و خارجی صحنه نبرد در افغانستان است.
⚠️ به طالبان نباید اعتماد کرد!
🛡طالبان امروز با طالبان سال ۱۳۷۷ بسیار متفاوت است، علت چیست؟
🔺چرا هم زمان با خروج آمریکا از افغانستان طالبان فعال شده است؟
🔻چرا شیعیان افغانستان نباید با طالبان وارد جنگ مسلحانه شوند؟
🔺جمهوری اسلامی ایران چه سیاستی در قبال طالبان دارد؟
🔻چگونه جلوی تشکیل داعش در افغانستان گرفته شد؟
🔊 جواب تمامی سوالات را در فایل صوتی بالا بشنوید. استاد سرلک پاسخ می دهد.
✅ تحلیلی متفاوت از استاد #مرید_سرلک تحلیلگر مسائل سیاسی و منطقهای
💠ثانیه های طلایی کانال اخبار متفاوت 👇
🆔 @Saniehhayetalaee
✅ حوادث افغانستان را هوشمندانه باید تحلیل کرد
☑ ️ برای تحلیل وضعیت امروز کشور افغانستان و تسلط گروه طالبان بر بخشهایی از این کشور ، ضرورت دارد گزاره های زیر را کنار هم قرار داده شوند:
۱_ طالبان یک نیروی نظامی، اجتماعی و سیاسی برخاسته از درون جامعه افغانستان است.
۲_ طالبان حنفی مذهبند و در این مذهب اندیشه تکفیر خیلی عمق ندارد.
۳_ طالبان در سالهای اخیر از نظر سیاسی تغییر موضع داده و تاحدود زیادی معتدلتر شده است.
۴- میان طالبان سه جریان اصلی وجود دارد که دو جریان به شدت ضدآمریکایی است که این موضوع می تواند برای ایران مفید باشد.
۵- مشی سیاسی جدید طالبان عدم درگیری و جنگ با سایر اقوام و مذاهب است.
۶- دولت مرکزی فعلی حاکم بر افغانستان، کاملا آمریکایی است و مواضع ضد ایرانی دارد و هرگز در موضع دوستی با ایران قرار نخواهد گرفت . علاوه برآن ، در حال حاضر نیز سلطه این دولت بر افغاستان به یک حوزه کوچک و حداقلی محدود شده است.
۷- جمهوری اسلامی اشراف و نفوذ بالایی بر حوادث نظامی و سیاسی این کشور دارد که می تواند با تهدیدات احتمالی مقابله کند.
۸- عمده جنایات علیه شیعیان این کشور توسط داعش افغان در حال انجام است که دست پرورده آمریکاست و ارتباطات پنهانی هم با دولت حاکم بر کابل دارد.
۹- در حال حاضر گروه طالبان رفتار نسبتا مسئولانه ای در قبال منافع ایران در کشور افغانستان دارد.
۱۰- طالبان آن رابطه سربازی با عربستان و پاکستان را که در گذشته داشته دیگر ندارد.
بنابراین:
طالبان را واقع گرایانه باید تحلیل کرد؛ این گروه یک واقعیت حاکم بر افغانستان است. هیچ گریز و چاره ای جز تعامل هوشمندانه با آن وجود ندارد.
طی روزهای اخیر هم ، طالبان بر هر نقطه ای در این کشور مسلط شده، امنیت را حاکم کرده و یک مشی معتدل اجتماعی را اجرا کرده است.
اخراج آمریکا از افغانستان منفعت مشترک ایران با طالبان است. چینی ها، روسها و تا حدودی هم هندی ها ، اکنون راضی به تسلط طالبان بر افغانستان و اخراج آمریکا از این کشور و تشکیل یک حکومت مستقل در کابل هستند. طالبان اکنون بر ده ها منطقه شیعه نشین حاکم شده و واقعا مشکل حادی ایجاد نکرده است. هرچند در یک نگاه بدبینانه تسلط این گروه بر افغانستان تهدیداتی هم می تواند داشته باشد اما در یک تحلیل عمیق، فرصتهای این وضعیت، بیشتر از تهدیدهاخواهد بود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👆آخرین لجن پراکنی وهتاکی احمدی نژاد بی شرف
#خوارج_بی_شرم
♦️باعرض پوزش فراوان، فقط جهت بیداری او کسانی که هنوز عکس احمدی نژاد را کنار حضرت آقا می زنند ونمی خواهند ضدیت این موجود را با ولایت باور کنند
♦️ای کاش نظام اجازه می داد مردم غیور ایران، خودشان تکلیفشون را با این عنصر ناچیز وحقیر روشن کنند
⭕️ باج نفتی عربستان به پاکستان برای مقابله با ایران
🔻 پس از دیدار عمران خان نخست وزیر پاکستان از ریاض، حکام سعودی و پاکستانی موافقت کردند تا تنش ها میان دو کشور کاهش یافته و اسلام آباد از این پس از کمک های نفتی عربستان بهرهمند شود. به گزارش فایننشنال تایمز، پاکستان با نشان دادن چراغ سبز درباره کاهش نفوذ ایران در این کشور، مقدمه دریافت کمک از سعودیها را برای خود فراهم ساخته است. عمده موضوعات مطرح شده در این سفر یکروزه را می توان مسئله روابط اقتصادی، سرمایه گذاری در حوزه انرژی و ... دانست.
🔻 در تابستان سال گذشته به دلیل عدم تشکیل جلسه سازمان همکاری های اسلامی در مورد لغو وضعیت کشمیر توسط هند، روابط میان ریاض و اسلام آباد تیره و تار شد. در این دوران ریاض شروع به فشار آوردن به پاکستان کرده تا از این طریق وام ۳.۴ میلیارد دلاری که در سال ۲۰۱۸ را پرداخت کردند را بازستاند. اکنون پس از دیدار محمد بن سلمان و عمران خان، نخست وزیر پاکستان به نظر می رسد روابط بین دو کشور به حالت عادی درآمده است. در ماه ژوئن ذخایر ارزی پاکستان حدود ۱۶ میلیارد دلار بوده است. این عدد پیش از درخواست وام ۶ میلیارد دلاری از صندوق بین المللی پول به ثبت رسیده است. این در حالی است در سال ۲۰۱۹ پاکستانی درخواست وام ۷ میلیارد دلاری کرده بودند.
🔻 با بهحاشیهرفتن جریان راست گرای افراطی در واشنگتن و تل آویو، "دوران گذار" در منطقه منا وارد مرحله جدید شده است. قدرت های منطقه ای همچون عربستان سعودی، ترکیه و ایران ضمن حرکت به سمت تنش زدایی با یکدیگر به عنوان نمایندگان اصلی سه محور لیبرال-محافظهکار، اخوانی و مقاومت به دنبال تقویت روابط با کشورهای پیرامونی همچون پاکستان، عراق، امارات و ... هستند. نزدیکی اسلام آباد به ریاض را می توان در چهارچوب این پازل تحلیل کرد. جمهوری اسلامی ایران می تواند با ارائه تخفیف های ویژه صادرات نفت و گاز به پاکستان ضمن حل مشکل همسایه شرقی، می تواند گوی سبقت را از رقبا منطقه ای خود برباید و موقعیت خود را ا در منطقه تقویت کند.
🔻تیم رئیسی به کمیته تطبیق برجام پیوست
🔹️یک روزنامهنگار امور بینالملل نوشت: شنیده می شود به تازگی دو نماینده از تیم ابراهیم رییسی به کمیته تطبیق متن نهایی توافق احتمالی ایران و گروه ٤+١ اضافه شده اند و تعداد اعضای کمیته به ٧نفر رسیده است.سید علی حسینی تاش معاون راهبردی شورای عالی امنیت ملی و علی باقری معاون سابق دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی از طرف رییسی در جلسات این کمیته شرکت میکنند
🔹️این کمیته موظف است متن نهایی توافق وین را با قانون اقدام راهبردی لغو تحریم ها و همچنین سیاست حرف قطعی (به لحاظ زمانی ابتدا آمریکا باید اقدام به رفع تحریم ها کند، به لحاظ محتوایی رفع تحریم ها شامل همه تحریم های وضع شده در دوران ترامپ شود و لغو تحریم های آمریکا مورد راستی آزمایی قرار گیرد) تطبیق دهد
🔹️شنیده ها حاکی از این است که این کمیته با حضور علی شمخانی از طرف شورا، عبدالرضا مصری و وحید جلال زاده از مجلس و علی اکبر صالحی و عباس عراقچی به نمایندگی از دولت تا کنون حدود ١٠جلسه تفصیلی در این زمینه برگزار کرده است.
♨️ نفوذ، امنیت و چند نکته
**به بهانه اظهارات تامل برانگیز برخی سیاسیون درباره موضوع نفوذ
🔻پس از اظهارات محمود احمدی نژاد و برخی از چهره های اصلاح طلب و... این بار علی یونسی، وزیر اطلاعات دولت اصلاحات درباره مسئله نفوذ اطلاعاتی دشمنان سخنانی را مطرح کرده است، موضوعی که تکرار مکرر آن و بازتابش در جامعه می تواند تبعاتی را به همراه داشته باشد که در این زمینه روشنگری در موضوعات زیر لازم به نظر می رسد:
1⃣ مسئله نفوذ اطلاعاتی مسئله منحصر به جمهوری اسلامی ایران نیست و خلاهایی از این دست قدمتی برابر با تشکیل حکومت ها دارد. به طور طبیعی کشورهای مختلف بویژه دولت های غربی و اروپایی با هدف تسلط بر منابع دیگر کشورها همواره در صدد نفوذ در میان دولتمردان و بخش های رسمی این کشورها بوده اند که نمونه آنها در تاریخ فراوان است.
2⃣ وجود برخی از اتفاقات در حوزهای امنیتی به معنای ناتوانی امنیتی نیست. لذا تعداد اتفاقات به نتیجه رسیده را باید در بستر حجم دشمنی ها و تلاش های دستگاهی معارض با انقلاب اسلامی برای نفوذ و خرابکاری های وسیع در کشور سنجید. سیستم های امنیتی آمریکا و اروپا، رژیم صهیونیستی و برخی حکومت های قبیله ای منطقه ای با صرف هزینه های هنگفت و برای ضربه زدن به امنیت ایران اقدام به طراحی پروژه نفوذ علیه کشورمان می کنند که عمده آنها با هوشیاری سربازان گمنام امام زمان(عج) در نهادهای امنیتی خنثی می شود.
3⃣ کارنامه اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران در مسائل امنیتی کارنامه ای روشن و درخشان است و در طی سال های اخیر در کنار تامین امنیت پایدار در نقاط مختلف کشور، فراتر از مرزهای جمهوری اسلامی نیز در کشورهای منطقه ای و فرامنطقه ای نقش موثری در ردیابی و دستگیری مجرمان امنیتی، اقتصادی و بر هم زدن سناریوهای خطرناک آنها داشته است.
4⃣ در این میان باید به این مهم هم توجه داشت که گذرگاه های نفوذ در کشور چه جریانها، افراد و بخش هایی هستند. کسانی که مدعی نفوذ در چنین سطح وسیعی هستند حتما می دانند که طیف سیاسی متبوع آنها بیشترین حفره های امنیتی را داشته و نفوذ عموما در این بسترها شکل گرفته است.
✍علی حیدری
⭕️ ویژه
به طالبان هشدار داده شده که اگر امنیت ایران مختل شود علیه آنها اقدام میکنیم.
علیرغم هماهنگیهایی که با گروههای طالب برای جلوگیری از هرگونه اقدام علیه منافع جمهوری اسلامی صورت گرفته و همراهی طرف مقابل با درخواستهای ایران، اما در نهایت با توجه به تعدد شعبات طالبان در افغانستان و همچنین تروریستهایی که در قالب طالب ممکن است ناامنیهایی را ایجاد کنند، از طرف ایران طی پیامی به طالبان هشدار داده شده که اگر مرزهای ایران و مناطق شرقی کشور را ناامن کنند ایران نیز عملیات آنها اقدام کرده و عملیاتهایی را به اجرا در خواهد آورد.
در این رابطه برخی معتقدند اجرای عملیاتهای پهپادی در افغانستان از گزینههای ایران برای مقابله احتمالی با متجاوزان است. طالبان همچنین به حساسیت ایران نسبت به شیعیان این کشور اطلاع دارد.
در حال حاضر در طرف افغانستانی قریب به ۹۰ درصد مرز مشترک با ایران تحت کنترل طالبان است.
🔴مرگ مشکوک چهارمین متهم ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی*
💥رسانه های رژیم صهیونیستی اعلام کردند که ژنرال «شارون اسمان» فرمانده تیپ پیاده نظام موسوم به "ناحال" در ارتش این رژیم صبح پنجشنبه در جریان تمرینات رزمی در پایگاهی در نزدیک شهر "نتانیا" فوت کرد.
برپایه این گزارش، شارون اسمان دوشنبه گذشته فرماندهی تیپ ناحال را برعهده گرفته بود.
رسانه های رژیم صهیونیستی مدعی شدند که ژنرال اسمان در جریان تمرین آمادگی جسمانی در داخل پایگاه نظامی سقوط کرده و روی زمین افتاده است و پس از آن وی فوراً تحت مراقبت های پزشکی قرار گرفت، اما اندکی بعد فوت کرد.
به گفته این رسانه ها، ارتش رژیم صهیونیستی تحقیقات درباره این حادثه را آغاز کرده است.
ژنرال اسمان به مدت ۲۵ سال در سمت های میدانی، فرماندهی، ستادی و آموزشی در ارتش رژیم صهیونیستی خدمت کرد و در تجاوز نظامی به لبنان شرکت داشت.
او در تجاوز نظامی به غزه در سال ۲۰۱۴ میلادی نیز فرمانده گردان "شاحام" در تیپ ناحال بود و در جریان آن زخمی شد.
اسمان همچنین به عنوان فرمانده دو تیپ "عتصیون" و "بنیامین" در ارتش رژیم صهیونیستی کار کرد و پست افسر عملیات در فرماندهی عملیات شمال ارتش این رژیم را نیز برعهده داشت.
در هفته اخیر «جیمز سی ویلیس» فرمانده ارشد ارتش آمریکا نیز به طرز مشکوکی جان خود را از دست داد. وی فرمانده واحد تعمیرات سنگین نیروی هوایی آمریکا در پایگاه هوایی "العدید" قطر بود.
انتخاب مدیران انقلابی چالش فراروی دولت سیزدهم رمضان شعبانی سارویی
🔰 یکی از مسائل اساسی که امروز آقای رئیسی و رئیس جمهور سیزدهم با آن مواجه است انتخاب مدیران در تراز انقلاب اسلامی است.
متاسفانه پس از چهار دهه ی انقلاب یکی از پیامدها و کارکردهای دانشگاهها، حوزه های علمیه، نهادهای انقلابی و صدها موسسه و مراکز گوناگون کشور ، ضعف در تربیت مدیران متدین، انقلابی و کارآمد متناسب با نیازهای حوزها و سطوح مختلف مدیریت بنیادی، راهبردی و عملیاتی کشور است.
🔰 فقر مدیران و کارشناسان متعهد و متخصص از یک منظر و چهره هایی فهیم و خوشفکر ، انقلابی و جهادی ، کارآمد و مدبر از سوی دیگر از چالش های جدی انقلاب در گام دوم است که باید برای آن تدابیر ویژه ای اتخاذ کرد.
🔰 ایجاد مراکز تربیت مدیران انقلابی و جهادی، ارتقای توانمندی معرفتی، انگیزشی و مدیریتی و حرفه ای متناسب با مکتب انقلاب اسلامی با بهره گیری از منظومه فکری امام خامنه ای از روش های حل این چالش در دولت تحول آفرین امروز انقلاب است.
🔰 شاید آموزشهای درازمدت در شرایط فعلی پاسخگوی نیاز موقعیت امروز نباشد اما به نظر می رسد دوره هایی مانند الگوی تربیت فرماندهان و مدیران در مرکز امامت سپاه در کوتاه مدت می تواند تجربه خوبی برای مدیران و کارشناسان دولت سیزدهم در مرکز تربیت و آموزش وزارت کشور باشد.
اگر چه راه اندازی دانشگاه بسیج می توانست طی دهه گذشته بخشی از گره های مدیریتی کشور را حل کند اما متاسفانه به دلایل گوناگون فرصت سوزی شد و بسیج که می توانست صدها مدیر و کارشناس در حوزهای گوناگون کشور معرفی کند در فرصت سازی تحقق دولت اسلامی در موقعیت فعلی کم بهره است.
🔰 بنابراین یکی از رسالت های همه نهادها و چهره های انقلابی، تربیت مدیران در تراز انقلاب و تحول معرفتی، معنوی و تشکیلاتی است که مهم ترین عامل در تحقق دولت اسلامی است.
♦️ طالبان در افغانستان
#گزارش_کوتاه
🔹 اندیشکده شورای روابط خارجی با اشاره به پیشرویهای اخیر طالبان در افغانستان در مقالهای اشاره میکند که این گروه از سال 2001 تاکنون قویتر از قبل شده، با داشتن 85 هزار جنگجوی تمام وقت، یک پنجم کشور را کنترل میکند و به حملات خود ادامه میدهد. این مقاله به چند پرسش پاسخ داده است.
1️⃣ شکلگیری طالبان
این گروه از قوم پشتون، با حمایت سیا و سازمان اطلاعاتی پاکستان، در مقابله با هجوم شوروی تأسیس شد. از نظر فقهی از آموزههای وهابی در عربستان سعودی تغذیه شده است.
2️⃣ رهبری طالبان
رهبری شورایی این گروه در کویته پاکستان مستقر هستند. شبکه حقانی نیز که ار مؤتلفان این گروه است در رهبری سیاسی و نظامی آن نقش دارد.
3️⃣ منابع مالی
مهمترین منابع مالی این گروه کشت و تجارت خشخاش و همچنین اخذ مالیات از کشاورزی و مشاغل مناطق تحت کنترل در کنار برخی کمکهای خارجی، بهویژه از پاکستان است.
4️⃣ خطر طالبان
طالبان مخالف نهادهای دموکراتیک است. توانسته در برابر قویترین اتحاد نظامی جهان یعنی ناتو مقاومت کند و بیش از 6 هزار سرباز آمریکایی و یک هزار سرباز ناتو را از بین ببرد. همچنان با القاعده در ارتباط است. گرچه ارتباطی با داعش ندارد.
5️⃣ نوع مقابله با طالبان
علاوه بر حمله نظامی ناتو؛ شورای امنیت، آمریکا و اتحادیه اروپا نیز آن را به دلیل ارتباط با القاعده تحریم کردند. در دادگاه لاهه هم پروندههایی برای جنایات طالبان تشکیل شده است.
6️⃣ حمایت افغانستانیها از طالبان
طبق یک نظرسنجی در سال 2009، نیمی از مردم، عمدتاً پشتونها و روستاییان با طالبان همدردی داشتند ولی در 2019 این میزان به 14 درصد سقوط کرد.
✅ سرنوشت مذاکرات صلح و رفتار بعدی طالبان، به چگونگی خروج آمریکا از افغانستان و نوع مدیریت دولت کابل بازمیگردد. چگونگی تقسیم قدرت و مسأله خلع سلاح شبهنظامیان مهمترین مسائلی است که فقدان اشتراکنظر بر سر آنها، زمینههای بروز نبرد داخلی را فراهم میکند.
☘️ اندیشکده راهبردی تبیین🌿
🔺 #تکمیلی /تایید هدف قرار گرفتن کشتی اسرائیلی از سوی مقامات صهیونیستی
🔹️رویترز خبر داد که مقامهای نظامی رژیم صهیونیستی هدف قرار گرفته شدن یک کشتی اسرائیلی را تایید کردهاند اما دلیل این حادثه هنوز مشخص نیست.
🔹️شبکه خبری المیادین در گزارشی از هدف قرار گرفتن یک کشتی متعلق به رژیم صهیونیستی در شمال اقیانوس هند خبر داد.
🔹️بر اساس گزارش این شبکه خبری، این کشتی با سلاحی نامشخص هدف قرار گرفته است و شعلههای آتش از این کشتی به آسمان بلند شده است.
🔹️المیادین در گزارش خود نوشت که این کشتی قبل از حرکت به سوی ساحل امارات، در بندر جده عربستان سعودی لنگر انداخته بود.
🔹️المیادین نوشت که تا کنون هیچ کسی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته و نمیتوان با قاطعیت اعلام کرد که چه کسی پشت این حمله قرار دارد.
🔹️رسانههای رژیم صهیونیستی نوشتند که کشتی هدف قرار گرفته شده متعلق به این رژیم بوده اما خدمه این کشتی اسرائیلی نبودهاند.
🔹️یک کارشناس امور نظامی نیز در شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی مدعی شد که این حمله به کشتی از سوی ایران بوده و کشتی هدف قرار گرفته شده متعلق به یک بازرگان اسرائیلی بوده است.
🔹️رویترز نیز خبر داد که مقامهای نظامی رژیم صهیونیستی هدف قرار گرفته شدن یک کشتی اسرائیلی را تایید کردهاند اما دلیل این حادثه هنوز مشخص نیست.
🔹️شبکه خبری الحدث وابسته به عربستان سعودی نیز مدعی شد که این حمله با یک موشک ساعت 10 به وقت گرینویچ انجام شده است.
🔹️شبکه خبری المیادین نیز در خبر خود اعلام کرد که نام کشتی هدف قرار گرفته شده «CSAV TYNDALL» بوده که متعلق به شرکت «زودیاک ماری» است که مالک آن «ایال عوفر» است.
#طالبان
🔴 #پرسیده_اند :
🔹جناب سلطانزاده تحلیل تان در خصوص طالبان و تحولات افغانستان چیست؟
🔴 #پاسخ:
1⃣ نمی توانیم مدیریت نادرست طالبان از سال ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۰ را تطهیر یا توجیه کنیم
2⃣ نمیتوانیم نقش حداکثری طالبان در عرصه میدانی افغانستان با توجه به خاستگاه های قومیتی (پشتون)، خاستگاه فکری (دیوبندی) و مذهبی (حنفی) کتمان کنیم. طالبان فعلاً بر ۸۳ درصد افغانستان مسلط است
3⃣ حقیقت آن است که نمیتوانیم دولت غربگرای مرکزی افغانستان را به عنوان گزینه مطلوب ملت افغان و دولت ایران معرفی کنیم.
4⃣ نمیتوانیم کتمان کنیم که برخی ذهنیت های منفی ما نسبت به مجموعه طالبان به خاطر عدم شناخت کافی، وسعت و تفاوت طیف های طالبان ، عدم تفکیک بین القاعده، وهابیت، داعش، طیف های متفاوت طالبان (تبلیغی، جهادی، تکفیری و...) است و شناخت کامل و دقیق طالبان و شناخت تفاوت ها، چشم اندازها و ... نیاز به اشرافیت دقیق علمی دارد نه انگاره سازی های ناقص رسانه ای!
5⃣ دانستن این دو دیدگاه در تحلیل تحولات افغانستان مفید است:
۱. علی شمخانی در ملاقات با هیئت طالبان: «ایران هیچگاه جریانی را که بخواهد با جنگ در افغانستان به حاکمیت برسد به رسمیت نخواهد شناخت»
۲. ممکن است طالبان اهدافی داشته باشند که ما قبول نداریم، اما اگر ارتباط با آنان داعش را زمینگیر، سلامت شیعیان را تضمین و خواب راحت را از امریکاییها میگیرد، ارتباط لازم است ؛ البته طالبان باید بداند اگر به روش خشونت به دنبال قدرتخواهی است، هرگز از سوی ایران حمایت نخواهد شد. (عبدالله گنجی)
6⃣ نمی توانیم طالبان۲۰۲۱ را بدون دال ها و متغیر های دیگر تحلیل جامع و دقیق بکنیم...
🔻دال ها و متغیرهای موثر:
۱. آمریکا : حضور آمریکا در افغانستان و مذاکرات صلح دوحه
۲. کاهش کشتار شیعیان بی گناه افغان
۳. مواجهه و مقابله با داعش
۴. نحوه تعامل و مواجهه با دولت مرکزی
۵. منافع ملی و راهبردی ایران
۶. تحلیل رفتار فعلی طالبان (جنگ طلبی و خشونت یا تقدم صلح)؛ تعامل یا تقابل مردم و سران قبائل افغانستان با طالبان
🔹 به نظر نگارنده با توجه به ۶ متغیر فوق که هر کدام شرح مبسوطی دارد، روابط و فاصله جمهوری اسلامی ایران با طالبان میتواند تنظیم شود؛ این امر مهم که نسبت مستقیمی با امنیت ملی ایران دارد مستلزم بحثهای واقع بینانه ی کارشناسی و تصمیم گیری در سطوح عالی(شورای عالی امنیت ملی) دارد و بحثی نیست که بخواهیم در فضای مجازی تعیین تکلیف کنیم یا دستمایه کُری خوانی های سیاسی شود!
🖌 #محمدصادق_سلطانزاده
📝 ارزیابی مرکز پژوهشهای مجلس درباره تحولات افغانستان
📍چهار برآورد زیر از صحنه افغانستان، آمریکا را به این نتیجه رساند که امکان استمرار روند 20 سال گذشته وجود ندارد و کاخ سفید مجبور به تغییر رویکرد در قبال افغانستان است:
🔻اول، با استمرار حضور نظامی در افغانستان امکان غلبه نظامی بر طالبان و جلوگیری از به قدرت رسیدن آن ندارد.
🔻 دوم، ماهیت تهدید ناشی از گروههای تروریستی علیه آمریکا تغییر کرده و به دلیل گسترش حضور القاعده در کشورهای مختلف امکان مقابله با آن از طریق حضور نظامی صرف در افغانستان وجود ندارد.
🔻 سوم، امکان دولت ـ ملتسازی در افغانستان وجود ندارد.
🔻 چهارم، به دلیل هزینههای مالی ناشی از حضور در افغانستان خروج نظامی از این کشور به یک مطالبه فزاینده در فضای داخلی آمریکا تبدیلشده است.
📍 بر اساس این ارزیابی، دولت ترامپ رویکرد آمریکا در قبال طالبان را از فاز نظامی به مذاکره سیاسی تغییر داد و در چارچوب توافق دوجانبه با طالبان خروج نظامی از افغانستان را آغاز کرد. دولت بایدن ضمن پذیرش اصل خروج از افغانستان دو تغییر مهم در سیاست دولت پیشین آمریکا ایجاد کرد؛ نخست اینکه، خروج نظامی آمریکا از افغانستان را مشروط به وضعیت میدانی و تحولات سیاسی افغانستان نکرد، دیگر آنکه، نقش فعالتری در حلوفصل سیاسی بحران افغانستان پذیرفت.دولت بایدن مصمم به خروج 2500 نیروی نظامی باقیمانده آمریکا از افغانستان است ولی برای مدیریت پیامدهای خلأ قدرت در این کشور تصمیم گرفته است بهصورت مستقیم برای تعیین آینده سیاسی افغانستان در قالب یک «صلح تحمیلی» مداخله کند.
طرح سیاسی آمریکا برای افغانستان بهنوعی تکرار الگوی «کنفرانس بن» و شکلدهی به یک حکومت مشارکتی و فراگیر است. دولت بایدن به دنبال آن است تا در قالب سازمان ملل، بازیگران داخلی در افغانستان و کشورهای منطقه ازجمله روسیه، چین، هند، پاکستان و ایران را وادار به پذیرش یک «مصالحه بر سر تشکیل دولت فراگیر و آتشبس جامع و دائمی» کند.
آمریکا برای تحقق طرح خود و تحمیل آن به دولت افغانستان، نخبگان سیاسی در این کشور را در معرض انتخاب میان سقوط کابل توسط طالبان و پذیرش سهم سیاسی طالبان در حکومت قرار داده است. از سوی دیگر، این کشور برای مدیریت رفتار طالبان به دنبال آن است که طالبان را با سیاست چماق و هویج از یک سازمان نظامی شورشی به یک جریان سیاسی مصالحه جو تبدیل کند. به همین دلیل، آمریکا ازیکطرف با طالبان مذاکره میکند و حق حضور طالبان در قدرت سیاسی را به رسمیت میشناسد و از طرف دیگر طالبان را تهدید میکند که در صورت تمرد از خواستههای واشنگتن بار دیگر سرنوشت سقوط حکومت طالبان در سال 2001 در انتظار این گروه خواهد بود.
📌 مالیخولیای حجاریان پس از تحریم خاموش انتخابات!
🔸سعید حجاریان، از تئوریسینهای جریان سیاسی خاص و بدعتگذار طرح موسوم به "تحریم خاموش انتخابات" اخیراً در یادداشتی با عنوان "جمهوریِ لاجمهور" که در وبسایت مشق نو منتشر شد در اشاره به انتخابات ریاستجمهوری دولت سیزدهم نوشته است: با انتخابات ریاستجمهوری دوره سیزدهم وارد دورهای جدید از جمهوریت شدیم که «جمهوریت بهشرط لا» یا به بیان دقیقتر «جمهوری لاجمهور» توصیفکننده آن است. در انتخابات ۱۴۰۰ پروژه بیگانهزدایی از سیستم تحت لوای نظارت استصوابی و سایر ابزارهای حذفی به نقطه اوج خود رسید؛ بهنحوی که همه رؤسایجمهور بالقوه آمدند و هیچکس نماند! هیچ فراکسیونی در درون نظام سیاسی نماینده واقعی خود را نداشت و صرفاً ساخت قدرت طیفی از نامزدهای خود را تأیید کرد و در ویترین انتخابات چید. در جمهوریِ لاجمهور رقابت و مشارکت تؤامان کاهش یافت و شد آنچه شد!
🔸او میافزاید: جمهوریِ لاجمهور اما پایان راه نیست و چنانچه این وضعیت ادامه یابد، ممکن است نظام سیاسی ایران بهصورتی دیگر تغییر شکل دهد؛ چنانکه تلویحاً گفته شد شاید در آینده انتخابات بهمعنای امروزین وجود نداشته باشد. به بیان دیگر، ممکن است در روندی که اهمیت صندوق رأی به حداقل رسیده است، ضرورت وجودی آن نیز از بین برود تا نهایتاً فردی فیالمثل از طریق بیعت به ریاست قوه مجریه گمارده شود یا آنکه ساختار یکپارچه قدرت فردی را برای اداره امور کشور تربیت و معرفی کند و اساساً پست ریاستجمهوری حذف شود.
🔸در بخش پایانی یادداشت حجاریان میخوانیم: در این رویه، سیاست بهطور کلی از سلسله مسائل عمومی کشور خارج خواهد شد و همهچیز بر مدار اقتصاد خواهد چرخید. یعنی از یک سو، عدهای «کارگزار» -ولو با لعاب سیاست- اداره امور عمومی کشور را بهعهده خواهند گرفت و اقتصاد را به پیش میرانند و از سوی دیگر، وزارتخانههای حساس و پُستهای سیاسی-امنیتی از دایره «هماهنگی» خارج میشوند و مستقیماً زیر نظر رهبری قرار خواهند گرفت.
🔖 نکته و نظر:
🔹 این اظهارات جنونآمیز مبنی بر بیعتی شدن ساختار انتخاباتی کشور در آینده و حذف نیروهای سیاسی کشور! البته در ادامه سایر اظهارات عجیب حجاریان ارزیابی میشود و ارزش دیگری ندارد.
🔹چه اینکه هماوست که سالهاست به حضور خیابانی مردم برای یکسره شدن کار نظام و "آتش گرفتن جنوب تا شمال تهران"! اشاره دارد، قبل از انتخابات در کنایه به قالیباف نوشته بود: "شهرداری تهران با رمز شمسالشموس فتح شد؛ با ورود به پاستور این پروژه را در مقیاس ملی پیش خواهند برد این اهالی میدان!" و پس از انتخابات 1400 نیز در حالی که قالیباف هرگز پا به عرصه میدان نگذاشت؛ به جای عذرخواهی از بابت پیشبینیهای غلط اما در یک توییت از "مرگ اصلاحات صندوقمحور" خبر داد.
🔹اظهارات حجاریان در بحث ناامیدی از انتخابات را البته بایستی ناظر به تئوری تحریم خاموش انتخابات از سوی او و دوستانش خوانش کرد.
در بحث انتخابات اخیر؛ آنها نه تنها از اول حاضر به معرفی اصلاحطلبان نجیب و حائز صلاحیت نشدند بلکه با معرفی رجالی مثل "مصطفی تاجزاده" (که دچار سوء سابقه بودند) برای نامزدی در انتخابات 1400، نشان دادند که آمدهاند برای تحریم انتخابات نه برای حضور در انتخابات.
🔹آنها همچنین قاعده دموکراسی برای حمایت از نامزدهای موجود را هم زیر پا گذاشتند و حاضر به حمایت اصلاحطلبان تأیید شدهای مثل همتی یا مهرعلیزاده که هر دو از رجال نامی اصلاحات بودند، نشدند تا هیچ خدشهای بر نقشه آنها برای تحریم انتخابات وارد نیاید.
و اکنون نیز شاهدیم که آقایان در تصور اینکه نمایش آنها به پرده آخر یا همان "فاز اصلاحات مسلحانه" رسیده است؛ از پایان انتخابات و جمهوری در ایران سخن میگویند.
🔵 اما این همه ماجرا نیست!
میزان مشارکت مردم در انتخابات اخیر نسبت به مشارکت آنها در انتخابات مجلس یازدهم (که آنهم توسط آقای حجاریان تحریم شده بود!) افزایش یافته است. ضمن اینکه ائتلاف جمهور در اردوگاه اصلاحات که متشکل از گروههای نامی و بزرگی مثل حزب کارگزاران است نیز در انتخابات حضور یافتند و صراحتا اعلام کردند که راه دموکراسی برای آنها همچنان از مسیر صندوق رأی میگذرد.
⛔️ مستقیم به سمت سقوط
♨️محمود احمدینژاد: باید تأسف خورد به حال کسی که انتخابات را (پیروزی عظیم) خواند.
🔻شاید به جرات بتوان گفت یکی از بازندههای قطعی این انتخابات، محمود احمدینژاد بود که وقتی ولیفقیه بهعنوان مرجع تقلید و رهبر شیعیان جهان فرمودند: رأی دادن یک تکلیف است، اعلام کرد من در انتخابات شرکت نخواهم کرد و حتی رأی سفید هم نخواهم داد.
🔻قدرتطلبی چنان او را کور کرده بود که ده ها هزار ساعت تولید محتوای رسانههای معاند غربی علیه ایران و پمپاژ ناامیدی و سیاه نمایی امپراطوری رسانهای غرب را نادیده میگیرد و کلام ولیفقیه را که فرمودند این انتخابات به معنای واقعی حماسه بود را به سخره میگیرد.
🔻به راستی چنین شخصی که مطلبی به این وضوح را نمیفهمد و در مقابل ولیفقیه خود قد علم میکند، چگونه شایستگی دارد مصلحت جامعه اسلامی را تشخیص بدهد؟ به نظر میرسد احمدینژاد با این اوصاف دیگر صلاحیت حضور در مجمع تشخیص مصلحت نظام را ندارد.
🔻ای کاش همین یک جمله حاج قاسم در عقبه ذهنمان حک شود:
والله، والله، والله! از مهمترین شئون عاقبتبهخیری رابطه قلبی و دلی و حقیقی ما با این حکیمی است که امروز سکان این انقلاب را بهدست دارد. در قیامت خواهیم دید مهمترین محور محاسبه این است.
✍ سید امیر حسینی
🔴 از پرخاش دیروز تا تماس امروز!
🔹«مصطفی کواکبیان» دبیر کل حزب اصلاحطلب مردمسالاری در توئیتی از تماس دفتر ابراهیم رئیسی با وی برای گرفتن نظرات و برنامههای او خبر داد.
🔹 گزارههای خبری
**تماس دفتر رئیسجمهور منتخب با کواکبیان، اولین و آخرین تماس از این جنس نبود؛ چهرههای اصلاحطلب دیگری نیز طی روزهای اخیر با این رویکرد رئیس دولت سیزدهم مواجه شدهاند:
1️⃣ غلامحسین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی، ضمن تأیید تماس از سوی دفتر ابراهیم رئیسی، درباره محتوای این تماس گفت: «با من تماس گرفتند و گفتند اگر پیشنهاد و انتقادی دارید، برای ما ارسال کنید، من هم چند نکته برای آنها فرستادم.
2️⃣ جواد امام، دبیرکل مجمع ایثارگران هم درباره تماس دفتر رئیسی با وی گفت: «بر اساس چیزهایی که شنیدهام گویا با اکثر احزاب تماس گرفتهاند. در طی این تماس جویای نظرات و پیشنهادهای ما شدند و گفتند اگر نقطهنظر خاصی داشتیم به آنها اطلاع دهیم. البته فعلاً ما چیزی برای آنها ارسال نکردیم».
3️⃣ احمد زیدآبادی در صفحه تلگرامی خود نوشته؛ «خط نامشخص زنگ زد، چون گوشی را برداشتم گفته شد از طرف دفتر سیدابراهیم رئیسی تماس گرفتهاند. درخواستشان دریافت انتقادات، نظرات و پیشنهادهای من به آقای رئیسی در مقام ریاست جمهوری بود. گفتم؛ اگر بخواند، چراکه نه؟ تأکید کردند که حتماً میخواند. با خود فکر کردم، خب، چه بهتر از این؟ لذا تصمیم گرفتم با توجه به مجموعۀ امکانات و محدودیتهای آقای رئیسی، آنچه را به صلاح کشور و کمک به گذر ایران از این وضعیت اسفبار میدانم، بهطور صریح و روشن و بدون هرگونه سانسور، هرازگاهی بهصورت مکتوب به دفتر وی ارسال کنم. امیدوارم این خود نشانهای از تحولی عملی در رویکرد زمامداری در کشور ما باشد».
4️⃣ مجید انصاری، عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز، در واکنش به دعوت رئیسی از اصلاحطلبان برای نقد و مشورت، گفت: «این یک ضرورت است که حاکمیت باید با بدنه جامعه، نیروهای فعال مدنی و سیاسی و نخبگانی که در درون نظام هستند و دلسوز این کشور محسوب میشوند، ارتباط مستمر برقرار کند. آنچه اتفاق افتاده کار پسندیدهای است و اگر مستمر و واقعی باشد و انتقادات دریافت بشود، میتواند مؤثر باشد. فعلاً شروع خوبی بوده است و دلیلی هم ندارد که بدبینانه با آن برخورد کنیم».
🔹نکته پایانی
🔹بیدین، حسود، کاسب تحریم، بی شناسنامه، بیسواد، عصر حجری، مزدور، ترسو، بیکار، دین نشناس، بزدل، فاسد، عقبمانده، تازه به دوران رسیده، هوچی باز و ...»؛ این عبارات مربوط به «دولت تدبیر و امید» رو به پایانی است که در پاسخ به منتقدین به کار گرفته شد.
🔹در نقطه مقابل، مسیری که دولت منتخب در مواجهه با منتقدین در پیش گرفته، مسیری اخلاقمدارانه و ناشی از احترام به آرای متفاوت در جامعه است.
🔹 قطعاً نقدشوندگی، تحمل، سعهصدر، پذیرش ایدههای جدید در چارچوب نگاه انقلابی، ارزشی و جهادی از مهمترین ویژگیهایی است که مدیران نظام اسلامی برای عبور دادن کشور از مشکلات پیش رو به آن نیاز دارند.
✍️حسین عباسیان
⁉️آمریکا از ترس ایران به اردن گریخت
🔰 آمریکا پایگاههای خود در قطر که زمانی سرشار از تجهیزات نظامی و تفریحی بود را تخیله کرده و تجهیزات و نیروهای خود را به اردن منتقل کرده است.
🔰 به گفته یک کارشناس امنیت ملی در مرکز گلوبال پالسی مستقر در واشنگتن، تعطیلی این پایگاه ها و انتقال تجهیزات آنها به اردن میتواند در تقابل احتمالی با ایران به نفع آمریکا باشد.
🔰ارتش آمریکا در بیانیه هفته گذشته خود گفت: ارتش آمریکا ماه گذشته پایگاه نظامی السیلیه، پایگاه اصلی این کشور در کنار پایگاه السیلیه جنوبی و یک مرکز تامین مهمات به نام فالکون را در قطر تعطیل کرد.
🔰 انتقال نیروهای آمریکایی به اردن تهدید حملات موشکی در منطقه خلیج فارس از جانب نیروهای تحت حمایت ایران را کاهش میدهد. تهدید حملات موشکی علیه نیروهای آمریکایی نظیر آنچه سال گذشته در حمله به پایگاه هوایی الاسد رخ داد که بیش از ۱۰۰ تن را مجروح کرد، یکی از ابزارهای مهم در استراتژی مذاکره با تهران است.
ارتش آمریکا در بیانیه هفته گذشته خود گفت: ارتش آمریکا ماه گذشته پایگاه نظامی السیلیه، پایگاه اصلی این کشور در کنار پایگاه السیلیه جنوبی و یک مرکز تامین مهمات به نام فالکون را در قطر تعطیل کرد.
🔰پایگاه السیلیه یک پایگاه برای استراحت سربازان آمریکایی بود که بیش از ۲۰۰ هزار نیرو میتوانستند به مدت ۴ روز در آن به استراحت بپردازند. برنامه استراحت سربازان آمریکایی از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۱ اجرا میشد و نظامیان مستقر در این پایگاه از انواع امکانات تفریحی و ورزشی برخوردار بودند.
🔰تعطیلی این سه پایگاه زمانی انجام میشود که آمریکا در حال کاهش و تغییر منابع خود در حوزه مسوولیت سنتکام است. این امر شامل کاهش حضور نظامی آمریکا در افغانستان پس از ۲۰ سال و همچنین خروج هشت سامانه ضد موشکی پاتریوت از عراق، کویت، اردن و عربستان میشود.
✔️ آیا اسامی فهرست انتقام سخت سردار سلامی در حال خط خوردن هست؟!
1⃣ شهریور سال گذشته بود که سردار سلامی، فرمانده کل سپاه در سخنانی مهم تاکید کرد که دایره انتقام خون سردار سلیمانی شامل هر فردی خواهد بود که نقش مستقیم و غیرمستقیمی در حادثه ترور دست داشته است. در همان مقطع این اظهارات به این گزاره تعبیر شد که سپاه فهرستی از همه افراد دخیل در ترور سردار سلیمانی فراتر از سطح سیاسی در سطح نظامی و امنیتی تهیه کرده است. محاکمه اخیر امنیتی در واشنگتن نشان میدهد که این لیست تا چه حد دقیق و معتبر است و تا سطوح افسران عملیاتی و جاسوسان دخیل در ترور حاج قاسم تهیه شده است. ضمن اینکه یک بار دیگر این گزاره تقویت شد که فهرست کسانی که مورد انتقام قرار خواهند گرفت یک فهرست باز و بزرگی است و شامل افراد متعددی خواهد شد. از سوی دیگر این فهرست نشان می دهد ایران توان و اراده انتقام نقطه به نقطه در جغرافیای وسیع خاورمیانه و حتی فراتر از آن درباره شهادت حاج قاسم سلیمانی در خود آماده کرده است.
2⃣این روزها اخباری از مرگ های مشکوک برخی از افسران مرتبط با شهادت حاج قاسم در منطقه به گوش می رسد و البته هیچکس مسئولیت رسمی آن را برعهده نگرفته است. جدای از درست یا غلط بودن اخبار و یا نحوه حذف و یا ماهیت حذف کنندگان و یا اینکه نمی توان با قاطعیت گفت که انتقام از فهرست عوامل عملیاتی دخیل در ترور حاج قاسم آغاز شده ولی یک واقعیت غیر قابل انکار را می توان صریح بیان کرد که اسامی مهمی در فهرست دقیق انتقام سردار سلامی در حال خط خوردن هستند. مجموع شواهد گفته شده نشان می دهد که پشتوانه، اشراف و زیرساخت اطلاعاتی انتقام سردار سلیمانی کاملا دقیق و تکمیل شده است و این گزاره را که این سپاه است که زمان، مکان و نحوه انتقام خون سردار سلیمانی تعیین می کند، بیش از پیش معتبر شده است.(به نقل از جهان نیوز)
✍مهدی جهان تیغی
☑️واکنش وزیر بهداشت به اظهارات زیباکلام: ننگ بر این سیاستزدگی!
🔸نمکی: ایشان نمیداند الان در بدنش آنتیبادیهای واکسنهای داخلی رازی و پاستور میچرخد.
🔸انقدر تاریخ نمیخوانند که انستیتوهای ما سالهاست تنها واکسنساز منطقه بودهاند.
🔸یک جو غیرت ملی طغیان نمیکند که برویم تاریخ ارجمند این ملت را بخوانیم.
🔸زحمت یک ساله مدافعان سلامت و سازندگان دارو و واکسن و... را نفی میکنند تا یک فرد یا جریانی را بزنند؛ ننگ بر این سیاستزدگی!
🔰آخرین وضعیت میدانی افغانستان
✍محمدرضا فرهادی
❇️در رابطه با تحولات اخیر افغانستان سؤالات زیادی وجود دارد که در این گزارش به برخی از آنها پرداخته شده است.
1⃣- در رابطه با تحولات میدانی باید گفت که در خصوص وضعیت میدانی و بحث تصرفات جدید، تغییرات خاصی به وجود نیامده است؛ هرچند در بعضی مناطق طالبان پیشرویهایی داشته؛ اما در برخی مناطق دیگر نیز عقبنشینیهایی صورت داده است. درعینحال در داخل افغانستان موجی از مقابله با طالبان شکلگرفته که در بخشهای مختلف شاهد آن هستیم.
2⃣- تحولات موجود در افغانستان نگرانیهای زیادی را برای کشورهای منطقه و بهویژه کشورهای آسیای میانه به وجود آورده است. این کشورها نگران این گزاره هستند که ناامنی موجود در افغانستان از یکسو به این کشورها کشیده شود و از سوی دیگر این ناامنیها موجبات فعالیت گروههای افراطی در این مناطق شود. در این حالت این کشورها از یکسو باید با تهدیدات داخل مرزهایشان مقابله کنند و از سوی دیگر اجازه تبدیلشدن تهدیدات بالقوه علیه خود را به تهدیدات بالفعل ندهند.
3⃣- آمریکا در پازل کنونی افغانستان یک بازی برد- برد را دنبال میکند؛ از یکسو از طالبان در نهان حمایت کرده و خواهان نقشآفرینی این گروه در تحولات افغانستان است و از سوی دیگر از اقدامات این گروه برای برخی منافع همچون ایجاد ناامنی و مهار بازیگران مخالف خود بهرهبرداری میکند. البته آمریکا به دنبال خروج از افغانستان برای ایجاد یک شرایط ناامن و یک بازی جدید در سطوح منطقهای است و در این مسیر، برخی گروهها همچون داعش را به سطوح امنیتی وارد خواهد کرد. به نظر میرسد، آمریکا با خروج خود از افغانستان، راهبرد ایجاد جنگهای نیابتی در این منطقه را دستور کار خویش قرار داده است.
4⃣- راهبرد جنگ داخلی در افغانستان برای آمریکا بسیار مهم است. تبعات این جنگ بسیاری از بازیگران را درگیر خواهد کرد؛ اما در نقطه مقابل، بعضی بازیگران همچون ایران و روسیه مخالف به وجود آمدن جنگ داخلی میان افغانها هستند.
5⃣- برخی اخبار و گزارشها حول این موضوع شکلگرفته که روسیه حمایت خود را از طالبان اعلام کرده و خواهان قدرت گرفتن این گروه است؛
🔹 اول اینکه نماینده روسیه در امور افغانستان اعلام کرد که روسیه خواهان مشارکت طالبان در دولت افغانستان شده، نه قدرت گرفتن طالبان.
🔹 دوم، روسیه براساس دو مؤلفه خواهان ایجاد یک ثبات پایدار در افغانستان است:
👈 الف- ایجاد هرگونه ناامنی، منجر به ظهور و قدرت گرفتن برخی گروههای تروریستی همچون داعش خواهد شد و این گروهها منافع ملی روسیه را تهدید خواهد کرد.
👈 ب- بیشترین بهره از ناامنی موجود را آمریکا خواهد برد.
🔴بازبینی فیلم شورای نگهبان در رد صلاحیت هاشمی رفسنجانی
🔹شنیده شده است که در پی اظهارات نسنجیده آقای مصلحی که مدعی شد وزارت اطلاعات با گزارش در مورد رای آوردن رفسنجانی باعث رد صلاحیت او شده است اعضای شورای نگهبان به دو نفر از اعضا (یک فقیه و یک حقوقدان) ماموریت میدهند که فیلم آن زمان را بازبینی کنند و میزان صحت اظهارات آقای مصلحی (وزیر اطلاعات در زمان رسیدگی به صلاحیتها در انتخابات سال ۹۲) را بررسی کنند.
🔻در پی مشاهده کل فیلم مشخص میشود که اظهارات آقای مصلحی خلاف واقع است و مطالبی که ایشان در آن دوره در شورا بیان کرده است چیزهای دیگری بوده است و این ادعا که رفسنجانی حتما رای دارد و باید او را به این علت رد صلاحیت کرد اصلا با کلیت و جزئیات اظهارات او در آن دوره همخوانی ندارد. در گزارش وزارت اطلاعات و شخص وزیر در آن زمان به شورای نگهبان مطالب دیگری بوده است و بر مسائل دیگری تمرکز شده بوده است.
🔹در پی این گزارش به اعضای شورا در شورای نگهبان بحث میشود که آیا با چنین وضعی آقای مصلحی را رد صلاحیت کنند یا خیر. برخی از اعضا میگویند که با این سخنان دروغگویی آقای مصلحی مسلم نمیشود. زیرا ما هم خودمان جزئیات ماجرا یادمان نبود و با دیدن فیلم یادمان آمد که اظهارات چه بوده است. الان هم سخنان مصلحی قطعا غلط و خلاف گویی بوده است اما معلوم نمیشود که دروغگویی عمدی باشد و شاید او هم دچار مشکل در به یادآوری مسائل آن زمان شده است.
🔻بالاخره مساله به این ختم میشود که شورا اظهارات او را رد کند اما در مورد صلاحیت او دوباره ورود نکند زیرا اگر ورود مجدد میکردند احتمال رد صلاحیت او بود که آقایان به این جمع بندی نرسیدند که دوباره ورود کنند.