⭕️ تزریق واکسن به ۵/ ۱۸ میلیون نفر
✅ بنا بر تحلیل آمارهای رسمی تا روز گذشته ۵/ ۱۸ میلیون نفر از جمعیت کشور حداقل یک دز واکسن دریافت کردهاند. علاوه بر این بررسیهای رسمی حاکی از آن است که واکسیناسیون در ۶ هفته اخیر سرعت بیشتری گرفته که نکته مثبتی در این وضعیت محسوب میشود.
✅ بنا بر آمارهای رسمی، روز گذشته بالغ بر ۷۶۵ هزار دز واکسن تزریق شد که بالاترین میزان تزریق واکسن از ابتدای شیوع پاندمی در کشور بوده است. میانگین تزریق واکسن در هفته اخیر معادل ۴۹۳ هزار دز است که از هفته گذشته ۱۳ هزار دز بیشتر است. این در حالی است که هفته آخر بر مبنای روز اول اعلام آمار از پنجشنبه لحاظ شده و تا پایان هفته آخر دو روز باقی است.
💢 در کنار این خبر مثبت، خبر نگرانکننده این است که با گذشت بیش از ۱۸ ماه از شیوع پاندمی در کشور، در فاز کنترل پیک پنجم این همهگیری هنوز به وضعیت پایدار و باثباتی نرسیدهایم.
🌐 تشویشِ پسا چریدن!
♦️معاون فراری سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان (مشاور احمد غنی)، قبلا مدعی بود "تشویش نکنید؛ نیروهای آمریکایی، مسئولیت امنیت کابل را (بر عهده) می گیرند"؛
🔹اما پس از فرار توییت زده " به هیچ ابرقدرت، اتکا و اعتماد نکنیم. هیچ ملتی با اتکا و وابستگی به قدرت های جهان به عزت و استقلال نخواهد رسید"!
♦️دیر درس گرفتن این عنصر غربگرا، مخاطب را یاد کلام حکیمانه امیرمومنان (ع) می اندازد که فرمود:
🔹"برای امور پیش نیامده، به واسطه آنچه واقع شده استدلال کن چرا که امور دنیا شبیه هم هستند. و از کسانی نباش که اندرز سودی به آنان نمیبخشد؛ مگر زمانی که به آزار و رنج برسد؛ که عاقل با تربیت پند میپذیرد؛ و چهارپایان، اندرز نمی پذیرند جز با زدن". (نامه ۳۱ نهجالبلاغه)
♦️حضرت همچنین خطاب به کج فهمان غافل و سرگرم تعیّش دنیا فرمود: "چهارپایانی را مانید که شبان، آنها را در کشتزاری وباخیز و دردانگیز بگرداند. گوسفندی را مانید که بچرد تا فربه شود و زیر کارد رود و نداند از او چه خواهند و با او چه کنند؟ اگر به او خوبی کنند، روز خود را روزگار خویش پندارد و سیریاش را پایان کار". (خطبه ۱۷۵ نهجالبلاغه)
✍ #محمد_ایمانی
1212.mp3
زمان:
حجم:
4M
✅ آیا تیم اقتصادی دولت سیزدهم توانایی و کارآمدی لازم برای حل مشکلات کشور را دارند؟
🎙 کارشناس: دکتر علی قاسمی
⁉️اولین جلسه وزیر خارجه چگونه بود؟
🔰آقای دکتر امیر عبداللهیان در چارچوب اهداف اجلاس و البته سیاست کلی نظام در خصوص لزوم تحقق امنیت منطقهای بدون حضور بیگانگان و اشاره به فتنهگری آمریکا صحبت کرد و بر نقش موثر ایران در این خصوص تاکید کرد.
🔻صحبت قاطع او به زبان عربی موج بسیار مثبتی در شبکههای اجتماعی، افکار عمومی و رسانههای غیر معاند ایجاد کرد.
🔻 او به درخواست الکاظمی بر خلاف چینش تشریفات در ردیف اول ایستاد و این موضوع رفتار غیرحرفهای نبود.
🔻امیرعبداللهیان دیپلماتی حرفهای، کاربلد و در چارچوب است، هیچ دلیلی نداشت که او بخواهد خلاف عرف دیپلماتیک عمل کند.
🔻اثرگذاری سخنرانی او جبهه معاند را بر آن داشت تا با حاشیهسازی، اصل حضور او و متن سخنانش را به حاشیه ببرند.
🔻 جهت اطلاع؛ حضور آقای رئیسی در درجه اول و حضور وزیر خارجه ایران در درجه دوم بسیار برای الکاظمی اولویت و اهمیت داشت و برای هماهنگی این حضور حداقل سه بار حضوری با آقای مسجدی سفیرمان در بغداد جلسه گذاشته بود.
🔻نکته مهم این است که سخنرانی ایشان در عراق مکرر پخش میشود.
✍دکتر سید رضا صدرالحسینی
🌹نماز اول وقت شاه کلید
♦️نقل است جوانی نزد شیخ حسنعلی نخودکی(ره) آمد و گفت: سه قفل در زندگیام وجود دارد و سه کلید از شما میخواهم! قفل اوّل این است که دوست دارم یک ازدواج سالم داشته باشم، قفل دوم اینکه دوست دارم کارم برکت داشته باشد و قفل سوم اینکه دوست دارم عاقبت بخیر شوم.
♦️شیخ نخودکی (ره) فرمود: برای قفل اوّل، نمازت را اوّل وقت بخوان. برای قفل دوم نمازت را اوّل وقت بخوان. و برای قفل سوم هم نمازت را اوّل وقت بخوان!جوان عرض کرد: سه قفل با یک کلید⁉️
✅ شیخ نخودکی (ره) فرمود: نماز اوّل وقت «شاه کلید» است.
📚 ماهنامه موعود شماره 148
♨ امکانسنجی ساخت یکمیلیون مسکن در سال
✍ علی قاسمی
🛑 با بررسی کارنامه ضعیف دولت یازدهم و دوازدهم در ۲ بخش عرضه مسکن و ساماندهی تقاضای سرمایهای، از یکسو و تورم بسیار بالا و افزایش ۸ برابری متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی از سوی دیگر، باعث شد یکی از مطالبات عمده مردم و همچنین وعدههای پرتکرار انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری حول حل مسئله مسکن تمرکز یابد. حال این شعار انتخاباتی به یک برنامه راهبردی در دولت سیزدهم و وزارت راه و شهرسازی آن تبدیل شده است. سؤال مهم در این فرایند این است که آیا ساخت این تعداد مسکن در یک سال و یا ۴ میلیون مسکن در دوره چهارساله دولت، مقدور و میسور است؟
👈 نکات تحلیلی
1⃣ بررسیهای نهادههای تولید مسکن ازجمله زمین، مصالح ساختمانی و نیروی کار بیانگر آن است که ساخت ۱ میلیون مسکن در سال هدفی قابلدسترس است و میتواند بخش مهمی از فشار معیشتی وارده به جامعه را کنترل کند. تولید مسکن ازجمله تولیداتی است که خیلی کم به منابع ارزی مرتبط است و پیوندی با موضوع تحریمها ندارد.
2⃣ تجربه برنامهریزی و ساخت ۸۲۴ هزار واحد مسکونی مسکن در سال ۱۳۸۹ نشاندهنده قابل تحقق بودن این پروسه در حال حاضر است.
3⃣ دغدغه زمین مهمترین نیاز تولید مسکن است؛ اما آخرین بررسیهای انجامشده توسط وزارت راه و شهرسازی نشان از این دارد که در حال حاضر در کشور بیش از ۱۱.۲ میلیون نفر در ۷۶.۴ هزار هکتار بافت فرسوده شهری زندگی میکنند. برآورد حداقلی نشان میدهد که این مقدار زمین بافت فرسوده جواب گوی ساخت ۵ میلیون مسکن را دارد؛ مضافاً زمینهای حاشیه شهرها اکثراً دولتی است و در روستاها نیز زمین بهاندازه کافی وجود دارد. از سوی دیگر، ۴ درصد از کل تسهیلات سالانه بانکی برای تأمین منابع موردنیاز این طرح کفایت میکند.
👈 نکته راهبردی
ساخت مسکن بهعنوان یکی از پیشرانهای اقتصاد کشور همزمان بهغیراز رضایتمندی مردم و کم کردن بار استرس مردم از بیسرپناهی، میتواند رشد اقتصادی و جهش تولید در صنایع پیشینی و پسینی تولیدی را به دنبال داشته باشد و مسئله بیکاری در کشور را تا حد زیادی مرتفع کند. دراینبین آنچه مهم است اراده متولیان امر است. اکنون با اراده دولت سیزدهم، فضای کشور آماده چنین اقدام اساسی است؛ علاوه بر این، ساخت یکمیلیون مسکن بهصورت قانون درآمده و مجلس برای تحقق آن میتواند نظارت و مطالبه گری داشته باشد.
♨ موضع حکیمانه در قبال تحولات افغانستان
✍حمید خوشآیند
🌐 در نخستین دیدار هیئت دولت سیزدهم با رهبر معظم انقلاب، معظم له بخش پایانی بیاناتشان را به موضوع افغانستان اختصاص و حوادث آن اختصاص دادند و طی سخنان مهمی، چارچوب اقدام جمهوری اسلامی ایران در این موضوع را مشخص کرده و فرمودند: «در مورد افغانستان ما طرفدار ملت افغانیم؛ دولتها میآیند و میروند... آنکه باقی میماند ملت افغانستان است؛ ما طرفدار ملت افغانستان هستیم. نوع رابطه ما با دولتها هم به نوع رابطه آنها با ما بستگی دارد».
👈 گزارههای تحلیلی
1⃣ برخلاف برخیها که میگویند جمهوری اسلامی ایران موضع مشخصی در قبال آنچه در افغانستان میگذرد، ندارد، رهبر معظم انقلاب بهطور دقیق، منطقی و هوشمندانه در این خصوص موضعگیری نموده و ضمن تعیین جهتگیری سیاست خارجی کشور، به ابهامات و شبهات موجود دراینباره هم پاسخ میدهند؛ موضعی که نگارنده آن را مدارا و «سکوت هوشمندانه» مینامد.
2⃣ تمرکز و تأکید رهبر معظم انقلاب در مواجهه با تحولات افغانستان بر دو گزاره کلیدی است: نخست، «مردم» و دوم، «نوع رابطه دولت و حاکمیت آتی افغانستان» با ایران. این موضع نشان میدهد، در قبال وضعیت سیاسی بهشدت «سیال» جامعه افغانستان که یکی از همسایگان بزرگ ایران به شمار میرود، مرکز اتکا و سرمایهگذاری باید مردم باشند؛ لذا باید از هرگونه موضع و اقدام شتابزده، احساسی و غیرواقعبینانه بهشدت اجتناب نمود. معظم له بدون اینکه نامی از طالبان ببرند، بهروشنی تفهیم کردند که هیچ «فوریتی» به ترسیم خطوط و چهارچوبهای سیاست خارجی کشور در قبال طالبان که هنوز موقعیت سیاسی آن معلوم نیست و نیز تحولات افغانستان که فعلاً سمتوسوی مشخصی به خود نگرفته است، وجود ندارد.
3⃣ اتخاذ موضع شفاف جمهوری اسلامی در شرایط کنونی تحولات افغانستان و آینده آنکه یک حالت «گذار» و «ابهامآلود» دارد، به معنای پیشدستی در جلوگیری از هزینهتراشی سیاسی، امنیتی و دیپلماتیک برای کشور است. سایر کشورهای ذینفع، حتی آمریکا نیز هنوز بنایی بر اعلام موضع شفاف در قبال طالبان ندارند. به عبارت سادهتر، هنوز افغانستان تکلیفش با خودش روشن نیست، چگونه انتظار هست که جمهوری اسلامی ایران بخواهد تکلیفش را با طالبان روشن کند.
👈 نکته پایانی
موضع اخیر رهبر معظم انقلاب نه به معنای «رد» طالبان و تقابل با آن است و نه «تأیید» و همکاری با آن، به معنای متداولی که وجود دارد. فعلاً سیاست منطقی و کمهزینه که عقل سلیم نیز بر آن حکم میکند و رهبری هم به طرز حکیمانهای آن را اعلام کردند، سکوت هوشمندانه در قبال تحولات افغانستان است، تا زمانی که وضعیت افغانستان تعیین تکلیف شود و ماهیت و مدل نظام سیاسی و حاکمیتی آن مشخص گردد.
♨️ جولان موساد در خاک امارات و ضرورت هوشیاری سیستم امنیتی کشور
▪️ظرف دیروز و امروز دو خبر ویژه درباره فعالیتهای مخفیانه اسرائیل در خاک امارات منتشر شد. فعالیت شرکت امنیت سایبری XM Cyber به ریاست تامیر پاردو رئیس سابق موساد در دبی و خبر امروز وبسایت "مجهر الجزیره" به نقل از یک منبع در سازمان اطلاعات امارات مبنی بر ساخت یک پایگاه نظامی سرّی در عمق 330 متری زمین در خاک امارات با همکاری وزارت جنگ اسرائیل که برای در امان ماندن از حملات موشکی ساخته می شود. این دو خبر و تحرکات قبلی صهیونیستها در خاک امارات نشان می دهد صهیونیستها درحال ایجاد پایگاههای جاسوسی و امنیتی برای مقابله با ایران هستند. بدون شک این اقدامات صهیونیستها در امارات دور از چشم سازمانهای امنیتی کشورمان نیست اما ضروری است تمرکز بیشتری در این خصوص صورت پذیرد. قطعاً اگر جمهوری اسلامی تصمیم به زیر ضربه بردن پایگاه های موساددر امارات بگیرد،حتی اماکن درعمق 330 متری نیز نمیتواند مانع این اقدام شود. کافی است فقط یک حرکت ضدامنیتی ازخاک امارات برعلیه ایران انجام شودتاایران به جولان صهیونیستها در امارات و منطقه پایان دهد.
🔺علت خروج آمریکا از افغانستان/ رییسجمهوری آمریکا: نمیتوانستم به هدر دادن روزانه ٣٠٠ میلیون دلار در افغانستان ادامه دهم
🔹بایدن پس از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان: ما طولانیترین تخلیه هوایی در تاریخ آمریکا را تکمیل کردیم. ما از مارس گذشته تا آغاز تخلیه در افغانستان با تهدیداتی روبرو بودیم. بین ١٠٠ تا ٢٠٠ آمریکایی در افغانستان باقی ماندهاند و اکثر آنها دارای تابعیت دوگانه هستند. ما با شرکای خود بیش از ١٠٠ هزار افغان را تخلیه کردهایم که این در تاریخ بیسابقه است
🔹نمیشد افغانستان را به شکل بهتری تخلیه کرد. تهدید تروریستی هنوز وجود دارد اما رویکرد آن تغییر کرده است که نیاز به تغییر در استراتژی ما دارد.پیگیری شبکههای تروریستی نیازمند استراتژی جدیدی است
🔹ما به آن تروریستهایی که با ما میجنگند می گوئیم که ما همه جا شما را تعقیب خواهیم کرد و شما هزینه سنگینی خواهید پرداخت. ما ٢٠ سال است که روزانه ٣٠٠ میلیون دلار در افغانستان هزینه میکنیم و من نمیتوانم به این هدر دادن ادامه بدهم.اکنون باید به آینده نگاه کنیم نه به گذشته/ایسنا
19.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 پاسخ به یک شبهه برای همیشه در مورد بانک
شما هر روز میگویید بانک ربوی است
پس چرا رهبری ورود نمیکند؟
چرا جمهوری اسلامی بانکها را تخته نمیکند؟
آیا شما از رهبری هم جلو زدید؟
بسیار مهم تا انتها ببینید
خیلی از افراد این شبهه همیشه توی ذهنشون بوده، با انتشار این کلیپ باعث روشنگری در این زمینه بشین.