eitaa logo
بصیر
350 دنبال‌کننده
9.1هزار عکس
6.3هزار ویدیو
407 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
🔰خطر انحراف برخی طلاب ◽️ مراجع‌تقلید و رهبری، خود را تابع قوانین‌پزشکی می‌دانند 🔸 نباید یک طلبه با یک ماه آموزش‌ دیدن، مغازه طب سنتی راه بیندازد. 🔺 آیت الله رشاد، رییس شورای حوزه‌های علمیه استان تهران: 🔹 با نهایت تأسف، شاهد انحراف در بین برخی طلاب و استادان هستیم و آن پرداختن به اهدافی است که رسالت ما نیست؛ 🔹 یک معمم را پیدا می‌کنیم که طب سنتی به راه‌ انداخته است و می‌گوید خاصیت فلان گیاه این است که اگر چشم درد کرد این گیاه را بخور، آیا کار ما این است؟ 🔹 من در مقام انکار نیستم، بلکه در مقام آسیب‌شناسی هستم. سال‌های متمادی  است که طب سنتی درجا می‌زند و اگر قرار است کار شود، 🔹 نباید یک طلبه با یک ماه آموزش دیدن مغازه طب سنتی راه بیندازد. 🔹 چگونه می‌توان با خبر واحد بی‌سند که حجیت ندارد، به درمان مردم بپردازیم؟ اگر چیزی به نام طب سنتی و روایت داریم، حداقل باید در حد اطمینان عقلایی باشد. در زمان شیوع کرونا دو اتفاق افتاد، یکی آبرومندی علمای شیعه و دیگری آبروریزی علم جدید. 🔹 همه مراجع و رهبری خود را تابع قوانین پزشکی دانستند و رعایت کردند. 🔹 آن وقت چهار تا طلبه می‌گویند ما واکسن نمی‌زنیم و اگر بزنیم احساسات جنسیتی انسان عوض می‌شود!؟ متاسفانه آبروی حوزه و علما از سوی برخی طلاب جوان با حرف‌های ناپخته آسیب می‌بیند.
💥💥💥💥چهار توصیه رهبر انقلاب اسلامی در مورد برای : مردم باید یعنی 💥«ماسک زدن»، 💥 «رعایت فاصله»، 💥«اهمیت به تهویه و گردش هوا» و 💥 «شستشوی دستها با صابون» را قبول کنند و رعایت این موارد در کاهش تلفات سنگین کنونی مؤثر خواهد بود. 🔴دوباره سخن آیت‌الله حسن‌زاده آملی را یادآوری کنیم که فرمودند: چشمتان به دهان رهبری باشد ، که ایشان چشمش به دهان امام زمان علیه السلام است .
✅ عامل تورم‌زا، توقف تولید است نه تولید انبوه مسکن 🔹در ارزیابی علت تورم، هم باید شوک افزایش تقاضا را که منجر به تورم می‌شود در نظر گرفت و هم شوک کاهش عرضه را. و این عامل دوم برخلاف نوع قبلی، ویژگی دیگری دارد که آن‌ هم توام بودن با رکود است، چون ‌که اساسا این تورم با کاهش تولید و افزایش هزینه‌های تولید به‌دلیل افزایش نرخ‌هایی چون نرخ ارز و... همراه است که در ادامه عرضه کل را کاهش می‌دهد و جنسی نه همراه با رونق بازار و افزایش تقاضا، بلکه با رکود دارد. 🔸 این دو طیف از تورم هر دو در هر اقتصادی محتمل و قابل وقوع هستند ولی از قضا به علت ضعف‌های تولید در کشورهای درحال ‌توسعه تورم نوع دوم در این کشورها محتمل‌تر است. 🔹برخلاف این ادعا که مسکن مهر موجب افزایش نقدینگی و تورم شد، بررسی‌ها می‌گوید نرخ رشد پایه پولی در سال‌های ۸۹-۸۰ نزدیک به۲۴ درصد بوده، اما همین عدد برای بازه مسکن مهر به ۱۵.۵ درصد رسیده و کم شده، نه اینکه افزایش داشته باشد. 🔸در مقایسه نوع تورم‌های سال ۹۱ و ۹۲ با تورم فعلی باید توجه داشت که این تورم‌ها حاصل از شوک‌هایی برون‌زا و به‌دلیل منقبض شدن دارایی‌های ارزی بانک مرکزی است و نمی‌توان آن را با انقباض و مسیری که دولت حسن روحانی از سال ۹۲ پیش گرفت از بین برد، بلکه با این کار رکود هم به مشکلات اضافه می‌شود و برای مقابله با تورم‌های از جنس افزایش هزینه باید مسیری دیگر در پیش گرفت، نه مسیر انقباض پول با بالا بردن بهره که بخش حقیقی اقتصاد را در مضیقه می‌گذارد. 🔹در وهله دوم می‌توان با دانستن علت تورم‌های سال ۹۲-۹۱ به‌راحتی این را گفت که ساخت مسکن از قبیل ساخت مسکن مهر اگر مشکلاتی همچون مکان‌یابی درست، توجه به تکالیف آمایش سرزمین را درنظر بگیرد، باید با قدرت پیش‌گرفته شود و دولت به‌هیچ‌وجه نباید از تورم خیالی در پیش بترسد، چون‌ متاسفانه از ابتدای شروع دولت روحانی با ادعای خلاف واقع عباس آخوندی مبنی بر اینکه مسکن مهر دلیل تورم است، دولت مسکن را به حاشیه برد که نشان از عدم درک صحیح دولت‌های یازدهم و دوازدهم و مسئولان ذی‌ربط از آن مقوله دارد، گرچه تفکرات غالب در دولت دوازدهم خصوصا تفکرات خود آخوندی که علاقه وافری به بازار آزاد و نئولیبرالیسم هم دارند در تعطیل کردن وظایف دولت در بخش مسکن بی‌تاثیر نبود، کمااینکه خودش‌ هم باافتخار اعلام می‌کرد کار دولت مسکن‌سازی نیست و او هم این کار را نکرد! 🔸ساخت مسکن مهر با تمامی معایبش توانست چهارمیلیون خانوار را صاحب‌ خانه کند که شاید در بهترین حالت ممکن تا آخر عمر مستاجر باقی می‌ماندند و برای حل مشکل مسکن که امروز ما داریم نیاز سریع به اقدام در راستای افزایش تولید مسکن و حل مشکلات طرف تقاضا داریم که بعضا مسکن را به کالای سرمایه‌ای تبدیل کرده است. 🔹 از حیث تولید باید دانست امروز شاخص تراکم خانوار در واحد مسکونی در ایران تقریبا عددی نزدیک ۱.۰۹ است که با عدد مطلوب (۰.۹) فاصله دارد و نیاز به تولید مسکن بیشتر را نمایش می‌دهد، از طرف دیگر سهم هزینه مسکن در سبد خانوارها در نقاط شهری کشور از ۳۷ درصد هم رد شد که نشان از فشار بی‌سابقه بر معیشت مردم و همچنین کمبود مسکن و مشکلاتی در عرضه و تقاضای آن دارد. 🔸همه اینها لزوم ورود دولت به این بخش را جدی‌تر می‌کند، خصوصا که با هدایت اعتبار و نقدینگی به این بخش مانند دوره مسکن مهر دولت توان ایجاد یک رشد ناپایدار را هم دارد که گرچه قابل‌اتکا نخواهد بود اما می‌تواند برای برهه‌ای مفید باشد.
🛑اصلاح طلبان و توهین به فهم و شعور ملت 🔹«محمدرضا خباز» استاندار سابق سمنان در دولت روحانی که در دوره مدیریت خود بجای رسیدگی به مشکلات مردم، اقداماتی عجیب از قبیل «مراسم رونمایی از پلاک خانه پدری روحانی» با حضور معاون رئیس جمهور را انجام می داد در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت:«سفرهای استانی مثل تیغ دولبه می‌ماند که اگر آن عملیات انجام بگیرد اثر این رفت و آمد و مردمی بودن مثبت‌تر است ولی اگر آن قول‌هایی که دادند عمل نکنند این رفت و آمدها اثر منفی‌تری خواهد گذاشت. به این معنی که رفتن و سر زدن فی نفسه خوب است». 🔹خباز در ادامه گفت:«فی نفسه مردمی بودن را می‌ستایم ولی مردمی بودنی که گره‌گشا باشد نه فقط بخواهیم با سخن گفتن و گفتار درمانی رضایت مردم را جلب کنیم». 📌نکته و نظر: 🔹جریان اصلاح طلب در هفته های اخیر بر مسئله سفرهای استانی رئیس جمهور و دولتمردان تمرکز کرده است. این طیف با حمله به این اقدام پسندیده، سفرهای استانی را مصداق پوپولیسم و حرکات نمایشی معرفی می کند. 🔸از دیدگاه جریان اصلاح طلب، رئیس جمهور نباید از ساختمان ریاست جمهوری خارج شده و به میان مردم بیاید.وی باید با پرهیز از ترک کردن اتاق خود به سامان دادن امور کشور مشغول بوده و حتی به وزرای خود نیز وقت ملاقات ندهد. 🔸از نگاه بخش قابل توجهی از جریان اصلاح طلب، یک دولتمرد باید در هیات مدیره دهها شرکت خصوصی حضور داشته باشد و در ویلای هزار و چندصد متری ساکن باشد و سرمایه چند صد میلیاردی داشته باشد. 🔸یک دولتمرد واقعی باید میکروفون خبرنگار خانم را پرت کند، به نساختن مسکن برای مردم افتخار کند، با کفش وارد چادر زلزله زدگان شود، با توهین و تحقیر به طرف مقابل بگوید «خودت بمال»، به کشاورز زحمت کش با توهین بگوید «سبوس بخور»، مسافر فرودگاه را با تکبر، تحقیر کند و... 🔴 بهتر است فعالین اصلاح طلب از توهین به فهم و شعور مردم دست برداشته و درباره مواردی از جمله «گفتاردرمانی»، نحوه صحیح ارتباط با مردم و دولت داری سخن نگویند.
🔰 ترس و دلهره در ریاض 💢 جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا روز جمعه دستور بازبینی اسناد مرتبط با تحقیقات پلیس فدرال، اف‌بی‌آی، درباره حملات یازدهم سپتامبر سال ۲۰۰۱ را جهت انتشار عمومی صادر کرد. بایدن گفت تا جایی که مشکلی ایجاد نکند، این اسناد منتشر شود. 💢 جو بایدن گفته زمانی که من نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری شدم، وعده دادم که درباره شفاف‌سازی از اسناد مربوط به حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ به آمریکا و خارج کردن آنها از طبقه‌بندی محرمانه اطمینان حاصل کنم. وزیر دادگستری آمریکا موظف خواهد بود طی شش ماه آینده اسنادی را که از طبقه‌بندی خارج می‌شوند، منتشر کند. 💢 در جریان حمله به ساختمان وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، سقوط هواپیمای مسافربری در پنسیلوانیا و برج‌های دوقلو‌(مرکز تجارت جهانی) در ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ حدود سه هزار نفر کشته و تقریبا دو برابر این تعداد نیز زخمی شدند. با فرا رسیدن بیستمین سالگرد حملات تروریستی یازده سپتامبر به شهرهای آمریکا، خانواده‌های قربانیان این حملات به مراجع قضایی فشار آورده‌اند تا ابهامات مربوط به دخالت حکومت عربستان در این حملات را روشن کنند. 💢 حکومت عربستان همواره مشارکت در حملات یا تبانی با هواپیماربایان را تکذیب کرده، ولی این موضوع به محور اصلی شکایت خانواده‌ها در مراجع قضایی نیویورک تبدیل شده است.
♨️ ضرب و شتم و تعلیق داریوش کریمی مجری بی‌بی‌سی! ▪️در حالی که شبکه های معاند جمهوری اسلامی سال هاست خودشان را نماد آزادی بیان می‌خوانند، اما حالا پس از اینکه چند روز قبل داریوش کریمی بر روی آنتن زنده شبکه بی بی سی در سخنانی شرکت مردم ایران در انتخابات ریاست جمهوری آن هم در اوج کرونا را یک نشانه بزرگ برای حمایت گسترده مردم ایران از جمهوری اسلامی خوانده بود، پس از ضرب و شتم توسط برخی از دست اندرکاران این شبکه تا اطلاع ثانوی از اجرای برنامه در این شبکه تعلیق شده است. ▪️ناگفته نماند چند ماه قبل نیز فربد طلایی یکی از کارشناس های شبکه من و تو پس از سخنانی در حمایت از جمهوری اسلامی مورد ضرب و شتم عوامل شبکه من و تو قرار گرفته بود.
🔴 قدرت بازدارندگی حقیقی ایران با فروش و ارسال محموله های سوخت به لبنان دو تحریم را شکست. یکی تحریم آمریکا علیه کشورمان و دیگری علیه لبنان. اگر قدرت نظامی ایران و متحدینش و سابقه برخورد مقتدرانه با کشتی انگلیسی نبود ، آمریکایی ها به هیچ وجه اجازه چنین قدرت نمایی به جمهوری اسلامی نمی دادند. کجاست آن کسی که می گفت : "دنیای فردا دنیای گفتمان هاست نه موشک ها"؟؟ ✍
⭕️ «شرق» با ۸ سال تاخیر: کدخدا خواندن آمریکا توسط روحانی اشتباه بود! این روزنامه طی یادداشتی اذعان کرد: 🔻تاکنون سیاست خارجی ایران از غرب به منطقه برای افزایش قدرت چانه‌زنی تعمیم می‌یافت، اکنون برعکس شده و از طریق منطقه به غرب تعمیم می‌یابد 🔻رئیس دولت قبلی با عدم دقت در «کدخدا» خواندن آمریکا در سیاست جهانی این تصور باطل را در آمریکایی‌ها تقویت کرد که تثبیت جایگاه منطقه‌ای ایران از طریق کاهش تنش با غرب و آمریکا صورت می‌گیرد؛ همین تصویرسازی بعدها منجر به آزردگی روس‌ها، چینی‌ها، اروپایی‌ها، کشورهای عربی منطقه و ترکیه شد.
🎥 💢گزارهء خبری : تظاهرات زنان در هرات تحت کنترل طالبان نترسید نترسید ما همه باهم هستیم!! پ. ن :طالبان اگر طالبان قدیم بود الان همه اینها رو به رگبار بسته بود و نمی توانستند شعار نترسید نترسید سر دهند! 💢تحلیل گزاره در روایات آمده که در آخر زمان بسیاری امور در اختیار خانم ها قرار خواهد گرفت، به نظر می رسد زنها در تمام جهان از سرعت رشد فکری و علمی به مراتب بیشتر از مردها برخوردار هستند و در صحنه های اجتماعی هم حضور فعال‌تری دارند و صحنه هایی مانند این کلیپ، با تمام خطرات آن در افغانستان نشان‌دهنده این است که این روایت در حال تحقق است و حتی در افغانستان هم نمی‌توانند به راحتی خانم ها را صرفا در خانه نگه دارند. حضور اجتماعی زن ها می تواند در ابعاد مختلف شکل بگیرد، در زمینه علمی، مدیریتی، فرهنگی و... اما به این مسئله از دو وجه می توان نگاه کرد، یک نگاه، نگاه هستی شناسانه است یعنی آنچه هست را بررسی کنیم بدون اینکه قضاوتی بکنیم و دوما اینکه نتیجه این واقعیت تا چه اندازه می تواند به آرمان‌ها و ارزش‌ها اسلام کمک کند یا به آن ضربه بزند. از نگاه اول واقعیت این است که روز به روز حضور زنان در جوامع بیشتر می شود، که این قضیه در ایران و حتی کشورهایی مانند افغانستان نیز به عیان قابل مشاهده است، حضور علمی، ورزشی، هنری و... اما از نگاه دوم مسلم است که این افزایش حضور نه تنها در زمینه های اجتماعی، علمی، هنری، فرهنگی و... بلکه در زمینه های ضد فرهنگی، اباحه گری و ترویج فساد نیز پررنگ تر می شود. ✍ سید جلال حسینی
افغانستان - چاپ.pdf
403.6K
پرسمان سیاسی « ویژه تحولات افغانستان »
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴کنایه سریال گاندو به وزارت امور خارجه ظریف درباره نوشتن "سفارت علیا حضرت ملکه بریتانیا" بجای نوشتن "سفارت انگلستان" روی کارت تبعه این کشور
انتشار برای اولین بار: ♨️ سه ضربه کاری سازمان اطلاعات سپاه به MI6 با شکار افسران ارشد اطلاعاتی 1️⃣ - اجی شارما در پوشش کاردار 2️⃣ - جین ماریوت در پوشش معاون سفیر 3️⃣ - شارلوت لوپز وارونه والر (لوتی) در پوشش دبیر دوم سفارت ‏🔺حسین دلیریان خبرنگار و کارشناس مسائل دفاعی‌امنیتی نوشت: "اجی شارما" که در مقعطی در سفارت انگلیس مسئولیت بالایی هم داشته، وظیفه ایجاد یک شبکه دانشجویی با هدف جاسوسی از مراکز خاص و همچنین دستیابی به اطلاعات هسته‌ای کشور را داشت که در تور سپاه گرفتار شد و ناکام ماند، سپاه، تمام تیم جاسوسی او را زیر ضربه برد. ‏▪️بعد از شارما، افسر عالی رتیه‌ای به نام "جین ماریوت" با ماموریت ویژه به ایران اعزام شد اما سازمان اطلاعات سپاه با شناسایی اهداف و انهدام تیم‌اش، بلایی به سرش آورد که به قول انگلیسی‌ها، یکی از بزرگترین شکستهای اطلاعاتی MI6 در ایران توسط ماریوت رقم خورد. ‏▪️اما در مورد سوم، افسر ارشد سازمان جاسوسی انگلیس در ایران که برای جبران گندی که جین ماریوت زده بود به ایران اعزام شد و چنان گندی بالا آورد که در تاریخ ماندگار شد. ▪️لوتی یا همان شارلوت را سپاه جذب کرد و مدتی افسر سپاه شد و چقدر شارلوت،افسر منظم و خوبی بود:) ▪️‏و پایانی/ سازمان اطلاعات سپاه بیش از آنچه که فکرش را می‌کنید، به شما نزدیک است، به MI6 توصیه می‌کنم تمام کارکنان وزارت خارجه انگلیس و MI6 که در سالیان اخیر در ایران تردد کردند را چک کند!
افغانستان، سناریوهای آمریک.mp3
3.68M
⭕ برآورد های احتمالی از سناریوی امریکا برای پسا طالبان 🌐 پرسمان سیاسی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥اربعین لازمم😭😭 ⏪مداحی یک نوجوان، احساسات مخاطبان را در فضای مجازی برانگیخت همزمان با فرا رسیدن اربعین حسینی مداحی یک نوجوان روستایی دهه هشتادی که حکایت از عشق و دلدادگی این نسل به اباعبدالله الحسین(ع) داشت احساسات مخاطبان را در فضای مجازی برانگیخت.
بعد از واقعه عاشورا حدودا ۳۷ هزار نفر در یاری اهل بیت کشته شدند ولی اصلا ارزش کار اون 72نفر رو نداشت.❌ 🔹گروه اوّل بودند همونهایی که روز عاشورا سکوت کردند بعد از شهادت امام همگی قیام کردند تقریباً همه کشته شدند. (5000 نفر) «ولی دیر شده بود.»😔 🔹گروه دوّم بودند. بعد از عاشورا قیام کردند و همگی کشته شدند (حدود 10000 نفر) «امّا دیر شده بود.»😔 🔹گروه سوّم بود که بعد ازجنگ‌های فراوان و کشته شدن حدود 22000 نفر انجام شد گرچه قاتلان امام مظلوم را قصاص کرد «امّا دیر شده بود.»😔 مردمی که در مدینه هنگام خروج امام حسین علیه السلام همراهیش نکردند و مردمی که هنگام ورود امام به کوفه کمکش نکردند. امام سجاد علیه السلام هم استقبال خاصّی از این حرکت‌ها نمی‌کردند. چون دیگه دیر شده بود. 👌خیلی فرق هست بین اون ۷۲ نفری که به موقع به یاری امام‌شون رفتند با این ۳۷۰۰۰ نفری که بعد از شهادت امام، قیام کردند. ⚠️ ما باید مراقب باشیم از امام خودمون عقب نیافتیم.👇 الْمُتَقَدِّمُ لَهُمْ مارِقٌ، وَالْمُتَاَخِّرُ عَنْهُمْ زاهِقٌ وَاللّازِمُ لَهُمْ لاحِقٌ هر که بر ایشان تقدم جوید از دین بیرون رفته و کسى که از ایشان عقب ماند به نابودى گراید.
🏥بانک‌ها و 🏘 مسئله مسكن 🔻مسئله مسكن در حال حاضر يكي از مهم‌ترین مسائل كشور و ازجمله نیازهای اساسی جامعه است که تورم افسارگسیخته 800 درصدی طی هشت‌ساله دولت قبل را در این بخش شاهد بوده‌ایم. بااین‌وجود یکی از مشکلات در حوزه مسکن، بحث تأمین نقدینگی لازم برای اجرای پروژه‌های ساخت انبوه است. وزير محترم راه و شهرسازي كه مسئوليت اصلي حل مشكل مسكن در دولت سيزدهم را دارد، قول داده است كه سالانه یک‌میلیون واحد مسكوني ساخته شود. بانک‌ها می‌توانند نقشي اساسي در تأمین نقدینگی این طرح ملی ايفا كنند و این امر تنها در صورت اصلاح قوانین و رویه‌های بانک‌ها، قابل تحقق است؛ این مراکز همچنان نگاه بنگاه‌داری به حوزه مسکن دارند و وجود هزاران خانه خالی در اختیار بانک‌ها ازجمله مشکلات در این حوزه است. ✳️نكات تحليلي:  1⃣- به‌صورت منطقي و طبيعي، بانک‌ها بايد نقدينگي مازاد جامعه را در قالب سپرده بانکی، جذب و در اختیار تولیدکننده‌ها قرار دهند. بخش مسکن نیز به‌عنوان یک صنعت مادر که می‌تواند نقش بسیار بالایی در تحرک اقتصادی کل کشور داشته باشد در این دسته‌بندی جای دارد؛ بنابراین بانک‌ها موظف به تأمین نقدینگی بخش مسکن نیز هستند. 2⃣- در نظام بانکی معیوب ایران، بانک‌ها به‌جای بانکداری، بنگاه‌داری می‌کنند! یعنی به‌جای اینکه سرمایه‌های مردم را در مسیر صحیح به گردش درآورند، سرمایه‌های مردم را جمع می‌کنند و به‌عنوان اموال بانک شروع به تجارت و کسب‌وکار و درنهایت کسب سود می‌کنند و بخشی از سود خود را نیز به سهامداران می‌دهند؛ موضوعی که درگذشته با انتقاد شدید مقام معظم رهبری مواجه شده و معظم له دستور داده‌اند که بانک مرکزی این مسئله را حل کند. 3- در مورد تعداد خانه‌های خالی بانک‌ها باید این نکته را در نظر گرفت که این تعداد در مقابل آمار چندمیلیونی خانه‌های خالی در کشور، چندان بزرگ به نظر نمی‌رسد ولیکن نمونه‌ای از رویکرد غلط بانک‌هاست. این در حالی است که مدیرعامل هیچ‌کدام از بانک‌های مورد اتهام، داشتن خانه خالی را رد نکرده‌اند و آن را به‌نوعی طبیعی دانسته‌اند. ✳️نکته راهبردی: ✅درحالی‌که بانک‌ها باید با مدیریت منابع مالی خود، بخشی از منابع موردنیاز برای طرح جدید ساخت مسکن را تأمین کنند، با ورود به بنگاه‌داری و سرمایه‌گذاری در خرید مسکن، بر عمق مشکلات این بخش می‌افزایند. انتظار است دولت سیزدهم بتواند اصلاحات ساختاری در نظام بانکی را شروع کند که در سایه آن مسئله بنگاه‌داری بانک‌ها نیز حل شود.
🔻ضرورت برقراری ثبات در افغانستان ✅دو موضوع مهم در بحث تحولات افغانستان وجود دارد که هر دو آن هنوز به نتیجه ملموس نرسیده است؛ 👈اول، موضوع پنجشیر 👈دوم، تشکیل دولت در افغانستان. 🔰گزاره‌های تحلیلی:  1⃣- بر اساس اعلام سخنگوی طالبان، قبل از شروع درگیری‌ها در پنجشیر، به احمد مسعود پيشنهاد چند وزارت، حفظ مقامات محلي پنجشير و خارج نکردن وسايل نظامي از پنجشير داده شده بود. در مقابل احمد مسعود گفته بود که اين موارد موضوع مذاکرۀ جبهۀ مقاومت نيست. احمد مسعود خواهان تشکيل دولت فراگير بنا به تقسيم صلاحیت‌های سياسي از عمودي و تک‌محور به افقي، حفظ ارزش‌های حقوق بشري زنان (تحصيل، شغل و حضور در مقامات بلند حکومتي) و همچنین خواهان حفظ حقوق بشري و تفاوت‌های فرهنگي اقوام در کشور و حفظ حقوق شهروندي افراد جامعه شده بود. 2⃣- واقعیت آن است که احمد مسعود با طرح خواسته‌هایی که اشاره شد، به دنبال افزایش وزن سیاسی در تحولات آینده افغانستان است؛ به همین منظور پیشنهادهایی که از سمت طالبان برای مصالحه صورت گرفته، با مخالفت وی مواجه شده است. 3⃣- طالبان نیز در پنجشیر وضعیت مطلوبی ندارد؛ از یک‌سو این گروه برای تسلط کامل بر افغانستان باید این استان را نیز تصرف کند و از سوی دیگر در صورت کسب عدم موفقیت در تصرف این استان چه از طریق مصالحه و چه درگیری نظامی، با مشکلات عدیده‌ای مواجه خواهد شد. 4⃣- در بحث تشکیل دولت نیز فعلاً توافق خاصی صورت نگرفته است و آنچه از تحولات کنونی استنباط می‌شود، دولتی تک‌محور (با محوریت طالبان)، با حضور ضعیف برخی جریان‌های سیاسی دیگر در افغانستان شکل خواهد گرفت. ✳️گزاره راهبردی: ✅ برون‌رفت از وضعیت فعلی در افغانستان، نیازمند ثبات داخلی در این کشور است؛ سپس در راستای تحقق حقوق عامه، لازم است سایر احزاب و جریان‌ها و حتی مردم در سرنوشت افغانستان دخیل باشند. مطمئناً ایجاد هرج‌ومرج و درگیری و به‌نوعی بی‌ثباتی در این کشور بیش از همه زمینه مداخلات خارجی و حضور گروه‌های تروریستی را فراهم می‌کند و از سویی دیگر مخالفان داخلی را برای مقابله با طالبان منسجم می‌کند و این یعنی تداوم طولانی‌مدت درگیری‌های داخلی و آینده مبهم افغانستان! ✍: محمدرضا فرهادی
⭕️ کاسه‌ای زیر نیم کاسه است؟ ✍️ آمریکا از افغانستان خارج شد نه به‌دلیل طراحی توطئه‌ای برای ایران، روسیه و چین بلکه از آن حیث که نشانه‌هایی از افول قدرت خود را در نظام بین‌الملل احساس کرده و ضروری بود این نشانه‌ها جدی گرفته شود و تا حد امکان مورد مدیریت قرار گیرند. ✍️ اما این افول و زوال قدرت ناشی از تاثیرگذاری جنگ‌های گران ایالات متحده بر بنیان‌های قدرت داخلی بود. رابطه جنگ افغانستان و به‌طور کلی جنگ‌های پس از حادثه ۱۱ سپتامبر با نشانه‌های افول قدرت آمریکا چیست؟ ✍️ نتیجه سیاست بسط بی‌رویه نفوذ و جنگ‌های بی‌پایان به‌ویژه در افغانستان و خاورمیانه پس از حادثه ۱۱سپتامبر، هزینه حداقل حدود ۴/ ۶تریلیون دلار بوده است. اما نکته بسیار مهم این است که این هزینه تقریبا به‌طور کامل از طریق استقراض، تامین مالی شده است (اوراق قرضه و...). بنابراین تاثیر کلان اقتصادی هزینه‌های فدرال در جنگ‌های افغانستان و عراق به افزایش بدهی منجر شد. ✍️ بنابراین بدهی عمومی در حال افزایش و هزینه پرداخت بهره‌های این استقراض‌ها در حال انباشت است. تقریبا یک‌تریلیون دلار از هزینه‌های جنگ از سال ۲۰۰۱ ناشی از بهره همین بدهی‌ها بوده است. حتی با توقف جنگ‌ها، بهره‌ها همچنان در حال انباشت خواهد بود و تا سال ۲۰۳۰ به ۲تریلیون دلار و تا سال ۲۰۵۰ به ۵/ ۶تریلیون دلار خواهد رسید. ✍️ این جنگ‌ها با فرض اتمام آنها همین امروز برای آمریکایی‌ها (با در نظر گرفتن بهره استقراض‌ها) حدود ۱۳تریلیون دلار آب خورده است. تحت تاثیر همین افزایش بدهی و همین‌طور افزایش پرداخت‌های بهره‌ای، نرخ بهره در ایالات متحده نیز افزایش می‌یابد و همین مساله بخش خصوصی و دولتی را درباره هزینه‌کردهای آینده تحت تاثیر قرار می‌دهد. ✍️ بنابراین جنگ افغانستان و عراق باعث از دست رفتن فرصت‌های سرمایه‌گذاری در بخش زیرساخت‌ها و خدمات عمومی شده و افزایش میزان استقراض به عقب‌ماندگی‌های اقتصادی قابل توجهی در آمریکا انجامیده است. بر خلاف تصور رایج پیشین در آمریکا که جنگ راه موثری برای اشتغال‌زایی است، اگر بودجه فدرال صرف آموزش و پرورش، مراقبت‌های بهداشتی و انرژی سبز می‌شد، حداقل ۴/ ۱میلیون شغل دیگر ایجاد می‌کرد. ✍️ بنابراین علت اصلی خروج نیروهای آمریکایی به همین مسائل بنیادی بازمی‌گردد؛ نه طراحی توطئه‌ای از جانب آمریکا علیه رقبای خود. درست است که چین و ایران به‌واسطه همسایگی و روسیه به‌دلیل اهمیت آسیای مرکزی و تاجیکستان در حوزه منافع ملی‌اش از رشد دوباره بنیادگرایی و تروریسم در افغانستان متضررخواهند شد، اما اینها همه از اثرات وضعی خروج نیروهای آمریکایی و خلأ قدرت به وجود آمده است.
🔴تصویر آغشته به خون شهید عشوری از شهدای امنیت کشور از دو شب گذشته تا حالا همه فکر میکنن نقش محمد در گاندو۲ همون شهید عشوری هست اما چند نکته شهید عشوری سال ۹۶ به شهادت رسید و محمد هم داره پرونده های الان رو دنبال میکنه شهید عشوری در چابهار شهید شد ولی شهادت محمد در مهاباد بود نویسنده گاندو ۲هم اعلام کرد محمد شهید نشده و در فصل بعد هست شهید عشوری از نیروهای وزارت اطلاعات هست ولی محمد از نیروهای اطلاعات سپاه پس این دو فرد هیچ ربطی بهم ندارن شادی روح شهید عشوری و سلامتی همه نیروهای امنیتی صلوات🌸
جای خالی مرگ بر آمریکا 🔹تجمعات اعتراضی دو روز اخیر در برخی شهر های افغانستان علیه تحرکات طالبان و پاکستان، اتفاق خوبی است، اما ناقص به نظر می رسد. 🔹در اغلب این اعتراضات، فقط علیه طالبان و پاکستان شعار اعتراض سر می دهند و حال آن که رژیم آمریکا، مسبب اصلی مصیت های دیروز و امروز افغانستان است؛ 🔻چه آن روز که از طالبان در مقابل شوروی حمایت کرد و پای دلار های سعودی و فعالیت های تکفیری را با هدایت سرویس های جاسوسی انگلیس و پاکستان به افغانستان گشود؛ 🔻چه هنگامی که به بهانه طالبان، افغانستان را به مدت بیست سال اشغال و تبدیل به ویرانه کرد؛ چه زمانی که پشت دولت فاسد و غربگرای اشرف غنی ایستاد تا ظرفیت های تشکیل دولت- ملتی مقتدر را نابود سازد؛ 🔻و چه اکنون که پشت ارتش افغانستان را خالی کرده و با تمام تجهیزات نظامی اش، تقدیم طالبان کرده است. 🔹رد پای خیانتی چنین گسترده و عمیق، قابل اغماض و فراموشی نیست. نجات افغانستان، تنها از مسیر اعلام بیزاری نسبت به آمریکا و همه پادو ها و مهره هایش در این کشور می گذرد. "مرگ بر آمریکا" را باید مقدم بر "مرگ بر پاکستان و طالبان" گفت. وگرنه دولت پاکستان بدون اجازه آمریکا آب نمی خورد.
👇اینجا ایران است؛👇 سال ۱۳۹۱ ✅جبهه کفر شامل آمریکا، صهیونیست‌ها، داعش، تکفیری‌ها، سعودی و ترکیه علیه سوریه بسیج شده‌اند. حرم حضرت سکینه ویران شده و قرار است حرمین شریفین حضرت زینب و حضرت رقیه سلام الله علیهما نیز ویران شود. مقاومت در حال شکل‌گیری است. ایران، حزب الله و سوریه هدف سوریه و عراق نیست. هدف ایران و شیعه است. اما و جریان فتنه علیه مقاومت بسیج شده اند. نه تنها شعار، بلکه کارشکنی نیز می‌کنند. 👇اینجا ایران است؛👇 سال ۱۴۰۰ ⛔️آمریکا در راستای فرار خفت بار خود از منطقه، افغانستان را بطرز تحقیرآمیزی ترک کرده است. گروهی که ۲۰ سال پیش آمریکا برای نابودی آن وارد افغانستان شده بود، در یک معامله پنهانی، قدرت را از دست نشانده آمریکا تحویل گرفته است. مردم افغانستان که خسته از ۲۰سال جنگ و اشغال آمریکایی‌ها هستند، تاب مقاومت نداشته و طالبان بدون جنگ و خونریزی افغانستان را تسخیر می‌کند. حالا همه به فکر ثبات و پیشگیری از برادرکشی هستند. آمریکا جنگ شناختی خود را آغاز کرده است.اما آمریکا نمی‌خواهد افغانستان و منطقه آرام باشد. اقدام به تحریک برخی عناصر می‌کند. هدف بی ثباتی در منطقه است. هم زمان در ایران و جریان فتنه حامی مقاومت در افغانستان می‌شوند!! خواهان مداخله نظامی ایران و اعزام نیرو به هرات و پنجشیر هستند! سال ۹۱ را که نه، تمام شعارها و کارشکنی‌های خود را فراموش کرده اند! خب چاره‌ای نیست، دستور از سیا و موساد آمده و باید اجرا کنند! تاریخ بهترین آموزگار است...
🎥 جالبه بدونید که قبل از طالبان، دیوار کشیدن در کلاس های دانشگاه سال ۱۳۶۴ توسط انجمن اسلامی در دانشگاه تهران انجام شد که متوقف شد! افراد زیر از شخصیت‌های برجسته این انجمن بودند: ابراهیم اصغرزاده، عباس عبدی، علی شکوری راد، محسن میر‌‌دامادی، هاشم آغاجری حشمت الله طبرزدی و...☝️☝️
🔰رویکرد طالبان در قبال داعش و القاعده چیست؟ در حالی که داعش هیچ اعتقادی به دیپلماسی و مذاکره ندارد، اما طالبان اخیرا با تشکیل هیئت سیاسی، به مذاکره و دیپلماسی هم روی آورده است. طالبان به شدت مخالف حضور و فعالیت داعش در افغانستان است و اتفاقا در سال‌های اخیر، نیروی اصلی کنترل کننده و مقابله کننده با داعش در افغانستان طالبان بوده است. تفاوت های این دو در چند محور است: ۱. فکری: داعش وهایی است و رویکرد تکفیری تروریستی دارد، اما طالبان حنفی مذهب است و ریشه در تفکر دیوبندیه دارد و قایل به رویکرد تکفیری نیست. ۲. رویکرد مبارزاتی: داعش در مبارزه خود، اولویت را به دشمن قریب یعنی مسلمانان غیر همراه با خود می‌دهد، اما طالبان اولویت مبارزه خود را دشمنان بعید (دشمنان خارجی) می داند۔ ۳. نگرشی نسبت به خلافت: با وجود تأکید هر دو به احیانی خلافت، داعش رویکرد فراملی و جهان شمول به خلافت دارد، اما طالبان رویکرد ملی دارد و صرفا درصدد ایجاد خلافت اسلامی (امارت اسلامی) در افغانستان است. ۴. رویکرد سیاسی: در حالی که داعش هیچ اعتقادی به دیپلماسی و مذاکره ندارد، اما طالبان اخیرا با تشکیل هیئت سیاسی، به مذاکره و دیپلماسی هم روی آورده است. ۵ . عناصر تشکیل دهنده: اکثریت گروه طالبان پشتون‌های افغانستانی هستند، اما داعش متشکل از افرادی با ملیت های مختلف بود. 🔹رابطه طالبان با القاعده چگونه است؟ طالبان و القاعده اگرچه هر دو محصول حمله شوروی به افغانستان هستند، اما تنها در ضرورت مقابله با اشغالگری شوروی با هم اشتراک داشتند. تمام تفاوت هایی که میان داعش و طالبان وجود دارد و در سوال قبلی به آنها پرداخته شد، میان طالبان و القاعده نیز وجود دارد. با این حال، هم‌اکنون طالبان با القاعده ارتباط دارد و اعلام کرد که اعضای القاعده را نه به آمریکا تحویل می‌دهد و نه اجازه می‌دهد که افغانستان به مأمنی برای القاعده تبدیل شود.
گزارش ویژه - 1 - اصلی.pdf
1.81M
حضور مجدد طالبان چشم انداز افغانستان
✳️شیعان افغانستان درچه شرایط و موقعیتی قرار دارند؟ از لحاظ سیاسی حزب وحدت اسلامی و حزب حرکت اسلامی مهمتر‌ین تشکل‌های سیاسی شیعیان افغانستان هستند از نظر مذهبی، غالب مردم مسلمان افغانستان از پیروان مذهب حنفی هستند (بین ۶۵ تا ۷۰ درصد) و پیروان مذاهب دیگر اهل سنت یا وجود ندارند یا اینکه در خفا هستند و کسی به پیروی از این گونه مذاهب شهرت نیافته است. بجز پیروان حنفی، دومین مذهب مردم افغانستان، مذهب شیعه است که حدود ۲۰ درصد جمعیت افغانستان را شامل می‌شود. عمده جمعیت شیعیان افغانستان را هزاره‌ها و سادات تشکیل می‌دهند. - به لحاظ جغرافیایی، در مناطق مرکزی افغانستان موسوم به "هزاره‌جات" مستقر هستند که ولایات بامیان و دایکُندی بخشی از این منطقه است و همچنین بیشتر مساحت ولایات میدان، غَزنی، سَرپُل، غور و پَروان را در برمی‌گیرد. - به لحاظ قومی هزاره هستند و از نظر جمعیتی در اقلیت هستند.( ۲۰ درصد ) - از لحاظ سیاسی حزب وحدت اسلامی و حزب حرکت اسلامی مهمترین تشکل‌های سیاسی شیعیان افغانستان هستند که هر دو بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تأسیس شدند و در تقویت موقعیت سیاسی شیعیان در افغانستان تأثیر خوبی داشتند. - با این حال، شیعیان در همه ادوار تاریخی، به ویژه بعد از تشکیل دولت طالبان و سرنگونی آن، هموار مورد ستم و تجاوز واقع شده‌اند.
🔥اگر‌نظام‌به‌حرف‌اصلاح‌طلبان‌گوش‌کرده‌بود❗ 🔻سال ۶۹ همزمان با حمله آمریکا به عراق، بزرگان اصلاح‌طلب، به رهبر‌انقلاب فشار می‌آورند که ایران در حمایت از با آمریکا در خلیج‌فارس وارد جنگ شود!! البته رهبری اجازه ندادند کشور در این دام بیفتد. 🔻سال ۷۷ بعد از شهادت دیپلمات‌های ایرانی در مزار شریف، شورای عالی امنیت ملی به ریاست ، تصمیم به «حمله نظامی» به افغانستان و جنگ با طالبان گرفت. اما رهبر انقلاب این جنگ را دام آمریکایی دانسته و مانع ورود ایران در باتلاقی شدند که قبلاً شوروی و بعداً آمریکا در آن فرورفتند و با خفت گریختند. ۳- در سال ۸۰، پنج‌ روز قبل از سقوط ، ناگهان اصلاحطلبان سازمان مجاهدین انقلاب که در آن زمان در مجلس هم قدرت بالایی داشتند، نظام را به مذاکره با طالبان فراخواند!! همان طالبانی که قبلاً حکم جنگ با آن را داده بودند!! 🔻در جریان حمله داعش به سوریه، از هاشمی رفسنجانی و احمدی نژاد گرفته تا سران جریان اصلاحات و ... حمایت ایران از دولت قانونی سوریه در برابر داعش را اشتباه می خواندند و کار اسد را در سوریه تمام شده دانسته و آینده سوریه را از آن داعش می دانستند؛ تا جاییکه در سال ۹۵ ، نظام را به مذاکره با داعش را فراخواند!! 🔸پ.ن۱: واقعا اگر نظام اسلامی زیر بار این پیشنهادات خطرناک و ابلهانه می رفت، چه بلایی بر سر ایران و منطقه آمده بود؟ 🔸پ.ن۲: آیا نباید به فشار ناگهانی مخالفان داخلی و خارجی محور مقاومت در منطقه به نظام برای ورود نامعقول به باتلاق افغانستان با شعار دفاع از مشکوک بود؟ چرا جریان اصلاح طلب همیشه به طرف منافع آمریکا یقه‌درانی می کند؟ آیا اینها وطن ندارند؟ 🔸پ.ن۳: سابقه عملکرد نظام اسلامی در منطقه از جمله عراق و سوریه و حتی افغانستان نشان می دهد که هیچ جا بدون درخواست رسمی و قانونی کمک از طرف مقابل وارد کمک نشده و هیچ جا شتابزده عمل نکرده و تقریبا بعد از مدتی سر رشته معادلات را به نفع همه مردم منطقه در دست گرفته است. حتی در شرایط زهرآگینی که آمریکا مردم و حرم‌های آسمانی نجف و کربلا را مستقیما هدف گرفته بود، جمهوری اسلامی هرگز هیجانی عمل نکرد اما در مدت معینی با کمک به ملت عراق کمر آمریکا را شکست. 🔸پ.ن۴:در جریان پنجشیر و افغانستان هم همه خواهند دید که نظام اسلامی با تدبیر و دلسوزی، نقش موثری در تغییر صحنه به نفع مردم مظلوم افغانستان و دفع تجاوزگران ایفا خواهد کرد. هرچند ظاهراً مزدوران غرب از همین می ترسند و تلاش می کنند یا ایران را وارد باتلاق جنگ کنند و یا تنش و درگیری‌های بین‌الافغانی را به داخل ایران بکشند! به همین دلیل تجمعات و تحرکات اخیر دوقطبی طالبان-احمدمسعود در ایران شدیدا محل تامل و هوشیاری است. ✍حمیدرضا ابراهیمی
⭕️ انتصابی دقیق در وزارتخانه جنجالی 🔺️طی حکمی از سوی عبدالملکی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، حامد فروزان به سمت نایب رئیس ستاد جذب و ارتقای منابع سرمایه انسانی قرارگاه رفاه مردم منصوب شد. قرارگاه رفاه مردم برای بهره گیری از ظرفیت متنوع و گسترده نخبگان و کارشناسان در این وزارتخانه تشکیل شده است. برخی از منابع خبری انتظار دارند تشکیل این قرارگاه و حضور حامد فروزان مقدمه ای بر تغییرات بیشتر در هیات مدیره شرکتهای تابعه وزارت کار به خصوص شرکتهای پتروشیمی باشد، مخصوصا برخی از شرکتهای شستا و زیرمجموعه های صندوق بازنشستگی کشوری که حواشی بیشتری داشتند، با این حال گفته می شود بسیاری از این افراد در حال رایزنی برای ادامه فعالیت خود در شرکتهای پتروشیمی هستند.
🔰 محمد حسن آخوند، رئیس دولت طالبان کیست؟ 🔹گروه طالبان بعد از ۲۴ روز از ورود نظامیان این گروه در کابل، روز سه شنبه ۱۶ سنبله، محمد حسن آخوند را به عنوان رئیس‌الوزرا یا نخست‌وزیر اعلام کرد. 🔹محمد حسن آخوند در رژیم قبلی گروه طالبان، در دهه ۹۰ میلادی، سمت وزارت خارجه را بر عهده داشت. 🔹بعد از سقوط رژیم طالبان در سال ۲۰۰۱، محمد حسن آخوند رئیس شورای رهبری گروه طالبان بوده است. 🔹در بیشتر از دو سال گذشته که گفت‌وگوهای آمریکا با گروه طالبان دوحه قطر آغاز شد و چهره‌های تاثیرگذار این گروه در برابر دوربین‌های رسانه‌ها قرار گرفتند، حسن آخوند در این گفت‌وگو‌ها حضور نداشت و اعلام اسم او به عنوان سرپرست نخست وزیر غیرمنتظره بود. 🔹گفته می‌شود او بیشتر از اینکه فرد مذهبی باشد، سیاسی است و به دلیل اینکه ریاست شورای رهبری گروه طالبان را در دست داشته، در امور نظامی هم تاثیرگذار است. او در میان گروه طالبان از احترام بیشتری برخوردار است. 🔹محمد حسن آخوند، متولد ولایت قندهار خاستگاه گروه طالبان است و از قوم پشتون و شاخه درانی است. 🔹او از چهره‌های نزدیک به ملا محمد عمر، رهبر پیشین گروه طالبان بود و گفته می‌شود که اکنون هم با ملا هبت‌‌الله رهبر فعلی نزدیک است. در دهه نود میلادی، او به عنوان معاون وزیر خارجه طالبان کار می‌کرد. 🔹سرپرست نخست‌وزیر طالبان در فهرست تحریم‌های آمریکا قرار دارد. در این فهرست از او به عنوان مشاور و دستیار نزدیک رهبر طالبان یاد شده است. 🔹گفته می‌شود او حدود هفتاد سال سن دارد.
♦️ چین چه روابطی با طالبان می‌خواهد؟ 🔹 چین پیش از تسلط طالبان بر افغانستان نیز با این گروه به مذاکره می‌پرداخت. سیاست‌گذاران حزب کمونیست با علم به برتری طالبان نسبت به دیگر طوایف و گروه‌ها، پیش‌تر غلبه این گروه را به صورت غیررسمی مورد پذیرش قرار داده بودند ولی هم‌چنان تا شناسایی رسمی و روابط مطلوب فاصله‌ وجود دارد تا مطلوبیت‌های پکن محقق شود. 🔸 نه بازار افغانستان، با توجه به جمعیت گسترده روستایی و فقدان رشد شهرنشینی، فی‌نفسه اهمیتی راهبردی برای کالاها و خدمات چینی دارد و نه منابع طبیعی آن در زنجیره تأمین کالاها یا فناوری‌های نو در سیاست‌گذاری‌های جدید چین، جایگاه اساسی دارد. بنابراین مهم‌ترین اولویت‌های چین درباره افغانستان، نه اقتصادی بلکه سیاسی است. 1️⃣ ملاحظات سین‌کیانگ با توجه به اینکه نگرش ایدئولوژیک طالبان در کنار سلفی‌گری با نوعی ناسیونالیسم نیز همراه است، پکن نگران تقویت گرایش‌های تجزیه‌طلبانه در مسلمانان مناطق اویغورنشین می‌باشد. گرایش چین به آن است که هیچ‌یک از طرفین در امور داخلی یکدیگر مداخله نورزند و از اظهار نظر در مورد وضعیت شهروندان‌ دو کشور اجتناب کنند. 2️⃣ امنیت پروژه «یک کمربند، یک جاده» اولویت مهم در روابط مورد نظر چین با طالبان، ثبات سیاسی در افغانستان و امنیت در محدوده ژئوپلتیک فراتر از آن، از آسیای میانه در شمال تا خلیج فارس در جنوب است. پکن می‌داند که افغانستان در یک شرایط بی‌ثبات، زمینه‌ساز گسترش تروریسم و ناامنی به فراتر از مرزهای این کشور خواهد شد. در موقعیتی که همه همسایگان افغانستان، به جز هند در مسیر این پروژه قرار دارند، جلوگیری گسترش فعالیت گروه‌های تکفیری به همسایگان، اهمیتی ضروری می‌یابد. ✅ نیازمندی طالبان به شناسایی رسمی و مبادلات تجاری در شرایطی که هنوز تحت تحریم قرار دارد گفتگو را برای سیاست‌مداران چینی تسهیل می‌کند ولی احتمالاً برخی اختلافات درونی را میان گروه طالبان و به‌ویژه با شبکه حقانی که خارج از مرزهای افغانستان فعال است، افزایش دهد.