⛔️تقاطع خاتمی و احمدی نژاد در کلیسا
به گزارش ایندیپندت فارسی
محمود احمدی نژاد روز گذشته جمعه ۲۴ دیماه ۱۴۰۰ در استانبول، ساعاتی قبل از بازگشت از سفر دو روزه خود، در کلیسای ارتدوکس فنرروم پاتریک حاضر شد و با اسقف این کلیسا دیدار کرد. او گفت که به این کلیسا آمده است تا پیام وحدت بین ملتها را اعلام نماید. احمدینژاد خطاب به اسقف این کلیسا اظهار داشت که از نظرش کلیسا و مسجد و کنیسه یکی ست. جایی ست که خدا پرسیتیده میشود و اثر پرستش خدا در زندگی دوستی بین انسانها و مهربانی و عدالت است.
رئیسجمهوری سابق ایران در این دیدار با انتقاد از رهبران مذهبی گفت وقتش است همه دست به دست هم بدهیم و یک بازگشت بزرگ را به پیام حقیقی پیامبران شکل بدهیم. او گفت که متاسفانه عده ای به جای اینکه مردم را به دین دعوت کنند به نام دین مردم را به سمت خودشان دعوت میکنند.
در این دیدار اسقف کلیسای فنر روم پاتریک ضمن تشکر از احمدی نژاد برای حضورش در کلیسا گفت که میخواهد از «محمد خاتمی» که از او با عنوان «پرفسور خاتمی» یاد کرد و همچنین از همسر خاتمی نیز تشکر کند. او گفت که خاتمی و همسرش در خیلی از موارد به ما نزدیکند و کمک میکنند. اسقف کلیسای فنر روم پاتریک افزود آنها بسیاری از ادیان را میشناسند و علاوه بر شناختن، احترام هم برای آنها قائل هستند.
اسقف کلیسای فنرروم پاتریک اظهار داشت که همسر محمد خاتمی مشاور حقوقی کلیساست.
در این هنگام آقای احمدی نژاد گفت: «استاد خاتمی استاد من هم هستند.» او سپس حرف خود را تصحیح کرد و افزود «استاد معنوی»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شاه از کشور رفت تا خون کسی ریخته نشود!
این دروغ فرح پهلوی در مستند منوتو است
تصاویری ببینید از دوران گل و بلبل قبل انقلاب
🔞اگر بیماری قلبی دارید به هیچ وجه این ویدیو توصیه نمیشود ؛ برای افراد زیر ۱۸ سال ممنوع
بعد از روی کار امدن اقای رییسی اصلاح طلب ها رویه ای بسیار خبیثانه بکار گرفته اند و ان اینکه کارگران، کارمندان، معلمان، بازنشستگان و... اقشار مختلف را که طی ۸ سال گذشته ساکت و ارام بودند تحریک به اعتصاب و اعتراض می کنند تا اگر دولت به سمت پول پاشی رفت لجام تورم گسیخته شود و اصلاحچیها خود را بعنوان منجی جا بزنند و اعلام کنند فکر وکمک ما بود که اعتراض را مطرح کردیم و بانی اضافه شدن حقوق ماییم و از طرفی تورم بوجود امده را دستمایه تخریب دولت رییسی قرار دهند و اگر دولت به خواسته های انان پاسخ نداد و یا خدای نکرده برخورد پیش امد بعنوان پیراهن عثمان از ان بهره برداری سیاسی کنند و در هر صورت خود را حامی مردم جا بزنند و رغیب را تخریب کنند و خدمت رسانی وحل مشکلات با با اخلال مواجه کنند.
🔰 موشک های یمنی و برج های شیشه ای ابوظبی
📝 یعقوب ربیعی
♨️ چند روز قبل یمنیها طی پیامی به امارات که ظاهراً واسطه آن عمانیها بودند و تذکر داده بودند که ادامه دخالت آنها در یمن قطعاً با جواب سنگین یمنیها مواجه خواهد شد. البته این تهدید صرفاً در قالب دیپلماسی پنهان باقی نمانده و روزنامه المیسره هم به این موضوع پرداخت و نوشت که صنایع نفتی امارات و برج های شیشهای ابوظبی به زودی فرو خواهند پاشید. لذا حرکت امروز یمنی ها را از چند نگاه میتوان تحلیل نمود:
1⃣ - از روز اول، ورود اماراتیها به این جنگ به معنای شکست قلمداد می شد؛ چونکه حدود ۹۰ درصد جمعیت امارات را افراد غیربومی تشکیل میدهند که برای معیشت و تجارت به امارات آمدهاند و هیچ انگیزهای برای دخالت در این جنگ ندارند.
2⃣ - از سویی اماراتیها در سالهای گذشته توانسته اند رتبه ۱۳ جهانی را در سرمایه گذاری خارجی کسب کنند. این کار باعث شده بود که غربی ها بهشت اقتصادی غرب آسیا را به امارات بدهند و قطعاً ادامه تنش بر این سرمایه گذاری تاثیر خواهد گذاشت.
3⃣ - اقتصاد امارات به صنعت توریسم وابسته است، اماراتیها در سال ۲۰۲۰ دویست میلیارد درهم از صنعت توریسم درآمد داشتند و ۷۵۰ هزار شغل آنها وابسته به این صنعت است لذا هر تنشی موجب خواهد شد که اقتصاد شنی این امارت ها فرو بریزد.
4⃣ - اماراتی ها در چند سال گذشته فریب ناتوی عربی ترامپ و ایجاد پیمان و اتحاد با صهیونیستها را خوردند و ضربه امروز یمنی ها باید آنها را از هیپنوتیزم ترامپیسم و صهیونیسم بیدار کند. امنیت با صهیونیستها و ترامپیست ها ساخته نمی شود.
5⃣ - و نکته آخر اینکه امروز موازنه قوا به نفع انقلابیون یمن تغییر کرده است. اماراتیها و سعودی ها دیر یا زود باید بدانند که باید انقلابیون و مردم یمن را به عنوان صاحبان و حاکمان اصلی یمن به رسمیت بشناسند.
👌 قطعاً این بشارت رهبر معظم انقلاب مبنی بر به خاک مالیدن پوزه آل سعود به زودی محقق خواهد شد و یمن سرزمین مدفون گاه آرزوهای شیوخ سعودی و اماراتی خواهد شد.
🔹حمله به ابوظبی و اثرات راهبردی آن
✍ علیرضا تقوینیا
🔸️بالاخره پس از مدت ها صبر توام با هشدار نیروهای یمنی ، ابوظبی پایتخت امارات هدف حمله پهپادهای انصارالله قرار گرفت .
🔸️بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط منابع رسمی اماراتی ، چند فروند پهپاد مخازن سوخت فرودگاه ابوظبی را بمباران کرده اند .
🔸️این حمله یک دستاورد بزرگ برای نیروهای یمنی به شمار می رود و چند اثر راهبردی دارد .
1️⃣ هواگردهای یمنی برای چندمین بار توانسته اند با طی مسافت حدود ۱۳۰۰ کیلومتری (از مناطق تحت کنترل دولت نجات ملی ) چند نقطه از ابوظبی پایتخت امارات را هدف قرار دهند؛ بی شک این اقدام نشان از قدرت تکنولوژیکی و عملیاتی ارتش یمن دارد .
2️⃣ امارات مجهز به پیشرفته ترین سیستم های پدافندی غربی و شرقی است ؛ به عبارت دیگر هم آخرین تکنولوژی غربی را در اختیار دارد و هم روسیه سیستم پیشرفته پانتسیر خود را به این امیرنشین کوچک فروخته ، لکن به هیچ وجه نتوانسته مانع از در امان نگاه داشتن کشورش از گزند نیروی هوایی انصارالله شود.
3️⃣ دقت پهپادهای یمنی نیز بدون تعصب جای تحسین دارد . فرودگاه ابوظبی و منطقه صنعتی آن هدف حملات موفق قرار گرفته و در حالی که رادارهای اماراتی اصلا متوجه حضور آنها نگشته اند و هشدار حمله هوایی نیز صادر نشده است.
4️⃣ به نظر می رسد پهپادهای یمنی از هدایت هوشمند غیر فعال یا پسیو استفاده می کنند و به همین جهت سامانه های جنگ الکترونیک اماراتی نتواسته اند آن را رهگیری کنند .
5️⃣ رخداد امروز بار دیگر شکست تکنولوژی های پیشرفته دنیا را در برابر قدرت تکنولوژیکی محور مقاومت به رهبری ایران ثابت کرد .
6️⃣ راقم این سطور در گذشته نیز هشدار داده بود که برقراری رابطه امارات و رژیم صهیونیستی هزینه گزافی را برای ابوظبی و محمد بن زاید خواهد داشت و نیروهای مقاومت دیگر امارات را به عنوان یک کشور عادی عربی و اسلامی به رسمیت نمی شناسند .
7️⃣ پس از قدرت نمایی نیروی دریایی انصارالله در توقیف یک کشتی اماراتی ، ضربه راهبردی امروز نیز علاوه بر شکستن وجهه امارات و حامیان آن ، بورس این کشور را نیز تحت تاثیر قرار داده و در صورت تجدیدنظر نکردن محمد بن زاید در سیاست های بلندپروازانه اش ، هزینه های گزاف تری نیز در آینده برای این امیرنشین کوچک ایجاد خواهد شد.
8️⃣ نکته جالب اینجاست که امارات خود را در پناه رژیم صهیونیستی قرار داده بود تا امنیتش را تامین کند ، اما آنچه که مشاهده میشود خلاف انتظار شیوخ آل نهیان است.
9️⃣ اقدام امروز ارتش یمن بدون تردید در جبهات میدانی شبوه نیز اثر خواهند گذاشت ؛ زیرا نیروهای العمالقه که وابسته به امارات هستند در روزهای گذشته با پشتیبانی هوایی ائتلاف متجاوز توانسته بودند ۳ شهرستان بیحان ، عیسلان و العلم را تصرف کنند . اگر امارات تحت فشار انصارالله قرار گیرد، مطمئنا حملات هوایی و حمایت خود از نیروهای جنوبی را متوقف می کند و ارتش یمن مجددا با فشار کمتری برای آزادسازی مجدد این ۳ شهرستان روبرو خواهد بود .
🔸️شیوخ اماراتی لازم است ملتفت باشند که هزاران میلیارد سرمایه گذاری و سالها تلاش برای ساختن دبی به عنوان یک هاب تجاری و گردشگری در اندک مدتی با چند موشک و پهپاد یمنی می تواند بر باد رود .
📌لزوم مراقبت از قدرت «اراده» ایران
✍سعدالله زارعی
🔰چندی قبل «رابین رایت» در روزنامه نیویورکر نوشت:
«کنت مککنزی فرمانده نیروهای آمریکا در خاورمیانه به من گفت درسهایی که از [حمله ایران به] عینالاسد گرفتیم این است که موشکهای ایران نسبت به برنامه هستهایاش به تهدید قریبالوقوعتری تبدیل شدهاند. در عینالاسد، موشکهای ایران تقریباً به همان جایی خوردند که آنها میخواستند بخورد. حالا این موشکها میتوانند بهگونهای مؤثر به نقاط مختلفی در گستره و عمق خاورمیانه اصابت کنند. اصابتشان به نقاط مختلف دقت زیادی دارد».
آنچه نویسنده مشهور نیویورکر از مککنزی فرمانده نیروهای تروریست آمریکا در غرب آسیا -که چند روز پیش بازنشسته شد-
نقل کرد، تصویر واقعی آمریکا از قدرت نظامی ایران است. کما اینکه در همین زمان «آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا» هم در گزارشی نوشت ایران در حال حاضر یکی از برترین تولیدکنندگان موشک جهان و زرادخانه آن بزرگترین و متنوعترین زرادخانه در خاورمیانه است. درخصوص این موضوع نکاتی وجود دارد:
1- اعتراف به قدرت نظامی ایران از سوی مقامات نظامی آمریکا بیانگر آن است که منطق و میدان قدرت در غرب آسیا تغییر کرده است. ...
🔻ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/234540
حرف روز
✅فدائیان اسلام و انقلاب اسلامی
27 دیماه مصادف با سالروز شهادت نواب صفوی و دو تن از یارانش در سال 1334 است. بهجرئت میتوان گفت که اقدامات فدائیان اسلام به رهبری نواب صفوی، در اوج خفقان پهلوی، تأثیر زیادی بر شکلگیری انگیزههای انقلابی در مردم داشت. چنانکه مقام معظم رهبری فرمودند: «اولین جرقههای انگیزش انقلابی اسلامی بهوسیله نواب در من به وجود آمد و هیچ شکی ندارم که اولین آتش را در دل ما نواب روشن کرد». فداییان اقدامات بسیاری در کارنامه انقلابی خود دارند که تأثیرات زیادی در حرکت مبارزاتی مردم ایران داشت؛
نکات تحلیلی:
1⃣- ناکام گذاشتن اقدامات انحرافی علیه اسلام و تشیع؛ در شرایط بعد از سال 1320، فضایی در کشور به وجود آمد که برخی از گروههای ضد اسلام و تشیع نیز از این فرصت برای ضربه زدن و انحراف در مبانی دینی ملت ایران استفاده کردند. «احمد کسروی» ازجمله افرادی بود که خط معارض و مهاجم علیه اسلام تشیع را دنبال میکرد. کتاب «شیعی گری» این فرد، به روحانیت، مقدسات اسلامی، پیشوایان مذهب تشیع و امامان بهحق و معصوم علیهمالسلام حمله میکرد و در کتابهای صوفیگری، بهاییگری، مادیگری و حتی تاریخ مشروطیت، مقدسات دینی و روحانیت موردحمله قرار گرفت. علاوه بر مکتوبات نگارش یافته در پاسخ مبنایی به شبهات و اشکالات این کتب از سوی علمای آن زمان، نواب صفوی برای منصرف کردن کسروی از این خط انحرافی، به منزل وی مراجعه کرد؛ اما او از رویه خود کوتاه نیامد تا اینکه یکی از یاران نواب بنام امامی، در 20 اسفند 1324، کسروی را به قتل رساند. خبر اعدام انقلابی کسروی در همهجا منتشر شد و مردم مسلمان را غرق در شادی و سرور نمود.
2⃣- کمک به راهیابی اعضای جبهه ملی به مجلس؛ بعد از سال 1327 جنبش ملی شدن صنعت نفت به اوج خود رسید و فعالیت گروههای مخالف رژیم علنی شد. رژیم استبدادی شاه برای حذف پای اقلیت مخالف از مجلس، توسط «هژیر» دست به تقلب در انتخابات زد و آیتالله کاشانی را به بهانه دست داشتن در ترور شاه، به لبنان تبعید کرد. فداییان اسلام «هژیر» را اعدام انقلابی کرد و با نامزد نمودن آیتالله کاشانی و مصدق، گروه اقلیت دوباره به مجلس راه یافت
3⃣ حذف انقلابی مخالف بزرگ ملی شدن صنعت نفت؛ رزمآرا، نخستوزیر شاه و دستنشانده انگلستان، مخالف سرسخت ملی شدن صنعت نفت بود. در 16 اسفند 1329 خلیل طهماسبی او را از سر راه برداشت. این اقدام انقلابی چنان وحشتی در دل رژیم انداخت که در نتیجه آن، مصدق با انتخاب مجلس نخستوزیر شد.
✍#مصطفی_برزکار
🔴غارت دو میلیارد گرم طلا!
🔻شاه و فرح هنگام فرار ۳۸۴ چمدان جواهرات قیمتی را از ایران خارج کردند!
🔻فقط تاج شاهنشاهی با ۳۳۸۰ قطعه الماس و ۵۰ قطعه زمرد، ۳۶۸ مروارید داشت!
🔻خلاصه شاه حدود ۱۰۰ میلیارد دلار از اموال مردم را از ایران دزدید!
معادل دو میلیارد گرم طلا!!
معادل ۵۷ سال یارانه ۸۰ میلیون نفر!!!
مدافعان #پهلوی معنای شرم را می فهمند؟!
✍دکتر ابراهیمی
🔴روایت مرحومه مرضیه دباغ از رساندن خبر #فرار_شاه به امام خمینی(ره):
♦️ ﺭﻭﺯﻱ ﻛﻪ ﺷﺎﻩ ﺍﺯ ﺍﻳﺮﺍﻥ ﻓﺮﺍﺭ ﻛﺮﺩ، ﻣﻦ ﺩﺭ ﻓﺮﺍﻧﺴﻪ ﺩﺭ ﺧﺪﻣﺖ ﺣﻀﺮﺕ ﺍﻣﺎﻡ ﺧﻤﻴﻨﻲ (ﺭﻩ) ﺑﻮﺩﻡ.
♦️ﺍﻧﻌﻜﺎﺱ ﺧﺒﺮ ﻓﺮﺍﺭ ﺷﺎﻩ ﺩﺭ ﺗﻤﺎﻡ ﺧﺒﺮﮔﺰﺍﺭﻱﻫﺎ ﻭ ﺭﻭﺯﻧﺎﻣﻪﻫﺎﻱ ﺁﻥ ﺭﻭﺯ ﻣﻄﺮﺡ ﺩﻧﻴﺎ ﭘﻴﭽﻴﺪ ﻭ ﻫﻤﻪ ﻣﺎ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻭﺟﺪ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﺑﻮﺩ؛ ﺑﻪ ﻫﻤﻴﻦ ﺩﻟﻴﻞ ﺑﺮﺍﻱ ﺭﺳﺎﻧﺪﻥ ﺍﻳﻦ ﭘﻴﺎﻡ ﺑﻪ ﺣﻀﺮﺕ ﺍﻣﺎﻡ (ﺭﻩ)، ﻟﺤﻈﻪ ﺷﻤﺎﺭﻱ ﻣﻲﻛﺮﺩﻳﻢ ﭼﻮﻥ ﺗﺼﻮﺭﻣﺎﻥ ﺍﻳﻦ ﺑﻮﺩ ﻛﻪ ﺷﻨﻴﺪﻥ ﺍﻳﻦ ﺧﺒﺮ ﺑﺮﺍﻱ ﺍﻳﺸﺎﻥ ﻧﻴﺰ ﺧﻮﺷﺤﺎﻝ ﻛﻨﻨﺪﻩ ﺍﺳﺖ.
♦️ﺑﻨﺪﻩ ﺑﺎ ﻫﻤﻴﻦ ﺗﺼﻮﺭ ﺧﺪﻣﺖ ﺣﻀﺮﺕ ﺍﻣﺎﻡ (ﺭﻩ) ﺭﻓﺘﻢ ﻭ ﺑﻪ ﺍﻳﺸﺎﻥ ﮔﻔﺘﻢ: ﺁﻗﺎ، #ﺷﺎه_ﺭﻓﺖ!
♦️ﺑﻪ ﺭﻏﻢ ﺗﺼﻮﺭ ﻣﻦ، ﮔﻔﺘﻦ ﺍﻳﻦ ﭘﻴﺎﻡ ﺩﺭ ﻧﮕﺎﻩ ﭘﺮ ﻣﻌﻨﺎ ﻭ ﭼﻬﺮﻩ ﺁﺭﺍﻡ ﺍﻣﺎﻡ، ﻫﻴﭻ ﺗﻐﻴﻴﺮﻱ ﺑﻪ ﻭﺟﻮﺩ ﻧﻴﺎﻭﺭﺩ ﻭ ﺍﻳﺸﺎﻥ ﺑﺎ ﺁﺭﺍﻣﺶ ﻫﻤﻴﺸﮕﻲﺷﺎﻥ ﻓﺮﻣﻮﺩﻧﺪ :ﺧُﺐ!
ﻭ ﻫﻴﭻ ﺍﻇﻬﺎﺭ ﻧﻈﺮﻱ ﺩﻳﮕﺮﻱ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺑﺎﺭﻩ ﻧﻜﺮﺩﻧﺪ.
♦️ﻣﻦ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﺭﻓﺘﺎﺭ ﺍﻣﺎﻡ (ﺭﻩ) ﺟﺎ ﺧﻮﺭﺩﻡ؛ ﺍﻣﺎ ﺩﺍﻧﺴﺘﻢ ﺍﻳﻦ ﺳﺨﻦ، ﻧﺸﺎﻥ ﺩﻫﻨﺪﻩ ﺁﻥ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺍﻣﺎﻡ ﺧﻤﻴﻨﻲ (ﺭﻩ) ﺑﻪ ﺭﻓﺘﻦ ﺷﺎﻩ ﻳﻘﻴﻦ ﻛﺎﻣﻞ ﺩﺍﺷﺘﻨﺪ ﻭ ﺍﮔﺮ ﺍﺗﻔﺎﻗﻲ ﻏﻴﺮ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﻣﻲﺍﻓﺘﺎﺩ ﺑﺎﻳﺪ ﺗﻌﺠﺐ ﻣﻲﻛﺮﺩﻳﻢ.
♦️ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺍﻧﺘﺸﺎﺭ ﮔﺴﺘﺮﺩﻩ ﺍﻳﻦ ﺧﺒﺮ، ﺧﺒﺮﻧﮕﺎﺭﺍﻥ ﺭﺳﺎﻧﻪﻫﺎﻱ ﻣﺤﻠﻲ ﻭ ﺭﺳﻤﻲ ﻓﺮﺍﻧﺴﻪ ﺑﺮﺍﻱ ﺩﺭﻳﺎﻓﺖ ﺍﻇﻬﺎﺭ ﻧﻈﺮ ﺍﻣﺎﻡ ﺧﻤﻴﻨﻲ (ﺭﻩ) ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﻓﺮﺍﺭ ﺷﺎﻩ، ﭘﺸﺖ ﺩﺭ ﺑﻴﺖ ﺍﻳﺸﺎﻥ ﺟﻤﻊ ﺷﺪﻩ ﺑﻮﺩﻧﺪ؛ ﻭﻗﺘﻲ ﺍﻳﻦ ﻣﻮﺿﻮﻉ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺍﺳﺘﺤﻀﺎﺭ ﺍﻣﺎﻡ ﺭﺳﺎﻧﺪﻳﻢ، ﺍﻳﺸﺎﻥ ﺍﻋﻼﻡ ﻧﻈﺮ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺭﺍﺑﻄﻪ ﺑﺎ ﻓﺮﺍﺭ ﺷﺎﻩ ﺑﻪ ﺳﺎﻋﺖ 5 ﺑﻌﺪﺍﺯﻇﻬﺮ ﻣﻮﻛﻮﻝ ﻛﺮﺩﻧﺪ.
PTT-20220117-WA0053.opus
792.9K
چرا دُبی هدف قرار نگرفت ؟
🔸️ کشته شدن نیروی کار خارجی چه تاثیری بر امارات خواهد داشت ؟
🔸️ اهمیت حملات امروز چه بود ؟
🔸️سیاست خارجی امارات را چه کسی تعیین می کند ؟
برای پاسخ به سوالات بالا این فایل صوتی را گوش کنید
🔰 #پیشنهاد_مطالعه | بیانات حضرت آیت الله خامنهای در خطبههای نماز جمعه تاریخی ۲۷دیماه۹۸
🔍 بخوانید👇
https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=44695
این سخنان و القای اینکه اگر دولت روحانی هم سرکار بود، درآمد نفت افزایش یافته بود(!) در حالی است که آقای نوبخت رئیسسازمان برنامه و بودجه، سال گذشته گفته بود «شدیدترین مرحله تحریم نفت در برابر غذا بود، اما الان در شرایطی هستیم که این بیانصافها و دژخیمان حتی برای غذا و دارو اجازه فروش یک قطره نفت را نمیدهند و اگر هم بهفروش میرسد، امکان تبادل مالی نباشد».
البته همین آقای نوبخت،۲۴ تیر ۹۵ هنگام بزک کاری برجام ادعا کرده بود: «اگر برجام نبود، امروز باید نفت در برابر غذا را تحمل میکردیم»!
یادآور میشود بیژن زنگنه وزیر نفت هم ۲۸ خرداد ۹۸ در مجلس گفته: «امروز، هیچ نفتی نمیتوانیم بفروشیم، حتی اگر بفروشیم، پولش را نمیتوانیم بیاوریم».
همچنین محمد جواد ظریف سه سال قبل در پاسخ خبرنگار روزنامه سوئیسی تاگس انسایگر که پرسید «صادرات نفت ایران از 2.5 میلیون بشکه در روز به بیش از یک میلیون کاهش یافته؛ آیا این در دراز مدت کافی است؟»، گفته بود «خیر، این کافی نیست و کمتر از میزانی است که ما در دوران تحریمهای سازمان ملل و قبل از توافق (برجام) می فروختیم».
مجموعه این اظهارات، درستی سخنان آقای همتی را رد میکند. اما حتی اگر فرض بگیریم سخن او درست است، باید پرسید چگونه است که هر گاه عناصر غربگرا در ایران سر کار میآیند قیمت نفت در دنیا سقوط میکند، اما وقتی که آنها کنار میروند (مثلا پس از دولت خاتمی یا روحانی)، قیمت نفت سیر صعودی پیدا میکند؟!
در واقع، ادعای تنش زدایی یکطرفه به جای منطق تهدید زدایی، و رویکرد منفعلانه «بهانهزدایی» به جای دیپلماسی فعال و تهاجمی، نوعا به نفع غرب و ضد منافع اقتصادی ایران عمل کرده است.
گفتنی است دولت روحانی پس از خروج آمریکا از توافق و در مذاکره با اروپا، ضمن تنازل از حقوق برجامی، به راهاندازی کانالهای موهنی مثل اس پی وی و اینستکس هم رضایت داده بود، اما اروپا حتی به همان وعده هیچ و پوچ هم عمل نکرد. طبق این وعدهها قرار بود اروپا درآمد فروش نفت ایران به طرف ثالث را دریافت کند و در ازای آن، غذا و دارو به ایران بفروشد!
✍️ محمد ایمانی
🔰 عقلانیت در انتصابات
📝 عزیز غضنفری
🔰 بدیهی است که اداره امور شئونات گوناگون جامعه و مردم حتی در وضعیت عادی از اهمیتی اساسی برخوردار است و نباید سرسری از کنار آن گذشت و نبایستی ملاحظات جناحی و ... بر آن سایه بگستراند، چه برسد به زمانی که به دلایل معین، اوضاع اقتصادی و معیشتی، زندگی را برای طبقات مختلف جامعه و خاصه بخش ضعیف و فرودست دشوار کرده است. در این وضعیت، انتصاب مدیران باید متناسب با اقتضائات زمانه پیش برود. از این منظر شایسته سالاری و انتخاب افراد متناسب با مسئولیت ها از حیث تجربه و دانش اهمیت اساسی دارد. این عذر دیگر پذیرفته نیست که گفته شود ترکیب تعهد و تخصص به امری دشوار و ناشدنی تبدیل شده است. در این زمانه به دلیل فرصت ها و دستاوردهای علمی که انقلاب اسلامی ایجاد کرده، کشور شاهد تبلور رویش ها و استعدادهای درخشان بوده است.
🔰 در هر دور های به ویژه در وضعیت کنونی، انتصابات خارج از چارچوب، فقط موجب ضایع شدن آن شغل و اختلال در امر خدمت رسانی به مردم نخواهد شد؛ بلکه به دلیل توسعه شبکه های اجتماعی، عرصه اجتماع را نیز تحت تأثیر قرارخواهد داد. در این زمینه هوشیاری و دقت نظر افکار عمومی اهمیت فراوانی دارد و مردم بلافاصله همه پدیده های اجتماعی و سیاسی و در اینجا موضوع بحث انتصابات را با معیارهای قانونی، عقلائی و عدالت گریانه تطبیق می دهند و درباره آن قضاوت می کنند. در دنیای جدید که عرصه تبادل و انتقال سریع اطلاعات است، هیچ امر و اقدامی بدون در نظر گرفتن پیامدهای اجتماعی آن به موفقیت ختم نمی شود. در اینجا آنچه اهمیت دارد، این است که انتصاب های مسئله دار و شبهه زا، مانند برخی رخدادهای ناخوشایند سیاسی و اجتماعی، سرمایه اجتماعی نظام و اعتماد عمومی را که بزر گترین ذخیره و دارایی استراتژیک یک نظام سیاسی به حساب می آید، مخدوش می کند.
🔰 درباره انتصابات اخیر هر چند که اکثریت آن از قاعده و اسلوب عقلایی و قاعده مندِ انتصاب مدیران تبعیت می کند و بحث و منازعه ای نیز پیرامون آنها طرح نشده است، اما در برخی موارد افکار عمومی حاضر به پذیرش منطق آن انتصابات نشده است. تغییر قاعده و آیین نامه برای یک انتصاب، در نظرنگرفتن سوابق حرفه ای و تخصصی، لحاظ نکردن ویژگی مهم کارآمدی و کم توجهی به عدم انتصاب مدیران با حقوق نجومی، از جمله دلایلی است که در انتصابات ماه های اخیر، واکنش های اجتماعی نسبتاً زیادی را برانگیخته است.
🔰 در پایان توجه به این نکته اهمیت دارد که در دوره جدید اجرایی کشور عامل کلیدی و تعیین کننده در حل مسائل مردم، اتخاذ و اعمال رویکردها و جهت گیری های صحیح در عرصه سیاست داخلی و خارجی و نیز اقتصاد و معیشت است که خوشبختانه دولت در این ابعاد در مسیر صحیح و منطقی در حال حرکت است، اما این را نیز نباید از ذهن دور داشت که نقش عامل انسانی و مدیران با کفایت در غلبه بر چالش ها و موانع پیشرو و در نهایت حل مسائل مردم تعیین کننده و کلیدی به شمار می رود. و این مصداق همان حدیث شریف است که فرمودند: صنفان اذ اصلحا، صلحت الامة و اذا فسدا فسدت الامة. بی شک مسئول ناکارآمد و غیرمتخصص جامعه را دچار انحراف و فساد خواهد کرد. (منبع: هفته نامه صبح صادق)
#ثامن
✅بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷 www.basirat.ir
🔹محسن رضایی در آمریکای لاتین، امیرعبداللهیان چین، رستم قاسمی سوریه، علی باقری وین و رئیسی به زودی در روسیه؛ بعلاوه رفت و آمدهای اخیر به عراق، قطر و عمان!
حالا مقایسه کنید: ظریف هتل کوبورگ؛ عراقچی هتل کوبورگ؛ حسین فریدون هتل کوبورگ؛ صالحی هتل کوبورگ؛ روحانی در حال فحاشی به منتقدین!
✍عبدالرحیم انصاری
دولتی که چنین فعال باشد
و دیپلماسی قدرتمند همه جانبه جهت بهبود وضع اتخاذ کند کجا
و دولتی که تمام اقتصاد کشور را تعطیل کرد و دیپلماسی را فقط صرف مذاکره با دو سه کشور کجا؟!
بحول وقوهٔ الهی و تدابیر دولت، ثمرات این دیپلماسی فعال و قدرتمند را در اواخر سال آینده خواهیم دید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تصاویر ماهواره ای از شدت حمله به تاسیسات نفتی امارات
در این کلیپ به وضوح شدت خسارات وارده به تاسیسات نفتی ابوظبی پیداست .
⁉️ چرا شاهد توسعه روابط با روسیه تا به حال نبوده ایم؟
💢به نظر میرسد باروی کار آمدن دولت سید ابراهیم رئیسی بار دیگر فضای تعامل میان جمهوری اسلامی ایران و دولت روسیه به سطح قابلقبول رسیده است.
🔹 در حال حاضر هر دو کشور یکدیگر را فرصتی برای ایجاد کریدور راهبردی و شراکت برابر تلقی میکنند، اما باید پذیرفت که چالشهای گذشته باعث شده است که رابطه تهران و مسکو از انسجام لازم برخوردار نباشد.
🔸به اعتقاد کارشناسان سفر رئیسجمهور به روسیه میتواند سطح کیفی روابط دوجانبه را چندین پله بالابرده و تا مرز شریک استراتژیک هم سو کند.
⁉️با توجه به تمایل مسئولین ۲ کشور ایران و روسیه شاهد توسعه روابط خصوصاً در بخش اقتصاد نیستیم؛ این اتفاق ۹ دلیل مهم دارد:
1⃣تعاملات با غرب از گذشته و قبل از انقلاب شکلگرفته و شرکتهای ایرانی مایل به ادامه سنتی این روابط هستند.
2⃣عدم شناخت شرکتهای ایرانی از توانمندیهای روسیه
3⃣ذهنیتهای اشتباه از دلایل شکست بعضی از مراودات تجاری با روسیه
4⃣تبلیغات وسیع غربیها برای اینکه مراودات با روسیه را تقدیم منافع به آنها جلوه دهند.
5⃣بزرگ کردن خیانتهای روسها به ایران و به فراموشی سپردن خیانتهای کشورهای استعمارگر غربی به ایران خصوصاً خیانتهای انگلیس و آمریکا به ایران
6⃣غربی ها خواهان آن هستند که ایران همچنان وابسته به آنها بماند و از این طریق بتواند مقاصد سیاسی خود را به ایران دیکته کنند.
7⃣وجود افرادی در مراکز تصمیمگیری دولت با گرایشهای غربی و شرق ستیز که ساختار لازم برای توسعه روابط را فراهم نمیکند.
8⃣عدم وجود زیرساختارهای لازم برای توسعه روابط تجاری خصوصاً در حوزه حملونقل و بانکی.
9⃣وجود خائنین به ملت در مراکز اجرایی که منافع شخصی خود را در مراوده با شرکتهای غربی میبینند.
#علی_باکوئی/ استاد دانشگاه تربیتمدرس (دیپلمات و رایزن اسبق جمهوری اسلامی ایران در روسیه و کشورهای مشترکالمنافع)
🌐 بایدن در مسیر ریاست جمهوری تک دورهای است؟
💢گمانه زنیها درباره نامزد حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا تقریبا سه سال زودتر از موعد انتخابات آغاز شده است.
🔸به گزارش «هیل»، اگرچه برخی گزینههای مطرح شده به عنوان گزینههای غیر قابل قبول رد میشوند، اما این گمانه زنیها، عصبانیت را در حزب دموکرات آشکار میکند.
🔹تنها در هفته گذشته، «توماس فریدمن»، ستون نویس نیویورک تایمز، احتمال وجود نماینده جمهوریخواه ضد ترامپ را مطرح کرد.
🔸«لیز چنی» به عنوان رقیب رئیس جمهور بایدن در سال ۲۰۲۴ اضافه شده است.
🔹همچنین یادداشتی از وال استریت ژورنال، از سوی داگلاس شوئن و اندرو استاین، احتمال سومین نامزدی هیلاری کلینتون برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا را مطرح کرد.
🔸همه این ایدهها از طرف بسیاری با تمسخر مواجه شد، اما بحثهای جدی تری در محافل دموکرات در حال بالا گرفتن است، به خصوص اگر بایدن به دنبال دوره دوم ریاست جمهوری نباشد.
آیا «کامالا هریس»، معاون رئیس جمهور آمریکا نیز گزینه مناسبی نخواهد بود؟ آیا یک چهره چپگراتر مانند الیزابت وارن مناستتر نخواهد بود؟
🔺🔻در هم آمیختن مرز بین واقعیت و خیال برای بسیاری از دموکراتها مفهومی است که از دیرباز مورد توجه قرار گرفته است؛ نامزدی «میشل اوباما».
🔹بانوی اول پیشین آمریکا، یک مدعی قدرتمند خواهد بود، اما او در بیانیههای سالهای گذشته کاملاً صریح بوده است که علاقهای به این سمت ندارد.
🔸همچنین کامالا هریس در جریان مصاحبهای شایعههای مرطرح شده در این زمینه را کاملا رد کرد.
🔹با این حال، تا زمانی که مشکلات بایدن از بین نرود، شایعات به گوش میرسد؛ تورم در آمریکا به بالاترین حد خود در ۴۰ سال اخیر رسیده است، همه گیری کرونا دوباره احیا میشود و تلاشهای کاخ سفید درباره قانونگذاری حقوق رای و لایحه «بازسازی بهتر» تا کنون راه به جایی نبرده است.
🔹علاوه بر این، نظرسنجی اخیر دانشگاه «کوئینیپیاک» میزان محبوبیت بایدن را تنها ۳۳ درصد نشان داده است؛ شاید این نظرسنجی اندکی دور از ذهن باشد، اما در هر صورت جایگاه بایدن در نظرسنجیها ضعیف است.
🔴سپس زمزمههای مداوم در مورد حساسترین موضوع وجود دارد؛ سن و توانایی بایدن؛ اگر بایدن به دنبال انتخاب مجدد باشد و پیروز شود، در زمان تحلیف دوم ۸۲ ساله خواهد بود.
برخی از دموکراتها اذعان میکنند که نگرانیها عمیق هستند حتی اگر تقصیر را به جای شکستها یا ضعفهای بایدن به گردن شرایط کلی موجود بیاندازند.
🔸یک استراتژیست دموکرات مستقر در تگزاس، میگوید «عصبانیت درون حزب دموکرات در این شرایط کاملاً قابل درک است؛ انتخابات در سال ۲۰۲۰ تقریباً رقابت نزدیکی بود اما ما هنوز درگیر کووید هستیم؛ و اثرات اقتصادی و دیگر اجتماعی آن باعث شده است که عموم مردم از وضعیت موجود ناراضی باشند. بایدن تا حدودی از این امر رنج میبرد.»
📊 اگر دولت روحانی ادامه پیدا میکرد صادرات نفت به کجا میرسید؟
🔸سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در گزارش جدید خود اعلام کرد صادرات نفت در سال گذشته (آخرین سال عملکرد دولت روحانی) به ۴۰۰ هزار بشکه در روز سقوط کرد.
🔸دولت روحانی به بهانه اینکه با تحریمها نمیشود صادرات نفت انجام داد، تلاشی برای دور زدن تحریمهای نفتی نکرد اما در دولت رئیسی میزان صادرات نفت به بالای یک میلیون بشکه در روز افزایش یافت.
🛑 اهداف و مواضع طرفهای مذاکره کننده
✍ رسول جوکار
🔹در دور جدید مذاکرات وین پرسشهای اساسی که وجود دارد این است که: مذاکرات به چه سمتی پیش میرود؟ و هر کدام از بازیگران دارای چه اهدافی هستند؟ و چه راهبرد و مواضعی را در پیش گرفتهاند؟ تعارضات کجاست؟ و نتیجه اینگونه مواضع و اهداف چه میشود؟ زیرا اطلاع از اهداف و مواضع مذاکرهکنندگان و بررسی زمینهها و پیامدهایشان در پیشبینی سناریوهای احتمالی کمک شایانی میکند.برای روشن شدن پاسخ این گونه پرسشها نیازمند بررسیهای زیر است:
🔷خواستهها و هدفهای *ایران* در سخنان تیم مذاکرهکننده در ۵ محور طرح شده است:
1️⃣ برداشتن تحریمهای برجامی وضعشده از سال ۲۰۱۷ تا کنون.
2️⃣لغو تحریمهای فرابرجامی دوره ترامپ.
3️⃣ پرداخت خسارت از سوی آمریکا به دلیل نقص برجام در طی سالهای گذشته.
4️⃣ راستیآزمایی برداشتن تحریمها از سوی ایران.
5️⃣ تضمین واشنگتن برای عدمخروج از برجام در سالهای آینده.
🔷خواستههای حداکثری دولت بایدن نیز به شکلهای گوناگون طرح شده است که عبارت است از:
1️⃣بازگشت به برجام و لغو تمام گامهایی که ایران در تعارض با برجام در طی سالهای گذشته برداشته است.
2️⃣بازبینی در بندهای غروب برجام.
3️⃣مذاکره در مورد فعالیتهای منطقهای ایران.
4️⃣مذاکره در مورد محدودسازی توان و فعالیتهای موشکی ایران.
5️⃣آزادسازی تمام زندانیان غربی و دوتابعیتی که در ایران زندان هستند.
6️⃣لغو هرگونه محدودیت و ممنوعیت برای ورود کالاهای آمریکایی به ایران.
🔹نکات تحلیلی
جدا از ایران و آمریکا دولتهای دیگر عضو گروه مذاکرهکننده نیز هرکدام اهداف و منافع ملی خاص خود را دارند که گاهی با اهداف و خواستههای ایران و در مواردی بیشتر با اهداف و خواستههای آمریکا همسویی و همخوانی دارد. در یک نگاه اجمالی اشتراک منافع آمریکا و اروپا بیشتر و تعارضشان با ایران فزونتر است.
منافع چین و روسیه در میانه طیف قرار دارند که در دو سوی آن ایران و آمریکا هستند، مواردی آنها با دولتهای غربی و گاهی با ایران اشتراک منافع و نظر و گاهی تعارض منافع و نظر دارند اما به نظر میرسد همه طرفهای مذاکره از شکست دیپلماسی بهشدت آسیب میبینند و به همین دلیل گزینههای غیردیپلماتیک برای همه آنها پرمخاطره است. هرچند مخاطرات این گزینهها نیز برای همه طرفهای مذاکره یکسان نیست، بااینوجود به نظر میرسد تاکید بر رفع تحریمها، برقراری روابط خارجی و تجاری عادی با کشورهای دنیا، حفظ حقغنیسازی در داخل کشور و استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای، جذب سرمایهگذاریهای خارجی و بهرهگیری از فرصتهای بینالمللی، رفع محدودیتهای نظامی و تسلیحاتی ایجاد شده طبق قطعنامههای پیشین شورای امنیت ایجاد شده، میتواند منافع ملی جمهوری اسلامی ایران به شکل مناسبتری تامین نماید.
بین خواستههای حداکثری دوطرف گزینههای میانی متعددی وجود دارد که میتواند مبنای تصمیم گیری باشد و طرفهای مذاکره را به تعامل و توافق سوق دهد، و آن توان چانهزنی و اهرمهای فشاری است که هر کدام در اختیار دارند و پیشنهادهای منصفانهای هست که آنها را برای توافق عرضه میدارند و بیتوجهی هر کدام از آنها میتواند روند مذاکرات را به مخاطره اندازد و وضعیتی را رقم بزند که برای همه طرفها پرهزینه و بی دستاورد باشد.
🔸نکات راهبردی
بررسی پیچیدگی و وسعت این دور از مذاکرات این واقعیت را مشخص میکند که اصرار و اهداف طرفهای غربی بر محدود بودن زمان،تلاش برای برهم زدن تمرکز و آرامش تیم مذاکرهکننده ایرانی هست تا آمریکا و اروپاییها مذاکرات را به نتیجه عدم توافق با مقصر نمایی ایران یا توافق بد سوق دهند. حجم انبوه تولیدات رسانههای غربی و استفاده از کلید واژههای انحرافی نشاندهنده این است که غربیها برای رسیدن به اهداف خود دنبال راهی غیر از مذاکره هستند آنها سعی دارند با وارونه نمایی واقعیتها از طریق فضاسازی جعلی، اتمسفر حاکم بر مذاکرات را مسموم کنند تا عملیات روانی را جایگزین دیپلماسی و گفتوگو کنند. پس میطلبد تیم مذاکره کننده کشورمان تمامی مواضع و اهداف را با هوشیاری و ذکاوت تمام بررسی کنند و با درایت کامل تصمیم بگیرند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️روایت پوتین از سفر به تهران: دو کشور دیدیم!
🔹محمودرضا سجادی (سفیر اسبق ایران در #روسیه) میگوید بعد از اجلاس کشورهای حاشیه خزر شنیدیم آقای پوتین به همراهانش گفته ما به دو کشور رفتیم، یکی کشور آقای خامنهای یکی هم کشور آقای روحانی!
🔸آنقدر رفتارها ملموس بوده که همه میفهمیدند، قضیه چیست.
♨️گاف بزرگ عراقچی در وین ۶
🔹در ششمین دور از مذاکرات وین در خرداد 1400 تیم مذاکرهکننده وقت به سرپرستی عباس عراقچی تعهداتی را پذیرفته بود که در مواردی حتی در تعارض و تناقض با متن اصلی برجام است.
🔹مثلا در متن برجام در بخش مرتبط با اقدامات داوطلبانه ایران و گروه 1+5، به تعداد سانتریفیوژهای ایران اشاره شده و برای فعالیتهای مرتبط با سانتریفیوژهای ایران از واژه کیپ(keep) استفاده شده است. مطابق معنای این واژه ایران حق دارد در فعالیتهای هستهایاش سانتریفیوژهای خود را حفظ کرده و غنیسازی مثلا 3.6 درصدی داشته باشد.
🔹در سند مرتبط با مذاکرات وین 6 این بند برجام مجددا نقل شده است، اما با یک تفاوت مهم، در متن وین 6 به جای کیپ از واژه returnبهمعنی بازگشت برای سانتریفیوژها استفاده شده است؛ بهعبارت سادهتر، مطابق این بند اصلاحی ایران اگر غنیسازی 60 درصدی انجام داده است، باید اورانیوم 60 درصد غنیشده خود و همچنین سانتریفیوژهای پیشرفته IR8 خود را Destroy (نابود) کند و بازگردد به غنیسازی 3.6 درصد.
🔹درصورتیکه طبق بند برجامی ایران میتوانست تاسیسات خود را نهایتا تعطیل کند، بدون آنکه دست به نابودی اورانیوم 60 درصد غنیسازیشده خود بزند./ فرهیختگان
🔰🔰چرا به دنبال توافق راهبردی با چین و روسیه هستیم؟!
✍️ فرهاد کوچکزاده
🔹توافق راهبردی ایران و چین یکی از مسائل اصلی سیاست خارجه دولت رئیسی است. موضوع دیگر قریبالوقوع بودن توافق راهبردی ایران و روسیه در آستانه سفر رئیسجمهور به مسکو است؛ این دو موضوع طی روزها و هفتههای گذشته بازتابهای مختلفی از سوی رسانههای داخلی داشته است. سؤال اصلی در پس بیان نقاط مثبت و منفی سیاست جدید جمهوری اسلامی در قبال تعامل با این دو قدرت شرقی این است که چرا ایران به دنبال توافق راهبردی با چین و روسیه است؟
👈گزارههای خبری:
1️⃣ روزنامه نیویورکتایمز در خصوص توافق 25 ساله ایران و چین مینویسد: «همکاری یک رقیب رو به رشد آمریکا در آسیا یعنی چین و دشمن واشنگتن در خاورمیانه یعنی ایران، برای موقعیت ایالاتمتحده در خاورمیانه تهدید محسوب میشود. این توافقنامه اینگونه است که در ازای ارسال منظم نفت ایران به چین، چینیها در روند توسعه اقتصادی ایران نقش زیادی خواهند داشت».
2️⃣ علی بهادری جهرمی «سخنگوی دولت» نیز در خصوص علت سفر رئیسی به مسکو میگوید: «رئیسجمهور به دعوت پوتین به روسیه سفر خواهند داشت، محوریت سفر، اقتصادی و تجاری خواهد بود. راهبرد دولت توسعه و تقویت همکاریهای اقتصادی و تجاری بهصورت پایدار با کشور روسیه است. کشور روسیه بهعنوان یک کشور منطقه در حوزهبندی دیپلماسی دولت با داشتن نگاه متوازن به جهان که کشورهای منطقه را در اولویت تعاملات دوجانبه و چندجانبه قرار داده است، جزء کشورهای پرتعامل دولت خواهد بود».
👈گزارههای تحلیلی:
1️⃣ در سالهای گذشته دشمن راهبرد «فشار حداکثری» را بر ملت تحمیل کرد و حتی اجازه خرید دارو را به ایرانیان نداد، دولت فعلی بر اساس حسابگری، عقلانیت، سودمندی، حرفهای گری و تواناییها به سمت تعامل با چین و روسیه حرکت کرده است. قطعاً طرف مقابل هم بر این اساس حاضر به تعامل با ایران شده است.
2️⃣ایران بهمنظور تحقق ثبات اقتصادی در کشور و برنامهریزی جهت توسعه اقتصادی نیاز به درآمد پایدار ارزی دارد. چین بهترین گزینه برای خرید پایدار نفت ایران است و تنها کشوری است که در دوره تحریمهای حداکثری آمریکا از ایران نفت میخرید.
3️⃣ایران برای پیشبرد اهداف و موضوعات مهم جهانی و منطقهای (هستهای، مسائل سوریه، یمن و ...) در برابر دشمنی همچون آمریکا به شرکای قدرتمند نیاز دارد، روسیه درس خود را در سوریه پس داده و میتوان با در نظر گرفتن منافع ملی به چنین توافقات راهبردی نیز دست پیدا کرد.
👈نکته پایانی:
برخی از احزاب سیاسی داخلی به جای نگرش کلان به منافع ملی، با هدف بهرهبرداری سیاسی در صدد سیاهنمایی و تخریب راهبرد سیاست خارجی نظام (بهرهبرداری از ظرفیتهای قدرتهای خارجی) هستند، این مسئله باعث حساسیت همراه با ناآگاهی برخی از مردم شده و لزوم بصیرت افزایی و روشنگری را دوچندان میکند