✅نشانهشناسی فروپاشی تحریمها در پی عملگرایی دولت رئیسی
درپی گسترش روابط منطقهای ایران، توسعه همکاری با چین و توافقات دوجانبه ایران و روسیه، رویترز نوشت: اخیرا چین حدود چهارمیلیون بشکه نفت خریداریشده از ایران را به ذخیره دولتی نفت افزوده؛ خرید این نفت باوجود ادامه رسمی تحریم ایالاتمتحده صورت گرفته است
گاردین هم نوشت: اثر بازدارنده تحریمهای آمریکا به علت استفاده بیشازحد از تحریمها بهشدت کاهش پیداکرده؛ سابقه طولانی ایران در مقاومت برابر فشارها باعث شده، تحریمها درباره ایران کارایی نداشته باشد
کارشناسان ایران اینترنشنال نیز با ناراحتی از شکست فشارهای حداکثری اعتراف کرده که ایران آمریکا را به بنبست رسانده و آمریکا کاملاً از ایران شکستخورده است!
7.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 امریکا محتاج مذاکره با ایران است
شیوه دولت رییسی در رویارویی با امریکا 👇
1⃣ به امریکا بی اعتنایی کرده
2⃣ امریکارا به مذاکرات وین راه نداده
3⃣ امریکا را تحقیر کرده
4⃣ برای لغو تحریم ها التماس نمی کنه،
5⃣ این امریکاست که محبور است تحریم ها را لغو کند
6⃣ اگر تحریم را لغو نکند بیشتر عصبی میشود چون👇
✅ ایران داره تحریم ها را خنثی می کند
✅چند وقت دیگه تحریم ها بی اثر میشه
✅ ایران نشان داده که با وجود تحریم ها هم میتواند پیشرفت کند
7⃣ رزمایش مشترک ایران با روسیه و چین یگ ضربه محکم به امریکا بود
8⃣ سفر رییسی به روسیه قطعا امریکا را منزوی تر و در منطقه تضعیف خواهد کرد
9⃣ استقلال و اقتدار ایران در مقابل امریکا و عدم مذاکره با او 👇
✅این کشور تروریست را به افول نزدیکتر خواهد کرد
✅و کشورهای دیگر به جمهوری اسلامی نزدیک تر خواهند شد
🔟 در نهایت امریکا در جنگ نرم و جنگ اقتصادی مقابل ایران شکست خواهد خورد
✅ اذا جاآ نصرالله والفتح .....
🔴از ابلاغ نامهی امام به گورباچف تا اقامهی نماز رئیسی در کرملین
درست ٣٣ سال پیش در چنین روزهایی یک فقیه برجسته، یک حقوقدان کارکشته و یک زن مبارز اجازه یافتند که حامل پیامی مکتوب از رهبر یک انقلاب نوپا و یک ملت جنگزده برای رهبر امپراطوری بلوک شرق باشند و برای چند ساعت میهمان کرملین شوند. هر اتفاق شومی نظیر حادثه پرواز IR655 یا سرنوشت نامعلوم امام موسی صدر ممکن بود در انتظار آنها باشد. وقتی قرائت محتوای نامه به شنیده شدن صدای خرد شدن استخوانهای کمونیسم رسید، سنگینی کوهمانند فضا را میشد بر دوش حاملان نامه احساس کرد. سفرای امام بلافاصله بعد از آن دیدار نماز را بدون فوت وقت در فرودگاه مسکو اقامه کردند و به ایران بازگشتند. درست ٣ سال بعد، اتحاد جماهیر شوری از هم فرو پاشید و کمونیسم در موزهی تاریخ جا خوش کرد. آن سفر بیبدیل و آن نامهی بینظیر اما بر صفحههای کتاب تاریخ جاودانه شد.
امروز ایران در آشوب هزار فتنهی خاورمیانه، لنگرگاه ثبات و گرانیگاه امنیت شده است. معادلات چندوجهی منطقه بدون محاسبات و بازیگری ایران حل نمیشود. آرمانهای دوربرد انقلاب اسلامی که روزی در مشکل تامین سیمخاردار برای جنگ تحمیلی گیر کرده بود، امروز به مدد امنیت زیر غرش موشکهای نقطهزن، صادر میشود. پای روسیه را که تازه از خاکستر شوروی بلند شده و جان گرفته، ایران به منازعات سوریه و جنگ با غول داعش باز کرد. یک مجاهد انقلابی [و نه یک دیپلمات قر و فری]، در جلسهای دو جانبه پوتین را متقاعد کرد که صلاح روسیه در پیوستن به ایران در سوریه است. آنچه گورباچف نفهمید، پوتین شیرفهم شد.
آمریکا که گور خود را با نقشهی خاورمیانهی جدید کنده و پایگاههایش در منطقه یکی پس از دیگری در حال تخلیه است، ایران را کارت بازی روسیه در تعامل با خود جا میزند تا با پروپاگاندای رسانهای هرگونه ارتباط خارج از پهنهی استیلای خود را یک بازی دو سر باخت برای طرفین رابطه معرفی کند. چون دست آمریکا از منابع و منافع جمهوری اسلامی کوتاه شده، شعار «نهشرقی، نهغربی» را از مفهوم تهی شده معرفی میکند و تحقق آن را در نفی تعامل ایران با جهان مینمایاند. بلندگوهای داخلی آمریکا و آنها که برای او غش و ضعف میروند، امروز نگران شدهاند که مبادا ایرانِ گرفتار در چنبرهی تحریمهای ظالمانه آمریکا، به روسیه و چین باج سبیل بدهد! پیمانهای اقتصادی منطقهای و دوجانبه سم مهلکی برای آقایی دلار و نقطهی گریز اقتصاد ایران از آسیبپذیری تحریم است و طبیعی است که بجای کف و سوت، صدای جیغ بنفش از حنجرههایی که نذر غرب شدهاند، متصاعد شود.
دو روز پیش ابراهیم رئیسی در سالروز ابلاغ نامهی تاریخی حضرت امام به گورباچف، در اثنای ملاقات ٣ ساعته با پوتین سجاده را بر گوشهای از کاخ کرملین پهن کرد و نماز خواند. با صرفنظر از اینکه آنروزها چه بودیم و امروز به کجا رسیدهایم، این اتفاق شاید ارزش رسانهای خاصی نداشته باشد. اما مرحومه مرضیه دباغ میتواند شهادت دهد که چگونه آن زمان در موضع خوف بودیم و امروز در جایگاه رجا. طبیعی است وقتی که قوی میشویم، خاطرات دوران ضعف از یادمان برود. آنچه که روزی برای ما آرزو بود، امروز تبدیل به خاطره شده است. اگر از حافظهی تاریخی ملت حراست نکنیم، درک عظمت سیر تاریخی تحول ایران در روزمرگی تحلیلهای آبکی از رخدادهای سیاسی گم میشود. ٣٣ سال پیش در چنین روزهایی دست امام روح الله صفحهای دیگر از تاریخ را به نفع ملت ایران ورق زد.
✍ زهرا محسنی فر
🔰سپاه مردمی!
✍️ فرهاد مهدوی
نزولات آسمانی در روزهای اخیر با لطف و عنایت الهی در برخی مناطق کشور افزایش بیسابقهای داشته و سیلاب، آبگرفتگیها، کولاک و برف، شرایط بحرانی برای مردم سیستان و بلوچستان، کرمان، ایلام و برخی نقاط کشور به دنبال داشته است. سپاه پاسداران در اولین ساعات وقوع این حوادث طبیعی، در مناطق سیلزده حاضر شده و در سه محور، تأمین نیازهای سیلزدگان، باز کردن مسیرهای مواصلاتی و ایجاد سیل بند، کمکهای درمانی تا احداث بیمارستان صحرایی، اقدامات تحسینبرانگیزی داشته است.
👈گزارههای تحلیلی:
1️⃣ سپاه پاسداران از ابتدای تولد، "مرد اول" برای مقابله با بحرانها بوده است و در این زمینه نهتنها در بحرانهای نظامی، سیاسی و امنیتی پیشتاز بوده، بلکه برای بحرانهای طبیعی مانند سیل و زلزله نیز همواره در خط مقدم کمکرسانی به ملت، حاضر بوده است و عموماً اولین سازمانی بوده است که در منطقه بحرانزده حاضر شده و راه را برای سایر مسئولین و نهادهای دیگر امدادرسانی گشوده است
.2️⃣سپاه پاسداران در دوره خدمتی خود همه ملت ایران و همه مرزهای کشور را مرز خدمت خود دانسته و هیچگونه تبعیضی بین آنها قائل نشده است؛ برای سپاه، ملت ایران اعم از فارس، ترک، کرد، بلوچ و لر و لک و یا شیعه و سنی و ... در یک مرتبه از اهمیت قرار دارد؛ هنگامیکه سیل در گمیشان، گاومیشان، سیستان و بلوچستان، کرمان، کرمانشاه و ایلام رخ میدهد، نیروها و تجهیزات خود را از سراسر کشور به محلهای بحرانزده فراخوان میکند و به همه خدمت میرساند.
👈گزاره راهبردی:
مقام معظم رهبری در دیدار فرماندهان سپاه در سال 1398 فرمودند که «من صد در صد از سپاه راضی هستم؛ اما به این حد از پیشرفت سپاه قانع نیستم و معتقدم این نهاد براساس تواناییها و استعدادهای خود میتواند ده و حتی صد برابر رشد و پیشرفت کند». ایشان در ادامه، هشت توصیه برای استمرار حرکت پرشتاب و روبهپیشرفت پاسداران انقلاب اسلامی بیان کردند و سپاه در دو سال اخیر برای برآورده شدن انتظارات فرمانده کل قوا، ابتکارات و اقدامات تحسینبرانگیزی داشته است؛ یکی از مهمترین توصیههای رهبر معظم انقلاب «اولویت قرار دادن کار و روحیه جهادی در همه عرصهها» و «کار جهادی در مقابل تنبلی و بیتفاوتی و کار امروز را به فردا انداختن» بود که در این زمینه سپاه پاسداران اقدامات و ابتکارات خوبی داشته است. برای مقابله با بحرانهای طبیعی، سپاه تجربیات گرانبهایی دارد که با ارائه این تجربیات به دولت مردمی، انشاءالله در آینده شاهد کاهش تلفات و ضایعات ناشی از این حوادث طبیعی خواهیم بود.
🔰فریب آمریکاییها را نخورید!
✍️ احمد بنافی
«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا ضمن بیان اینکه گفتوگوها با ایران درباره بازگشت متقابل به پایبندی به برجام به لحظه تعیینکنندهای رسیده، مدعی شد: «اگر در چند هفته آینده توافقی حاصل نشود، پیشرفتهای هستهای ادامهدار ایران، بازگشت به برجام را غیرممکن میکند».
👈گزاره تحلیلی:
مذاکرات به هسته سخت خود رسیده و طرفین بر سر خواستهها و مواضع خود پافشاری میکنند. به نظر میرسد بخش سخت و مهم مذاکرات بیشتر مربوط به موضوع تحریمها و مدتزمان لازم برای راستی آزمایی باشد؛ چسبندگی بیشازحد آمریکاییها به تحریم، مانع از پیشرفت ملموس مذاکرات شده است. آمریکاییها کماکان به تحریم بهعنوان یک سلاح راهبردی علیه ایران مینگرند. این وابستگی برای آنان اگر در توافق احیای برجام از دست رود، بسیار دردناک و غیرقابلجبران خواهد بود. همین امر باعث شده که آمریکاییها به فکر حفظ بخشی از تحریمها برای در دست داشتن ابزار اعمال فشار مجدد بر ایران در فردای توافق باشند. از طرفی جمهوری اسلامی، آمریکاییها را در یک پروسه زمانی در تنگنای راهبردی قرار داده است که هزینه ادامه وضع موجود را برای طرفهای مدعی بالا میبرد. نکته حائز اهمیت این است که آمریکاییها میخواهند در همین مقطع با اتکای به تاکتیک ایجاد محدودیت و سقف زمانی برای مذاکرات، توان چانهزنی و قدرت امتیازگیری را از ایران بگیرند. اعلام ضربالاجل در مذاکرات چیزی جز عملیات روانی و ابزار فشار برای جلوگیری از امتیازدهی بیشتر به ایران نیست. پذیرش سقف زمانی برای جمهوری اسلامی دقیقاً بازی در طرحی است که آمریکاییها برای ایران تدارک دیدهاند. این شگرد آمریکاییها حین مذاکرات، برای فرار از تنگنای موجود است. آمریکاییها در این مقطع بهشدت به احیای برجام نیاز دارند و سعی میکنند با پیشنهادهای اغواکننده ازجمله توافق موقت و در کنار آن عملیات رسانهای، توافق نهایی را برای خود کمهزینه کنند.
👈جمعبندی:
تیم مذاکرهکننده کشورمان نباید فریب آمریکا را خورده و اسیر بازیهای طرف مقابل شود و خود را در موضع ضعف قرار دهد. آگاهسازی افکار عمومی در کنار جلوگیری از تأثیرپذیری اقتصاد کشور از روند مذاکرات و عملیات روانی طرف مقابل و همچنین عدم پذیرش محدودیت زمانی مذاکرات، تنها راه خنثی نمودن نقشه آمریکایی در مقطع فعلی است
✳️ ابعاد و پیامهای رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۲
🔻 درباره اهمیت و پیام رزمایش مشترک ایرن، چین و روسیه چند نکته را می توان مد نظر داشت:
1⃣ توان و ظرفیتهای نیروی دریایی ایران امروز نه تنها به عنوان یک قدرت منطقهای بلکه در ابعاد جهانی مورد توجه قرار گرفته و زمینهساز آن شده تا کشور با وجود تحریمها و فشارهای حداکثری بتواند دانش بومی دریایی را نهادینه ساخته و در کنار تعمیر و بازسازی ناوگان دریایی به یکی از تولیدکنندگان ناوشکنهای غولپیکر با قابلیت کارکرد عملیاتی در اقیانوسها و آبراههای بینالمللی دست یابد.
2⃣ نقش نیروی دریایی ایران در امنیت منطقه نیز انکارناشدنی است و توقیف کشتی انگلیسی به دلیل آلودگیهای زیست محیطی و ممانعت از نفتکش دزدی آمریکا نمونههایی از این دست است.
3⃣ نکته سوم آنکه؛ حضور ایران در این رزمایشها بر خلاف رزمایشهای دریایی کشورهای جنوبی حاشیه خلیج فارس که با تسلیحات اجارهای همراه است، با تسلیحات و ناوگان دریایی بومی همراه است.
4⃣ این رزمایش را میتوان حلقه تکمیلی روابط اقتصادی و سیاسی در تامین امنیت فراگیر و پایدار دانست که در سفر امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه به چین و سفر آیتالله رئیسی به روسیه به تراز بالایی دست یافت. چرا که تامین منابع اقتصادی و سیاسی بدون امنیت پایدار ناشدنی است.
5⃣ همچنان تجارت دریایی اصلیترین راه تجارت بینالملل است لذا همگرایی امنیتی در حوزه دریایی برای مقابله با دزدی و تروریسم دریایی امری ضروری مینماید.
6⃣ رزمایش مشترک ایران، روسیه و چین به عنوان قدرتهای نوظهور در برابر یکجانبهگرایی آمریکا را میتوان روندی جدید در امنیت بینالملل و نشانهای دیگر بر تغییر در ساختار نظام بینالملل دانست که میتواند زمینهساز امنیت پایدار در حملونقل و تجارت دریایی شود.
7⃣ نکته آخر اینکه؛ این رزمایش سهجانبه پیامی واضح و آشکار مبنی بر بیاثر شدن تحریمها و شکست سیاست فشار حداکثری است و این پیام را برای حاضران در نشست وین دارد که غرب نمیتواند با ادعاهای ساختگی و واهی همچون نزدیک بودن پایان وقت مذاکرات و یا گزینه نظامی و... ایران را مجبور به پذیرش زیادهخواهیهای خود کند.
⭕️ رئیسی و عبور از ۱۶ سال تصورات مردم از احمدی نژاد و روحانی
✍ مهدی جهان تیغی
✔️ فاصله کوتاه سفر از کرملین تا کرمان چگونه راهبردی شد؟
1️⃣ رئیسی در فاصله چند ساعت پس از بازگشت به ایران از سفر روسیه به مناطق سیل زده کرمان رفت. خبر این اقدام بلافاصله با استقبال گسترده مردم و کاربران فضای مجازی رو به رو شد. اما این رفتار به ظاهر ساده رئیس جمهور در واقع یک اقدام راهبردی در حوزه حکمرانی محسوب می شود.
2️⃣ خوب است یاددآوری کنیم در 16 سال گذشته بخش قابل توجهی از افکار عمومی تصوراتی از روسای جمهور در ذهنشان شکل گرفته که ارزش اقدامات اخیر دکتر رئیسی با در نظر گرفتن این ذهنیتها بیشتر نمایان می شود. مردم در پایان فاصله ریاست جمهوری احمدی نژاد از 84 تا 92 تصورشان از رئیس جمهوری همانند او این شد که حضور میدانی گسترده ای دارد ولی در سیاست خارجه برآیند رفتار او سبب تحمیل قطعنامه ها، تحریم و مشکلات اقتصادی شده است. همین ذهنیت فراگیر نیز حسن روحانی را جایگزین، احمدی نژاد کرد. در همین حال همین گستره از افکار عمومی نیز پس از طی کردن سال های 92 تا 1400 تصور راهبردی که از حسن روحانی برایشان شکل گرفت این بود که او اعتقادی به حضور میدانی و مردمی ندارد و کشورداری را از طریق پیگیری روابط خارجی دنبال می کند. البته باید تاکید کرد که هم احمدی نژاد در اواخر ریاست جمهوری هم از حضور میدانی و فهم افکار عمومی دچار انحراف شد و هم حسن روحانی در سیاست خارجه به مسیر انحرافی رفت. منظور بیشتر آنکه هر دو جدای از کارنامه و میزان موفقیت و ناکامیشان در حکمرانی، به غش کردن به یک طرف شناخته شدند.
3️⃣ اما این روزها مردم با رئیس جمهوری مواجه هستند که در سیاست خارجه در فاصله کوتاهی عضویت در سازمان مهم شانگهای را محقق کرده است، فعالتر شدن ایران در سازمان اکو را رقم زده است، قرارداد استراتژیک 25 ساله ایران با چین را وارد فاز اجرا کرده و همچنین مراحل نهایی توافق بلند مدت با روسیه را نیز در حال طی کردن هست. از آن طرف همین رئیس جمهور هر پنجشنبه با کمترین تشریفات به سفر استانی می رود، در موضوعات و مشکلات پیش آمده از کرونا تا سیل بلافاصه حضور میدانی و در میان مردم دارد. می توان گفت پس از 16 سال، دکتر رئیسی، مرد میدان بودن و دیپلمات بودن را همزمان به دوش گرفته و میان این دو عنصر تعادل حقیقی در حکمرانی برقرار کرده است.
سه: فاصله کوتاه سفر از کاخ کرملین تا مناطق سیل زده کرمان یعنی در حکمرانی درست هر چیز به اندازه و سرجایش اهمیت دارد و رئیس جمهور باید هم مرد میدان باشد و هم دیپلمات. اقدامات اینچینی آیت الله رئیسی در واقع رفتار تراز رئیس دولت در جمهوری اسلامی را نشان می دهد. رفتار رئیسی پس از سالها الگوی «رئیسجمهور مطلوب» را دوباره در ذهن مردم ایران زنده کرده است. امید می رود و انتظار هم همین است که روند تکاملی رفتار رئیسی در جایگاه ریاست جمهوری، منجر به احیای ذهنیت مناسب در مردم از یک رئیس جمهور تراز انقلاب اسلامی شود و مهمتر از آن یک رضایت جمعی در پایان ریاست جمهوری او شاهد باشیم. انشاءلله
*🔦 تحلیل اجمالی و واقع بینانهٔ از دولت آقای رئیسی*
*به نظر میرسد که دولت سیزدهم ظرفیت تبدیل به یک دولت موفق را دارد.*
⬅️ در حوزه سیاست خارجی بسیار عالی عمل کرده، بهطوریکه
👈 کشورهای عربی را دارد رام میکند
👈 کشورهای آسیای میانه و ففقاز و روسیه و هند و چین دارند در قالب شانگهای و اِکو در بهترین سطح مبادلات تجاری نسبت به ایران قرار میگیرند
👈 مبادلات تجاری تاجیکستان با کشورمان در همین مدت کوتاه سه برابر شده است
👈 قرارداد سوآپ گازی بین ایران با آذربایجان و ترکمنستان منعقد شده است
👈 ترانزیت بین امارات و ایران و ترکیه شروع شده است
👈 آذربایجانی که اسراییل همه توانش را گذاشت تا علیه ایران بشوراند، به طرف تجاریِ بینظیری برای ما تبدیل شده است
👈 عربستان رسما برای پایان جنگ با یمن از طریق عراق به ایران متوسل شده
👈در جریان مذاکرات وین (دوره رئیسی) این آمریکا است که به آب و آتش زد تا ایران پای میز بیاید، آخر دست ما بودیم که اجازه حضور مستقیم به آن را ندادیم😉
👈 در حالیکه در سال ۸۳ ایالت متحده برای حضور در همین نوع مذاکرات برای ایران شرط گذاشته تا اول ایران صنعت هستهای خود را نابود کند تا آمریکا، به مذاکرات نماینده بفرستد !
👈اسراییل که نور چشم آمریکا بوده و هست الان هر کاری میکند تا مذاکرات را تخریب نماید، اما مسئولین دولت و سنای آمریکا به او محل نمیگذارند و دونالد ترامپ رسما نتانیاهو را برای فریبش در خروج از برجام نفرین کرد و هم اینک در آمریکا، چپ و راست میگویند خروج از برجام کار اشتباهی بود.
⬅️ و اما در داخل کشور
👈برای حل مشکل آب کشور وزارتخانه مستقلی در حال شکلگیری ست و بسیار امیدآفرین است
👈 کشاورزی قراردادی، عملا راه افتاده که ماموریتش تامین سرمایه در گردش و نقدینگی برای کشاورزان است و دارد گل میکند
👈 ظرفیت فراوان و خالی شهرکهای صنعتی در حال واگذاری به تولیدیهاست که باعث تقویت تولید خواهد شد.
👈 کارخانههای بزرگی مثل هپکو، هفت تپه، ماشین سازی تبریز، کارخانههای قند، شکر نیشکر، ریسندگیها و.......... که تعطیل شده بودند راه اندازی شدند.
👈 تورم افسار گسیخته کم کم در حال مهار شدن است
👈 مردم که برای خرید مرغ، تخم مرغ، برنج، گوجه، و.......صف میکشیدند، با وفور و تامین و تنظیم بازار این اقلام ازصف خبری نیست.
👈 آبخیزداری برای جبران کسری آب با سرعت قابل توجه به جریان افتاده است.
⬅️ در زمینه رفع موانع صادرات
👈 در زمینه استفاده از ظرفیتهای موجود در عرصههایی مانند نهادهها و ... کارهای بسیار خوبی صورت گرفته
👈 از سال آینده حقوقهای بالای ۳۷ میلیون تومانی به خودی خود قطع خواهد شد.
👈 میدانیم که طبق نظام پرداخت حقوق در دولت قبل، کف حقوقهای نجومی بالای ۷۰ میلیون تومان بود و تا ۲۴۰ میلیون تومان هم داشتیم که کم تعداد هم نبودند.
📝 کارنامه صد روز اول دولت:
🔅کاهش مرگ و میر کرونا از روزانه ۷۰۰ نفر به ۲۰ نفر
🔅آغاز ساخت ۷۰۰ هزار مسکن
🔅هر ده روز یک سفر استانی به نقاط محروم
🔅رشد ۹۳ درصدی درآمد مالیاتی دولت نسبت به ابتدای ۱۴۰۰
🔅استقراض دولت از بانک مرکزی صفر شد
🔅کاهش ۶ درصدی تورم از مرداد تا مهر
🔅۲ برابر شدن درآمد عمومی دولت از مرداد تا مهر
🔅بسیج ظرفیت دولت در خصوص مشکل حل آب
🔅کاهش بدهی دولت به بانک مرکزی
🔅مدیریت بحران در زلزله اندیکا و هرمزگان
🔅عضویت دائم در پیمان شانگهای
🔅مدیریت بحران در حمله سایبری به سیستم سوخترسانی و جلوگیری از تکرار حوادث آبان ۹۸
🔅پرشدن انبارهای کالاهای اساسی و تامین منابع خرید گندم
🔅قرارداد سوآپ گازی بین ایران و ترکمنستان
🔅پیگیری مصوبات زمین مانده حوزه آب
#یا_زهرا💚
سر منشاء خیر و برکاتی زهرا
بانیِّ تمام هَیَئاتی زهرا
با دست تو کربلای ما امضا شد
تو برگ برات عتباتی زهرا
#میلاد_حضرت_زهرا(س)💫💞
#روز_مادر💫💞
#بر_همگان_مبارک_باد💫💞
🔰 تکثیر زمینهای بازی
✍ سید امین فروغی نیک
دولت سیزدهم، سه راهکار در خصوص مساله برجام در مقابل خود داشت:
1️⃣ ادامه روند دولت قبل؛ یعنی قراردادی ابطال پذیر را همچنان مرکز ثقل سیاست خارجی و اقتصاد کشور قرار دهد. به عبارتی دیگر، تمام تخم مرغها را در سبد برجام بچیند و همه همت خود را صرف احیای آن کند. سیاستی که مقامات دولت سیزدهم بارها آن را مردود اعلام داشتند.
2️⃣ خروج از برجام؛ برخی معتقد بودند با توجه به بدعهدی و عدم حصول منفعت اقتصادی ایران، خروج از برجام در دستور کار قرار گیرد. این گزینه به دلایلی امکان پذیر نیست:
١. به دلیل تبلیغات پر دامنه در هشت سال گذشته، افکار عمومی نسبت به برجام شرطی شده و همچنان بخش قابل توجهی از مردم، برجام را در بهبود معیشت خود موثر میدانند. اقتصاد شکننده داخلی نیز در خصوص برجام و آینده آن بسیار حساس بوده و به سرعت به برجام و مسائل پیرامون آن واکنش نشان میدهد.
٢. با خروج ایران از برجام، به واسطه سلطه رسانه ای غرب، موج ایران هراسی در دنیا به راه افتاده و احتمالاً به تشکیل یک ائتلاف فراگیر جهانی علیه ایران هسته ای و تشدید تحریمها ختم خواهد شد.
٣. در حال حاضر به برخی نقاط مثبت برجام از جمله خروج ایران از ذیل تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل، نیاز خواهیم داشت.
3️⃣ تکثیر زمینهای بازی؛ بر اساس استراتژی برگزیده دولت سیزدهم، برجام از «تنها گزینه» ایران به «یکی از گزینه های» ایران تبدیل شده و ظرفیتها و منابع قدرت جدیدی خلق خواهد شد. در واقع کاری که حاج قاسم در عرصه دفاعی و امنیتی بنیان نهاد(با زمینه سازی تشکیل نیروهای اعتقادی و مردمی جدید چون حشد الشعبی، انصارالله، زینبیون، فاطمیون و... در کشورهای حوزه مقاومت) ، در عرصه سیاست و اقتصاد هم به کار گرفته میشود.
اجرایی شدن تفاهم نامه ٢۵ ساله با چین، عضویت در سازمان همکاری شانگهای، گسترش روابط با روسیه، حضور فعالتر در اتحادیه اوراسیا و حتی مذاکرات با کشورهایی همچون امارات، عربستان و افغانستان را باید در چارچوب این استراتژی بررسی کرد.
اتخاذ چنین راهکاری که منجر به تحرک دستگاه دیپلماسی کشور در ماههای اخیر شده است، اولاً به افکار عمومی اطمینان خاطر میدهد که در صورت عدم احیای برجام، جایگزینی برای حصول گشایشهای مورد نظر آنها از دیگر زمینهای بازی خواهد بود. ثانیاً دست مذاکره کنندگان را پر کرده، قدرت مانور آنها را بالا برده و باعث میشود تعجیلی در امضای قرارداد وجود نداشته باشد. مهمتر از همه، بستری برای امتیاز گیری بیشتر از طرفهای مذاکره فراهم میشود. برای مثال، اگر ایران بتواند نفت خود را در قالب قراردادهای بلندمدت به چین و یاسایر کشورها بفروشد، دیگر آمریکا نخواهد توانست رفع تحریم نفتی را به عنوان امتیاز، پیشنهاد دهد چرا که رفع تحریمی که بی اثر شده است، امتیاز محسوب نمیشود.