📌درسی از تاریخ #دیپلماسی و توافق #انگلیس و #فرانسه
📝به بهانه سیاست های #برجامی اروپائیان
✍ دکتر موسی نجفی
✅ قرار داد سایکس -پیکو را دولت های انگلیس و فرانسه درآغاز فوریه ی ۱۹۱۶ تصویب کردند و مفاد آن و حتی وجود آن تا دو سال محرمانه ماند و افشا نشد ؛ در این طرح بر سر خاور میانه بعد از جنگ توافق صورت گرفته بود ؛ اما نکته جالب در این طرح عدم اطلاع روسیه بود چرا که روسها در زمان مذکور متحد اصلی آنها در جنگ بودند ۰ اما جالب است که فرانسویان حتی دور از چشم انگلیس ها در بیست و ششم آوریل ۱۹۱۶ در تفاهم نامه ای محرنامه با روسها بر سر مناطق نفوذشان در خاک عثمانی توافق کردند ؛ یعنی در زمانی کوتاه دو توافق پنهان با دو متحد فعلی شان و رقیب آتی شان بستند۰
🔴دو نتیجه گیری اولیه که میتوان از این امر برای امروز داشت این است :
🔹اول : پشت صحنه قدرتهای بزرگ تقسیم منافع است و چیزی به نام استقلال ملتها و احترام به حقوق کشورها در برابر منافع آنها پشیزی ارزش ندارد ۰
🔹دوم : در این تقسیم منافع آنان مثل گرگها رفتار می کنند و حتی گاهی گرگهای دیگر را هم طعمه می کنند چنانکه آنها ، روسها که متحد استرتژیک شان بودند تا مدتها در جریان این توافق نگذاشتتد و از طرف دیگر بعدا فرانسه خود جداگانه با روسها به توافق رسید یعنی حتی به تعهد خودش با انگلیس نیز پای بند نبوده است ۰
🔸توافق دو جانبه و یا چند جانبه احتمالی و پنهانی امریکا با اروپا در مسئله برجام در زمان حاضر نباید برای میراث داران سایکس - پیکو امر عجیبی باشد۰ و بخصوص از فرانسه با چنین سابقه ای در "اخلاق سیاسی" حتی با متحدان اروپایی اش چگونه میتوان انتظار معقول و اخلاقی شرفتمدانه داشت۰ کاش بیشتر در این مورد فکر کنیم که اروپا و بخصوص انگلیس و فرانسه سکه هایی دو رو هستند ؛ یک روی این سکه دموکراسی و حقوق بشر و روی دیگرش استعمار و منفعت جویی و برتری طلبی به شرق و حتی نسبت به متحدان غربی و دوستانشان است ۰
🔻اما نکته آخر این است که روح توافق سایکس - پیکو از نوعی روح برتری طلبی غربی و داشتن حیات خلوت در شرق و بخصوص غرب آسیا حکایت دارد ؛ با این افق دید و سابقه تاریخی و منطق استعماری میتوان امروز به علائق و میزان وابسته بودن اروپا به سوریه و عراق و فلسطین و لبنان و عربستان را با وضوح بیشتری دریافت ۰روح انقلاب اسلامی ایران در تقابل آشکار با این توافق نامه استعماری است و یکی از علل ریشه ای دشمنی غرب با ایران معاصر را باید از این منظر ببینیم ۰
🔴وقتیکه آتش بیاران معرکه می گویند ما نقش میانه را داریم
🔺تحلیلی کوتاه بر حواشی اخیر کشور
رهبر معظم انقلاب در پیام نوروزی امسال بیان داشتند که مهمترین نگرانی و دغدغه برای ایشان، مسئولان اجرایی و مردم، مسئله گرانی و معیشت یا به عبارتی دیگر مسائل اقتصادی است. این سخن یعنی اینکه برای بالاترین مقام کشور، مسائل سیاسی، نظامی و امنیتی در زیل مسئله اقتصاد، گرانی و معیشت مردم قرار دارد.
با مشخص شدن خط سیر فکری مسئولان توسط رهبری، اما دشمنان خارجی و منافقان داخلی بار دیگر دست به حاشیه سازی و به حاشیه بردن مسئله اصلی کشور یعنی حل معضلات اقتصادی زدند.
در ششم فروردین ماه، یکی از به اصطلاح تئوریسینهای دوگانه سازی و تفرقه انداز در کشور که ید طولانی در کد دادن برای ناآرامیهای اجتماعی سیاسی امنیتی دارد، بار دیگر گرای یک سری از اتفاقات برای حاشیه سازی و تحمیل هزینه بر مردم و کشور را داد.
در سخنان وی آمده است: *این خطر وجود دارد که اگر ما مضمحل شویم، دو طیف نیرو در برابر مردم صف میکشند؛ نیروهای انقلابی از یک سو و براندازها از سوی دیگر، آن وقت چه میشود؟ ناامنی و ناپایداری. حتی کار به فرای بحثهای سیاسی میکشد و ممکن است درگیریهای دیگر رخ دهد. ممکن است ادبیات و رویکردهای تماما جدالی مسلط شود و حالا اخبار و باقالی بار کن! حداقل ما بودیم و نقش میانهای برقرار میکردیم؛ اما وقتی اصلاحطلبان نباشند، تنش به شدت بالا میرود. این موضوع قطعی است؛ اما دو سوی طیف متوجه کارکرد نیروی میانه نیستند و نمیدانند زمانی که این نیرو از بین برود، سطح اصطکاک به چه میزان بالا میرود و چه آسیبهای بازگشتناپذیری دارد.*
بلافاصله بعد از این اظهارنظرها حادثه شهادت دو روحانی اهل سنت در گرگان و بعد از چند روز دیگر حادثه حمله به سه نفر از روحانیون در صحن مطهر امام رئوف رخ داد که در پی آن دو نفر از آنها به شهادت رسیدند.
از سوی دیگر و همزمان به یکباره مسئله مهاجران افغانستانی به موضوع روز تبدیل شد و برخی افراد بصورت هدفمند و هدایت شده با فیلم برداری و پخش فیلم در فضای مجازی سعی در ایجاد حاشیه سازی و تحمیل خسارات امنیتی به کشور را دنبال نمودند.
نوع اتفاقات نشان داد که دشمن خارجی و منافق داخلی این بار در دوخط موازی پروژه اختلاف افکنی مذهبی و اختلاف افکنی قومی ملی را دنبال می کند. در نوع اول هدف اختلاف بین شیعه و سنی بود و در نوع دوم نیز اختلاف قومی ملی بین دو ملت ایران و افغانستان پیگیری شد.
نمی توان بدون درک مطلب و سطحی نگرانه از روی مسائل بالا گذشت، کسانی که تا دیروز نگران وضع مردم افغانستان بودند و خواستار دخالت ایران در موضوع افغانستان به نفع مردم افغانستان بودند امروز خط فکری افغانستان ستیزی و اختلاف افکنی را دنبال می کنند.
همان تفکر و جریان تندرو که در مصاحبه ضمن گرا دادن برای اختلاف افکنی و رو در رو قرارگرفتن مردم، خود را نیروی میانه و تعادل گرا معرفی می کند، آتش بیار تفرقه هستند و افراد و جریاناتی که آتش بیار معرکه بوده و اصطکاک آفرینی می کنند، هیچگاه نمی توانند خود را به عنوان نیروی معتدل و مصلح به مردم معرفی کنند. مردم باید با درک این موضوع بفهمند که اختلاف افکنان نباید خود را در جایگاه تعادل معرفی کنند.
✍حجت نادری
⭕️ عمران خان در ظاهر شکست خورد؛ اما در واقع پیروز اصلی کشمکش های سیاسی پاکستان خودِ اوست. او توانست نفرت از آمریکا را رسما در خیابانهای این کشور، آن هم بصورت میلیونی به نمایش بگذارد. او را ترور کنند این حرکت شدت خواهد یافت، زنده بماند، آمریکا و آمریکا پرستان را به چالش میکشد!
⁉️آیا مریم سما را می شناسید؟ / پشت پرده پروژه جنگ ایرانی-افغان کیست؟
⛔️با خروج آمریکا از افغانستان بخشی از بدنه تربیتشده امریکا به کمپ منافقین در آلبانی منتقل شدند. این افراد اکنون گروههای رسانهای مشترک ایرانی-افغان تحت امر امریکا به وجود آورده و با پمپاژ شایعات قصد جاری کردن خون دو ملت توسط یکدیگر رادارند.
⛔️ مدیریت این گروه را مریم سما عضو سابق کمیسیون روابط خارجی و رهبر جریان ایران ستیزی در مجلس نمایندگان افغانستان برعهده دارد. او از پناهندگان افغانستانی بوده که در ایران متولد شده و بخشی از دوره دبستان را در ایران گذرانده است. مدتی قبل عکس های مستهجنی با نام او منتشر شد که هنوز اصالت آن محل سئوال است.
📛 البته وظیفه مریم سما صرفا در شرارت مجازی باقی نماند چنانکه چندی پیش بود که او در آلبانی به همراه ۵۰۰ هزار دلار جعلی بازداشت شد. به گفته پلیس آلبانی، مریم سما قصد داشته که این مقدار پول را بهحساب «فضل محمود فضلی» از دولتمردان رژیم سابق افغانستان حواله کند.
❌ پ.ن: سناریوی آمریکایی ها تفرقه بین ملت های منطقه است که نیازمند تیزبینی و زیرکی جامعه است تا فریب چنین افراد پلید و کثیفی که بدنبال ریختن خون ملتها هستند را نخورند.
⚛ مذاکرات هستهای و انقلابیونِ عجول
📝 یعقوب ربیعی
⚛ مذاکرات هستهای هنوز در پیچ و خم شدن یا نشدن است. اما نکته مهم و عجیب اینکه بیشترین پمپاژِ خبر و تحلیلِ منفی به جامعه را برخی دوستان ِ دغدغه مند به عهده دارند. مثلاً یکی از کانال ها در تحلیلِ امروز خودش نوشت محرمانه گذاشتن محتوا و نتایج مذاکرات لابد نشان از اقداماتی دارد که شرمندگی را بهمراه دارد.
🌐 این درصورتی است که اگر اینگونه بود و به قول این دوستان، آش با جایش داده شده و موجب شرمندگی این عزیزان گردیده بود که:
👈 اولاً امروز توافق به سرانجام رسیده بود و در اما و اگر و شدن و یا نشدن نمی افتاد.
👈ثانیاً رهبری هم نمی فرمودند هیئت مذاکره[کننده]ی ما بحمدالله در مقابل زورگوییهای طرف مقابل و زیادهخواهیها مقاومت کرده است.
✅ آنچه گفته شد به معنای بستن مسیر نقد نیست چرا که رهبری روز چهارشنبه فرمودند نقد کارهای این مسئولین اشکال ندارد بلکه رعایت ۳ مولفه تحلیلی درون نقدها ضروری و الزامی است:
1⃣ _ بدبینانه نباشد.
2⃣ _ ثانیاً موجب تضعیف کسانی نشود که در این میدان مشغول تلاش و کار هستند.
3⃣ _ و نکته آخر اینکه امید مردم هم تضعیف نشود. (بیانات در دیدار کارگزاران نظام)
🔴 رئیس جمهور باکو:
🔻زمانی بود که مردم نخجوان سرگردان بودن، ارامنه آب مردم نخجوان قطع کردند، گاز مردم نخجوان قطع کردند
🔻ما قدردان کمکهای ایران هستیم در ان زمان سخت ایران گاز مردم نخجوان تامین کرد
🔻کریدور زنگزور از طریق ایران عبور میکند و باکو از طریق ایران به نخجوان و جهان متصل میشود.
هدایت شده از اصفهان - خبرگزاری فارس
زایندهرود را برای همیشه مردهرود نکنید
🔹نمایندگان استان اصفهان در واکنش به طرح انتقال آب موسوم به بن- بروجن با بیان اینکه این طرح از نظر قانونی و مصوبات شورای عالی آب خلاف است، نسبت به توقف آن تاکید کردند.
🔹گفتنی است بسیاری از مناطق استان اصفهان با کمبود آب شرب مواجه هستند و با شروع فصل گرما با تانکر به برخی از شهرها و روستاهای استان آبرسانی میشود.
پاسخ نمایندگان اصفهان در واکنش به طرح بن-بروجن را در فارس بخوانید
fna.ir/1oa56u
@isffarsna
🗳 انتخابات فرانسه؛ مکرون روی لبه تیغ
📝 فخرالدین اسدی
❇️ با اعلام نتایج انتخابات فرانسه و راهیابی مکرون و لوپن به دور دوم، بسیاری از سیاستمداران اروپایی نگرانی خود را نسبت به پیروزی لوپن ابراز کردهاند. آخرین نظرسنجی ها نشان می دهد که 53 درصد از فرانسوی ها تا این لحظه قصد دارند به مکرون و 47 درصد به لوپن رای دهند. در برخی نظرسنجی، اختلاف دو نامزد 3 یا 4 درصد ( به سود مکرون) است. لوپن از راست افراطی فرانسه است و ممکن است قدرت گرفتنش موجب جدایی فرانسه از اتحادیه اروپا گردد.
❎ به همین دلیل نتیجه دور اول انتخابات و راهیابی لوپن به دور دوم تنها با اختلاف چهار درصد نسبت به مکرون، بیمها و نگرانیهای زیادی را در میان سیاستمداران اروپایی به وجود آورده است. حالا بسیاری از دیگر نامزدهای شرکتکننده در این انتخابات که میدان را به مکرون و لوپن باختهاند، از هواداران خود خواستهاند برای "متوقف کردن سیاست راست افراطی" در فرانسه، به امانوئل مکرون رأی دهند.
⁉️ حال باید منتظر ماند و دید که با رای به مکرون در بر پاشنه سابق خواهد چرخید یا با رای به مارین لوپن افراطی شاهد سقوط اروپای متحد خواهیم بود؟
6.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️سه نکته مهم دکتر پیروز در مورد مذاکرات هستهای در سه دقیقه
🔸همه اساتید حقوق بینالملل از ابتدا میدانستند که چارچوبهای حقوقی برجام ایراد دارد.
🔹ظریف میتوانست بگوید من نمیدانستم برجام بد است اما وزیر خارجه امروز ایران این تجربه را دارد و دیگر نمیتواند بعدا چنین حرفی بزند.
🔸ایران باید معادل مکانیزم ماشه را در توافق برای خودش بگنجاند.
به صدام گفتن چرا بعد از کشتن صدر خواهرش راهم کشتی
گفت من اشتباه یزید را تکرار نمیکنم
زینب بود که بعد از حسین نامش را زنده کرد
#شهیدمحمدباقرصدر
#شهیدههدےصدر