📍چرخش آشکار ترکیه درباره سوریه
✍️ محمدرضا فرهادی
🔺اخیرا رئیسجمهور ترکیه در موضعی کاملا خلاف یک دهه گذشته سیاستهای این کشور علیه سوریه، اعلام کرد که خواهان گسترش روابط با دولت این کشور است. اردوغان گفته است که گفتوگو و دیپلماسی با دولت سوریه را نمیتوان رد کرد و این جدیدترین نشانه از این است که آنکارا ممکن است مایل به اصلاح روابط با همسایه جنوبی خود باشد و دیپلماسی بین کشورها هرگز نمیتواند بهطور کامل قطع شود. این تغییر موضع اردوغان نسبت به سوریه به چند دلیل و با اهداف ذیل صورت گرفته است:
1️⃣ترکیه به این گزاره رسیده که سیاستهای این کشور در یک دهه گذشته علیه سوریه ناکارآمد و با ناکامی مواجه شده است و نیاز به یک تغییر راهبرد در امور سوریه دارد.
2️⃣ باتوجه به مخالفت ایران و روسیه با گسترش عملیاتهای ترکیه در شمال سوریه، اردوغان حداقل در مقطع فعلی خواهان افزایش تنش با سایر بازیگران به ویژه روسیه نیست. در نتیجه هر عملیاتی از جانب ترکیه در شمال سوریه با واکنش سایر بازیگران مواجه خواهد شد.
3️⃣باتوجه به نزدیک بودن انتخابات ریاستجمهوری ترکیه و نیاز اردوغان به کسب آرای عمومی، وی سعی دارد نظر رأیدهندگان را به خود جلب کند؛ زیرا اکنون و براساس آمار چیزی نزدیک به ۳ میلیون آواره سوری در ترکیه وجود دارد و نارضایتی عمومی از سیاستهای اردوغان منجر به این شد که اردوغان بعد از ۲۵ سال در انتخابات سال ۲۰۱۹، شهر استانبول را به مخالفان خود واگذار کند. بنابراین این مسئله میتواند پاشنه آشیل اردوغان برای انتخابات آینده باشد.
4️⃣ترکیه برای نفوذ در کشورهای هدف خود از دو روش فرهنگی و اقتصادی، بیشتر استفاده میکند. باتوجه به گرایش بیشتر کشورهای منطقه به سمت سوریه و طرح عضویت این کشور در اتحادیه عرب، اکنون آنکارا خود را در موضعی میبیند که نسبت به سایر بازیگران عقب افتاده است. در نتیجه ترکیه برای کسب نفوذ در سوریه و به نوعی به دست آوردن حوزه نفوذ، به سمت سوریه گرایش پیدا کرده است تا این عرصه را به سایر بازیگران واگذار نکند.
5️⃣ سناریوی دیگری نیز وجود دارد که بر اساس آن تحلیل میشود، چرخش ترکیه به صورت مقطعی است و در حال حاضر انتخابات برای اردوغان از همه مهمتر است. هرچند این تحلیل با واقعیتهای ممکن سازگار نیست.
در مجموع میتوان اینگونه بیان کرد که ترکیه به سیاستهای اشتباه خود در سوریه پی برده و به دنبال آن است که حوزه نفوذ جدیدی در سوریه با برقراری روابط سیاسی ایجاد کند و سپس آن را به سایر عرصهها به ویژه بحث اقتصادی نیز سوق دهد.
🔸🔸🔸 انتشار غیررسمی بخشهایی از توافق جدید ایران و ۵+۱: آمریکا حداقل تا ۵سال دیگر اجازه خروج از برجام را ندارد
👤 باقری مذاکرهکننده ارشد برجام در نشستی خصوصی با خبرنگاران صحبتهایی درباره مفاد توافق جدید ایران با ۵+۱ کرده که بخشهایی از صحبتهای مطرح شده به شرح ذیل است.
👤 باقری درباره زمانبندی پیادهسازی توافق در این جلسه اعلام کرده:
⏳ ۴ زمان اصلی در این توافق وجود خواهد داشت:
📆 روز جمع بندی: وزرای خارجه نهایی میکنند و امضا میشود. از همین روز ۳فرمان اجرایی ترامپ ویو میشود و نه لغو. همان نهادهای اقتصادی و ۱۷بانک هم در این روز از تحریم خارج میشوند.
📆 روز تایید: ۶۰ روز بعد از روز جمعبندی میرسیم به روز تایید. این ۶۰ روز برای آن است که مجلس در کشور ما و طرفهای مقابل کارهای لازم را انجام دهد و هر آنچه لازم است تصویب کند. عملا به جهت تصویب مجلس این ۶۰ روز به درخواست ما گنجانده شد.
📆 روز باز اجرا: ۶۰ روز بعد لحظهای است که اجرای برجام به طور کامل آغاز میشود. ۷ روز قبل از روز باز اجرا، ما طی نامهای اعلام میکنیم که ما موافق باز اجرا هستیم و آمادهایم که کار را شروع کنیم. این روز از این جهت روز باز اجرا نامیده شد که بناست همان برجام دوباره شروع به کار کند. در این روز آن فرامین اجرایی که ویو شده بود به طور کامل لغو میشود. نکته دیگر اینکه مواد هسته ای ما قبل از روز باز اجرا در ایران است و خارج نمیشود.
📆 روز تکمیل: ۴۵ روز بعد از روز باز اجرا همه طرفین باید اجرای تعهدات خود را تکمیل کرده باشند.
🔴 نحوه راستیآزمایی:
🔹🔹 زمان راستیآزمایی ابتدا ۲۴ساعت بود. بعد شد ۳۰ ساعت و وقتی ما تحویل گرفتیم شده بود ۴۸ ساعت. ما با وزارت نفت و بانک مرکزی صحبت کردیم و گفتند واقعا شدنی نیست. طبق تدبیری که شد از روز جمعبندی که تحریم برخی نهادهای اقتصادی و ۱۷بانک برداشته میشود ما میتوانیم راستیآزمایی را تا ۴ماه بعد انجام دهیم. از طرفی از فردای روز تایید تا روز باز اجرا هم فرصت اصلی راستیآزمایی است.
🔹🔹 اگر ما راضی نبودیم ۷ روز قبل از باز اجرا نامه میزنیم و مثلا میگوییم فلان موضوع حل نشده و توسط هماهنگ کننده میرود در جلسه کمیسیون مشترک (کمیسیونی که هنوز آمریکا عضو آن نیست) و تصمیمگیری میشود. نکته این است که کمیسیون همه چیز اجماعی است و اگر ما موافقت نکنیم عملا تصمیم اتخاذ نمیشود.
🔹🔹 ۱۶ محدودیت وجود دارد که همه اجماعی است به جز یک مورد آن هم موردی است که آژانس اعلام میکند دسترسی داشته باشد و ما نمیدهیم و اینجا اجماعی نخواهد بود. لذا برگشت پذیری از روز باز اجراست.
🔹🔹 در مورد اسنپ بک هم چون در برجام آمده است و هم در قطعنامه ۲۲۳۱ نمیشود که کلا حذف کنیم. فقط بنا شد کمی این ابزار رو معقولتر کنیم. قید و شرط آوردیم که این اتفاق زمانی ممکن است که مبتنی به گزارش آژانس باشد. اگر کشوری هم به طور نامعقول اسنپبک کرد بقیه کشورها باید اقدام او را جبران کنند.
🔹🔹 نکته مهم این است که طرف مقابل تا پایان دوره اول بایدن قطعا از برجام خارج نخواهد شد. از طرفی اگر فردای انتخابات آینده رئیس جمهور آینده بخواهد از برجام خارج بشود طبق توافق باید ۳ سال بگذرد و این با ۲ و نیم سال آینده دوره بایدن می شود ۵ و نیم سال.
🔹🔹 تبادل زندانی هم در زمان آقای عراقچی نهایی شده بود. یک سند هم در زمان ما نهایی شد و آماده ایم اجرا کنیم. خود آمریکایی تعلل کردند و موکول شد به آینده.
هدایت شده از کانال خبری تحلیلی بصیرت
اخبار روزانه یکم شهریورماه.pdf
296.2K
📰 نشریه اخبار و تحلیلهای سه شنبه یکم شهریورماه1401
✅#بصیرت
✅#نشریه_اخبار_و_تحلیل_ها
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷 www.basirat.ir
#رشتو
محض اطلاع شوهر خانم پروژه بگیر:
بعد از تصویب تحقیق و تفحص از #فولاد_مبارکه، قوه قضائیه به مسئله ورود کرد!
سازمان بازرسی وقت در نامهای به وزیر صمت اعلام کرد حمیدرضا عظیمیان(مدیرعامل فاسد فولاد مبارکه) به دلیل تخلفات در این مجموعه باید برکنار شود!
6 ماه از این نامه گذشت اما دستور انجام نشد!
سازمان بازرسی دوباره طی نامهای به وزیر وقت صمت اعلام کرد که چرا دستور اجرا نشده است؟!
بعدها معلوم شد حسن روحانی وزیر را تهدید کرده و اجازه اجرای دستور سازمان بازرسی را به او نداده است.
بعد از آن هم جهانگیری و واعظی به این مسأله ورود کردند و مدعی بودند که سازمان بازرسی حق جا به جایی مدیرعامل فولاد را ندارد.
تا اینکه با آمدن رئیسی به قوه مجریه و تغییر وزیر صمت، حمیدرضا عظیمیان از مدیرعاملی فولاد مبارکه برکنار شد و یاسر طیب نیا جایگزین این مدیر فاسد شد.
*علائم تلاش صاداقانه دولت رئیسی*
۱) کرونا را که قول داده بود جمع کرد
۲) اقتصاد را به برجام گره نزد
۳) به مردم صدها توهین نکرد
۴) هر جا مردم گرفتار بودند حاضر شد هم خود هم وزرا هم استاندارها
۵) در کاخ زندگی نکرد
۶) پول بی پشتوانه چاپ نکرد
۷) یارانه ها را ۹ برابر کرد
۸) کارخانه ها و شرکتها را فعال کرد
۹) انرژی هسته ای را به حدی رساند که قابلیت تولید بمب اتم را داریم
۱۰) به رهبری توهین نکرد
۱۱) رتبه بندی معلمها را پس از چهل سال عملیاتی کرد
۱۲) بودجه ی مناطق محروم را چند برابر کرد
۱۳) از قاچاق هزاران تن آرد، روغن یارانه ای جلوگیری کرد
۱۴) انبارهای کالاهای متروکه را ساماندهی و در آمد ده هزار میلیارد تومانی حاصل کرد که قبلا فقط ۲۰۰میلیارد تومان بود
۱۵) صنعت فضایی را فعال کرد و ماهواره ها یکی پس از دیگری به فضا پرتاب می شوند
۱۶) ایران را عضو شانگهای کرد
۱۷) کرویدر شمال جنوب را فعال کرد در آمد حاصل از آن در آینده به اندازه ی فروش نفت خواهد بود
۱۸) فروش نفت با قیمت بالای صد دلار را به حد مطلوب رساند
۱۹) ۴۰ میلیارد دلار فقط از روسیه سرمایه ی خارجی جذب کرد
۲۰) پترو پالایشگاهها را فعال کرد تا از خام فروشی جلو گیری شود
۲۱) کشت فرا سرزمینی را در روسیه، ونزوئلا و... فعال کرد
۲۲) صادرات خدمات فنی مهندسی را به ۸ میلیارد دلار رساند
۲۳) ساخت هواپیمای مسافری را با مشارکت چین و روسیه آغاز کرد
۲۴) فروش کشتیهای اقیانوس پیما را آغاز کرد فعلا دو فروند به ونزوئلا فروخته شد
۲۵) کف حقوق بازنشستگان را ۵۰ درصد افزایش داد و بقیه را از این ماه ۳۸ درصد
۲۶) اغلب هفته ها سفر استانی داشت و به درد دل مردم گوش کرد
۲۷) بسیاری از شوراها که ده سال تشکیل نشده بود با حضور خودش تشکیل داد
۲۸) ظرفیت پزشکی را ده درصد افزایش داد
۲۹) ابر بدهکارهای بانکی را افشا کرد
۳۰) تمام سواحل دریاها شمال و جنوب را آزاد سازی کرد
۳۱) کناره های رودخانه ی کرج را آزاد کرد
۳۲) حق آبه ی ایران از افغانستان را وصول کرد
۳۳) نرخ خرید گندم از کشاورزها را ۳ برابر کرد
۳۴) مشکل نهاده های دامی را حل کرد
۳۵)مشکل قطعی برق که پارسال پشت سر هم قطع می شد حل کرد
۳۶) سامانه ی صدور بر خط صدور مجوزها را راه اندازی وامضاهای طلایی را حذف کرد
۳۷) یک و نیم میلیون مسکن را در مراحل مختلف ساخت دنبال کرد
۳۸) وام فرزند آوری به زوجین داد
۳۹) وام ودیعه ی اجاره ی مسکن داد
۴۰) وام میلیاردی به شرکتهای دانش بنیان داد
🔻و... این یعنی صداقت
🔻اگر صداقت معنی دیگری دارد بفرمایید.
🇮🇷 📝 #گزارش_تحلیلی | اسرائیل را شخم میزنیم!
🍃🌹🍃
🔻«کیهان» اظهارات سردار حاجیزاده فرمانده هوافضای سپاه که گفته «ما هستهای نداریم اما کلاهکهای ما بهاندازهای است که اسرائیل را شخم بزنیم» تیتر یک کرده و به نقل از وی نوشته: « ما در حوزه نظامی این توانمندیهایی که الان داریم، در گذشته نداشتیم. در گذشته سیم خاردار وارد میکردیم اما حالا پهپاد صادر میکنیم.
🔸 بدون شک این فاصله طی شده با ایجاد ارتباط بین بخشهای دانشبنیان، دانشگاهها و نخبگان انجام شده است.
🔹در همین نیروی هوافضا، ما اوایل در بخش تحقیقات سرمایهگذاری کردیم تا بتوانیم موانع را پشت سر بگذاریم. این امر باعث برتری ایران در پهنه هوایی شد و بارها شنیدیم که غربیها اولویت مذاکره را در محدود کردن پهپادها و قدرت موشکی ما گذاشتند.»
🔺این روزنامه که امروز بیشتر خبری است، تیتر دو خود را نیز به سخنان دیروز #رئیسی اختصاص داده که گفت: «تا یک قدمی ساخت هواپیمای مسافربری رسیدهایم».
9.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷 🎥 #کلیپ | حتی اگر توافق اجرا شود نباید از آمریکا غافل شد
🍃🌹🍃
🔹خوشچشم، کارشناس مسائل بینالملل: قولهای شفاهی همه باید مکتوب شود؛ امضای کری، بلینکن و حتی ۳۳۰ میلیون آمریکایی هم تضمین نیست!
هدایت شده از کانال خبری تحلیلی بصیرت
⭕️بحران بیپدری در آمریکا
⁉️ کودکانی که در آمریکا بدون پدر تنی خود بزرگ شدهاند، چند درصد از جرمها و آسیبهای اجتماعی را به خود اختصاص
دادهاند؟!
✅بصیرت _ کانال معاونت سیاسی سپاه
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷 www.basirat.ir
🇮🇷 📝 دست از پا درازتر‼️
🍃🌹🍃
🔻«وطن امروز» رافائل گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی را عکس یک کرده و با عنوان «گروسی: PMD میماند!» نوشته: «در حالی که همه منتظر پاسخ آمریکا به پیشنهاد ایران درباره توافق هستهای بودند، مدیرکل آژانس در اظهاراتی عجیب گفت پرونده مطالعات ادعایی را نمیبندد».
🔸روزنامه وطن امروز البته این را هم نوشته که «مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی پاسخ ایران به پیشنهاد این اتحادیه درباره احیای برجام را معقول دانست.»
🔹این روزنامه در گزارش دیگری به موضوع بازگشت سفیر امارات به ایران پرداخته و با تیتر «دست از پا درازتر» نوشته: «اصلاحطلبان اظهار میکردند جمهوری اسلامی ایران به دلیل قدرت نظامی و نفوذ خود در منطقه باعث کشیده شدن کشورهای حاشیه خلیجفارس به سمت آمریکا و رژیمصهیونیستی شده است.
🔺 اما اکنون که امارات و کویت گسترش تعامل با ایران را دنبال میکنند و عربستان سعودی نیز پای میز مذاکره برای ازسرگیری ارتباط با جمهوری اسلامی ایران نشسته، اصلاحطلبان که طرح منزوی نشان دادن ایران در منطقه را دنبال میکردند، خود را شکستخورده میبینند.»