مرتضوی: از ایجاد یک میلیون شغل عبور کردیم
وزیر کار:
🔹بر مبنای وعدهای که داده بودیم از ایجاد یک میلیون شغل عبور کردیم. نرخ بیکاری در فصل پاییز نسبت به فصل بهار، ۷ دهم درصد کاهش پیدا کرد و به ۸.۲ درصد رسید.
🔹از ابتدای دولت تاکنون بالغ بر یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بیمهشده جدید داریم. برای سال آینده دو طرح تحولی در حوزه اشتغال داریم.
🔹دیروز ۴ هزار میلیارد تومان به صورت نقدی بابت بدهی به مراکز بهداشتی و درمانی و داروخانههای طرف قرار پرداخت شد.
💢به نام مردم، به کام دلالان
✍🏻علی کارگر
🔹تجربه نشان داد که با عرضه خودرو در بورس کالا به تدریج روند قیمت منطقی بر بازار حاکم خواهد شد ولیکن همچنان این موضوع به محل مناقشه تعدادی از سیاستمداران و برخی از فعالان اقتصادی تبدیل شده است. در زیر نگاهی به استدلال و نظراتی که در مخالفت با این تصمیم بیان شده است میپردازیم:
🔸۱ ـ برخی مانند سازمان بازرسی کل کشور معتقدند که چون خودرو کالایی انحصاری است نباید در بورس عرضه شود چرا که خودروساز میتواند از طریق کنترل عرضه همواره تقاضا را به نفع خود مدیریت کند. اگرچه این نگاه از نظر مبنایی حرف صحیحی است ولیکن دولت مدعی است طی برنامهای که دارد با ورود خودروهای خارجی این انحصار شکسته میشود. فارغ از ادعای دولت، این دسته از منتقدان هیچ پیشنهاد جذابی ندارند. اینکه عرضه خودرو در بورس صورت نگیرد و شورای رقابت همانند گذشته قیمت خودرو را تعیین کند یعنی استمرار راه گذشته و همه میدانند که این شیوه باعث تعمیق فساد در بازار خودرو شد.
🔹۲ ـ برخی منتقدین میگویند که با عرضه خودرو در بورس قیمتها افزایش پیدا کرده که این افزایش در نهایت به زیان مردم است. این در حالی است که قیمت خودرو برای مردم نباید با قیمت کارخانه محاسبه شود زیرا اکثریت قاطع مردم نمیتوانستند خودرو را با قیمت قرعهکشی بخرند و با قیمت آزاد تهیه میکردند. منطقی این است که قیمتها در نهایت در محدودهای بین قیمت کارخانه و قیمت قبلی بازار به تعادل برسد و لذا پیشبینی میشود که این طرح در نهایت به نفع مصرفکننده باشد.
🔸۳ ـ برخی نیز با این طرح از این جهت مخالفند که اختلاف قیمت پایه و قیمت فروش به جیب خودروساز میرود و معتقدند که این اختلاف باید به خزانه واریز شود در حالی که این موضوع خلاف اصول مسلم بازار سرمایه است. وقتی اقتصاد غیر رقابتی و دستوری باشد، انواع فساد مالی در آن به وجود میآید در حال حاضر بخشهایی از زیان انباشته خودروسازان پس از عرضه در بورس جبران شده است.
🔹سخن پایانی آنکه عرضه خودرو در بورس و کوتاه شدن دست دلالان از این بازار یک گام مهم در تبدیل خودرو از یک کالای سرمایهای به یک کالای مصرفی است و منتقدان آن هم اگرچه انتقاداتی مطرح میکنند ولی هیچ پیشنهاد رو به جلویی ندارند. ماهیت منتقدان نیز نشان میدهد که بسیاری از این افراد با شعار حمایت از مطرفکننده ورود میکنند ولی نظرات آنها بیشتر به نفع دلال است؛ در حقیقت این مخالفتها به نام مردم و به کام دلال است.
🔺قوه قضاییه: اختلاس ۹۲ هزار میلیاردی نداشتهایم
🔹«مصدق» معاون اول قوه قضاییه:آدم غیرمسئولی مصاحبه میکند و میگوید فلان شرکت ۹۲ هزار میلیارد تومان اختلاس شده است. جامعه حق دارد که بررسی کند این ۹۲ هزار میلیارد کجاست؟
🔹ما بررسی کردیم و دیدیم این چیزی که گفته شده نبوده است. اگر چه تخلفی بوده ولی ۹۲ هزار میلیارد نیست. کسانی که مسئولیتی در این خصوص ندارند، جامعه را متشنج نکنند.
💬 #تحلیل_و_تبیین | «جهاد تبیین» علیه «جنگ شناختی»
🔻 آقای رضا سراج، کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با رسانه Khamenei.ir
🔸️ شباهت اغتشاشهای ۱۴۰۱ با فتنه ۸۸ این است که در هر دو مورد بستر اصلی، جنگ شناختی بود.
🔹️ در فتنه ۸۸، موضوع تقلب در انتخابات یک جنگ شناختی ایجاد شده بود، درحالحاضر هم با کشتهسازی، دروغپردازی و موضوعاتی از این دست، یک جنگ شناختی در جریان است.
🔸️ مهمترین ابزار جنگ شناختی، رسانههای نوین هستند. در صورتیکه این مرحله جنگ با موفقیت انجام شود، ذهن نخبگان کشور و ذهن عامه مردم به اسارت دشمن درمیآید.
🔹️ امروز ایران به یک قدرت و بازیگر فرامنطقهای در مناسبات جهانی تبدیل شده است. این مهم باعث شده تا دشمن برای مهار این قدرت فرامنطقهای مترصد بهرهگیری از این فرصت جنگ ترکیبی شود.
🔸️ در جنگ شناختی، ذهن مخاطب اسیر میشود؛ باید تلاش کنیم آنها را که گرفتار شدهاند، آزاد کنیم. راه آزاد کردن این افراد جهاد تبیین است.
🔹️ در این نبرد مهمترین دستاورد ما میتواند این باشد که دهه نودیها و هشتادیها متوجه این جنگ ترکیبی و توطئههای دشمنان میشوند و هوشیارتر و باتجربهتر از گذشته خواهند بود.
🔍 ادامه را بخوانید👇
https://khl.ink/f/51805
💬 ارتش پوشالی رضاخان
🔹بعضی ها میگن #رضاخان یکی از قوی ترین و مدرن ترین ارتش های جهان رو ساخته بود، در مورد عظمت این #ارتش، جناب آقای باقر عاقلی مورخ مشهور ایرانی در کتابش نوشته:
🔹بعد از حمله #روسها به ایران افسران از خبر آمدن آنها دچار وحشت عجیبی شده و همگی با استفاده از کامیونها و وسایل نقلیه ارتشی فرار کردند و روسها ، در تمام مسیر خود از شمال ترکمن صحرا تا گرمسار فقط با یک افسر برخورد کردند و آن هم رئیس شهربانی شاهرود بود که یک روز تمام از او بازجویی کردند که علت فرار نکردن او چیست؟
📚 منبع : کتاب رضاشاه و قشون متحد الشکل /نوشته باقر عاقلی/صفحه ۷۵۰
💢چاقوی کُند و بیاثر تحریم
🔹همانطور که قابل پیشبینی بود، مصوبه پارلمان اروپا مبنی بر قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در «فهرست سازمانهای تروریستی اروپا»، در نشست اخیر شورای اروپا، رأی نیاورد و وزرای خارجه اروپا تنها به اعمال تحریمهای بیشتر علیه افراد و نهادهای ایرانی بسنده کردند.
🔰گزاره خبری:
🔸در جدیدترین اقدام اتحادیه اروپا، ۱۸ شخصیت و ۱۹ نهاد ایرانی را در فهرست تحریمها قرار داد. سجادی وزیر ورزش و جوانان، محمداسماعیل کوثری، سیدمصطفی آقامیرسلیم، محمدتقی نقدعلی و موسی غضنفرآبادی از نمایندگان مجلس و تعدادی از فرماندهان نظامی از جمله افراد تحریم شده هستند.
🔹به این ترتیب فهرست تحریمهای اتحادیه اروپا علیه ایران به بهانه مسائل حقوق بشری، به ۱۷۳ شخصیت و ۳۱ نهاد افزایش یافت.
🔸به موازات اتحادیه اروپا، وزارت خزانهداری آمریکا هم اعلام کرده بنیاد تعاون سپاه و پنج نفر از اعضای هیئت مدیره آن، معاون وزیر اطلاعات و چهار نفر از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران را تحریم کرده است.
🔹دولت آمریکا ۱۶ دیماه هم اسامی هفت شخص دیگر را به فهرست تحریمهای خود علیه ایران اضافه کرده بود. همزمان دولت انگلیس نیز هفت نام جدید را تحت «رژیم تحریمهای حقوق بشری ایران» قرار داده است. انگلیس تاکنون ۵۰ تحریم جدید ضد ایرانی را از زمان آغاز اغتشاشات در ایران اعمال کرده است.
🔰گزارههای تحلیلی:
🔸۱ ـ از ابتدای مهرماه تاکنون، آمریکا، اتحادیه اروپا، انگلیس و کانادا با هدف اعلامی «فشار حداکثری» در مجموع حدود ۲۰ دور تحریم ترکیبی و جدید علیه جمهوری اسلامی اعمال شده کردهاند.
🔹 ۲ ـ یکی از نکات «قابل تأمل» در خصوص تحریمهای اعمالی این است که قریب به اتفاق این تحریمها علیه افراد و نهادهایی که است که پیش از این و در ماهها و سالها و حتی دهههای گذشته بارها تحریم شدهاند و اسامیشان در بستههای مختلف تحریمی که آمریکا و اروپا از سالها قبل اعلام کرده است وجود دارد.
🔸۳ ـ نکته دیگر اینکه، اروپا و آمریکا اعلام کردهاند ضمن مسدود کردن دارایی افراد تحریم شده، اشخاص فوقالذکر از سفر به اروپا و آمریکا نیز منع میشوند. این در حالی است که تمام افرادی که در لیستهای تحریم قرار دارند، فاقد هرگونه دارایی و اموال منقول و غیرمنقول در خارج از کشور هستند، ضمن اینکه بنا به مسئولیتها و مشاغلی هم که دارند، اداری و غیراداری مسیرشان به این کشورها نمیافتد که از سفر به آنجا ممنوع شوند!
🔹نگاهی به کم و کیف تحریمهای آمریکا و کشورهای اروپایی که به اشکال و اهداف مختلف علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال میشود، نشاندهنده واقعیات مهمی است:
🔻اول اینکه، در میان گزینههای مختلف نظامی، سیاسی، اقتصادی و دیپلماتیک علیه ایران، تحریم آخرین ابزار باقیمانده برای اعمال فشار علیه جمهوری اسلامی است. ثانیاً، تحریم با وجود آثار و تبعاتی که بر اقتصاد و زندگی مردم دارد، دیگر یک ابزار راهبردی و مؤثر برای تحقق اهداف تعیین شده در رابطه با ایران محسوب نمیشود.
🔻دوم اینکه، تحریمهای پیدرپی علیه جمهوری اسلامی ایران به طوری که در کمتر از ۵ ماه حدود ۲۰ بسته تحریمی اعمال شود که نام یک شخص نه تنها در این همه این بستهها حتی در تحریمهای قبلی هم وجود دارد، آن قدر مضحکهآمیز است که حیثیت و اعتبار کشورهای تحریمکننده را زیر سؤال برده و خدشهدار میسازد.
🔅نکته آخر؛ تحریمهای اخیر و قبلتر از اینها، بنا به ماهیتی که دارند، در زمره تحریمهای بیاثر هستند. آمریکا و اروپا نیز این مسئله را به خوبی میدانند. اما از اعلام و اعمال آنها، عمدتاً دنبال بهرهبرداری در قالب «عملیات روانی» با هدف اثرگذاری بر بازارهای اقتصادی (قیمت اقلام و ارزهای خارجی و...) و افکار عمومی (ناامیدسازی و...) هستند. بنابراین برای مواجهه با آثار روانی این تحریمها، باید از طریق «سازوکارهای روانی و رسانهای»، تدابیری اتخاذ شود که افکار عمومی و اقتصاد کشور از پیامدهای روانی تحریمهای اعلام شده مصون بماند.
✍🏻حمید خوشآیند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷🎥 ساقیِ انقلاب ۱۴۰۱ کیست؟🤔
18.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♨️ شغل خاصی ندارم...🤓
❄️ربع پهلوی: هزینههای زندگی من را مادرم تامین میکند.
💢جمیعت ایران از اواخر دهه ۱۴۳۰ نزولی میشود
🔸مرکز آمار ایران پیش بینی کرد، جمعیت ایران از اواخر دهه ۱۴۳۰ به بعد نزولی شده و در این سال به ۹۳.۶ میلیون نفر برسد.
🔸جمعیت ایران در سال های ۱۴۰۵، ۸۷.۷ میلیون نفر، ۱۴۱۰، ۸۹.۶ میلیون نفر، ۱۴۱۵، ۹۱.۴ میلیون نفر، ۱۴۲۰، ۹۲.۸ میلیون نفر، ۱۴۲۵، ۹۳.۷ میلیون نفر و ۱۴۳۰ ، ۹۳.۶ میلیون نفر پیش بینی شده است.