لج بازی و کج فهمی
درباره سیاست منطقه ای نظام
🔹انسان، گاهی در فهم و سواد برخی مدعیان در می ماند. آقای مهدی نصیری نوشته:
♦️"اینها همه از نتایج ابتکار و مداخله چینی های ملحد و بی خداست که ولی فقیه و ولایت امر مسلمین جهان را به قبول و پذیرش تغییر سیاست واداشت. در حالی که سالها پیشنهاد، اصرار، مکاتبه و ضجه و ناله مسلمین داخل و خارج و مقامات سابق کشور نتوانستند نظام را به تغییر سیاستهای بی حاصل و ویرانگر خارجی و منطقه ای متقاعد کنند. چه جانها که گرفته شد و چه مالها که به فنا رفت. زهی آفرین به الحاد خردمند و سیاست فهم چینی در برابر دین خردگریز و سیاست نابلد جمهوری اسلامی!".
🔹این طیف لجوج، در ابتدا، به خاطر سند همکاری 25 ساله با چین که اتفاقا در دولت همسو با خودشان تدوین و امضا شد، ادعا کردند نظام، ایران را به چین فروخته و مستعمره شده(!) و حال آن که اگر ایران و چین تجارت چند میلیارد دلاری دارند، چین با آمریکا تجارت 700 میلیارد دلاری دارد و بزرگ ترین شریک تجاری آمریکا و اروپا است.
♦️بعد که رئیس جمهور چین به عربستان رفت و قرارداد چند ده میلیارد دلاری امضا کردند، همین مخالف خوان های وطنی ادعا کردند ایران جا ماند و عربستان در تجارت و همکاری با چین، ما را جا گذاشت(!)
🔹اما اکنون؛ هم ادعا می کنند "ریل توافق با عربستان را ما و بزرگان مان (هاشمی و خاتمی) گذاشتیم و دولت به موضع ما برگشته"، هم مدعی اند ایران زیر بلیت چین رفته، و هم عنوان جعلی "برجام چینی" را روی توافق اخیر می گذارند تا همه فضاحت ها و خسارات ماجرای برجام را بشوید و ببرد.
♦️اولا چین در توافق اخیر تهران- ریاض، پس از عراق و عمان و یکی دو کشور دیگر، آخرین میانجی بوده و نه تصمیم گیر توافق و تنها واسطه آن. مذاکرات از یک سال و نیم قبل در جریان بوده است.
🔹ثانیا سیاست کلان نظام درباره مسائل منطقه ای (عراق و سوریه و لبنان و فلسطین و یمن) تغییری نکرده، بلکه اتفاقا چون آن راهبرد کلان در منطقه چیره شده، عربستان را مجاب کرده تا به ناچار از برخی دعاوی بنشیند. عجیب این که نصیری اصرار دارد جنایات سعودی در طول این سال ها را هم پای ایران بنویسد! زهی شرافت و انصاف!
🔹ثالثا کاهش تنش با همسایگان در جهان اسلام و تمرکز روی دشمنان اصلی مثل آمریکا و اسرائیل، سیاست همیشگی نظام بوده و همان را هم در توافق اخیر دنبال می کند.
♦️رابعا، آقای نصیری اگر در صدر اسلام حضور داشت و جرئت می کرد، حتما با این سبک استدلال غلط، به پیامبر اعظم (ص) خرده می گرفت که چرا در مسیر سفر حج، در مقابل مشرکان ضد خدا که دو بار با آنها جنگید، کوتاه آمده، از سیاستش در این سفر عقب نشینی کرده و صلح حدیبیه را پذیرفته است!
🔹جالب این که ملحدان مکه در آن مذاکرات، خواستار حذف "بسم الله الرحمن الرحیم" از ابتدای متن توافق و حذف عنوان "رسول خدا" به عنوان طرف قرار داد را بودند و پیامبر (ص) هم پذیرفت. برآیند این توافق، فتح مکه بود.
#محمد_ایمانی
✅ رد پای #قاسم_سلیمانی در شکل گیری توافق ایران و سعودی
🔸 وقتی نیویورک تایمز غیر مستقیم به نقش ژنرال اشاره میکند
🔸 وقتی "میدان" در خدمتِ دیپلماسی، سعودی را سر عقل اورد....
🔺 گزارش های مختلفی در روزهای اخیر در خصوص توافق ایران و سعودی نوشته شده است.
هیچ گزارشی در تلاویو و واشنگتن در این خصوص یافت نمیشود الا اینکه به نقش "میدان" در شکل گیری این مهم اشاره کرده باشد.
در گزارش اخیر نیویورک تایمز در این خصوص صراحتا اشاره شده به اینکه: ماجرای آرامکو و رخدادهایی از این دست سعودی را وادار کرد تا معقولانه فکر کرده و بفهمد که برای حل مشکلاتش در منطقه باید بر روی دیپلماسی حسابی ویژه باز کند.
سالها قبل و در آستانه ی انتخابات 1400 یک فایل صوتی از گفتگوی سعید لیلاز و جواد ظریف منتشر شد که در آن پیرامون آن بحث شده بود که "چه نسبتی بین دیپلماسی و میدان" در سیاست خارجی ایران وجود دارد؟
آیا "میدان" راه خودش را میرود و دیپلماسی هم راه بود؟
بین این دو نسبتی وجود دارد؟
دیپلماسی در خدمت میدان است یا میدان در خدمت دیپلماسی؟
🔺 آنچه این روزها درباره سعودی و تغییر رفتارش در واشنگتن و تلاویو گفته میشود نشان میدهد که آنها اینگونه تصور میکنند که در یک عملیات ترکیبی، ایرانی ها میدان را در خدمت دیپلماسی قرار داده اند.
به صورت که میدان به شکلی هوشمندانه در تغییر دَرکِ سعودی از مسائل اثر گذاشته و موفق شده به آنها توضیح دهد که در برابر ایران و برای حل مشکلات منطقه هیچ گزینه ای جز گفتگو نمیتواند قابل تعریف باشد.
همزمان با این بحث ها عادل عبدالمهدی نخست وزیر سابق عراق مصاحبه ای کرده و در بخشی از آن گفته است:
شهید سلیمانی کسی بود که توافق ایران و عربستان را بنیان گذاری کرد.
🔺 فارغ از این ماجرا و نقش قاسم سلیمانی در ایجاد تغییر رفتار در سعودی واقعیت این است که ژنرال ایرانی در سالهای قبل با همین سوال رو به رو شد: چگونه میتوان ضمن تامین امنیت ملتِ ایران، از ظرفیت های میدانی برای چیزهایی فراتر استفاده کرد؟
چه میتوان کرد تا میدان علاوه بر تامین امنیت و افزایش نفوذ به درد اقتصاد و سیاست و هم بخورد؟
هنوز مشخص نیست سلیمانی چطور بین اینها ارتباط تعریف کرده اما حالا مشخص شده آقای ژنرال در اوج تحریم های ایران یک شبکه تعریف میکند (که در بخشی از آن اقلیم کردستان پای کار آمده بوده است) و این شبکه در دور زدن تحریم ها به دولت کمک میکرده است.
به عبارت ساده تر ، میدان به لطف هوشمندی سلیمانی در خدمت اقتصاد در آمده بوده است.
🔺 این محدود به همین یک مورد نبوده و در موارد مختلفی به اعتراف دوست و دشمن ، اقدامات ژنرال در حوزه دیپلماسی و در جهت کمک به جواد ظریف نیز به کار امده است.
آنچه دارید میخوانید ترجمه ی ساده ترش میشود این: سلیمانی بی آنکه در حوزه ی جنگهای ترکیبی و نبردهای ادراکی و شناختی تحصیل کرده باشد به شکلی کاملا هوشمندانه به اینکه صحنه ی میدانی دوشادوش دیپلماسی در خدمت منافع مردم ایران بوده و به تغییر درکِ دشمنان (که هدف نهایی جنگ ادراکی شناختی است) کمک کرده است.
آنچه حالا برای سعودی رخ داده را نیز باید در همین راستا دید.
در سال 2019 و پس از آن ، از آرامکو تا جیزان همه ی اینها به کار آمد تا سعودی بتواند از وحشی بازی فاصله گرفته و نگاهی متمدنانه مبتنی بر گفتگو به مسائل داشته باشد.
نیویورک تایمز در گزارش اخیر خود گفته که سعودی مدعی است حمله آرامکو را ایران انجام داده است.
🔺 واقعیت این است که ایران در چنین حملهای نقشی نداشته اما اگر آنگونه که نیویورک تایمز میگوید این حمله به تغییر درک سعودی از مسائل کمک کرده، پس حمله ی مورد نظر به آل سعود کمک کرده بتواند از "عقل" استفاده کرده و کمی از لجاجت فاصله بگیرد. با این تعریف ان حمله اگر کار ایران هم باشد آنها باید متشکر ما باشند چرا که ما عقلانی فکر کردن را به هر شکلی که شده به آنها تحمیل کرده ایم....
بیش از 15 سال است که ایران فهمیده گلوله لزوما از لوله ی تفنگ برای شکست دادن دشمن خارج نمیشود. گاه گلوله خارج شده یا پهپاد به پرواز در می آید تا دشمن وادار به فکر کردن شود.
دشمنی که عینِ من فکر کند، ولو اینکه هر روز کینه اش از من بیشتر شود، همان دشمنی است که من میخواهم...
سلیمانی در سالهای اخیر بارها و بارها این را تمرین کرده است. پای میز مذاکره آمدنِ سعودی یک نمونه از همین تغییر ادراک هاست.
سالها طول میکشد تا ایران بتواند با دیگران در میان بگذارد که دارد چه میکند.
#آقای_تحلیلگر
🇮🇷 📝 وای اگر خامنهای حکم جهادم دهد...!!!!
❄️🌹❄️
🔻تاکنون امام خامنهای امر به چه جهادهایی فرمودهاند:
1️⃣ جهاد علمی: من عقیدهام این است كه كار علمی در دانشگاه و در كشور باید جهادی باشد؛ كار علمیِ جهادی انجام بگیرد. ۹۲/۵/۶
🔸یکی از انواع جهاد با نفس هم این است که شما شب تا صبح را روی یک پروژهی تحقیقاتی صرف کنید و گذر ساعات را نفهمید. ۸۹/۴/۲
2️⃣ جهاد اقتصادی: امروز هر کسی بتواند به اقتصاد کشور کمک بکند، یک حرکت جهادی انجام داده است. ۹۴/۱/۱
🔸تعصب در مصرف #کالای_داخلی؛ محصولات داخلی را مردم مصرف کنند؛ نروند دنبال این نشانهها. حالا مُد شده است بگویند «بِرَند» است، بِرَند فلان؛ بِرَند چیست! بروید سراغ مصرف تولیدات داخلی. آن چیزهایی که مشابه داخلی دارد، متعصّبانه و با تعصّبِ تمام، ملّت ایران، خارجیِ آن را مصرف نکنند. ۹۳/۱۱/۲۹
3️⃣ جهاد فرهنگی: واقع قضیّه این است كه كارزار فرهنگی از كارزار نظامی اگر مهمتر نباشد و اگر خطرناكتر نباشد، كمتر نیست؛ این را بدانید؛ واقعاً یك میدان كارزار است اینجا. ۹۲/۹/۱۹
4️⃣ جهاد سیاسی: یک جهاد بزرگ در مقابل ملت مسلمان است. این جهاد لزوماً جهاد نظامی نیست؛ جهاد سیاسی است. ۸۷/۷/۱۰
🔸باید احساس وظیفه را فراموش نکنیم؛ مجاهدت را فراموش نکنیم؛ جهاد در صحنه های مختلف وظیفه ی ماست و ضامن پیشرفت و پیروزی ماست. در صحنه ی سیاسی هم جهاد هست. ۸۶/۵/۲۸
5️⃣ جهاد تشکیل خانواده و فرزند آوری: مسئلهی جمعیّت یكی از خطراتی كه وقتی انسان درست به عمق آن فكر میكند، تن او میلرزد، این مسئلهی جمعیّت است. یعنی مسئلهی جمعیّت از آن مسائلی نیست كه بگوییم حالا ده سال دیگر فكر میكنیم؛ نه، اگر چند سال بگذرد، وقتی نسلها پیر شدند، دیگر قابل علاج نیست. ۹۲/۹/۱۹
🔸#فرزندآوری یكی از مهمترین مجاهدتهای زنان و وظائف زنان است؛ چون فرزندآوری در حقیقت هنر زن است؛ اوست كه زحماتش را تحمل میكند، اوست كه رنجهایش را میبرد، اوست كه خدای متعال ابزار پرورش فرزند را به او داده است.۹۲/۲/۱۱
6⃣ جهاد تبیین: «جهاد تبیین» یک فریضهی قطعی و یک فریضهی فوری است و هر کسی که میتواند[باید اقدام کند].» ۱۴۰۰/۱۱/۱۹
🔸«در این جهادی که وجود دارد، در این جنگ بیامانی که وجود دارد بین اسلام و کفر، بین حق و باطل، بین روایت دروغ و حقیقت -این جنگی است بین اینها- ما در کجای این جبهه قرار داریم و حضور داریم؟» ۱۴۰۰/۱۱/۰۳
✅خط مالی جدید بین ایران و اتحادیه عرب ایجاد شده است
✍توییت خبرنگار اسرائیلی منتقد نتانیاهو:
🔹 ایران از طریق چین با کشورهای اتحادیه عرب کانال مالی اختصاصی ایجاد کرده است.
🔹نشست زودهنگام ایران و کشورهای عرب در پکن برای بررسی ایجاد خط مالی جدید با میانجیگری چین برگزار خواهد شد. جزئیات این خط مالی همچنان نامعلوم است.
🔹یکی از دلایل موفقیت مذاکرات تا اینجا اینکه آمریکا در جریان نیست، در نتیجه خودش و اسرائیل نمی توانند دوبهم زنی کنند و خرابش کنند.
✅ خودکشی غرب در اوکراین؛ مواجهه منطق راهبردی با سودهای تسلیحاتی!
🔹در حالی که منطق راهبردی ایجاب میکند بازیگران اروپایی ناظر بر شرایط کنونی نبرد اوکراین و آیندهنگری نسبت به روابط با مسکو، سریعا رویکرد صلحمحور را جایگزین جنگافروزی خود در اوکراین کنند، اما شرکتهای تسلیحاتی که اتفاقا نفوذ زیادی نیز در دولتهای غربی دارند، اجازه تحقق این رویکرد منطقی و عقلانی در حوزه راهبردی را نمیدهند.
🔹در این میان، آمریکا با فاصله زیاد نسبت به دیگر کشورهای جهان بزرگترین صادر کننده تسلیحات است و ۴۰ درصد این بازار را در اختیار دارد.
🔹آمریکا و متحدانش با جلوگیری از عضویت اوکراین در ناتو و اتحادیه اروپا، مجاری صدور تسلیحات به این کشور را بدون هیچگونه محدودیتی باز گذاشتهاند، زیرا اگر اوکراین به عضویت ناتو یا اروپای واحد در آید، مبادلات تسلیحاتی آن با برخی محدودیتها مواجه خواهد شد.
🔹در واقع؛ سیاستهای تسلیحاتی غرب در اوکراین، موضوعی نیست که بتوان آن را ناشی از یک رویکرد صرفا تصادفی یا مقطعی دانست و قطعا بخشی از این سیاستها ناظر بر هدفگذاری کلان آمریکا و بازیگران اروپایی مبنی بر تبدیل اوکراین به یک گره کور راهبردی در حوزه روابط بینالملل است.
ظاهرا خیلی چیزها عوض شده: مصر زمان احمدی نژاد که به ایرانی ها ویزای توریستی داد شرط گذاشت از مراکز مذهبی دیدن نکنند.
حالا دیپلمات اسبق مصری عبدالله الأشعل گفته شروع روابط سیاسی مصر و ایران به رونق گردشگری مصر کمک می کند و ایرانی ها می توانند از مرقدهای اهل بیت هم بازدید کنند.
✅ایران قطب تحولات مهم جهانی
✍سیدفخرالدین موسوی
🔹نشانه های روشنی از تغییر اکوسیستم سیاسی منطقه ای به نفع ایران و به ضرر آمریکا در حال پدیدار شدن است.
وقتی چندی قبل رهبر معظم انقلاب به تغییر توزان نظم فعلی جهانی و ایجاد ساختاری جدید در قالب تمدنی نوین، سخن به میان آوردند، کمتر کسی به تحقق این وعده ها، حداقل در کوتاه مدت امیدوار بود.
اکنون اما، صدای شکسته شدن پایه های تمدنی غرب و ایجاد تمدنی جدید با محوریت ایران بیش از پیش، شنیده میشود.
توافق ایران و عربستان، بخشی از این تغییر توازن بود.
توافقی که پیامدش دولت سعودی که دست نشانده و مطیع اوامر آمریکاست را مجبور میکند حتی نمایندگان رژیم صهیونیستی را به خاک خود نپذیرد و یا امارات متحده عربی (برادر ناخلف و کوچکتر عربستان) را وا میدارد از حضور افسران رژيم صهيونيستي جلوگیری کند.
ورود روسیه به سبد فوتبالی آسیا را هم نباید از نظر دور داشت.
در آینده بسیار نزدیک، قطبیت سیاسی جهان را چند کشور از جمله چین و روسیه، با محوریت ایران، خواهند داشت.
ورشکستگی یکی پس از دیگری بانکهای اروپایی و آمریکایی هم از دیگر نشانههای شکل گیری این تمدن نوظهور است.
👈اینکه رهبری باز فرمودند در بیان نقدها و ضعفهای کشور، شرایط دنیا و منطقه را هم باید دید، باز گواه این تغییر اکوسیستم سیاسی دنیاست و نشان میدهد ایران روز به روز به فتح قله های جهان نزدیک و نزدیک تر میشود.
تغییر رژیم غذایی فرهنگ ملل هم از دیگر اتفاقات عجیب دنیاست که باید دقیقتر مورد تحلیل قرار گیرد.
فتح لایه به لایه و رسوخ در جان قومیتهای ناهمگن انسانی در سراسر دنیا با سرود #سلام_فرمانده هم، از دیگر نشانه هایی است که بارقه هایی از امید و نورانیت را در دلها روشن میسازد.
امروز بیش از هر روز دیگری صدای بهار حقیقی، صدای مهدی فاطمه به گوش جان میرسد.
فقط کافی است کمی تامل کنیم و کمی بهتر این تحولات عمیق را رصد کنیم.
#ایران_قوی
#نظم_نوین_جهانی