🌺 آیا میدانید عبارت #هر_روزتان_نوروز از کجا آمده است؟
👌اولین بار امیرالمومنین علی علیه السلام این عبارت را به ایرانیان تعلیم دادند
+ قدیمیترین سندی که در اختیار داریم، سخنی است از امیرالمؤمنین علی (علیه السلام)
🔻تحریم سوخترسانی به تاریخ پیوست/ ایران بهدنبال درآمد ۱۲ میلیارد دلاری
🔹طرح سوخت رسانی به کشتیهای عبوری (بانکرینگ) در جزیره قشم به بهره برداری رسید.
🔹مرحله نخست این طرح با ظرفیت یک میلیون تن سوخت رسانی سالانه در منطقه ژئوپلتیک سَلَخ جزیره قشم با هزینه ۶۰ میلیون دلار تکمیل شده است.
🔹این مجموعه دارای اسکله نفتی با توان پهلودهی کشتیهای تا ظرفیت ۱۵ هزار تن و ۱۰ مخزن ۵۰ هزارتنی ذخیره سوخت مورد نیاز کشتیها است و برای ۱۲۵ نفر به طور مستقیم و ۳۷۰ نفر به طور غیر مستقیم اشتغال زایی می کند.
🔹قرار است این طرح طی ۵ سال به ۵ میلیون تن ظرفیت برسد.
🔹صنعت بانکرینگ در منطقه خلیج فارس نزدیک به ۲۰ میلیارد دلار گردش مالی دارد که ۹۰ درصد این گردش مالی در اختیار بندر فجیره امارات است و منطقه آزاد قشم نخستین گام برای افزایش سهم کشور از این بازار را برداشته است.
🔹سالانه بیش از ۱۰ هزار کشتی در خلیج فارس تردد دارند و قشم از موقعیتی منحصربفرد در خلیج فارس بخصوص در سواحل جنوبی با توجه به عمق مطلوب در ساحل برخوردار است.
پندنامه خسرو پرویز خطاب به پسرش شیرویه
🔸️در تاریخ آمده است که پس از آنکه خسروپرویز پادشاه ساسانی مردانشاه پسر خردسال از همسر محبوبش شیرین را به ولیعهدی برگزید، شیرویه پسر بزرگ او که از ماریا دختر پادشاه روم شرقی بود ، شورش کرد و پدرش را زندانی کرد.
🔸️عده ای خواستار قتل خسروپرویز شدند اما شیرویه که تمایل به کشتن پدر نداشت، به او اتهاماتی وارد کرد تا از خود دفاع کند .
🔸️در دفاعیات خسروپرویز نکات جالب و عبرت آموزی به چشم میخورد.
🔸️از جمله نکات اینست که خسروپرویز در دفاعیه خود که البته نوعی پندنامه نیز هست، خطاب به شیرویه می گوید :
"بدان که هیچ مُلک را بیسپاه نمیتوان داشت و سپاه بدون مال نتوان داشت و توانگری سپاه، سبب عزت مُلک بود و توانگری مُلک، قوت دل سپاه بود و قوت سپاه، سبب آبادانی مُلک و ملکان دیگر از وی ترسند و به پادشاهی او نتوانند آمد و چنین شاهی هر چه خواست میتواند بکند. مُلک درویش را هیچ مقداری نباشد".
📌 البته دفاعیات خسروپرویز بر اثر فشار برخی بزرگان دربار ساسانی که موافق سلطنت پسرش بودند موثر نیفتاد و شیرویه با اکراه پدرش را کشت و بر تخت سلطنت نشست.
♦️البته قتل پدر برای شیرویه خوش یُمن نبود و پس از چندماهی سلطنت بر اثر طاعون یا زهری که بدو خوراندند ، درگذشت.
10.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 تورم چیست و امکان مهار آن وجود دارد؟
⁉️ چرا دولت برای کمک به مردم پول چاپ نمیکند؟
🔴 #همین_یک_سال برای کاهش اینهمه مشکلات چه اقداماتی صورت گرفته است؟
♨️ نقش دولتها در #فرار_مالیاتی!
⁉️ آیا با کاهش #نقدینگی، جیب ما پُرپولتر میشود؟!
💢 راهکار کاهش و مهار تورم!
♨️ چگونگی کاهش #تورم توسط دولت!
💢 ریشه کاهش ارزش پول و راه تقویت آن!
♨️ عواقب چاپ پول بر اقتصاد کشور!!
🔸 تولید شده در رویداد رسانهای جهت
✅ برگرفته از محتوای پژوهشی اندیشکده راهبردی سعداء
🔴 به بهانه شعار سال "مهار تورم، رشد تولید"
■رابطه تولید و کاهش تورم؛
"برای خروج از تورم، ابتدا دولت باید موانع رشد بخش مولد را حذف کند تا این بخش سودآور شود و نقدینگی به سمت آن حرکت کند. نقدینگی در اقتصاد ایران، تورمزا است؛ زیرا بخش تولید و مولد اقتصاد ایران با موانع بسیار مواجه بوده و پرهزینه است و صاحبان نقدینگی، آن را در بخشهای غیرمولد سرمایهگذاری میکنند.»
■بهطورکلی متناسب با شرایط اقتصادی هر کشور، شاخص نقدینگی نیز متفاوت عمل میکند؛ در واقع هرگاه حجم نقدینگی در کشوری کم باشد، بخش تولید توانایی رشد ندارد و حرکت اقتصادی آن کشور کند میشود. افزایش نقدینگی میتواند منجر به رشد قیمتها در بازار شود. بر اساس اعلام بانک مرکزی، نقدینگی فعلی ایران ۶۰۰۰ هزارهزار میلیارد تومان است؛ اما این نقدینگی آنقدرها به بخش تولید جذب و منجر به رشد اقتصاد کشور نشده است.
در شرایط فعلی اقتصاد ایران، هزینههای تولید افزایش یافته و در بخش تولید به دلیل وجود موانع بسیار، بازگشت سرمایه بسیار زمانبر است؛ بنابراین سرمایهگذاران ترجیح میدهند راههایی به جز تولید را که بخش مولد اقتصاد است، برای سرمایهگذاری انتخاب کنند. همین موضوع منجر به کاهش سرعت فعالیتهای اقتصادی بخش مولد و تضعیف اقتصاد کشور شده است.
زمانی که نقدینگی در تولید و توسعه اقتصاد جذب نشود، از بازارهای موازی همچون دلار و طلا سر درمیآورد و سفتهبازی در این بازارها، منجر به رشد افسارگسیخته قیمتها در بازار میشود. بسیاری به بهانه راهاندازی کسب و کار تولیدی، مبالغ قابل توجهی را از بانکها دریافت میکنند؛ اما به دلیل نرخ بالای تورم در برابر نرخ سود بانکی، آن را در بازارهایی که سود آنی دارد، سرمایهگذاری میکنند. در مقابل، بانکها نیز برای حفظ تراز مالی و مواجه نشدن با مشکل کمبود منابع، مجبور به اضافه برداشت از بانک مرکزی میشوند که در نهایت، رشد نرخ تورم در نقدینگی را به دنبال دارد.