♦️هدف طالبان از تحریکات مرزی چیست ؟
✍علیرضا تقوی نیا
🔸️درگیری های مختلفی طی روزهای گذشته بین نیروهای مرزبانی ایرانی و تروریست های طالبان به وقوع پیوسته که چند نکته در خصوص آن باید ذکر شود .
1️⃣ طالبان فعلا در باد پیروزی بر آمریکا هستند و یک اعتماد به نفس کاذب دارند و خیال می کنند چون ایالات متحده از کشورشان عقب نشینی کرده ، می توانند بر هر قدرتی فائق شوند.
2️⃣ طالبان با آمریکا در دوحه توافق کرد و پس از آن سطحی از تعامل میان این گروه تروریستی و ایالات متحده برقرار شد.
🔸️در جریان ترور ایمن الظواهری رهبر القاعده که در خانه سراج الدین حقانی وزیر کشور طالبان هدف پهپادهای آمریکایی قرار گرفت، به وضوح هماهنگی و همکاری ۲ طرف در این قضیه روشن بود و حاکی از همکاری و همراهی طالبان با آمریکا داشت.
3️⃣ به احتمال بسیار زیاد رژیم صهیونیستی به طور غیرمستقیم و از کانال ایالات متحده در حال ترغیب طالبان است تا مرزهای شرقی جمهوری اسلامی را ناامن سازند و اتفاقاتی که در سوریه ، لبنان و غزه می افتد ، تا حدی از طریق طالبان دچار توازن شود .
🔸️در مقابل طالبان نیز از برخی از گشایش های اقتصادی بهره مند می گردد.
4️⃣ در حادثه امروز تلفات طالبان بسیار بالا بود زیرا از طریق توپخانه مواضع آنان هدف قرار گرفت اما نباید اجازه داده شود که ناامنی در مرزهای ایران به یک رویه برای تروریست های طالب تبدیل گردد و بلکه نیروهای مسلح باید با واکنشی بسیار محکم محاسبات طرف مقابل را تحت تاثیر جدی قرار دهند .
5️⃣ دولت طالبان نمی تواند تا سالهای متمادی پایدار بماند زیرا نه در داخل افغانستان قصد ایجاد اجماع و تشکیل حکومت حداکثری را دارد و نه با کشورهای مجاور و همسایه خود توانسته مناسبات خود را تنظیم و متوازن کند ؛ بنابراین راهبرد جمهوری اسلامی فعلا باید مهار رفتارهای پرخطر این گروه تروریستی از طریق ترکیبی از قوه قهریه ، ابزارهای اقتصادی و دیپلماتیک (به خصوص از طریق همکاری با پاکستان) باشد.
کتاب جین شارپ آمریکایی پدر انقلابهای مخملی که براندازان طبق آن عمل می کردند، از جمله راهکارهای او به عروسکهای خیمه شب بازیش اینهاست: اعتصاب، شعار مرگ بر دیکتاتور، درخواست رفراندم، صدور بیانه ها، جلب حمایت بین المللی، ایجاد ترافیک، شعار آزادی، تظاهرات بویژه تشیع جنازه، کشته سازی، هجمه رسانه ای، دروغ بزرگ، تلاش برای زندانی شدن,شعار نویسی و... ۱۹۸ اصل در مجموع🇺🇸‼️
🔻افغانستان خواهان نبرد با همسایه نیست/گفتگو برای هرگونه مشکل یک راهحل معقول است
🔹در حالیکه برخی رسانههای معاند و عناصر رسانهای آنها به دنبال اینجاد فضای روانی برای ایجاد نزاع و تنش میان ایران و افغانستان هستند و از درگیریهای ظهر امروز به عنوان نقطه عطفی برای آغاز جنگ میان ایران و افغانستان یاد میکنند مواضع سخنگویان وزارت دفاع و کشور حکومت سرپرست طالبان در قبال مسأله امروز قابل توجه است.
🔹«عبدالنافع تکور» سخنگوی وزارت کشور طالبان در توییتی رسما اعلام کرده است که افغانستان خواهان نبرد با همسایه نیست.
🔹از سوی دیگر سخنگوی وزارت دفاع طالبان نیز در واکنش به درگیریهای مرزی امروز در توییتر نوشته است: امارت اسلامی افغانستان «طالبان» گفتگو و مذاکره را برای هرگونه مشکل یک راهحل معقول میداند. بهانهجویی برای جنگ واقدامات منفی به نفع هیچیک از طرفین نیست.
📊 رشد ۳۳ درصدی صادرات ایران به اوراسیا در سال گذشته
🔸 براساس آمارهای گمرک ایران، میزان صادرات ایران به اتحادیه اقتصادی اوراسیا از ۶۰۰ میلیون دلار در سالهای ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۷ به بیش از یک میلیارد دلار در سالهای ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ رسیده بود. این میزان در سال ۱۴۰۱ با رشد ۳۳/۵ درصدی به یک میلیارد و ۴۸۸ میلیون دلار رسیده است.
🔸 قابل ذکر است اتحادیه اقتصادی اوراسیا با معاهده سال ۲۰۱۴ کشورهای بلاروس، قزاقستان، روسیه، قرقیزستان و ارمنستان تشکیل شده که ایران نیز به طور رسمی از سال ۱۴۰۱ به عضویت این سازمان منطقهای پیوسته است.
🔻تلفات سنگین طالبان در درگیری امروز / افزایش تعداد کشتهها به ١٢ نفر
🔸تلویزیون افغانستان اعلام کرد در درگیری امروز ١٢ نفر کشته و ٣۶ نفر زخمی شدهاند
🔸پیشتر فرماندهی فراجا کشورمان از تلفات سنگین طالبان خبر داده بود.
7.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷
🎥 واقعا فکر میکنید پهلویها مردم دار بودن؟ خاندان #پهلوی برای تفریح میرفتن خارج از ایران!!!🙄
✳️سیاست بیاثرسازی تحریم جواب داد، میعانات گازی روی آب صفر شد
🔹طبق مصاحبه امروز وزیر نفت، در ابتدای دولت سیزدهم ۷۸ میلیون بشکه میعانات گازی ایران به دلیل عدم توانایی در صادرات، روی آب سرگردان بود ولی الان این عدد به صفر رسیده است.
🔹با وجود سختتر بودن صادرات میعانات گازی نسبت به نفت خام در تحریم، هم تولید فعلی و هم قبلی به فروش رفته است. بله، سیاست بیاثرسازی تحریم جواب میدهد.
✅ تحلیل کوتاه ایجاد تنش از سوی طالبان در مرزهای شرقی:
۱- براساس برخی اطلاعات، درون طالبان درباره نحوه تعامل با ایران اختلاف وجود دارد و یک جریان درون طالبان پس از توافق با امریکا و ... درصدد تنشآفرینی است.
۲- اسراییل پشتپرده درپی آن است که مرزهای شرقی ایران به تدریج دچار ناامنی دائمی شود.
۳-دولت طالبان کنترل کاملی بر اشرار مستقر در مرز ایران ندارد و در مواردی برخی کشورهای منطقه و اسراییل اقدام به شارژ مالی اشرار میکنند.
۴-ضعف شدید نظامی و وابستگی تجاری افغانستان به ایران موانع اصلی تنش آفرینی بیشتر طالبان است.
دکتر یاری
🔴چه کسانی از آتشافروزی سود میبرند؟
دکتر بهرام زاهدی کارشناس ارشد مطالعات افغانستان و پاکستان در گفت وگو با خبرنگار قدس در پاسخ به این پرسش که چه کسانی از اختلاف میان تهران و کابل سود میبرند، با بیان اینکه این روزها به بهانههای مختلف سطح تنش میان ایران و افغانستان گسترش یافته است، گفت: یکی فیلم مربوط به هشت ماه پیش موتورسواران طالب همراه با بشکههای زرد رنگ را منتشر میکند (فیلم بخشی از رژه هشت ماه پیش در سالگرد خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان است) و آهنگها و صداگذاریهای نامناسبی هم روی آن صورت میگیرد و بعد همگان اعم از این جناح و آن جناح و این سلیقه و آن سلیقه ، آن را در فضای مجازی باز نشر میکنند بی آنکه بدانند قطعات پازل چه کسی را تکمیل میکنند.
▪️وی در ادامه گفت: ایندیپندنت فارسی و افغانستان اینترنشنال امروز جشن میگیرند که کانالهای مذهبی و انقلابی هم تصاویری که آنها میخواستند و از شبکههای خود نشان داده بودند، منتشر میکنند.
▪️زاهدی تصریح کرد: واقعیت این است که فضای تعامل سازندهای میان ایران و افغانستان هنوز برقرار است و اگر خدای ناخواسته این قبیل جریانسازیها منجر به تند شدن فضای واقعی شود، خیانتی جبرانناپذیر به دولت صورت گرفته است. فشارهای طولانی مدت آمریکا در جنبههای سیاسی، اقتصادی و به اصطلاح حقوق بشری به دو کشور ایران و افغانستان زمانی به نتیجه غایی خود میرسد که بتواند همراه با فتنه انگیزی و نزاع سنگین هر یک از این کشورها با یکی یا چند همسایهشان باشد. امید که دولتمردان دو کشور از خطیر بودن شرایط آگاه شوند و از هرگونه اقدام احساساتی و تحریککننده بپرهیزند.