#تحلیل_سیاسی_زمانه
🔴 فریب ِ تقابل با حاکمیت ، تعامل با مردم
🔸نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی و #شمر_زمان در یک پیام ویدئویی اعلام کرد که اسرائیل یک وب سایت فارسی زبان ایجاد کرده که مختص پروژه های مربوط به مدیریت منابع آب و دیگر مسائل هم چون آبیاری است تا ایرانیان بتوانند از آن برای غلبه بر بحران کنونی آب در این کشور بهره ببرند.
نخست وزیر #کودک_کش، در ادامه ادعا می کند که میلیون ها #کودک_ایرانی از سوء مدیریت و بی کفایتی رنج می برند. او این اقدام را ابتکار عمل #بشردوستانه اسرائیل به حفظ جان ایرانی ها می داند.
📚 در این باره چند نکته حائز توجه است :
🔻۱. این ادعای مضحک در حالی توسط یک جانی بالفطره طرح می شود که تاکنون در به شهادت رساندن هزاران کودک و نوجوان و شهروند فسطینی، لبنانی و سوری نقش مستقیم و غیرمستقیم داشته است.
🔻۲. اما چرائی ارائه این طرح را باید در نکات زیر جستجو کرد :
💠 الف. قطعا این طرح با هدف تاثیرگذاری بر #ادراک_عمومی و با شیوه ای جدید است. این طرح در قالب گزاره :《 تقابل با حاکمیت ؛ تعامل با مردم 》قابل بیان است.
💠 ب. شگرد جدید با تغییر زبان و لهجه صحبت با ایرانی ها و با عبور از حاکمیت و دولت ایران و مخاطب قرار دادن #مردم صورت می گیرد. جدا کردن حاکمیت از مردم ، نقطه مرکزی این طرح و طرح های مشابه آتی است.
💠 ج. این پیشنهاد اسرائیل را باید بخشی از کلان راهبرد آمریکایی _ اسرائیلی _ سعودی دانست که در تلاشند تا با افزایش گسترده تحریم ها و فشار روزافزون آن بر مردم و تبدیل آن به اعتراضات اجتماعی، عملا ملت را در مقابل حاکمیت قرار دهند و (به زعم خود) طرح فروپاشی از درون را عملیاتی سازند. رژیم صهیونیستی نیز با این طرح تلاش می کند تا با ناتوان نشان دادن حاکمیت و #دلسوزی_فریبکارانه، در قالبی دیگر بر روی خط تحریک افکار عمومی موج سواری کند.
💠 د. از این پس بیش از گذشته شاهد ارائه چنین طرح هایی از سوی جبهه متحد آمریکایی _ عبری _ عربی خواهیم بود.
#تبیین
________________________
🔴 از تویوپت تا لکسوس....‼️
🔻سال ۱۹۳۹ میلادی، ژاپن دو شرکت خودروساز آمریکایی جنرال موتورز و فورد را از خاک خود بیرون کرد تا صنعت خودروی ملی ایجاد کند.
ژاپنیها می دانستند که هیچ کشوری از نظر صنعتی به هیچ جایی نمیرسد مگر اینکه یک صنعت خودروی پیشرفته داشته باشد. و میدانستند که تا خودروساز خارجی در کشورشان حضور دارد، خبری از صنعت خودروی ملی نخواهد بود.
پس از شانزده سال حمایت تمام قد دولتی و صرف هزینههای سنگین، شرکت تویودا (تویوتای فعلی) سال هزار و نهصد و پنجاه و پنج خودروی تویوپت را تولید کرد. این خودرو اما تبدیل به نماد سرخوردگی صنعتی مردم ژاپن شد. به آمریکا صادر شد اما آمریکایی ها آن را عودت دادند.
بیست پنج سال گذشت و صنعت خودروی ژاپن به جایی نرسید. کار به جایی رسید که منتقدان صنعت خودروی ملی، خواهان بازگشت خودروسازان خارجی شدند. اما این گفتمان نتوانست غالب شود و گفتمان تولید ملی همچنان به مسیر طاقت فرسای خود ادامه داد.
اگر امروز می بینیم که شرکت تویوتا برند نخست خودروسازی جهان است، باید بدانیم این موفقیت نه از طریق مشارکت با فورد و جنرال موتورز به دست آمده و نه یک شبه حاصل شده است. تویوتا مسیری طولانی برای رسیدن به این نقطه پیموده است.
خودروسازی در کشور ما به همان مرضی دچار است که زمانی خودروسازی ژاپن گرفتار بود. آنها فورد زده بودند، ما پژو زدهایم! آنها از شر بیگانه خلاص شدند و ۶۰ سال بعد لکسوس را تاسیس کردند. ما اگر شر بیگانگان را کم کنیم، یقین بدانیم در مدتی بسیار کوتاهتر این مسیر را خواهیم پیمود. جایی که ما امروز قرار داریم، به قله بسیار نزدیک تر از جایی است که ژاپن در آن روزها قرار داشت.
پیشرفت، صبر و تلاش و هزینه و مجاهدت میخواهد. با مصرف کردن خودروی خارجی از محل صادرات نفت یا با مونتاژ پژو و رنو ما هرگز طعم شیرین پیشرفت در صنعت خودرو را نخواهیم چشید. لیبرالهای ایرانی که مخالف تولید داخلیاند، از پیشرفت فقط خوشگذرانی با پول نفت و تولید بیگانه را میفهمند.
الحمدلله که پژو از ایران میرود. اما کاش صبر و ارادهای که در مسئولان و مردم ژاپن بود، برای پیمودن مسیر پیشرفت در مردم و مسئولان ما هم به وجود بیاید. آیا روزی میرسد که امثال مهندس آرین به مدیریت یکی از خودروسازی ها منصوب شوند و ظرفیتهای مالی، دانش بنیان و دانشگاهی کشور موظف شوند در خدمت این صنعت راهبردی قرار گیرند تا خودروی پیشرفته ایرانی تولید شود؟
#سید_یاسر_جبرائیلی
______________________
هدایت شده از روشنگری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تاریخ_بدانیم
زمان شاه، پول ما خرج عربها نمیشد!!!؟؟
از زبان دکتر عباس میلانی، مدیر برنامه مطالعات ایرانی در دانشگاه استنفورد آمریکا بشنوید.
🆘 @Roshangari_ir
🔴فرآیند تحمیل fatf به ایران🔴
🔷اجرای fatf یکی از پیش شرطهای مهم آمریکا و اروپا برای توافق با ایران است. این معاهده چگونه و با چه فرآیندی باید به ایران تحمیل شود؟
♦️فرآیند تحمیل fatf و برجام معیوب
1⃣اجرای پنهانی بخشهایی از fatf
2⃣تصویب کنواسیونهای مرتبط با fatf
3⃣گره زدن مشکلات کشور به اجرای fatf
4⃣منوط نمودن همکاری اروپا به اجرای fatf
5⃣دوقطبیسازی جامعه و انزوای مخالفین fatf
6⃣تحریک اجتماعی و فشار عملی برای اجرای fatf
🔷آمریکا برای وادار نمودن ایران به پذیرش fatf و قبول برجام معیوب، از سهگانهی فشار اقتصادی، فشار روانی و فشار عملی استفاده خواهد کرد. در این ارتباط آمریکا از طریق تحریمها، «فشار اقتصادی» را اعمال خواهد کرد و فشار روانی و فشار عملی را نیز با تقسیم نقش بین جریان ضد انقلاب، شبکه همکار داخلی غرب در ایران و قدرت طلبان اعمال خواهد کرد. به نظر میرسد نقش شبکه همکار داخلی غرب و قدرت طلبان، اعمال «فشار روانی» و شرطی سازی مجدد جامعه خواهد بود و نقش ضدانقلاب نیز ماشین اعمال «فشار عملی» است. با این شرایط شاید بروز آشوب جهت اعمال فشار عملی در دو ماه منتهی به رایگیری برای fatf و یا عدم تصویب آن در مجلس، محتمل و قابل تصور باشد.
« دکتر رضا سراج »
🔴 سراب سیراب نمیکند...‼️
1⃣ اردوگاه دروغ پس از آشکار شدن خسارتهای اعتماد یکطرفه به غرب، به هر دستاویزی چنگ میاندازد تا واقعیت ملموس در زندگی مردم را پنهان سازد. عکس مذاکرات گروه هفت را که سران 6 کشور روبه روی ترامپ ایستادهاند، بزرگنمایی میکنند و میگویند «دیدید! بین آمریکا و اروپا شکاف افتاد؛ این هم عایدی برجام»! و توضیح نمیدهند که مگر آنها قبل از برجام اختلاف نداشتهاند یا اختلاف و دعوای آنها بر سر برجام است؟ اختلاف سیاسی و تجاری دیرپای آنها چه دخلی به ایران دارد؟ یعنی با این شکاف، تحریمها لغو میشود؟ شرکتهای اروپایی برمی گردند؟ یا لااقل، قطعنامهای علیه آمریکا به شورای امنیت میبرند؟!
2⃣ همینها، با برجسته کردن مذاکرات کره شمالی و آمریکا که نتایج عملی و سرانجام آن در هالهای از ابهام است، میکوشند به منطق مرده اعتماد به آمریکا تنفس مصنوعی بدهند. کره شمالی و آمریکا تا به حال چند بار توافق کرده و هر بار زیرش زدهاند. اما غربگرایان باید پاسخ دهند آیا ادعای آمریکا درباره دادن تضمین امنیتی به کره، مفیدتر از «معاهده نظامی» است که تونی بلر نخستوزیر انگلیس با قذافی امضا کرد تا در صورت وقوع هر نوع حملهای از لیبی دفاع کند اما انگلیس، پیشگام حمله به لیبی بود؟!
البته سخنگوی دولت به درستی گفت «کره شمالی با چه کسی میخواهد مذاکره کند؟ آیا این فردی که در هواپیما با یک توییت، نشست سران گروه هفت را دچار اخلال میکند، قابل اعتماد است؟ ارزش وقت بیشتر از صحبت کردن با شخصی مانند ترامپ است».
3⃣ استخوان گیر کرده در گلوی آمریکا، ایران است نه کره شمالی. طبق گزارشهای متعدد محافل غربی، ایران هجدهمین قدرت اقتصادی، هشتمین قدرت نظامی، سیزدهمین قدرت سیاسی دنیا و سرجمع، قدرتی است که توانسته ترمز آمریکا و اعوانش را در عراق و سوریه و لبنان و یمن بکشد و حتی روسیه منفعل در چند سال قبل را در سوریه پای کار آورد.
نشریه آمریکن اینترست یک سال قبل از قول استراتژیستها نوشت «ایران در سال 2017 در کنار آمریکا، چین، ژاپن، روسیه ، آلمان و هند، هفتمین قدرت بزرگ دنیاست». طی دهه اخیر، بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول، اقتصاد ایران را هفدهمین یا هجدهمین اقتصاد بزرگ دنیا ارزیابی کردهاند. همچنین در نظرسنجی از 21 هزار نفر از سیاستمداران، مدیران و نخبگان آمریکایی که هرسال توسط US News انجام میشود، جمهوری اسلامی ایران در رتبه 13 قدرتمندترین کشورها قرار گرفت. مراکز معتبر بینالمللی، سرعت رشد علمی ایران را 13 برابر متوسط جهانی اعلام کردهاند و مقامات رژیم صهیونیستی میگویند ایران پس از انقلاب 1979، بیست برابر سرعت اسرائیل، رشد فنی و علمی داشته است.
4⃣ چالش و مشکل واقعی از آنجا آغاز شد که طیفهایی در اثر وسوسه و تهدید دشمن و برخی ریزشهای روحی و اعتقادی، دشمن را قویتر از آنچه هست دیدند و توانمندیهای جبهه خودی را یا ندیدند و یا به خاطر عملیات روانی دشمن، تهدید و زحمت و دردسر پنداشتند. در این فرآیند، دولت با عدم اعتماد به نفس لازم و منفصل فکری از اقتدار جمهوری اسلامی پای مذاکره رفت. وسوسه خناسان هم -مبنی بر وقوع معجزه در صورت بستن با غرب- در این روند معیوب موثر بود.
اکنون بعد از 5 سال فرصتسوزی و آرزو اندیشی، نسبت آرزو با واقعیت، همان مثال آیه 39 سوره نور است. «كَسَرَابٍ بِقِيعَهًْ يَحْسَبُهُ الظَّمْآنُ مَاءً حَتَّى إِذَا جَاءَهُ لَمْ يَجِدْهُ شَيْئًا... مانند سرابی در بیابان بیآب که شخص تشنه، آن را آب پندارد؛ تا زمانی که به آن رسید، هیچ نیابد».
✍ #ایمانی
__________________
🔴ترامپ امروز خبر شروع جنگ تجاری با چین را اعلام میکند
🔻نشریه آمریکایی بلومبرگ به نقل از منابع خود در کاخ سفید، از عزم رئیسجمهور آمریکا برای اعمال تعرفه بر کالاهای وارداتی چینی که ارزشی معادل ۵۰ میلیارد دارند، خبر داد.
🔹آنطور که در این گزارش آمده، انتظار میرود که خبر اعمال این تعرفهها امروز جمعه اعلام شود و پس از آن، بر ۱۳۰۰ قلم کالای تکنولوژیک چینی، در گمرکات آمریکا، تعرفه بالاتری اعمال میشود.
🔹ظاهراً استدلال اعلامی کاخ سفید برای اعمال این تعرفههای اضافی، حفظ مالکیت معنوی کالاهای آمریکایی و جلوگیری از سرقت آن توسط کپیکارهای چینی خواهد بود.
__________________
🇮
🔴 جایزه وطنفروشی....‼️
دویچه وله آلمان به صادق زیباکلام جایزه دفاع از آزادی بیان داد. زیباکلام نیز این جایزه را به امیرانتظام (جاسوس مرتبط با لانه جاسوسی آمریکا) هدیه کرد.
زیباکلام که برای دریافت این جایزه به آلمان رفته بود، ضمن سخنانی، جمهوری اسلامی ایران را متهم به نقض حقوق بهائیان، سنیها، دراویش، مسیحیان، اعضای عرفان حلقه و فعالان محیطزیست کرد!!
_____________________
🔴 تحلیل آخرین وضعیت ائتلاف ها در عراق
🔸رویداد ائتلاف میان فتح (هادی العامری – ائتلاف دوم پیروز) و سائرون (مقتدی صدر- ائتلاف اول پیروز) موضوع حائز توجهی است که به نکاتی اشاره می شود:
🔻۱. شاید با اختلافات موجود میان #العامری و #صدر، به خصوص، مشکلات میان خزعلی و صدر کسی گمان نمی کرد که این دو در نهایت مسیر ائتلاف و توافق را طی کنند به ویژه آنکه پرونده مذاکرات تشکیل ائتلاف بزرگ تر در سایه آتش سوزی انبارهای کمیساریای انتخابات و تصویب بازشماری دستی آرا، به نوعی دچار کندی شده بود. اما ائتلاف پنج روز قبل سائرون، حکمت و الوطنیه و همچنین ائتلاف دیشب نشان داد که به رغم پرونده ناتمام آرای انتخاباتی، رهبران سیاسی به دنبال تمام کردن کار هستند.
🔻۲. ائتلاف چهارگانه فوق _ اگر علاوی را هم قطعی بدانیم _ اکنون ۱۴۱ کرسی در اختیار دارد و تنها به ۲۴ کرسی دیگر برای تشکیل فراکسیون بزرگ تر نیاز دارد تا نخست وزیری را از آن خود کند. موضوعی که نیل به آن کار سختی را نمی طلبد و چه بسا کردها و برخی احزاب سنی به آن بپیوندند.
🔻۳. فتح یک ائتلاف نزدیک به ایران است و عصائب اهل حق که تا این لحظه واکنش مخالفت آمیزی با اعلامیه توافق #فتح با #صدر نداشته اند در حقیقت نزدیک ترین جریان سیاسی و نظامی به ایران در عراق هستند. بنابراین می توان گفت که نزدیکی فتح و از جمله عصائب به صدر با خواسته ایران به وقوع پیوسته است.
🔻۴. محتمل ترین موضوع درباره چرایی توجه ایران به نزدیک کردن فتح با ائتلاف سه گانه (صدر، حکیم، علاوی) نیز دربرگرفتن و کنترل جریان صدر و شخص رهبر آن است. تردیدی نیست که اگر ائتلاف بزرگ تر توسط جریان رقیب ائتلاف سه گانه تشکیل می شد، باید شاهد یک جبهه بندی دوگانه شیعی - شیعی در عراق می بودیم و ائتلاف سه گانه به جریان سیاسی مخالف ایران (یا غیر نزدیک) و در صف رقیبان منطقه ای و بین المللی تهران تبدیل می شد. این موضوع هم به ضرر تهران و هم به ضرر عراق و جبهه سیاسی شیعیان تلقی می شود.
🔻۵. محقق شدن نزدیکی اغلب جریان های شیعی به یکدیگر و بودن صدر در این ائتلاف، خیال ایران را تا حدود زیادی آسوده می کند. به خصوص آن که اگر گزینه/گزینه های نخست وزیری به طور کامل توسط طرف های داخلی این ائتلاف مورد انتخاب و توافق قرار بگیرد.
🔻۶. بعید نیست مسأله بازشماری آرا و پرونده انتخابات، در پایان راه، مغلوب توافقات اخیر شود به خصوص آنکه اگر این توافقات، کشور را از مسیر تنش های سیاسی خطرناک و جدی احتمالی دور کند و اکثریت احزاب قدرتمند را از نتیجه راضی نگه دارد.
#تبیین
________________
🔴 #دوباره_آدرس_غلط
🔻رئیس جمهور در جمع اصحاب رسانه:
🔹یکی از امضاء کنندگان از توافق برجام خارج شده، اما خوشحالیم که نظام جمهوری اسلامی به گونهای رفتار کرده که امروز همه کشورها بجز چند کشور که تعدادشان از انگشتان دست هم کمتر است، آمریکا را محکوم کرده و ایران را مورد تجلیل خود قرار میدهند و این در ۴۰ سال گذشته بیسابقه است.
☘ #پینوشت:
🔹 رهبرانقلاب(۳خرداد۹۷):
دلخوش کردن به مسائلي نظير بيآبرو شدن آمريکا و يا بروز اختلاف ظاهري ميان آمريکا و اروپا در ماجراي اخير، نافي استفاده از تجربيات هستند؛ اينها واقعيات است اما، مگر ما براي اين چيزها مذاکره کرديم که حالا به آنها دلخوش کنيم؟ هدف از مذاکرات هستهاي برداشته شدن تحريمها بود که بسياري از آنها برداشته نشد!
________________________
🔴 تحلیل دیدار ترامپ و رهبر کره شمالی...
🔸ديدار تاريخی رهبران #آمریکا و #كره_شمالی در سنگاپور نشان از اولويت و اهميت حل مسئله كره شمالی برای دولت جديد آمريكا دارد. در این زمینه به نکاتی اشاره می شود:
🔻۱. ترامپ قصد دارد به شيوه خود مساله را پيش برده و از این جهت مذاكرات و نتيجه آن برای وی و دولتش حيثيتی است.
🔻۲. با لحاظ #سناريوهای پيش روی آمريكا، ترامپ چارهای جز مذاكره با كره شمالی ندارد، بدیلهای موجود هرکدام مشكلات جدی داشته و نه تداوم وضع موجود و نه توسل به جنگ، نمیتواند منافع اين كشور را تأمین نمايد لذا ترامپ تلاش نمود با ايجاد تنش و بحران، در نهایت مساله را به سمت حل تنش هدايت نمايد.
🔻۳. مهمترین هدف ترامپ از مذاكره با كره شمالی، خلع سلاح كامل اين كشور عنوان شده است. موضع اعلامی آمريكا خلع سلاح كامل، برگشتناپذیر و قابل راستی آزمایی در بازه مشخص و كوتاه است. آمريكا خواهان اعلام همه برنامه اتمی كره شمالی و قرار گرفتن اين برنامه تحت نظارت بینالمللی است و احتمالاً تلاش میکند اين توافق را به همه برنامه نظامی كره شمالی تسری دهد. نكته مهم آن است كه تعريف مشخصی از خلع سلاح وجود ندارد.
🔻۴. كره شمالی مخالف خلع سلاح يكجانبه بوده و معتقد است اقدامات بايد گام به گام و هم زمان توسط طرفين صورت پذيرد. کره معتقد است در اين فرايند و به شكل هم زمان بايد تحریمهای آمريكا متوقف شود. همچنين دامنه خلع سلاح بايد شامل حضور نيروهای نظامی آمريكا در منطقه و به طور خاص كره جنوبی نيز گردد.
🔻۵. چین بر خلع سلاح شبه جزیره كره، راه حل غير نظامی موضوع و عدم تغییر رژيم كره تأکید میکند. هدف اين كشور وجود #بحران_مدیریتشده در شبه جزیره كره است. عدم مديريت بحران میتواند باعث تقويت حضور نظامی آمريكا و استقرار سامانههای پيشرفته و هستهای شدن ژاپن و كره جنوبی شود. چين مجبور به مدارا با دو بازيگر غیرقابل پیش بینی یعنی ترامپ و كيم جونگ اون است. هدف نهايی چين حفظ دولت كره و مهار واشنگتن است.
🔻۶. #روسيه، چين و حتی كره جنوبی نيز معتقد به گام به گام بودن انجام تعهدات هستند.
🔻۷. خلع سلاح كامل كره شمالی نيازمند يك دهه زمان است امری كه طبعاً مرحلهای شدن انجام تعهدات را سبب شده و در اين بازه زمانی هر اتفاقی ممكن است رخ داده و طرفين دچار تغيير موضع گردند.
🔻۸. در مجموع پيچيدگي مساله كره شمالی، یک جانبه گرایی مطلق ترامپ، نگرانی متحدان آمريكا از سیاستهای اين كشور، مواضع متعارض و محتاطانه چين، نقش روسيه بهعنوان يكی از همسايگان كره شمالی باعث شده حل مساله در #میان_مدت با ابهام و ترديد جدی مواجه باشد و علی رغم اعلام برخی پیشرفتهای مقطعی در شرايط كنونی چشمانداز نهايی با ابهامات گسترده مواجه باشد.
#تبیین
_________________________
◾در محاصره حباب ها!
عزتالله ضرغامی نوشت:
🔸وضع اقتصادی مردم خوب نیست، قیمتها در مدت کوتاهی رشد سریع پیدا کرده و افسارگسیخته بالا میروند. ارز و سکه و خودرو و مسکن در رأس آنهاست و الهام بخش گرانی در قیمت سایر کالاها و خدمات عمومی و اساسی.
🔸دولتمردان میگویند، حباب است، غیرطبیعی است و به مسائل روانی برمیگردد، ولی به نظر میآید که این کافی نیست. مردم به طور جدی نگران شدهاند. حبابها محاصرهمان کردهاند.
🔸در این مواقع ناکارآمدی دستگاههای نظارتی به ویژه در برخورد با احتکار و افزایش غیرقانونی قیمتها هم بیشتر نمایان میشود.
شاید برخی مخالفان دولت از این وضع خوشحال باشند ولی صحبت از این حرفها گذشته است. بخش عظیمی از جامعه در دخل و خرج خود ماندهاند.
🔸حبابها عرصه را بر مردم تنگ کردهاند. آنان انتظار یک تحول امیدآفرین را میکشند. به اعتقاد من این تحول از مسیر یک فرآیند وحدتآفرین و همکاری جمعی بر اساس مصالح ملی حاصل میشود. فرصتهای زیادی پیش روی کشور است. آنها را با هیزم تفرقه و درگیریهای بیحاصل نسوزانیم.