💢با کسی شوخی نداریم
🗣رئیس مجلس گفت:
🔸مجلس مطالب بیانیه مشترک کشورهای حاشیه خلیجفارس و روسیه، درخصوص جزایر سهگانه ایرانی را قویاً رد میکند.
🔹تمامیت ارضی ایران با خون صدها هزار تن از پاکترین و شجاعترین جوانان این آب و خاک حفظ شده است و ما در این خصوص، با هیچ طرفی مماشات نمیکنیم.
🔸بهعلاوه، روسیه که خود قربانی توسعهطلبیهای ژئوپلتیکی غرب و ناتو و در حال نبرد علیه آن است، نباید به برنامه ژئوپلتیکی غرب برای بیثباتسازی خلیجفارس کمک کند.
🔹همسایه روس ما باید بداند مسیر همکاری از رهگذر احترام به خطوط قرمز مردم ایران، ازجمله تمامیت ارضی و استمرار حاکمیت ایران بر جزایر سهگانه تنب کوچک، تنب بزرگ و ابوموسی میگذرد.
💢اروپا در آتش آمریکایی
✍🏻رامین نصیری
🔹انتقادها از دولت بایدن به بیشترین میزان خود در روزهای اخیر در رابطه با سیاستهای اعمالیاش در قاره سبز رسیده است.
🔸دونالد ترامپ رئیسجمهور سابق آمریکا در یک میتینگ سیاسی گفت: «سیاستهای دولت بایدن ایالات متحده را به سمت جنگ جهانی سوم میکشاند. در نتیجه تصمیم جدید دولت باید برای آمادهسازی نیروهای ذخیره و فرستادن آنها به اوکراین، مرزهای دفاعی ایالات متحده آمریکا بیدفاع خواهد ماند.»
🔹از سوی دیگر خبری مبنی بر ارسال تجهیزات و سلاحهای سنگین نظامی به لهستان توسط ایالات متحده آمریکا در رسانهها بازنشر شده است که نگرانیهای بینالمللی را مبنی بر آنچه که از آن به امنیتیسازی قاره اروپا عنوان میشود در بر داشته است.
🔸سؤالی که در اینجا مطرح میشود این است که آیا ارسال این تسلیحات به پایان جنگ کمک میکند یا موجب تصاعد بیشتر بحران خواهد شد؟
🔰گزاره تحلیلی:
🔹۱ ـ دو سال پس از جنگ اوکراین و روسیه هم اکنون برای همگان مشخص شده است که ایالات متحده آمریکا اصلیترین نقش را در تشدید تنشها میان اوکراین و روسیه و آغاز این جنگ بازی کرده است. حمایتهای یک بام و دو هوای آمریکایی از اوکراین، نه تنها موجب تغییر راهبردی وضعیت به نفع اوکراین در میدان نبرد نشده است بلکه با فرسایشی کردن جنگ موجب آسیبدیدگی هر چه بیشتر پایگاهها و زیرساختهای اساسی اوکراین در خلال این منازعه شده است.
🔸۲ ـ از سوی دیگر تجربه ارسال نیروی نظامی زمینی در جنگهای خاورمیانهای (عراق و افغانستان) و سرنوشت آن باعث شده است تا نگرانیها از این انتقال خیلی بیشتر شود. عراق و افغانستان بعد از استقرار یگانهای زمینی ایالات متحده به مدت چندین سال با چالشی به نام چگونگی اخراج این نیروها از سرزمین خود روبهرو شدند بنابراین زلنسکی نیز باید نگران این موضوع باشد که در آینده چگونه میتواند با چالش بازپس فرستادن نیروهای ایالات متحده دست و پنجه نرم کند.
🔹۳ ـ تسلیح لهستان به سلاحها و موشکهای آمریکایی نیز نمایشدهنده قصد و نیت اصلی ایالات متحده آمریکا برای امنیتی کردن اروپا و حفظ کنترل خود بر روی اروپا میباشد. اعمال سیاستهای شرقهراسی در اروپا و ترساندن مداوم اروپاییان از تهدیدات شرق باعث شده است تا عملا اروپا برای حفظ امنیت خود به صورت مداوم نیازمند ایالات متحده باشد. نیازمندی که در نهایت به تنظیمگری و کنترل کامل اروپا توسط آمریکا منجر شده است. پیداست که لهستان با تحویل گرفتن تجهیزات و سلاحهای آمریکایی میتواند خود تبدیل به عنصری برای پیشبرد مقاصد آمریکایی نیز شود و در صورتی که اروپاییها مخالف امیال آمریکایی عمل کنند به مانند آلمان هیتلری به مقابله با آنها بپردازد. چرا که این حجم از موشکها و تسليحات دریافتی لهستان نمیتواند صرفا به دلیل تهدیدات روسیه بوده باشد.
🔅نکته پایانی؛ همانگونه که رهبر معظم انقلاب به واقع تحلیل درستی کردند و زمینهساز جنگ روسیه و اوکراین را ایالات متحده آمریکا بیان کردند دقیقا مشخص است که آمریکا در قاره سبز به دنبال تنشزایی و بحرانزایی است، چرا که در بحرانها و تنشها به مانند ناجی میآید و با فرسایشی کردن بحران به دنبال برطرف کردن نیازها و قصد و منظور خود هست. بنابراین اعزام یگان زمینی به اوکراین و ارسال تسلیحات به لهستان در آینده موجب افزایش بحران و تنش در اروپا شده و موجب افروختهتر شدن آتش در اروپا میشود.
🇮🇷
📝 دبیر سیاسی مجمع اسلامی دانشجویان: جلسات اصلاحطلبان در دانشگاه آزاد برای شبکهسازی شروع شده
🍃🌹🍃
🔻دبیر سیاسی اتحادیهٔ مجمع اسلامی دانشگاه آزاد: چهرهها و شخصیتهای مختلف اصلاحطلب بهطور وسیع با دانشجویان و اساتید دانشگاه آزاد جلساتی را برگزار و اقدام به شبکهسازی میکنند. این جلسات عمدتا در خود دانشگاه آزاد است.
🔺این جلسات از اوایل امسال افزایش چشمگیری داشته و تلاش فعالان اصلاحطلب این بوده که تشکلهای دانشجویی این جبهه در میان دانشجویان نیز فعالیت پُررنگتری داشته باشند و بتوانند مثل قبل شبکهسازی جدی را برای انتخابات داشته باشند.
7.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷
🎥 عصبانیت شدید اپوزیسیون از ناکامی در برابر جمهوری اسلامی: براندازان در یکسال گذشته چه غلطی کردهاند؟!
🟥 آیا صاحب این تیشرت قرمز رنگ پرستوی تئوریک جمهوری اسلامی است ؟!
مهدی نصیری سر قبر مرحومه امینی رفت و تلاش کرد با تحریک احساسات فرقه ای و جنسی و اختراع ذکر حضرت مهسا به ائتلاف مرده براندازان تنفس مصنوعی بدهد ؛
🔻اول اینکه بالاخره به تخصص اصلی خود یعنی عملیاتی شدن برگشتی ؛ کارعلمی اساسا دشوار است اما اگر می خواهی زن زندگی آزادی رایج که التقاطی از عریان سازی ، همجنسگرایی و وندالیسم است را توجیه کنی به آیات شریفه وحی چیکار داری !
🔻دوم اینکه ارکان ضد انقلاب بعیداست متزلزلی چون شما را در ارکانش بپذیرد ؛ اول لباس آخوندی پیداکردی بعد کت شلواری شدی بعد ضد فلسفه ، بعدتر حدیثی و اخباری مسلک شدی و سپس سکولار ! حالا هم اول محرمی که نه فقط مسلمانان بلکه ارمنی ها ی عزیز هم به امام حسین (ع) وابالفضل می پیوندند تیشرت قرمز رنگ ! تن کردی! و بجای نوحه کل ارض کربلا و حضرت ثارالله از حضرت مهسا رونمایی میکنی!
🔻سوم اما این مقدار از چند رنگی سوال بر انگیز است ؟! با این هیبت جدید ، من بیش از اینکه خیال کنم نیرویی عملیاتی برای جنبش ز.ز. آ باشی بقول یکی از مخالفین نظام نکند ان شاء الله مآمور اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعاتی؟! تا اینقدر آشکارا تحریک کردن از تو را باید جدی بگیریم یا نه ؟! آیا این فیلم سورئالیستی شما کنار قبر آن مرحومه تا چقدر جدی است ؟! آیا پرستوی تئوریک شّدید ؟!
#دکتر_مجتبی_زارعی
7.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 یک خبر بد!
💢 یک خبر خوب!
🔰 در طول تاریخ جبهه شیاطین اینقدر که امروز قوی است، قوی نبوده.
🎙 استاد رحیم پور ازغدی
🇺🇸 اشعث ابن قیس و عبدالله ابن ابی، روسای منافقین صدر اسلام؛ در برابر این دو(تاج زاده و حجاریان) لنگگگگگگگگگگگ می اندازند🙈🙈🙈فکر می کنید این دو نفر بالای ۵۰میلیون از بیت المال حقوق می گیرند یازیر ۵۰ میلیون(سوای میلیاردها تومانی که با رانت بالا کشیدند، مثلا پسر حجاریان وارد کننده گندم زمان روحانی بود و...) ‼️و همچنان علیه انقلاب جفتک می زنند و توطئه می کنند⁉️کاش دست اردوغان به این دو نفر می رسید تا به جمهوری اسلامی مدیریت جواسیس و برانداز را یاد بدهد‼️
افتتاح بزرگ ترین سد غرب آسیا
سد چمشیر به عنوان بلندترین سد بتنی غلتکی غرب آسیا و بهرهبرداری از واحد اول نیروگاه این سد امروز مورخ ۱۴۰۲/۰۴/۲۶ با حضور رئیس جمهور افتتاح شد.
این سد با ارتفاع ۱۵۱ متر دارای مخزنی به حجم ۲.۳ میلیارد مکعب، دریاچهای به طول ۴۸ کیلومتر و مساحت دریاچه ۵۱ کیلومترمربع در تراز نرمال است که عملیات اجرایی آن با اعتباری حدود ۲۳۰ میلیون یورو از سال ۹۱ شروع شد.
همچنین نیروگاه برقآبی چمشیر دارای ۳ واحد بزرگ هر یک به ظرفیت ۵۵ مگاوات و دو واحد کوچک (زیست محیطی) هر یک به ظرفیت ۵.۵ مگاوات (جمعا ۱۷۶ مگاوات) است که از طریق پست ۲۳۰ کیلوولت چمشیر به شبکه سراسری متصل میشود.
واحد اول این نیروگاه با ظرفیت ۵.۵ مگاوات در ۲۲ تیرماه به بهرهبرداری رسید و در تولید برق پیک تابستان نقش مهمی خواهد داشت. این نیروگاه سالانه به طور متوسط ۴۸۲ گیگاوات ساعت انرژی الکتریکی تولید خواهد کرد.
در صورتی که این سد ساخته نمیشد تمام آورد رودخانه ناشی از سیلابهای مخرب و در عین حال با کیفیت (که بیش از ۷۰ درصد از حجم آب رودخانه در طول سال است) در مسیر رودخانه زهره به دریا میرفت.
مهمترین هدف احداث سد چمشیر:
۱) تعدیل شوری رودخانه زهره
۲) بهبود کیفیت آب پایین دست
۳) ذخیرهسازی سیلاب در ماههای تر
۴) رهاسازی آب در طول سال به ویژه دربازه زمانی خرداد تا مهر ماه
۵) جلوگیری از ایجاد خسارت ناشی ازسیل
۶) شکوفایی و رشد اقتصادی منطقه
۷) تامین امنیت غذایی
۸) تولید برق
✳️ فاز ۱۱ پارس جنوبی به زودی به بهرهبرداری میرسد
وزیر نفت:
🔹امسال ۶۸ پروژه نیمهتمام به ارزش ۱۵ میلیارد دلار در نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش و پخش به بهرهبرداری میرسد.
🔹با راهاندازی این پروژهها، میزان تولید نفت ۱۳۰ هزار بشکه و گاز ۴۰ میلیون متر مکعب افزایش مییابد.
🔹فاز ۱۱ پارس جنوبی که صفر تا ۱۰۰ آن در دولت سیزدهم انجام شده به زودی به بهرهبرداری میرسد.
🌐 مشکل اصلی در موضوع جزایر سهگانه کجاست؟
✍صابر گلعنبری:
🔹در مناقشات داغ این روزها پیرامون همراهی روسیه با امارات در مساله جزایر سه گانه آنچه مغفول مانده این واقعیت است که امروزه روسیه روابط با امارات را واجد منافع و فرصتهای بیشتری میداند و معتقد است که به هر حال اگر هم در چنین مسائل اختلافی این گونه موضعگیری کند، منافعش با امارات را تضمین و پایدارتر میکند و در مقابل هم احتمالا آن را فاقد هزینه برای روابط خود با تهران میپندارد.
واقعیت این است که در دنیای امروزی سیاست، بازیگران به دنبال تحقق حداکثری منافع خود هستند و در مسائل اختلافی بینالمللی هم بیشتر به سمت طرفی غش میکنند که این منافع را بیشتر تامین میکند.
بیتوجهی به امر اقتصاد و سیاست خارجی توسعهگرا و اقتصاد محور در طول چند دهه متمادی موجب شده است که مزیتهای راهبردی بالقوه ایران به شکل مطلوبی فعلیت و عاملیت پیدا نکند و در نتیجه آن، منافع روابط با ایران چنگی به دل بازیگران خارجی نزند و از یک مزیت منفعت آور به دلیل تنشها و تحریمهای مستمر به تهدیدی برای اقتصاد این کشورها فرو کاسته شود. به تبع این وضعیت نیز بازدارندگی نرم کشور آسیب دیده است.
در نتیجه عدم ادراک اهمیت مولفه اقتصاد در ساخت قدرت و بازدارندگی در دنیای مدرن همچنان سیاستگذاری و سیاستورزی بر مدار مولفههای سنتی قدرت و غفلت از مولفههای نوین میچرخد؛ اما در مقابل، بازیگران عرب خلیج فارس در این چند دهه با درک مفاهیم و مولفههای نوین ساخت قدرت و بازدارندگی نرم، در نتیجه حکمرانی اقتصاد محور و توسعهگرا از منابع نفت و گاز به گونهای در عرصههای مختلف اقتصادی مزیتسازی کردند که امروز واجد مزیتهای غیر نفتی زیادی شدهاند که در ترازوی دیگر کشورها بر مزیتهای روابط با ایران میچربد.
بر این اساس هم این کشورها در کنار روابط تاریخی با بلوک غرب، روابطی را نیز به ویژه در دو دهه اخیر با قدرتهای دیگر از چین و روسیه و هند گرفته تا ژاپن، کره جنوبی، اندونزی و ترکیه پیریزی کردهاند. در واقع غافلگیر شدن از این روابط رو به رشد، ناشی از عدم شناخت واقعیتهای این منطقه در چند دهه اخیر و صرف شناخت از این کشورها و سیاستهای آنها در چارچوب پیشفرضهای تاریخی و کلیشهای چون وابستگی به غرب و آمریکا است؛ در حالی که آنها از ابتدای هزاره سوم آرام و پیوسته مناسبات خود را با چین، روسیه، هند و دیگر قدرتهای آسیایی از کانال اقتصاد توسعه دادند.
از این رو، روابط کشورهای عربی خلیج فارس با قدرتهای غیر غربی به ویژه چین، هند و روسیه از خاستگاه موازنهسازی منطقهای به نحوی است که اگر هم فردا روزی نفوذ و تاثیرگذاری آمریکا در خاورمیانه در حد قابل توجهی کاهش یابد و یا آمریکا کلا از منطقه خارج شود که بسیار بعید است، باز قدرتهای شرقی همان نقش آمریکا را در سطح منطقه در نتیجه منافع در هم تنیده دو سویه و لو به اشکال دیگری ایفا خواهند کرد.
نگاهی گذرا به حجم تجارت کشورهای عربی خلیج فارس با قدرتهای غیر غربی گواهی بر این مدعاست. به عنوان مثال، تجارت تنها امارات با چین در سال گذشته ۹۹ میلیارد دلار ـ چند برابر ایران ـ بوده و با هند نیز به ۸۵ میلیارد دلار رسیده است؛ در حالی که تجارت هند با ایران تنها ۵ میلیارد دلار است.
حجم تجارت امارات و روسیه هم در سال گذشته با رشد ۹۵ درصدی به حدود ۱۰ میلیارد دلار یعنی حدود سه برابر ایران رسید. ابوظبی بیشترین بهره را از جنگ اوکراین برده و از زمان شروع جنگ میزبان صدها میلیونر و سرمایهگذار روسیه بوده است. همچنین در حالی که مراودات تجاری ایران با ژاپن و کره جنوبی تقریبا به صفر رسیده، اما تجارت امارات با دو کشور به ترتیب به ۵۴ میلیارد دلار و ۵.۱ میلیارد دلار رسیده است.
امروز وقتی کشوری مثل امارات حجم تجارت خارجیاش ۵۹۹ میلیارد دلار یعنی شش برابر ایران است و اخیرا در فهرست موسسه بینالمللی توسعه مدیریت IMD صاحب لقب دهمین اقتصاد رقابتپذیر جهان شده و قطر و عربستان نیز در جایگاه دوازدهم و سیزدهم قرار گرفتهاند؛ در حالی که در آن نامی از چین و ژاپن و کره جنوبی نیست، طبیعی است که کشورها و قدرتهای بزرگ با هدف سهیم شدن در تجارت گسترده شیخ نشینها از جمله امارات، جذب سرمایههای کلانشان و کسب دوستی آنها رقابت و لو از کیسه ایران خرج کنند. همین رئیس جمهور کره جنوبی که در ژانویه گذشته به امارات رفت و از بن زاید قول سرمایهگذاری ۳۰ میلیارد دلاری گرفت، طی اظهاراتی در آنجا ایران را بزرگترین دشمن امارات خواند.
همین مزیتها و فرصتهاست که اخیرا برای پنجمین بار طی نه سال گذشته نخست وزیر هند را به امارات کشاند. از این جهت هم بعید نیست که هند نیز بعد از چین و روسیه در آینده مواضعی مشابه در خصوص مسائل اختلافی منطقهای اتخاذ کند.