ترتیب سفر رئیس جمهور به عراق از
بغداد-اربیل-سلیمانیه-بصره بهترین ترتیب بود.اگر ترتیب غیر از این بود حتما مشکلاتی را بوجود می آورد.
فرض کنید مستقیم اربیل بود، مرکزیت(بغداد)چه برداشتی داشت؟ یا مستقیم سلیمانیه بود، اربیل (مرکز اقلیم)چه تحلیلی می داشت؟
تقدیر از طراحان سفر.
🗣 عبدالله گنجی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رئیس جمهور مردمی یعنی مشکل مردم بشه دغدغه و فکر رئیس جمهور؛
یکی از دغدغههای شهیدرئیسی تامین آب اصفهان بود و برای این منظور رئیس جمهور شهید ۳۵ همت درآمد مولدسازی برای آب اصفهان اختصاص داد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مراد بارداکچی دانشمند تاریخ نگار ترکیه ای:
ترک ها اسلام را از طریق ایرانی ها شناختند نه عرب ها ،الفبای عثمانی عربی نبود، ایرانی بود. ما الفبا را از ایران گرفتیم نه اعراب و این الفبا را ایرانی ها ساخته بودند.
#ایران
#ترکیه
#اسلام
#زبان_فارسی
🌐 سفر پزشکیان به بصره و سیاست نگاه به جنوب
#تحلیل_کوتاه
🔹 مسعود پزشکیان، رئیسجمهور ایران در نخستین سفر خارجی خود، روز گذشته وارد بغداد شد و با نخستوزیر، رئیسجمهور، نائبرئیس پارلمان و سران چهارچوب هماهنگی شیعه در عراق دیدار و گفتوگو کرد. رئیسجمهور همچنین صبح امروز با سفر به اربیل به گفتوگو با مقامات بلندپایه اقلیم کردستان عراق پرداخت. اما بخش مهم و متفاوت سفر پزشکیان به عراق حضور در بصره، به عنوان پایتخت اقتصادی این کشور است که نخستین سفر یک رئیسجمهور خارجی در ۱۰۰ سال گذشته به این شهر محسوب میشود.
💢 سیاست نگاه به جنوب
🔸 مهمترین بعد اهمیت سفر رئیسجمهور به بصره، راهبرد نگاه به جنوب عراق در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است. براساس این راهبرد، به موازات اهمیت اربیل در شمال عراق از منظر قومی و امنیتی؛ اهمیت کربلا، نجف و بغداد در مرکز عراق (بهترتیب) از منظر مذهبی و سیاسی؛ شهر بصره در جنوب عراق، بهعنوان کانون توسعه همکاریهای اقتصادی و فرهنگی برای تهران مرکزیت خواهد داشت. درنتیجه این شهر با ایفای نقشِ مرکز ثقلِ روابط اقتصادی ایران با عراق، مکمل راهبرد همگرایی دوجانبه با این کشور خواهد بود.
💢 شهر بصره از چند منظر واجد اهمیت راهبردی است:
🔸 نخست اینکه این شهر نقطه ثقل فرهنگی، جمعیتی و اقتصادی منطقه جنوب و استانهای واسط، ذیقار، مثنی و القادسیه است.
🔸 از منظر تولید و صادرات نفت، منطقه جنوب و بصره مهمترین شهر عراق است و بیش از ۷۰٪ منابع و میادین نفتی عراق در این محدوده واقع شده است. بیش از ۹۰٪ از صادرات نفتخام و فرآورده عراق از طریق بندر فاو واقع در جنوب این شهر صورت میپذیرد. همچنین به دلیل نزدیک بودن این استان به مناطق ویژه صنعتی ایران نظیر منطقه ویژه امام خمینی(ره)، پیوند اقتصادی وصنعتی استانهای بصره و خوزستان، میتواند منطقه جنوب را به قطب تولید محصولات پالایشی و پتروپالایشی تبدیل نماید.
🔸 از منظر تجارت کالایی، بصره تنها نقطه دسترسی عراق به آبهای آزاد محسوب میشود و دارای بنادر مهمی چون خورالزبیر، ام قصر و فاو است. بندر خورالزبیر و شهرک صنعتی خورالزبیر که در مجاورت آن واقع شده است، نقش ویژهای در توسعه صنعتی عراق دارند. برایناساس، بصره را میتوان پایتخت اقتصادی عراق دانست.
🔸 باتوجهبه اهمیت بصره در اتصال عراق به خلیج فارس، این شهر ریه لجستیک دریایی عراق محسوب میشود و بههمین دلیل طی سالهای اخیر، همواره مورد توجه کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس قرار داشته است. هماکنون بصره و بندر فاو، نقطه آغاز «جاده توسعه» هستند که قرار است تا از دو مسیر ریلی و جادهای، کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس را به ترکیه و سپس اروپا متصل کنند. علاوهبراین، این شهر در معرض رقابت با بندر مبارک کویت نیز قرار دارد.
🔸 این شهردربردارنده مهمترین طرح اتصال ایران به عراق، یعنی راهآهن شلمچهـبصره است. این مسیر ریلی علاوه بر تسهیل تردد زائران میتواند در راستای تحقق چشمانداز همکاری تجاری ۲۰ میلیارد دلاری کمک کند. دراینراستا، بصره را میتوان تکمیلکننده چرخه توسعه مناطق جنوبی ایران باتوجهبه دسترسی این شهر به عراق و قرارگیری در مسیر جاده توسعه در نظر گرفت.
🔸 بصره ازجمله شهرهای عراق محسوب میشود که نفوذ و جایگاه قبایل و عشایر در آن زیاد و بیشتر از شهرهایی چون کربلا و نجف است. چنانکه در جهاد کفایی مرجعیت، مرکز اصلی تشکیل نیروی مقاومت مقابله با داعش یعنی حشدالشعبی بود. برایناساس، حضور رئیسجمهور ایران در این شهر و دیدار و گفتوگو با سران قبایل آن، میتواند در ارتقای قدرت نرم ایران در عراق اثرگذار باشد.
🔸 در حال حاضر بصره از یکسو بهدلیل درآمدهای بالای نفتی و از سوی دیگر عقبماندگیهای زیربنایی و خدماتی و نیز چشمانداز توسعه همهجانبه، به یک کارگاه ساختمانی و صنعتی تمام عیار تبدیل شده است. برایناساس، درصورت رفع برخی موانع ازجمله پذیرش ضمانتنامه صندوق ضمانت صادرات یا بیمه مرکزی ایران از سوی دولت عراق، این شهر میتواند به مقصد حضور شرکتهای پیمانکاری ایرانی تبدیل شود.
💢 جمعبندی
✔️ سفر رئیسجمهور ایران به بصره گام مهمی در جهت تقویت و تکمیل روابط ایران با عراق از منظر اقتصادی و اتخاذ سیاست نگاه به جنوب توسط ایران است. برایناساس، ایران نیازمند ارتقای کنشگری در عراق از طریق بازتعریف و بازطراحی روابط تهران با شهرهای اثرگذار عراق ازجمله بصره است. منطقهای که بهنظر میرسد طی سالهای آتی و با راهاندازی پروژههایی چون جاده توسعه و بندر فاو، اهمیتی فزایندهای در معادلات منطقهای داشته باشد. بر این اساس پیشنهاد میشود با ایجاد مناطق آزاد مشترک و سهولت تردد تجار به ویژه بین دو استان خوزستان و بصره رویکرد وابستگی اقتصادی متقابل بیش از پیش فعال گردد.
✍🏻اندیشکده راهبردی تبیین
🇮🇷🇵🇸
﷽
📝 چرا عراق اولین مقصد
🍃🌹🍃
🔻اولین سفر خارجی دکتر پزشکیان بعد از تصدی کرسی ریاست جمهوری به #عراق برای مخاطبین عمومی یک چرایی ایجاد کرده است، اما پاسخ به این چرایی اولین مقصد سفر خارجی برای دکتر #پزشکیان می تواند از جنبه های مختلف حائز اهمیت باشد.
1⃣ از منظر فرهنگی باید گفت که بیشترین اشترکات فرهنگی، دینی و مذهبی میان دو ملت ایران و عراق وجود دارد، دین اسلام، مذهب شیعه، وجود مرقدهای مطهر امامان معصوم(ع) و سالهای طولانی همسایگی عوامل فرهنگی هستند که بین دو ملت و دو دولت وجود دارد.
2⃣ از منظر اقتصادی یکی از اصلی ترین مقاصد صادراتی در بین کشورهای همسایه ایران کشور عراق است و در سال ۲۰۲۳ حجم صادراتی ایران به عراق مبلغ ۱۲ میلیارد دلار است که چشم انداز تجار و بازرگانان دو طرف آینده ۲۰ میلیارد دلاری را پیش بینی می کند.
3⃣ از جنبه امنیتی نیز در طول مرزهای ایران و عراق که یکی از طولانی ترین مرزهای مشترک می باشد، #امنیت پایدار برقرار است و به غیر از منطقه اقلیم کردستان عراق که آن نیز در طول یکسال گذشته به مرور زمان به سمت یک مرز امن و پایدار در حال تبدیل شدن می باشد. دیگر نقاط مرزی وضعیت پایداری دارند، پس از توافق امنیتی تهران با بغداد، گروه های تروریستی تجزیه طلب به مرور زمان از طول مرز مشترک بین ایران و عراق به ویژه منطقه اقلیم در حال پاکسازی کامل می باشند و امیدواریم همین رویه و مصمم بودن در بین مسئولین اقلیم کردستان عراق ادامه دار باشد.
4⃣ از منظر ترانزیتی و کریدوری نیز محور شلمچه به بصره می تواند به عنوان یک کریدور مهم نفش مهمی را در تبادلات اقتصادی و تجاری منطقه ایفا کند و دو کشور را به سمت انعقاد قراردادهای بزرگ اقتصادی و تجاری رهنمون کند.
🔺در پایان نیز می توان به مواضع مشترک سیاسی دو کشور حول محور مقاومت و به ویژه مسئله #فلسطین و مبارزه با رژیم غاصب صهیونیستی اشاره کرد، که این موضوع نشان می دهد دو کشور علی رغم برخی اختلافات در بین برخی از گروه های سیاسی در هر دو طرف، یک راهبرد مشترک را در حوزه سیاست خارجی به ویژه در خصوص محور مقاومت و مسئله فلسطین به عنوان یک موضوع مهم منطقهای و جهانی دنبال می کنند.
✍ محمد مهدی جعفری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 آی جریان انقلابی! برگرد به قرآن...
‼️
تشر #امام_حسن_عسکری علیهالسلام به شیعیان
وانقلابی هایی که با هم اختلاف کردند... 🔻تحلیلی بر مجادلات اخیر جریانات انقلابی و فرمول رهبر معظم انقلاب در جمع هیئات دانشجویی 🎙 حجتالاسلام حاج احمد پناهیان
🔥جایگزینی مشکوک
🔷آغاز ولایت آخرین معصوم به قدری مهم است که نهم ربیع را در روایات غدیر دوم نامیدند؛تا به فرمایش سیدبنطاووس زمینه توجه کامل انسانها به امام عصر باشد.
🔷اما #جایگزینی قتل خلیفه دوم در این روز که اساسا در ذیحجه اتفاق افتاده، موضوع را از توجه به امام عصر به تشکیل جلسات اختلاف افکن منحرف کرد.پشت پرده چه بوده؟
🔷کدام جریان با این ترفند هم انتظار فرج و تمهید ظهور را نشانه گرفت و هم با روایات نامعتبر مانند «رفع القلم» مراسم های بعضا خلاف شرع را مبنای اختلاف میان مسلمین قرار داد؟
#عید_بیعت
#امام_عصر
✍حمیدرضا ابراهیمی
✅ گزارههای درستی که باید در کنار هم دیده شوند...
👈 این روزها مباحثی در جریان انقلابی از سوی دو طیف مطرح شده و میشود که نیاز به یک تحلیل جامع و برآیندنگرانه دارد. از سویی برخی با سرِ دست گرفتنِ شعارهای انقلاب و با هدف حفظ انقلاب از انحراف البته به حق، آرمان انقلابی را دالِ حرکتِ گفتمانی خویش قرار دادند و اما در شیوه به اشتباه طیف دیگر را به کمگذاشتن و کوتاه آمدن و انفعال خطاب قرار میدهند و از سوی دیگر برخی نیز با تحلیل درست واقعیت، مسیر رسیدن به آرمان را بر بستر واقعیت موجود با استفاده از همه ظرفیتها و به دور از نگاه صفر یا صدی دنبال میکنند که بجاست و اما در شیوه به اشتباه در مواجهه با طیف قبلی از تعبیر تندرو و افراطی استفاده میکنند.
❓ حال سئوال اینجاست؛ کدامیک حق هستند و نحوه مواجهه ما با این دو طیف چگونه باید باشد؟
👈 جواب سئوال این است که "حق با توست اما دیگری هم درست می گوید." و این گزاره به این معناست که؛
1️⃣ اولا، نگاه نقطهای به انقلابی بودن و حذف براردان انقلابی به یک یا چند نمرهی منفی در عملکردِ چند مولفهای، گزارهای اشتباه است و باید دایرهی انقلاب را از کف تا سقف آن در نظر گرفت و نگاه صفر تا صدی را در مسیرِ حفظ نیروها و ارتقاء و اصلاح و بهرهگیری از سایر توان و ظرفیتهای افراد بپذیریم؛ چرا که در یک جمله نگاه باید کارنامهای و برآیند جمیع ویژگیهای افراد در طول خدمت و مسئولیتشان باشد.
2️⃣ ثانیا، آری در تاریخ هم خوارجی بودند که خون به دل مولا علی علیهالسلام کردند و این نکته که تاریخ تکرار میشود و باید به بازشناسی امروز مبتنی بر آنچه در تاریخ اتفاق افتاده پرداخت اما نباید حکمِ پایان تاریخ را به امروزِ در حالِ اتفاق افتادن داد، بلکه باید با گوشزد کردن شاخصهها و نشانههای انحراف، افراد و جریانات را از افتادن در مسیر انحراف برحذر داشت و خوبست، در این خصوص به نوع برخورد مولا با خوارج آن هم بعد از اثبات و اصرار آنها بر انحراف نیز توجه شود؛ آنجاییکه ایشان بعد از سرکوب خوارج البته با اصرار خودشان به جنگیدن و نقض عهد، فرمودند: « بعد از من با خوارج نبرد نکنيد (و لبه تيز حملات خود را متوجّه حکومت ظالمانه و ويرانگر بنى اميّه کنيد!) زيرا كسى كه خواستار حق بوده و به طلب آن برخاسته و به خطا رفته، همانند كسى نيست كه به طلب باطل برخيزد و به آن دست يابد. » [خطبه 61 نهج البلاغه].
3️⃣ ثالثا، دوقطبی خوب نیست و نباید در مسیر توطئهی دشمن و تکمیل پازل آن به دوقطبیهای کاذب ضریب داد و این گزارهای درست و بجاست، اما همانگونه که دوگانهسازی به معنای جداکردن برخی ظرفیتهای کشور و انقلاب با برچسب غیرانقلابی بودن در یک سو اشتباه است؛ به همان اندازه طیف مقابل را هم با دوگانه تندرو و افراطی خواندن از بدنهی جریان انقلابی و ولایی کشور جدا کردن اشتباه است.
4️⃣ رابعا ما در تحلیل جریان رقیب اصلاح طلب به درستی معتقدیم که این جریان مد نظر در یک طیف و نگاه نباید تعریف شود و از طیف رادیکال تا طیف درون نظام باید این جریان را تحلیل کرد و اما چرا این نوع نگاه را در مواجهه با دوستان خودمان در درون جریان انقلاب به رسیمت نشناسیم تا بدنهی اجتماعی وصل به آن را از خود نرنجانیم و در پی اصلاح و جذب آنان به نگاه درست و برآیندی و نگاه آرمانگرای واقعبین نباشیم؛ هر چند وقت و توان و صبر و حوصله میطلبد و نابرده رنج، گنج میسر نمیشود.
🔚 سخن آخر اینکه؛ خوبست یک اصل را در مباحث سیاسی، اجتماعی و فرهنگی به رسیمت بشناسیم، آن اینکه که "حرفِ آخِر را اول نزنیم!" چرا که با ارایه "قضاوت به جای هدایت" و "جا نیانداخته، راه انداختن"، ره به جایی نخواهیم برد و به قول علمای جامعه شناسی باید در مسیر همراهی جامعه با ایده و اهدافِ درست به فرایند صحیح و معقول جامعهپذیریِ منوط به آن پرداخت؛ تا پخته شود خامی...
✍️ جواد خسروی-1403/06/24
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خدا همه چیزو به یه نفر نمیده!
🔰مخاطرات غربگرایان برای دولت چهاردهم
🔹در ادواری که جریان سیاسی اصلاحات اداره اجرائی کشور را بر عهده دارد،همواره باید مراقب یک گروه با یک طرز فکر خاص در میان آنان بود.تفکری که خود را در مقابل غرب کوچک میپندارد و در رویارویی با غرب و خاصه آمریکا برای نظام نسخه انفعال و عقبنشینی میپیچند. در همین فضاسازیهای اخیر، چنانچه آمریکا با اروپا به دلائل واهی، اعلام میکنند که علیه ایران تحریمهای جدید و به طور خاص علیه صنعت هوانوردی ایران تحریم وضع میکنند کک غربگرایان نمیگزد؛غربگرایانی که بخاطر مواضع غلط روسیه درباره دالان زنگه زور یکسره این کشور را باد انتقاد گرفتند و ایران را به تجدیدنظر در روابط راهبردی با روسیه فراخواندند؛حالا اما بعد از گذشت چند روز درباره اقدامات آمریکا و غرب علیه منافع ملی ایران سکوت مطلق پیشه کرده و لام تا کام حرفی نمیزنند. برای جریانی که زیست و بقای سیاسی و حتی هویت اجتماعی خود را در پیوند با غرب و خاصه آمریکا تعریف کردهاست چارهای جز ابراز اشتیاق به غرب و ساکنان آن و اظهار نفرت به شرق و مشخصا روسیه و چین ندارند.
🔹برای این جریان چه اهمیتی دارد که ترامپ در دولت آقای روحانی که به تعهدات هستهای خودش پایبند بوده و مشغول مذاکره مستقیم با آمریکاییهاست، از توافق هستهای خارج شود و بیسابقه ترین تحریمها را علیه ایران وضع کند؛مهم آن است که خاطر غربیها نرنجد. درست در همین مقطع آمریکاییها و صهیونیستها ۱۴نفتکش متعلق به ایران را در آبهای مدیترانه و دریای سرخ مورد اصابت قرار دادند. این را جان بولتن در کتاب خاطرات خود بنام«اتاقی که در آن اتفاق افتاد» و اخیرا منتشر کرده از آن پرده برداشته است؛ بولتن نوشته تصمیم گرفتیم پس از خروج از برجام و اعمال تحریمهای نفتی، چنانچه ایران مبادرت به فروش نفت در آبهای بینالمللی کند،نفتکش های ایرانی را مورد حمله نظامی قرار دهیم. موضوعی که اخیرا سردار سلامی در جریان بازدید رئیسجمهور از قرارگاه سازندگی نیز به آن اشاره کردند و گفتند در نهایت با عملیاتهای مقابله به مثل توانستیم امنیت خطوط کشتیرانی را برقرار سازیم.
🔹با همه این شرارتهای غرب و خاصه شیطان بزرگ، باز به تریج قبای غربگرایان برنمیخورد که بخاطر منافع ملی در برابر اقدامات مستکبرانه غرب از خود عکسالعمل نشان دهند. غربگرایان میگویند روابط بینالملل خواندهایم و سر کلاسهای دانشگاه درسش را هم دادهایم، اما معلوم نیست چرا مذاکره تحت فشار و تحریم را که کاملا برای منافع ملی ضرر دارد و از پیش، پیامدهای ناخوشایند آن قابل پیشبینی است، تجویز میکنند؟!غربگرایان در برابر انواع و اقسام اقدامات غرب و خاصه آمریکا سکوت مطلق اختیار میکنند و حتی سیستم سیاسی را در مواقع سرنوشتساز در موضع انفعال مینشانند. رئیسجمهور و مقامات دولت چهاردهم باید بشدت از این افراد و افکار اجتناب کنند که اگر نفوذ کنند به آسانی میتوانند هر دولتی را در مسیر تحقق منافع ملی زمینگیر کنند.
✍🏼#عزیز_غضنفری
🔰 گلایه خبرگزاری رسمی دولت از سیاهنمایی تازه درباره مناسبات ایران و روسیه
🔸نشست مقامات بلندپایه امنیتی کشورهای عضو گروه بریکس در سنپترزبورگ روز پنجشنبه ۲۲ شهریور با دیدارهای برخی نمایندگان ارشد کشورها با رئیسجمهور روسیه پایان یافت، موضوعی که برخی در شبکههای اجتماعی با نادیده گرفتن نکات برجسته این رویداد به طرح ادعاهایی نادرست پرداخته اند.
🔸بنا بر گزارش ایرنا که در کاخ کنستانتینوفسکی، اقامتگاه تابستانی و محل ملاقاتهای روز پنجشنبه پوتین در سنپترزبورگ حضور داشت، ابتدا تعداد محدودی از مقامات ارشد کشورهای شرکتکننده از جمله دبیر شورای عالی امنیت ملی، وزیر امور خارجه چین و مشاور امنیت ملی هند حضور داشتند.
🔸نکته جالب توجه در میزبانی روسها، جانمایی مقامات ارشد شرکتکننده از ایران و چین در روبروی رئیسجمهور روسیه بود
🔸پس از آن نوبت به ملاقاتهای دوجانبه رسید که در این میان، پوتین تنها با نمایندگان سه کشور (ایران، چین و هند) ملاقات دوجانبه داشت.
🔸بررسی فیلمهای منتشر شده در کانال رسمی کرملین که هم اینک نیز در دسترس است، گویای آن است که ترتیبات تشریفات دیدار پوتین با هر سه مقام ارشد امنیتی چین، هند و ایران به یک شکل بود.
🔸در این میان، برخی کانالها با پخش فیلمی از محل نشست، شیوه برخورد روسها را به نادرستی به عنوان تحقیر ایران معرفی کردند؛ در حالی که اینگونه نبود.
ایرنا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
میدونستید تکنولوژی کیوآرکدی که امروز ازش استفاده میکنیم خلاقیت چند قرن پیش معمارای ایرانی بوده :))
هویت تاریخی ایرانیان نشون میده با علم و دانش عجین بودن
در چهار دهه اخیر بیشترین کسی که دغدغه علمآوری برای کشور داشته کی بوده؟!!
«العلم سلطان»
✅ رژیم حقوقی دریای خزر و آفت اظهار نظرهای غیر تخصصی
🔺دکتر محسن محمدی الموتی
🔺عضو هیات علمی دانشگاه
🔸۲۱ مرداد به عنوان روز دریای خزر نام گذاری شده است.رژیم حقوقی دریای خزر پرمناقشه ترین مساله میان کشورهای ساحلی این دریا طی دهه های اخیر محسوب می شود که در سال ۱۳۹۷ و مصادف با روز دریای خزر، با برگزاری نشست سران کشورهای حاشیه خزر در آکتائو قزاقستان،موضوع سهم کشورهای حاشیه دریای خزر به بحث داغ روز این منطقه تبدیل شد. از جمله در کشور ما فضای مجازی مملو از انتقاد به" فروختن خاک" (در این جا آب) وطن به همسایگان شمالی و "نقض تمامیت سرزمینی" گردید و دریای خزر به ترند توییتر فارسی تبدیل شد.در شبکه های اجتماعی مطلب دروغ بی بی سی فارسی که در گفت و گو با یک کارشناس روسی صحبت از سهم 50درصدی ایران و خیانت دولتمردان گذشته به میان آورده بود،با تعابیر مختلف نظیر ترکمانچای دوم،قرارداد ننگین 21مرداد 97 و... انتشار یافت.
🔸در این هیاهو کسی گوشش بدهکار این حرف نبود که در عهدنامه های 1921 و 1940 میلادی که اسناد حقوقی پایه ای دریای خزر قبل از کنوانسیون اخیر میان ایران و شوروی سابق می باشد، سخنی از درصد و تقسیم دریای خزر به میان نیامده و مهمتر اینکه بحث منابع نفتی و گازی دریای خزر نیز مطرح نشده است.تنها بر اساس فصل 11 عهدنامه 1921طرفین رضایت داده بودند که بالسویه حق کشتیرانی آزاد در زیر پرچم های خود در دریای خزر داشته باشند و در مواد 12تا15 عهدنامه 1940 ،حقوق ایران و شوروی برای کشتیرانی در دریای خزر بررسی و حد 10 مایل دریایی برای ماهیگیری در نظر گرفته شده است. علاوه براین،سهم 50 درصدی ایران در خزر به لحاظ جغرافیایی نیز قابلیت تحقق نداشته و امکان پذیر نمی باشد زیرا در آن صورت دو کشور آذربایجان و ترکمنستان می بایست با استفاده از دیوار و نرده ای از دریای خزر جدا شوند.
🔸البته این سخن به معنای بدون اشکال بودن کنوانسیون خزر نیست.چارچوب تعریف شده برای خط مبدا ،امکان عبور کشتی های بیگانه تحت لوای پرچم کشورهای ساحلی،عدم اشاره به نام ایران در بند مربوط به وضعیت خاص ساحل کشور ساحلی،عدم اشاره صریح به اصول و قواعد حقوق بین الملل نظیر اصل انصاف در حل و فصل اختلافات و....از جمله ضعف های این کنوانسیون به حساب می آید.اما اجمالا باید توجه داشت که کنوانسیون دریای خزر از نقاط ضعف و قوت برخوردار است و مواجهه با آن با نگاه صفر و صدی صحیح نیست و واقعیت این است که تا این مرحله،هیچ تعییین درصد یا سهمی از دریا صورت نپذیرفته و جمهوری اسلامی ایران همچنان از حقوق حاکمه بیست درصدی خود در خزر برخوردار است.
🔸 از این رو باید فضایی باز شود تا صدای کارشناسان به گوش مردم برسد و مردم نیز تحت تاثیر فضای مجازی از اظهار نظرهای احساسی و خلاف واقع پرهیز نمایند.البته اینکه افکار عمومی نسبت به مقوله تمامیت ارضی خود در دریای خزر حساسیت دارد امری قابل ستایش است ولی باید توجه داشت آن گاه که این موضوع با فهم غیرکارشناسی و عامیانه توامان گردد،درنهایت موجب تزریق روحیه یاس و ناامیدی و عدم اعتماد در جامعه می گردد.
💢ملاحظات معاهده جامع مشترک ایران - روسیه
🔹ارتقای سطوح کلان روابط با همسایگان و دولتهای آسیایی، به ویژه روسیه و چین از جمله مسائلی است که همواره عالیترین مقامات سیاسی کشور پیگیری کردهاند. چه اینکه جناب مخبر در سفر اخیر خود به مسکو بر عمق روابط دو کشور و عدم تغییرات کلان آن با تغییر دولتها اشاره کردند و البته به درستی رئیس دولت چهاردهم نیز اظهار داشتند که ارتقای روابط با شرق و روسیه از اولویتهایش است.
🔸بر این اساس، سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی کشور به مسکو را باید در همین چارچوب و در راستای سیاست کلی کشور مبتنی بر تقویت چندجانبه گرایی تحلیل کرد. جناب احمدیان که برای شرکت در اجلاس مقامهای عالی امنیت ملی کشورهای عضو بریکس به روسیه سفر کرده بود، در حاشیه این اجلاس ضمن دیدار همزمان با پوتین و سرگئی شایگو، طیفی از مسائل مورد علاقه دو کشور را بررسی کردند. در این دیدار رئیس جمهور روسیه بر عزم کشورش در ارتقای روابط دو جانبه تأکید کرده و بیان داشتند: «مصمم به همکاری با ایران در حوزه های مختلف هستیم.» در این سفر، مقامات روسی بر تلاش برای تسریع در امضا و عملیاتی کردن معاهده جامع مشارکت راهبردی دو کشور نیز اشاره و اظهار امیدواری کردند تا هر چه سریعتر معاهده مربوطه به امضا برسد. بر این اساس و نظر به روابط دوجانبه مسکو و تهران در دهههای اخیر و تأکید و نیاز هر دو کشور به انعقاد هر چه سریعتر معاهده جامع مشترک، باید اذعان داشت که امیدها و بیمهایی بر این روابط سایه افکنده است که نمیتوان آنها را نادیده انگاشت.
🔹آنچه به عنوان محرک و پیشران روابط دو کشور بوده، و از قضا همین محرکها میتواند زیربنای معاهده جامع مشترک باشد، قرائت گفتمانی و نگاه مشترک دو کشور نسبت به موضوع تغییر تدریجی در نظم جهانی و یکجانبهگرایی آمریکا، مقابله با تحریمها، مقابله با استانداردهای دوگانه غرب و طیف گستردهای از مسائل منطقهای است.
🔸در عین حال، سرعتگیرها و موانعی وجود دارند که ممکن است روند رسیدن دو کشور به اهداف تعیین شده در معاهده جامع مشترک و همکاری راهبردی بلندمدت را با تأخیر و تهدید جدی مواجه کنند. از جمله اختلافنظرها نسبت به برخی مسائل منطقهای در قفقاز، تأثیر، دخالت و نقش مخرب بازیگران ثالث بر روابط دو کشور، تودرتوی نهادی و بروکراسی عریض و طویل در ایران، پایین بودن سطح تعاملات اقتصادی دو کشور در تناسب ظرفیتهای موجود و بیتوجهی به وجوه نرمافزاری روابط دوکشور با تمرکز بر ارتباطات و تعاملات میان مردم و بخشهای غیردولتی و خصوص دو کشور.
🔹در نهایت مبرهن است که برآیند روابط دو کشور حائز منافع راهبردی برای هر دو ملت و کل منطقه بوده و لذا باید با مدیریت محرکهای منفی پیرامونی، برای نزدیکتر شدن هرچه بیشتر دیدگاهها تلاش کرد.
#گزارشروز
جابجایی معادلات قدرت در منطقه غرب آسیا
#علیرضا_تقوی_نیا
🔸️برای اولین بار ارتش یمن با موشک هایپرسونیک تل آویو را هدف قرار داد.
در خصوص این حمله چند نکته باید ذکر شود.
1️⃣ این حمله اولین تست سامانه های دفاعی اسرائیل توسط یک موشک هایپرسونیک در شرایط واقعی بود که سامانه های اسرائیلی از این آزمون شکست خورده بیرون آمدند.
2️⃣ چندین رینگ پدافندی اسرائیل و کشورهای غربی (ناوهای آنان در دریای سرخ) نتوانست هایپرسونیک یمنی را رهگیری کند و مهم این است که تنها یک موشک شلیک شد ولی بازهم سیستم ضدموشکی اسرائیل ناموفق بود.
3️⃣ معادلات قدرت در منطقه غرب آسیا با این حمله جابجا شد زیرا غرب و متحدانش برای امنیت خود به تسلیحات دارای تکنولوژی پیشرفته متکی بودند اما اکنون دیگر امنیت خود را با تسلیحات ساخته شده توسط تکنولوژی مقاومت از دست رفته می بینند .
4️⃣ اسرائیل اکنون متوجه می شود که ایران چه قدرتی دارد (وقتی متحد او با یک موشک هایپرسونیک چنین شاهکاری را محقق می کند) و درنتیجه باید گفت تمام تاسیسات راهبردی اسرائیلی ها که روی زمین قرار دارد می تواند در صورت لزوم به راحتی هدف واقع و نابود شود.
5️⃣ اسرائیل پالایشگاه ها و تاسیسات حیاتی اندکی دارد و عمق استراتژیک آن کم است و به سهولت می شود با تعدادی هایپرسونیک تاسیسات انرژی، پالایشگاهی ، تولید برق ، آب شیرین کن و ... این رژیم را نابود کرد و زندگی ساکنان اشغالگر را دچار اختلال نمود.
6️⃣ مهمتر از همه، تاسیسات اتمی اسرائیل است که دیگر امنیت ندارد و اگر این رژیم حماقت کند باید به تاسیسات اتمی خود به مانند یک بمب هسته ای ساعتی نگاه کند که هر لحظه امکان انفجار آن وجود دارد.
7️⃣ بی تردید یمنی ها با کمک تکنولوژیکی ایران این موشک را ساخته اند و دنیا بهتر می فهمد که تعامل جمهوری اسلامی با متحدانش چقدر نزدیک و صمیمی بوده و تهران متحدانش را به گونه ای حمایت می کند که بتوانند بر قوی ترین ارتش های جهان غلبه کنند.؛ فراموش نکنیم یمن در چند سال اخیر با ارتش گرانقیمت عربی و ناوگان دریایی آمریکا نیز جنگیده است و با این وجود با اقتدار اسرائیل را نیز می زند.
8️⃣ سعودی و امارات باید ماست هایشان را کیسه کنند زیرا اسرائیل اینگونه مقهور قابلیت های ارتش یمن شد و در صورت لزوم هیچ کدام از تاسیسات انرژی و صادرات نفت آنها امنیت نخواهند داشت و آنان باید شروط دولت نجات ملی یمن را بپذیرند.
📌 تغییر موازنه قدرت به نفع محور مقاومت مهم ترین دستاورد آزمایش موشکی امروز بود و در روزهای آینده دنیا شاهد حملات موشکی جدید یمنی ها خواهد بود.
جزئیات تازه از اتفاقات تلخ ورزشگاه فولادشهر
🔰 عوامل برگزاری دیدار سپاهان- ملوان محروم شدند مقصر مرگ هوادار ملوان چه کسی است؟!
🔸براساس اعلام فدراسیون فوتبال عوامل برگزاری دیدار سپاهان- ملوان تا زمان مشخص شدن ابعاد فوت هوادار ملوان محروم خواهند بود.
🔸تیمهای فوتبال فولاد مبارکه سپاهان و ملوان بندر انزلی در چارچوب هفته چهارم لیگ برتر فوتبال، در ورزشگاه فولادشهر به مصاف هم رفتند که این دیدار با یک فوتی و با تلخی به پایان رسید. پس از گذشت چند دقیقهای از شروع بازی، هوادار ملوان در جریان تقابل تیم محبوبش دچار سکته قلبی شد و برخلاف تلاشهای انجامشده برای احیا، جانش را از دست داد. ظاهرا این هوادار حدودا ۷۰ ساله ملوان باتری در قلبش داشته و با توجه به هیجانات بازی، دچار سکته قلبی شده است. همچنین در ادامه این دیدار، برخی هواداران ملوان که معتقد بودند آمبولانس دیر به محل رسیده، درگیریها و پرتاب صندلی را در سکوهای فولادشهر ایجاد کردند.
🔸در پی درگذشت این هوادار قدیمی فوتبال و باشگاه ملوان، احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان، از مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال، درخواست کرد با بررسی دقیق موضوع، گزارشی از این اتفاق آماده و نتیجه آن به وزارت ورزش ارائه شود. پس از انتشار این خبر بود که فدراسیون فوتبال از محرومیت عوامل برگزاری دیدار سپاهان- ملوان تا زمان مشخص شدن ابعاد فوت هوادار ملوان خبر داد.
🔸اما با گذشت 24 ساعت از اتفاقات فولادشهر حالا ابعاد تازهای از این اتفاق تلخ مشخص شده است. علی طاهری رئیس هیئت فوتبال استان اصفهان در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: اول از همه درگذشت این هوادار را خدمت جامعه فوتبال و باشگاه ملوان تسلیت عرض میکنم. این دیدار در بالاترین سطح فوتبال ایران برگزار شد و داود رفعتی که ناظر این بازی بود یکی از بهترین ناظرهای فوتبال کشور است و باشگاه میزبان هم که سپاهان بود یک باشگاه حرفهای است و تمام تمهیدات را برای برگزاری این دیدار دیده بود.
🔸او ادامه داد: آمبولانس موجود در ورزشگاه تمام تجهیزاتی که لازم باشد را داشت و بعد از این اتفاقی که برای هوادار ملوان رخ میدهد، آمبولانس داخل زمین که مختص بازیکنان و اعضای تیمها است برای این هوادار آورده میشود در صورتی که اگر برای هواداری مشکلی رخ دهد باید آمبولانسهای بیرون از زمین به کار گرفته شوند اما با همه این تفاسیر، از آنجایی که جان هوادار بسیار ارزشمند بود، ناظر بازی (رفعتی) دستور میدهد که همان آمبولانسی که مختص بازیکنان و اعضای تیمها است بلافاصله برای این هوادار آورده شود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰برخی از آسیبهای تحلیلی جریان انقلابی
اوایل شروع دولت شهید رئیسی هرجا گذرت میافتاد سخن از مسائل مهم و راهبردی یا حداقل اساسی کشور بود،از روستا تا شهر، بازار، دانشگاه ،پادگان و... یک مطالبه حداکثری در حوزههای مختلف بویژه مسائل اقتصادی مانند مسکن ،خودرو، تورم و ... شکل گرفته و نقل مجالس شده بود
انتظارات آنقدر زود هنگام بود که برخی به دادن زمان و فرصت کافی اشاره می کردند یادم هست آقایی در فضای مجازی مثالی زد و خطاب به منتقدین گفت: اگر بادمجان هم بکارید یک سال زمان میبرد تا محصول دهد! که بعدها مایه طنز و تمسخر عده ای نیز شد!
فارغ از کارنامه قابل قبول سه ساله شهید رئیسی عزیز که موضوع بحث من نیست، اکنون مسئله این است که چرا امروز این مطالبات شکل نگرفته یا حداقل شروع نشده؟؟
و چرا رسانه های انقلابی در چند ماه گذشته درگیر حواشی شده و اصل را رها کرده اند؟!
به نظر میرسد جامعه انقلابی و بویژه برخی از نخبگان آن دچار آسیبهای تحلیلی شده اند که به اختصار به برخی از آنها اشاره میشود: ۱- سطح گرایی: به عنوان مثال چند روز اذهان را درگیر موضوع سفر داماد رئیس جمهور به عراق کنیم ! و یا نوع راه رفتن ایشان از پلههای هواپیما ! یا شیوه دست دادن و نشست و برخاستن ایشان و یا حتی انتصاب فلان کس در فلان اداره چلغوزآباد و ...
۲- مغالطه : چون رئیس جمهور با فلان افراد تندرو اصلاح طلب حشر و نشر دارد پس او هم همانند آنهاست و مبنای قضاوت هم همین باشد! مثلا منظور دکتر پزشکیان در خصوص قدرت و توان نظامی این نیست و آن است!
۳- تحلیل صفر و صدی و خروج از دایره انصاف که بعضا در نظرات افراد مشاهده می شود
۴- آرمانگرایی بدون واقع بینی!
ندیدن بضاعتها ، امکانها و واقعیت های میدان
۵- ناامیدی و گاهی بدبینی مفرد خلاف منش رهبری و متاسفانه تزریق این ناامیدی در بدنه جامعه!
همین الان هم درجامعه اتفاقات خوبی رقم میخورد که کمتر به آن می پردازیم ! از پرتاب ماهواره چمران تا دستاوردهای سفر به عراق و ...
۶- بازی در زمینی که حریف طراحی کرده! و یا حداقل آن گونه که او دوست دارد با چسبیدن به حواشی ، جزئیات ، فرعیات و غفلت از اصل حرکت!!
همانند بحث های طولانی درخصوص توییت فلان یا بهمان کس ، یک فرد دست چندم و غیر جدی بی تاثیر!
و موارد متعدد دیگر !
خروجی این آسیبهای تحلیلی چه شده؟؟
-غفلت از مطالبه مسائل مهم راهبردی در حوزههای مختلف !
- غفلت از مسائل مبتلا به و دغدغههای اصلی جامعه !
- غفلت از خواستههای حقیقی و ملموس مردمی که این بگو مگوهای سیاسی و دعواهای حیدری نعمتی برایش محلی از اعراب ندارد بلکه مضر نیز هست!!
-غفلت از چالش های مختلف کشور در عرصه های مختلف از مشکلات معیشتی گرفته تا معظلات فرهنگی و کاهش سرمایه اجتماعی و امثالهم!
مهم تر اینکه این غفلت ها در صورت ادامه می تواند به رویه ای تا پایان دولت چهاردهم تبدیل شود که شاید برخی تندروهای جریان غرب گرا در کنار تخریب دستاوردهای دولت شهید رئیسی به دنبال ادامه همین وضعیت نیز باشند!
اما چه باید کرد:
بایستی با در نظر گرفتن و معیار و مبنا قرار دادن منظومه فکری امامین انقلاب و اصول تحلیلی مقام معظم رهبری به تحلیل رویدادها پرداخت که لازمه آن تامل و شناخت عمیق چارچوب های تحلیلی معظم له است همچنین شناخت حقیقی جامعه کنونی و مسائل او ، شناخت رقیب و ترفندهای او، شناخت دشمن و شیطنتها و دام های او البته با نیت اعتقاد قلبی به موفقیت دولت چهاردهم انشالله
✍محمدتقی احمدی
🔰یک پرتاب و مخالفانش
🔹در آستانه فرا رسیدن چهلوچهارمین سالگرد هفته دفاع مقدس شنیدن اخبار مسرتبخش و امیدآفرین در میان دهها «خبر حال بد کن» بسیار دلچسب و روحافزاست. یکی از این «اخبار خوب» پرتاب موفقیتآمیز ماهواره تحقیقاتی «چمران ۱» بود که دو روز پیش انجام شد.
🔸این ماهواره ۶۰ کیلوگرمی ساخت سازمان صنایع الکترونیک وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با همکاری و مشارکت پژوهشگاه هوافضا و شرکتهای خصوصی دانشبنیان، به وسیله ماهوارهبر قائم۱۰۰ پرتاب شد و با موفقیت در مدار ۵۵۰ کیلومتری زمین قرار گرفت و نخستین سیگنالهای خود به منظور آمادگی برای انجام مأموریت «تست سیستمهای سختافزاری و نرمافزاری برای اثبات فناوری مانور مداری در ارتفاع و فاز» را هم ارسال کرد.
🔹ورای مختصات افتخارآمیز فناورانه و قابلیتهای پیشرفتهای که این ماهواره دارد و لازم است ابعاد و آثار آن برای جامعه، به ویژه نسل نوجوان و جوان کشور تبیین شود، بازتاب اخبار پرتاب و فعالشدن موفقیتآمیز سیگنالهای آن، که به صورت بسیار گسترده در رسانههای منطقهای و بینالمللی پرداخته شد، ارزش جداگانهای برای بررسی تحلیلی دارد.
🔸برای خبرگزاریهایی، همانند رویترز و آسوشیتدپرس پرتاب «دومین ماهواره در سال جاری به مدار زمین» آن هم به وسیله «موشک ساخته شده از سوی سپاه پاسداران» مهم بود. شبکه تلویزیونی دویچهوله آلمان هم ضمن اینکه نتوانست از این موضوع برجسته و مهم غافل شود، اما با شیطنت آنچه را که هشدار آمریکا و متحدانش نسبت به امکان استفاده از فناوری این ماهواره برای پرتاب موشکهای بالستیک و حامل کلاهک هستهای مینامید، بازتاب داد.
🔹بررسی سایر بازتابهای رسانهای اگرچه واجد نکات تحلیلی و تبیینی روشنگرانهای است، در این مختصر مجال پردازش و بررسی کامل همه آنها نیست، اما هدف از اشاره به این نمونهها، این است که به نسل جوان عزیزمان که امروز بیشترین آماج و هدف جنگ شناختی دشمنان هستند، یادآوری شود که این همه جیغ زرد و بنفش از دست جمهوری اسلامی اولاً واقعی است و همه آنها با زبان بیزبانی یا بهتر بگوییم با زبان دشمنی میخواهند به این حقیقت اعتراف کنند که «جمهوری اسلامی در مدار توسعه و پیشرفت همهجانبه و البته با اتکا به خود قرار گرفته است» و ثانیاً به دنبال مانعتراشی برای ادامه این مسیرند.
🔸البته این تلاشهای بیفرجام و این دشمنیهای بیثمر 45 سال است که لاینقطع تداوم داشته و دارد؛ این در حالی است که جمهوری اسلامی بر سر پیمانی که با مردم خود بسته است، به پیمودن مسیر خدمت بیمنّت به مردم عزیز ایران و تأمین عزت و اقتدار آنها با حکمت و مصلحت ادامه خواهد داد و در این راه پرفراز و فرود «از سرزنش خار مغیلان هم غمی به خود» راه نخواهد داد. انشاءالله
🔰چرا شروع جنگ را گرامی میداریم؟
🔹در جهان معمولا پایان یا سالروز پیروزی در جنگ را گرامی می دارند و به علت تلفات و خسارات جنگ، یادآوری شروع آن جذابیتی ندارد.اما در کشور ما سالروز حمله ارتش بعث عراق به ایران در ۳۱ شهریور ،به عنوان یادبود دفاع مقدس گرامی داشته می شود،علت این امر را می توان این گونه تحلیل کرد:
1⃣ روز ۳۱ شهریور۱۳۵۹،عراق به ایران حمله نکرد،بلکه ارتش بعثی صدام به نمایندگی از ابرقدرت های شرق و غرب یک جنگ جهانی علیه انقلاب نوپای ایران به راه انداخت.لذا باید شروع این هجمه ی همه جانبه برای ثبت و حفظ در اذهان،هر سال یادآوری شود.
2⃣ شروع جنگ تحمیلی،موجب ایجاد وحدت بی نظیری بین مسئولان،اقشار مردم و نیروهای مسلح در کشور شد،که این الگو در سایر بحران های سیاسی، امنیتی و طبیعی نیز مورد بهره برداری قرار گرفت.
3⃣ شروع جنگ تحمیلی باعث ایجاد گفتمان مقاومت اسلامی،برگرفته از فرهنگ عاشورا شد،که این مقاومت اسلامی به عنوان نسخه ی موفق در سایر کشورهای اسلامی نیز استفاده می شود.
4⃣ دفاع مقدس ثابت کرد با رهبری الهی و همراهی امت فداکار و مسلمان،می توان بدون داشتن سلاح های پیشرفته و غیرمتعارف،استراتژی های ابرقدرت ها را با شکست روبرو ساخت.
5⃣ دفاع مقدس آغازی بر احیای اسلام سیاسی ،شکل گیری بیداری اسلامی و سقوط حکومت های دست نشانده استکبار است.
6⃣ دفاع مقدس پایان یافت،اما تهاجم دشمن علیه ملت ایران تمام نشده است.ماهیت جنگ علیه ملت ایران به جنگ ترکیبی که مجموعهای از جنگ سیاسی ،اقتصادی،امنیتی و رسانهای می باشد تغییر شکل داده است.
🔹تقابل حق و باطل دائمی و مستمر است و جنگ همواره مذموم و در مقابل دفاع امری مقدس است.لذا امروز باید در مقابل جنگ ترکیبی دشمن،دفاع ترکیبی انجام دهیم.دشمنی که در آخرین نمونه یک رخداد اجتماعی ( مرگ مهسا امینی) را به پدیدهای امنیتی تبدیل و کشور را چندین روز دچار چالش و حواشی کرده است.تجربه دفاع مقدس می تواند یک چراغ راه و الگویی مناسب برای دفاع ترکیبی در مقابل تهاجم هوشمند و ترکیبی دشمن باشد.
#دفاع_مقدس
✍🏼#مصطفی_علیجانزاده
🔰 کرباسچی: پزشکیان هیچ تعهدی به اصلاحطلبان نداده است
🔸دبیرکل سابق حزب کارگزاران میگوید: پزشکیان خود را از دام رفقای قدیمی و پیرسالاری رها کند. کرباسچی همچنین گفت که پزشکیان، تعهدی به هیچ یک از احزاب اصلاحطلب نداده است.
🔸غلامحسین کرباسچی، در گفتوگو با خبرآنلاین و در پاسخ این سؤال که پزشکیان کارهایی را بکند یا نکند؟، اظهار کرد: آقای پزشکیان که هم کارهایی برای انجام دادن دارند و هم کارهایی که انجام نخواهند داد. بالاخره افراد را باید باهم مقایسه کرد و انتخاب کرد. زمانی کسانی ایدهآل ما هستند و زمانی به افرادی- نه این که ایدهآل باشند، بلکه برای این که بدترین چیز اتفاق نیفتد- رای میدهیم. امکان دارد کسانی بگویند تا چه زمانی بناست که این روند باشد، بالاخره همین است.
🔸وی افزود: ما امیدواریم پزشکیان هیچ کار ضرررسانی انجام ندهد. خودش هم گفته هیچ قدمی که در آن ضرر عمومی برای مردم داشته باشد انجام نمیدهیم... اصلاحات نمیتواند الان منحصر به بحثهای سیاسی باشد. آنها بسیار مهم و ضروری هستند و برای اداره کشور راهی به جز رضایت سیاسی مردم وجود ندارد. ولی رضایت سیاسی مردم الان به مسائل اقتصادی گره خورده است. به نظرم مسئله اول کشور این است و مسائل دیگر به نوعی گره خورده به آن است.
🔸یادآور میشود کرباسچی اردیبهشت ۹۴ هم ضمن مصاحبه با شرق، درباره سالخوردگی و خستگی دولت روحانی ابراز نگرانی کرده و گفته بود: «نباید اینگونه باشد که مسئولیتها را از دوش خودمان برداریم... آیا دلمان نباید شور بزند؟ نمیشود معاون وزیر و وزیر باشیم، اما استدلال کنیم که اگر بودجه دادند، کار میکنیم و اگر ندادند کار نمیکنیم!...
#عطر_ولایت
🔰مروری بر بیانات رهبر انقلاب در دیدار جمعی از علما و بزرگان اهل سنت کشور ۱۴۰۳/۰۶/۲۶
💠درباره هویت واحده «امت اسلامی»
مسئله اساسیِ بنده مسئله امت اسلامی است
فراموش نکنیم که یک امّتیم
🔸بله، بعضی ایرانی هستیم،
🔹بعضی عراقی هستیم،
🔸بعضی شامی هستیم و غیر ذلک،
لکن این مرزها حقیقت «امت اسلامی» را تغییر نمیدهد.
نمیشود که من خودم را مسلمان بدانم اما از رنجی که یک مسلمان در میانمار یا در غزّه یا در هند یا در فلان جا میکشد، خودم را غافل بدانم این خلاف تعالیم اسلامی و اصول اسلامی است.
🔻ممکن است شما بشخصک نتوانید یک کاری به کمک او انجام بدهید امّا همدلی و همدردی یک حقیقتی است ، این بایست وجود داشته باشد.
در نمازهای جمعه ، در اجتماعات بزرگی که در ارتباط با عناصر برجسته و زبده اهل سنّت در بخشهای مختلف تشکیل میشود، عنوان #امت_اسلامی را تکرار کنید.
💠درباره فعالیت دشمنان برای ایجاد و تشدید اختلاف در مسلمانان
نفْسِ همین نشستن ما دُور هم، یک عدّهای را به عکسالعمل وادار میکند ، البتّه در این زمینه انگلیسها صاحب تجربه بیشتری هستند، آمریکاییها هم اخیراً از آنها یاد گرفتهاند
🔷باید بدانیم که عوامل مؤثّر فکری،
🔹تبلیغی،
🔹رسانهای،
🔹اقتصادی دارند کار میکنند
برای جدا کردن شیعه و سنّی در داخل کشور ما و در همهجای دیگر و در کشور ما از بعد از پیروزی انقلاب این فعّالیّت بیشتر شد.
علاجش این است که ما بر روی «وحدت» تکیه کنیم.
🔻اهمیت وحدت
وحدت یک تاکتیک نیست، وحدت یک اصلی از اصول اسلام است.
وحدت یک امر قرآنی است:
وَ اعتَصِموا بِحَبلِ اللهِ جَمیعاً وَ لاتَفَرَّقوا
🔺اجتماع حتّی در اعتصام به حبلالله مورد نظر قرآن و شریعت اسلامی است.
وَ اِن طائِفَتانِ مِنَ المُؤمِنینَ اقتَتَلوا فَاَصلِحوا بَینَهُما فَاِن بَغَت اِحداهُما عَلَى الاُخرى فَقاتِلُوا الَّتی تَبغی حَتّىٰ تَفیءَ اِلىٰ اَمرِ الله
🔺مسئله اتّفاق و اتّحاد اینقدر مهم است که اگر کسی بَغی کرد،
🔺با آن مسلمان باید مقاتله کرد برای اینکه او را به وحدت برگردانیم
اِنَّمَا المُؤمِنونَ اِخوَةٌ فَاَصلِحوا بَینَ اَخَوَیکُم
🔺یعنی مسئله وحدت یک اصل قرآنی است و ما نباید از آن غفلت کنیم.
یک عدّهای وحدت را مخدوش میکنند؛ بعضی دانسته، بعضی ندانسته.
عوام از طرفین، ندانسته این کار را میکنند؛
#خواص، خیلیشان دانسته این کار را میکنند؛
باید با اینها مقابله کرد.
نمیفهمند؛ ضرر اختلاف مذهبی را
🔹برای دنیای اسلام،
🔹برای خود اسلام،
🔹برای امّت اسلامی،
🔹برای یکایک ملّتهای مسلمان درک نمیکنند؛
جریان مخالف را تحریک میکنند؛
شما میبینید یک جریان تکفیر پیدا میشود،
🔹عالم شیعه را هم میزند،
🔹شیخالاسلام سنندج را هم میزند،
🔹مولوی حسینبُرِ بلوچستان را هم میزند؛
برایش فرقی نمیکند، برایش شیعه و سنّی تفاوتی ندارد؛ با هر کسی که انگیزه وحدت در او هست، دشمنی میکند. خب، این دشمن است؛ از این معنا نمیشود اغماض کرد.
🔻بحمدالله در سطح کشور، جامعه اهل سنّت علیرغم وجود اینهمه توطئه و انگیزههای خصمانه، مقابله کردند. ما از اهل سنّت ۱۵هزار شهید داشتهایم.
هدف ما عزّت امّت اسلامی است؛ عزّت امّت اسلامی هم جز با اتّفاق و اتّحاد به دست نمیآید
🔻امروز به نظر من یکی از واجبات قطعی، حمایت از مظلومان غزّه و فلسطین است.
هر کس هر جور میتواند؛
🔹یکی میتواند پول بدهد
🔹یکی میتواند سلاح بدهد
🔹یکی میتواند کمک سیاسی بکند
🔹یکی میتواند تبلیغ کند، در منبر، در نماز جمعه مطلب را بیان کند.
اگر چنانچه ما از این تکلیف سرپیچی کنیم، قطعاً مسئول خواهیم بود
امیدواریم انشاءالله خدای متعال امّت اسلامی را سربلند کند.