تصویر یک آرمانشهر غربی را در اذهان جهانی برمیسازد. بهشتی که تنها شرط رسیدن به آن، کرنش در برابر نظام بین المللی و اعتقادی لیبرال به رهبری آمریکاست. آن سوی این آرمانشهر اما، یک ویرانشهر است سهم کشورهای متمرّدی چون ایران!
شاید فقط کرونا ویروس می توانست بر این امپراتوری افسانه ای غلبه کند. امپراتوری رسانه ای که با صرف هزاران میلیارد دلار، فضای مجازی و رسانه ای دنیا را به صحنه تاخت و تاز خود بدل کرده و اینگونه بی رقیب به تسخیر و کنترل افکار عمومی جهان می پردازد...
#سواد رسانه ای
⚠️ هنگام مشاهده یک پیام در فضای مجازی، به نکات زیر توجه داشته باشید:
1️⃣ زودباور نباشید و سریعا آن را نپذیرید( در نگاه اول به آن اعتماد نکنید).
2️⃣ سریعا آن را برای اشخاص و در گروه های مختلف ارسال نکنید.
3️⃣ منبع آن را بررسی کنید و اطمینان پیدا کنید منبع نما(ساختگی) نمی باشد.
4️⃣ بررسی کنید آیا در مطلب تمامی واقعیت گفته شده یا بخشی از آن.
5️⃣ تکلیف خود را برای پذیرش یا رد آن مطلب یا خبر مشخص می کنیم.
🔴 به این واکنش ها و اقدامات، سواد رسانه و تفکر انتقادی گفته می شود.
✅ آیا میدانستید با عضویت در گروههای واتساپ، شماره موبایلتان برای همۀ اعضاءِ گروه آشکار میشود و آنها میتوانند به بخشی از اطلاعات خصوصی شما دسترسی پیدا کنند؛ امّا در پیامرسانهای داخلی مانند سروش، ایتا و... چنین مشکلی وجود ندارد؟
✅ آیا میدانستید هزینۀ اینترنت و تبادل فایل و فیلم در واتساپ دو تا سه برابر هزینۀ اینترنت و تبادل فایل در پیامرسانهای داخلی مانند ایتا، سروش، گپ و... است؟
✅ آیا میدانستید قانوناً دستگاههای اطلاعاتی کشور همواره حق دارند کلیۀ اطلاعات رد و بدل شده در واتساپ و کلیه پیامرسانها و شبکههای اجتماعی خارجی را بدون کسب اجازه از شما و قاضی رصد کنند؛ امّا در مورد پیامرسانهای داخلی مانند سروش، ایتا، گپ، بله و... بدون تشکیل پروندۀ قضایی و صدور رسمی دستور قضایی با امضاء مقام قضایی رسیدگیکننده به پروندۀ و طی مراحل دادرسی موضوع با ادلۀ کافی، چنین حقی ندارند؟
✅ آیا میدانستید در واتساپ امکان ویرایش پیام بعد از ارسال وجود ندارد اما در اکثر پیامرسانهای داخلی مانند سروش، ایتا، گپ، بله، روبیکا و... این امکان وجود دارد؟
🔴 اقتصاد جهان ناتوان در برابر کرونا
تحلیل: ویروس کرونا ویروسی نیست که فقط سلامت مردم را تهدید کند؛ قدرت و دامنه دربرگیری این ویروس به گونهای است که حتی توانسته است بزرگترین اقتصادهای جهان را درهم بشکند.
گزارههای خبری؛
1ـ هزینه همهگیری ویروس کرونا برای اقتصاد جهان 4/1 تریلیون دلار یا حدود ۵ درصد تولید ناخالص داخلی است. «یاسویوکی ساوادا» اقتصاددان ارشد بانک توسعه آسیا گفت: «هیچ کس نمیتواند بگوید همهگیری ویروس کرونا چقدر گسترده خواهد بود و محدودیتهای اقتصادی چقدر طول میکشد. احتمال اختلالهای مالی شدید و بحران مالی را نمیتوان نادیده گرفت.»
2ـ وزارت کار ایالات متحده اعلام کرد: موج شدید آمریکاییهایی که درخواست پرداخت حقوق بیکاری خود را ثبت کردهاند، این هفته با بیکار شدن 6/6 میلیون آمریکایی ادامه یافته است. هفته گذشته هم با بیکار شدن 3/5 میلیون نفر، بدترین رکورد بیکاری در تاریخ آمریکا به ثبت رسیده بود و حالا نرخ بیکاری این هفته تقریباً دو برابر رکورد هفته قبل شده است. بالاترین نرخ بیکاری هفتگی آمریکا ۶۹۵ هزار نفر در سال ۱۹۸۲ بود.
3ـ کرونا همچنین ضربات سنگینی را به اقتصاد قدرتمند چین وارد کرد؛ ولی اکنون چین در حال بازگشت لرزان به وضعیت گذشته است. صندوق بینالمللی پول اعلام کرد: در اقتصاد چین با گذشت شوک اصلی ویروس کرونا، ظهور نشانههایی از بازگشت به وضعیت عادی آغاز شده است؛ اما هنوز ریسکهایی جدی پابرجا هستند.
4ـ برآوردهای اولیه آنکتاد (UNCTAD) از خسارت ناشی از شیوع ویروس کرونا نشان میدهد ویروس کرونا میتواند زیان هزار میلیارد دلاری برای اقتصاد بینالملل به همراه داشته باشد. مؤسسات دیگر زیان ناشی از شیوع ویروس کرونا را برابر با 0/5 واحد درصد در رشد اقتصاد جهانی اعلام کردهاند.
نکته راهبردی؛ یکی از ابعاد تأثیر کرونا بر اقتصاد ایران نیز حوزه منابع انسانی و تأمین اجتماعی است. دولت در این حوزه باید ورود کند و بر اساس تجربه کشورهای دیگر بسته جامع برای حمایت از تولیدکنندگان طراحی و اجرا کند.
✅ کانال بصیرت
سخنان منتشر نشده رهبری
مقام معظم رهبری:
آسیبهای اجتماعی مانند آسیبهای طبیعیاند؛ مانند زلزله که میتواند بنای خانهها را تخریب کند، این آسیبها بنیان خانواده و اجتماع را برهم میریزد. اگر به موقع و بههنگام شناخته شود و یا پیشگیری شود، احتمال کاهش خسارتها افزایش خواهد یافت. اما اگر نسبت به آن غفلت شود؛ خدای نکرده ممکن است بنای جامعه را متزلزل کند. «درست است که ما در کشور در درجهی اول مسئله اقتصاد را داریم و خود مشکلات اقتصادی هم [به عنوان] یکی از آن عوامل ریشهای این مفاسد، مورد توجه ما است، لکن مسئلهی مفاسد اجتماعی با شرحی که در جلسهی قبل داده شد، یکی از بیماریهایی است که هر روزی که بر آن بگذرد و علاج نشود، عمق بیشتری پیدا میکند و علاجش دشوارتر خواهد شد. لذا مسئله فوقالعاده مهم است.
95/2/11
🔴 ️ دلیل تشدید جوسازیهای آمریکا علیه ایران چیست؟
🔹دولتمردان آمریکا هر روز ابعاد گستردهتری از جوسازی و دروغ پراکنی علیه ایران را اجرا کرده و باوجود درخواستهای جهانی برای لغو تحریمهای ایران، زیر بار این موضوع نمیروند.
🔹بخشی از این رفتار را میتوان در پازل کلانی ارزیابی کرد که با پنهانسازی دستاوردهای ایران در مقابله با کرونا در پی ایجاد فضای یاس در میان مردم ایران و بیاعتمادسازی مردم به نظام است.
🔹از سویی؛ موج جهانی درخواست لغو تحریمهای ایران، نشانهای بر جایگاه جهانی ایران و اعتماد بینالمللی به جمهوری اسلامی است که آمریکا را در کارزار فشار حداکثری تنها گذاشته است.
🔹از سوی دیگر؛ آمریکا بازی چند لایهای را در عراق آغاز کرده که محور آن را تحرکات نظامی با محوریت باجگیری سیاسی از عراق و متهمسازی ایران به دخالت در امور عراق است.
🔹مهمتر اینکه؛ آمریکا امروز با رسوایی بزرگ ناتوانی در مقابله با کرونا مواجه شده است.
🔹نتیجه آنکه؛ تشدید جوسازیهای اخیر آمریکا علیه ایران نه از روی توان بلکه ناشی از ناتوانی و تزلزل شدید آمریکا در عرصه داخلی و جهانی است.