🔴 نفت به قیمت منفی نفت دقیقاً یعنی چه؟!
1️⃣ بخش عمده معاملات بورسهای مهم نفت دنیا، در قالب قراردادهای فیوچرز (پیشخرید / پیشفروش) انجام میشه. در این قراردادها، خریدار ملزم میشه به تحویل گرفتن نفت در یک روز و یک مکان مشخص . پس در هر لحظه، قیمتهای مختلفی برای نفت داریم. چرا؟
2️⃣ مثلا در سال ۲۰۲۰، معاملات فیوچرز برای نفت WTI، بر مبنای تحویل در ۲۰ م هر ماه انجام میشه
یعنی در یک لحظه واحد، برای هر بشکه نفت تحویلی در ۲۰ می یا ۲۰ آگوست یا ۲۰ نوامبر، بازار عرضه و تقاضای متفاوتی داریم و در نتیجه قیمتهای متفاوت. حالا دقیقا کجا این قیمت منفی اتفاق افتاده؟
3️⃣ این جدول، قیمتهای نفت WTI در سررسیدهای تحویل مختلف رو نشون میده. واضحه که قیمتها هر لحظه تغییر میکنن و این جدول فقط قیمتهای یک لحظه خاص رو ثبت کرده.
قیمت نفت WTI برای تحویل در ماه «می» منفی هس. اما برای تحویل در ماههای دیگه، بین بشکهای ۲۰ تا ۳۰ دلار. چرا؟
4️⃣ افرادی که نفت رو برای ماه «می» پیشخرید کردن، موظف هستن نفت رو در ۲۰ «می» و در محلهای مشخص تحویل بگیرن.
از طرف دیگه اینقدر مازاد عرضه در بازار نفت داریم، که کلی نفتکش با میلیونها بشکه نفت، روی آبها سرگردان هستن و منتظر تخلیه بار. نفتکش خالی هم، اجاره نجومی داره. نتیجه؟
5️⃣ افرادی که نفت رو برای ۲۰ «می» پیشخرید کردن، نه ظرفیتی برای مصرف نفت در پالایشگاهها و امثالهم دارن، نه ظرفیتی برای ذخیره نفت در نفتکشها ، پس حاضرن رقمی رو بپردازن تا به اصطلاح موقعیت قرارداد فیوچرز رو ببندن (یعنی «مکلف» به تحویل نفت در روز ۲۰ «می» نباشن)
6️⃣ ظرف ۲۴ ساعت آینده که معاملات فیوچرز نفت WTI برای تحویل در ۲۰ م ماه «می» بسته میشه، پرونده قیمت منفی هم بسته میشه. خیلی بعیده در ماههای بعد پدیده قیمت منفی برای نفت تکرار بشه، چون همه خریدارها از این ماه درس میگیرند و خیلی کمتر خرید میکنند.
🖌 #هاشم_خانی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️دوشنبه سیاه برای طلای سیاه
🔺تصورش هم غیر ممکن بود چه برسد که اتفاق هم بیافتد؛ قیمت نفت امریکا منفی شد!
🔹دوشنبه سیاه ترین روز تاریخ طلای سیاه بود، ماجرای به خاک سیاه نشستن نفت را در این ویدئو ببینید
🔴 #پینوشت : قیمت نفت ایران هیچ ارتباطی با نفت آمریکا ندارد
🔻مدیرامور بینالملل شرکت ملی نفت:
🛢 عمده بازار نفت ایران شرق آسیاست که میانگین قیمت آن بر مبنای نفت خام دوبی و عمان است.
🛢 قیمت نفت خام ایران در بازار اروپا و تحویل در ماه ژوئن، دیروز بیش از ۲۵ دلار برای هر بشکه بسته شد.
#پیشنهاد_جهت_مطالعه
🔴 پرویز امینی: «پساکرونا» تعبیری مبهم و اغواگر است؛ فعلاً هیچ نشانهای بر تغییرات بنیادی نداریم
🔻پرویز امینی جامعه شناس استاد دانشگاه معتقد است که اصطلاح پساکرونا که این روزها بسیار متداول شده اغواگر است و بدفهمیهایی را ایجاد میکند. او میگوید فعلاً هیچ نشانهای از تغییرات بنیادی بر اثر کرونا در نظم جهانی و معرفت بشری و امثالهم نیست.
🔻متن کامل مصاحبه👇
👉 fdn.ir/39858
🔴چالشهای ترامپ در انتخابات 2020
🖌 دکتر رضا سراج :
🔹آیا ترامپ با همان سازِکاری که در انتخابات 2016 به پیروزی رسید؛ در انتخابات 2020 متحمل شکست خواهد شد؟
🔹در انتخابات 2016 آمریکا، آرای عمومی ترامپ حدود سه میلیون کمتر از هیلاری کلینتون بود اما با استفاده از آرای سه ایالت خاکستری پنسلوانیا، میشگان و ویسکانس و همچنین ساختار آرای "کالجِ الکترال" (304 در برابر 277) به پیروزی رسید. در واقع نتیجه انتخابات 2016 نشان داد از یک سو پیروزی تنها با خواستگاههای سنتیِ حزبی و آرای عمومی و الکترال ایالتهای قرمز و آبیِ جمهوریخواهان و دموکراتها بدست نمیآید و از سوی دیگر نقش تعیین کننده ایالتهای خاکستری را در نتیجه کارزار انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به منصه ظهور رساند. با این تفاسیر آرای الکترال در ایالتهای خاکستری میشگان (16رای) ویسکانس (10رای) پنسلوانیا (20رای) اوهایو (18رای) فلوریدا (29رای) کارولینای شمالی (15رای) آریزونا (10رای) میتواند تعیین کننده رئیس جمهور آینده امریکا باشد. بر اساس این قاعده و پیشی گرفتن بایدن از ترامپ در آخرین نظرسنجیِ برخی از ایالتهای خاکستری، شکست ترامپ دور از انتظار نخواهد بود.
🔹با این شرایط باید دید جمهوریخواهان و ترامپ برای رهایی از شکست احتمالی چهخواهند کرد. ترامپ سعی دارد با دوگانهسازی "سلامت- اقتصاد" شورشگری و اقدامات پوپولیستی وضعیت را به نفع خود تغییر دهد. دشواری کار ترامپ و جمهوری خواهان در اینجاست که انتخابات 2020 متاثر از تبعات کرونا، درونیترین انتخابات آمریکا خواهد بود و آنان تنها با کارتهای داخلی باید بازی را ادامه دهند. جمهوری خواهان و ترامپ میدانند که برای تغییر فضای انتخاباتی از متغییرهای خارجی نمیتوانند بهره ببرند چرا که نتیجه عکس خواهد داد.
🔴 بازی رسانهای!
فروریختن پلاسکو و شهادت جمعی از آتشنشانان عزیز یکی از تلخترین اتفاقات سالهای گذشته بود! حادثهای که در کنار غم از دست دادن این عزیزان، آسیب جدی به کسبوکار صدها تولیدکننده و فروشنده ساکن در این مجتمع زد و احداث دوباره این مجتمع و بازگشت رونق به این مجموعه یکی از مطالبات جدی از بنیاد مستضعفان بود.
گزاره خبری: پس از طرح مباحث و موضوعات متعدد درباره احداث مجدد این ساختمان، بنیاد مستضعفان در دوره جدید خود بهعنوان متصدی اصلی این مجموعه در راستای مطالبه عمومی و منافع مردم، ساخت ساختمان جدید را در دو بخش شمالی و جنوبی و در 15 طبقه آغاز کرد و حالا با سرعتی قابلتوجه این پروژه در حال احداث است، پروژهای که افتتاح مجدد آن میتواند کسبوکار صدها تولیدکننده را که روزهای سختی را در سالهای اخیر پشت سر گذاشتند، بار دیگر رونق ببخشد!
نکته راهبردی: فکر میکنید رسانههای ضدانقلاب و جریانهای معاند با این اقدام چگونه برخورد میکنند؟ این رسانهها که همواره خود را متصدی منافع مردم جا زدهاند در این میان چه خط خبری را دنبال میکنند؟ سؤالی که پاسخ آن را میتوان در گزارش بیبیسی فارسی مشاهده کرد! «سولماز مهاجر» در مطلبی با عنوان «وقتی همه خواب بودیم، پلاسکو بالا رفت»، مینویسد: «باوجود اختلاف شهرداری و بنیاد مستضعفان بر سر مجوز ساخت پلاسکو، این ساختمان نیز همچون بسیاری دیگر از املاک متعلق به نهادهایی که بهطور مستقیم زیر نظر رهبر ایران فعالیت میکنند، بدون طی مراحل قانونی و اداری معمول، در دستساخت است.» این رسانه تلاش عجیبی میکند تا پرونده پلاسکو را که به شکل کاملاً قانونی در حال انجام است، وارونه جلوه دهد و توجه افکار عمومی از یک مسئله مثبت ملی را به یک جدال داخلی! و نماد قانونگریزی تبدیل کرده و منتسب این قانونگریزی را یک نهاد منتسب به رهبری معرفی کند!
🔴 دلمشغولی نمایندگان مجلس آینده
کمتر از 40 روز تا آغاز به کار مجلس يازدهم باقي مانده و نمايندگان خود را آماده ورود به مجلس ميکنند. در اين ميان رايزنيها براي تعيين هیئترئیسه و بهطور ويژه رئيس مجلس آغاز شده است.
نکات تحليلي: ۱. در ميان نمايندگان منتخب مردم چند اسم این روزها بيش از ديگر اسامي بهعنوان گزينه رياست مجلسي شنيده ميشود که محمدباقر قاليباف، عليرضا زاکاني، حميدرضا حاجي بابايي، فريدون عباسي، علي نيکزاد، شمسالدين حسيني، از اين جملهاند. ۲. رقابت براي رياست مجلسي امري طبيعي است که نبايد نسبت به آن نگران بود، مادامیکه اين رقابت به چالش و واگرايي نينجامد؛ اما اگر قرار باشد که حاصل آن ايجاد چنددستگي و قطبهاي کاذب در مجلس شود که بخشي از توان نمايندگان مجلس را صرف اموري غيرواقعي کند، بدون شک اقدام ناصوابي است که بايد از آن پرهيز شود. ۳. بهغیراز انتخاب رئیس و هیئترئیسه، امور بسيار مهمتری جزو وظايف مجلسيان است که به نظر ميرسد برخي از آن امور بايد در همين فرصت چهلروزه دنبال شود و از دست دادن اين فرصت، خساراتي براي مجلس به بار میآورد. ازجمله اين موارد توجه به اين نکته است که مجلس جايگاهي است که يکي از الزامات کارآمدي آن، هماهنگي بین نمايندگان ميباشد. اين در حالي است که اغلب نمايندگان آنچنان از يکديگر شناخت نداشته و ما با ۲۹۰ نمايندهاي مواجه هستیم که اغلب آنان در روز افتتاح مجلس همديگر را ملاقات ميکنند و از مبناي فکري و نگرشي يکديگر ناآگاهاند! ازاینرو بهتر است فرصت باقيمانده تا آغاز به کار مجلس صرف همافقي نگاه و گفتوگو ميان منتخبان شود تا آثار انسجام حاصلشده در مصوبات مجلس عيان گردد. همچنين تشخيص اولويتها، مسئله اصلي است که مجلس بدون توجه به آن نميتواند مجلسي توانمند و مؤثر باشد. اين اولويتها بايد در ذهن تکتک نمايندگان شکل بگيرد و تفاهمي درباره آنان به وجود بيايد و براي رسيدگي به آن برنامهريزي شود. در کنار اولويتها، لحاظ کردن فوريتها نيز مسئله مهمي است که بدون توجه به آن انتظارات مردم برآورده نميشود.
نکته راهبردی: اگر مجلس بتواند در ماههاي ابتدايي کار خود چند طرح مؤثر براي رفع مشکلات مهم و آني موکلان داشته باشد، بدون شک بر ميزان رضايت مردمي خود خواهد افزود. زمان باقیمانده تا آغاز به کار مجلس فرصتي براي تدبير در اين زمينه است تا کار مجلس با توان حداکثري آغاز شود.
🔴پرتاب موفق نخستین ماهواره نظامی جمهوری اسلامی ایران توسط سپاه
🔹ماهواره نور به عنوان نخستین ماهواره نظامی جمهوری اسلامی ایران صبح امروز (چهارشنبه ۳ اردیبهشت ماه) از ماهواره بر ۲ مرحله ای قاصد از کویر مرکزی ایران توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با موفقیت پرتاب و در مدار ۴۲۵ کیلومتری زمین قرار گرفت.
🔹این اقدام دستاوردی بزرگ و تحولی نوین در عرصه فضایی برای ایران اسلامی خواهد بود.
🇮🇷درج آیه ۱۳ سوره زخرف بر بدنه ماهواره بر قاصد:
سُبْحانَ الَّذِی سَخَّرَ لَنا هذا وَما کنّا لَهُ مُقْرِنِینَ
منزّه است خدایی که این مرکب را برای ما مسخَّر ساخت، و گرنه ما توان آن را نداشتیم.
🔴به خطر انداختن امنیت غذایی کشور در میانه بحران کرونا؛ خیانت اتفاقی نیست!
✍🏻محمد عبدالهی
🔰درکنار هم قرار دادن برخی خبرها و تحلیل ها چراغ هشدار نسبت به #امنیت_غذایی کشور را روشن می کند.
🔺در سال 98 با وجود #سیل ویرانگر در استان هایی مثل فارس و خوزستان، برداشت محصول #گندم کشور دو برابر سال قبل بود. همچنین به گفته مدیرکل امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی تولید #برنج در سال گذشته از مرز ۲.۹ میلیون تن گذشت. این تولید متاثر از افزایش سطح، پس از بارشهای قابل توجه و سیل اسفند ۹۷ و فروردین ۹۸ در استانهای گلستان و خوزستان رخ داد.
🔺اما #حجتی وزیر سابق جهاد کشاورزی مهرماه 98 اعلام کرد که «خرید گندم امسال با کاهش مواجه بود، از این رو دولت تصمیم دارد گندم مورد نیاز را وارد کند.»
🔺در واقع وزارت کشاورزی با بی نظمی در اعلام نرخ #خرید_تضمینی_گندم (قیمت بسیار پایین و اعلام دیرهنگام) باعث شد کشاورزان در سال 98 بیش از 3 میلیون تن گندم را به #دلال و #قاچاقچی بفروشند و در نتیجه برای رفع نیاز داخل مجبور به #واردات 137 هزار تن گندم به ارزش 35 میلیون دلار شویم.
🔺با شیوع #کرونا، قیمت جهانی برنج به بالاترین عدد ۷ سال اخیر رسیده و قیمت گندم هم ۱۵ درصد از نیمه دوم ماه مارس بالاتر رفته. پیش بینی این است قیمت مواد غذایی با پایه گندم بشدت گران شود.
🔺در کنار این گرانی بازار، گزارش هایی وجود دارد که خوراک وارداتی #دام، در #گمرک به دلایل نامشخص ترخیص نمی شود که موجب کمبود و گرانی خوراک دام و کاهش صرفه تولید شده. آمارها نشان میدهد با وجودی که چند ماه است بازار #گاو و #گوساله داخلی کساد است، همچنان واردات گوشت قرمز در صدر لیست واردات قرار دارد. گوشت قرمز سرد هشتمین و گوشت قرمز گرم دوازدهمین کالای وارد شده به کشور بوده است.
🔺از طرفی کمبود و گرانی #نهاده_های_طیور، تعلل در ترخیص بار نهاده ها در گمرک و نیز اتفاق عجیب صادرات غیر معقول نهاده های دامی که با ارز دولتی وارد شده بوده، منجر به ماجرای #دفن_جوجه های یک روزه شده و خبر از کمبود و گرانی #گوشت_مرغ تا چند ماه آینده و نیاز به واردات برای تنظیم بازار می دهد.
🔰حال این خبرهای ناراحت کننده را بگذارید کنار این احتمال جدی که بزودی بواسطه کرونا، صادرکنندگان محصولات کشاورزی و غذایی، صادراتشان به دیگر کشورها را متوقف میکنند. یعنی واردات گندم، برنج، دانه روغنی، گوشت قرمز و سفید... به کشور باسختی همراه خواهد شد.
🔰 #برژینسکی سیاستمدار برجسته آمریکایی می گوید «اگر می خواهید #دولتها را مطیع کنید انرژی را و اگر می خواهید #ملتها را مطیع کنید غذای آنها را کنترل کنید.»
🔰این مقدار #بی_تدبیری و #بی_مبالاتی در برنامه ریزی برای تامین کالاهای #استراتژیک غذایی کشور و به خطر انداختن امنیت غذایی می تواند اتفاقی باشد؟!
🔰 #عیسی_کلانتری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ۲۸ شهریور 98 گفته بود: «در دهه هفتاد که مسئولیت وزارت کشاورزی را داشتم بر سیاست #خودکفایی_گندم تاکید میشد؛ اما این یک اشتباه تاریخی بود.» زمزمه های مخالفت با خودکفایی محصولات استرانژیکی مثل گندم از دهه هفتاد و دولت #هاشمی رفسنجانی و #اصلاحات، امروز به دولت #روحانی منتقل شده است. درحالی که ضرورت خودکفایی و تامین امنیت غذایی در شرایط #جنگ_اقتصادی مانند اهمیت تامین گلوله سربازان در میدان جنگ است.
این یادداشت را در مشرق نیوز بخوانید:
mshrgh.ir/1064434
🔴 بازتاب پرتاب موفق نخستین ماهواره نظامی ایران توسط سپاه در رسانههای خارجی
🔸خبرگزاری آسوشیتدپرس: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با این «پرتاب غافلگیرانه» از آنچه کارشناسان آن را برنامه فضایی محرمانه میدانند رونمایی کرده است.
🔹یورونیوز هم این خبر را پوشش داد و به نقل از «مایکل هوروویتز»، کارشناس مسائل بینالمللی نوشت:پرتاب این ماهواره پیام آشکاری ارسال میکند و بخشی از تلاشهای تهران برای اعمال فشار بر واشنگتن و اروپا بعد از خروج آمریکا از توافق هستهای برجام است.
🔸خبرگزاری رویترز هم در پوشش این خبر نگرانیهای احتمالی آمریکا از آن را برجسته کرده است. این خبرگزاری به حک شدن یک آیه مبارک قرآن بر روی این ماهواره هم اشاره کرده است.
🔹روزنامه صهیونیستی جروزالمپست با تیتر «نبرد برای فضا» این خبر را پوشش داده و نوشته سپاه پاسداران انقلاب اسلامی این خبر را بعد از دستیابی ایران به موشکهای ضدکشتی با برد ۷۰۰ کیلومتر اعلام کرده است.
🔸خبرگزاری دویچهوله آلمان در بخشی از گزارش خود از ایران به عنوان یک «قدرت خاورمیانهای» یاد کرده و نوشته این کشور بعد از خروج آمریکا از برجام گفته به محدودیتهای عملیاتی مشخصشده در این توافق پایبند خواهد بود.
🔹وبگاه شبکه خبری فاکسنیوز نوشته پرتاب موفقیتآمیز ایران بعد از شکست کوششهای قبلی این کشور در چند ماه گذشته رقم خورده است.
🔴 هنوز زمان احیای عزت ایرانیان فرانرسیده است؟!
🖌 #سید_یاسر_جبرائیلی
✅ دو سال پس از خروج آمریکا از برجام، اولین تراکنش اینستکس انجام شد.
🔻اولین واقعیت درباره این تراکنش این است که طبق پیشبینیها و برخلاف ادعاهای طیف لیبرال، مبادلات اینستکس با اروپا، محدود و منحصر به کالاهایی است که آمریکا تجارت آنها را تحریم نکرده باشد. یعنی در اینستکس نه نفت، نه محصولات پتروشیمی، نه قطعات خودرو و... مبادله نخواهد شد و این سامانه صرفا برای خرید غذا و دارو از شرکتهای اروپایی مورد استفاده قرار خواهد گرفت. چنانکه پیش از این بارها گفته شده، حتی مبادلات غذا و دارو نیز پدیده جدیدی نیست و مراجعه به آمار گمرک نشان میدهد بخش خصوصی ایران طی دو سال گذشته یعنی پس از خروج آمریکا از برجام و پیش از اینستکس، از اروپا خرید کالاهای غیرتحریمی داشته است. لذا یک تحلیل این است که این سامانه دریچهای برای خرید از محل تخصیص اعتبارهای دولتی در حوزه کالاهای غیرتحریمی است. این آبنبات پلاستیکی، یک هزارم تعهدات اروپا در برجام نیز نیست. لذا گام بعدی کاهش تعهدات برجامی ایران با هدف رعایت شرط عزت در سیاست خارجی و اعمال فشار بر طرف اروپایی برای عمل به تعهدات خود، باید با قدرت برداشته شود.
🔻دومین حقیقتی که اولین تراکنش اینستکس فاش ساخته، در اظهارات وزیر امور خارجه آلمان نهفته است. هایکو ماس گفته است این تراکنشها به شدت رصد خواهد شد تا احتمال هرگونه سوء استفاده از آن در زمینه تامین مالی تروریسم از بین برود. این رفتار ضمن اینکه یک توهین و تحقیر مردم عزتمند ایران است، یک سند بزرگ در رد ادعاهای کسانی است که "تعریف سازمان ملل از تروریسم" را ملاک عمل کشورهای غربی اعلام کرده و میگفتند با اجرای استانداردهای FATF هیچ مشکلی برای نهادهای داخلی که از سوی آمریکا تروریست شناخته شدهاند، پیش نخواهد آمد. اگر هنوز برای کسی در این زمینه تردیدی باقی مانده است، پیشنهاد میشود دولت اعلام کند اقلام بشردوستانه خریداری شده از طریق اینستکس، در اختیار وزارت اطلاعات یا وزارت دفاع یا حتی بانک مرکزی که برچسب SDGT خوردهاند و آمریکا آنها را نهادهای تروریستی میداند، قرار خواهد گرفت!
نتیجه اینکه اولا صرف حتی یک سنت به امید اینکه از ناحیه اروپاییها آبی گرم شود، اتلاف مال مردم است. اگر میخواهند مذاکرهای در این باره کنند، با هزینه خود تشریف بیاورند تهران، گپ بزنند تشریف ببرند.
🔻ثانیا منبعد هر صدایی در کشور برای اجراییسازی استانداردهای FATF با ادعای عادی شدن مناسبات بانکی بلند میشود، با هر نیتی که باشد، هدفش عادی شدن مناسبات بانکی و راه افتادن کار مردم نیست. با اجرای تمام و کمال مطالبات FATF، صرفا تجارت اقلام غیرتحریمی ممکن خواهد بود و مشکلی از کسب و کار مردم و اقتصاد کشور حل نخواهد شد. ماجرای اینستکس، یک سند قطعی برای اثبات این مدعاست.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴از حال وصف نشدنی سردار حاجی زاده تو اتاق عملیات که بگذریم درباره این جمله سردار سلامی هم در آینده خیلی خواهید شنید
کوتاه و مختصر؛ «سپاه فضایی شد؛ از این لحظه به بعد از آسمان به زمین نگاه میکنیم»
🔴 #روایت_افتخار_فضاییl سپاه چگونه فضایی شد؟
🔻 #زمانهl نیروی هوافضای سپاه را شاید با موشک، پهپاد، پدافند و جنگنده بشناسند ؛ اما امروز زمان آن رسیده که پس از قریب به ده سال با فرماندهی فضایی آن هم آشنا شویم.
🔻روایت تشکیل فرماندهی فضایی نیروی هوافضا را در ادامه بخوانید:
🔹 فضایی شدن سپاه به سال ۱۳۸۸ و انتصاب سردارحاجی زاده به فرماندهی نیروی هوافضای سپاه باز میگردد؛ آنجا که رهبری در حکم انتصاب فرمانده جدید نیروی هوایی سپاه، از عنوان«نیروی هوافضای سپاه»استفاده کردند و اولین جرقه ورود سپاه به فعالیت های ساختاریافته فضایی ایجاد شد.
🔹به دنبال این تغییر عنوان، در آذر ماه ۱۳۹۱ فرماندهی فضایی نیروی هوافضای سپاه در یک ساختار موقت شروع به کار کرد و اقدامات خود در حوزه پژوهش، تحقیقات، احصاء دانش و تولید ماهواره و ماهوارهبر ادامه داد.
🔹 به دنبال فعالیتهای موثر این فرماندهی، در سال ۱۳۹۶ از طرف فرمانده معظم کل قوا تشکیل فرماندهی فضایی با رویکردی متمرکز در نیروی هوافضای سپاه و با هدف دستیابی به اهداف دفاعی در فضا رسماً ابلاغ شد.
🔹اقدامات فرماندهی فضایی تا به امروز که ماهواره نور توسط ماهوارهبر قاصد به فضا پرتاب شد، ابعاد رسانهای پیدا نکرده بود و حتی نام آن نیز در جایی مطرح نشده است. در حقیقت باید گفت سپاه و نیروی هوافضا طی دهسال گذشته، دور از نمایش رسانهای مشغول ظرفیت سازی فضایی بوده است.
🖌 #شلتوکی
💬 محمد شلتوکی
@Fars_plus
🔴 #آغاز_دوران_جدید l درباره ماهواره اطلاعات نظامی نور بیشتر بدانیم
🔻 ماهواره نور از چند جنبه نقطه آغاز یک دوران کاملا جدید است:
1⃣ پرتاب این ماهواره آغاز استفاده نظامی ایران از فضاست که مهم ترین خاصیت آن رسیدن به سطحی کاملا جدید و بی سابقه از اشراف اطلاعاتی بر فضاهای اختصاصی و مشترک جهانی است.
2⃣ ایران در ادامه این مسیر می تواند شکل گیری یک تهدید موشکی را همان لحظه آغاز در هر کجای جهان که باشد، رصد کند. این امر توان دفاع موشکی کشور در حراست از آسمان کشور را ‘فضاپایه’ می کند. این چیزی است نظام هشداردهی فضایی خوانده می شود و تعداد بسیار اندکی از کشورها در جهان از این قابلیت بهره مند هستند.
3⃣ ایران در ادامه مسیر استفاده نظامی از فضا می تواند ‘فضاهای حیاتی دشمن در دور دست’ و ‘تهدیدات برد بلند’ را با اشرافی بی سابقه رصد کند. ما قادر خواهیم بود ببینیم دشمن آرایش خود را چگونه و با چه اهدافی تغییر می دهد و چه میزان از این آرایش، واقعا عملیاتی است.
4⃣ دسترسی نظامی به فضا مفهوم هدایت و ناوبری را بویژه در زمینه موشک های بالستیک به طور اساسی متحول می کند. از یک دهه قبل، کابوس امریکا این بوده که برنامه موشکی ایران، با یک سیستم ناوبری مستقل ایرانی در فضا تلفیق شود. این امر نه فقط دقت موشک ها را به طور معجزه آسا بالا می برد بلکه در یک افق زمانی کوتاه، با توجه به توان موشکی فعلی ایران، امکان ‘انهدام اهداف در فضا’ را هم به ایران خواهد داد.
5⃣ در افق آینده، یک پدیده بسیار خارق العاده تر هم قابل مشاهده است و آن چیزی است که ‘همگام سازی همه یگان های عملیاتی در یک جنگ پیچیده’ نامیده می شود. مفهوم ساده آن این است که می توانید رفتار جنگنده ای را که در آسمان است با تانک و نفربر روی زمین، با کشتی روی دریا و حتی تکاور داخل جنگل ‘همگام’ کنید؛ به گونه ای که آنها با تلفیق و به اشتراک گذاری سریع همه اطلاعات موجود، بهترین تصمیم را در کوتاه ترین زمان بگیرند. این بدون یک زیرساخت اطلاعات نظامی فضاپایه میسر نیست.
🖌 #مهدی_محمدی
🔴 آفند روانی با شاهکار اطلاعاتیl کدام آیه روی ماهواره بر نوشته شده بود؟
🔻 یکی از مسائل مهم درخصوص پرتابهای فضایی و البته آزمایشهای موشکی برای کشوری مثل ایران، رعایت مسئله حفاظتی و پنهانکاری است.
1⃣ در چند سال اخیر برنامه فضایی کشور ما دچار مشکلاتی شده و چند پرتاب قبلی با عدم توفیق کامل مواجه شدند. یکی از نکات منفی درخصوص آن پرتابها، رسانهای شدن مراحل قبل از شلیک ماهواره از طریق تصاویر ماهوارهای بود که باعث افزایش جنگ روانی و فضای مسموم تبلیغاتی علیه کشور میشد.
2⃣ با حرکت اخیر، به نوعی سپاه نه فقط از حرکت دشمن برای ایجاد جنگ روانی و ایجاد مانور برتری اطلاعاتی نسبت به ایران جلوگیری کرد، بلکه با غافلگیر کردن آنها توان پنهانکاری و حفاظت اطلاعات خود را به رخ دشمن کشیده و به نوعی یک آفند روانی اطلاعاتی را بر علیه آنها انجام داده است.
🔴 کدام آیه روی ماهوارهبر نوشته شد؟
عبارت عربی مشاهده شده بر روی ماهوارهبر قاصد بخشی از آیه ۱۳ سوره زخرف است: «لِتَسْتَوُوا عَلَی ظُهُورِهِ ثُمَّ تَذْکُرُوا نِعْمَةَ رَبِّکُمْ إِذَا اسْتَوَیْتُمْ عَلَیْهِ وَتَقُولُوا سُبْحَانَ الَّذِی سَخَّرَ لَنَا هَذَا وَمَا کُنَّا لَهُ مُقْرِنِینَ
تا چون با کمال تسلط بر پشت آنها نشستید متذکر نعمت خدایتان شوید و گویید: پاک و منزّه خدایی که این (انواع کشتی و چهارپایان قوی) را مسخر ما گردانید و گرنه ما هرگز قادر بر آن نبودیم.»
🔴 المیادین | قایق سریع، رادارها و پرتاب ماهواره؛ پیامهای ایران چیست؟
✔سرتیپ «الیاس فرحات» گفت: ایران بر روی رویکرد نظامی نامتقارن متمرکز است کاری که اخیرا قایقهای سریع ایران انجام دادند؛ این موضوع سردرگمی زیادی برای نیروهای دریایی آمریکا ایجاد کرده است.
🔹اقدامات اخیر، مجموعه پیامهای ایران به آمریکا و کشورهای منطقه درباره تأکید بر حقوق، اصول و منافع خود و نیز رد اشغالگر اسرائیلی است.
🔸سرتیپ «هشام جابر» گفت: گمان نمیکنم وضعیت فاجعهبار کنونی در آمریکا اجازه برافروختن جنگ را بدهد.
🔸ناو «روزولت» به دلیل ابتلای خدمهاش به کرونا در ساحل لنگر انداخته و آمریکا از درمان شهروندان خود در مقابله با این بیماری ناتوان است.
🔸اگر آمریکا ضربه اول را بزند حتما هزاران موشک ایران برای هدف گرفتن پایگاههای آمریکایی در منطقه خلیج (فارس) شلیک خواهد شد.
🔴 سردار حاجیزاده: کار فضایی را چراغ خاموش پیش بردیم
فرمانده نیروی هوافضای سپاه:
🔹ما میدانستیم که دشمنان به دنبال رصد این کار هستند و تلاش کردیم که به صورت چراغ خاموش کار را پیش ببریم.
🔹بدون حضور در فضا از خیلی از امکانات نظامی و غیرنظامی که ابعاد وسیعی دارد محروم میماندیم.
🔹 بعد پنجم امور نظامی پس از زمینی، دریایی، هوایی و سایبری، فضایی است.
🔹محدودیتهایی که در حوزه زمینی و هوایی برای اشراف اطلاعاتی داریم، در حوزه فضایی خیلی کمتر است.
🔹پس از ۹۰ دقیقه که این ماهواره یک دور به دور زمین چرخید، سیگنال آن را در شمال غرب کشور دریافت کردیم.
🔹بین ۳ تا ۱۰ روز آینده برخی فرمانهای آن صادر خواهد شد و تنظیمات آن کامل میشود و کاربری آن صد درصد میشود.
🔴 سردار «حاجیزاده» در #گفتگوی_ویژه_خبری شبکه ۲ سیما (۲):
🔹 کار فضایی را حتما توسعه خواهیم داد چرا که امروز حوزه نظامی و غیرنظامی در بخش کارهای اطلاعاتی نیاز به سنجش دارد که از طریق فضا اتفاق میافتد.
🔹 پیشرفتهای امروز دنیا با تکیه بر فناوریهای فضایی است، ما تحریم هستیم و طبیعتا باید این امکان را برای خودمان فراهم کنیم.
🔹 امروز در حوزه هواپیماهای بدون سرنشین در جایگاه بسیار بالایی در دنیا هستیم، در بحث موشکی، پدافند هوایی همینطور و انشالله در حوزه فضایی هم به جایگاه بالایی خواهیم رسید.
🔹 جهتگیری ما به سمت استفاده از ماهوارهبرهای سوخت جامد است و تمام مراحل را سوخت جامد خواهیم کرد.
🔹 لبه تکنولوژی دنیا در حوزه ماهوارهبرها همین ماهوارهبرهای سوخت جامد است. هر کشوری که در حوزه فضایی به این مرحله میرسد در رده ابرقدرتها محسوب میشود.
🔹 به تکنولوژی نازل متحرک در هوا فضای سپاه دست پیدا کردیم. اگر آمریکاییها به حمله موشکی عین الاسد پاسخ میدادند ۴۰۰ نقطه را میزدیم.
🔹 تمام کارهای موشکهای زمینبهزمین و ماهوارهبرها بنیانش را شهید تهرانیمقدم گذاشت و شاگردان ایشان ادامه دادند.
🔴 اخترشناس آمریکایی: ایران میتواند در ۵ یا ۱۰ سال آینده فضانورد به فضا بفرستد
🔻 جاناتان مک داول، منجم و اخترشناس آمریکایی مرکز نجوم دانشگاه هاروارد:
🔹قرار دادن ماهواره در مدار کار بسیار دشواری است: ابتدا باید آن را به فضا برسانید ، حدود ۱۰۰ کیلومتر از ارتفاع یا بیشتر. اما این قسمت آسان است. برای اینکه ماهواره در مدار بماند شما باید آن را به پهلو به سرعت ۲۷۰۰۰ کیلومتر در ساعت تسریع کنید. و این فقط این سرعت شگفت انگیز نیست که مهم است - بلکه دقیقاً باید در جهت صحیح باشد وگرنه ماهواره در مدار باقی نمی ماند.
🔹ایران مهندسین بزرگی دارد. اما منابع آنها محدود است ..... من فکر می کنم اگر ایران تصمیم بگیرد که انجام این کار مهم است می توانند این کار را در ۵ یا ۱۰ سال انجام دهند.
🔴 #پنجه_عقاب l خدا همان خداست...
🔻 چهل سال پیش در چنین روزی وقتی در ایران تازه انقلاب شده بود، وقتی نه موشک داشتیم و نه قدرت امنیتی و اطلاعاتی امروز را، وقتی نفوذی های منافق در جای جای کشور حضور داشتند، نیروی ویژه ایالات متحده بنام #دلتا با ۸ هواپیما و ۶ بالگرد برای آزادسازی ۵۳ دیپلمات وارد کشور شدند. آمریکایی ها نام آن عملیاتپیچده را #پنجه_عقاب گذاشتند.
🔹 نیروهای آمریکایی بعدها در خاطرات خود نوشتند ما خیابانهای تهران را در مقر خود شبیه سازی کرده بودیم به دقت و عین واقعیت، صدها بار عملیات را مرور کرده بودیم.
🔻جیمی کارتر، نزدیک انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تحت فشار افکار عمومی قرار داشت و موفقیت عملیات پنجه عقاب میتوانست برگ برنده پیروزی او باشد. اما پنجه عقاب، گرفتار طوفان شن شد. طبق پیش بینی قبلی خبری از طوفان نبود.
🔹یک هواپیمای سی۱۳۰ و یک بالگرد سیاچ-۵۳ به هم خورده و هر دو آتش میگیرند که در این حادثه ۸ نفر از نیروهای آمریکایی در آتش سوخته و ۴ بالگرد هم روی زمین باقی گذاشته میشوند.
✅ خمینی، روح خدا با اطمینان قلبی همیشگی پس از این ماجرا سخنرانی کرد و گفت: آیا جز این بود که یک دست غیبی در کار است؟ چه کسی هلی کوپترهای آقای کارتر را ساقط کرد؟ ما ساقط کردیم؟ شنها ساقط کردند. شنها مامور خدا بودند، باد مامور خداست” ؛ کارتر مقابل دوربین ها ظاهر شد و مسولیت شکست را پذیرفت و انتخابات را باخت.
🔻 امروز، چهل سال از آن ماجرا میگذرد و ترامپ دنبال ضربه زدن به ایران از هر رهگذری است.
🔹آمریکا همان آمریکاست؛
درست است عده ای در داخل هنوز به دشمن امیدوارند اما ایران آن ایران دست بسته سال ۵۹ نیست. خدای ما همان خدای طوفان شن است. " ان تنصروا الله ینصرکم و یثبت اقدامکم"
✅ این نظریات در علم سیاست امروز قابل فهم نیست. خدا را میگویم. خدا هست...
🔴 #پینوشت : بازخوانی اولین خطبه نمازجمعه رهبر انقلاب بعد از حمله به پایگاه آمریکایی عین الاسد پیشنهاد میشود.
🖌 #علیرضا_زادبر
🔴ناگفتههایی از برنامه آمریکا برای حمله به بیت رهبری از زبان سردار حاجی زاده /تصور ما این بود آمریکا حمله به عینالاسد را پاسخ خواهد داد
سردار امیرعلی حاجی زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه:
🔹آمریکاییها شهید سلیمانی را شهید کردند؛ برای چه مسئولیت آن را قبول کردند؟ آنها میخواستند بگویند نماد مقاومت را زدیم تا فرماندهان مقاومت بترسند.
🔹آنها اطمینان کاذبی پیدا کرده بودند که ایران پاسخ نمیدهد، وقتی دیدند مردم شعار انتقام میدهند، گفتند اگر ایران اقدامی کند، ۵۲ نقطه را خواهیم زد؛ آن نقطه فرهنگی هم که میگفتند بیت رهبری بود؛ اما دیدند که عین الاسد موشک باران شد و صبح همان روز برنامه دیدار رهبری به صورت زنده از حسینیه امام خمینی(ره) پخش شد.
🔹آن روزی که عین الاسد را میزدیم؛ تصور خود ما این بود که پاسخ میدهند، ما هم ۴۰۰ نقطه را آماده کرده بودیم که بزنیم.
🤲 دعای روز اول رمضان:
🔷 اللَّهُمَّ اجْعَلْ صِيَامِي فِيهِ صِيَامَ الصَّائِمِينَ وَ قِيَامِي فِيهِ قِيَامَ الْقَائِمِينَ وَ نَبِّهْنِي فِيهِ عَنْ نَوْمَةِ الْغَافِلِينَ وَ هَبْ لِي جُرْمِي فِيهِ يَا إِلَهَ الْعَالَمِينَ وَ اعْفُ عَنِّي يَا عَافِيا عَنِ الْمُجْرِمِينَ
💠 خدایا! در این روز روزهام را چون روزهداران حقیقی و عبادتم را چون عبادت پرستندگان واقعی قرار ده. در این روز از خواب غفلت بیدارم کن و گناهانم را ببخش ای پروردگار جهانیان و از من در گذر ای آن که آمرزنده گنهکارانی
#التماس_دعا