🔴 #ماجرا_به_زبان_ساده| با رفتن تحریمهای تسلیحاتی، چه خواهد شد؟
🔻 شورای امنیت سازمان ملل سال ۲۰۰۷ تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران را اعمال کرد. این تحریمها اواسط اکتبر طبق توافق ۵+۱ منقضی میشود.
🔹انقضای تحریم تسلیحاتی به چه معناست؟ یعنی ایران از اواخر مهر امسال میتواند از هر که دوست داشت سلاح بخرد یا به هر که دوست داشت سلاح متعارف بفروشد.
🔹گرچه آمریکا از برجام خارج شده، تهدید کرده که با تمدید نشدن تحریمهای تسلیحاتی، از بندی در برجام برای بازگشت همه تحریمهای سازمان ملل علیه ایران استفاده خواهد کرد. اما چطور؟
🔹 برای فعالسازی مکانیسم ماشه آمریکا باید شکایتی را علیه ایران درباره نقض برجام به شورای امنیت ببرد. سپس شورای امنیت باید ظرف ۳۰ روز درباره قطعنامهای برای ادامه معافیت تحریمی ایران تصمیمگیری کند. اگر این قطعنامه تا مهلت مقرر ارایه نشود، همه تحریمهای سازمان ملل که قبل از سال ۲۰۱۵ برقرار بود، به طور خودکار بازمیگردد.
🔹 برخی دیپلماتها میگویند آمریکا میتواند شکایتش را تا هفته دیگر مطرح کند، برخی هم معتقدند چون آمریکا از برجام خارج شده به لحاظ قانونی نمیتواند با استناد به بندی در برجام کل تحریمها را بازگرداند.
💠 فَإِنَّمَا الْبَصِیرُ مَنْ سَمِعَ فَتَفَکَّرَ
@basir8
🔴 #تحلیل_شکست_مفتضحانه| تبلور زوال و تنهایی تاریخی آمریکا در عرصه بین الملل
🔻 در هزیمت و فضاحت تاریخی دیشب آمریکا در موضوع عدمتصویب قطعنامه تحریم تسلیحاتی علیه ایران چند عامل دخیل بود:
1️⃣ اولین عامل مقاومت تاریخی ملت ایران در برابر تحریم ها و همراهی با حاکمیت در ایستادگی مقابل زورگویی ها بود . آمریکا ، اروپا و اکثر سران دنیا گمان نمی کردند جمهوری اسلامی بیش از ۲ سال بتواند در برابر تحریم های کمرشکن تاب بیاورد و همزمان از مواضع خود عدول نکند. به پشتوانه همین حمایت ها بود که نظام جمهوری اسلامی رزمایش های متعدد برگزار کرده و حضور خود را در مناطق اطرافش گسترش داده و علنا حقوق خود را طلب می نماید.
2️⃣ ناامیدی اروپا از موثر بودن تحریم های آمریکا: اروپایی ها اکنون در ۲ راهی حمایت از سیاست های ترامپ و هل دادن ایران به سمت شرق و میلتاریزه کردن اطرافش و یا نگه داشتن جمهوری اسلامی با مشوق های مختلف مانده اند. طبیعی ست وقتی سیاست های تحریمی و چالش های امنیتی تاکنون کوچکترین دستاوردی نداشته و ترامپ هم در آستانه انتخابات آمریکا به شدت دچار افول محبوبیت شده ، اروپاییان تخم مرغ های خود را در سبد رئیس جمهور فعلی ننهاده و با او همراهی نخواهند کرد .
3️⃣ چین و روسیه بر اثر سیاست های یکجانبه گرایی ترامپ جری تر شده و می دانند اگر در مقابل رفتارهای او ایستادگی نکنند ، پرستیژ بین المللی آنها تضعیف شده و محاسبات طرف آمریکایی در خصوص آنها تغییر خواهد کرد. همچنین اعمال جنگ تجاری با چین و خروج از پیمان ها و تعهدات بین المللی توسط آمریکا خطری جدی برای این ۲ کشور موثر در سیاست بین الملل است که مطمئنا دوست ندارند ترامپ برگ برنده ای در انتخابات داشته باشد و هر طور که بتوانند چوب لای چرخ او خواهند کرد .
4️⃣ هشدارهای جدی ایران در این خصوص و رزمایش اخیر سپاه در خلیج فارس نیز بسیار موثر واقع شد. تداوم تحریم های تسلیحاتی ایران به معنای ناامیدی این کشور از چهارچوب ها وقواعد حقوق بین الملل و دیپلماسی برای حفظ امنیت و دوام خود بود و ایرانیان ناگزیر به سوی رئالیسم کلاسیک سوق می یافتند و دور از ذهن نبود که در جهت بقای خود از معاهده npt خارج شده و به سمت بازدارندگی اتمی حرکت کنند و همین امر خطری جدی برای توازن قدرت فعلی و امنیت جهانی دانسته می شد.
5️⃣ ترامپ از بسیاری از پیمان های جهانی خارج شد ، با چین جنگ تجاری راه انداخت ، جنگ سرد نظامی با روسیه را تقویت کرد ، از برجام خارج شد و مقام ارشد رسمی نظامی ایران را علنا ترور کرد ، برخلاف قطعنامه های شورای امنیت حاکمیت اسرائیل بر اراضی اشغالی ۱۹۶۷ را به رسمیت شناخت و به جای دخیل کردن قدرت های بزرگ در اداره جهان ، آنان را به هیچ گرفت.
🔺 عوامل فوق باعث شدند که وی از نظر کشورهای تاثیرگذار عرصه بین المللی ، عنصری نامطلوب برای امنیت و آینده دنیا قلمداد شده و همراهی با او به معنای شکستن قواعد جهانی حاکم تلقی گردد. مطمئنا چین ، روسیه و اروپا برهم خوردن نظم کنونی را بر نمی تابند.
🔻 در نهایت باید گفت ایران بخشی از پاداش صبر استراتژیک و استقامت ملی خود را دریافت نمود و از امروز با دستی بازتر و اعتماد به نفسی بالاتر در عرصه بین المللی نقش خود را ایفا خواهد کرد.
💠 فَإِنَّمَا الْبَصِیرُ مَنْ سَمِعَ فَتَفَکَّرَ
@basir8
🔴 توییت یک افسر ارتش آمریکا:
▪️امیدوارم ایران هرچه زودتر انتقام سلیمانی را بگیرد. در ۷ ماه گذشته شبی آرام نداشتهایم و بلاتکلیف و مضطرب هستیم.
▪️بخاطر ترس از انتقام چند تن از همکارانمان خودکشی کردهاند. روحیه ما به شدت پایین آمده است.
▪️ترور سلیمانی باعث مرگ و افول امریکا شد.
💠 فَإِنَّمَا الْبَصِیرُ مَنْ سَمِعَ فَتَفَکَّرَ
@basir8
هدایت شده از خبرگزاری فارس
تا حالا اسم دومینیکن را شنیده بودید؟!
دیشب در رایگیری قطعنامه آمریکا برای تمدید تسلیحاتی علیه ایران، تنها «جمهوری دومینیکن» با ایالات متحده همراهی کرده و رای موافق به این قطعنامه داد.
روحانی: اولین بار است که آمریکا قطعنامهای به سازمان ملل میآورد و تنها یک کشور که یکسوم یک جزیره است به آن رای میدهد. ببینید کار آمریکا به کجا رسیده است!
🔹آقا این دومنیکن چی هست؟(تهرانی)
🔹جیبوتی کجایی که دومنیکن جاتو گرفت... (شبگرد)
🔹از فردا آمریکا میگه منو دومنیکن شما همه (مشت مسود)
🔹بترسید از روزی که دومینیکن با جیبوتی متحد بشه!(عیار)
🔹من تازه دیشب تو توییتر فهمیدم یه کشوری به اسم دومنیکن هم وجود داره! (تُکتَم)
🔹مکان قرمز در تصویر بالا مربوط به چه کشوری است؟ ۲۰ نمره (مرداب)
@Farsna - Link
🖌 دکتر عبدالله گنجی :
شکست مفتضحانه آمریکا در شورای امنیت و کشیده شدن ترمز #قانون_جنگل شیرین است
اما به نظر می رسد چون اکثریت ممتنع می دانند آمریکا با #مکانیزم_ماشه می تواند همین کار را انجام دهد از پرداخت هزینه غیر ضروری خوداری کردند .
💠 فَإِنَّمَا الْبَصِیرُ مَنْ سَمِعَ فَتَفَکَّرَ
@basir8
⭕️ اگه روسیه یا چین یه قطعنامه علیه ایران صادر کرده بود و آمریکا مخالفت میکرد، اصلاحطلبا تا دوماه کنار اسمشون پرچم آمریکا میزدن، ولی الان به رای ممتنع اروپا بیشتر از رای مخالف چین و روسیه میپردازن.
⭕️ برخلاف ادعای روحانی، رای نیاوردن قطعنامه ضد ایرانی در شورای امنیت ربطی به برجام نداشت. علت اصلی این اتفاق، سیاستهای تک رویانه ترامپ بود که موجب همراهی اروپا با امریکا نشد.
دقیقا به همین خاطر معتقدیم بین ترامپ و بایدن، خطر بایدن بیشتر است چون ترامپ قدرت نرم امریکا را ضعیف میکند.
👤 امیرحسین ثابتی
خنجری که از آستین بن زاید بیرون آمد‼️
✍ احمد بنافی
گردانندگان کنونی کاخ سفید تا پیش از این تلاش داشتند از طریق طرح معامله قرن مسئله اصلی رژیم صهیونیستی (بحران مشروعیت و هویت) را حل و فصل کنند. این طرح به دلیل چشم بستن برروی حقوق ملت فلسطین و ماهیت یکجانبهگرایی آن برای اعتبار بخشی به رژیم صهیونیستی، هیچگاه ارزش راهبردی پیدا نکرد و تبدیل به یکی از نقاط تاریک سیاست خارجی ترامپ گردید. حال توافق صلح میان امارات و رژیم صهیونیستی که نسخه تعدیل یافته معامله قرن است با تاکید بر منافع سه بازیگر آن با اهداف زیر رونمایی شده است:
1⃣ امارات چند سالی است به دنبال کسب پرستیژ بینالمللی بوده و بدلیل ضعف در عمق راهبردی تمام تمرکز خود را بر پولهای بادآورده و تکیه بر قدرتهای فرامنطقهای برای توسعهطلبی در منطقه گذاشته است. امارات بینیاز از منافع مالی این توافق، صرفاً با مشارکت در این ابتکار میخواهد بخشی از راهحل مسئله فلسطین تعریف شود تا از این طریق جایگاه خود را به عنوان یک بازیگر فعال و تعیین کننده در منطقه ارتقا دهد.
2⃣ این توافق که با طراحی تیم امنیت ملی ترامپ صورت گرفته قرار است تا یک نماد موفقیتآمیز از سیاست خارجی آمریکا بسازد. ترامپ با این هدف که این توافق میتواند بر محبوبیت وی در داخل افزوده، دولت وی را کارا نشان داده، فضای افکار عمومی را در داخل آمریکا جلب نموده و نهایتاً صندوق رای را برایش پر کند از آن رونمایی کرده است
3⃣ این توافق با هدف سامان دادن به اوضاع بیثبات داخلی رژیم صهیونیستی خصوصاً حزب لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو و همچنین باز کردن فضای تنفسی برای آن رژیم در شرایط خفگی راهبردی، ایجاد شده است. مضاف بر اینکه میخواهد به آن رژیم جعلی مشروعیت بینالمللی داده و بستر را برای عادیسازی روابط اعراب با آن رژیم فراهم نماید.
🔚این توافق نه تغییری در موازنه قدرت در منطقه ایجاد میکند و نه وضع را برای آمریکا، رژیمصهیونیستی و امارت بهتر خواهد نمود. یقینا تنها بازنده اصلی این طرح اماراتیها هستند و این خنجری که از آستین بن زاید بیرون آمد و بر پیکر ملت مظلوم فلسطین زده شد تنها میتواند مدتی کوتاه به رژیم جعلی تداوم منحای مشروعیت اعطا کند. یقیناً خیانت و خباثت بن زاید نسبت به آرمان فلسطین و قدس شریف هیچگاه از ذاکره جهان اسلام فراموش نخواهند شد و تاوان آن را خواهند پرداخت.
💠 فَإِنَّمَا الْبَصِیرُ مَنْ سَمِعَ فَتَفَکَّرَ
@basir8