eitaa logo
بصیر
349 دنبال‌کننده
9.2هزار عکس
6.4هزار ویدیو
410 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
♨️یک مسیر اشتباه و یک تسلسل باطل♨️ ✍ احمد بنافی : 🔹خروجی دیروز کمیسیون مشترک برجام نشان می‌‌دهد هیچ کدام از طرف‌های مشارکت کننده در برجام نه تنها دوست ندارند کنار آمریکا بایستند بلکه قرار گرفتن مقابل ترامپ در این مقطع را ضروری می‌دانند. این شکاف بی‌سابقه میان امریکا و متحدانش در تاریخ پرونده هسته‌ای ایران نشان می‌دهد برای اروپایی‌ها همسو شدن با آمریکا در این مقطع به مثابه قرار گرفتن در دالانی است که انتهای آن به پایان برجام ختم خواهد شد. مضاف بر اینکه به خروج ایران از ان‌پی‌تی و اخراج بازرسان آژانس از ایران نیز منتهی شده و همزمان جمهوری اسلامی با سرعت فزاینده‌ای فعالیت‌های هسته‌ای خود را بسط خواهد داد. 🔸 برآورد طرف‌های اروپائی‌ فعلاً این است که بستری که ترامپ و تیم امنیت ملی‌اش بر روی آن قدم بر می‌دارند جز منفعت برای یک طبقه الیت در آمریکا توجیه دیگری ندارد. تا این لحظه هیچگونه اشتراک منافعی میان آنچه ترامپ و طرف‌های اروپایی از برجام می‌خواهند، دیده نمی‌شود. 🔹در شرایط کنونی دو نگرش متفاوت به برجام وجود دارد، از یک سو گردانندگان کنونی کاخ سفید فعلاً نگاه مقطعی با رویکرد انتخاباتی به مسئله برجام دارند تا جائیکه حاضرند به پایان آن ختم شود و از سوی دیگر تروئیکای اروپایی با نگاه بلند مدت به دنبال راه‌حلی هستند که از ویرانه‌های برجام فرصتی برای ترمیم و همزمان تعمیم آن به سایر حوزه‌های امنیت ملی ایران بسازند، که از قضا ترامپ و تیم امنیتی آن با این ایده مخالفند. 🔸 آنچه مشخص است ماه نوامبر تعیین کننده است؛ چراکه نتیجه انتخابات آمریکا می‌تواند مسیرها و نگرش‌ها را تغییر دهد و تقریباً آن زمان روشن می‌گردد غرب می‌خواهد چه راهبردی را در مواجهه با جمهوری اسلامی انتخاب کند. حال اگر این افتراق منافع کنونی میان بازیگران بین‌المللی درگیر و شکننده بودن برجام و بی‌فایده بودن در چسبندگی بیش از حد به آن برای تصمیم گیران کنونی در داخل درس‌آموز و دربرگیرنده انتخاب راهبرد منهای برجام نگردد، مصیبتی بدتر از ترامپ است. 🔚 هستند در داخل کسانی که مقاومت را صرفاً با هدف آنچه در سوم نوامبر در آمریکا قرار است رخ دهد برای خود و گاهاً برای جامعه توجیه می‌کنند؛ که اگر این مسئله به آن گره خورده شود و جامعه و وضع موجود را با آن شرطی کنند، قرار گرفتن مجدد در یک مسیر اشتباه و از اساس یک تسلسل باطل و خسارتی غیر قابل جبران است. بی‌شک دستیابی به وضع مطلوب راه‌حل دارد، که یقیناً برجامیزه کردن اقتصاد و نگاه سودمندگرا به طیف‌های سیاسی رقیب در آمریکا بخشی از آن نیست.
✍ دکتر عبدالله گنجی : ‏دوباره در وین توافق شد همه در برجام بمانند(جز آمریکا)اما ایران در وسط میدان با رعایت همه قواعد بازی کند و بقیه صرفا داخل استادیوم باشد اما روی صندلی تماشاگران بنشینند و نظارت کنند ایران از قوانين بازی تخطی نکند.توپ بازی هم توسط آمریکا داخل فاضلاب انداخته شده است.
♦️ فارن‌پالیسی: اروپا می‌تواند برجام را تا انتخابات آمریکا حفظ کند 📝 🔹 نشریه فارن‌پالیسی طی یادداشتی به اتحادیه اروپا توصیه می‌کند که از همه توانش برای حفظ برجام تا انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا بهره جوید. نویسنده تلاش آمریکا برای فعال‌سازی مکانیسم ماشه را آخرین قمار سیاست خارجی ترامپ دانسته است. 🔹 در این مقاله بیان شده که مخالفت اعضای باقی‌مانده در برجام با آمریکا، یک نبرد سیاسی است تا حقوقی. بازیگر اصلی این نبرد سیاسی ایران است که باید پس از فعال‌سازی ادعایی مکانیسم ماشه توسط آمریکا، درباره نحوه پایبندی‌اش به برجام تصمیم بگیرد. نویسنده می‌افزاید پس از یک ماه از شکایت آمریکا، دیگر اعضای شورای امنیت به سه گروه تقسیم می‌شوند: 1️⃣ گروه اول با تطمیع یا تهدید آمریکا با تحریم‌های ثانویه این کشور همراهی کرده و عملاً از تحریم‌های پیش از برجام پیروی می‌کنند. 2️⃣ گروه دوم به رهبری چین و روسیه نه‌تنها همراهی نمی‌کنند بلکه مانع تصویب نظارت بر اجرای تحریم‌ها توسط کمیته‌های شورای امنیت می‌شوند. 3️⃣ گروه سوم به محوریت بریتانیا، آلمان و فرانسه در ظاهر با بازگشت تحریم‌ها مخالفت می‌کنند ولی مشخص نیست در عمل چقدر در برابر دولت ترامپ می‌ایستند. 🔹 نویسنده معتقد است اتحادیه اروپا باید بیش از مخالفت لفظی، درصدد جلب رضایت ایران برآید. به خصوص از این منظر که ایران احتمالاً پس از ادعای آمریکا در بازگشت تحریم‌ها بر سرعت فعالیت‌های هسته‌ای‌اش خواهد افزود. در این راستا اروپا باید ایران را از کاهش نظارت‌ها و توسعه شدید فعالیت‌های هسته‌ای افزون بر وضعیت کنونی برحذر داشته و تضمین‌هایی به بازگشت منافع اقتصادی در آینده ارائه دهد. 🔸 توصیه‌های مقاله به کشورهای اروپایی بیشتر در چارچوب خرید زمان تا انتخابات آمریکا قابل تفسیر است، آن هم در قالب وعده‌هایی که اروپا در سال‌های گذشته نیز به ایران ارائه داده است. بنابراین لازم است ایران در ماه‌های باقی‌مانده تا انتخابات آمریکا بر گسترش اهرم‌های فشار خود متمرکز شده تا طرف‌های مقابل را وادار به عمل به تعهداتشان نماید. ✍ اندیشکده راهبردی تبیین
🔴 | نسبت نخست وزیر جدید لبنان با خواست های سه گانه ی حزب‌الله ✍ سعدالله زارعی : 🔻 کابینه جدید لبنان اگرچه به لحاظ تعلق گروه‌های سیاسی به بلوک‌های قدرت در بین‌الملل و منطقه نمی‌تواند کاملا از تأثیر بیرونی به دور باشد، اما به طور واقعی آنچه در شکل‌گیری کابینه مؤثر بوده، عمدتاً «توافق داخلی» است. 🔹 می‌توانیم دولت مصطفی ادیب را مانند برخی دولت‌های پیشین، «دولت وحدت ملی» بنامیم و این می‌تواند پس از حدود یک سال شرایط نیمه بحرانی، به آرامش لبنان بینجامد. 🔹 حزب‌الله لبنان که هم در آبان ماه سال گذشته با استعفای حریری مخالف بود بعد از استعفای دیاب در بازگشت حریری به نخست‌وزیری ملاحظه داشت، کما اینکه میشل‌عون رئیس‌گروه مارونی آزاد ملی و رئیس‌جمهور با بازگشت حریری موافق نبود و در نهایت اضلاع جریان ۸ مارس روی معرفی فردی که به المستقبل و حریری نزدیک باشد، تا بتواند حمایت اهل سنت را به دست آورد، توافق کردند و زمانی که جریان ۱۴ مارس دریافت که در عمل و خارج از قانون امکان شکل‌گیری کابینه بی‌طرف وجود ندارد، به معرفی ادیب تن داد. 🔹 با این وصف باید گفت سید حسن نصرالله صحنه سیاسی لبنان را به گونه‌ای مدیریت کرد تا از داخل آن فردی با مشخصات ادیب بیرون آید. 🔻 حزب‌الله در دیدارهای مختلف گفته بود که من سه خط قرمز -و به تعبیری سه نه- دارم؛ 1⃣ انتخابات زودهنگام پارلمانی، نه 2⃣ تشکیل دولت بی‌طرف، نه 3⃣ هر کسی که از سوی سفارت آمریکا مطرح شود، نه. 🔹 آنچه در عمل اتفاق افتاد توأم با رعایت این سه خط قرمز حزب‌الله بود و البته حزب‌الله به گونه‌ای هوشمندانه عمل کرد تا خط قرمزهایش با منافع لبنان و مصالح احزاب دیگر هم انطباق داشته باشد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 👆ببینید مدعیان آزادی بیان در حال نوازش یکی از اعضای جنبش جلیقه زردهای پاریس‼️‼️ 🔻 : 🔹مکرون، رئیس جمهور فرانسه (امروز): 🔻اقدام شارلی ابدو (چاپ کاریکاتور موهن علیه پیامبر اسلام ) را محکوم نمی‎‌کنم؛ در جایگاهی نیستم که بتوانم علیه تصمیم نشریه برای انتشار کاریکاتورها حکم صادر کنم. کشورم از آزادی بیان و عقاید برخوردار است!!!
🔴 ‼️ | پشت پرده ی چراغ سبز مسئولان غربی‌ به اهانت ها چیست؟ 🔹 اوایل روز جمعه گذشته بود که یک گروه از جریان راست افراطی در سوئد یک جلد قرآن کریم را به آتش کشید که در پی آن، شهر مالمو در این کشور ناآرام شد. هر چند این خبر در برخی رسانه‌ها منتشر شد، اما به واسطه چند روز تعطیلی و مشغول بودن مردم به عزاداری‌های تاسوعا و عاشورای حسینی، چندان دیده نشد. 🔹چند روزی بیشتر نگذشت که نشریه فکاهی «شارلی ابدو» چاپ پاریس در روز سه شنبه و یک روز قبل از دادگاه رسیدگی به پرونده ۱۳ فرد متهم به دست داشتن در حادثه تیراندازی در دفتر این نشریه در سال ۲۰۱۵، کاریکاتورهای موهن به پیامبر اکرم (ص) را بازنشر کرد. 🔹 البته بحث توهین و جسارت به مقدسات اسلامی امری اتفاقی و انفرادی نیست، بلکه این موضوع به صورت سیستماتیک و در جهان غرب دنبال می‌شود. نوع واکنش امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه به انتشار کاریکاتور موهن شارلی ابدو خود بیانگر نوع و کیفیت نگاه رسمی و مسئولان کشورهای غربی است. 🖌 | سوال اینجاست که این حملات و اقدامات به چه دلیلی انجام می‌شوند؟ 🔹 آمار و ارقام در خصوص رشد اسلام و جمعیت مسلمانان به راحتی می‌تواند پاسخ بسیاری از سوالات در این زمینه را بدهد. یک برآورد غربی درباره میزان تغییر جمعیت ادیان نشان می‌دهد که در فاصله سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۵۰ مسلمانان با ۷۳ درصد سریعترین رشد جمعیت را خواهند داشت. رتبه دوم به مسیحیان است که میزان رشد جمعیت آنها حدود ۳۵ درصد و حتی کمتر از نصف رشد جمعیت مسلمانان است. بررسی روندهای جهانی نشان می‌دهد که جمعیت مسلمانان در سطح دنیا پس از سال ۲۰۷۰ بیشتر از جمعیت مسیحیان خواهد شد. 🔹 با وجود همه اهانت‌ها، حملات، فشارها و محدودیت‌های علیه مسلمانان، همه آمار و ارقام بر روی کاغذ و در واقعیت، نتیجه خوشایندی را برای غربی‌ها رقم نمی‌زنند؛ به همین دلیل دولت‌های غربی، آشفته و دستپاچه از این وضعیت اقدام به اقدامات خارج از عرف و شئون می‌زنند.
🔴 و حاشیه های آن‼️ 🔻 قطعا عده ای بدشان نمی‌آید تا حتی اگر شده با انتشار فیلم‌های قدیمی، تجمعات اعتراضی با شعارهای ساختارشکن را رقم بزنند و با شکل دادنِ تجمعات اعتراضی زمینه را برای یک وادادگی دیگر در مقابل غرب آماده کنند 🖌 : 1⃣ از سیاست‌گذاران کشور انتظار میرود که با ناهماهنگی بر اعتماد عمومی لطمه نزنند‌ و همچنین در مقابل واکنش های هیجانی از اتخاذ تدابیر دستوری شتابزده و غیرعالمانه در بازار سرمایه بپرهیزند. 🔹 رویکرد تک بعدی مدیران و صرفاً هدایت نقدینگی به بورس بدون سنجیدن واقعیت های میدانی اقتصادی و جوانب امنیتی و فرهنگی و... قطعا پیامدهای مثبتی نخواهد داشت. 2⃣ این حقیقت برای افکار عمومی بایست تبیین شود که قرار نیست همیشه سودآور باشد، از انجام رفتارهای هیجانی باید خودداری کنند و همانطورکه در سود، کسی شریک‌شان نمی‌شود، در زمان ضرر نیز نباید انتظار دریافتِ خسارت داشته باشند!! 3⃣ کنشگران حقیقی در بازار سرمایه میبایست قبل و بعد از ورود به بورس تصمیم و رفتاری غیرهیجانی و عاقلانه و واقع بینانه داشته باشند.
🔴 مسافران اولین پرواز تل‌آویو-ابوظبی چه کسانی بودند؟ 🔹 اسامی و مسئولیت ها
‍🔴 | اسب تروای اسرائیل در سرزمین شیوخ عرب‼️ 🔻 فرود نخستین هواپیمای خطوط هوایی رژیم صهیونیستی در فرودگاه ابوظبی عملاَ مفهومی جز ورود اسب تروای اسرائیل به سرزمین شیوخ عرب ندارد. 🔹دکترین سیاسی ـ امنیتی رژیم صهیونیستی بعد از کمپ دیوید بر پایه سه اصل «هم پیمانی با بازیگران عمده منطقه‌ای و بین‌المللی»، «تحکم و تسلط بر منطقه» و «حفظ برتری نظامی بر سایر کشورهای منطقه» پایه‌گذاری شد. 🔹صهیونیست‌ها در این راهبرد با ایجاد بازارهای مشترک منطقه‌ای در خاورمیانه عربی، آسیای مرکزی و قفقاز، آفریقا و اقیانوس هند می‌خواهند از نفوذ اقتصادی به عنوان ابزاری برای نفوذ و سیطره سیاسی ـ امنیتی بهره بگیرند لذا سعی کردند با ایجاد پوششی بر نیات پلید خود، صورت ظاهری ماجرا را در حوزه‌های هدف، نه بر پایه «سیاست رعب و تهدید» که به شکل «سیاست تبادل و شکوفایی» تصویر کنند. 🔹صهیونیست‌ها با درک واقعیات میدانی و وزن حقیقی خود در منطقه یا باید به خصومت دائمی با اعراب تن می‌دادند که با توجه به منابع انسانی محدود و عمق راهبردی اندک نمی‌توانستند، یا باید شرایط صلح مدنظر خود را بطرف مقابل تحمیل می‌کردند. 🔹نکته اینکه؛ هر جا (مانند لبنان، سوریه، غزه و...) دستشان خوانده و در مقابل نقشه‌ شومشان ایستادگی شده، همچنان همان سیاست مشت آهنین تداوم دارد.
🔻برای اولین‌بار منتشر شد 🔹 نامه جانکاه حاج قاسم خطاب به یارهمیشگی خود شهید پورجعفری: قول می‌دهم که اگر رفتم و آبرو داشتم، بدون تو وارد بهشت نشوم 🔹بیست سال اخیر، پیوسته مراقبت کردی که تمام وقت من صرف اسلام و جهاد شود و اجازه ندادی وقت من بیهوده هدر رود. 🔹 خدا می‌داند با هریک از آنها که از دست داده‌ام چه بر من گذشت؛ همیشه نگران بودم تو را هم از دست بدهم. 🔹من همه عزیزانم را از دست داده ام و عزادار ابدی آنها هستم، لحظه ای نمی توانم بدون آنها شاد باشم. هر وقت خواستم زندگی کنم، یک صف طولانی از دوستان شهیدم که همراهم بودند، مثل پروانه دورم چرخیدند و جلو چشمم هستند. 🔹 حسین عزیزم! اجازه نده روزمرگی روزانه و دنیا یاد دوستان شهیدت را از یادت ببرد. یاد حسین اسدی، یاد حسین نصرالهی، یاد احمد سلیمانی، یاد حسین بادپا، یاد که را بگویم و چند نفر را بجویم؟ چرا که فراموشی آنها حتما فراموشی خداوند سبحان، است.