🔴آیا رهبری به تنهایی با شجاعت و قاطعیت میتواند فساد را ریشه کن کند؟؟؟
📚 #عبرتهای_تاریخ
🔻یکی از افرادی که بعد از پیامبر (ص) به حکومت رسید «عثمان» بود. عثمان در طول مدت حکومت خود دچار مفاسد مالی و انحرافات زیادی شد (ر.ک: شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید ج۱/ص۱۹۸). از جمله مردمانی که نسبت به مفاسد اعتراض داشته و درخواست برخورد با آن را داشتند مردم کوفه بودند، مردم کوفه به همراه سایر معترضین عثمان را سرنگون و با علی (ع) بیعت کردند. علی (ع) در برخورد با مفاسد هم شجاع بود و هم قاطع. در توصیف شجاعتشون فرمودند: «به خدا قسم چون کفتار ترسو نیستم بلکه با کمک افراد حق جو، روی گردانان از حق را در هم میکوبم». (نهج البلاغه: خطبه6) و در توصیف قاطعیتشان فرمودند: «به خدا قسم حتی اگر اموال بیت المال مهریه زنان شده باشد آن را باز میگردانم» (نهج البلاغه: خطبه ۱۵). به همین جهت دست رد بر سینه سهم خواهانی چون طلحه و زبیر زد و حکومت معاویه را برنتافت.
🔻اما طلحه و زبیر و معاویه نیز بیکار ننشستند و علیه علی (ع) جنگ سخت و نرم بر پا کردند. در این هنگام که هنگام هزینه دادن پای مبارزه با مفاسد بود حضرت (ع) خطاب به مردم کوفه فرمود: «قد فتح باب الحرب بينكم و بين أهل القبلة و لا يحمل هذا العلم إلا أهل البصر و الصبر» (نهج البلاغه: خطبه173) «باب جنگ بین شما و دشمنان داخلی بازگردیده است، و در این جنگ عَلَم را تنها کسانی میتوانند حمل کنند که اهل بصیرت و صبر باشند» اهل بصیرت تا در هنگام جنگ روانی حق و باطل بر آنها مشتبه نشود و اهل صبر تا در هنگام جنگ سخت تحمل هزینه ها را داشته باشند.
🔻ولی مردم کوفه که خواهان مبارزه با فساد شده بودند نشان دادند که نه بصیرت دارند و نه صبر. صبر نداشتن آنها باعث شد که نتوانند جنگ را به سرانجام برسانند و از خود ضعف نشان دادند، و بصیرت نداشتن آنها نیز موجب انفعال و فریب آنها در برابر جنگ روانی دشمن شد. نتیجه این بی بصیرتی و بی صبری هم چیزی نبود جز شهادت علی (ع) و بر روی کار آمدن معاویه که اُم الفساد بود.
🔺 علی (ع) با فدا کردن خویش برای همگان این حقیقت را روشن ساختند که «برای مبارزه با فساد، شجاعت و قاطعیت رهبر کافی نیست بلکه بصیرت و صبر مردم نیز لازم است» و الا مبارزه نتیجه نخواهد داد و چه بسا نتیجه عکس دهد.
🔺 اکنون آیا ما بصیرت و صبر لازم برای مبارزه با فساد را داریم ؟
◀️ ما که با نوسان قیمت ارز و سکه به بازار ارز و سکه هجوم می آوریم، آیا صبر لازم برای پرداخت هزینه مبارزه با فساد را داریم ؟!!!
◀️ ما که با شایعه مضحک دیوار کشی در پیاده رو حق و باطل را گم میکنیم، آیا بصیرت لازم برای مبارزه با جنگ روانی مفسدین را داریم ؟!!!
✍علیرضا اعلایی
🔴 ما هم خدایی داریم....
🔺رئیسجمهور ترکیه در واکنش به سقوط ۳۰درصدی ارزش لیر در برابر دلار گفت، اگر آمریکائی ها دلار دارند، ما هم خدا را داریم.
🔴 رفتارشناسی موضع سست حیدر العبادی
🔸حیدر العبادی، نخست وزیر عراق روزهای گذشته اظهار داشت تحریم های آمریکا علیه ایران را محکوم می کند اما ناچار است برای حفظ منافع عراق از آنها تبعیت نماید.
🔹درباره این موضع توجه به چند نکته حائز اهمیت است:
🔻۱. با وجود رقبای مطرح و سرسخت، حیدر العبادی برای دستیابی به جایگاه نخست وزیری از موقعیت لغزانی برخوردار است و با این مواضع تلاش می کند:
🔹اولا ؛ نظر جناح های مختلف پارلمان را به دست آورد.
🔹ثانیا ؛ پیام مثبتی به طرف های آمریکایی و سعودی ارسال کند که پس از نخست وزیری آماده همکاری با آنهاست و بدین طریق با جلب حمایت آنها راه دستیابی به پست نخست وزیری را هموارتر کند.
🔻۲. با این حال باید توجه کرد که:
🔹اولا ؛ پست نخست وزیری در عراق، برآیند ائتلاف جریانات و گروه های شیعی است و نه یک شخص خاص.
🔹ثانیا ؛ همان طور که مواضع رهبران و نمایندگان گروه های شیعی عراق طی روزهای گذشته نشان داد، برآیند گروه های شیعی عراق کاملا همسو با جمهوری اسلامی ایران هستند.
🔹ثالثا ؛ آن چه برای ایران مهم است برآیند ائتلاف های شیعه در عراق است و نه یک شخص خاص. در این برآیند هر ائتلاف سهم خود را دارد و بر آن اساس بازی گری می کند. از این رو موضع حیدر العبادی فاقد ارزش عملی و عینی است.
🔻۳. از دیگر سو، ارتباط عمیق دینی _ مذهبی مردم ایران و عراق و پیوند سرزمینی گسترده، بزرگ ترین مانع عملی سازی نظرات سیاست مداران عراقی متمایل و همسو با غرب است.
🔹 برخی افرادسئوال می کنند چه کنیم تا مسائل سیاسی را درست تحلیل کنیم؟
اگرمی خواهیدعمیق مسائل سیاسی را تحلیل کنیداقدامات زیرراانجام دهید
۱_تاریخ اسلام بویژه بعدازرحلت پیامبراسلام را خوب مطالعه کنید یکی از منابع کتاب انسان ۲۵۰ساله مقام معظم رهبری می تواند باشد
۲_تاریخ معاصر ایران رابویژه نهضت مشروطه و ملی شدن نفت و.....تاآخرپهلوی رابخوانیدکتب آقایان موسی نجفی و موسی حقانی خوب است
۳_تاریخ انقلاب اسلامی بویژه سالهای ۶۰و۶۱را خوب بخوانید وصیت نامه امام که خلاصه ای از صحیفه امام هست و کتب مرکزاسنادانقلاب اسلامی و....خوب است
۴_سایت هاوخبرگذاری های معتبرمانندخبرگذاری فارس سایت مشرق نیوز و نیز سایتی از معاونت سیاسی ّبه نام basir at.irرامطالعه کنید
۵_فرمایشات رهبرانقلاب را حتما گوش بدهیدیاازطریق سایت رهبری بخوانیدسخنان مهم ایشان در سالهای گذشته مخصوصا سخنرانی درلشکرمحمدرسول الله باعنوان خواص و عوام ونیزسخنان ایشان درلشکرسیدالشهداباعنوان نفاق رابخوانبد
۶_اخبار را حتما دنبال کنید
🔵فرصت تحریم برای ناکارآمدها‼️
◽️ همچنان که تحریم می تواند یک فرصت برای نوسازی اقتصاد داخلی و احیای تولید ملی و پیشبرد و تحقق اقتصاد مقاومتی باشد، برای مدیران ناکارآمد نیز یک فرصت است اما فرصتی متفاوت که مشکلات و معضلات اقتصادی ناشی از مدیریت و ناکارآمدی خود را به پای تحریم بنویسند و القا کنند؟!
#خوش_آیند
🔴 سخنگوی بدون موافق‼️
🔻«مرعشی» رئیس کمیته سیاسی حزب کارگزاران:
🔹هرکس از آقای نوبخت در شرایط کنونی حمایت کند آیندهای در سیاست ایران نخواهد داشت.
🔹سراغ هر وزیری بروید دادش از دست آقای نوبخت بر هواست./ او هیچ موافقی در دولت ندارد
🔴اندر حکایت این روزهای اصلاح طلبان
🔻در مورد مواضع این روزهای اصلاح طلبان درباره ی اوضاع کشور و رابطهی آنها با دولت چند نکته مهم وجود دارد:
1⃣تلاش آنها برای فاصله گیری از براندازان، آنگونه که آقای خاتمی، صریحا اعلام کرد، نقطه ی قوت مواضع آنهاست و می تواند گام مثبتی برای انسجام سیاسی در کشور محسوب شود.
2⃣ آنها تلاش دارند تا با انتقاد از دولت و طرح بی باکانه ی اینکه دولت از ما نیست، آنگونه که سعید حجاریان، خواهان آن شد، هزینه ای بابت حمایت هایشان از دولت پرداخت نکنند.
3⃣ تأکید آنها بر راهکارهای صرفا اصلاح طلبانه ضمن اینکه نشان از تلاش آنها برای حفظ هویت خود در شرایط کنونی دارد، نشان می دهد که درک آنها از مسائل اجتماعی چندان دقیق نبوده و نیازمند بازنگری جدی است.
✍ #مصطفی_قربانی
🔴رسانه به سبک BBC
🔻بنگاه خبر پراکنی بی بی سی در اقدامی قابل تأمل اقدام به تولید برنامه ای تصویری باعنوان ۳:۵۹ نموده است که حاوی نکاتی است. این بهانه ای شد تا نویسنده به بررسی اجمالی این رسانه بپردازد:
1⃣سبک بی بی سی همواره بر تولید محتوا با زمان کوتاه و حداکثر تأثیر بر مخاطب می باشد و در همین راستا بار روانی را از روی مخاطب کم حوصله بر می دارد، مثلا نمی گوید برنامه ۴ دقیقه می گوید ۳:۵۹ مثل فروش کت شلوار فقط ۱۹۹ هزار تومان!!
2⃣انتخاب عنوان یا تیتر جذاب برای هردوقشر موافق و مخالف جهت پیگیری اعم از دیدن، خواندن و گوش دادن محتوای تولیدی
3⃣استفاده از حرف راست و متقن و مستند به عنوان مبنای کار و اراده باطل از آن و تفسیر با سلیقه خود برمبنای پروتکلهای داخلی BBC مانند شعار لاحکم الا لله خوارج
4⃣معمولا BBC در نتیجه گیری به دوصورت عمل می کند:یا نتیجه گیری با تیتر تحلیل، مستند،فیلم و ...کاملا متضاد است و از تیتر فریبنده به عنوان تله استفاده می کند، و یا خوراک مد نظرش را حین مستند، متن و یا فیلم طوری زیرپوستی به مخاطب می خوراند و دست آخر نتیجه گیری را به مخاطب وا می گذارد که البته بستگی به سواد رسانه و بصیرمحبی
اسی افراد، درخیلی موارد مخاطب نتیجه دلخواه BBC را برداشت می کند.
5⃣و دست آخر اینکه BBC برعکس بیشتر رسانه های معاند اگرچه در تحلیل بدترین توهینها را غیرمستقیم و زیرپوستی به آرمانهای دینی و انقلابی روا می دارد ولی از توهین مستقیم به مقدسات وکاراکترهای آن خودداری می کند.
🔹نتیجه آنکه فعالان سیاسی و رسانه ای متعهد و انقلابی مفاهیم فوق را بهتر از نویسنده می دانند ولی لزوم تبیین آن برای قشر خاکستری ضروری بنظر می رسد.
✍ #وحید_محبی
🔴 خون اجدادشان در رگ هایشان جاری است...‼️
🔻عماریاسر در صفین مظلومانه شهید میشود. شهرت حدیثی از پیامبر (ص) که بیان میکند کشندگان عمار گروهی #یاغی هستند موجب میشود خون عمار هم افشاگری کند که جبهه معاویه جبهه باطل و ظلم است.
در حالی که حدیث پیامبر قابل تکذیب نبود، تزلزلی جدی در قوای معاویه پدیدار شد . اما دوباره جهل و بی بصیرتی مردم و مکر عمروعاص به میدان آمد و عمروعاص بیان پیامبر خدا را اینگونه منحرف کرد که: بله، عمار را گروه سرکش و طغیانگر کشتند، منتهی ما که در شام بودیم و این علی بود که عمار را به جنگ کشانید و او را به کشتن داد!
آری؛ آنگاه که در بزنگاه ریشه ی شجره ملعونه خشکانیده نشود بایست امروز همچنان شاهد رقص شمشیر ابوجهل ها و جاهلیت مدرن باشیم.
اخیراً تصاویر منتشر شده از راه اندازی حمام خون و کودک کشی در یمن موجب شد لرزه ای در لشگر آل سعود صهیونی بیفتد ، ولی دوباره تاریخ تکرار شد و عمروعاص های سعودی سوار بر جهل حاکمان خرفت منطقه در واکنش به افزایش انتقادها به ائتلاف سعودی مدعی شدند:
«شبهنظامیان #الحوثی مسئول کشته شدن کودکان یمنی در میدان جنگ هستند!!»
🔹در یک جمله می توان گفت:
خون اجدادشان در رگ هایشان جاری است...!
✍ #محمدصادق_سلطانزاده
🔴 مدیریت ادراک ترفند دشمن در جنگ روانی
🔻بهترین اهرم جنگ روانی "مدیریت ادراک" و بهترین ابزار مدیریت ادراک "رسانه" است.
🔹مدیریت ادراک چیست؟
مصادره درک مردم به مطلوب خود از واقعیت های مورد هدف توسط مدیریت کننده.
🔸اهداف آمریکا از مدیریت ادراکات:
مصادره درک مردم ایران از واقعیات به مطلوب مورد نظر خود و پیروزی بدون جنگ.
🔻راهکارهای آمریکا در مدیریت ادراک:
1⃣ناديده گرفتن نقاط قوت در جامعه هدف
2⃣بزرگنمایی نقاط ضعف جامعه هدف
3⃣مدینه فاضله جلوه دادن کشور خود
4⃣وادار کردن کشور هدف برای تن دادن به استعمار با حمایت شيفتگان در داخل
🔹بر اساس فیلم مستند پرزيدنت آکتور سینما اصلی ترین اهرم آمریکا در فروپاشی شوروی " مدیریت ادراکات " بود. بزرگنمایی مشکلات شوروی، نادیده گرفتن نقاط قوت و مدینه فاضله نشان دادن آمریکا باعث شده بود که صف خوردن مک دونالد آمریکایی در روسیه کیلومتری بشود.
✍ #محمد_دانیاری
▼ حرف روز
آغاز قاطعیت و پایان ملاحظه
اقدامات صورت گرفته در قوه قضائیه متناسب با انتظارات نیست؛ یعنی انتظارات بالاست، اما کارآیی، اثرگذاری احکام، اجرای عدالت و قاطعیت در حد بسیار پایین است. این سخنانی است که هر روز در انتقاد از قوه قضائیه در بین مردم و مسئولان رد و بدل میشود و همواره این اعتراض وجود دارد که چرا قوه قضائیه با دانه درشتها برخورد متناسب با کیفرشان نمیکند؟! اما نباید از حق گذشت که در سالهای اخیر قوه قضائیه اقدامات خوبی را برای مبارزه با مفسدان اقتصادی دانه درشت انجام داده است؛ به گونهای که معاونان رئیسجمهور دهم (سه نفر)، برادر رئیسجمهور و برادر معاون اول رئیسجمهور فعلی و فرزند رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام و... را محاکمه کرده است و در عین حال بسیاری از مفسدان دانه درشت را به مجازات اعدام و حبسهای طولانیمدت محکوم کرده است. اما این اقدامات شایسته هم نتوانسته به طور کامل رضایت مردم را جلب کند؛ زیرا وقتی مردم مشاهده میکنند مجرمان هنوز هم حقوق معنوی و مالی حضور در جلسات رسمی را دارند، نسبت به عدالت قضایی شک میکنند که رفع این تردید به اقداماتی انقلاب از سوی قوه قضائیه نیاز دارد؛ در این راستا، رئیس قوه قضائیه در نامهای به رهبر معظم انقلاب اجازه اقدامات ویژه در برخورد قاطع و سریع در چارچوب قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی کشور و قانون مجازات اسلامی را درخواست کرد. این درخواست اگر چه بسیار دیرهنگام مطرح شده است؛ اما میتواند محاسن زیر را به دنبال داشته باشد:
1ـ ایجاد بازدارندگی در مقابله با فساد اقتصادی؛ 2ـ افزایش سرمایهگذاری و فعالیتهای سالم اقتصادی در کشور؛ 3ـ افزایش اعتماد به دستگاه قضایی و نظام؛ 4ـ کاهش پروندههای قضایی؛ 5ـ بهبود وضعیت اقتصادی کشور؛ 6ـ افزایش درآمد سرانه کشور.
در این میان ممکن است برخی فعالان اقتصادی یا سیاسی بهرهمند از رانت در مقابل دستگاه قضایی مقاومت کنند؛ اما قوه قضائیه باید بدون ملاحظه هیچیک از جریانهای سیاسی کشور، شخصیتها و مناصب مدیریتی ترازوی عدالت خود را به صورت میزان به همه مردم نشان دهد تا آنها به آینده نظام امیدوار باشند؛ البته در موافقت رهبر معظم انقلاب سه ویژگی سرعت، عدالت و دقت ذکر شده است که اگر رعایت شود، اثرگذاری احکام افزایش مییابد. از این پس قوه قضائیه دیگر دلیلی برای کندی یا ملاحظه در اجرای مأموریت ندارد.
🔵 اخبار کوتاه
🔹 عبدالله ناصری، مشاور رئیس دولت اصلاحات در مصاحبهای عنوان کرد حسن روحانی ساعت 10 صبح در محل کارش آماده میشود. وی در پاسخ به این پرسش خبرنگار که پرسید «از کجا این مسئله را شنیدید؟» گفت: «نیازی به شنیدن ندارد. وقتی میبینم نه یک روز، نه دو روز بلکه روزهای متعدد، اسکورت آقای روحانی، چه ساعتی دم در خانه ایشان حضور پیدا میکند تا ایشان را به نهاد ریاستجمهوری ببرد، دیگر شنیدن نمیخواهد!»
🔹◄ رئیس کمیته سیاسی حزب کارگزاران گفت: هر کس در وضعیت کنونی از آقای نوبخت حمایت کند، آیندهای در سیاست ایران نخواهد داشت. حسین مرعشی در جمع جوانان حزب کارگزاران گفت: آقای نوبخت هیچ موافقی در دولت ندارد و مسئله ایشان مسئله کارگزاران نیست. وی حزب اعتدال و توسعه را حزبی بیهنر دانست که میخواهد مسئله آقای نوبخت را سیاسی کند و افزود: مسئله آقای نوبخت، مدیریتی است.
◄🔹 عدنان طباطبایی، کارشناس مسائل ایران و از استادان دانشگاه دوسلدورف آلمان و اعضای مرکز مطالعاتی کارپو از تلاشهای خطرناک ترامپ برای بیثبات کردن ایران و همچنین تلاشهای واشنگتن، عربستان و رژیم صهیونیستی برای اعمال نفوذ بر اعتراضات داخلی ایران علیه وضعیت اقتصادی این کشور برای تحقق اهداف مدنظر خود خبر داد و احتمال موفقیت آنها را بسیار اندک دانست.
◄🔹 رسول منتجبنیا، فعال سیاسی اصلاحطلب درباره رفتارهای اخیر احمدینژاد گفت: حرف ایشان خریدار ندارد. هم خواص میدانند و هم عامه مردم میدانند که در شرایط فعلی مخالفخوانی و موجسواری کردن و از فضای گرانی و مشکلات اقتصادی سوءاستفاده کردن، کسی را نه قهرمان میکند و نه اصلاً گوشی بدهکار صحبتهای ایشان است.
◄🔹 ناتالی توچی، مشاور فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: هدف دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا از پیشنهاد دیدار با ایران رسیدن به توافق جدید با ایران نیست؛ بلکه وی به دنبال وادار کردن ایران به تسلیم است. وی افزود: اقدام دولت آمریکا در خروج از توافق هستهای نقض «توافقی بینالمللی» است.
🔹◄ یوسفیانملا، نماینده مجلس صحبت خود درباره گم شدن ۹ میلیارد دلار را اصلاح کرد و گفت: صحبتی در خصوص مفقود شدن ۹ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی نداشتهام. فقط صحبتهای رئیسجمهور درباره دریافتکنندگان ارز دولتی را تکرار کردم!
🔹◄ محمد مصطفوی، مدیر سرمایه گذاری و کسب وکار شرکت ملی نفت ایران گفت: شرکت ملی نفت چین (سیانپیسی) با سهم 80/1 درصدی در فاز ١١ پارس جنوبی جایگزین توتال فرانسه شد و به کار ادامه میدهد.
🔴الجزيره انگليسی: شايد فشارهای اقتصادی به ايران تا حدي موفق بوده است، اما بايد گفت ناتوی عربیِ ترامپ براي متوقفکردن ايران هم كارساز نيست و در نهايت شكست ميخورد. تحريمهای يكجانبه ترامپ و متحدانش نيز نميتوانند موفق ظاهر شود، زيرا تنها يکسوم از تبادلات ايران توسط اين تحريمها ضربه میپذيرند و ايران نشان داده از تحريمها سربلند بيرون میآید.
🔴فرانس 24: ایران در حالی با تحریم های سختی روبرو شده است که سفره غذاهای مردم ایران از بسیاری از کشورهای جهان رنگین تر است.
🔸ایران یکی از جوان ترین کشورهای جهان است و جوانان ایرانی در زمینه سیاست نسبت به 57 کشور اسلامی دیگر به شدت فعال تر هستند.
🔵 پایان خوش خیالی
♦ وقتی «دونالد ترامپ» برای دیدار «کیم جون اون» که منتظر دیدار با او بود، وارد هتل کاپلای سنگاپور شد، عکاسان و خبرنگاران همه رسانههای جهان منتظر ثبت لحظه دست دادن رئیسجمهور دو کشور پس از سالها تنش بودند. در کشورمان نیز رسانههای اصلاحطلب در تمجید از این اتفاق و رفتن کره شمالی به پای میز مذاکره با آمریکا تیترهای درشتی منتشر کردند و با لطایفالحیلی نوشتند که کره شمالی میتواند الگوی مناسبی برای ما باشد! آن روزها بسیاری به این نوشته اصلاحطلبان انتقاد کردند و نوشتند کره شمالی الگوی خوبی نخواهد بود! اما حالا با گذشت چند ماه از آن روزها، به نظر میرسد حق با اصلاحطلبان بود و کره شمالی نه تنها الگوی خوبی است، بلکه میتوان آن را به منزله یک مثال و نمونه برای تدبیر و چگونگی برخورد با آمریکا در نظر گرفت. وقتی به سیر اتفاقات این چند ماه نگاه کنیم، میبینیم کره ابتدا کمی به میل آمریکاییها پیش رفت و چند پایگاه موشکی البته پایگاههای کم اهمیت خود را جمعآوری و برخی از خواستههای آمریکاییها، مانند تحویل جنازه سربازان این کشور را عملیاتی کرد؛ اما پس از آنکه قابل اعتماد نبودن آمریکاییها را دید، فعالیتهای خود را در حوزه موشکی و هستهای تشدید کرد و حالا سیانان گزارش داده است: «آمریکا دارد خلع سلاح اتمی کامل و قابل راستیآزمایی را درخواست میکند و میگوید تا زمانی که این موضوع محقق نشود، تحریمهای کره شمالی را حفظ خواهد کرد، اما کره شمالی میگوید قبل از انجام اقدامات مقتضی(درباره خلع سلاح اتمی) خواهان لغو تحریمها و انعقاد معاهده صلح بین دو کشور است!» تا مشخص شود همه آن تیترهای پر آب و تاب درباره کره شمالی و پایان مخاصمه و عبور این کشور از منافع و توان دفاعیاش تنها بازارگرمی آمریکاییها برای القای ناچار نشان دادن کره شمالی در برابر خواستههای کاخ سفید بوده است! موضوعی که به نظر میرسد آمریکا حداقل در القای آن به یک جریان سیاسی در ایران بسیار موفق عمل کرده است.
🔹 سید فخرالدین موسوی
✅آیا ایران هجدهمین اقتصاد جهان است ؟
🔹دیروز صندوق بین المللی پول ایران را هجدهمین اقتصاد جهان معرفی و عنوان کرد که در سال 2021به پانزدهمین اقتصاد جهان تبدیل خواهد شد. الان سوالاتی حول این موضوع وجود دارد که اگر ایران اقتصاد هجدهم است، پس مشکلات اقتصادی موجود ناشی از چیست ؟ چرا با وجود این جایگاه، اثرات آن در زندگی مردم لمس نمی شود ؟
🔹از دلایل اصلی چنین عاملی باید به جوسازی روانی گسترده طیف خاصی از جریان های سیاسی کشور مثل اصلاح طلبان اشاره کرد. اصلاح طلبان به دنبال سیاه نمایی از وضعیت موجود کشور و مقایسه آن با وضعیت سومالی،اوگاندا و برخی کشورهای آفریقایی هستند. زمانی که برخی افراد همچون صوفی یا معاون اول رئیس جمهور وضعیت کشور را به ته دره یا ابرچالش یا بحران تشبیه می کنند، جو روانی آن بر مردم نیز تحمیل می شود.
🔹همچنین القاي فسادهای گسترده در کشور و ناکارآمدی سیستم موجود القاي جو روانی حاکم بر اذهان مردم است. این دلایل سیاسی ماجرا
🔹در بعد اقتصادی باید به تولید ناخالص داخلی اشاره کرد. قدرت خرید مردم اگرچه کاهش پیدا کرده، اما شاخص های زندگی در ایران نسبت به سایر کشورها همچون ضریب جینی کاهش داشته است.
اما بعد سیاه نمایی از اقتصاد کشور را عده ای به فروش نفت وابسته می دانند و پیشرفت اقتصادی را متکی به نفت می دانند. نفت هم یک عامل اقتصادی در پیشرفت کشور است و بسیاری از کشورها براساس منابع خدادادی همچون هند یا برزیل به پیشرفت محسوس رسیده اند.
🔹 محمد رضا فرهادی
✅ بازگشت مغزها به کشور
🔹رییس مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری از بازگشت ۹۷۰ ایرانی فارغالتحصیل از ۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا به کشور خبر داد و گفت: با توجه به اهمیت موضوع در بودجه سال ۹۷ بودجهای برای این امر در نظر گرفته شده است.
✔ مقامات سابق و کارشناسان آمریکایی میگویند
⬛ جنگ با ایران؛ آمریکا و ترامپ را نابود خواهد کرد +فیلم
💢۵۳ درصد از مردم آمریکا با اعلام جنگ کشورشان علیه ایران مخالف و تنها ۲۳ درصد با این کار موافق هستند. همچنین ۳۷ درصد از آمریکاییها گفتهاند با اعلام جنگ علیه ایران «به شدت مخالف» هستند، در حالی که تنها ۹ درصد با این کار «به شدت موافق» هستند.
💢 ایران یگانهای پدافند هوایی متحرک، زمین به هوا و کارآمد SA-۲۰c و سیستم موشکی S-۳۰۰ VM را عملیاتی کرده است که میتوانند تمام خلیج فارس را پوشش دهند. این تجهیزات، محور پدافند هواییای هستند که میتواند ثابت کند در برابر حمله جنگندهها و موشکهای آمریکا، بسیار وحشتناک [و سرسخت] است.
💢 موشکهای بالستیک پرشماری که ایران در زرادخانههایش دارد، میتوانند آسیبهای جدی به پایگاههای آمریکا [در منطقه]، اسرائیل، کشورهای حوزه خلیج [فارس] و عربستان وارد کنند.
💢حتی در صورتی که ایران در معرض حملات مداوم قرار داشته باشد، باز هم میتواند با زرادخانههای متعدد خود که مملو از موشکهای ضدکشتی هستند و در امتداد خط ساحلی ناهموار و کوهستانی این کشور پنهان شدهاند، کشتیهایی را که سعی در استفاده از این تنگه داشته باشند تهدید کند، به ویژه با استفاده از موشکهای N-۲۲ Sunburn، که سریعترین و کارآمدترین موشکهای ضدکشتی در تمام دنیا هستند [و فقط پنجتایشان برای غرق کردن یک ناو ۲۰ هزار تُنی کافی است.
مشروح در لینک زیر👇
👉👉 mshrgh.ir/882045
🔴 مناقشه حقوقی #دریای_خزر؛ نکات و ابهامات...
🔹 بر مبنای یک اعتقاد عامیانه، عدهای مدعی هستند از آنجا که روزگاری دریای خزر محصور بین ایران و #شوروی بوده پس فارغ از اینکه بعداً شوروی تجزیه شده و عدد کشورهای ساحلی به ۵ رسیده است، سهم کشور ما از منابع دریای خزر، ۵۰ درصد و سهم بقیه کشورهای ساحلی (شوروی سابق) هم ۵۰ درصد میباشد...
🔸البته بنظر میرسد چنین چیزی نه مبنای حقوقی داشته باشد و نه مبنای منطقی وگرنه مثلا یک کشور میتوانست به اسناد مرزهای ۵۰۰ سال پیش مدعی منافع جغرافیایی شود و بالعکس؛ هرچند که قبل از فروپاشی و تجزیه شوروی هم وضعیت بهره برداری از منابع بحرِ محصور مشخص نشده است...
🔹به تاریخ که رجوع کنیم سه #پیمان_حقوقی اصلی بین ایران و شوروی وجود دارد که اگر در آنها اشارهای به سهم مساوی از منابع یا چنین چیزی وجود داشته باشد، شاید ایران بتواند به استناد آن مدعی ۵۰ درصد از منابع خزر شود...
🔸پیمان حقوقی اول، عهدنامه #ترکمنچای است که به موجب آن کشور ایران حتی حق کشتیرانی آزاد با پرچم ایران را هم در دریای خزر از دست میدهد، چه برسد به تثبیت حق استفاده از منابع با تساوی ...
🔹پیمان حقوقی دوم، "عهدنامه منعقده دوستی بین دولتین ایران و شوروی" در سال ۱۹۲۱ است که در آن صرفا حق #کشتیرانی در دریای خزر که به موجب ترکمنچای از ما سلب شده بود، مجدداً بازگردانده میشود اما در آن اشارهای به حق انتفاع از منابع نشده و حتی خزر، #آب_آزاد محسوب شده که عملا به ضرر ماست...
🔸 پیمان حقوقی سوم، "قرارداد بازرگانی و بحرپیمایی بین ایران و شوروی" در سال ۱۹۴۰ استکهلم در آن هم هیچ اشارهای به #سهم طرفین از منابع خزر نشده و تنها نکته مثبت آن، استفاده از عنوان "دریای ایران_شوروی" در متن قرارداد است که آنهم از نظر حقوقی چیزی را به نفع ما تغییر نمیدهد...
🔹درحالت عادی براساس #حقوق_بینالملل دریاها، سهم هر کشور از منابع دریا چیزی بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ مایل دریایی هست( تقریبا به نفع ایران و روسیه) اما در صورت بروز مناقشه سه فرمول برای تقسیم بندی دریا وجود دارد...
🔸فرمول اول؛ تقسیم دریا بر مبنای طول خط ساحلی ( بهنفع قزاقستان با بیشترین طول و به ضرر ایران با کمترین طول ساحل)
فرمول دوم؛ تقسیم براساس مساحت کف دریا ( به نفع روسیه با بیشترین مساحت محصور)
فرمول سوم؛ تقسیم به مساوات( بهترین حالت برای ایران با سهم ۲۰ درصدی)
🔹 تمام بحثها بر سر رژیم حقوقی دریای خزر بر سر پذیرش یکی از سه فرمول بالا در جریان است که البته جمهوری اسلامی با وجود اینکه طبق دو فرمول اول حدود ۸ تا ۱۰ درصد سهم خواهد داشت و به رغم مقاومت شدید کشورهای همسایه (بویژه #آذربایجان ) تاکنون موفق شده تا محدوده ۱۸ درصدی مقتدرانه اعمال حاکمیت کند...
✍ سید سجاد
fatf
♦️برنامه اقدام FATF چهل و یک بند است که فقط چهار مورد آن به مجلس رفته است. باقی توسط خود دولت یا اجرا شده و یا در دست اجراست. طرح بیجای نام شورای نگهبان به عنوان تایید کننده FATF یک عملیات روانی برای همراه نشان دادن نظام با این پروژه است. در حالی که آنچه شورای نگهبان تایید کرده، اصلاحیه یک قانون داخلی است. این اصلاحیه هرچند مطالبه FATF بوده، اما تا جایی که بنده در جریان هستم، خواست دولت برای تغییر تعریف تروریسم طبق میل FATF در اصلاحیه گنجانده نشده است.
این بحثهای حاشیهای ما را از اجرای پروژه #خود_تحریمی توسط دولت غافل نکند.
✍ سیدیاسر جبرئیلی
✅ #سوال : چرا بیخودی گیر میدید به انقلابی ترین و فعالترین وزیر کابینه؟تا کی دنبال خود زنی هستید؟
انقلاب از دست شما در امان نیست آنقدر تندروی دارید. واقعا متاسفم براتون.
اون همه اقدامات انقلابی و جهادی وزیر ارتباطات رو نمی بینید،حالا که آستین کوتاه پوشیده هی بزنید تو سرش.
بخدا قسم اگه منصف بودید و وجدان داشتید همچین کاری نمی کردید. همه چیزو با عینک جناحی می بینید.
◀️ پاسخ: سلام دوست عزیز و بزرگوار
لطفا لیستی از اقدامات اصولی و انقلابی آقای آذری را بفرمایید!
مثلا حمایت همه جانبه ایشان از تلگرام اقدام انقلابی است!؟ یا سنگ اندازی در مسیر فیلترینگ آن!؟ در شرایطی که غالب کارشناسان بر فاجعه سازی در کشور توسط تلگرام اتفاق نظر دارند!؟
یا اقدام ضربتی در راه اندازی طلاگرام و هاتگرام با پول مردم و زنده کردن تلگرام بعد از فیلترینگ آن که مسبب آشوب و فتنه و بلوا در کشور است!؟
آیا شما باور می کنید که روحانی 20 وزیر غیرانقلابی و با تفکر غربگرا انتخاب کند اما به وزارت ارتباطات که می رسد به ناگاه یک جوانی انقلابی و بسیجی انتخاب کند!؟
کاش اینقدر ساده دل نباشیم!!!
پشت پرده این انتخاب یک بازی پیچیده سیاسی برای تغییر در نسل مدیران خاص برای انتخابات 1400 است.
همیشه با ساده دلی گول بازی های پیچیده سیاسیون فاسد را می خوریم که نتیجه اش شده مجلس لاریجانی و دولت مفسدین اقتصادی..
اینها فهمیده اند که دیگر هیچکدام از گزینه هایشان برای انتخابات1400 شانسی ندارد و فهمیده اند باید یک چرخش نسل ایجاد کنند و فهمیده اند تفکر غربگرای اسلاهات شکست خواهد خورد. بنابراین در حال چهره سازی هستند.. باور دارم داستان جهرمی اینگونه است..
« دکتر صدیقی »
🔴 #جبرائیلی: اگر از ثروتمندان و مرفهان جامعه، ۳۰ درصد مالیات بگیریم، به اندازه نصف درآمد سالانه نفتی، درآمد خواهیم داشت!
#همه_فرار_مالیاتی_را_محکوم_میکنیم
#نکته
جبهه انقلابی را به کلاس درس #سواد_رسانهای فرامیخوانیم/هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد/ذبح شدن اقدام جدید رییس قوه قضاییه و تامین خوراک حمله به قوه قضائیه که نیاز به اقتدار عمومی دارد
از امروز صبح بعد از نامه رییس دستگاه قضا به امام خامنهای(مدظله) و کسب اجازه مبنی بر برخورد جدی با مفسدین و متخلفین اقتصادی حرف و حدیثها و تحلیل های زیادی منتشر شده است.
ابتدا باید عرض کنیم که این همه تحلیل و تفسیر و تقریظ و طنز و هر چیز دیگری نیاز نبود و به جای منتشر کردن اصل ماجرا و گفتمان سازی از این کسب اجازه که در واقع یک #میان_بر_قانونی به حساب میاد و باعث میشه روند تبدیل شدن به قانون تسریع پیدا کند، دوستان باید روی مفاد جدید درخواست شده تاکید می کردند که بلی دستور برخورد جدی رسیده و حسابی حال مردم رو خوب می کردند و اعتماد عمومی رو افزایش می دادند که نیاز واقعی شرایط امروز برای پشتوانه افکار عمومی جهت اقتدار بیشتر در اجرای عدالت هست.
اما متاسفانه دوستان انقلابی نابخردانه فاز انتقادی داستان رو گرفتند و شروع به تمسخر و تقریظ و تفسیر و تامین خوراک حمله به این اقدام قوه قضاییه کردند.
لذا باید جبهه رسانهای انقلابی رو به یک کلاس درس #سواد_رسانه_ای فراخواند تا زین پس پشتوانه تامین حمایت عمومی اقدامات انقلابی ارکان نظام باشند نه اینکه هر انتقادی رو رسانه ای کنند که اصل موضوع به حاشیه بره
اگر نقطه مثبت این نامه که همانا کسب اجازه مستقیم از رهبری برای برخورد و تسریع در برخورد با مفسدان بود(دستور رهبری فراقانونی است و نیاز به طی شدن مراتب نامه بازی و لایحه نویسی به مجلس ندارد و مستقیم حکم ابلاغ دارد) برجسته سازی میشد/امروز حال مردم از شنیدن این خبر خوب میشد.
اما جبهه انقلابی با دست خود خوراک حمله بیشتر به قوه قضاییه را تامین کرد و مردم رو نا امیدتر که الان مردم سوال کنند اگر ۱۷سال قبل چنین دستوراتی بوده پس قوه قضاییه کجا بود و ... و این درحالی است که برخی از این موارد کسب اجازه شده در فرمان ۸ماده ای ۱۷سال قبل نبود و رییس قوه در جهت تکمیل خلأهای قانونی که مانع برخورد قاطع با مفاسد بود با این نامه در کمتر از یک روز به قانون تبدیل کرد اما نباید رسانه ای می شد.
پ.ن: بلی ۱۷ سال پیش در فرمان ۸ماده ای رهبر انقلاب برخی از موارد ذکر شده در نامه ارسالی رییس قوه وجود داشت که نیازمند دقت بیشتر بود./اما برخی موارد نیاز به قانون بود که کسب اجازه مسیر قانونی شدن را تسریع بخشید.
پ.ن۲: #انتقاد: برای چنین اقداماتی باید پیوست رسانه ای تدوین شود که ببینند کدام قسمت باید رسانه ای شود و کدام یک نشود / اگر ابتدا برخورد می کردند و بعد میگفتند ما برخورد کردیم و اطلاع دادیم بهتر بود.
🔴 شلیک به #امید با کژکارکردی رسانهها
🔻جایگاه رسانهها در هر جامعهای آگاهیبخشی، آموزش سیاسی، بیان و تألیف منافع و در مجموع، حلقهی رابط بین مردم و حکومت بودن است، اما در شرایط کنونی نه تنها رسانهها به این کارکردهای خطیر خود توجه چندانی ندارند، بلکه با ابتلای به کژکارکردی(disfunction) به جای آگاهیبخشی و بصیرتافزایی، به تعمیق آگاهی کاذب، به جای آموزش سیاسی به ترویج نفرت و دوقطبیسازی، به جای تألیف منافع عمومی، به تخریب جناح رقیب و غفلت از بیان مصالح عمومی و... مبتلا هستند.
🔹برجسته کردن موضعگیری اخیر نخستوزیر عراق و در مقابل، در محاق قراردادن موضع حمایتی ترکیه از ایران در قبال تحریمهای آمریکا و همچنین دامن زدن به اظهارنظر غلط دربارهی سرنوشت ۹ میلیارد دلار ارز تخصیصیافته به واردت ازجمله این کژکارکردیهای رسانهای است که حاصلی جز ترویج بدبینی و بیاعتمادی در جامعه ندارد.
✍ #مصطفی_قربانی