چطور میتوانیم بفهمیم که اعتقادات ما درونی و قلبی است؟.mp3
4.29M
✅استاد عالی پاسخ میدهد
📝 اگر پاسخ به سوالات قبر، درونی و قلبیست چطور میتوانیم بفهمیم که اعتقادات ما درونی و قلبی شده است؟
#شیخ_مسعود_عالی
_____________🌺🌺_____________
🌱کانال استاد عالی در ایتا و تلگرام👇👇
🆔 @ostad_aali110
✅یکی از ویژگیهای اصلی سخنان استاد عالی، کاربردی بودن آنهاست، او سعی میکند تا مطالب دینی خود را طوری ارائه دهد تا در همین دهکده جهانی خودمان هم قابل استفاده و کاربرد باشد. به همین دلیل است که برنامههای حجتالاسلام عالی، خیلی زود از پربینندههای رسانه ملی شد و در چند نظرسنجی معتبر، به عنوان یکی از محبوبترین روحانیهای کشور معرفی شد.
در این سالهای اخیر که موضوع سبک زندگی دینی از سوی مقام معظم رهبری و برخی از بزرگان دین مطرح شده و مورد تاکید قرار گرفته، بسیاری از خانوادههای مذهبی این دغدغه را دارند که اساساً چگونه میتوان این سبک زندگی دینی را محقق کرد؟ این موضوع را نباید ساده گرفت، تحقق همین اصل میتواند دنیا و آخرت ما را تضمین کند. به همین دلیل بود که برای بررسی این موضوع، قرار گفتوگو با حجتالاسلام عالی گذاشتیم و در مجالی مناسب با او درباره روشهای تحقق سبک زندگی گفتوگو کردیم. حاصل این گفتوگوی مفصل، پیش روی شماست،که در چند قسمت تقدیم میگردد.👇👇
🆔 @ostad_aali110
6.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_شنیدنی
🍃توکل در کلام استاد عالی
#شیخ_مسعود_عالی
ایتا تلگرام👇👇
🆔 @ostad_aali110
✨✨🌟✨✨
🔺قسمت اول گفتگو با حجت الاسلام عالی
🔸سبک زندگی دینی(۱)🔸
✅به نظر شما شرط لازم برای اصلاح سبک زندگی و تبدیل آن به یک مدل دینی و اسلامی چیست؟
◀️برای اینکه مدل و الگوی زندگی دینی در جامعه گسترش پیدا کند، ابتدا همه باید یک سبک جدید و متفاوت با آنچه تاکنون افراد طبق آن چیدمان زندگی خود را شکل دادهاند تولید شود؛ آن هم به دست سلیقهها و افرادی که در این زمینهها کارشناس و پختهاند و با منابع دینی آشنایی دارند. در واقع باید به دور از افراط و تفریط و به صورت واقعبینانه و متناسب با زمان، سبک زندگی صحیح اسلامی را تولید کنند. علاوه بر این، از منابع دینی که همان قرآن و اهل بیت(علیهمالسلام) است بهره بگیرند و نکات لازم و کلیدی این منابع ارزشمند را مانند تکههای پازل کنار هم قرار دهند.
✅این نکتهها در سالهای اخیر بسیار توسط کارشناسان مطرح شده است، اما سوال اینجاست که اساساً برای تحقق این هدف، باید از کجا شروع کرد؟
◀️در این خصوص میتوانم طراحی منزل را مثال بزنم. در این حرفه معمولاً هر چیزی (حتی یک میز کوچک که به نظرمان بهدردنخور و غیرقابل استفاده میآید) مهندسی خاصی میطلبد. اگر همین میز در جای مناسبی قرار بگیرد، اتفاقاً قابل استفاده و کاربردی میشود. باید یاد بگیریم در سبک زندگی هم همینطور باشیم و کوچکترین موضوعاتی را که به ظاهر غیرقابل اهمیت به نظر میرسند لحاظ کنیم و برای آنها هم برنامهریزی داشته باشیم.
همانطور که یک انسان مسلمان باید بداند در عبادت چه کاری انجام دهد و در ارتباطات اجتماعی مانند میهمانی رفتن، میهمانی دادن، مجلس شادی، مجلس عزا، ارتباط با خویشان، ارتباط با همسایه، ارتباط فرزندان و زندگی خانوادگی، مسائل اقتصادی، کسب و کار، دانشگاه، درس خواندن و... مطابق دین اسلام چگونه عمل کند. باید برای تمام عرصههای زندگی فردی و اجتماعی یک الگوی خاص ارائه شود تا یک سبک زندگی اسلامی ایجاد شده و زندگی جریان صحیح و درستی به خود بگیرد.🌿
#سبک_زندگی_دینی
🍀پایان قسمت اول گفتگو🍀
🆔 @ostad_aali110
8.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅کل الخیر فی باب الحسین
🔺شیخ مسعود عالی
🔸آیت الله خانساری:ببریدش کربلا اگه تو حرم سید الشهدا گریه کرد...
#شیخ_مسعود_عالی
_____________🌺🌺________________
کانال استاد عالی👇👇
🆔 @ostad_aali110
✨✨🌟✨✨
🔺قسمت دوم گفتگو با حجت الاسلام عالی
🔸سبک زندگی دینی(۲)🔸
✅مسلماً تحقق چنین سبک زندگیای کار آسانی نیست. به نظر شما برای تحقق این نوع سبک زندگی که تمام جزئیات را مدنظر قرار داده، چه کار باید کرد؟
◀️نخست اینکه ارائه این نوع سبک زندگی باید متناسب با زمان و واقعیتهای موجود در جامعه باشد. در مرحله بعد برای تحقق این سبک زندگی باید فرهنگسازی شود. اطلاعرسانی به مردم ابزارهای خاص خودش را دارد. ما باید الگوی دینی و نرمافزار سبک زندگی دینی بسازیم.
سپس یک فرهنگ فراگیر با همه مقدمات و سازوکارهایش را فراهم کنیم تا چنین سبک زندگیای به مرحله عمل برسد. البته گاهی اوقات بعضی از زمینهها یا ابزارها به صورت غیرمستقیم و فیزیکی هستند. به عنوان مثال، بازار ما باید اسلامی شود یا فرض کنید شهرکی که قرار است برای زندگی مردم ساخته شود باید دینی باشد. یعنی طراحی آن شهرک، یکسری مکانهای دینی را به ساکنان القا کرده و آنها را یاد خدا بیندازد. این موضوع در مورد لباس، معماری، ورزش و... هم صدق میکند. باید مسئولانی که مرتبط به این کار هستند، عملاً به میدان بیایند. فقط و فقط این نباشد که نظری بدهند اما هیچ ابزار و زمینهای فراهم نکنند.
✅نظارت مسئولان بر کوچکترین فعالیتهای شهر کار دشواری است. به قول شما در زمان ساخت یک شهرک، مسئولان باید به ساخت مکانهای دینی و ظاهر ساختمانها طبق معماری اسلامی توجه کنند. اما مگر میشود بر تکتک خانههای شهرک به ویژه داخل خانهها که این روزها به سبک و سیاق کشورهای غربی ساخته میشوند نظارت کرد؟
◀️منظورم از مسئول، لزوماً افراد رأس حکومت نیست. هرچند که آنها هم به نوبه خود دارای مسئولیتهایی هستند، ولی هرکسی میتواند در این زمینه مسئول باشد. مهندس برای ساخت آشپزخانه مسئول است، معمار و بنا هم به نوعی مسئولند. کارگردان سینما مسئول است، نویسنده مسئول است و... . فرض کنید قرار است آشپزخانهای در یک خانه ساخته شود.
نه مهندسش سواد ساختن آشپزخانه به سبک اسلامی را دارد، نه مجوز ساخت چنین مدلی را به او میدهند، نه معمار و بنا میآیند چنین کار جدید و پردردسری برای او انجام دهند. طبیعت یک آشپزخانه جبری یعنی یک مدل جبری به صاحبخانه تحمیل میشود. با اینکه میداند آشپزخانهای که در نهایت ساخته شده، مدل اسلامی نیست، ولی چارهای ندارد و مجبور است این مدل را بپذیرد. چون زمینهاش فراهم نشده. این بحث در همه جنبهها وجود دارد؛ مانند ورزش، تفریح، مجلس شادی، هنر و... . فرض کنید مختصات سینمای دینی را فیلمنامهنویس، نویسنده، کارگردان و بازیگر ما نمیدانند. اصلاً هیچکدام درک درستی از آن ندارند. در این صورت نمیتوانیم هنر دینی یا سینمای دینی داشته باشیم. به هر حال اگر کسی بخواهد زندگی دینی داشته باشد و نوع زندگیاش متفاوت باشد، باید اصول کلی اعتقادیای در زندگی دینیاش حاکم باشد تا بتوانیم به او بگوییم مدل دینی این است و تو بیا به این الگو و مدل عمل کن. 🌿
#سبک_زندگی_دینی
🍀پایان قسمت دوم گفتگو🍀
🆔 @ostad_aali110
1_42363515.mp3
111.7K
🍃 سوال : معرفی کتاب درباره شفاعت
⏱ زمان : ۰:۲۱
#شیخ_مسعود_عالی
🆔 @ostad_aali110
✨✨🌟✨✨
🔺قسمت سوم گفتگو با حجت الاسلام عالی
🔸سبک رندگی دینی(۳)🔸
✅آیا این سبک زندگی دینی برای همه افراد جواب میدهد؟ یعنی فرد باید بر چه اساسی زندگی کرده باشد تا وقتی سبک زندگی اسلامی در اختیار او قرار میگیرد بتواند به راحتی آن را اجرایی کند و با مشکلی مواجه نشود؟
◀️نخست باید به اعتقاداتی که بر اصولی استوارند معتقد باشد. در مرحله بعد و برای تکامل این مسیر و برای اینکه بتواند با توجه به این اعتقادات یک سبک زندگی داشته باشد، آن نسخه در اختیارش قرار میگیرد تا بتواند با آن سبک به صورت دینی زندگی کند. فردی که قرار است زندگی دینی داشته باشد، باید به اصول و فروع دین اعتقاد داشته و به آنها پایبند باشد.
آدمی که میخواهد دینی زندگی کند، باید اعتدالگرا باشد و افراط و تفریط در همه عرصهها را کنار بگذارد. ولایتمدار بودن، یعنی اینکه انسان، ولایت حق را تشخیص دهد و بداند تحت سرپرستی چه کسی باید باشد و زندگی و موضعگیریهایش را به عنوان یک معیار با آن تنظیم کند. عملگرایی یکی دیگر از این اصول است. روحیه صوفیمنشی را کسانی داشتند که معتقد بودند در اسلام، اعتقاد صرف کفایت میکند و دیگر عمل اسلامی مهم نیست.
لباس اسلامی از اصول حاکم برای زندگی دینی است. اینکه انسان خودمحور نباشد و دیگران نیز برای او مهم باشند یکی دیگر از اصول است. اعتقاد به آخرت و معاد مربوط به اعمال انسان نمیشود. اینکه فرد اعتقاد داشته باشد، زندگی به این 70 سال ختم نمیشود و ادامه دارد، باعث میشود روش زندگی او عوض شود. فرق آدم دینی و غیردینی در همین اعتقادات است.
آدم دینی معنویتگراست، طالب اخلاق، معنویت و عرفان است اما آدم غیردینی اینطور نیست. مقصود این است که وقتی یک سبک زندگی دینی به معنای مدل عملیاتی برای زندگی در همه عرصهها قرار است تولید شود، باید در وهله اول، اصول دینی بر آن زندگی حاکم باشد. سپس میتوان آن نسخه را به عنوان مدل تکاملی برای بهتر زیستن در اختیار این مسلمان قرار داد.
اما عدهای معتقدند دستورات اسلام در جامع امروزی چندان کاربردی نیستند و آن دستورات برای زمان پیامبر(ص) قابل استفاده بودند و برای زندگی بشر امروز با این وسعت ارتباطات و تکنولوژی دیگر قابل اجرا نیستند!
اینگونه تفکرات در جوامعی وجود دارد که به گمان خودشان به بلوغ نسبی رسیدهاند. این تفکر، ریشه در فرهنگ سکولار دارد. چنین اندیشهای به افراد میآموزد خودشان عقل دارند و به بلوغ فکری رسیدهاند. بنابراین دیگر احتیاجی به مدیریت دین در زندگیشان ندارند. عقل تشخیص میدهد که چه چیزی خوب است یا بد. چه کاری را باید انجام دهند و از انجام چه کاری خودداری کنند.
تصورشان این است که یک ارتباط فردی و قلبی در معبد کفایت میکند. اینکه دین بخواهد به زندگی بیرونی و روابط اجتماعی و کاری ما وارد شده و نقش داشته باشد و حتی دستور دهد که مثلاً روابط در چه حدودی قرار بگیرد و با چه کسی و به چه شکلی باشد ابداً قبول نمیکنند. سکولار، ضد خدا نیست؛ فقط خدا را نه به عنوان یک مدیر که در جایگاه یک خالق و در حدی که نیازهای روحی ما را برطرف کند قبول دارند. اعتقاد آنها بر این است که عقل میداند چه بکند و عقل است که دستور روش زندگی میدهد و باید و نباید میگذارد و نیازی به وجود خدا نیست.🌿
#سبک_زندگی_دینی
🍀پایان قسمت سوم گفتگو🍀
🆔 @ostad_aali110
🔺خشم مقدس و غیرت دینی یعنی اینکه در آنجا که نسبت به حقوق مؤمنین و حدود الهی و نسبت به انبیا و اولیای الهی تعرضی میشود، انسان محکم بایستد. در زمان وجود مقدس سیدالشهداعلیه السلام، مظهر غیرت خدا، ابا عبدالله الحسین علیه السلام در جایی که انحطاط در جامعه مسلمین داشت کاری میکرد که از اسلام فقط اسمی باقی بماند، غیرت دینی حضرت ایشان را به چنین قیام باعظمتی کشانید.🌿
#عالی
#خشم_مقدس
#سید_الشهدا
#غیرت_دینی
🆔 @ostad_aali110
1_30040222.mp3
3.96M
#کوتاه_سخن
🎵میشود با امام زمان(عج)رفیق شد و شوخی داشت❓
#مهدویت
#کریم_کفاش
#مستاجری
🎤حجت الاسلام #عالی
#شیخ_مسعود_عالی
🍃تنها کانال رسمی استاد عالی👇👇
🆔 @ostad_aali110
1_26946587.mp3
831.2K
✅سوال : من برای ظهور امام زمان (عج) به طور جدی دعا نمیکنم ، آیا برای اینکار مواخذه میشوم؟
#امام_زمان
#دعا
#ظهور
#شیخ_مسعود_عالی
🆔 @ostad_aali110