📰 نشریه اخبار و تحلیلهای یکشنبه پانزدهم مرداد ۱۴۰۲
🔗ادامه مطلب در لینک زیر
https://basirat.ir/fa/news/349462/
📌#نشریه_اخبار_و_تحلیل_ها
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa
💢چرا زبان هم را نمی فهمیم
🔹کمتر روزی است که شاهد انتشار صحنه های بحث و مجادله بر سر مسائل مختلف اجتماعی نباشیم. موضوعاتی که در فضای مجازی و رسانه ها التهاب دو چندانی داشته و تا قصه دیگری از راه برسد محل بحثهای داغ و گفتگوهای پر تنش چند گانه و چند لایه است.
🔸صرف نظر از سوژه های مورد بحث، تکرار این موضوعات نشان می دهد با یک گسست مفاهمه مواجه هستیم. یعنی با اینکه در یک زیست بوم مشترک زندگی می کنیم اما وقتی که با یکدیگر به صحبت می نشینیم انگار که هر کدام از دنیای دیگری آمده ایم چرا که خواسته ها، آرزوها، دلایل، استدلالات و تعریفی که از جهان و پدیده های آن داریم برای دیگری چنان غریب و دور از ذهن است که همدیگر را نمی فهمیم.
🔹 علت این عدم تفاهم یا سوء تفاهم پیشینه زیستی و فکری آدمها است. هایدگر معتقد است فهم لزوما آن چیزی نیست که در نیت گوینده وجود دارد بلکه فهم آن چیزی است که شنوده از گفته های او تفسیر و برداشت میکند و این دو ممکن است با هم یکی نباشد چرا که این فهم، ریشه در زمانه، جامعه، فرهنگ و تربیت هر کدام از طرفین گفتگو دارد بطوریکه آنان نمیتوانند بیرون از این دایره بیندیشند و بفهمند.
🔸بر این اساس وقتی آدمهای یک نسل در چارچوبهای فکری متفاوت و گاه متضادی بزرگ شده اند، از ابشخورهای فرهنگی متفاوت و گاه متضادی نوشیده اند، از رسانه های متفاوت و گاه متضادی جهان را دیده و شنیده اند، در محیط های تربیتی متفاوت و گاه متضادی تربیت شده اند و... طبیعی است که محصول آن نیز فهم های متفاوت و گاه متضادی باشد که فرسنگها با یکدیگر فاصله دارند. این متفاوت ها و متضادها اگر چه ممکن است که در یک چاردیواری و زیر یک سقف با هم زندگی کنند اما میان دنیای هر کدام با دنیای دیگری فاصله از زمین تا آسمان است.
🔹در چنین فضایی که «کسی زبان کسی را نمی فهمد» ادامه زیست مشترک -به استثنای آن بخش کوچکی که به صورت ذاتی یا تعمدی زبان نفهم هستند - در کوتاه مدت نیازمند تحمل، رواداری و گفتگو غیر منازعه آمیز و در دراز مدت نیازمند باز آفرینی، بازخوانی، احیاء ریشه های فکری، فرهنگی اصیل ایرانی اسلامی جامعه است تا به مفاهمه، همدلی و همراهی بیشتر بیانجامد.
✍🏻حسین حسینی نژاد
#حرفروز
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa
5.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥رهبر انقلاب خطاب به ناوگروه ۸۶ ارتش جمهوری اسلامی ایران:
کاری که شما انجام دادید یک افتخار بزرگ بود
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 خداوند سایه خانوادههای شهدا را از سر ملت ایران کم نکند
🗣رهبر انقلاب هماکنون خطاب به خانوادههای کارکنان ناوگروه ۸۶ ارتش جمهوری اسلامی ایران:
🔸شما بحمدلله عزیزانتان برگشتند و آنها را در آغوش گرفتید اما خانوادههای شهدا، جای خالی عزیزانشان پر نشد.
🔹من بارها در ملاقات خانوادههای شهدا میگویم خداوند سایه شما را از سر ملت ایران کم نکند.
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa
💢پیشتازی در داروهای بیولوژیک
🔹ایران در سالهای گذشته در حوزه تامین داروهای مورد نیاز داخلی به توفیقاتی دست پیدا کرده است. در شرایط حاضر جزو پنج کشور برتر دنیا در صادرات داروهای بیولوژیک هستیم.
🔸این خبر را رئیس سازمان غذا و دارو داده و گفت «بزرگترین بخش صادرات دارویی ایران مربوط به داروهای بیولوژیک است و جایگاه برتری در منطقه دارد. صنعت بیولوژیک ایران توانمند است و داروهای بیماران خاص از جمله سرطان، ام. اس و بیماریهای نادر در کشور تولید شده و صادرات نیز به کشورهای همسایه انجام می شود. در عرصه تولید داروهای بیولوژیک جزو ۵ کشور اول دنیا قلمداد میشویم و امید است که یک روز خودکفایی صنعت دارویی کشور را جشن بگیریم.»
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa
💢رکوردزنی در حوزه فضایی
🗣دلیریان، سخنگوی سازمان فضایی ایران گفت:
🔸از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون، ۷ پرتاب تحقیقاتی و عملیاتی انجام شده که به نوبه خودش یک رکورد شکنی محسوب میشود و ما قصد داریم با پرتابهایی که با هماهنگی ستاد کل نیروهای مسلح برای امسال پیشبینی کردهایم، این رکودشکنی را ارتقا دهیم.
🔹بر اساس برنامه پرتابهای امسال، دولت سیزدهم به فضل الهی در طی حدود ۲ سال موفق به انجام بیش از ۱۰ پرتاب خواهد شد و این شروعی خوب برای آنچه که نمایندگان محترم در کمیسیون تلفیق برنامه هفتم برای ۵ سال پیش بینی کردهاند، محسوب میشود.
🔸با وجود تحرک بسیار خوبی که در دولت سیزدهم در حوزه فضایی ایجاد شده، انشاء الله انجام ۳۰ پرتاب در ۵ سال کاملا محققشدنی و دست یافتنی است.
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa
💢تولیدکننده یا مصرفکننده قدرت؟
🔹با حضور فرمانده کل سپاه سامانهها و تجهیزات راهبردی جدید نیروی دریایی سپاه در حوزههای موشکی، پهپادی و جنگ الکترونیک رونمایی و به توانمندیهای این نیرو الحاق شد. انواع پهپادهای شناسایی، اطلاعاتی، تهاجمی و رزمی؛ انواع خودروهای پشتیبانی و فرماندهی؛ سامانه های جمع آوری، آفند و پدافند الکترونیکی در حوزه جنگال از سامانهها و تجهیزات جدیدی هستند که در بین محصولات رونمایی شده، دیده شد.
🔸سرلشکر سلامی فرمانده کل سپاه در مراسم رونمایی از این توانمندی ها گفت «ساختمان اصلی قدرت ما ناپیدا است و در تحریم دشمنان به قدرت رسیدهایم. ما امروز تولید کننده قدرت هستیم و نه مصرف کننده قدرت. برخلاف آنکه حضور دشمن برای ما خطر ساز شود، فرصت ساز شد و با فعال شدن فرصتها و گسستن زنجیره تهدیدها و مخاطرات، افزایش نرخ رشد تولید قدرت دفاعی و نظامی ما حاصل شد. نیروی دریایی سپاه و ارتش در کرانهها و اعماق دریاها حضور دارند، اما شعاع تاثیر آنها هر نقطه از اقیانوسها است. »
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa
🔰مخالفت آمریکاییها با جنگ اوکراین
آخرین نظرسنجی شبکه CNN نشان می دهد که ۵۵ درصد آمریکایی ها مخالف حمایت بیشتر از اوکراین هستند و ۴۵ درصد نیز بر تداوم حمایت ها تاکید دارند. ۵۲ درصد از افرادی که معتقدند کمک های آمریکا به اوکراین کافی بوده، از ارائه کمک اطلاعاتی واشنگتن به کییف حمایت کرده اند. ۵۶ درصد آمریکایی ها نیز، جنگ اوکراین را تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا اعلام کرده اند.
🔰موشکهای هوشمند بلای جان ناوشکنها
موشکهایی که روز گذشته به نیروی دریایی سپاه اضافه شدند میتوانند ناوشکنهای آمریکا در خلیج فارس را از ۳۰۰ کیلومتری هدف قرار دهند. دریادار تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه در تحلیل توانایی های این موشکها گفته است که میتوانند در بین راه هدفشان را تغییر دهند.
🔰کاهش نرخ بیکاری به زبان آمار
گزارش مرکز آمار ایران نشان میدهد، کاهش نرخ بیکاری در دولت سیزدهم برخلاف دولت گذشته که ناشی از خروج نیروی کار از بازار کار بوده، برآمده از افزایش اشتغال بوده است.
🔰سوآپ گاز از ترکمنستان
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران: هنوز قرارداد واردات گاز از ترکمنستان اجرایی نشده است، اما میزان سوآپ گاز از ترکمنستان به طور میانگین در سال گذشته روزانه ۴.۵ میلیون مترمکعب بوده که این رقم در سال جاری به طور میانگین به ۱۰ میلیون مترمکعب در روز رسیده است.
🔰آمریکا دبه کرد
بعد از اینکه آمریکایی ها اعلام کردند به اوکراین f16 می دهند پایگاه خبری پولیتیکو نوشته چون اکثر خلبانان اوکراینی زبان انگلیسی متوجه نمیشوند زمینۀ تحویل جنگندههای «اف-۱۶» به اوکراین با مانع روبهرو شده است. موضوعی که نشان می دهد بهانه ای نباشد و به قول عامیانه آمریکایی ها دبه کرده اند.
🔰لایحه حجاب زیر ذره بین مجلس
سخنگوی فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس، از موافقت اعضای این فراکسیون با ادامه رسیدگی به لایحه حجاب براساس اصل ۸۵ قانون اساسی خبر داد.
🔰زمین زیر سایه جنگ هستهای
گوترش دبیرکل سازمان ملل گفت «طبل جنگ هستهای بار دیگر میکوبد و بیاعتمادی و تفرقه در حال افزایش است. سایه هستهای که بر سر جنگ سرد وجود داشت دوباره ظاهر شده است و برخی کشورها با بیاحتیاطی بار دیگر شمشیرهای هستهای را به صدا در میآورند و تهدید به استفاده از این ابزارها میکنند. از بین بردن سلاحهای هستهای همچنان بالاترین اولویت خلع سلاح سازمان ملل است.»
#اخبارکوتاه
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa
💢سراغم بیایید سراغتان میآیم
🔹دونالد ترامپ یک روز بعد از اظهار بیگناهی در دادگاه تفهیم اتهامش بابت تلاش برای ابطال نتایج انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ به صورت مبهم، مسئولان این پرونده را تهدید کرد.
🔸ترامپ روز پنجشنبه در دادگاه تفهیم اتهام، چهار اتهام مطرح شده علیه او در پرونده تلاش برای ابطال نتیجه انتخابات را رد کرد.
🔹به ترامپ دستور داده شده بود از صحبت کردن در خصوص این پرونده با هیچ یک از شاهدان بدون حضور یک نماینده حقوقی خودداری کند.
🔸با وجود این ترامپ در پستی در شبکه اجتماعی اش موسوم به «تروث سوشال» که متعلق به خود اوست مسئولین آمریکایی را تهدید کرده و نوشته «اگر سراغ من بیایید، سراغ شما خواهم آمد.»
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa
💢رهبر انقلاب: موفقیتهای بزرگ از دل تلاشها و تحمل رنجها زاییده میشود
🔹رهبر معظم انقلاب در دیدار کارکنان ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش، گفت: همه پیشرفتها و موفقیتهای بزرگ از دل تلاشها و تحمل رنجها و سختیها زاییده میشود و با راحتطلبی، تماشا، گوشهنشینی، و حسرت خوردن و نق زدن کاری پیش نمیرود.
‼️ادامه مطلب را در اینجا بخوانید:
https://basirat.ir/fa/news/349470/
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa
11.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 نصب ۲۰ هزار دوربین روی البسه پلیس
🔹فرمانده فراجا: ۲۰ هزار دوربین البسه پلیس نصب شده است.
🔸تعداد ۸ هزار عدد آنلاین و ۱۲ هزار عدد دوربین آفلاین میباشد.
🔹برای سال ۱۴۰۲، برای اضافه کردن ۸ هزار دوربین دیگر انجام شده است.
🔸۸۰ هزار نیروی فعال داریم که باید دوربین البسه داشته باشند.
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa
💢عبور موفق با نمره قبولی
🔹«کارستنهاستاین» یکی از محققان دانشگاه لایپزیگ میگوید: «برای پیدا کردن شرایط مشابهی مانند ژوئیه امسال در سیاره زمین ممکن است مجبور باشیم هزاران یا دهها هزار سال به عقب برگردیم. سوابق اقلیمی اولیه نشان میدهند که زمین در ۱۲۰ هزار سال گذشته به ایناندازه گرم نبوده است.» دانشمندان از سال ۲۰۱۶ به این سو پیشبینی کرده بودند سال ۲۰۲۳ یا ۲۰۲۴ گرمترین سال زمین خواهد بود. این روزها در سطح جهان خبرهایی از گرمای بیسابقه و حتی تلفات قابل توجه انسانی بر اثر افزایش دما و از سوی دیگر خبرهای مختلف درخصوص آتش سوزیهای گسترده جنگلی از کانادا و آمریکا تا یونان و کشورهای منطقه مدیترانه به گوش میرسد. این گرما به حدی جلو رفته است که مقامات امریکایی نسبت به قطع برق دو سوم آمریکاییها به دلیل شدت گرما هشدار داده اند. بر همین اساس بود که آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل در جمع خبرنگاران گفته بود، بر اساس دادههای منتشر شده، ماه جولای گرم ترین دوره سه هفتهای در طول تاریخ را به ثبت رسانده است، در این ماه ما شاهد بالاترین دمای اقیانوس برای این زمان از سال هستیم.
🔸بر اساس گزارش سامانههای جهانی هواشناسی، تابستان سال جاری در ایران نیز گرمترین تابستان در یک دهه اخیر است.باید گفت افزایش بی سابقه گرما و پیامدهای آن، بحران جهانی است. هفته گذشته به دلیل افزایش دمای هوا در سراسر این کشور، کارکنان دولتی، بانکها دو روز تعطیل و بسیاری از شرکتهای خصوصی تعطیل یا دورکار شدند. این تصمیم پس از آن گرفته شد که اداره هواشناسی دمای بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد را در بسیاری از شهرها و ۵۰ درجه سانتیگراد را برای جنوبغرب کشور پیشبینی کرد. اما جریان رسانه ای غربگرا ضمن سانسور واقعیت های جهانی (به ویژه غرب)، تلاش کرد همین موضوع را بهانه منفی بافی و سیاه نمایی در ایران تبدیل کند.
🔹این گرمی هوا را با وضعیت افزایش توان تولید برق نیروگاهی در گذشته اگر جمع بزنیم به شرایط عجیب و غریبی می رسیم. باید دانست که از ابتدای سال ۱۳۹۲ تا پایان سال ۱۳۹۹ ظرفیت اسمی تولید برق کشور فقط ۲۳ درصد افزایش یافت که در بین دولتهای پس از انقلاب، با فاصله بسیار، بدترین عملکرد محسوب میشود. جمع این دو موضوع در کنار هم شاید این موضوع را به ذهن متبادر می کرد که ما در سال 1402 با قطعی های بسیاری مواجه باشیم. بر این اساس دولت سیزدهم همانگونه که از ابتدای فعالیت خود شروع کرده است ناچار است با سرمایهگذاری شدید در صنعت برق، اهمال هشتساله دولت گذشته را جبران نماید. یکی از اقدامات قابل تحسین که برای مردم کوچه و بازار عیان شده است مدیریت آب و برق در این دوران پر فراز و نشیب است. کارنامه دولت سیزدهم را با خاموشی های سال های قبل دولت دوازدهم مقایسه کنیم عیار کار دستمان می آییم.
✍🏻حسين عباسيان
#گزارشروز
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa