واقعیت در حوزه مسائل سیاسی آن است که مشارکت مردم در هر انتخاباتی به نوعی پذیرش چارچوب نظام سیاسی و اعتماد به آن است. به واقع اگر ملت به نظام سیاسی، قوانین و انتخابات آن اعتماد نداشته باشد، حاضر نخواهد شد در آن چارچوب بازی کند، پای صندوقهای رأی بیاید، نامزدی را از میان نامزدهای احراز صلاحیت شده برگزیند و به وی رأی دهد. به همین سبب است که ضد انقلاب در طول چهار دهه اخیر همواره تلاش کرده است تودهها را متقاعد کند به دلیل وجود برخی نابسامانیها، مشروعیت نظام را نشانه بروند و با حضور نداشتن در پای صندوقهای رأی، به نوعی رأی منفی خود را به نظام سیاسی کشور اعلام کنند. سیاست سوختهای که تاکنون در هیچ انتخاباتی نتیجه نداده است.
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
ویژگی های انتخابات مطلوب؟
1. تلاش برای مشارکت حداکثری
2. آرامش انتخابات
3. حفظ سلامت انتخابات
4. صیانت از رأی ملت
5. قانونگرایی در انتخابات
6. رقابتی بودن انتخابات
7. اصلحگزینی
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
✅دوقطبیسازی فضای سیاسی كشور هرچند ممكن است برای احزاب و گروههای سیاسی دستاوردهایی، به ویژه در رقابتهای سیاسی و انتخاباتی داشته باشد، اما بیشك تبعاتی نیز برای نظام سیاسی و جامعه خواهد داشت.
✅ در این میان تجربیات انتخابات ریاستجمهوری نهم و دهم چندان خوشایند نبوده است. این مدل وقتی خطرناك میشود كه بازی آن به جای بردـ برد به بازی بردـ باخت و حتی باخت - باخت بدل شود؛ بازیهای پرشدتی كه فضای جامعه را از وضعیتی عقلانی به سوی احساسی - عاطفی سوق میدهد و زمینههای مناقشات اجتماعی و درگیری و آشوب را فراهم میآورد.
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
🔴رهبر معظم انقلاب اسلامی در این زمینه میفرمایند: «باید بگردید، بین خودتان و خدا حجت پیدا كنید؛ یعنی بتوانید از راهی بروید كه اگر خدای متعال پرسید شما به چه دلیل به این فرد رأی دادید، بتوانید بگویید به این دلیل. بین خودتان و خدا، دلیل و حجتی فراهم كنید و بعد با خیال راحت بروید رأی بدهید.»(31/2/1376)
✅طبیعی است که حجت در شرع در این زمینه یا از طریق یقین فردی حاصل میشود یا آنکه افراد امین و صاحب صلاحیت فردی را معرفی کنند. رهبری تأکید دارند: «اگر میتوانید، تشخیص بدهید؛ اگر نمیشناسید، از دیگری كه میتواند امین باشد، سؤال كنید.»(28/2/1382)
همانطور که مشخص میشود داشتن حجت شرعی در حالت اولیه با داشتن دلیل و برهان اقناعی قرین و ملازم شده است. به واقع انتخابی مبتنی بر حجت شرعی خواهد بود که با نوعی منطق و عقلانیت همراه باشد و بتوان آن را «انتخابی هوشمندانه» نامید.
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
1- اولین آفت در این مسیر میل افراد به «تقلید و پیروی کورکورانه» است.
2- راهزن دیگر هوشمندی در رأی دادن، نشناختن معیارها و شاخصههای گزینه مطلوب است. بهترین معیار در این زمینه رجوع به رهنمودها و توصیههایی است که بزرگان مورد اعتماد جامعه در اختیار ملت و تودهها قرار دادهاند که در رأس آنان رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار دارد.
3- یکی دیگر از موانع انتخاب مطلوب، تکیه بر یک مؤلفه و بیتوجهی به شاخصههای دیگر نامزد اصلح است.
4- غلبه احساسات و عواطف، راهزن دیگری است که مسیر عقلانیت انتخابات را ناکام خواهد گذاشت.
5- دوقطبی شدن فضای انتخابات، بستری آلوده است که زمینه را برای حذف عقلانیت از صحنه انتخابات فراهم خواهد کرد. با دوگانه شدن فضای انتخابات و سیاه و سفید شدن نامزدها، دیگر معیارها و ملاکهای واقعی سنجش کنار میرود و شاخصهها و مؤلفههای ساختگی و غیر واقعی، معیار گزینش افراد خواهد شد.
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
🔻روح و جوهره حكومت اسلامی، تحقق عملی احكام و فرامین مترقی است كه در سایه آن زمینه رشد و تعالی افراد جامعه آماده خواهد شد.
🔹لازمه چنین جامعه ای وجود افراد شایسته و باصلاحیتی است كه توانایی اداره جامعه را داشته باشند و بتوانند اهداف حکومت اسلامی را محقق کنند.
🔹 به همین سبب در اسلام معیارها و صلاحیتهایی برای حاکمان و مسئولان نظام اسلامی عنوان شده است که وجود آن در مسئولان، شرط لازم برای مشروعیتیابی ایشان است و اعتبار حاکمان نیز به تداوم این معیارهاست.
🔻به عبارتی میتوان نظام اسلامی را «نظام معیارها» دانست، بدین معنی که به معنای حقیقی کلمه معیارها حاکمیت دارند، نه افراد.
🔹توجه به معیارها و صلاحیتها حقیقتی است که غفلت از آن به یکی از عوامل مهم انحطاط نظامهای سیاسی مغرب زمین تبدیل شده است. تقلیل دادن صلاحیتها و محدود کردن آن تنها به صلاحیتهای صرفاً علمی، مدیریتی و سیاسی و بیتوجهی به ملاکهایی چون «سلامت نفس» و «پایبندی به اخلاق» که محصول تفکر جدایی اخلاق از سیاست و دین از حوزه حکومتی در غرب است، امروزه به چالشی در نظریهپردازی سیاسی در غرب مبدل شده است که راهی برای حل آن پیدا نمیشود. در واقع باید گفت سکولاریسم تنها دین را از حوزه قانونگذاری و حقوق اجتماعیـ سیاسی به حاشیه نرانده، بلکه اخلاق را نیز از حوزه سیاست و از ملاک و معیارهای حکومتگران حذف کرده است.
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
نشریه اخبار و تحلیلها شنبه 19 بهمن
https://basirat.ir/fa/news/320289
سروش
https://sapp.ir/basirat_fa
ایتا
https://eitaa.com/basirat_fa
تلگرام
https://t.me/basirat_fa
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
1ـ رهنمود و توصیه نخبگان و آگاهان ملت تنها در سطح ارشاد و راهنمایی باقی است و تصمیم نهایی به ملت واگذار شده است كه آزادانه و البته آگاهانه به پای صندوقهای رأی بروند و نامزدهای مورد علاقه خود را تعیین كنند.
2ـ در نگاه رهبری «افرادی كه از تأیید شورای نگهبان عبور كردهاند، قانوناً صالحند.»(28/2/1380) اما این بدان معنی نیست كه ما باید به صرف رأی دادن قناعت كنیم و به هر كه شد، رأی دهیم، بلكه مبتنی بر نظر ایشان باید گشت و اصلح را برگزید كه این البته هنر مردم است.
3ـ تلاش برای انتخاب اصلح نباید به وسواس در گزینش بینجامد.
4ـ تفاوت معیارها، تنوع سلیقهها و اختلاف تشخیصها، به آن منجر میشود كه نوعی تكثر و تعدد در تشخیص گزینه اصلح نیز حاصل شود كه این طبیعی است و نباید نگران آن بود.
5ـ «اصلحگزینی» نباید موجب اختلافات و درگیری در میان اقشار جامعه شود و هدف بالاتر انتخابات را که «افزایش همبستگی ملی» است، خدشهدار کند.
6ـ «اصلحگزینی» نباید به تفرق آرائی بینجامد که حاصل آن شکسته شدن آرا و به قدرت رسیدن گزینهای باشد که کمترین شایستگیها را دارد.
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
🔴گام دوم احراز صلاحیتها بر عهده مردم گذاشته شده است. آنچه از آن با عنوان انتخاب اصلح یاد شده است، به واقع مرحله تکمیلی و پایانی احراز صلاحیتهاست که تشخیص و انتخاب آن به مردم واگذار شده است نه مسئولان و نخبگان.
🖌یکی از سؤالات مطرح در زمینه انتخاب اصلح آن است که با توجه به وجود دستگاه نظارتی شورای نگهبان و تأیید صلاحیت نامزدها، چرا تا این حد بر تلاش برای انتخاب اصلح تأکید شده است؟
✅ رهبر معظم انقلاب اسلامی در این باره چنین توضیح میدهند: «البته هیچكس در صحنه انتخابات وارد نمیشود، مگر اینكه شورای نگهبان صلاحیت او را اعلام كند. بنابراین، كسانی كه وارد صحنه انتخابات میشوند، اشخاصی هستند كه شورای نگهبان كه امین مردم در این قضیه است پای اسم آنها را امضا كرده و اعلام صلاحیت نموده است. بنابراین، همه صلاحیت دارند؛ منتها امر ریاستجمهوری، بالاتر از این حرفهاست. باید گشت و اصلح را پیدا كرد... مهم است. چون این امر مهم است، تفاضل هرچه هم كم باشد، اهمیت پیدا میكند. در كارهای كلان، این طور است.»(13/2/1376)
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
🔴جمعی از نخبگان اصولگرا راهكار «رأی به صالح مقبول» را پیشنهاد کردند. مبتنی بر این نظر، از آنجا كه تفرق آرا در انتخاب گزینه اصلح موجب خواهد شد تا آرا تقسیم شده و از سطح آرای جریان اصولگرا كاسته شود و این در حالی است كه جریان رقیب با وحدت آرا بر حول گزینهای كه از نگاه اصولگرایان غیر صالح است، وارد میدان شده و میتواند رأی بیشتری را كسب کند، در این صورت اصولگرایان باید از گزینه اصلحی كه بیشترین مقبولیت را ندارد، صرف نظر كرده و به گزینه صالحی رضایت دهند كه خواهد توانست بیشترین آرا را به خود اختصاص دهد.
🔻 در این صورت صالح مقبولی برگزیده خواهد شد كه هرچند از نگاه همه اصولگرایان اصلح نیست، ولی مانع پیروزی غیر صالحی شده است كه در صورت به قدرت رسیدن به نفع نظام اسلامی نخواهد بود.
🔻 سازوکار رسیدن به مقبولیت نیز مشخص است، یا از طریق نظرسنجی میتوان مقبولیت افراد را بررسی کرد یا از طریق اجماع گروههای سیاسی بر فرد و لیستی واحد و پایبندی همه هواداران جریان اصولگرا به آن لیست، صالح یا صالحین مقبول مشخص خواهند شد.
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
✅تأکید بر «اعتماد به فهرست قابل اعتماد»، به عنوان سازوکاری برای رسیدن به نامزد مطلوب، اولین باری بود که به این صراحت از سوی معظمله در سال 1392 بیان میشد که این موضوع قابل توجه و تأمل است.
🔻پیش از این معظمله به طور عام تنها به اهمیت مشورت گرفتن از علما و صاحبان تشخیص اشاره میفرمودند.
در این الگو بر رأی دادن کامل به همه اعضای لیست تأکید شده است.
🔻لیستی که بعد از ماهها تلاش و از دل جلسات متعدد در شورای ائتلاف اصولگرایان حاصل آمده است. این اقدام مستظهر به کلام و مرامی از رهبر معظم انقلاب اسلامی است. معظمله مدتی قبل فرمودند: «مردمی که میخواهند رأی بدهند، اعتماد کنند به آن مجموعههایی که واقعاً قابل اعتمادند؛ بعضیها هستند که قابل اعتماد نیستند؛ کَالَّذِی استَهوَتهُ الشَّی طین؛ گاهی اینجور نیست که از روی صفا و واقعیت و علاقهمندی به انقلاب [باشد]ـ اساس کار، انقلاب استـ و از روی علاقهمندی به انقلاب بیایند یک فهرست پیشنهادی را بدهند؛ نه، روی مقاصد دیگرـ گاهی اوقات مقاصد فاسدـ پیشنهادهایی میدهند. مردم توجه کنند و ببینند که آن فهرستهایی را که پیشنهاد شده است از کجا پیشنهاد شده؛ از طرف چه کسی پیشنهاد شده؛ آن کسانی را که مورد اعتمادند، قابل اطمینانند، قابل اعتمادند انتخاب بکنند.» (14/10/1394)
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
🔴فارغ از انتخاب فرد اصلح، رأیدهندگان باید توجهی نیز به جریان و گفتمان اصلح داشته باشند؛ چراکه انتخابات، رقابت میان تفکرات و گرایشها و گفتمانهای سیاسیـ اقتصادیـ فرهنگی مختلف نیز هست.
🔻 در واقع انتخاب افراد در نهایت وقتی مؤثر است که گفتمان مورد قبول اکثریت مجلس را بر عهده بگیرد و برنامهریزی برای اداره کشور را تحقق بخشد.
🔺توجه به این نکته است که آنچه «منطق رأی لیستی» و «اعتماد به فهرست ارائهشده توسط معتمدین» خوانده میشود را قابل فهم کرده است و پذیرش عمومی آن را بیشتر میکند، چراکه زمینه موفقیت گفتمانی را تقویت کرده است و از تفرق رأی و رأی آوردن گفتمان ناهمسو با انقلاب جلوگیری میکند.
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
اولاً، احتمال وجود چنین فرضی بسیار کم و تقریباً نزدیک به صفر است؛ چراکه افراد قرارگرفته در لیست از فیلتر نظارتی شورای نگهبان گذشتهاند، همچنین از فرایند بسیار پیچیده و دقیق کمیتههای انتخابات و در طی بررسیهای متعدد و از میان افراد متعدد برگزیده شدهاند و آن هم توسط افرادی که معمولاً بیش از مردم با چهرههای مندرج در لیست آشنا هستند.
ثانیاً، بسیاری از قضاوتها و حرف و حدیثهایی که به شکلگیری ذهنیتی منفی از افراد در اذهان عمومی منجر شده، مبتنی بر شنیدههایی است که یقینی و مستدل نبوده و حجت شرعی برای افراد ایجاد نمیکند.
اما اگر علیرغم موارد برشمرده واقعاً موردی بود که به طور یقینی برای فرد عدم صلاحیت نامزدی برای ما حاصل شده بود، میتوان به آن فرد رأی نداد. توصیه حضرت امام(ره) در این زمینه میتواند حجتی برای این استدلال باشد. معظمله در آستانه انتخابات مجلس دوم شورای اسلامی فرمودند: «اگر همه كسانى كه در رأس [هستند] بروند پیشنهاد بكنند كه فلان آدم را شما وكیل كنید، لكن شما به نظرتان درست نباشد، جایز نیست بر شما تبعیت كنید.»(صحیفه امام، ج 18، ص 284، 13/10/1362)
اما این بدان معنا نیست که میتوان در تضعیف لیست و تخریب آن قدم برداشت و منطق رأی لیستی را زیر سؤال برد.
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
✅فرمانده نیروی انتظامی گفت: با افرادی که در خودرو کشف حجاب میکنند، برخورد قانونی صورت میپذیرد چرا که معتقد هستیم این عمل ناشایست یک هنجارشکنی محسوب میشود.
متن کامل👇👇
https://basirat.ir/fa/news/320272
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
🔴برخی کاربران شبکه های اجتماعی، با انتشار تصویر زیر چاپِ اسکناس با تصویر شهید حاج قاسم سلیمانی را به مسئولین مربوطه پیشنهاد دادند
متن کامل👇👇
https://basirat.ir/fa/news/320245
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
🔻یکی از اصلیترین تفاوتهای انقلاب اسلامی با دیگر انقلابها به «مبنای این انقلاب» برمیگردد. انقلاب ملت ایران انقلابی براساس «ایمان و ارزشهای دینی و معنوی» بود و این نقطهی تمایز مهم آن از انقلابهایی چون انقلاب فرانسه یا روسیه محسوب میشود
متن کامل👇👇
https://basirat.ir/fa/news/320265
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
✅حضرت آیتالله خامنهای در دیدار مردم آذربایجان شرقی با تأکید بر اهمیت مجلس شورای اسلامی فرمودند: «مجلس خیلی مهم است؛ مجلس شورای اسلامی جایگاه بسیار با اهمیّتی است. چرا؟ چون مجلس ریلگذار حرکتِ دولت است...
متن کامل👇👇
https://basirat.ir/fa/news/320266
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
🔻مدیرکل سوانح سازمان هواپیمایی کشوری گفت: تیم بازرسی فنی سقوط هواپیمای اوکراینی در اقدامی عجیب، فایل صوتی محرمانه مکالمه خلبان یکی از پروازهای همزمان با پرواز هواپیمای اوکراینی را منتشر کرد.
🔻متن کامل👇👇
https://basirat.ir/fa/news/320179
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
🔴 فرمانده نیروی هوافضای
سپاه با بیان اینکه پهپاد MQ-4 هواپیمای فوق العاده با ارزش است، گفت: اما دیگر یک خط قرمز باید بر روی آن کشید چراکه دیگر برای ایران کارایی ندارد چراکه به تمام فرکانس ها، کدها و رمزهای آن آشنایی پیدا کردیم.
متن کامل👇👇
https://basirat.ir/fa/news/320268
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
✅معاون واگذاری سهام و بنگاههای سازمان خصوصیسازی کشور گفت: مطابق برآوردهای صورتگرفته مبلغ واریز سود سهام عدالت به ازای هر سهم یک میلیون تومان بالای ۲۰۰ هزار تومان است.
https://basirat.ir/fa/news/320269
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
🔴رئیس سازمان فضایی با بیان اینکه ماهوارهبر ظفر توانایی ارسال همزمان دادههای دریافتی به ۲۵۶ ایستگاه فضایی در دنیا را دارد، گفت: ایران به فناوری ماهوارهبر نسل سوم با عنوان «سریر» دست یافته است.
https://basirat.ir/fa/news/320268
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
13981119_35386_128k.mp3
7M
🎙صوت کامل بیانات رهبر انقلاب اسلامی در دیدار فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی ارتش.
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹اي شهيد…
اي آنكه بر كرانه ازلي و ابدي وجود بر نشسته اي،
دستي بر آر و ما قبرستان نشينان عادات سخيف را نيز از اين منجلاب بيرون كش
.
مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ ۖ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَىٰ نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُ ۖ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِيلًا
#شهید_سردار_سرلشکر_حاج_قاسم_سلیمانی
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
⭕️ دستاورد لیبرال ها!
🔺افزايش عجيب و باور نكردنى قيمت خودرو در دولت روحانى را ببينيد؛ شايد به غير از دولت روحانى كسى نميتوانست اينگونه بازار خودرو را متحول كند.
🔺اين هم يك نوع شاهكار است؛ شاهكار از نوع دولت تدبير
🔺وعده ١٠٠ روزه كجا وضع كنونى كجا!
👤سعید پیرزاده
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
دریافت کتاب پرسمان بهارستان 11 + نسخه پی دی اف
نقش ملت در انتخاب مسئولان، مهمترین تجلیگاه مردمسالاری در جمهوری اسلامی است. در چهار دهه گذشته، کم و بیش هر سال یک انتخابات با حضور حداکثری ملت برگزار و صدها میلیون رأی به صندوقها ریخته شده است و هیچ مسئولی نیست که با انتخاب ملت به قدرت نرسیده باشد
پایگاه بصیرت
دانلود کتاب👇👇
https://basirat.ir/fa/news/320048
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir