💢صفحه اول روزنامههای ورزشی شنبه ۵ اسفند ۱۴۰۲
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa
💢مشاهده یک بالن دیگر در آسمان آمریکا
🔹ارتش آمریکا: یک بالن ناشناس را در ارتفاعات بالای ایالت کلورادو شناسایی کردهایم. هنوز مشخص نیست که این بالن منشأ تهدید باشد.
🔸سال گذشته جنگندههای ارتش آمریکا یک بالن چینی را در سواحل کارولینا هدف قرار دادند و ساقط کردند.
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa
📰 نشریه اخبار و تحلیلهای شنبه ۵ اسفند ۱۴۰۲
🔗 ادامه مطلب را از اینجا بخوانید
📌#نشریه_اخبار_و_تحلیل_ها
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa
💢فراتر از دموکراسیها
🔹باید پذیرفت جمهوری اسلامی ایران در میان نظامهای سیاسی دنیا، کشوری خاص و متمایز است. میزان مشارکت مردم در کشورهایی که در آن انتخابات برگزار میشود و به طور کلی نظامهای سیاسی مدعی دموکراسی در بسیاری از مواقع، به ویژه در سالهای اخیر حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد بوده است؛ برای نمونه، میزان مشارکت در انتخابات میان دورهای کنگره در ایالات متحده آمریکا هیچ گاه از ۵۰ درصد بیشتر عبور نکرده و به مراتب کمتر از انتخابات ریاستجمهوری آمریکا بوده است. نگاهی به آمار میزان مشارکت در انتخابات کنگره آمریکا نشان میدهد، میزان مشارکت در این انتخابات در سال ۲۰۰۶، حدود ۴۰/۱ درصد بوده، در سال ۲۰۱۰، ۴۱ درصد، در سال ۲۰۱۴، ۳۶/۷ درصد و در سال ۲۰۱۸ به ۴۹/۶ درصد رسیده، اما نتوانسته است از ۵۰ درصد عبور کند. یا انتخابات مجلس قانونگذاری فرانسه در سال ۲۰۲۲ برای انتخاب ۵۷۷ نماینده این مجلس که به دور دوم کشیده شد، به ترتیب با مشارکت ۴۷/۵ و ۴۶/۲ درصدی مردم این کشور همراه بود. این در حالی است که میزان مشارکت مردم در مرحله اول این دور از انتخابات در مقایسه با دور قبلی ۱/۲ درصد کمتر شده است.
🔸در مثالی دیگر انتخابات پارلمانی سال ۱۹۷۵ در پرتغال با مشارکت ۹۱/۷۳ درصدی مردم همراه بود، اما این رقم در انتخابات سال ۲۰۱۹ به زیر ۵۰ درصد رسید. در انتخابات ریاستجمهوری این کشور نیز وضعیتی مشابه تکرار شد و ۴۸/۷۰ درصد مردم پای صندوق رأی رفتند. در بسیاری از کشورهای اروپایی، همچون جمهوری چک، دانمارک، سوئد و سوئیس مشارکتها پایین بوده، به گونهای که در سوئیس از سال ۱۹۴۷ به بعد آمار مشارکت نزولی بوده و در سال ۲۰۱۹ به ۴۵/۱۲ درصد کاهش یافته است.
🔹حالا به عبارت صدر این یادداشت که نوشتیم جمهوری اسلامی ایران کشور خاص و متفاوتی است، برمیگردیم. در حالیکه وضعیت مشارکت در انتخابات در کشورهای گوناگون دنیا مشخص است، رسانههای وابسته به امپراتوری غرب بر روی انتخابات ایران به طرز بیسابقهای متمرکز هستند تا کوچکترین نقص را در انتخابات ۱۱ اسفندماه ضریب داده و به مثابه نقطه چالش و بحران برای جمهوری اسلامی ایران معرفی کنند.
🔸در این میان، آمارها به ما می گوید که معدل مشارکت مردم در ادوار انتخابات مجلس ۵۸/۸ درصد بوده است؛ عددی که وقتی در کنار میانگین ۶۶/۶ درصدی مشارکت مردم در انتخابات ریاستجمهوری قرار میگیرد، نشان میدهد موضوع مشارکت مردم ایران در انتخابات با وجود شدیدترین فشارهای تبلیغاتی و مشکلات اقتصادی که مردم با آن دست به گریبان هستند، فراتر از میانگین نظامهای دموکراتیک در جهان است.
#حرفروز
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa
💢طرح نتانیاهو برای غزه پس از جنایت
🔹«بنیامین نتانیاهو» طرح خود برای اداره نوار غزه پس از جنگ را به کابینه امنیتی ارائه کرده است. پیشتر نیز گزارشهایی در این باره منتشر شده بود، اما اکنون نتانیاهو آن را علنی کرده است.
🔸بر اساس گزارش رسانههای صهیونیستی، طرح نتانیاهو کنترل امنیتی و اداره کامل کل باریکه غزه به دست ارتش اسرائیل را شامل میشود.
🔹طبق این طرح، اداره نوار غزه از طریق «مقامات محلی با تجربه و حرفهای» مدیریت خواهد شد که ارتباطی با «کشورها یا سازمانهای حامی تروریسم» ندارند. در این گزارش از تشکیلات خودگردان فلسطینی که کرانه باختری را اداره میکند، نامی برده نشده و مشارکت آنها در اداره آینده نوار غزه را منتفی نمیکند.
🔸نشریه «تایمز اسرائیل» میگوید، این طرح شامل پیشنهادهایی برای انتصاب مقامات فلسطینیای که هیچگونه ارتباطی با حماس یا کشورهای حامی «تروریسم» ندارند، در غزه است. براساس این طرح ارتش رژیم صهیونیستی قادر خواهد بود در سراسر نوار غزه در دورهای که آن را «دوره میانی» نامگذاری کرده، به عملیات نظامی دست بزند.
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa