💢 صفحه اول روزنامههای دوشنبه اول خرداد ۱۴۰۲
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa
هدایت شده از صدای انقلاب
SedayeEnghelab-Dehliz1093.mp3
4.16M
📢#صدای_انقلاب شماره۷۰۴
💠دهلیز
💠 پادشاهی در سوئیس
💠مروری بر فساد رژیم دیکتاتوری پهلوی
در دوران پهلوی، فساد گسترده در ابعاد سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی جامعه را فرا گرفته بود. این فساد بزرگ زمینه را برای افزایش نارضایتیهای مردم و در نهایت انقلاب مساعد کرد. فساد در ساختار قدرت پهلوی رسوخ کرده بود؛ برای نمونه «مینو صمیمی» که سالها منشی سفیر ایران در سوئیس و پس از آن مدتی منشی فرح همسر شاه بود، در کتاب «پشت پرده تخت طاووس»، خاطرات مستندی از ولخرجیها و حیفومیلهای شاه و درباریان او ارائه میدهد...
#دهلیز
#صبح_صادق
#صدای_انقلاب
🆔 @sedayeenghelab_ir
➖➖🍃🌺🍃➖➖🍃🌺🍃➖➖
📰 نشریه اخبار و تحلیلهای دوشنبه اول خرداد ۱۴۰۲
🔗ادامه مطلب در لینک زیر
https://basirat.ir/fa/news/347069/
📌#نشریه_اخبار_و_تحلیل_ها
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa
💢مناظره یا منازعه؟!
🔹این روزها شاهد پخش و انجام مناظراتی هستیم به ویژه در حوزه مسائل اقتصادی کشور که گاه از هدف و منظور مناظره فاصله میگیرند و وارد منازعه، درگیری سیاسی و حتی خشونت کلامی میشوند. اما این وضعیت را هیچگاه مردم با فرهنگ ایران نپذیرفتهاند. چرا که گفتوگو کردن آدابی دارد، اهدافی را دنبال میکند و لازم است به قالبها و روشهایی بهینه انجام آن توجه گردد تا باعث رشد جامعه و منجر به نتیجه شود. بنابراین، در مناظره هدف روشن شدن زوایای بحث و به ویژه ارائه راهکار و برونرفت از موضوع، مسئله و چالشی است که در باره آن مناظره و مباحثه میشود. در غیر این صورت نتیجه مناظره به ضد خودش تبدیل میشود.
🔸برای اینکه یک مناظره با موفقیت انجام و به اهدافش برسد، لازم است طرفین الزاماتی مانند نحوه و شیوه مناظره، میزان رعایت و پایبندی طرفین به آداب مناظره و احترام متقابل را رعایت کنند. همچنین سؤالات طراحی شده در مناظره باید هدفمند و متناسب با نیازهای مردم و جامعه و در راستای عبور از مشکلات طراحی شود و الا اگر مناظره با عبور از مرزهای باریکی که با سایر روشهای گفتوگو دارد، تبدیل به جدل، مغالطه و خدای ناکرده منازعه و دعوای خشن کلامی شود و طرفین با دادن یک سری اطلاعات غیر لازم و گاه مضری که به منظور نشان و نمایش دادن اشراف بر صحنه باشد، بیشتر اعصاب دنبالکنندگان مناظره را به هم خواهد ریخت و بر حجم سؤالات و شبهات خواهد افزود و امید به حل مشکلات را به یأس تبدیل خواهد کرد.
🔹مناظره جای تسویهحساب گروهی و جناحی همانند مناظرات اخیر اقتصادی هم نباید باشد. البته میشود با ادله علمی طرح موضوع کرد و تبعات و پیامدهای یک تصمیم و سیاست غلط را محور بحث قرار داد اما نباید بیاحترام، پرخاش كلامی، توهین و اتهامزنی نسبت به یكدیگر صورت بگیرد که ضمن تقلیل اثر بحث، جامعه را به سمت دوقطبی شدن سوق میدهد و مهمتر از همه، ارائه راهحلی صورت نمیگیرد و مخاطبان پیشروندگی را شاهد نخواهند بود و آنچه اتفاق میافتد دیگر مناظره نیست بلكه منازعه و دعوایی است که نتیجه مشخصی از آن بیرون نمیآید.
🔸آنچه مردم انتظار دارند این است که مناظرات به ترسیم تصویری درست از وضعیت جامعه و چیستی و چگونگی برونرفت از مسائل و مشکلات منجر شود. از نظر بسیاری از کارشناسان اقتصادی مشکل رشد نقدینگی، تورم، گسترش فقر، بیکاری، کاهش ارزش پولی ملی و نوسانات قیمتها وجود عینی دارند و باید خروجی مناظره اقتصادی ارائه برنامه برای حل این مشکلات باشد.
✍🏻فتحالله پریشان
#حرفروز
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa
💢اردوغان پیروز میشود یا قلیچدار؟
🔹این روزها تنور گمانهزنی از پیروز انتخابات ترکیه گرم شده است.
🗣سمیرا کریمشاهی کارشناس حوزه ترکیه به تسنیم گفته است:
🔸«کمپین دو نامزد راه یافته به دور دوم انتخابات در حالی فعالیت خود را آغاز کردهاند که رجب طیباردوغان سعی در نشان دادن اعتماد به نفس خود و اطمینان از پیروزی دارد و کمال قلیچداراوغلو با افزایش مواضع ملیگرایانه و ضدپناهجویان قصد جلب حمایت آنان را دارد. به نظر میرسد کار قلیچداراوغلو برای جلب نظر ملیگرایان و در عین حال حفظ کردها بسیار دشوار است. در مجموع باید گفت: شانس اردوغان برای حفظ کرسی ریاستجمهوری در دور دوم از قلیچداراوغلو بیشتر است.»
🔹کمال قلیچداراوغلو در موضعگیری جدیدش اعلام کرد موضع سختی در قبال مهاجران اتخاذ خواهد کرد و در صورت پیروزی 10 میلیون مهاجر را از ترکیه اخراج خواهد کرد.
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa
💢اعلام آرای نهایی نامزدهای هیئت رئیسه مجلس
🔹نواب رئیس: عبدالرضا مصری ۱۴۶، مجتبی ذوالنور۱۲۸، علی نیکزاد ۱۲۵
🔸دبیران: محسن دهنوی ۱۲۱، محمد رشیدی ۹۶، احمد نادری ۹۵، روح الله متفکر آزاد ۸۸، مجتبی یوسفی ۸۵، علی کریمی فیروز جایی ۷۸، احمد امیر آبادی ۷۱، حسینعلی حاجی دلیگانی ۶۹، محمود نبویان ۵۹، علی شجاعی ۵۲
🔹ناظران: محسن پیرهادی ۱۴۰، علیرضا سلیمی ۱۱۶، سید نظام الدین موسوی ۱۱۳، محمدرضا دشتی اردکانی ۶۹، محمد حسین فرهنگی ۵۹
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa
💢تأثیر اغتشاشات بر مذاکرات
🗣سیدمحمد مرندی، تحلیلگر مسائل بینالملل و مشاور رسانهای تیم مذاکرات هستهای گفت:
🔸مذاکرات برجامی انجام شده در وین، نهایتاً به متنی منجر شد که اتحادیه اروپا به مذاکرهکنندگان ارائه کرد. در آن مقطع تصورمان این بود که توافق قریبالوقوع است ولی آمریکاییها به خاطر نزدیک بودن انتخابات میاندورهای تعلل کردند. بایدن و تیمش نگران بودند که ترامپ بگوید زیادی امتیاز دادهاید.
🔹سپس آشوبها شروع شد و محاسبات غربیها تغییر کرد و کار عقب افتاد. لابیهای ضد ایران در آن زمان خیلی فعال شدند.
🔸جوزف بورل متحد آمریکاست و در این رابطه حرف بیحساب نمیزند. با توجه به این میتوان گفت: ماههاست متن عملاً آماده است، اما باید اراده دولت آمریکا را دید که چیست. اگر اختلاف حیاتی بود آقای بورل بعد از وین نمیگفت خواسته ایران منطقی است. پس اختلافات حیاتی نیست.
🔹بنابراین نیازمند اراده سیاسی آمریکا هستیم. اگر آمریکاییها متن را بپذیرند طبیعتاً بحث آژانس راه حل پیچیدهای ندارد.
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa