🔴 #تحلیل | اهداف سعودی در کنسرت «موسیقی بدون مرز»
جشنواره زمستانی طنطوره واقع در شهر العلای عربستان در اولین اجرای خود در ۱۵ و ۱۶ اسفند ۱۳۹۸ میزبان ۷ خواننده لسآنجلسی بود تا در کنسرت «موسیقی بدون مرز» به ترانهخوانی بپردازند.
🔹 نکته مهمی که رویکرد سیاسی سعودی در دعوت از خوانندگان ایرانی را آشکار میسازد، فقدان توجیه اقتصادی و سودآوری کنسرت این خوانندگان است. اولاً در شبهجزیره عربستان، ایرانیان یا حتی فارسیزبانان زیادی زندگی نمیکنند، ثانیاً با توجه به کاهش جدی سطح روابط، اخذ ویزای سیاحتی به عربستان برای ایرانیها تقریباً غیرممکن است و ثالثاً قیمت بلیط این کنسرت بیش از ۵۰% کمتر از قیمت بلیط کنسرت خوانندگان آمریکایی و اروپایی بوده است.
🔹 گرچه برگزاری فستیوالهایی مانند طنطوره در راستای سیاستهای فرهنگیاجتماعی بنسلمان برای ترسیم چهرهای تحولخواهانه از دولت سعودی قابل ارزیابی است ولی دعوت از چند خواننده لسآنجلسی مخالف نظام را در بستر دیپلماسی عمومی سعودی علیه ایران باید بررسی کرد. دولت عربستان طی سالهای اخیر اقدام به سرمایهگذاری در نبرد رسانهای کرده که نمونههای آن در تلویزیونهای فارسیزبان ایراناینترنشنال و امبیسیپرشیا مشاهده شده است
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔴 پوتین می ماند؟‼️
در روزهایی که دنیا درگیر #کرونا میباشد ، مجلس دومای روسیه با ۳۸۳ رای مثبت و ۴۳ رای ممتنع (بدون حتی یک رای مخالف) به متمم پیشنهادی درباره اصلاح قانون اساسی این کشور و تمدید دوران ریاست جمهوری (پوتین) رای مثبت داد تا به این ترتیب پوتین دیگر به طرحی مانند ریاست جمهوری مدودف نیاز نداشته باشد؛
🔹البته اولا پوتین درصورتی با این متمم موافقت کرده و در انتخابات ۲۰۲۴ نامزد خواهد شد که دیوان عالی روسیه نیز با آن موافقت کند و درثانی در قالب این طرح گویا قرارست دورههای قبلی ریاست جمهوری پوتین صفر شود تا او بتواند تا ۲۰۳۶ (دو دورهی شش ساله و درصورت کسب رای) در قدرت بماند!!
🔹 #پینوشت_تحلیلی : بنظر میرسد باتوجه به اقبال بالای روسها (مخصوصا نسل جوانشان) نسبت به پوتین در شرایط کنونی، او با مشکل چندانی در افکار عمومی این کشور متوجه نخواهد شد اما قطعا معلوم نیست در سال ۲۰۲۴ و ۲۰۳۰ باتوجه به تغییر نسل چه رخ خواهد داد!!
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
✊🏻شهادت طلبی در ملت
🔹امام خمینی(ره):
ملتی که بیرون آمده روز جمعه و میگوید که «ما برای #شهادت آمدیم»، آنها را از مردن نترسانید، این شهادت است. شما هر چه میتوانید بترسانید، این است که؛ «ما خانههای شما را خراب میکنیم، خود شما را هم میکشیم»، آنها جلو آمدند، میگویند ما برای این آمدیم، چطور اینها را میترسانید؟ این کار احمقانه است
🔺ملت، هر چه تا کنون شما کردید و هر چه جنایت کردید، دیدید که محکمتر شد. از این به بعد هم اگر چنانچه سر عقل نیایید و باز شرارت بکنید این ملت آن وقت هم از حالا هم بالاتر میشود.
۲۲ اسفندماه، #روز_شهید
📅 ۳۰ خرداد ۱۳۶۴
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
امام خامنهای:
☀️ همسران غصه خوردند که چرا آنها نمیتوانند به میدان جنگ بروند؛ و صبر کردند و در خانهها نشستند و پشت جبهه را نگهداشتند؛ بعد هم که آن رزمنده شهید شد، شکر کردند و به شهادت شهیدشان افتخار نمودند!
✊ این است که شعلهی یک نهضت، همچنان زنده میماند. ۱۳۷۰/۱۰/۱۱
۲۲ اسفندماه، #روز_شهید
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔻 ۲۲ اسفند ماه روز بزرگداشت
شهدا گرامی باد ...
🔅 راه شهیدان ادامه دارد ...
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
#جنگ_نفتی
🔴 پیوستن امارات به جنگ نفتی عربستان
🔻 امارات متحده عربی نیز به پیروی از عربستان سعودی، شب گذشته از آمادگی خود برای تأمین روزانه ۴ میلیون بشکه نفت خبر داد. این اقدام بلافاصله پس از آن صورت میگیرد که عربستان دستور داد سقف تولید روزانه نفت باید از ۱۲ میلیون بشکه به ۱۳ میلیون بشکه در روز برسد
🔹در پی عدم توافق اوپک به ریاست عربستان و روسیه درکاهش تولید نفت، عربستان میزان تولیدات خود را افزایش و نرخ فروش نفت در آوریل را برای فشار به روسیه، کاهش داد.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔴 فعلاً #زنگ_همدلی است ‼️
🔻شیوع ویروس منحوس کرونا موجب شده شرایط خاصی بر کشور حاکم شود ؛ فارغ از پیامدهای مربوط به حوزه سلامت و عدم همراهی اقلیتی در کشور در خصوص رعایت توصیه های بهداشتی، بدون شک نحوه عملکرد دولت و بخصوص شخص رئیس جمهور دارای ایرادات زیادی است.
🔹 اما مسئله مورد توجه این است که در این شرایط خاص #اولویت امروز جامعه نخبگانی و فعالان رسانه ای چه باید باشد!؟ آموزش، اطلاع رسانی و آرامش جامعه یا در دام دو قطبی های تکراری افتادن و خراب تر شدن اوضاع؟
🔹در کنار زحماتی که کشیده میشود برخی سوء مدیریت های دولت و شخص روحانی مانند ماجرای بنزین و .. بر کسی پوشیده نیست ، اما با احترام به دغدغه و مطالبات بحق دلسوزان، به نظر می رسد تمرکزی که امروز بیش از حد نسبت به این مسئله می شود نه تنها در این شرایط کمکی نمی کند بلکه، اولویت اصلی که ایجاد فضای همدلی ملی در مقابل کرونا است را تبدیل به دو قطبی تکراری سیاسی کم ارزش می کند.
✅ اولویت ایجاب می کند که دوستان رسانه ای فعلا تمرکز را بر اطلاع رسانی درست و آرامش به جامعه قرار دهند ؛ فعلا زنگ #همدلی و موعد خدمتگزاری است فرصت برای حساب کشی بماند برای بعد !
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
فرمان فرمانده معظم کل قوا به رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در زمینه مقابله با کرونا؛
قرارگاه بهداشتی و درمانی برای سازماندهی خدمات به مردم تشکیل شود
حضرت آیت الله خامنهای فرمانده معظم کل قوا با صدور فرمانی به سردار سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با تقدیر از خدمات نیروهای مسلّح به مردم در زمینه مقابله با ویروس کرونا، بر لزوم سازماندهی این خدمات در قالب یک «قرارگاه بهداشتی و درمانی» برای پیشگیری از شیوع بیشتر این بیماری تأکید و خاطرنشان کردند: این اقدام با توجه به قرائنی که احتمال «حملهی بیولوژیکی» بودن این رویداد را مطرح کرده میتواند جنبهی رزمایش دفاع بیولوژیک نیز داشته و بر اقتدار و توان ملّی بیفزاید.
متن فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسمهتعالی
سردار سرلشکر باقری
با تقدیر از خدماتی که نیروهای مسلّح تاکنون در زمینهی کرونا به مردم عزیز تقدیم کردهاند و با تاکید بر ادامه و گسترش هرچه بیشتر آن، لازم است سازماندهی این خدمات به شکل یک قرارگاه بهداشتی و درمانی بوده و علاوه بر درمان و ایجاد مراکز درمانی مانند بیمارستان صحرایی و نقاهتگاه و غیره، به پیشگیری از شیوع بیشتر بیماری با شیوههای لازم نیز بپردازد. تقسیم وظائف و مأموریتهای سازمانها و بخشهای نیروهای مسلّح از وظائف این قرارگاه است. این قرارگاه باید در هماهنگی کامل با دولت و وزارت بهداشت و درمان عمل کند.
این اقدام با توجه به قرائنی که احتمال «حملهی بیولوژیکی» بودن این رویداد را مطرح کرده میتواند جنبهی رزمایش دفاع بیولوژیک نیز داشته و بر اقتدار و توان ملّی بیفزاید.
امید است با هدایت الهی و پشتیبانی ویژهی حضرت بقیه الله ارواحنا فداه ملت ایران همواره پیروز و برخوردار از امنیت و سلامت باشند.
سیّدعلی خامنهای
۲۲ اسفند ۱۳۹۸
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
#حدیث_روز
امیرالمؤمنین علیه السلام:
🔷الصَّبرُ عَلى مَضَضِ الغُصَصِ يُوجِبُ الظَّفَرَ بِالفُرَصِ
صبر در برابر دردِ اندوه ها، موجب دست يافتن به فرصتها مى شود
غررالحكم حدیث 2096
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔰امام خمینی(ره) :
حکومتها از بالا گرفته، از رئیس جمهور گرفته تا آنجاهایی که در دِه، یک نفری بخشدار است، اینها باید در خدمت ملت باشند.
📅 ۱۵ آذر ۱۳۵۹
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
رزمایش دفاع بیولوژیک
🔺️ امام خامنهای:
تشکیل قرارگاه بهداشتی برای مقابله با #کرونا با توجه به قرائنی که احتمال «حملهی بیولوژیکی» بودن این رویداد را مطرح کرده میتواند جنبهی رزمایش دفاع بیولوژیک نیز داشته و بر اقتدار و توان ملّی بیفزاید.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔴 سوالات چالشی سندرز از رقیب انتخاباتی اش
🖌 #دکتر_فواد_ایزدی
🔻برای دوستانی که منتظرند آمریکا مشکلات ایران را حل کنه یا آمریکا را الگو یا کدخدای خود میدانند، دیدن این ۹ سوال خالی از لطف نیست:
1️⃣ چرا سالانه نیم میلیون آمریکایی ورشکسته میشوند چون نمیتوانند هزینه درمان خود را بپردازند؟ ...
2️⃣ اگر قانون بیمه همگانی در کنگره تصویب شود آیا واقعا این قانون باید وتو شود؟
3️⃣ با میلیونها آمریکایی که برای باز پرداخت وامهای بسیار سنگین دانشجوئی زندگیشان مختل شده چه میکنید؟
4️⃣ با وضعیت زندانها چه میکنید؟ تعداد زندانیان در آمریکا بیشتر از چین است، کشوری با ۴ برابر جمعیت آمریکا.
5️⃣ با نژادپرستی در قوه قضائیه آمریکا چه میکنید؟
6️⃣ با تروری که میلیونها مهاجر در آمریکا بخاطر سیستم غیر انسانی موجود تجربه میکنند چه میکنید؟
7️⃣ با این واقعیت که آمریکا بیشترین درصد فقر کودکان را در بین کشورهای شبیه خود دارد چه میکنید؟ ...
8️⃣ با ۵۰۰ هزار نفری که امشب سقفی بالای سر ندارند چه میکنید؟
9️⃣ با این واقعیت که در آمریکا میلیاردرها انتخابات را میخرند و ۳ میلیاردر، ثروتی بیش از نیمی از جمعیت آمریکا دارند چه میکنید؟
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔴 #تحلیلl جنگ نفت و بازیگرانِ آن....
🔻 جنگ نفت با تصمیم امارات مبنی بر افزایش تولید روزانه نفت، عزم جدی محور ابوظبی-ریاض برای مقابله با تصمیم روسیه آشکار شد؛
🔸این جنگ از آنجا آغاز شد که روسیه با تصمیم #اوپک برای کاهش تولید نفت مخالفت کرد؛ چین (بزرگترین خریدار نفت اوپک) به علت #کرونا، تقاضا را کاهش داده و در صورت عدم کاهش تولید، تعادل بازار به هم میخورد اما روسیه نهتنها با کاهش عرضه مخالف بود؛ بلکه از #اوپک هم خارج شد!
🔹عربستان ناگهان تولید روزانه نفت خود را ۲.۳ میلیون بشکه افزایش داد. آنها ادعا میکنند ظرفیت افزایش تولید تا حدود ۳ میلیون بشکه را دارند و هنوز هم امکان افزایش عرضه (حدود ۵۰۰ هزار بشکه) را دارند!
قیمت نفت سقوط آزاد داشت و حالا #امارات هم یک میلیون بر عرضه نفت خود افزوده است...
🔸پارامترهای دیگر را در نظر بگیریم؛ #عربستان بازار نفت تثبیت شدهای دارد. بیش از نیمی از فروش نفت خارجی خود را به پالایشگاههایی میدهد که سهامدار بزرگ آنها خود عربستان است! برای بقیه هم قرارداد بلندمدت دارد... از قضا در فروش خود، ناپایدارترین بازار را در #چین داشت...
🔹نکته جالب اینجاست که #روسیه، رقیب اصلی #عربستان در بازار چین محسوب میشود. دقیقا همین چین با کاهش تقاضا، معادلات بازار نفت را تغییر داده است. و از قضا، چین در مقطع فعلی متقاضی جدی کاهش قیمت نفت میباشد. در نتیجه کاهش قیمت نفت، عامل مؤثری برای جلب بازار چین در بلندمدت است!
🔸عامل بعدی، هزینه تولید نفت است. هزینه تولید نفت در عربستان کمتر از نیمی از هزینه تولید نفت در روسیه است. فراتر از آن، هزینه تولید نفت در خارج از حوره خلیج فارس، از حدود ۲۰ دلار به بالاست و با توجه به هزینههای فروش و انتقال، این مقدار افزایش مییابد....
🔹هزینه فروش نیز ارتباط مستقیمی با میزان «حجم صادرات» دارد و در این زمینه نیز عربستان و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس حرف اول را میزنند. بعد از حجم صادرات، معیارهای «هزینه ترانزیت» و «پالایشگاههای طرف قرارداد» و... مطرح میباشند که در این زمینه نیز خلیجیها وضعیت خوبی دارند.
🔸حال با گذشت سه روز از آغاز ماراتن سخت #جنگ_نفت، میتوان قضاوت نسبی در مورد وضعیت بازار داشت. فعلا قیمت نفت میان ۳۰ تا ۳۸ دلار در حال نوسان است؛ اما کانال کلی آن را بین ۲۵ تا ۴۵ دلار ارزیابی میکنند. عربستان به انبوه ذخایر ارزی خود تکیه دارد و روسیه به خرید/ذخیره گسترده طلا اما به نظر میرسد رقابت به #جنگ_ارادهها کشیده شده باشد!
✅ آیا در این ماراتن، مسکو زودتر کوتاه میآيد یا ریاض و ابوظبی؟
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
📮#توییت
✍️مسعود براتی، کارشناس مسائل تحریم
🔹درخواست #وام از صندوق بین المللی پول اگر صرفا یک دیپلماسی عمومی باشد، خوب است. اما اگر واقعی باشد باید توجه داشت که طبق تجربه کشورهای دیگر صندوق بعد از مداخلات سیاستی جدی در اقتصاد وام میدهد.
🔹تجربه پاکستان و اوکراین در چند سال گذشته پیش چشم ماست.
👈رئیس کل بانک مرکزی گفت: طی نامه ای به رئیس صندوق بین المللی پول خواستار تسهیلات 5 میلیارد دلاری از طرح ۵۰ میلیارد دلاری تسهیلات سریع آن صندوق برای پیشگیری و درمان و مقابله با آثار اقتصادی ویروس کرونا شده است.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔳اقدام خطرناک ارتش تروریستی آمریکا در عراق
▫️بامداد امروز جمعه جنگندهها و پهپادهای ارتش تروریستی آمریکا در اقدامی قابل انتظار و البته بیسابقه با بلند شدن از پایگاههای غیرقانونی خود در خاک عراق یکی از شاخههای نیروهای مسلح عراق را هدف بمباران قرار دادند. در واقع امریکاییها در تجاوزی آشکار و روشن و با هدف تحقیر کردن ارتش،دولت و ملت عراق به مقرهای گردانهای حزب الله وابسته به سازمان بسیج مردمی عراق که زیرمجموعه نیروهای مسلح این کشور به شمار میروند، حمله کرد.
▫️این حمله که به گفته وزارت دفاع آمریکا در اقدامی تلافی جویانه!! در راستای پاسخ به حمله راکتی شب گذشته (چهارشنبه شب) به محل حضور نظامیان تروریستی آمریکا در پایگاه التاجی در شمال بغداد صورت گرفته در واقع ۱ حرکت و رفتار نابهنجار است که می تواند تبعات سنگینی به همراه داشته باشد. سخنگوی حشدالشعبی عراق شب گذشته و بلافاصله پس از حمله به پایگاه التاجی بیانیهای صادر کرد و هر گونه دخالت نیروها و عناصر وابسته به خود در این حمله را تکذیب کرد.
▫️این تکذیبیه رسمی و تاکید بر این مسئله که اگر این حمله از طرف هر یک از گروههای وابسته به این سازمان صورت گرفته بود، مسئولیت آن را میپذیرفتیم، در واقع یک هشدار به طرف آمریکایی بود که این سازمان را وارد بازی جهت هرگونه حمله احتمالی نکند. با این حال و با وجود میه نیروهای مسلح عراق ما شاهد آن بودیم که جنگندههای ارتش تروریستی آمریکا مواضع ه میشود متعلق به گردانهای حزب الله بوده را هدف قرار دادند.
▫️حالا که با وجود این تکذیبیه چنین حملهای، آن هم در خاک عراق صورت گرفته فرماندهی حشدالشعبی میتواند با حجت قرار دادن این تکذیبیه و دخالت نداشتن در چنین حملاتی عرصه را بر طرف آمریکایی تنگ تر کرده و راه را برای حملات تلافیجویانه رسمی و آشکار علیه نظامیان آمریکایی را باز کند. در واقع آمریکاییها با این اقدام خودشان را وارد یک بازی خطرناک کردند آنها بدون آنکه واقعاً اطلاع داشته باشند چه کسانی شلیک این بودند بر اساس همان رفتار قلدرمابانه خود دست به اقدام خطرناک زدند.
▫️اگر در ماجرای حمله به پایگاه K1 در شمال عراق دقت کرده باشید پس از مدتها و با تکمیل تحقیقات مشخص شد که هیچ یک که از گروههای حشد در این حمله نقشی نداشته و اقدام تروریستی و خونین آمریکا علیه گردانهای حزب الله در نزدیکی شهر القائم در واقع بدون دلیل بوده و صرف ناشی از کینه و عقده آنها از این گردان ها بوده است.
▫️باید دید که با این اقدام نظامیان تروریست آمریکایی در عراق و تجاوز و حمله به نیروهای مسلح این کشور با استفاده از پایگاههایی که باید بر اساس قانون مصوب در مجلس عراق هرچه زودتر تخلیه شوند، ما دوباره شاهد سکوت گروه های مقاومت عراقی خواهیم بود یا آنکه آنها به صورت فعال و هماهنگ به قوله معروف درهای جهنم را به روی نظامیان تروریست آمریکایی در کشور خود خواهند بشود.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
امروز روزی است که همه قشرهایی که در این کشور هستند مسئول هستند
🔹امام خمینی(ره):
هیچ فردی از افراد این کشور، چه از نویسنده و روشنفکر و چه روحانی و دانشگاهی و چه ارتش و سپاهی و بسیج و عشایر و چه مردم بازار و مردم خیابانها نمیتوانند عذری پیدا بکنند به اینکه ما برای فلان عذر نتوانستیم به این کشور اسلامی #خدمت کنیم.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
💢سهلانگاری در شیوع بیماری حرام شرعی است
🔸 امام خامنهای:
«یقیناً هر چیزی که کمک کند به سلامت جامعه و عدم شیوع این بیماری، یک حسنه است؛ در نقطهی مقابل هر چیزی که کمک کند به شیوع این بیماری، یک سیّئه است. خدای متعال ما را موظّف کرده که نسبت به سلامت خودمان و سلامت دیگران، سلامت مردم، احساس مسئولیّت کنیم.» ۱۳۹۸/۱۲/۱۳
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔰 اهداف پیدا وپنهان نیروهای تروریست آمریکایی از حمله به مقرهای حشد الشعبی را میتوان در۳حوزه -اجتماعی-نظامی-وسیاسی تحلیل کرد:
1⃣ درحوزه اجتماعی بدنبال مقصر نشان دادن حشد الشعبی در بی ثباتی وآرامش اجتماعی عراق میباشد
2⃣ درحوزه نظامی بدنبال تضعیف حشدالشعبی ونتیجتأ نداشتن توان موثر در مقابله با نیروهای متجاوز تروریستی میباشد
3⃣ در حوزه سیاسی دنبال جدا کردن حاکمیت از حشد الشعبی وبرخورد با آن بعنوان نیرویی خارج از دولت میباشد که نتیجه آن ایجاد اختلاف بین دولت مرکزی عراق ونیروهای مقاومت فعال در عراق میباشد.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
📝#بی_بدیل
این روزها که کشور درگیر #ویروس_کرونا است، نشریه خط حزبالله نقش رهبر انقلاب در مواجهه با چالشها را بررسی میکند:
1️⃣پیچیدهترین #تصمیم #استراتژیک جمهوری اسلامی
حملهی به #عینالاسد مهمترین و پیچیدهترین تصمیم استراتژیک جمهوری اسلامی در سال ۹۸، و یک معنا حتی در کل #تاریخ خود بود. شلیک چندین فروند #موشک به #پایگاه_نظامی بزرگترین قدرت مادی دنیا، اقدام فوقالعاده سختی بود. در طول ۷۵ سال گذشته، هیچ کشور و قدرتی جرأت چنین اقدامی را به خود نداده بود. #جمهوری_اسلامی میبایست تصمیم سختی میگرفت، تصمیمی چند لایه و چند وجهی که هم میبایست متناسب با اقدام خبیث آمریکاییها باشد، هم مرهمی باشد بر قلب جریحهدار میلیونها #ایرانی که خواهان انتقام از عاملان این جنایت بودند و یأس آنان را به امید و حماسه تبدیل کند، و هم از همه مهمتر در عین جسارت و شجاعت، کشور را به سمت #جنگ نکشاند. محاسبه و حل این معادلهی چندمجهولی، نیازمند دقت و ظرافت و هوشیاری بالایی بود.
2️⃣ شاخصهای کلیدی رهبران استراتژیست
گفتهاند #مدیریت_استراتژیك، علم شناخت، مهار و كنترل #فرصتها و #تهدیدها است. یك مدیر استراتژیست باید محورها و نقاط فرصت و تهدید را به خوبی #رصد كرده و با شناخت كامل و دقیق آنها، در وقت مشخص و معین، بهترین بهره را از آن ببرد. شاید همین موضوع، مهمترین وجه تفاوت بین #رهبر و مابقی «مسئولان/مدیران» باشد. یک رهبر، هیچگاه اسیر وضع موجود نشده و منفعل نمیشود. در کنار این موضوع، مسائل دیگری نیز بر عهدهی رهبران است. مثلا یکی از آنها تزریق و دمیدن «روح امید و انگیزه» در جامعه است. «پیشبرندگی» و «بسیجکنندگی ظرفیتها» نیز از خصوصیات دیگر رهبران است.
🔶«اشراف دقیق اطلاعاتی» و در کنار آن، #حضور_میدانی نیز از مؤلفههای دیگر رهبری است. «من از طُرق رسمی و غیررسمی سعی میکنم با واقعیات در تماس باشم. گزارشهایی که به من داده میشود، بسیار متنوع است؛ هم گزارشهای دستگاههای مختلف اطلاعاتی است... هم بخشی از دفتر ما کارش اطلاعرسانی است؛ مثل دفتر ارتباط مردمی و دفتر بازرسی، که اینها از طریق نامه و تلفن مرتباً با مردم در تماسند. با اشخاص و تیپهای مختلف اجتماعی هم ملاقاتهای فراوانی دارم و نامه هم زیاد دریافت میکنم... معتقدم که برای یک مسئول در دستگاه حکومتی، انقطاع از واقعیات و دوری از مردم، عامل انحطاط است... یکی از کارهایی که بحمدالله من از اوایل #ریاست_جمهوری تا بهحال انجام دادهام - البته گاهی بیشتر است، گاهی کمتر - این است که به منازل اشخاصی از #آحاد و #تودههای_مردم میروم، روی فرششان مینشینم، با آنها حرف میزنم و زندگیشان را از نزدیک لمس میکنم.» ۷۹/۱۲/۹
3️⃣رهبری بیبدیل
در طول رهبری سی سالهی آیتالله خامنهای، #جامعهی_ایران با چالشهای متعددی مواجه بوده است. چالشهایی که شاید یکی از آنها برای از پا در آوردن یک جامعه کفایت میکرد. ماجرای حمله به عینالاسد که به آن اشاره شد، تنها مشتی نمونه از خروار است اما به گواهی و تصریح کارشناسان معتبر بینالمللی، این #حوادث علیرغم آنکه هزینههایی بر کشور متحمل کرد، اما با تدبیر و درایت هوشمندانهی رهبر انقلاب نتوانست تبدیل به تهدیدی جدی برای کشور شود.
🔷ماجرای #ویروس_کرونا که این روزها کشور و مردم را درگیر خود کرده است، در مقایسه با حوادث فوقالذکر، «یک مسئلهی گذرا است، یک چیز فوقالعاده نیست... نمیخواهم مسئله را خیلی کوچک بگیرم امّا خیلی هم بزرگش نکنیم مسئله را.» ۹۸/۱۲/۱۳ کشور میتواند از این حادثه نیز عبور کند و حتی این تهدید را به فرصت و یک دستاورد تبدیل کند. بازخوانی رفتاری که رهبر انقلاب در همین دو هفتهی اخیر از خود نشان داده و در رسانهها نیز منتشر شد، مؤید همین مطلب است. انتشار پیام تصویری و روحیه دادن به جامعهی پزشکی ایران، جلسه با رئیس فرهنگستان علوم پزشکی، بسیج کردن همهی نهادهای زیرمجموعهی رهبری برای کمک به وزارت بهداشت، حذف نکردن برنامهی روز درختکاری به منظور بزرگ نشان ندادن ماجرا، در عین حال اما رعایت موارد بهداشتی نظیر استفاده از دستکش، توصیه به همهی مردم برای تخطی نکردن از توصیههای مسئولین، توجه به خدا و عامل معنویت بهعنوان حلال مشکلات، توصیهی معنوی خواندن دعای هفتم #صحیفهی_سجادیه، تقدیر از اقدامات خودجوش مردمی، و نهایتا شهید محسوب شدن مدافعان سلامت، تنها بخشی از اقدامات منتشرشده از سوی ایشان در روزهای اخیر، برای حل این مشکل است.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
✳️ سالم و بیمار در کلاس امتحان نشستهاند
📌 سلامت و بيماری #امتحان است، منتها ما عادت كرديم بيماری را ابتلا میدانيم ولی سلامت را ابتلا نمیدانيم در حالی که برابر آيات قرآن كريم او كه در بيمارستان بستری است، مبتلا به مرض است و او كه بیمار نیست، مبتلا به سلامت است؛ مبتلا يعنی ممتحن.
🔹 خداوند در سورهی مباركهی فجر فرمود: «فَأَمَّا الْإِنْسانُ إِذا مَا ابْتَلاهُ رَبُّهُ فَأَكْرَمَهُ وَ نَعَّمَهُ فَيَقُولُ رَبِّي أَكْرَمَنِ ٭ وَ أَمَّا إِذا مَا ابْتَلاهُ فَقَدَرَ عَلَيْهِ رِزْقَهُ فَيَقُولُ رَبِّي أَهانَنِ ٭ كَلاَّ»* اين «كَلاَّ» نفی هر دو است. فرمود ما بعضی را سالم قرار میدهيم یعنی او مبتلا به سلامت است و در كلاس امتحان نشسته است. يا مالی به او میدهيم، قدرت و منزلتی به او میدهيم، هر چه را خدا به ما داد آزمون است و هر چه را به ما نداد باز هم آزمون است. تا يكی را به #شكر بيازمايد و يكی را به #صبر.
* «آرى ، آدمى اینگونه است که وقتى پروردگارش او را مىآزماید بدین طریق که عزیزش مىدارد و نعمتش مىبخشد، مىگوید: پروردگارم مرا عزیز داشته و انجام هر کارى را بر من روا دانسته است. و امّا وقتى او را مىآزماید بدین طریق که روزى را بر او تنگ مىگیرد، مىگوید : پروردگارم مرا خوار شمرده است. نه، چنین نیست...» (۱۵، ۱۶ و ۱۷ سورهی مبارکهی فجر)
👤 #آیت_الله_جوادی_آملی
📚 #تفسير_سوره_قمر
💠 جلسه چهاردهم
📆 96/2/18
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔵 فلسفه یک فرمان
فرمان روز پنجشنبه رهبر معظم انقلاب اسلامی به سرلشکر باقری یکی از نقاط عطف تحولات مرتبط با مقابله با ویروس کروناست. فرمانده کل قوا در فرمان خود خواهان ایجاد یک قرارگاه بهداشتی و درمانی برای سازماندهی خدمات به مردم شده و نوشته بودند: «این قرارگاه باید در هماهنگی کامل با دولت و وزارت بهداشت و درمان عمل کند.» این اقدام با توجه به قرائنی که احتمال «حمله بیولوژیکی» بودن این رویداد را مطرح کرده است، میتواند جنبه رزمایش دفاع بیولوژیک نیز داشته باشد و بر اقتدار و توان ملی بیفزاید. برخی تحلیلهای ارائهشده درباره این فرمان، به این نکته اشاره دارد که چون در فرمان رهبر انقلاب اسلامی مسئله احتمال حمله بیولوژیکی مطرح شده است، لذا موضوع ابعاد امنیتی به خود گرفته و این سناریو را که کرونا برآمده از آزمایشگاههای آمریکا برای مقابله با برخی کشورهای مخالف آمریکاست، شدت بخشیده است. تحلیل دیگر اما از زوایه دیگری به این موضوع مینگرد؛ این تحلیل فرمان رهبری را از منظر کمک به دولت معنا میکند. کسانی که طرفدار چنین تحلیلی هستند، نامه رئیسمجلس به رهبر معظم انقلاب را مبنای قضاوت خود قرار میدهند. دکتر لاریجانی در این نامه از رهبر معظم انقلاب اسلامی خواسته بودند تا معاون اول رئیسجمهور ریاست ستاد ملی مقابله با کرونا را در اختیار بگیرد. آنگونه که بعداً نائبرئیس مجلس رسماً بیان کرد، رهبر انقلاب در پاسخ به نامه دکتر لاریجانی، تصریح میکنند که شخص رئیسجمهور خود باید به عنوان رئیس ستاد امور را پیگیری نمایند. موضوع اما زمانی جدی شده است که رئیسجمهور اعلام کرد هفتهای یک مرتبه در جلسه ستاد شرکت میکند! این در حالی است که ستاد مقابله با کرونا باید به صورت روزانه و لحظهای، این بحران را در کشور رصد و درباره آن تصمیمگیری کند و با هفتهای یک جلسه، کار پیش نخواهد رفت. خلاصه این دیدگاه این است که موضوع حمله بیولوژیکی را رد کرده است.
اما روایت سومی هم وجود دارد که این یادداشت بدان باور دارد؛ حکمت فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی از یک سو ناظر به احتمال حمله بیولوژیک است. هر چند رهبر معظم انقلاب تعبیر «احتمال» و «رزمایش» را به کار بردند، اما نشانهها گویای آن است و اساساً عقل حکم میکند که حمله بیولوژیکی به عنوان یک احتمال در نظر گرفته شود. در روزهای اخیر، جمعی از متخصصان در کشورهای جهان موضوع حمله بیولوژیک را با استدلال پیش کشیدهاند؛ در چنین وضعیتی شرط احتیاط و عقلانیت آن است که این موضوع محتمل با جدیت دنبال شود. از دیگرسو، کمک به دولت برای برطرف کردن فوری خطرات این ویرس نیز ضرورتی اجتنابناپذیر است.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔰امام خمینی(ره):
رئیس جمهور و امثال اینها، در دل خودشان این مطلب را ایمان بیاورند به آن که ما #خدمت میخواهیم به این #مردم بکنیم.
📅 ۱۹ بهمن ۱۳۶۰
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
سهلانگاری در شیوع بیماری حرام شرعی است
🔸 امام خامنهای:
«یقیناً هر چیزی که کمک کند به سلامت جامعه و عدم شیوع این بیماری، یک حسنه است؛ در نقطهی مقابل هر چیزی که کمک کند به شیوع این بیماری، یک سیّئه است. خدای متعال ما را موظّف کرده که نسبت به سلامت خودمان و سلامت دیگران، سلامت مردم، احساس مسئولیّت کنیم.» ۱۳۹۸/۱۲/۱۳
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir