🔹کارشناس اسرائیلی: قاآنی جای سلیمانی را پر کرد
«راز زمیت» کارشناس اندیشکده مطالعات امنیت ملّی دانشگاه تلآویو و تحلیلگر اطلاعاتی اسرائیل که سابقه حضور در ارتش رژیم صهیونیستی نیز دارد، در رشته توئیتی کوتاه به بررسی تأثیر نخستوزیری مصطفی الکاظمی بر رابطه ایران و عراق پرداخته که در ادامه آمده است:
هر چند ماه یک بار گفته میشود «ایران در حال از دست دادن نفوذ منطقهایاش است»، اولاً به این خاطر تحریمهاست که «ایران از تأمین فعالیتهای نظامیاش ناتوان شده» و ثانیاً «به این دلیل که ارتش اسرائیل توانسته در کارزار علیه ایران در میدان سوریه پیروز شود». [در اثبات این حرف که نفوذ منطقهای ایران از دست رفته است] یک بار به اعتراضات در لبنان و عراق اشاره میکنند، یک بار اعتراضات در ایران را به عنوان دلیل میآورند، یک بار ترور سلیمانی را و حالا هم شیوع کرونا را به عنوان دلیل میآورند.
و هر بار ایران اثبات میکند به رغم محدودیتها و ضعفهایش و بسیاری از مواردی که در سالهای اخیر تشدید شدهاند، میتواند همچنان اوضاع را مدیریت کند، تهدیداتش را به فرصت تبدیل کند و نه تنها جمهوری اسلامی را حفظ کند، بلکه همچنان نفوذ منطقهایاش را داشته باشد.
چرا؟ چون این نفوذ منطقهای برای آنها بسیار مهم است و با منافع حیاتی ایرانیان گره خورده است و چون میدانند چگونه حرکت و بازی کنند، به ویژه در مقایسه با دیگر بازیگران منطقه که نمیخواهند یا نمیدانند چگونه باید اقدام کنند. چون ایرانیها بسیار عملگرا هستند و میدانند چگونه استراتژیشان را در شرایط متغیر تنظیم و تدوین کنند. چون آنها بسیار صبورند و البته بسیار مصمماند.
الکاظمی گزینهای نیست که ایرانیها دوست داشته باشند او را در پست نخستوزیری عراق ببینند، اما وقتی آنان مجبور باشند بین الزرفی و الکاظمی یکی را انتخاب کنند، همه نیروهای سیاسی خود در عراق را علیه کسی که تصور میشود منافع آنها در عراق را تهدید میکند، بسیج میکنند. و [باید بدانیم] این فرایند دیگر توسط سلیمانی انجام نشده؛ بلکه توسط شمخانی که ماه پیش به عراق سفر کرد و با الکاظمی دیدار داشت و همچنین توسط فرمانده جدید نیروی قدس ایران، یعنی قاآنی که هفته پیش به عراق سفر کرد، راهبری و مدیریت شد. همان کسی که ادعا میشد صلاحیت ندارد و نمیتواند پای در مسیر سلیمانی بگذارد.
آنچه در مورد نفوذ منطقهای ایران صادق است، در مورد ثبات اقتصادی ایران نیز صدق میکند. مطمئناً ایران هم در داخل کشور و هم در خارج از مرزها با چالشهای پرشماری روبروست، اما نظام ایران در حال سقوط نیست و اقتصاد ایران هم در حال فروپاشی نیست و نفوذ منطقهای ایران نیز ضعیف نشده است.
این برای خیلیها فوقالعاده ناامیدکننده و ناراحتکننده است، اما وضعیتی است که اکنون با آن روبروییم. هر کس میخواهد ایران را ستایش کند یا بر استراتژیهایی با این فرض که خاورمیانه بدون جمهوری اسلامی ایران یا بدون [آیت الله] خامنهای یا بدون نظامیان طرفدار ایران، جای بهتری است؛ اصرار دارد، باید با واقعیت روبرو شود.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔸فرصت نجات انسانها از اسارت تمدن غرب
بعد از شکست کمونیسم و بنیانگذاری پدیده جهانیشدن، همه در این اندیشه بودند که جهان بر مبنای ارزشهای لیبرال دموکراسی در دنیا بهصورت یک جریان غالب و مسلط درآمده است و سعادت جهان درنهایت در قالب ایدئولوژی لیبرال دموکراسی محقق میشود اما ویروس کرونا اکنون این تصور باطل را بخوبی نشان میدهد.
گزارههای خبری؛
۱. پایگاه دیلی سیگنال متعلق به اندیشکده بنیاد هریتج در یادداشتی به قلم آرمسترانگ ویلیامز نوشت: ما آمریکاییها دوست داریم خودمان را مرکز و کانون دنیا بدانیم. ما اغلب بر روی خودمان تمرکز میکنیم و میخواهیم بدانیم رویدادهای جهانی از چشمانداز میهنپرستی و استئناانگاری خود خوانده آمریکا چگونه به نظر میرسند. اما در سرتاسر دنیا، بشریت در مواجهه با نیروهایی که از کنترلش خارج هستند، خوار و کوچک شده است. تا قبل از آنکه ویروس همهگیر شود، دوست داشتیم خودمان را با روایات کاذب درباره اهمیت خویشتن فریب بدهیم. اما عجز و ناتوانی ما در برابر اراده خداوند اکنون دیگر بر همگان روشن شده است. ما آنقدرها که تصور میکنیم بر امور مسلط نیستیم. ما مرهون قدرتهایی بسیار بزرگتر از قدرت خود هستیم و ما در برابر این قدرت برتر هیچ نیستیم. ویروس کرونا به وضوح به ما نشان داد که به یکدیگر نیاز داریم و اینکه بشر محتاج خداست.
2. حبیب فوعانی، نویسنده لبنانی درباره تأثیر کرونا بر جهان نظریه فرنسیس فوکویاما نوشت: اکنون میتوان به این نتیجه رسید که لیبرال دموکراسی سرنوشت محتوم بشریت نیست و پاندمیک کرونا ضربهای کمرشکن به نظریه "پایان تاریخ" فوکویاما و همفکرانش وارد کرده است. منطق "تاریخ" در حال حاضر علیه جهان غرب عمل میکند.
3. جوزف نای:کووید-۱۹ نشان داد که ما قادر نیستیم راهبرد خود را با این دنیای جدید تطبیق دهیم.
۴. جان آلن رئیس اندیشکده بروکینگز: «فاتحان» بحران کووید-۱۹، به روال معمول تاریخ را خواهند نوشت.
نکته راهبردی؛
رهبر انقلاب در سخنرانی نیمه شعبان به رفتار و عملکرد دنیای غرب در ماجرای کرونا اشاره کردند و با برشمردن مصادیقی از غرب وحشی فرمودند: «در این ماجرا فرهنگ و تمدن غرب محصول خود را نشان داد که این نتیجه طبیعی فلسفه حاکم بر تمدن غربی مبتنی بر فردگرایی و مادیگرایی و غالباً بیخدایی است.» پخش شدن صدای اذان و سجده دستهجمعی در برخی از کشورهای غربی و عطش آنها برای دستیابی به یک قدرت بینهایت و یک منجی، حاکی از بریدگی جامعه غرب از آنچه آزادی بشر تبلیغ میشد و آشتی مجدد با معنویت و خدا است.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔴 روایت خبرنگار گاردین از جنگ رسانهای علیه ایران
🔻«سعید کمالی دهقان» خبرنگار گاردین در گفتگو با «روزنامه تهران تایمز» درباره مستند «برای ندا» که یک سال پس از کشته شدن ندا آقاسلطان از شبکه «اچ بی او» پخش شد؛ گفت:
🔹من از ساختن مستند «برای ندا» پشیمان هستم چون سادهلوح بودم و روایت غربیها در خصوص مرگ ندا را باور کردم
🔹واقعیت این است که من اصلا نمیدانم چه کسی ندا را کشت، در حالیکه فیلم آنتونی توماس، انگشت اتهام را به سوی حاکمان ایران نشانه میرود
🔹هیچ مدرک قابل استنادی وجود ندارد که نشان دهد نیروهای جمهوری اسلامی ندا را کشتهاند
🔹داستان زندگی من مثل داستان زندگی «مسیح علینژاد» است، اما خدا را شکر که توانستم زود این مسئله را تشخیص بدهم
🔻دهقان درباره افشا کردن منابع مالی شبکه معاند «ایران اینترنشنال» که در پی قتل «جمال خاشقجی» روی داد؛ گفت:
من باور دارم که ایران اینترنشنال و سرویسهای اطلاعاتی غرب از جمله سرویس اطلاعاتی انگلیس، میخواهند زندگی من را در لندن برایم جهنم کنند
🔹در سال ۲۰۱۸ به خاطر گزارشم در خصوص ایران اینترنشنال به شدت مورد حمله واقع شدم.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔴 #سرخط_تحلیلی l معرفی الکاظمی و تحولات عراق
درباره تحلیل معرفی الکاظمی به عنوان نخست وزیر عراق رعایت چند نکته کوتاه برای نخبگان و تحلیلگران محترم ضروری است:
1⃣ این که کاظمی مطلوب ما نیست و بین بد و بدتر بد را انتخاب کردیم، درست است؛ اما در سطح رسانه ای و رسمی، تصریح به این امر صلاح نیست، زیرا به نحوی به ادعای نفوذ و دخالت ایران در عراق دامن می زند. نکته درست، احترام به رای و اجماع جریانات سیاسی عراق است.
2⃣ این که در عراق نخست وزیری بر سر کار بیاید که کاملا مطابق معیارهای ما و در خط مقاومت باشد، نوعی آرمان گرایی و غفلت از واقعیت های عراق است. سیاسیون عراق حتی به منافع ملی خود اهمیتی نمی دهند، تا چه رسد به ایران و مقاومت! متاسفانه اولویت اغلب آنان محاصصه (سهمیه بندی) و امتیازگیری سیاسی است (حتی در زمان سردار سلیمانی با آن همه تجربه و شخصیت کاریزماتیک، این روند بسیار دشوار و طولانی و گاه بر خلاف خواست ما رقم می خورد).
3⃣ پر کردن خلا سیاسی لزوما موضوعیت ندارد، به ویژه آن که دولت فعلی موقت است و باید برای انتخابات زودهنگام زمینه سازی کند. این کار را عادل عبدالمهدی در منصب دولت "تصریف الاعمال" هم می توانست انجام دهد. اما به دلیل مخالفان فراوان (حتی در میان شیعیان) چنین نشد و به نامه ای که عبدالمهدی در این خصوص به پارلمان نوشت توجهی نشد.
4⃣ الکاظمی ماموریت سختی در پیش دارد. مشکلات زیرساختی اقتصادی، سهم خواهی های سیاسی، فساد نهادینه، کاهش قیمت نفت، کرونا و حضور و نفوذ آمریکایی ها از جمله موانعی است که موفقیت الکاظمی را در دوران کوتاه دولتش به چالش می کشد.
6⃣ با توجه به گرایش آمریکایی الکاظمی و مخالفت آمریکایی ها با ترک عراق، انتظار اقدام عاجل از سوی دولت جدید در خصوص خروج اشغالگران منطقی نیست. حتی بعید نیست با توصیه آمریکایی ها به اقدامات متقابل همچون کاهش روابط با ایران، مهار حشد الشعبی و خلع سلاح گروه های مقاومت مبادرت نماید.
✅ با توجه به موارد فوق لازم است گروه های شیعی که الکاظمی را برگزیده اند، به ویژه گروه های همسو با ایران و مقاومت، نقش مطالبه گری و نظارتی خود را در پارلمان بر نخست وزیر تقویت کنند.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔰 تقویت روحی در ادعیه
🔺امام خمینی(ره):
این دعاهایی که در ماهها هست، خصوصاً، در ماه رجب و شعبان و ماه مبارک رمضان، اینها انسان را همچو تقویت روحی میکند و همچو راه را برای انسان باز میکند و نور افکن است برای اینکه، این بشر را از این ظلمتها بیرون بیاورد و وارد نور بکند که معجزهآساست. به این دعاها عنایت بکنید.
📅 ۲۱ تیر ۱۳۵۹
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔰از عبادت در تنهایی و در میان خانواده غفلت نکنید
💠 امام خامنهای:
در غیاب جلسات عمومی ماه رمضان -که این جلسات عمومی، جلسات دعا و سخنرانی، بسیار مغتنم بود و امسال علیالقاعده محرومیم از این جلسات- از عبادت و تضرّع و خشوع در تنهایی غفلت نشود؛ ما میتوانیم در اتاق خودمان، در خلوت خودمان، در میان خانواده و فرزندان خودمان، همین خشوع و خضوع را به وجود بیاوریم. ٩٩/٠١/٢١
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
📆تقویم روز
💠یکشنبه
☀️ 24 فروردین 1399 خورشیدی
🌙 18 شعبان 1441 هجری
🎄 12 آوریل 2020 میلادی
🖌مناسبت های این روز:
☀️آغاز دومین دوره مشروطه یا تجدید حیات مشروطیت (1288 ش)
☀️رحلت ادیب گرانمایه، علامه "سیدمحمد فرزان بیرجندی" (1349ش)
☀️تأسیس مدرسه عالی تلویزیون و سینما در ایران (1349 ش)
☀️درگذشت آیتاللَّه "شیخ مجتبی حاتمی لنکرانی" (1365 ش)
☀️رحلت محقق و پژوهشگر اسلامی آیتاللَّه (مجتبی محمدی عراقی)(1380 ش)
☀️روزی که ایران دارای جت جنگنده شد
☀️ولادت صدرالمتالهین شیرازی
☀️بمب گذاری در حسینیه شهدای شیراز و شهادت تعدادی از اعضای کانون فرهنگی رهپویان وصال(1387 ش)
☀️قهرمانی ایران در مسابقات جام جهانی کشتی آزاد (1394 ش)
🌙 رحلت "ابوالقاسم حسين بن روح نوبختي" سومين نايب خاصِّ امام زمان(عج)(326 ق)
🌙درگذشت "ابن دُريد" اديب و لغت شناس عرب(321 ق)
🌙 افتتاح اولين دوره ي مجلس شوراي ملي(1324 ق)
🌙وفات عالم جلیل ملا مهدی نراقی (1209ق)
🎄 عبور از خط استوا برای اولین بار توسط دریانوردان پرتغالی (1487م)
🎄کشف داروی معالج مالاریا از پوست درختی به نام "گنه گنه" (1820م)
🎄 آغاز جنگهای داخلی امریکا معروف به جنگهای انفصال (1861م)
🎄سقوط حکومت پادشاهی و تشکیل جمهوری در اسپانیا (1931م)
🎄آغاز اولین واکسیناسیون عمومی جهان جهت پیشگیری از بیماری فلج (1955م)
🎄سفر "یوری گاگارین" فضانورد روسی به عنوان اولین انسان به فضا (1961م)
🎄وقوع کودتای امریکایی در ونزوئلا (2002 م)
🎄خرید آلاسکا از روسیه
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔴 #تروریسم_دولتی l اطلاعات بدهید ؛ جایزه بگیرید!
🔻 دولت آمریکا برای کسب اطلاعاتی درباره فعالیتهای شیخ محمدالکوثرانی از فرماندهان ارشد حزبالله لبنان در عراق، ۱۰ میلیون دلار جایزه تعیین کرده است!!
🔺در این زمینه، یکی از نکات قابل تامل توئیت وزارت خارجه آمریکا در تعیین جایزه برای محمدالکوثرانی، کاربرد معنادار و هوشمندانه واژگان و عباراتی خاص که بار عاطفی مثبتی دارند برای تحریک عراقیها جهت دریافت اطلاعات است. به عنوان مثال:
🔹 اخوانی (برادرانم)
🔹 اهلالغیرة (غیرتمندان)
🔹جماعات خارجه عن السیطرة (گروههای خارج از کنترل)
🔹جماعات تقمع مظاهراتکم السلمیة (گروههایی که تظاهرات مسالمت آمیز شما را سرکوب میکنند)
🔹جریمةمنظمة (جنایت سازمان یافته)
✅ آمریکا در ماههای گذشته بهطور هوشمندانهای در پیشبرد برنامههای خود در عراق به ابزارهای نرم و شبکهسازیهای اجتماعی و مجازی روی آورده است. فقط در طول یک سال گذشته ۱۱ میلیون نفر بر تعداد کاربران فضای مجازی عراق افزوده شده است!
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔴 کرونا در فلسطین متفاوت است
ماهیت ویروس منحوس کرونا به نحوی است که برای کنترل و مهار آن نیاز به کمک همگانی است، ازاینرو با توجه به تهدید کرونا ویروس در شرایط امروزی، محدودسازی مردم مظلوم غزه از طرف رژیم صهیونیستی نشان از ماهیت ضد انسانی این رژیم دارد.
🔹گزارههای خبری؛
1-محاصره اسرائیل علیه نوار غزه خطرناکتر از ویروس کرونا است. تا به امروز ۱۴ سال از محاصره دارویی و غذایی غزه میگذرد و جامعه بینالمللی به آن بیتوجه بوده است. محمود الزهار عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی میگوید: این محاصره اثری منفی بر تمام بخشهای زندگی، ازجمله بخش سلامت که باید با ویروس کرونا مقابله کند، گذاشته است. 2-رسانههای بینالمللی با توجه به فشردگی جمعیت در غزه که بالغ بر ۲ میلیون نفر در یک باریکه کوچک برآورد میشود، هشدار میدهند که همهگیری کرونا در غزه کابوسی نزدیک به واقعیت است.
3-«اشرف الغدرا»، سخنگوی وزارت بهداشت غزه اعلام کرد که آزمایش در آزمایشگاه مرکزی این منطقه به خاطر اتمام کیتهای آزمایش کروناویروس متوقف شده است.
🔹نکته راهبردی؛
ازآنجاییکه کرونا یک ویروس خطرناک و ضد بشری است و تا به الآن هیچگونه درمان قطعی برای آن کشف نشده است، مسلم است که جامعه بشری برای شکست آن، جلوگیری از شیوع بیش از پیش و جلوگیری از فاجعه انسانی، باید متحد و یکپارچه در مقابل آن اقدام کنند. لذا در وضعیت کنونی لازم است، جامعه انسانی نسبت به تهدید جان بشریت در غزه، توسط رژی صهیونیستی و حتی در دیگر ملتهای ستم دیده از جمله؛ یمن، سوریه، افغانستان و ... به پا خیزند و با تشکیل پویشی بینالمللی برای مقابله با کرونا در همه ملتهای تحت ستم، نجات بشریت را فریاد زنند.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir