💢 جاودانگی در خدمت به محرومان
امام خمینی (ره):
آنچه كه مى ماند آن جهات معنوى است كه انسان در كارش انجام مى دهد. جهات معنوى، كه يكى از بزرگترين جهات معنوى خدمت به خلقالله است، خدمت به انسانهاى محروم است. اين است كه براى انسان جاودان مى ماند و در عالم ديگر به درد انسان مى خورد. اموالى كه انسان بگذارد و برود به درد انسان نمى خورد. اموالى كه پيش بفرستد به درد انسان مى خورد. و اميدوارم كه آنهايى كه داراى يك مكنتى هستند توجه داشته باشند كه به اين مستمندان، كه ولىنعمت ما هستند، رسيدگى كنند.
#امام_خمینی
صحیفه امام؛ ج17؛ ص427 | جماران؛ 18 اردیبهشت 1367
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
♦ از عبادت در تنهایی و در میان خانواده غفلت نکنید
🔻 امام خامنهای:
در غیاب جلسات عمومی ماه رمضان -که این جلسات عمومی، جلسات دعا و سخنرانی، بسیار مغتنم بود و امسال علیالقاعده محرومیم از این جلسات- از عبادت و تضرّع و خشوع در تنهایی غفلت نشود؛ ما میتوانیم در اتاق خودمان، در خلوت خودمان، در میان خانواده و فرزندان خودمان، همین خشوع و خضوع را به وجود بیاوریم. ۹۹/۱/۲۱
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
📆تقویم روز
💠 سه شنبه
☀️ 26 فروردین 1399 خورشیدی
🌙 19 شعبان 1441 هجری
🎄 13 آوریل 2020 میلادی
🖌مناسبت های این روز:
☀️رحلت عالم بزرگوار و فقيه مجاهد آيت اللَّه "شيخ محمد تقي بافقي" (1325 ش)
☀️شهادت شهید سیدحسین سجادی (1362ش)
☀️روز ریشه کنی فلج اطفال
🌙 درگذشت "ابن نديم بغدادي" مورّخ و كتاب شناس مسلمان(385 ق)
🌙ولادت آيت اللَّه شيخ "محمدرضا نجفي اصفهاني" معروف به "مسجد شاهي"(1287 ق)
🌙رحلت فقيه جليل آيت اللَّه "سيد احمد روضاتي" عالم تهراني (1380ش)
🌙وفات واعظ شهير "سيد محمد شيرازي" معروف به "سلطان الواعظين" (1391 ق)
🎄 تولد "ماني" يكي از مدعيان پيامبري در ايران (216م) (ر.ك: 7 فوريه)
🎄تولد "كريستين هويْگِنْسْ" فيزيكدان و رياضيدان بزرگ هلندي (1629م)
🎄 تأسيس شهر "سن پترزبورگ" به فرمان پتر كبير در روسيه (1703م)
🎄درگذشت "چارلز پيرس" فيلسوف امريكايي و مؤسس مكتب اصالت عمل (1914م)
🎄درگذشت دكتر "لودويك زامِنْهوف" مخترع زبان بينالمللي اسپِرانْتو (1917م)
🎄توافق ارتش سرخ شوروي براي خروج از خاك كشور افغانستان (1988م)
🎄شكست كودتاي امريكا در ونزوئلا پس از 48 ساعت از وقوع آن (2002م)
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔴 وضعیت تاریک و شوم اقتصاد جهانی
🔻 «شوم و تاریک»، عبارتی است که نشریه اکونومیست برای توصیف وضعیت رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۰ استفاده میکند؛ وضعیتی محنتبار که تمام کشورهای جهان را درگیر کرده است.
🔹تا پیش از شیوع ویروس کرونا، نشانههایی از پایان جنگ تجاری چین و آمریکا وجود داشت. صندوق بینالمللی پول گزارش داده بود که در صورت حل تنشهای سیاسی، اقتصاد وضعیت خوبی پیشرو خواهد داشت. اما حالا، همهچیز زیر سایه همهگیری کرونا قرار گرفته است.
🔹پیشبینی اکونومیست نشان میدهد که حتی در بهترین حالت، همه نسبت به رشد اقتصادی بدبین هستند. در حد بالا، رشد اقتصادی در تمام جهان نزدیک به صفر خواهد بود.
🔹اما در حد پایین؛ منطقه یورو رشد منفی ۹ درصد، انگلستان منفی ۸ درصد، ایالات متحده آمریکا منفی ۷.۵ درصد و ژاپن، منفی ۴.۵ درصد خواهند داشت.
🔹جالب آنکه چین که منشا ویروس کرونا بود، در بهترین شرایط نسبت به دیگران قرار دارد. رشد اقتصادی چین در سناریوی بد، منفی ۳ درصد خواهد بود، در سناریوی متوسط ۳ درصد و در بهترین حالت، ۶ درصد رشد خواهد کرد.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔹توافق بر سر کاهش بیسابقه عرضه نفت
23 عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت، «اوپک» و کشورهای غیراوپک در دهمین نشست فوقالعادهای که برگزار شد، برای بزرگترین کاهش عرضه نفت جهان توافق کردند، بهگونهای که مقرر شد روزانه ۹/۷ میلیون بشکه از عرضه نفت کاسته شود. وزیر نفت کشورمان درباره جزئیات اجرای این توافق گفت: «فقط مکزیک در مقابل کاهش عرضه نفت به میزان ۴۰۰ هزار بشکه در روز مخالفت کرد و پذیرفت که فعلاً ۱۰۰ هزار بشکه را کاهش دهد.»
گزارههای خبری:
۱ ـ پیامدهای اقتصادی کرونا روز به روز در حال افزایش است، بهگونهای که علاوه بر بخش خدمات، بر بخش تولید نیز تأثیرگذاشته و پیشبینی کارشناسان این است که در آینده به علت کاهش تولید، شاهد کاهش بیشتر تقاضای نفت خواهیم بود. این توافق حاکی از آن است که کارشناسان پیشبینی میکنند در آینده شاهد رکود اقتصادی خواهیم بود؛ از اینرو در اولین واکنشها به این تصمیم، قیمت طلا در سطح جهانی اندکی رشد کرد.
۲ ـ در جنگ تجاری بین آمریکا و چین، برنده اصلی کاهش قیمت نفت چین است؛ از اینرو آمریکا علاوه بر انگیزه داخلی، به دلیل رقابت اقتصادی با چین حاضر شده است حتی کاهش سهم مکزیک را نیز برای ماههای مه و ژوئن بپذیرد تا قیمت نفت افزایش یابد؛ اما این کاهش عرضه متناسب با کاهش تقاضا نیست. در حال حاضر حدود ۳۰ میلیون بشکه در روز کاهش تقاضای خرید نفت داریم که کاهش ۱۰ میلیون بشکهای نمیتواند نقش بسیار زیادی بر افزایش قیمتها داشته باشد.
۳ ـ اگر قیمت نفت افزایش نیابد، تولید نفت برخی کشورهای تولیدکننده مقرون بهصرفه نخواهد بود و مشخصاً استحصال نفت آمریکا با قیمتهای فعلی برای این کشور مقرون بهصرفه نخواهد بود.
نکته راهبردی: جمهوری اسلامی ایران با توجه به میزان پایین عرضه رسمی نفت، آسیبپذیری پایینتری نسبت به سایر تولیدکنندگان خواهد داشت، ضمن اینکه در این توافق نیز بدلیل تحریمهای امریکا، از کاهش تولید و عرضه معاف شده است.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔴 کووید ۱۹ و گم شدن هویت آدمی
«خشونت قابلهٔ تاریخ است. » ؛ این عبارت یکی از معروفترین تعابیر مارکس است که بارها خوانده یا شنیده ایم.
🔻 گاهی خشونت درون یک کشور و بر یک فرهنگ اعمال می شود که انحاء دیکتاتوری ها را نمایان می کند و گاه خشونت فی مابین دول مختلف و در ساحت بین الملل رخ می دهد. اما دست کم قسمت سومی هم قابل ذکر است که در نسبت انسان و طبیعت ظهور و در قالب بلایای طبیعی معرفی میشود. ویروس ها نیز اگر بپذیریم مصنوع آزمایشگاهها نیستند از جمله بلایا یا وقایع طبیعی هستند. حال ویروس کرونا یا کووید ۱۹ به چه معنا قابله تاریخ (و حیات) است؟
🔹 در پاسخ به سادگی می توان گفت شیوه تازه ای از حیات به وجود میآید که بی سابقه است. با کووید ۱۹ دورهای از حیات آغاز می شود که در اوج قدرت آدمی، عجز او را آشکار میکند. در هیچ دورهٔ تاریخ تا امروز انسان بر عجز خود آگاه نبوده است. زندگی پس از این با عجز و قرین با عظمتِ نیرو یا نیروهای غیر انسانی خواهد بود.
🔹البته کووید ۱۹ از حد یک بعدی طبیعی خارج شد و دو قسم دیگرِ خشونت را هم در بر گرفت. در دوره ای که قدرت بلامنازع آمریکا از چشمان گشودهٔ ترامپ بیرون میزد و تمام جهان را تحقیر می کرد، ویروسی خیابانهای وال استریت را که به بیان برخی مرکز تجارتی جهان است و نماد قدرت؛ خلوت کرد و تمام مراکز را به تعطیلی کشاند. ویروس کووید ۱۹ سیلی سرد طبیعت یا نیروی غیر انسانی بر چهره قدرت انسانی بود. چنین خشونتی قابلهی حیاتی کاملاً متفاوت است.
🔹 نیچه میگفت: «پس از این جنگ بر سر قلمرو و مرز کشورها نیست، جنگ هویت است.» ؛ به نظر میرسد «پس از اینِ... » نیچه هم اینک است. قابله حیات نه دورهای دیگر بلکه انسانی دیگر پدید آورد. انسانی که هویت خود را گم کرده بود و اینک بار دیگر باید عهد خود را با واقعیت خود تغییر دهد.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
✅ اندیشمندی که به الطاف ملوکانه آمریکا میاندیشد
آیتا... سیدمصطفی محقق داماد، فعال اصلاحطلب و رئیس بخش مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم ایران، چندی قبل در نامهای به پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان، به شیوع ویروس کرونا در ایران اشاره کرده و با وخیم نشان دادن وضعیت ایران در این ایام، نوشته است: این روزها عموم ملت ایران در این بلای دردناک، اعم از کودکان، سالخوردگان، زنان و مردان در شهرها و روستاها از یکسو با فراگیرشدن این ویروس منحوس مواجهاند و هرلحظه جان دادن عزیزی را در کنار خود تجربه میکنند.
این در حالی است که اولاً ایران اسلامی در مبارزه و مدیریت ویروس کرونا یکی از موفقترین کشورهای جهان است که در آمار تلفات آن نیز بعد از آمریکا و کشورهای اروپایی، در رتبههای پایینتری قرار دارد و ثانیاً تحریمهای ۴۰ ساله آمریکا نیز هرگز بر مقولات غذایی و دارویی کشورمان تأثیر خاص و چشمگیری نداشته است. البته که تحریمهای ظالمانه آمریکا برخلاف ادعای مقامات این کشور، شامل دارو (بویژه داروهای بیماران خاص) شده است، اما هماکنون بیش از ۹۷ درصد از نیازهای دارویی، با وجود تحریمهای حداکثری امریکا، در داخل کشور تولید میشود.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
⛔️ ما باید کوشش کنیم که اخلاق کاخنشینی را از این ملت بزداییم"
🔹امام خمینی(ره):
کوخها منشا برکاتند نه کاخها. آن مقداری که برکات از کوخها در دنیا منتشر شده است، هیچ در کاخها پیدا نمیشود. طبع قضیه کاخنشینی، توجه به عیش و عشرت است و نمیتواند شهوت و شکم، این طبقه را مهلت بدهد که در یک امر تفکری وارد بشوند.
📅 ۱ فروردین ۱۳۶۲
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
💢 از دست رفته
🌿امام خامنهای:
«متأسفانه غرب، خانواده را، یعنی کانونی را که برای مرد و بخصوص برای زن محیط امن و آرامش است، از دست داده.
بسیاری از خانوادهها متلاشی شدهاند. بسیاری از زنان تا آخر عمر تنها زندگی می کنند. بسیاری از مردان، زنِ مورد نظر خود را نمییابند و بسیاری از ازدواج ها در اولین سال های پیدایش از بین می رود.» ۱۳۷۶/۰۷/۳۰
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir