🔴 #تحلیل_خواندنی l بحران معنا در مسیر اصلاح طلبی
🔻 چند روزی است رسانهها و شخصیتهای جریان اصلاحات از لزوم بازسازی و اصلاح در اصلاحات سخن میگویند و نقدهای درون گفتمانی آنان در افق رسانهها جلوه نمایی میکند. نگارنده دلسوزانه نکاتی پیرامون مسئله اصلی اصلاحات مختصر عرض میکند.
🔹 در درون جریان اصلاحات انسانهای موجهی هستند که در حوزه رسانه و سیاست با آنان مرتبط هستم، حرف آنان را شنیدهام و معتقدم دیگرانی هستند که به این جماعت ظلم میکنند. کدام دیگران؟ همانهایی که مقابل نسلهای متأخر همسو با انقلاب اسلامی طوری سیاستورزی کردهاند که اصلاحطلبی را معادل «ضدانقلاب» جا انداختهاند.
🔹سخت معتقدم جان کلام در چیستی بحران اصلاحطلبی را جناب قوچانی در سرمقاله ۱۴ /۲ /۹۹ روزنامه سازندگی به تصویر کشیدهاند. اگر به سؤالات مطروحه در آن یادداشت به صورت جامع توجه شود بسیاری از مشکلات اصلاحطلبان حل خواهد شد. باور کنید مشکل اصلاحطلبان نظارت استصوابی نیست که اگر بود بیش از ۲۲۰ نفر آنان وارد مجلس ششم نمیشدند، خاتمی رئیسجمهور نمیشد، عارف تأیید نمیشد، پزشکیان نایب رئیس مجلس نبود و...
🔹 مسئله این استکه طیفهای اصلاحطلبان -برخلاف اصولگرایان- بر سر اصول انقلاب اسلامی و اندیشه امام تفاهم ندارند، اما با وارونه نمایی، مشکلات را به اشخاص و ساختارها ارجاع میدهند. سؤال اساسی این است که چه چیزی اصلاحطلبان را دور یک کرسی مینشاند؟
🔹 به نظر نگارنده اصلاً وجه مشترکی جز تعلقات تاریخی وجود ندارد. مسئله را قوچانی به درستی برجسته کرده است که: مرز «اصلاحات در حکومت» با «اصلاحات بر حکومت» باید روشن شود و دقیقتر نوشت که «نسبت اصلاحات هم با حاکمیت باید روشن شود هم با ملت» و بسیار دقیق موشکافی کرده است که اصلاحات دنبال مشارکت در قدرت است یا جنبشی شدن؟
🔹 مهمترین شکاف درونی اصلاحات آن است که طیفهایی از جریان میخواهند فراسوی سیاستهای کلی نظام خودشان یک جمهوری اسلامی دیگر معنا کنند که قلب ماهیت شده باشد و با استانداردهای غرب منطبق شود و بتوانند سرشان را بالا بگیرند. عجیب آن است که طیفهای همسو با نظام در جریان اصلاحات مرتب تحقیر میشوند و علناً جرم آنان وفاداری به نظام اعلام میشود (مثل نظر شکوریراد نسبت به عارف).
🔹نمیشود جمهوری اسلامی را با مفاهیمی مانند «استبداد دینی» و «دیکتاتوری صالحان» و... معنا کرد و خود را عضو آن دانست. نمیشود به عنوان اصلاحطلب، عضو مجلس شورای اسلامی باشی سپس کشف حجاب کنی و سر بتراشی و آرزوی بازگشت شاهزاده! برای نجات میهن را بکنی؟
🔹در سالهای اخیر حزب کارگزاران متوجه شد که اصلاحات «بر نظام» معنا میشود؛ بنابراین به واقعگرایی روی آورد و معتقد است بالاخره ما میخواهیم در درون این نظام کار کنیم پس نمیتوانیم هم اپوزیسیون باشیم هم جنبش اجتماعی راه بیندازیم و هم در صف اول ورود به قدرت باشیم. نمیشود شاخه سیاسی حزب مشارکت طراحی به خاک سیاه نشاندن موسوی را انجام دهد، اما بخشی از قدرت باشد. نمیشود امام، امام کرد، اما آرزوی پیمودن مسیر جانشینان مائو در چین را نمود.
🔹 مشکل اصلی بخش اندیشهای اصلاحطلبان این است که میخواهند «روشنفکران قدرت» باشند و این امر پارادوکسیکال است. تب روشنفکری نمیتواند یک جریان سیاسی را به ساحل سیاستورزی رساند. این تب آنقدر بالا است که امثال آخوندی و کلانتری هم به خاطر دو فنجان قهوهای که با اصلاحطلبان خوردهاند ژست روشنفکری به خود میگیرند. آخوندی بعد از ۴۰ سال حضور در قدرت معتقد است من روشنفکری بودم که وارد قدرت شدم یا کلانتری بعد از ۴۰ سال به امام دروغ میبندد و در عین حال کارگزار نظام نیز هست.
🔹 مشکل طیف «برنظام» اصلاحطلبان این است که تکلیف خود را با سیاستهای کلی نظام روشن نمیکنند یا سکوت کردهاند یا طعنهزننده و پرخاشگر از آن میگذرند و این بدان معناست که حتی اصل ۱۱۰ قانون اساسی را که قبلاً برای عبور از ولایت مطلقه فقیه بر اجرای آن اصرار میکردند نیز قبول ندارند.
🔹 تا امام در این کشور زنده است تجدیدنظرطلبان راه به جایی نمیبرند. عرض خود میبرند و زحمت ما میدارند. نیروهای همسو با نظام در درون جریان فهمیدهاند که نمیشود با نویسندگان این متون پالوده خورد و در عین حال مدعی انقلاب و امام و جمهوری اسلامی شد.
✅ امید است روشنفکران رمانتیک به «جنبش اجتماعی» خود بپردازند و اجازه دهند جریان اصلاحات بخشی از نظام جمهوری اسلامی باقی بماند. لازمه این مهم وجود مرزبندی شفاف و ماهوی است.
🖌 #عبدالله_گنجی
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔻ترامپ و بایدن؛ دو روی یک سکه!
🌐انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در ۳ نوامبر ۲۰۲۰، برابر با ۱۳ آبان ۱۳۹۹ برگزار خواهد شد. «دونالد ترامپ» رئیسجمهور کنونی آمریکا از حزب جمهوریخواه و «جو بایدن» معاون دولت «اوباما» از حزب دموکرات، دو نامزد اصلی پنجاهونهمین انتخابات ریاستجمهوری هستند که برای تصدی این مقام شانه به شانه هم وارد رقابتی تنگاتنگ شدهاند.
🔍نکات تحلیلی: انتخابات ریاستجمهوری آمریکا یکی از رویدادهای مهم جهان در سال 2020 دانسته میشود که خروجی آن میتواند آثار مهمی بر ترتیبات بینالمللی داشته باشد؛ این موضوع سبب شده کشورهای مختلف، اعم از رقبا و شرکای منطقهای و بینالمللی آمریکا که سیاست خارجیشان متأثر از سیاست خارجی آمریکاست، انتخابات آنها را در کانون توجه قرار دهند. البته در برخی محافل سیاسی و رسانهای جمهوری اسلامی ایران نیز این موضوع مورد توجه است. اما تجربه نشان داده سیاست خارجی آمریکا در قبال ایران، فارغ از اینکه یک حزب دموکرات بر سر کار باشد یا جمهوریخواه، سیاستی پایدار و لایتغیر بوده و از این پس نیز اینگونه خواهد بود.
یعنی همان اندازه که ترامپ به ایران به عنوان یک دشمن نگاه میکند، بایدن نیز ایران را دشمن درجه یک آمریکا میداند؛ تفاوت فقط در پیشبرد شیوههای دشمنی و راهبردهای مهار است.
بایدن نیز همانند ترامپ بهوضوح ایران را یک «عامل بیثباتی» در خاورمیانه میداند که به اصطلاح خودشان از «تروریسم» حمایت میکند و با منافع آمریکا مخالف است. از نظر او ایالات متحده باید با ایران مقابله کند، اما باید این کار را با یک استراتژی روشن، اهداف مشخص و با همکاری متحدان، بهویژه اروپاییها، انجام دهد. او از رویکرد ترامپ انتقاد کرده و آن را فاقد استراتژی مشخص و بدون «بازی نهایی» خوانده است.
🎯نکته راهبردی: از نظر رویکردهای کلان ماهوی درباره جمهوری اسلامی ایران، اتفاقنظر تنگاتنگی میان تمام جناحها و احزاب در آمریکا وجود دارد؛ از اینرو اینکه سیاست خارجی و منافع ملی کشورمان را به پیروزی ترامپ یا بایدن در انتخابات نوامبر آمریکا گره بزنیم، محاسبهای کاملاً اشتباه و مخالف منافع ملت بزرگ ایران است.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
💠 امام خمینی(ره):
تنها آنهایی تا آخر خط با ما هستند که درد فقر و محرومیت و استضعاف را چشیده باشند. فقرا و متدینین بی بضاعت گردانندگان و برپادارندگان واقعی انقلابها هستند. ما باید تمام تلاشمان را بنماییم تا به هر صورتی که ممکن است خط اصولی دفاع از مستضعفین را حفظ کنیم.ما برای احقاق حقوق فقرا در جوامع بشری تا آخرین قطره خون دفاع خواهیم کرد.
#امام_خمینی
📚صحیفه نور، جلد ٢٠،صفحه ٢٣۶
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔹امام خامنه ای:
یکی از درسهای بزرگ ماه رمضان که در خلال دعا و روزه و تلاوت قرآن باید فرا بگیریم این است که با چشیدن گرسنگی و تشنگی، به فکر گرسنگان و محرومان و فقرا بیفتیم.
🔸در آیات قرآن میخوانیم که یکی از نشانههای تکذیبِ دین این است که انسان در مقابل فقر فقیران و محرومان بیتفاوت باشد و احساس مسئولیت نکند. ۱۳۸۱/۰۹/۱۵
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
📆تقویم روز
💠 چهارشنبه
☀️ 17 اردیبهشت 1399 خورشیدی
🌙 12 رمضان 1441 هجری
🎄6 می 2020 میلادی
🖌رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی؛
☀️وقوع زلزله شديد در سلماس و كشته شدن بيش از دو هزار نفر(1309 ش)
☀️بمباران زندان "دوله تو" توسط رژيم بعثي عراق (1360ش)
🌷شهادت شهید علیرضا کمالی زاده (1361ش)
☀️درگذشت "مهرداد اوستا" شاعر و قصيدهسرا (1370 ش)
☀️صدور دستورالعمل اجرايي تحريم اقتصادي ايران توسط دولت آمريكا(1376 ش)
☀️روز اسناد ملي
🖌رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری؛
🌙 نزول كتاب مقدس انجيل بر حضرت عيسي بن مريم(ع)
🌙انجام عقد اخوت ميان رسول خدا(ص) و حضرت علي(ع)(1 ق)
🌙خروج مسلمانان از مدينه جهت شرکت در غزوه بدر (2ق)
🌙درگذشت "ابن جوزي" متكلم، محدث و فقيه(597 ق)
🖌رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی؛
🎄 تولد "زيگموند فرويد" روانپزشك و روانكاو برجسته اتريشي (1856م)
🌲مرگ "فِرِدْريش هومبولدْ" جغرافيدان آلماني و پدر جغرافياي نوين (1859م)
🎄 درگذشت "هري ديويد ثورو" طبيعيدان و فيلسوف معروف امريكايي (1862م)
🎄تشكيل اوليه جلسه سازمان ايكائو وابسته به سازمان ملل متحد (1947م)
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔴تکاپو برای مذاکره در پسا کرونا
🔹موسویان از اعضای حلقه نیویورکیها گفته: «[ایران] همزمان با اعلام خروج از برجام و تعلیق معاهده ان. پی. تی و ادامه دسترسی آژانس، برای گفتوگو با ترامپ در مورد یک توافق هستهای اعلام آمادگی کند.»
🔹حلقه نیویورکیها در صدد هستند در یکسال باقیمانده از دولت دوازدهم، دور جدیدی از مذاکره با آمریکا را در چارچوب دو سناریو پایهریزی و به نتیجه برسانند. برای این منظور، ظاهرا قرار است جابجایی در یک نهاد عالی مرتبط با سیاست خارجی و امنیت ملی اجرایی شود تا فردی که نقش اساسی در تصویب بیست دقیقهای برجام را ایفا کرد، در منصب مذکور مستقر گردد. در چارچوب این دو سناریو، غربگرایان بهرهگیری از قدرت لابیگری شخص مورد نظر، ایجاد چند دستگی و تبدیل نمودن مجلس آینده به بازیگری همراه یا خنثی، استفاده مجدد از ظرفیت مجمع تشخیص و فریب استراتژیک انقلابیون را به انتظار نشستهاند.
🔹در طراحی حلقه نیویورکیها، مذاکرهِ همزمان با ترامپ و دموکراتها مدنظر است. در راستای این سناریوها بخشهایی از دولت در حال ساختِ انگاره فریب استراتژیک و ادراک حمله "نظامی- انتخاباتی" ترامپ به ایران هستند تا روند تحقق سناریوهای مذاکره را تسریع نمایند.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
رهبر انقلاب در ارتباط تصویری با مجموعههای تولیدی بهمناسبت #هفته_کارگر
🔻 یکی از نکاتی که در باب کارگران و به مناسبت هفته کارگر خوب است روی آن تکیه بشود، مسئله رعایت حق نیروی کار است.
🔹 حقوق طبیعی نیروی کار باید رعایت شود. یعنی دستمزد عادلانه، پرداخت منظم و بدون تأخیر، ثبات اشتغال یعنی امنیت شغلی -که بنده روی این امنیت شغلی هم سالهای قبل تأکید کردم- که این یکی از مسائل بسیار مهم است. بعضی از آقایانی که صحبت کردند اشاره کردند که هیچ نیروی کاری را در این مدت از کار منفک نکردند این بسیار کار خوبی است. بسیار روش خوبی است.
🔹 مسئله بیمه، مسئله آموزش، مسئله خدمات رفاهی و مسئله بهداشت و درمان؛ اینها چیزهایی است که جزو حقوق کارگران است و این وظایف طبیعی کارفرماست.
🔺 البته اگر اهتمام بیشتری نسبت به کارگر انجام بگیرد مثل این که نیازهای خانواده مورد مراعات قرار بگیرد یا آموزش فرزندان یا ازدواج و امثال این کارها طبعا تأثیر بیشتری در ارتباط و التیام بین کارگر و کارفرما خواهد داشت که کار مبارک و خوبی است. ۹۹/۲/۱۷
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔰 تولید، سیستم دفاعی و امنیت بخشِ اقتصاد در برابر ویروس های مهاجم است
🔻رهبر انقلاب در ارتباط تصویری با مجموعههای تولیدی بهمناسبت #هفته_کارگر:
🔹 تولید را میتوان به سیستم ایمنی و دفاعی بدن تشبیه کرد. این روزها مسئله کرونا هم مطرح است. نقش سیستم دفاعی بدن در مواجهه با ویروسها، میکروبها و مهاجمهای ضد سلامت نقش خیلی مهمی است. همین ویروس کرونا بلاشک وارد خیلی از بدنها شد لکن آنها مریض نشدند. چرا؟ به خاطر این که یک سیستم دفاعی سالم خوبی داشتند توانست دفاع کند و امنیت بدن را تأمین بکند.
🔹 در اقتصاد کشور اگر ما اقتصاد را به یک بدن تشبیه کنیم، بدن انسان تشبیه بکنیم، سیستم دفاعی و امنیتبخش اقتصاد عبارت از تولید است. یعنی آن چیزی که میتواند ویروسهای مهاجم و میکروبهای مهاجم به اقتصاد را خنثی بکند و اقتصاد را سالم نگه دارد تولید در کشور است.
🔺 ما البته اقتصادمان متأسفانه دچار میکروبها و ویروسهای طبیعی متعددی است و ویروسهای دستسازهم مثل تحریم و مسئله قیمت نفت هم حوادثی هستند که به اقتصاد ضربه میزنند. اگر ما تولید خوب و مناسب و شایسته و روبهرشد همواره در کشور داشته باشیم در مقابل این ویروسها میتوانیم مقاومت بکنیم.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔰 وقتی میتوانیم ماهواره به فضا بفرستیم یعنی جهش تولید هم شدنی است
🔻 رهبر انقلاب در ارتباط تصویری با مجموعههای تولیدی بهمناسبت هفته کارگر:
🔹️ متأسفانه عدهای در کشور به طور دائم میگویند نمیشود و نمیتوانیم در حالیکه میتوانیم و دلیل آن هم این است که ما وقتی میتوانیم یک ماهوارهبر را با سرعت ۷۵۰۰ متر بر ثانیه به فضا پرتاب کنیم و ماهواره را در مدار قرار دهیم و یا در صنایع دفاعی آن پیشرفتهای بزرگ را داشتهایم؛ پس در تولید هم میتوانیم به جهش دست یابیم.
🔹️ آن ذهن و فکری که میتواند ماهواره را تولید کند و برای ارسال ماهواره بعدی در مدار ۳۶ هزار کیلومتری هدفگذاری کند، قطعاً چنین روحیه، ابتکار و خلاقیت برای تولید خودرو با مصرف ۵ لیتر بنزین در یکصد کیلومتر و در دیگر بخشهای تولید نیز دارد. ۹۹/۲/۱۷
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔰 برخی دستگاهها به بهانههایی دنبال واردات بیمورد هستند
👈 کیفیت باید از راههای دیگر افزایش پیداکند نه از طریق به خاک سیاه نشاندن تولید داخل
🔻 رهبر انقلاب در ارتباط تصویری با مجموعههای تولیدی بهمناسبت هفته کارگر:
🔹️ #ممنوعیت_واردات یکی از زمینههای #جهش_تولید است. ما با واردات مخالف نیستیم اما تاکید داریم محصولی که در کشور تولید میشود و یا امکان تولید دارد وارد نشود.
🔹️در برخی مواقع برخی دستگاههای اجرایی به بهانههایی به دنبال باز کردن راه #واردات بیمورد هستند.
🔺️ به عنوان مثال میگویند برای اینکه کیفیت #خودروی_داخلی ارتقا یابد باید #خودروی_خارجی وارد شود. درحالیکه باید کیفیت خودروی داخلی از راههای دیگر افزایش یابد نه از طریق واردات و به خاک سیاه نشاندن تولید داخل. ۹۹/۲/۱۷
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
.
تفاوت مدیریت جهادی و اشرافی
♦️اولی، ماهواره پیشرفته می سازد و با موفقیت در مدار قرار می دهد؛
🔹دومی، قیمت خودرو را ظرف هفت سال، شش برابر می کند. (قیمت پراید از 16 میلیون به نزدیک 90 میلیون رسید)
♦️اولی، شهید می دهد تا عزت و سربلندی و پیشرفت حاصل شود؛
🔹دومی، دست به بیت المال می برد یا در معرض حیف و میل قرار می دهد.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔴 تحلیل سریال های رمضانی عربی؛ رمضان عربی و مظلومیت یهودی!
🔻 در سالیاناخیر سریال های رمضانی در کشورهای عربی همسایه غالبا ژانرهای اجتماعی، کمدی، رمان و تاریخی بوده و خیلی کم سیاست زده و سفارشی بودند. اما درام عربی رمضان امسال متفاوت از گذشته خود به نظر میرسد و آن هم به دلیل تولید سریالهایی با مضامینی تاریخی سیاسی است که کلیت موسم هنری رمضان امسال را تحت الشعاع خود قرار داده و جنجال بزرگی به پا کرده است.
🔹 شبکه عربستانی MBC دو سریال "ام هارون" و "مخرج ۷ " را برای رمضان کنونی تدارک دیده و پخش میکند که به مساله حضور اقلیت یهودی در حوزه عربی خلیج فارس و اسرائیل به گونهای پرداخته است که برآیندی روشن از رویکرد کشورهای این منطقه در چند سال اخیر در قبال اسرائیل را به نمایش میگذارد و میتوان این دو سریال را گذار هنری درامای خلیجی (حوزه عربی خلیج فارس) به دورهای تازه برشمرد که همسو با گذار سیاست در این منطقه در جهت عادیسازی روابط با اسرائیل در تمامی ابعاد اتفاق میافتد.
🔹 سریال کویتی "ام هارون" روایتگر زندگی یهودیان در کشورهای عربی خلیج فارس قبل از تاسیس اسرائیل در سال ۱۹۴۸ است و در آن سرگذشت این زن یهودی به نحوی به تصویر کشیده شده که روایتگر نوعی مظلومیت این یهودیان است؛
🔹 پردازشی که تایید کننده روایت اسرائیل از وضعیت یهودیان در کشورهای عربی و اتهامات به این کشورها مبنی بر مجبور ساختن آنها به مهاجرت بوده است و بر این اساس تلآویو در سالهای گذشته چند بار خواستار پرداخت غرامت به این یهودیان شده و حتی مساله را تا صدر اسلام تعمیم داده و برخی حتی خواستار املاک یهودیان بنیقریظه و بنی قینقاع و دیگر قبایل یهودی نیز شدهاند. جالب اینجاست که در کنار سریال "ام هارون"، سریال "مخرج ۷ " نیز در حال پخش است که از فلسطینیها انتقاد و از اسرائیل دفاع میکند.
🔹 اما طرفه اینجاست که همزمان، سریال "مامور ۵۶۶ " در شبکه اسرائیلی "کان" در حال پخش است که زندگی ایلی کوهین جاسوس اسرائیلی در سوریه در مطلع دهه شصت قرن گذشته را روایت میکند که در سال ۱۹۶۵ اعدام شد.
🔹 محتوای این فیلم نقطه مقابل محتوای دو سریال عربی است؛ به گونهای که ناقض روایت جنبش صهیونیسم از مظلومیت یهودیان در کشورهای عربی و دلایل مهاجرت آنها به اسرائیل و موید روایتی است که مورخان عرب و بعضا اروپایی درباره این مساله ارائه میکنند.
✅ به هر حال، صرف نظر از این روایتهای تاریخی ضد و نقیض، باید دید آیا همچنان که پیمان صلح کمپ دیوید و وادی عربه، رهیافت عادی شدن روابط مردمان مصر و اردن با اسرائیل را درپی نداشت، روابط خلیجی اسرائیلی و فرهنگسازی برای آن نیز چنین است یا برونداد دیگری خواهد داشت؟
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
#اخبار_کوتاه
🔻حمیدرضا جلاییپور، فعال اصلاحطلب نوشت: «کارگزاران یک تشکل سیاسی دونبش است. یک نبش این تشکل یا خواست اصلی این تشکل راه یافتن به قدرت به هر قیمت و در هر شرایطی است. حتی وقتی در راه رسیدن به این هدف کاندیدای اختصاصیشان در تهران چندمیلیونی سه هزار رأی میآورد، میگویند اتفاقی نیفتاده و شتر دیدی ندیدی! و نبش دوم این تشکل هم از جامعه با دفاع از راستترین سیاستهای اقتصادی دلربایی میکند.»
🔻خبرگزاری رویترز روز سهشنبه به نقل از یک مقام ایرانی و آمریکایی گزارش داد که واشنگتن «سیروس عسگری» دانشمند ایرانی را آزاد خواهد کرد. رویترز مدعی شد که آزاد شدن عسگری احتمالاً بخشی از مبادله زندانیان میان ایران و آمریکا باشد. «ابوالفضل مهرآبادی» از دیپلماتهای ایران در بخش حافظ منافع ایران در سفارت پاکستان در واشنگتن گفت: «ما در حال کار و همکاری با دفتر مهاجرت آمریکا هستیم تا هر چه سریعتر وی را به ایران بازگردانیم.» این دانشمند ایرانی با وجود تبرئه شدن در دادگاه، همچنان زندانی است و در زندان امریکا به بیماری کرونا نیز مبتلا شده است.
🔻علی نیکزاد منتخب مجلس یازدهم در پاسخ به حواشی ایجاد شده بر سر جلسه اخیر جمعی از منتخبان مجلس آینده، نوشت: «جلسه اخیر نامزدهای ریاست مجلس یازدهم، نشست تقسیم غنائم و مناصب نبود. گفتگویی انتقادی و البته سازنده بین طرفین بود. بر آن عهدی که بستم هستم. عزت ما در صداقت و نوکری مردم است و آن را با هیچچیز عوض نمیکنم.»
🔻خبرهای اعلامی حاکی از آن است که حسین نیکخواه عضو جوانان ستاد میرحسین موسوی و از محکومان فتنه ۸۸ به عنوان گزینه اصلی مدیرعاملی نفت پاسارگاد مطرح است. حسین نیکخواه در حالی با حمایت برخی عناصر مشکوک قرار است به عنوان مدیرعامل شرکت نفت پاسارگاد منصوب شود که این شرکت بزرگترین تولیدکننده قیر خاورمیانه و دارای ۶ پالایشگاه تولید قیر در تهران، اراک، آبادان، تبریز، شیراز و بندرعباس است و سقف تولید سالانه آن بالغ بر چهار میلیون تن میشود.
🔻قرارگاه حمزه سیدالشهدا (ع) در خبری اعلام کرد: «در پی درگیری با ضدانقلاب، در منطقه عمومی دیواندره، سرهنگ پاسدار شکیبا سلیمی فرمانده شجاع و دلیر، ظهر امروز به همراه ۲ نفر از رزمندگان غیور اسلام «جعفر نظامپور و محمد شکری» پس از درگیری و به درک واصل نمودن تعدادی از عناصر ضدانقلاب، شهد شیرین شهادت را نوشیدند.»
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔸رئیس سازمان محیط زیست دروغ میگوید!
حمید انصاری، قائممقام موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) در ارتباط با اظهارات اخیر عیسی کلانتری رئیس سازمان محیطزیست دولت دوازدهم درباره فتوا و درخواست امام راحل (ره) مبنی بر پخش آواز بانوان، بیانیهای صادر کرد. در این بیانیه آمده است: «آنچه که در این اظهارات در رابطه با گفتگوی وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی با امام خمینی و ادعای «دستور حضرت امام به ایشان در استفاده از آواز تکخوانی زن در برنامههای ارشاد»، بیان گردیده است، بنا به اسناد این مؤسسه و همچنین بنا به تکذیب جناب آقای خاتمی در پاسخ به استفسار موضوع از ایشان، صحیح نبوده و با واقعیت امر تفاوت فراوان دارد. به موجب تماسها و بررسی دقیق بهعملآمده، واقعه بدینصورت بوده است؛ مدیرکل وقت ارشاد اسلامی استان فارس، در دیدار با وزیر ارشاد وقت، گزارش میدهد که طی استفتائی از حضرت امام خمینی (س)، نظر ایشان را در رابطه با «حکم شرعی همخوانی زن و همچنین حکم تکخوانی زن»، جویا شده است و حضرت امام در جواب مرقوم داشتهاند: «اگر مفسدهای بر آن مترتب نباشد، بلامانع است». روشن است که آنچه حضرت امام در پاسخ به استفتای مذکور فرمودهاند همان نظر فقهی حضرت امام – و جمعی دیگر از مراجع عظام است - که در موارد دیگر و استفتائات بیان شده است.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
پناه به خدا باید ببریم
🔺 امام خمینی(ره):
ماه مبارک #رمضان است و درهای رحمت خدای تبارک و تعالی به روی همه گناهکاران باز است و شما تا دیر نشده است در این ماه رمضان خودتان را اصلاح کنید. ما همه باید خودمان را اصلاح کنیم؛ ما هیچ کداممان یک آدم حسابی نیستیم.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
تولید داخل به جامعه اعتماد به نفس میدهد
🔻 امام خامنهای:
تولید داخلی برای اقتصاد کشور و اقتصاد سالم، حیاتی است، لکن فقط این نیست. تولید از لحاظ سیاسی، یک کشور را دارای اعتماد به نفْس میکند، ملّت را دارای احساس عزّت میکند. اینکه ملّت احساس کنند که نیازهایشان در داخل کشورِ خودشان به وسیلهی خودشان تأمین میشود، برای یک ملّت خیلی مایهی عزّت و افتخار است.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
📆تقویم روز
💠 جمعه
☀️ 19 اردیبهشت 1399 خورشیدی
🌙 14 رمضان 1441 هجری
🎄8 می 2020 میلادی
🖌رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی؛
☀️تخليه كامل ايران از نيروهاي شوروي سابق پس از پايان جنگ جهاني دوم (1325 ش)
☀️صدور قطعنامه 612 شوراي امنيت در مورد كاربرد سلاحهاي شيميايي در جنگ(1367ش)
🌷شهادت شهید ناصر بهداشت (1364ش)
🖌رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری؛
🌙به شهادت رسیدن "مختار بن ابوعبیده ثَقَفی" رهبر قیام خونخواهی امام حسین(ع)(67 ق)
🌙رحلت "شمس الدين بهبهانی" حكيم ايرانی(1248 ق)
🌙فاجعهي كشتار مسلمانان فلسطيني در حرم حضرت ابراهيم(ع) در شهر الخليل(1414 ق)
🖌رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی؛
🎄اعدام "آنتوان لاوازيه" دانشمند فرانسوي در جريان انقلاب كبير فرانسه (1794م)
🌲روز جهاني صليب سرخ و هلال احمر (1864م)
🎄ويران شدن شهر "سن پير" فرانسه بر اثر آتشفشان (1902م)
🎄 اعلام پايان جنگ جهاني دوم در اروپا (1945م)
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔴 مصطفی الکاظمی نخست وزیر جدید عراق و ۱۰ نکته مهم ...
🔹 اکثریت کابینه مصطفی کاظمی رای اعتماد خود را از پارلمان عراق گرفت و او رسما نخست وزیر عراق شد.
🔻در این خصوص ذکر چند نکته ضروری به نظر می رسد.
1⃣ مصطفی الکاظمی زمینه اسلامی دارد و از معارضین حکومت صدام بود و در دوره وی به اعدام محکوم شده بود.
2⃣ وی روزنامه نگار و شخصیتی فراجناحی ست که عضو هیچ کدام از احزاب و جریان های سیاسی عراقی نیست و به همین دلیل بهترین گزینه جریان شیعه برای حل اختلافات درون طائفه ای می باشد.
3⃣ وی از سال ۲۰۱۶ به ریاست دستگاه اطلاعاتی عراق رسید. دستگاه اطلاعاتی ملی عراق ساخته آمریکایی ها بود و نیمی ازتوان آن صرف بخش مبارزه با ایران می شد. از اقدامات مهم الکاظمی انحلال بخش مقابله با ایران از ساختار دستگاه اطلاعاتی عراق بود. همچنین در دوره مسئولیت وی بسیاری از مسئولان دستگاه اطلاعاتی عراق که علیه ایران موضع داشتند تغییر کردند. نکته دیگر اینست که دستگاه اطلاعاتی عراق با مدیریت کاظمی ضربات جبران ناپذیری به گروههای تروریستی تکفیری وارد کرد و میتوان گفت مدیریت او صرفا اطلاعاتی امنیتی ، و غیر جناحی بود.
4⃣ نخست وزیری وی در زمانی که آمریکا به دنبال آشوب و آنارشیسم در عراق بود و هسته های خفته داعش را فعال گشته اند یک اتفاق میمون و مبارک است زیرا این مسئولیت موقت بوده و در طی یکسال آینده که انتخابات برگزار خواهد شد میتواند امنیت را بازگردانده و به اقتصاد عراق سر و سامان بدهد که در اینصورت تیر آمریکا جهت بی ثبات سازی عراق به سنگ می خورد؛ چرا که آمریکا پس از مصوبه پارلمان عراق مبنی بر اخراج نیروهای آمریکایی مترصد آشوب و هرج مرج بود تا بتواند نیروهای وابسته به خود را سرکار آورده و بقای نظامی اش در عراق را تضمین نماید.
5⃣ وی فردی ایدئال مقاومت نیست اما معدل نسبتا خوبی دارد و با اهل تسنن و اکراد عراق نیز همکاری داشته و می تواند ثبات را به همسایه غربی ایران برگرداند.
6⃣ ادعای حزب الله عراق مبنی بر دست داشتن مصطفی الکاظمی در شهادت سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس صرفا یک اتهام بود و هیچگاه نیز اثبات نشده است . جالب است فرد مدعی این مطلب اخیرا پذیرفته تا در این خصوص تحقیقات صورت گیرد که نشان دهنده بی اعتباری این گزاره دارد.
7⃣ نخست وزیر در عراق با توجه به سیستم پارلمانی این کشور در واقع گروگان نمایندگان است و با توجه به اکثریت نمایندگان شیعه عراق که حامی مقاومت هستند به نظر می رسد دولت کاظمی فعالیت نیروهای مقاومت را با چالش و مانع مواجه نخواهد کرد. حتی انتخاب وزیر دفاع عراق سپهبد جمعه عناد سعدون الجبوری که در سرکوب داعش با حشدالشعبی هماهنگی نزدیکی داشت نیز در همین راستا تحلیل می شود. جالب است بدانید هفته گذشته که وی لیست وزرای خود را به سران شیعه ارائه کرد با عتاب جدی نوری مالکی و برخی دیگر مواجه شد و مجبور به تغییر وزرای حساس به نفع شیعیان حامی مقاومت گردید.
8⃣ در جلسه پارلمان عراق همه وزرا به جز ۵ وزیر دادگستری، فرهنگ ، مهاجرت ، تجارت و کشاورزی رای اعتماد نگرفتند و رای اعتماد به وزرای نفت و امور خارجه هم در جلسه بعدی تعیین تکلیف خواهد شد. نکته مهم دست رد زدن نخست وزیر جدید عراق به کردها بود که خواهان وزارت دارایی بودند اما کاظمی درخواست آنها را رد کرد. وزیر دارایی از آن جهت اهمیت دارد که بودجه استانهای عراق را تخصیص می دهد.
9⃣ کاظمی اجرای مصوبه پارلمان عراق جهت بیرون راندن نظامیان آمریکایی را تایید کرده است و دیشب نیز اعلام کرد اجازه نخواهد داد از خاک عراق علیه کشور دیگری عملیات صورت گیرد که مخاطب آن مشخص است.
🔟 اگر فرایند انتخاب نخست وزیر بیش از این طول می کشید طائفه شیعه در عراق زیر سوال می رفت خصوصا که تابستان در پیش است و مسئله تامین برق در استانهای جنوبی شیعه نشین در تابستان ها یک معضل بزرگ و جدی برای دولت های عراق می باشد که همواره تبعات امنیتی ایجاد می کند ؛ یا مسائلی چون اشتغال ، زراعت و صنایع عراق که مسبب نارضایتی های جدی مردم شده است. شیعه دوست نداشت به عنوان یک مانع از او یاد شود.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
جنّت نشانی از حرم توست یا حسن
فردوس سائل کرم توست یا حسن
تنها نه آسمان و زمین، عالم وجود
در زیر سایۀ علم توست یا حسن...!
🌸 میلاد امام حسن مجتبی (علیهالسلام ) مبارک باد🍀
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔴 انقلابی پشیمان، مانند روزهداری است که قبل از غروب افطار کند
🔻 مقام معظم رهبری:
🔹 آن کسانی که از راه انقلاب برگردند، مثل کسانی هستند که در تابستان روزه گرفتهاند و تا اواخر روز، روزه را حفظ میکنند، اما یک ساعت به غروب، دو ساعت به غروب طاقتشان تمام میشود؛ افطار میکنند.
🔹این مثل همان کسی است که از اولِ روز، روزه نگرفته است. باطل کردن روزه در هر زمانی از ساعات روز باشد، ابطال روزه است.
🔹در راه انقلاب اگر #ثبات_قدم وجود نداشت، اگر پیوستگی حرکت وجود نداشت، انسان رابطهاش با انقلاب قطع میشود. این بیوفائی به انقلاب است. ۸۷/۳/۱۴
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
⁉️آیا میدانید ماهواره نور، ایران را در چه موقعیتی قرار می دهد؟
🔸با وجود محدودیتهای شدید مالی و همچنین تحریمهای حداکثری، ایران جزء ۹ کشور اول دنیاست که توانسته به باشگاه کشورهای صاحب چرخه فضایی بپیوندد و تمام شش رکن حوزه فضایی، از طراحی و ساخت ماهواره گرفته تا طراحی و ساخت پایگاه فضایی، ساخت ماهوارهبرها و ایستگاه کنترل، ایستگاه هدایت و پردازش دادههای ماهوارهای از سوی محققان داخلی بومیسازی شده است.
🔹یک اصل در صنعت فضا وجود دارد که هر یک دلار هزینه برنامهریزیشده در فضا، حدود ۳۰ دلار درآمد برای کشورها خواهد داشت
🔸در صورتی که ایران بتواند تکنولوژی تولید و پرتاب ماهواره را صنعتی کند، میتواند در زمره کشورهایی قرار گیرد که امکان پرتاب ماهواره سایر کشورها را بر عهده دارند. به این ترتیب، ایران میتواند برای ساخت هر ماهواره مبلغی حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون دلار و برای پرتاب آن مبلغی در این حدود کسب درآمد داشته باشد.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
.
در تصادف پراید مُردند؟!
🔹چشم بر هم زدیم و زمان مثل برق و باد گذشت. اما تپه هایی که مدعیان اصلاحات آباد کردند(!) از حافظه تاریخ گم نمی شود. مثل همین کاری که به واسطه وعده های فریبکارانه، با زندگی مردم کردند.
♦️این روزها گویا اتوبوس خاتمی و برخی مدعیان اصلاحات، چپ کرده و دسته جمعی مرده اند؛ که هیچ خبری ازشان نیست.
🔹گفتند اگر روحانی را انتخاب نکنید، دلار 5هزار تومان و پراید 50 میلیون می شود. اما حالا که با "تکرار می کنم" و "ما تضمین روحانی هستیم"، پراید 90 میلیون و سکه 6 میلیون شده، نه آقای "تَکرار می کنم" و نه "فراکسیون امید" دم برنمی آورند.
♦️زیباکلام درست گفت که "اصلاحات در دوم اسفند ۱۳۹۸ مُرد؛ چون کرونا بود، نمیشد ختم و شب هفت گرفت". اما انتخابات، زمان انتشار خبر مرگ این جماعت بود. آنها سالهاست مُرده اند.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔹امام خمینی (ره):
امام حسن- سلام اللَّه علیه- آن قدر گرفتاری که از این دوستان و اصحابش داشت از دیگران نداشت. اصحابی که توجه نداشتند که امام زمانشان روی چه نقشه دارد عمل میکند، با خیالهای کوچکشان، با افکار ناقصشان در مقابلش میایستادند و غارتش کردند و اذیتش کردند.
📆 ۱۸ تیر ۱۳۵۸
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
💠 امام خامنهای:
آن كسانى كه از لحاظ امكانات مالى يك برجستگىاى دارند بايستى يك اوجى از ايثار نشان بدهند، امام مجتبى عليهالسّلام یک مرتبه نصف اموالش و يكبار تمام اموالش را بخشید. «خرج من جميع ماله» توى روايت آمده، همه چيز را بخشید.
۶۶/١١/٢٧
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir