#حدیث_روز
♦️امام صادق علیه السلام: «إِنَّ لِلَّهِ حَرَماً وَ هُوَ مَکَّةُ أَلَا إِنَّ لِرَسُولِ اللهِ حَرَماً وَ هُوَ الْمَدِینَةُ أَلَا وَ إِنَّ لِأَمِیرِالْمُؤْمِنِینَ حَرَماً وَ هُوَ الْکُوفَةُ أَلَا وَ إِنَّ قُمَّ الْکُوفَةُ الصَّغِیرَةُ أَلَا إِنَّ لِلْجَنَّةِ ثَمَانِیَةَ أَبْوَابٍ ثَلَاثَةٌ مِنْهَا إِلَى قُمَّ تُقْبَضُ فِیهَا امْرَأَةٌ مِنْ وُلْدِی اسْمُهَا فَاطِمَةُ بِنْتُ مُوسَى وَ تُدْخَلُ بِشَفَاعَتِهَا شِیعَتِی الْجَنَّةَ بِأَجْمَعِهِمْ»
♦️امام صادق علیه السلام فرمودند:خداوند حرمى دارد که مکه است، پیامبر(ص) حرمى دارد و آن مدینه است و حضرت على(ع) حرمى دارد و آن کوفه است و قم؛ کوفه کوچک است که از هشت در بهشت، سه در آن به قم باز مىشود. زنى از فرزندان من در قم از دنیا مىرود که اسمش فاطمه دختر امام موسى بن جعفر(ع) است و به شفاعت او همه شیعیان من وارد بهشت مىشوند.
📚« بحار الأنوار 57: 228»
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔰 امام خمینی(ره):
دانشگاه و حوزههای علمیه میتوانند دو مرکز باشند برای تمام ترقیات و تمام پیشرفتهای کشور و میتوانند دو مرکز باشند برای تمام انحرافات و تمام انحطاطات. ۲۷آذر۱۳۵۹
#وحدت_حوزه_دانشگاه
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🏴 رهبر معظم انقلاب:
ما باید از حضرت معصومه علیهاالسلام، بیشتر استفاده کنیم.
ایشان امامزاده بلافصل است.دختر امام، خواهر امام، عمه امام، خیلی عظمت دارد.
در زیارت نامه ایشان آمده:ای فاطمه معصومه!
تو برای ورود من به بهشت شفاعت کن،
چون نزد خدا دارای شأن و مقام بزرگی هستی.» ۷۱/۴/۲۸
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔴برجام و دیپلماسی معاصر در" تراز و عیار" تاریخ سیاسی ایران
✍ #دکتر_موسی_نجفی (پژوهشگر و مورخ)
🔻 یکی از موضوعات حساس و اختلاف انگیز در جامعه ما و بخصوص در بین جناح های سیاسی بحث تقابل و رقابت "دیپلماسی مقاومتی " و "دیپلماسی تعاملی" می باشد۰ در تاریخ تحولات سیاسی ایران در ارتباط با قدرت های فرامنطقه ای سه سیاست مختلف قابل تحقیق است ۰ امروز با نگاهی به آینه تاریخ میخواهیم به ارزیابی وضع موجود با عیار نوعی فرهنگ سیاسی در تاریخ تحولات ایران بنشینیم ۰ ابتدا با این سه مفهوم آشنا شویم :
1⃣ سیاست #موازنه_منفی که سیاست نهضت ها و حرکت های بزرگ اسلامی و ملی اصیل است و ماحصل آن این است که به هیچ قدرت بزرگ بین المللی نباید متکی بود ؛ این سیاست را میتوان در رجالی مثل #عباس_میرزا و #امیرکبیر و #مدرس و #میرزای_شیرازی در تاریخ ایران مشاهده نمود و تکامل و تداوم آن را در نظریه امام خمینی و شعار" نه شرقی و نه غربی" در جمهوری اسلامی شاهد بود۰
2⃣ سیاست " #موازنه_مثبت " است که دقیقا عکس نظریه قبلی است و ماحصل آن امتیازدهی و یا باج دهی مساوی یا به نوبت به یکی از قدرت های جهانی است ۰ البته در نهایت این نظریه خفتبار به وابستگی و اتکا به یکی از قدرت های بزرگ جهانی منجر می گردیده است۰
در تاریخ ایران در مقطعی این قدرت ، روسیه تزاری و یا روسیه کمونیست و در زمانی انگلستان بوده اند؛ به پیروان عملی سیاست طرفدار روسیه به اصطلاح " روس و فیل" و به طرفداران انگلیس ، انگلوفیل می گویند و از وابستگان تا طیف طرفداران به اجانب در آن قرار می گیرند.
تفاوت سیاست موازنه منفی با سیاست موازنه مثبت تفاوت "خدمت با خیانت " میتواند ارزیابی شود؛ البته ادامه این سیاست به سلطه و نفوذ آمریکا در ایران منجر گردید و رجال عصر پهلوی عمدتا در این رده قرار می گیرند۰
3⃣سیاست " #نیروی_سوم " است که معتقد است بایستی برای کم کردن نفوذ قدرتهای بزرگ از یک و یا چند قدرت بزرگ دیگر که مطمئن و منصف تر هستند استفاده نمود ۰ البته سیاست نیروی سوم گاهی در ترکیب با دو سیاست قبلی هم می تواند دیده شود۰ ارزیابی و عیار میزان موفق بودن تاریخی این سیاست به عوامل فرهنگی و اجتماعی و سیاسی مختلف و کاردانی و زیرکی سیاستمداران پخته و تیزهوش و دیپلماتهای فرهیخته و غیرتمند بستگی دارد۰ در تاریخ ایران زمانی آلمان و فرانسه و در دوره ای امریکای قبل از جنگ بین الملل و زمانی چین و یا برخی دولتهای بیطرف اروپایی به عنوان نیروی سوم مطرح بوده اند ؛ و به نظر می رسد از دوره دکتر مصدق تاکنون این سیاست که نوعی استقلال نظر ولی بدون مقاومت خواهی دارد همواره مدنظر سیاستمداران بوده و هست.
✅با این سطوح و ملاکهای سه گانه گفته شده میتوان به نتایج و آینده و ارزیابی دقیق تر برجام و یا هر قرارداد و معاهده بین المللی دیگر با نوعی شاخص داخلی و ملی پرداخت. در یک جمع بندی می توان اذعان نمود واقعیت و ذات انقلاب اسلامی نظریه "سیاست موازنه منفی" را تایید میکند همچنانکه شعار نه شرقی و نه غربی موید این نکته است ؛ ولی به نظر می رسد در صحنه سیاست خارجی برخی مواقع در پاره ای مواضع بین المللی و دیپلماتیک نوعی سیاست ترکیبی از سه سیاست مذکور به منصه ظهور رسیده است ! و لذا نوعی نقد جدی با شاخص های تاریخی و نظری بر دستگاه سیاست خارجی معاصر ایران وارد است ۰
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
#دیدار_مهم
🌐 بشیر در آغوش بشار
🔺عمرالبشیر رئیسجمهور سودان اواخر یک شنبه با استقبال همتای سوری خود وارد دمشق شد تا اولین رهبر عربی و البته اولین رئیس یک کشور در ۸ سال گذشته باشد که برای احیای روابط با سوریه پیشگام شود. دیداری که برخی کارشناسان از آن با عنوان " #توبه_اعراب " تعبیر میکنند ؛ اقدامی که با استقبال مسکو مواجه شد و وزارت خارجه روسیه در بیانیهای اعلام کرد بازگشت سریع سوریه به خانواده عربی به حل هرچه سریعتر بحران این کشور کمک خواهدکرد.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔴 ما را بهم نریزید‼️‼️
🔺ناطق نوری: وقتی به من میگویند "آیتالله" باد به غبغبم میافتد
🔹 وقتی کسی به من بگوید «آیتالله»، کم کم بادی به غبغب من می افتد و حال اگر کسی بعد از این به من بگوید «حجت الاسلام» فکر می کنم که او با من چه مشکلی داشته که چنین گفته است. پس از آنجا که این القاب ما را بهم می ریزد از شما خواهش می کنیم که ما را بهم نریزید!
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔴چالش های عبور از روحانی...
🔻جریان اصلاحات براوردهای لازم برای عبور از اعتدال را ترسیم، و فرمان جداسازی آرام را به نخبگانش مخابره کرده است؛ و اکنون نیز در حال انتقال این پیام به بدنه اجتماعی خودش است. نقطه ثقل این براورد بر وعده های اجرا نشده ای است که روحانی قادر به تحقق آن نبوده است. البته روحانی نیز که دست انها را خوانده ، اجرایی نشدن وعده هایش را برگردن حاکمیت و نبودن بودجه می اندازد.
🔰با این وجود جریان اصلاحات در یک برزخ سه وجهی گیر افتاده است:
🔺یکی وجه اینکه کلیات عملکرد دولت اعتدال به پای جریان اصلاحات نوشته شده است. زیرا آنها بودند که روحانی را به پاستور رساندند. حالا اعلام برائت از او به معنای نوعی خودانتقادی است که در نهایت ممکن است تبدیل به خودانتحاری شود.
🔺وجه دیگر آنکه جدا شدن از روحانی یعنی رقیبِ او شدن در انتخابات. و این موضوع منجر به تحریک وی شده و به نوعی باعث می شود تا آتش توپخانه اعتدالیون بر اصلاحات نیز بریزد؛ مثلا اقای واعظی با ناشکری تمام می گوید:"طبیعی است که در هر انتخاباتی گروهی از فردی حمایت کنند...با هیچ گروهی ائتلاف نکردیم نه در سال ۱۳۹۲ و نه در سال ۹۶..با اصلاحطلبان تندرو روابط خوبی نداریم". و ثمره این چیزی نیست جز ایجاد دوگانگی و انشقاق در بدنه اجتماعی.
🔺وجه سوم اینکه اصلاحات گزینه ای در قامت شهردار تهران ندارد که آبرو ریزی نکند، چه برسد برای ریاست جمهوری که باید از فیلتر شورای نگهبان هم بگذرد. لذا در هر دوره ای ناچارند که با تابلویی دیگر ورود نمایند.
🔹اصلاح طلبان برای خروج از این برزخ ناگزیرند یکی به نعل بزنند یکی به میخ؛ گاهی از روحانی حمایت کنند و گاهی بر طبل عبور از او بکوبند.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔶عضو مجمع روحانیون و اصرار بر حذف شعار «مرگ بر آمریکا»
محمد موسویبجنوردی، پدر همسر سیدحسن خمینی و عضو مجمع روحانیون مبارز در اظهاراتی در مراسم تجلیل از خود در پژوهشکده امام خمینی(ره) وابسته به مؤسسه حفظ و نشر آثار امام(ره) گفته است: «ما نقص تبلیغات داریم و فقط فحش میدهیم که بهترین سخنان را هم از بین میبرد. به جای فحش، مسائل اسلام و تشیع را بگوییم. چرا مرگ؟ ما برای زندگی آمدهایم؛ با مرگ چیزی درست نمیشود. باید این فرهنگ را عوض کنیم. اگر میخواهیم آمریکا را زمین بزنیم، مسائل خود را مطرح کنیم. شعار اگر مقرون به شعور باشد ارزش دارد. اما نوعاً شعارهای ما مقرون به شعور نیست.» این سخنان در حالی ایراد میشود که شعار «مرگ بر آمریکا» ناظر به مخالفت با جنایتها و سیاستهای ضد انسانی دولتمردان آمریکاست و تعبیر فحش برای آن عجیب است.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
خط قرمز!
بنیامین نتانیاهو به تازگی اعلام کرده است؛ «موشکهایی در اختیار داریم که میتوانند هر نقطه از منطقه را هدف قرار دهند، موشکهایی که در هیچ جای دیگری جز اسرائیل وجود ندارند؛ این قدرت هجومی ماست.» به دو بخش «قدرت هجومی» و «میتوانیم هر نقطه از منطقه را هدف قرار دهیم» توجه کنید! و به یاد بیاورید که رژیم صهیونیستی دهها کلاهک هستهای هم دارد و بارها از بمبهای فسفری و سلاحهای نامتعارف استفاده کرده است! این اظهارات جنگطلبانه و وقیحانه را مقایسه کنید با منطق جمهوری اسلامی ایران که داشتن سلاح هستهای و نامتعارف را حرام و ممنوع میداند و بارها اعلام کرده است تمام تجهیزات و سامانه نظامی آن دفاعی است! حال اگر چگونگی رفتار و واکنش سازمانهای به اصطلاح بینالمللی و سران کاخ سفید و ادعای جلوگیری از گسترش سلاحهای کشتار جمعیشان را مقایسه کنید با واکنششان به این دو موضع؛ به وضوح مشاهده میکنید استاندارد دوگانه سران اروپایی را در مواجهه با ایران اسلامی و رویکرد دفاعیاش و رژیم غاصب صهیونیستی با سیاههای بیپایان از جنایات در کرانه باختری، غزه، لبنان و... . البته، این تفاوتها موضوع جدیدی نیست، اما آنچه در این میان اهمیت دارد این است که باید مراقب بود برخی از سادهاندیشان و غربگرایان داخلی نتوانند با امید واهی امتیاز گرفتن از غرب، عبور از توان دفاعی کشور یا همان برجام موشکی را بر کشور تحمیل کنند! باید با بصیرتافزایی و تبیین دقیق اوضاع منطقه و کشور و لزوم حفظ مؤلفههای قدرت و امنیت جمهوری اسلامی ایران مانع از آن شد که رسانههای جریان خاص افکار عمومی را به سمت مطالبه عبور از توان دفاع موشکی کشور هدایت کنند!
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
📢 شرح حدیث رهبر انقلاب در ابتدای درس خارج فقه درباره تبعات اخروی ریاست:
⛔ نباید دنبال ریاست بدویم!
🔻 عن النّبیّ صلَّى اللَّه علیه و آله قال: لا یُؤَمَّرُ رَجُلٌ عَلىٰ عَشَرَةٍ فَما فَوقَهُم اِلّا جِیءَ بِهِ یَومَ القیامَةِ مَغلولَةً یَدُهُ اِلىٰ عُنُقِه فَاِن کانَ مُحسِناً فُکَّ عَنهُ وَ اِن کانَ مُسیئاً زیدَ غِلّاً اِلىٰ غِلِّهِ.
👈 این حدیث دربارهی بنده و امثال بنده است؛
🔹️ [رسول اکرم صلّی اللّه علیه و آله] فرمود که هیچ کس نیست که بر ده نفر یا بیشتر ریاست و امارت داشته باشد، مگر اینکه در روز قیامت وقتی که او را میآورند، دستبسته وارد محشر میکنند.
🔹️ نفْس این مسئولیّت و آمریّت و ریاست، یک تبعاتی دارد که ایجاب میکند این را.
در آن حوزهِی مأموریّت که ما آنجا رئیسیم، مدیریم، یک کارهای هستیم، بعضی از کارها انجام میگیرد که ما میتوانستیم مانع آن بشویم و نشدیم، یا بعضی از کارها باید انجام میگرفت انجام نگرفت. اگر ماها عقل داشته باشیم، باید دنبال ریاست ندویم؛ ریاست این تبعات را دارد. این آمریّت و ریاست، این خطرات را دارد که روز قیامت وقتی او را بیاورند، مغلولاً (دستبسته) میآورند؛ این چیز خیلی مهمّی است. مغلولاً میآورند او را در پای محاسبهی الهی.
اگر چنانچه او آدم خوبی بود، درستکار بود، در آنچه انجام گرفته بود تقصیری و گناهی متوجّه او نبود، اینجا رها میکنند او را.
🔹️ امّا اگر نه، انسان نیکوکاری نبوده است در دنیا، خودش هم آدم بدکار و بدعملی بوده است ــ هرجور بدعملیای که فرض کنید ــ اینجا آن گرفتاری و آن غل و زنجیری که به او بسته شده است، افزایش پیدا میکند.
👈 اینها را باید ما بفهمیم؛ اینها را باید بفهمیم. دنبال کرسیهای ریاست [بودن] ــ چه ریاست اجرائی، چه ریاست تقنینی؛ میبینید برای نمایندگی مجلس بعضی خودشان را میکُشندــ عقل نیست، تدبیر نیست. ۹۷/۹/۲۷
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir