🔰ما بايد خودمان به فكر خودمان باشيم
💢امام خمینی(ره):
منتظر نباشيم مثل سابق هى به خارج برويم و از خارج بياوريم. بايد توجه بكنيم و زحمت بكشيم، با زحمت خودمان، با رنج خودمان، اين بار را تحمل كنيم و به منزل برسانيم
📅 ۱۶ آذر ۱۳۶۲
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
⚠️رهبر معظم انقلاب:
گرایش به سمت تجملگرایی و تازهطلبی و افراط در کار آرایش و نمایش در مقابل مردان، یکی از بزرگترین عوامل انحراف جامعه و انحراف زنان ماست. زنی که در فکر باشد از خود وسیلهیی برای جلب نظر مردان بسازد، کی فرصت این را پیدا خواهد کرد که به طهارت اخلاقی فکر کند و بیندیشد؟ ۱۳۷۰/۰۸/۲۲
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔵 آدمهای کوچک با سایههای بزرگ!
درباره جزئیات سفر یوسف بن علوی، وزیر خارجه عمان به تهران اگرچه خبری منتشر نشده و طرفین به بیان کلیات بسنده کردهاند اما شواهد موجود حکایت از آن دارد که ماموریت ویژه ایشان رایزنی با مقامات کشورمان و میانجیگری در ماجرای نفتکشهای توقیف شده ایران در تنگه جبلالطارق و نفتکش انگلیس در تنگه هرمز است و از سوی دیگر، بدون کمترین تردیدی میتوان گفت انگیزه انگلیس از اعزام بنعلوی، بازسازی حیثیت این کشور است که ایران با توقیف نفتکش انگلیسی برباد داده و پوشالی بودن افسانه اقتدار دریایی آن را در مقابل دید جهانیان به تماشا گذاشته است. ضمن آنکه در پی ارسال این پیام به ایران بوده است که اگر تسلیم خواسته غرب نشود باید از صدور نفت خود چشم بپوشد که شرح این بخش از ماجرا فصل جداگانهای میطلبد.
و اما، گزینههای پیشروی نمیتواند از سه حالت خارج باشد. حالت اول آنکه؛ ابتدا ایران نفتکش انگلیس را آزاد کند و سپس انگلیس به توقیف نفتکش ایران خاتمه بدهد. حالت دوم اینکه؛ ایران و انگلیس به طور همزمان نفتکشهای توقیف شده را آزاد کنند و حالت سوم اینکه؛ ابتدا انگلیس نفتکش ایران را آزاد کند و سپس ایران به توقیف نفتکش انگلیس خاتمه بدهد.
حالت اول، غیر قابل پذیرش و با منطق حقوق بینالملل نیز ناسازگار است چرا که دولت انگلیس بدون هیچ عذر و بهانه قانونی و صرفا به نیابت از آمریکا و با انگیزه بازسازی حیثیت برباد رفته آمریکا در جریان انهدام پهپاد فوقپیشرفته و متجاوز آن کشور توسط ایران، دست به توقیف نفتکش ایرانی زده است. این نکتهای است که بسیاری از مقامات و رسانههای مطرح انگلیس به آن اعتراف کرده و دولت متبوع خود را به خاطر دنبالهروی از آمریکا و برخورد نیابتی با ایران، تقبیح و ملامت کردهاند. اما در سوی دیگر، نفتکش انگلیسی به جرم نقض چندگانه قوانین بینالمللی دریانوردی از جانب ایران توقیف شده است. بنابراین توقیف نفتکش انگلیس حق قانونی ما و توقیف نفتکش ایرانی، نقض قانون از سوی دولت انگلیس بوده است و بدیهی است که پیشقدم شدن ایران در رفع توقیف کشتی انگلیس، باجدادن به مجرم تلقی شده و با حیثیت حقوقی و جهانی کشورمان در تعارض خواهد بود.
حالت دوم نیز به دلایل پیش گفته نمیتواند و نباید مورد قبول کشورمان باشد، چرا که این تلقی را به دنبال خواهد داشت که گویی ما نیز مانند انگلیس دست به یک اقدام غیرقانونی زدهایم و اکنون هر دو طرف به طور همزمان از اقدامات غیرقانونی خود دست میکشیم! بدیهی است که در این میان دزدی دریایی انگلیس نادیده گرفته میشود و جرم بزرگی که مرتکب شده است به حاشیه میرود.
حالت سوم، یعنی پیشقدم شدن انگلیس در رفع توقیف نفتکش ایران نیز اگرچه به مطلوب نزدیکتر است و از اقتدار ایران اسلامی و عقبنشینی روباه پیر حکایت میکند، اما لازم است با عذرخواهی رسمی انگلیس از ایران و تضمین کافی که دیگر دست به دزدی دریایی نخواهد زد، همراه باشد. این برخورد حق قانونی و شناخته شده ماست و انتظار آن است که دستاندرکاران سیاست خارجی کشورمان اجازه ندهند نمایش اقتدار مثالزدنی ایران در توقیف نفتکش متجاوز انگلیس از فهرست افتخارات ایران اسلامی خط بخورد! چرا که اقدام مقتدرانه ایران نقطه عطفی در تغییر معادله قدرت منطقه به نفع ایران اسلامی است و به جهانیان نشان داد دشمنان ما آدمهای کوچکی هستند که فقط سایه بزرگ دارند!
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
💥پایان قرن آمریکایی
قرن آمریکایی عبارتی است که در محافل سیاسی داخل آمریکا و در فضای روابط بینالملل برای اشاره به نقش و جایگاه منحصربهفرد آمریکا در جهان به تدریج از اواسط قرن بیستم میلادی به این سو و به طور خاص پس از فروپاشی شوروی در سال ۱۹۹۱ استفاده میشود. این عبارت برای اولین بار توسط ناشر سرشناس آمریکایی هنری لوس ابداع شد که بنیانگذاری بخشی از مهمترین مجلات آمریکایی نظیر «تایم»، «لایف» و «فورچن» را در کارنامه داشت و مؤثرترین شهروند خصوصی آمریکا در دوره خودش محسوب میشد.
هنری لوس معتقد بود قرن بیستم «قرن آمریکایی» خواهد بود، و چهبسا درست هم میگفت، اما با آغاز قرن بیستویکم و پایان «قرن آمریکایی» چه بلایی بر سر قرن آمریکایی آمد؟ این سؤالی است که مجله فارنافرز در آخرین شماره خود پرسیده و طی چندین مقاله از کارشناسان متفاوت تلاش کرده تا به آن پاسخ بدهد. این مجله آمریکایی که توسط اندیشکده فوقالعاده شناختهشده «شورای روابط خارجی» منتشر میشود و بسیاری از کارشناسان آن را معتبرترین نشریه یا دستکم یکی از تأثیرگذارترین نشریات در حوزه سیاست و روابط خارجی آمریکا میدانند، روی جلد خود تصویری تمامصفحه از عقاب سرسفید نمادین آمریکا را چاپ کرده، اما مسئله اینجاست که پرهای این عقاب در حال ریختن است و به نظر میآید حتی پای چشمش هم کبود باشد.
یکی دیگر از نشانه های افول آمریکا افزایش بدهی های این کشور می باشد و این افزایش بدهی در دوران ترامپ بیشتر هم شده است. خبرگزاری ایسنا هم در این باره نوشته، بسیاری از سرمایهگذاران نگران افزایش بدهیهای ملی آمریکا هستند و بنا بر نتایج نظرسنجی شرکت خدمات مالی و بانکداری «یوبیاس» ۵۴ درصد از رایدهندگان آمریکایی جو سیاسی و ۴۷ درصد از آنان بدهیهای ملی را مهمترین نگرانی خود نامیدهاند.
این ها همه نشانه های اصلی افول قدرت آمریکا است که روز به روز نشانه های این افول بیشتر آشکار می گردد همچنان که امام خامنه ای (مدظله العالی) بارها در بیانات خود نشانه های افول قدرت آمریکا را به مسئولان گوشزد کرده اند. حال نشریه فارن افرز خود نیز لب به اعتراف گشوده است و نشانه های این افول را ذکر می کند و صراحتاً بیان می کند دیگر قرن 21، قرن آمریکایی نخواهد بود و پرهای این عقاب در حال ریختن است.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
#اخبار_کوتاه
1ـ آمریکا در مسیر افول
مجله «فارنافرز» روی جلد جدیدترین شماره خود تصویری تمامصفحه از عقاب سرسفید [نمادین آمریکا] چاپ کرده که پرهای آن در حال ریختن است و به نظر میآید حتی پای چشمش هم کبود باشد. این مجله آمریکایی که اندیشکده «شورای روابط خارجی آمریکا» منتشر میکند، با بررسی روند افول آمریکا مینویسد: «یک نسل قبلتر، آمریکا با اعتمادبهنفس داشت جهان را به سوی آن چیزی هدایت میکرد که قرار بود هزارهای جدید با صلح، رفاه، آزادی و اجتماع باشد. در حال حاضر، جهان به سوی آشفتگی پیش میرود و آمریکا هم مصداق آهنگ «لئونارد کوهن» [خواننده کانادایی] است: «زندگی همین است و همه هم میدانند.» چگونه میشود همه چیز اینقدر سریع از هم بپاشد. به نظر میرسد این افول اجتنابناپذیر بوده است. رؤیاهای تبآلود واشنگتن در انتهای قرن [بیستم] درباره تداوم سلطه نیکاندیشانه آمریکا، جای خود را به واقعیت کنونی یعنی درگیریهای دائمی در داخل و خارج از کشور داده است.»
2ـ چین بزرگترین صادرکننده و عراق بزرگترین واردکننده
بر اساس اعلام معاونت بررسیهای اتاق بازرگانی تهران، پنج مقصد اول صادرات ایران در بهار ۹۸ به ترتیب به کشورهای عراق، چین، امارات، افغانستان و ترکیه بوده است. عراق با ۲ میلیارد و ۳۹۱ میلیون دلار در رتبه اول، چین با ۲ میلیارد و ۳۵۴ میلیون دلار در رتبه دوم، امارات با 1 میلیارد و ۵۵۵ میلیون دلار در رتبه سوم، افغانستان با ۵۱۳ میلیون دلار در رتبه چهارم و ترکیه با 382/3 میلیون دلار در رتبه پنجم قرار دارد. همچنین بررسی آمارهای روزانه گمرک نشان میدهد، بزرگترین صادرکننده به ایران، چین با ۲ میلیارد و ۲۷۵ میلیون دلار است. در جایگاه دوم این فهرست، امارات با صادرات یک میلیارد و ۵۳۵ میلیون دلار است و رده سوم این فهرست نیز در اختیار ترکیه با یک میلیارد و ۲۴۹ میلیون دلار است. ایران همچنین از هند در فصل بهار یک میلیارد و ۲۱۸ میلیون دلار وارد کرده است.
3ـ روحانی تنها کاندیدای ممکن ما بود!
«محمدجواد امام» فعال سیاسی اصلاحطلب و مدیر عامل بنیاد «باران» در اظهاراتی جالب گفته است: «مردم باید این را بدانند، هم در سال 92 و هم در سال 96 اصلاحطلبها در شرایطی پشت روحانی درآمدند که امکان معرفی یک چهره اصلاحطلب نبود و در واقع حسن روحانی تنها کاندیدای ممکن ما بود. همچنین شرایط کشور ایجاب کرد تا برای خروج از وضعیتی که آقای احمدینژاد ایجاد کرده بود، از حسن روحانی اعلام حمایت کنیم. در واقع جریان اصلاحات در آن برهه حساس، به جای اینکه به فکر منافع جریانی باشد، مصلحت نظام و کشور را در نظر گرفت تا به هر طریقی که ممکن است، از بحران عبور کنیم.» این در حالی است که عارف و جهانگیری از نیروهای مطرح اصلاحطلب در انتخابات بودند که به نفع حسن روحانی از صحنه انتخابات کنار رفتند.
4ـ ایران گام بعدی کاهش تعهدات را برخواهد داشت!
«سرگئی ریابکوف» نماینده ارشد روسیه در کمیسیون مشترک برجام در مصاحبه با خبرگزاری «اینترفکس» تأکید کرد، ایران قصد دارد دور تازه کاهش تعهدات خود در چارچوب برجام را آغاز کند. وی در بخش دیگری از اظهارات خود افزود: شرکتکنندگان در نشست وین توافق کردند تلاشهای لازم را برای بهرهمندی ایران از مزایای اقتصادی(در چارچوب برجام) به کار گیرند. وی با بیان اینکه درباره شرایط مربوط به توقیف کشتی حامل نفت ایران در جبلالطارق نیز بحث و گفتوگو شد، اضافه کرد: ایران و بریتانیا نتوانستند به درک مشترکی در این زمینه دست یابند. ریابکوف همچنین بر لزوم تکمیل پروژههای اراک، فردو و دیگر پروژههای قید شده در برجام علیرغم تحریمهای آمریکا تأکید کرد.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
⭕رویداد مهم امروز
✅ فرار بنی صدر و رجوی سردسته منافقان به فرانسه (1360 ش)
بعد از آنكه مجلس به خاطر همكاری بنی صدر، با گروهك منافقين، دامن زدن به تشنجات و درگيريها در كشور، كوتاهی در دفاع از مرزهای ايران در دوران جنگ و عدم ممانعت از تجاوز ارتش بعث عراق به مرزهای كشور، رای به عدم كفايت سياسی او داد و امام خمينی(ره) نيز، او را از رياست جمهوری عزل كردند، او مخفی شد و همواره توسط نامه و نوار، مردم را به شورش و آشوب دعوت ميكرد. اما زندگی مخفی او چندان به طول نيانجاميد و با مشت محكمی كه مردم با شركت در انتخابات رياست جمهوری و انتخاب محمد علی رجايی به عنوان رئیس جمهور ، بر دهانش كوبيدند، با حالت سرخوردگی و ذلّت تمام، همراه با مسعود رجوی سركرده منافقين و با چهره و لباس زنانه از كشور فرار كرد.همچنين پس از آنكه او در پاريس مستقر شد، مقامات فرانسه به تقاضاي ايران برای استرداد بنی صدر ترتيب اثر ندادند و او در آن جا با همكاري رجوی، تشكيلاتي بانام "شورای مقاومت" براي مبارزه با جمهوری اسلامي و سران آن تشكيل داد. عمر اين شورا چندان نپاييد و پس از چندی متلاشی شد.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
❇️مثل هميشه با مردم
هفته گذشته دو خبر مهم در رسانهها انتشار يافت كه هر دو جنبه دستوري داشت و از سوي رهبر معظم انقلاب صادر شده بود: 1ـ بازار را تنظيم كنيد. 2ـ با جنگلخواري در گلستان برخورد كنيد. اهميت اين دو خبر به گونهاي بود كه در بسياري از رسانهها بازتاب پيدا كرد. با اندكي تأمل و با رجوع به حافظه تاريخي و مرور سيره نظري و عملي حضرت آيتاللهالعظمي خامنهاي(مدظلهالعالي) در 30 سال گذشته، نمونههاي بسيار فراواني از اين جنس دستورها را ميتوان ملاحظه كرد.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
#خبر_ویژه
🔴 ایران و روسیه بزودی در خلیج فارس رزمایش برگزار می کنند
🔹بر اساس توافقات صورت گرفته ایران و روسیه در آینده نزدیک در منطقه اقیانوس هند (دریای مکران، تنگه هرمز و همینطور خلیج فارس) رزمایش برگزار می کنند. به زودی جلسات هماهنگی و طرح ریزی این رزمایش آغاز خواهد شد.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹 7 مرداد 1360: فرار بنی صدر از کشور
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔴 اثر صفر تحریمها بر نقش منطقهای ایران
🔻 #کنث_کاتزمان، تحلیلگر مسائل ایران در پژوهشکده کنگره آمریکابا نگارش یادداشتی در اندیشکده شورای آتلانتیک به چرایی ناکارآمدی تحریمها مینویسد:
🔹 ترامپ و مقامات جنگطلب وی از درک سادهترین واقعیتهای استراتژی و دکترین ایران بازماندهاند؛ تهران با توجه به موقعیت ژئوپلیتیک خود و تهدیدات بالقوه، فعالیتهای منطقهای را نقطه کانونی استراتژی و بازدارندگی خود میداند و امکان ندارد بهدلیل تحریمها یا در مذاکرات، به تعدیل سیاست کنونی خود تن بدهد.
🔸 بهدلیل آنکه تهران فعالیتهای منطقهای خود را بهعنوان نقطه کانونی استراتژی بازدارنده خود میداند، به صراحت میتوان گفت ایرانیها هرگز دست به تعدیل سیاستهای منطقهای خود درپی تحریمها یا درخواستهایی که در مذاکرات مطرح میشوند، نمیزنند.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
#سید_یاسر_جبرائیلی نوشت:
💰 جلوی تبدیل ریال به رمزارز و بالعکس را بگیرید...
🔻 با تصمیم هیئت دولت، استخراج رمزارزها بلامانع، اما استفاده از این رمزها برای مبادلات داخل کشور ممنوع شد. از تصمیم دولت مبنی بر ممنوعیت استفاده از رمزها برای مبادلات داخل کشور به شدت استقبال میکنیم.
🔸منتهی در این میان یک واقعیت و یک الزام وجود دارد. واقعیت این است که اگر فردی حاضر باشد در ازای دریافت رمزارز، کالایی را بفروشد، کاری از قانون و بخشنامه ساخته نیست، چرا که این مبادله، قابلیت رهگیری ندارد.
🔹اما الزامی که پیرو تصمیم هیئت وزیران باید ایجاد شود، جلوگیری از فعالیت صرافیهایی نظیر صرافی فرهاد و دیجی اکسچنج است که در حال تبدیل ریال به رمزارز و بالعکس هستند. این امکان کاملا وجود دارد و بانک مرکزی می تواند با مسدود کردن نقل و انتقالات به حسابهای مرتبط با فعالان تبدیل به رمزارز به ریال، این مصوبه را اجرایی کند. اگر این سیاست درست اجرا شود، می توان درباره استفاده از رمزارز برای واردات ارز و کالا سخن گفت.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
15.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴🎬 ابوبکر بغدادی که بود و چطور رهبر تروریستهای تکفیری شد؟/ همه چیزهایی که باید درباره «داعش» بدانیم
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir