🔻مرگ بر آمریکا یعنی مرگ بر بروکراسی و عوامل به بردگی کشیدن انسانها
🔻مرگ بر آمریکا در اصل یعنی «مرگ بر طاغوت»
🔻ریشۀ قدرت طاغوت، «سبک زندگی فردی» است؛ حتی اگر مؤمنانه باشد!
🔻وقتی ما از هم جدا هستیم، طاغوت شکل میگیرد
🔻مهمترین عامل به بردگی کشیدن انسانها چیست؟ سبک زندگی فردی!
👈🏼 سخنرانی مراسم ۱۳آبان - حوزه علمیۀ امیرالمؤمنین(ع)
ما هنوز در جامعۀ خودمان شکل زندگیِ اسلامی را معرفی نکردهایم، بلکه شکل زندگیمان در بسیاری موارد، غربی و غلط است؛ هرچند اجزای رفتاری، فکری و عقیدتیِ ما اسلامی باشد.
ما مرگ بر آمریکا میگوییم ولی نمیگوییم «آمریکا چگونه دارد دیگران را به بردگی میکشاند؟» حتی خودمان در برخی لایههای زندگی، از روشهای به بردگی کشاندن انسانها، استفاده میکنیم.
قرآن میفرماید: «اعْبُدُوا اللَّهَ وَ اجْتَنِبُوا الطَّاغُوتَ». امروز یکی از ابزارهای طاغوت و به بردگی کشیدن انسانها، بروکراسی غیرانسانی و روش حکمرانی غیرولایی است. تنها در روش حکمرانی ولایی است که به استقلال انسانها احترام گذاشته میشود.
ما باید ریشۀ مرگ بر آمریکا را درست کنیم، مرگ بر آمریکا یعنی مرگ بر بروکراسی، مرگ بر عوامل به بردگی کشیدن انسانها.
مهمترین عامل به بردگی کشیدن انسانها چیست؟ سبک زندگی فردی! حتی اگر این زندگی فردی دیندارانه هم باشد، موجب نجات انسانها نخواهد شد.
جامعه ما اگر ضد استکبار است، باید سبک زندگیاش، زمینهساز طغیان و ظلم نباشد. سبک زندگیِ فردی حتی اگر مؤمنانه باشد، طاغوتساز است. وقتی ما از هم جدا هستیم، طاغوت شکل میگیرد و در واقع ما خودمان طاغوت را تولید میکنیم.
باید سبک زندگی جمعی با تعاون و ایثارگری را تمرین کنیم و ترویج بدهیم و الا ضد طاغوت نیستیم. ایثار و اخلاق و همۀ بحثهای اخلاق اسلامی در متن یک زندگی جمعیِ جدی معنا پیدا میکند.
زندگی جمعی یک عبارتش میشود زندگیِ تعاونی که قرآن فرمود: «تَعاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَ التَّقْوى» این یک جلوه از آن تمدن اسلامی است که ما دنبالش هستیم. در این زندگی تعاونی، مالکیت فردی هست، ولی در کنارش روحیۀ ایثار و ازخودگذشتگی هم هست.
👤علیرضا پناهیان - ۱۴۰۰.۰۸.۱۳
https://eitaa.com/joinchat/66584576C899706cb7c
6.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 چرا در آموزش و پرورش، مثل بنیامیه دین را آموزش میدهیم؟!
🔻به مناسبت تسخیر لانه جاسوسی آمریکا
#تصویری
https://eitaa.com/joinchat/66584576C899706cb7c
21.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴مثل این که با حال ما کار دارند!
#اربعین_و_انتظار
🔸آیا ظهور واقعا نزدیک است؟
🔸اگر ما مردم را امیدوار کنیم که هفته بعد امام زمان میآید و آقا نیامد، مردم بیدین نمیشوند؟
🔸قیمت شهدای کربلا به چه بود؟ آیا ذرهای امید به زندهماندن امام حسین(علیهالسلام) داشتند؟
🎤حجتالاسلاموالمسلمین پناهیان
https://eitaa.com/joinchat/66584576C899706cb7c
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤️ آخرین حرف امام حسین(ع) قبل از شهادت ...
#استوری
https://eitaa.com/joinchat/66584576C899706cb7c
12.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✨اثر روضه بر نورانیت خانه
➕ روایتی جالب از علامه طباطبایی
#تصویری
https://eitaa.com/joinchat/66584576C899706cb7c
💌 کسی از صفر شروع نمیکند
#پیام_معنوی
https://eitaa.com/joinchat/66584576C899706cb7c
12.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⛔️ سر خدا کلاه نگذار!
#تصویری
https://eitaa.com/joinchat/66584576C899706cb7c
Panahian-Clip-VaghteBehtar.mp3
1.37M
🔻فرصت امروز رو بچسب؛ کار خوب رو به فردا ننداز!
➖وقت بهتر وجود نداره ...
#کلیپ_صوتی
https://eitaa.com/joinchat/66584576C899706cb7c
💌 ناامیدی بعد از گناه
#پیام_معنوی
https://eitaa.com/joinchat/66584576C899706cb7c
🔻مشکل اصلی جامعۀ ما که باید ریشهاش را در مدارس حل کنیم، چیست؟
🔻چرا نوجوانها در ابتدای سن تکلیف و آغاز دینداری، گروهگرا میشوند؟
🔻«مردمیشدن اقتصاد» در گروِ کار جمعی و فرهنگ زندگی جمعی است
🔻بسیج و خانوادهها، دنبال تربیت انسانهای «جمعگرا» باشند
👈🏼 همایش ملی بسیج دانش آموزی
ما امروز در بخشهای مختلف کشورمان مشکلات زیادی داریم؛ در اقتصاد، در مسألۀ خانواده، بالارفتن سن ازدواج، افزایش آمار طلاق، کاهش فرزندآوری و...
آیا ریشۀ همۀ این مشکلات، در اعتقادات یا اخلاقیات مردم یا در تواناییهای دشمن است؟ نه؛ نقطۀ کانونی مشکلات ما این است که «ما زندگی و کار جمعی بلد نیستیم و نمیخواهیم جمعی زندگی و فعالیت کنیم.»
ناتوانی در زندگی جمعی و قوی بودن فردیت در جامعه باعث شده که آمار طلاق بالا برود. نمیتوانیم با هم و در کنار هم زندگی کنیم لذا در زندگی خانوادگی هم دچار ضعف هستیم.
دلایل بسیاری در دین وجود دارد که بر زندگی جمعی دلالت دارد. حکمت اصرار دین بر نماز جماعت و عبادت جمعی چیست؟ زندگی دینی، اقتصاد هم دارد. در کدام مسجد، کار اقتصادیِ جمعی انجام میشود؟
چرا ما بههم اعتماد نمیکنیم و بهجای اینکه پولمان را در بانک بگذاریم، با هم، یک کارگاه تولیدی راه نمیاندازیم؟ چرا تعاونی در کشور ما ضعیف است؟ چون در زندگی جمعی ضعف داریم.
چرا نوجوانها در ابتدای سن تکلیف و آغاز دینداری، گروهگرا میشوند؟ حتماً یک طراحی حکیمانه پشت سر آن هست. هدف خدا از خلقت انسان و رشد و سعادت او، در زندگی جمعی است نه زندگی فردی.
همۀ نهادهایی که در تعلیم و تربیت نوجوانان و دانشآموزان دخیل هستند باید به جمعگرایی نوجوانان توجه کنند و آنها را برای زندگی جمعی تربیت کنند و زمینههای لازم را در جهت رشد مهارتهای زندگی جمعی بچهها فراهم کنند.
مدارس باید محل تجربۀ زندگی جمعی باشد. امروز مدارس ما کارمندپرور هستند و دانشآموزانی تربیت میکنند که یک دانش یا مهارتی را بیاموزند تا بتوانند در جایی استخدام بشوند. درست است که یک کارمند خوب، وظایف خودش را انجام میدهد اما اکثرا نسبت به جمع، احساس مسئولیت ندارد.
بسیج، نهادی است که باید به دنبال تربیت افراد جمعگرا باشد. خانواده هم در جمعگرایی بچهها بسیار مؤثر است، ولی معمولاً در خانوادهها به زندگی جمعی اهمیت داده نمیشود بلکه دائماً از بچهها انتظاراتی دارند که بیشتر فردگرایی را در آنها تقویت میکند.
اگر به دانشآموز و نوجوان، مهارتها و آداب زندگی جمعی یاد داده نشود فرهنگ کار جمعی در جامعۀ ما ایجاد نمیشود. یک کار موفق از طریق گروه انجام میشود و گروه بدون ارتباط، شکل نمیگیرد.
امروز اقتصاد بحث اول کشور است و تنها راه حل مشکلات اقتصادی این است که اقتصاد مقاومتی اجرا شود، اقتصاد مقاومتی هم یعنی اقتصاد مردمی. برای مردمی شدن اقتصاد هم غیر از کار جمعی و فرهنگ زندگی جمعی، راهی وجود ندارد.
با تکی کار کردن، جامعه نجات پیدا نمیکند، باید خود را برای جامعهسازی آماده کنیم. بر سر افراد جدا از هم، هر بلایی میشود آورد ولی اگر با هم متحد باشیم و به هم کمک کنیم قدرتی خواهیم داشت که زور هیچ کسی به ما نمیرسد.
👤علیرضا پناهیان - ۱۴۰۰.۰۸.۳۰
👈🏼 متن کامل:
Panahian.ir/post/7085
https://eitaa.com/joinchat/66584576C899706cb7c