@BayaneNab-سال نمای زندگی شهید مدافع حرم حمید سیاهکالی مرادی.pdf
228.1K
🌷سیره شهدا🌷
🔺موضوع 👇👇🔺
🔖 سال نمای زندگی شهید مدافع حرم حمید سیاهکالی مرادی
🌷در کوچه ما پیر مردی بود که اختلال حواس داشت. همیشه صندلی اش را دم در می گذاشت و می نشست داخل کوچه. هر وقت حمید به این پیر مرد می رسید، خیلی گرم با او سلام و علیک میکرد. اگر سوار موتور بود، توقف می کرد و بعد از سلام و احوال پرسی گرم حرکت می کرد.
📎 #ماه_محرم
📎 #سیره_شهدا
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
@BayaneNab-شیوه های پاسداشت ادب-3 نسبت به رسول خدا صل الله علیه وآله.pdf
327.3K
✳️ سوژه سخنرانی ✳️
🔺موضوع👇👇
📌شیوه های پاسداشت ادب-3 نسبت به رسول خدا
🔰خداوند در قرآن کریم به طور صریح وظایف مسلمین را نسبت به پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله بیان داشته است که تمام عمر پر برکت خویش را به هدایت مردم پرداخت و در طول عمر خویش بسیار تلاش نمود تا عرب غرق در جهل را هدایت کند، اعرابی که حتی از سادهترین مفاهیم ادب بیبهره بودند، به طوری که گاه پیامبر صلی الله علیه و آله را با صدای بلند مخاطب قرار میدادند و حرمت ایشان را نگاه نمیداشتند.
📎 #ماه_محرم
📎 #سوژه_سخنرانی
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
📆 تقویم روز
📌 پنجشنبه
☀️ 19 مرداد ۱۴۰۲ هجری شمسی
🌙 23 محرم 1445 هجری قمری
🎄10 آگوست 2023 میلادی
📎 #تقویم
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
✳️هر روز یک آیه✳️
🔺موضوع 👇👇🔺
🔰ب) آثار تقوای فردی-6
۶. نزول انواع برکات در سایه ی تقوای جمعی
وَلَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرَىٰ آمَنُوا وَاتَّقَوْا لَفَتَحْنَا عَلَيْهِمْ بَرَكَاتٍ مِنَ السَّمَاءِ وَالْأَرْضِ وَلَٰكِنْ كَذَّبُوا فَأَخَذْنَاهُمْ بِمَا كَانُوا يَكْسِبُونَ
و اگر اهل شهرها و آبادیها ایمان می آوردند و پرهیزکاری پیشه می کردند. یقیناً [درهای] برکاتی از آسمان و زمین را بر آنان می گشودیم ولی [آیات الهی و پیامبران را] تکذیب کردند، ما هم آنان را به کیفر اعمالی که همواره مرتکب می شدند [به عذابی سخت] گرفتیم. (اعراف ۹۶)
توضیح: آموزه های قرآنی بیانگر این حقیقت است که تقوا از منظر عاملان آن به دو شاخه ی تقوای فردی و جمعی تقسیم می شود تقوای جمعی به معنای آن است که جمع انسانها مراقب خود بوده و اجازه ندهند تا حرکت عمومی جامعه از راه حق منحرف شود. به عبارت دیگر، تقوای اجتماعی به معنای تحقق خدامحوری در حرکت عمومی جامعه است. قرآن کریم این حقیقت را به همه ی انسانها گوشزد می کند که در پرتو تقوای جمعی، مشمول الطاف خاص خداوند شده و برکات آسمانها و زمین بر آنان سرازیر می گردد .
حدیث امام صادق : تَعَوَّذُوا بِاللَّهِ مِنْ سَطَوَاتِ اللَّهِ بِاللَّيْلِ وَ النَّهَارِ؛ قُلْتُ لَهُ وَ مَا سَطَوَاتُ اللهِ؟ قَالَ: الْأَخْذ عَلَى الْمَعَاصِي؛ پناه ببرید به خداوند از خشم شدید پروردگار، پرسیدم: و آن چیست؟ فرمود: این که بندگان را به خاطر 'گناهشان مجازات کند.
کافی : ج ۲ ص ۲۶۹ ج6
📎 #ماه_محرم
📎 #هر_روز_یک_آیه
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
✳️حدیث ناب✳️
🔺موضوع👇👇🔺
🔰پایههای اصلی شُکر-1
بیانات؛ شرح حدیث از مقام معظم رهبری مدظله در ابتدای جلسه درس خارج فقه
وَ عَن اَبی عَبدِ الله (عَلَیهِ السَّلام) اِنَّهُ قالَ مَن اَنعَمَ اللهُ عَلَیهِ نِعمَةً فَعَرَفَهَا بِقَلبِهِ وَ عَلِمَ اَنَّ المُنعِمَ عَلَیهِ اللهُ فَقَد اَدّى شُکرَها وَ اِن لَم یُحَرِّک لِسانَهُ وَ مَن عَلِمَ اَنَّ المُعاقِبَ عَلَى الذُّنوبِ اللهُ فَقَدِ استَغفَرَ وَ اِن لَم یُحَرِّک بِهِ لِسانَه.(۱)
مَن اَنعَمَ اللهُ عَلَیهِ نِعمَةً فَعَرَفَهَا بِقَلبِهِ وَ عَلِمَ اَنَّ المُنعِمَ عَلَیهِ اللهُ فَقَد اَدّى شُکرَها
بنا بر این [روایت] شکر دارای این دو پایهی اصلی است: اوّل اینکه انسان بداند که این نعمت از خدا است؛ مثل قارون نگوید که «اِنَّما اوتیتُه عَلیٰ عِلم»؛(۲) قارون خیال می کرد که او است که این ثروت را برای خود جمع کرده است؛ می گفت: توانستهام، جمع کردهام، مال خودم است. [مثلاً] کسی مقامی دارد، می گوید: بله، استعداد داشتم، زرنگ بودم، توانستهام، به دست آوردهام، به کسی هم مربوط نیست؛ این ضدّ شکر است. شکر این است که بداند -ما بِکُم مِن نِعمَةٍ فَمِنَ الله-(۳) اگر استعدادی هم انسان دارد، مال خدا است؛ اگر همتی هم به خرج داده، متعلّق به ذات اقدس باری تعالی است؛ اگر امکانات جور شده است، اگر توفیقی هم پیش آمده است -توفیق، یعنی جور شدن امکانات، پیش آمدن امکانات؛ چون گاهی انسان همهی هنرها را هم به خرج می دهد امّا امکانات جور نمی شود، توفیق پیش نمیآید- باز متعلّق به خدا است، صُنع الله است؛ [اگر] اینها را انسان بداند -به حقیقت دانستن و عَن ظهر القلب(۴)- همین که انسان بداند این نعمت مال خدا است و «من» وجود ندارد، پایهی اوّل شکر است. این خُیَلاء(۵) است، تصوّر باطل است که انسان گمان کند که او است که با هنر خودش این موفّقیّت را، این امکان را، این پول را، این مقام را، این وجهه را، این محبوبیّت را، این علم را، به دست آورده است؛ نخیر، از خدا است. این پایهی اوّل شکر.
منبع: پايگاه اطلاعرساني؛ KHAMENEI.IR به آدرس: https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=45936
۱) تحفالعقول، ص ۳۶۹؛ «از امام صادق (علیه السّلام) نقل شده که فرمود: هر که خدایش نعمتى دهد و آن را به قلب بشناسد و بداند که نعمتبخش خدا است، شکرش را گذاشته، هر چند زبان به شکر نگرداند، و هر که بداند کیفردهندهی گناهان خدا است، آمرزش خواسته، هر چند به زبان استغفار نکند.»
۲) سورهی زمر، بخشی از آیهی ۴۹؛ «... تنها آن را به دانش خود یافتهام ...»
۳) سورهی نحل، بخشی از آیهی ۵۳؛ «... هر نعمتى که دارید از خدا است ...»
۴) باور قلبی داشتن
۵) خودخواهی و تکبّر
📎 #ماه_محرم
📎 #نکته_ناب
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
✳️ احکام ✳️
🔺موضوع👇👇🔺
🔰استفتاء از محضر مقام معظم رهبری حفظه الله
احکام طهارت-مس اسماء و آیات الهی س 153.
س.آیا جایز است که زن حائض گردنبندی را به گردن بیندازد که نام مبارک پیامبر(صلّی الله علیه وآله) بر آن نقش شده است؟
ج. اشکالی ندارد.
س.آیا حرمت مسّ نوشته های قرآن بدون وضو اختصاص به موردی دارد که در قرآن کریم باشد، یا شامل مواردی که نوشته قرآنی در کتاب دیگری یا تابلو یا دیوار و غیر آن ها هم باشد، می گردد؟
ج. حرمت مسّ کلمات و آیات قرآنی بدون وضو اختصاص به قرآن کریم ندارد. بلکه شامل همه کلمات و آیات قرآنی می شود، هرچند در کتاب دیگری یا در روزنامه ، مجله، تابلو، و غیر آن ها باشد.
📎 #ماه_محرم
📎 #احکام
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯