نشریه اخبار و تحلیلهای دوشنبه ۲۲ آبانماه ۱۴۰۲.pdf
478.2K
#تحلیل_سیاسی_روز
🗞 نشریه روزانه داخلی معاونت سياسی نمايندگی ولیفقيه در سپاه.
🔰 اهم عناوین امروز:
🔹گزارش روز: الگوی انقلاب اسلامی؛ مسیر نجات منطقه
🔹 حرف روز: عبور غرب از زلنسکی!
🔹 اخبار کوتاه: اعدام سه عضو گروهکهای تروریستی در زاهدان
🔹 اخبار: این جنگ حماس را قدرتمندتر میکند
🔹 وظیفه ما ایجاد فضای گفتوگو و وحدت است
🔹 شکستی که ترمیم شدنی نیست!
📎 #ماه_ربیع_الثانی
📎 #تحلیل_سیاسی
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
📆 تقویم روز
📌سهشنبه
☀️ ۲۳ آبان ۱۴۰۲ هجری شمسی
🌙 ۲۹ ربیع الثانی ۱۴۴۵ هجری قمری
🎄 14 نوامبر 2023 میلادی
📎 #تقویم
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
✳️هر روز یک آیه✳️
🔺موضوع 👇👇🔺
🔰گناهان و رذایل اخلاقی
۴. مسخره کردن و تحقیر دیگران
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا يَسْخَرْ قَوْمٌ مِنْ قَوْمٍ عَسَىٰ أَنْ يَكُونُوا خَيْرًا مِنْهُمْ وَلَا نِسَاءٌ مِنْ نِسَاءٍ عَسَىٰ أَنْ يَكُنَّ خَيْرًا مِنْهُنَّ ۖ وَلَا تَلْمِزُوا أَنْفُسَكُمْ.
ای اهل ایمان! نباید گروهی گروه دیگر را مسخره کنند، شاید مسخره شدهها از مسخره کنندگان بهتر باشند، و نباید زنانی زنان دیگر را [ مسخره کنند] شاید مسخره شدهها از مسخره کنندگان بهتر باشند و از یکدیگر عیب جویی نکنید (حجرات، ۱۱)
توضیح: یکی از ناپسندترین صفات اخلاقی، تمسخر و طعنه زدن به دیگران است که ریشه در تکبر و خود بزرگ بینی دارد. و در آیهی مذکور به دلیل نهی از تمسخر دیگران اشاره شده آن اینکه شاید مسخره شوندگان از رتبهی بهتری نسبت به مسخره کنندگان نزد خداوند برخوردار باشند. قرآن مسخره کردن را صفت جاهلان میداند؛ زیرا تنها کسی که فضل و مراتب انسانها را از دریچه ی تقوا نبیند و به امتیازات موهوم دنیوی دل خوش سازد، افراد فرودست خود را مورد طعنه و استهزاء قرار میدهد. شایان توجه است که مصداق مطرح شده در این آیه تمسخر گروهی از مؤمنان نسبت به اقوام دیگر میباشد. این امر از سویی نشان دهندهی رواج بیشتر [این نوع تمسخر] از دیرباز تاکنون است و از سوی دیگر، به پیامدهای بیشتر آن نسبت به تمسخر فردی اشاره دارد.
حدیث: پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله: «مَنْ أذل مُؤمِناً أَذَلَّه الله؛ کسی که مؤمنی را خوار شمارد، خدا او را ذلیل خواهد کرد.»
امالی طوسی : ص ۱۸۲ ح ۳۰۶
هر روز با قرآن و عترت ص ۲۹۸
📎 #ماه_ربیع_الثانی
📎 #هر_روز_یک_آیه
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
✳️حدیث ناب✳️
🔺موضوع👇👇🔺
🔰بیان نکاتی درباره ازدواج توسط مقام معظم رهبری مدظله-4
وَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه وآله تَنَاكَحُوا تَكْثُرُوا فَإِنِّی أُبَاهِی بِكُمُ الْأُمَمَ يَوْمَ الْقِيَامَةِ حَتَّى بِالسِّقْطِ1
پیامبر خدا(صلّیاللهعلیهوآله) فرمودند: ازدواج كنيد تا جمعيت شما افزون شود؛ زيرا من در روز قيامت، به وجود شما، حتّى به فرزندان سقط شده تان، بر ساير امّتها مىبالم.
نکتهی سوم این است که بنای کار ازدواج، بر سازش دختر و پسر است؛ باید با هم بسازند. این «با هم بسازند»، معنای خیلی عمیقی دارد. من یکوقت خدمت امام رفتم، ایشان میخواستند خطبهی عقدی را بخوانند؛ تا من را دیدند، گفتند شما بیا طرف عقد بشو. ایشان برخلاف ما - که طول و تفصیل میدهیم و حرف میزنیم - عقد را اول میخواندند، بعد دو، سه جملهی کوتاه صحبت میکردند. من دیدم ایشان پس از اینکه عقد را خواندند، رویشان را به دختر و پسر کردند و گفتند: بروید با هم بسازید. من فکر کردم، دیدم که ما این همه حرف میزنیم، اما کلام امام در همین یک جملهی «بروید با هم بسازید»، خلاصه میشود! حالا ما هم عرض میکنیم که شما دختران و پسران، بروید با هم بسازید. سازش، اصل است. هر چیزی که با ساختن عروس و داماد، دختر و پسر، زن و شوهر منافات دارد، بایستی بیگانه تلقی بشود. این را اصل قرار بدهید، تا انشاءاللَّه خداوند متعال برکاتش را بر شما نازل کند.
1) عوالی اللئالی، ابن ابی جمهور احسائی، ج 3، ص 286 ؛ السرائر الحاوی لتحرير الفتاوی، ابن ادریس حلی، ج 2، ص 518 ؛ بحار الأنوار، علامه مجلسی، ج 100، ص 220 ؛
منبع: پايگاه اطلاعرساني؛ KHAMENEI.IR به آدرس: https://farsi.khamenei.ir/newspart-index-old?2323&mid=1&npt=8#12472
📎 #ماه_ربیع_الثانی
📎 #نکته_ناب
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
✳️ احکام ✳️
🔺موضوع👇👇🔺
🔰استفتاء از محضر مقام معظم رهبری مدظله
احکام طهارت - احکام نجاست
س. لکه خونی که گاهی در تخم مرغ یافت می شود، چه حکمی دارد؟
ج. محکوم به طهارت است، ولی خوردن آن حرام است.
پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
https://www.leader.ir/fa
📎 #ماه_ربیع_الثانی
📎 #احکام
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
✳️نکته ناب✳️
🔺موضوع👇👇🔺
🔰وعَجِّلْ فَرَجَهُم
برای بعضی مومنین این سوال در ذهنشون ایجاد شده که: عبارت «وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ» كه پس از صلوات بر محمد و آل محمدصلی الله علیه وآله فرستاده میشود، آیا در احادیث معصومان علیهم السلام وارد شده و مَنصوص است و یا از چیزهایی است كه علاقه مندان و ارادتمندان به آقا امام زمان علیه السلام، خودشان، پس از صلوات، آن را اضافه كرده اند؟ در پاسخ به این پرسش، به حدیث زیر توجه كنید كه امام صادق علیه السلام میفرمایند: «مَنْ قالَ بَعدَ صَلوةِ الْفَجْرِ و بَعدَ صَلوةِ الظُّهرِ اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد و اَلِ مُحَمَّد و عَجِّل فَرَجَهُمْ لَمْ یمُتْ حَتَّی یدْرِكَ الْقَائِمَ مِن اَلِ مُحَمَّدصلی الله علیه وآله؛ هر كس پس از نماز صبح و نماز ظهر بگوید: «اللّهم صلّ علی محمّد و آل محمّد و عجّل فرجهم»، از دنیا نمیرود مگر آنكه قائم آل محمدصلی الله علیه وآله را درك میكند.»
آری:
همه هست آرزویم كه ببینم از تو رویی
چه شود كه بینوا هم برسد به آرزویی
منبع: مجله مبلغان، شماره82.
1. سفینة البحار، حاج شیخ عباس قمّی، ج 2، ص 49.
📎#ماه_ربیع_الثانی
📎 #نکته_ناب
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯