✳️هر روز یک آیه✳️
🔺موضوع 👇👇🔺
🔰گناهان و رذایل اخلاقی
۶. تهمت
وَمَنْ يَكْسِبْ خَطِيئَةً أَوْ إِثْمًا ثُمَّ يَرْمِ بِهِ بَرِيئًا فَقَدِ احْتَمَلَ بُهْتَانًا وَإِثْمًا مُبِينًا (١١٢ )
و هر کس مرتکب خطا یا گناهی شود، سپس آن را به پاکدامن بیگناهی نسبت دهد بی تردید بهتان و گناهی آشکار بر دوش گرفته است. (نساء ، (۱۱۲)
توضیح: تهمت از آشکارترین مصادیق هتک آبروی دیگران و از جملهی بزرگترین گناهان کبیره است؛ زیرا در خود، گناهان دیگری چون دروغ و سخن از روی نادانی و ... را نیز در بر دارد. این گناه مهمترین حربهی مقابلهی دشمنان با صالحان در طول تاریخ بوده است. این خود به تنهایی برای زشتی و ناپسندی این عمل کفایت میکند جهالت، حسادت، ضعف زبونی از عوامل تهمت زدن است. مطابق آیات و روایات، خداوند مجازات بسیار سنگینی برای تهمت زنندگان در دنیا و آخرت قرار داده است. پیامدهای شوم این رذیلهی اخلاقی بسیار است. از آن جمله میتوان به زوال ایمان، برهم خوردن روابط انسانی، خواری و رسوایی در دنیا و آتش سوزناک جهنم اشاره کرد. به همین دلیل خداوند به مؤمنان فرمان داده است تا فعل برادر دینی خود را حمل بر صحت نموده و از سوءظن و تجسس نسبت به وی پرهیز نماید.
حدیث: امام صادق علیه السلام: «البُهْتانُ عَلَى البَرِيءِ أَثْقَلُ مِنَ الجبالِ الرّاسیاتِ [بزرگی گناه] تهمت به بیگناهان از کوههای استوار سنگین تر است.
خصال: ص۴۸ح ۲۱۳.
هر روز با قرآن و عترت ص 300.
📎 #جمادی_الاولی
📎 #هر_روز_یک_آیه
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
✳️حدیث ناب✳️
🔺موضوع👇👇🔺
🔰ارزش و امتیاز عظیم معلم در اسلام
اگر روایاتی که درباب معلم است مطالعه شود، از دیدگاه اسلام، حقایقی برای انسان دربارهی تعلیم و تربیت روشن میگردد. مثلاً فرض بفرمایید در روایتی از رسول گرامی اسلام صلیاللَّهعلیهوآلهوسلم نقل شده است که فرمود: «ان اللَّه و ملائکته»؛ خدا و فرشتگان «حتی النملة فی جُحرها»؛ حتی مورچگان و خلاصه تمام آفرینش و خلایق «یصلون علی معلم الخیر»(1) بر معلمان نیکی و درود میفرستند. این، امتیاز بسیار عظیمی است. یا در روایتی دیگر از همان بزرگوار است که «همهی خلایق و فرشتگان و جاندران عالم، برای معلمین استغفار میکنند.» (2)معنای این جملات چیست؟ تعلیم و آموزش دادن مگر از نظر اسلام چقدر ارزش دارد؟
وقتی که پیغمبر، «معاذبنجبل» را برای ادارهی مردم یمن و پیاده کردن اسلام در بین آنها به آن سرزمین میفرستاد، توصیههایی به او کرد. از جمله توصیههای آن حضرت این بود که «و بث فی الناس المعلمین.»(3) معلمین را در بین مردم منتشر کن؛ یعنی معلمین در میان مردم بروند و به آنان بیاموزند. این، جزو پایههای اولی است؛ یعنی آنجا که اسلام برای اول بار میخواهد وارد شود و جامعه را اداره کند، یکی از کارهای اساسیاش میدان دادن به معلمین در بین مردم است. در روایتی دیگر، این گونه آمده است: سه نفرند که اگر کسی به آنها اهانت کند، منافق است - یعنی به این تعبیر که «هیچ کس به آنها اهانت نمیکند مگر منافق.» - اولی یک امر تشریفی است و به عنوان یک ارزش تشریفی در اسلام است: «ذو شیبة فی الاسلام»؛ کسی که در اسلام و در راه اسلام، عمرش را به سر آورده و محاسنش را سفید کرده است. دومی که مسألهی مهمی است، «امام مقسط»؛ رهبر و پیشوای عادل. و سومی «معلم الخیر»؛ معلم آموزندهی نیکیها؛ یعنی همان که درس و سواد و دین و دانش را به مردم میآموزد. اهانت به او، عملی است که هیچ کس آن را مرتکب نمیشود، مگر منافق (4). این قدر ارزش تعلیم و تربیت و معلم در جامعه بالا رفته است. این، نکتهی بسیار مهمی است.
1) فضل العالم على العابد كفضلی على أدناكم إن الله و ملائكته و أهل السماوات و الأرض حتى النملة فی جحرها و حتى الحوت فی الماء ليصلون على معلم الناس الخير.
پیامبر (صلی الله علیه وآله) فرمودند: برتری دانشمند بر عابد چون برتری من بر كم مرتبهترین شماست، بدرستی كه خداى عز و جل و فرشتگان او و اهل آسمانها و زمينها حتى مورچه در سوراخ خود و حتى ماهى در آب بر كسى را كه به مردم نيكى آموزد، درود می فرستند..
منیه المرید،شهیدثانی، ص 100 المناقب،ابن شهرآشوب،ج 4،ص204 عوالی اللآلی،ابن ابی جمهور،ج1،ص 359
بحارالأنوار،مجلسی،ج61،ص244
منبع: پايگاه اطلاعرساني؛ KHAMENEI.IR به آدرس: https://farsi.khamenei.ir/newspart-index-old?2323&mid=1&npt=8#4762
📎 #جمادی_الاولی
📎 #نکته_ناب
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
✳️ احکام ✳️
🔺موضوع👇👇🔺
🔰استفتاء از محضر مقام معظم رهبری مدظله
احکام طهارت - احکام نجاست
س. پوستی که گاهی از لبها، دست ها و یا پاها جدا می شود، محکوم به طهارت است یا نجاست؟
ج. پوست نازکی که خود بخود از دستها، لبها، پاها و سایر قسمتهای بدن جدا میشود، محکوم به طهارت است.
پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
https://www.leader.ir/fa
📎 #جمادی_الاولی
📎 #احکام
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
مبلغان 295.pdf
7.36M
#ماهنامۀ_مبلغان
#شماره_295
#جمادیالاولی
📚در ماهنامه مبلغان، میهمان ما باشید!👇
🌐https://eitaa.com/m_moballeghan
✳️نکته ناب✳️
🔺موضوع👇👇🔺
🔰كم خوری
ملاّ صدرا میگفت: چون بخشی از گناهان، نتیجه پرخوری و شكم پروری است، باید در صرف غذا امساك كرد. و همواره این شعر سعدی را میخواند:
اندرون از طعام خالی دار
تا در آن، نُور معرفت بینی
و خود ملاّصدرا در شبانه روز، یك وعده غذا میخورد و غذایش فرقی با غذای طلاّب نداشت و فصل تابستان به صرف مقداری میوه اكتفا میكرد. او با آنكه از بزرگترین علمای عصر خود بود، با سادگی زیست میكرد؛ هر كس كاری با او داشت، میتوانست در هر ساعتی از روز بدون واسطه او را ببیند و مشكلش را با وی در میان بگذارد.
منبع: مجله مبلغان، شماره64
1. سیمای فرزانگان، ج3، ص453.
📎 #جمادی_الاولی
📎 #نکته_ناب
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
@BayaneNab-آموزش نماز به فرزندان با توجه به سیره معصومین علیهم السلام-3.pdf
238.4K
✳️منبر کوتاه ✳️
🔺موضوع👇👇
📌آموزش نماز به فرزندان با توجه به سیره معصومین علیهم السلام-3
🔰در دین اسلام و سیره معصومین علیهم السلام اسلام دین اعتدال بوده، در تمام موارد، از افراط و تفریط به دور است. انسان افراطی مانند رانندهای عصبانی و عجول است که وسیله نقلیهاش بر اثر فشار زیاد، معیوب میشود و خود وی نیز به مقصد نمیرسد و چه بسا در میانه راه به واسطه سرعت زیاد، خود و وسیله نقلیهاش را نابود کند.
📎 #جمادی_الاولی
📎 #منبر_کوتاه
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯