✳️هر روز یک آیه✳️
🔺موضوع 👇👇🔺
🔰 فضائل و کمالات اخلاق
۱ شکر
وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ ﴿۷﴾
وَقَالَ مُوسَى إِنْ تَكْفُرُوا أَنْتُمْ وَمَنْ فِي الْأَرْضِ جَمِيعًا فَإِنَّ اللَّهَ لَغَنِيٌّ حَمِيدٌ ﴿۸﴾
و نیز یاد کنید هنگامی که پروردگارتان اعلام کرد: اگر سپاس گزاری کنید، قطعاً [ نعمت ] خود را بر شما می افزایم، و اگر ناسپاسی کنید، بی تردید عذابم سخت است. (۷) و موسی [ به بنی اسرائیل] :گفت اگر شما و همهی مردم روی زمین کافر شوید زیانی به خدا نمی رسد؛ زیرا خدا بی نیاز و ستوده است . (۸) (ابراهیم)
توضیح: پس از ذکر عوامل اصلی رشد اخلاقی، در این مجال به مهمترین فضایل اخلاقی فردی و اجتماعی اشاره می.شود. یکی از این فضایل شکرگزاری در برابر خداوند است. بازتاب شکر در پرورش روح انسان بسیار زیاد است؛ زیرا از سویی عظمت پروردگار را در یاد انسان تقویت نموده و از سوی دیگر، وی را به بهره گیری صحیح از نعمتها فرا میخواند. شکر در حقیقت آمیختهای از ستایش زبانی پروردگار و استفاده ی صحیح از نعمتهای او میباشد. سنت حتمی پروردگار این است که شکرگزاران را از نعمتهای بیشتری در دنیا بهره مند سازد. آیهی بعد نیز بیانگر این است که فایدهی شکر تنها به خود بندگان رسیده و خدا نیازی به آن ندارد.
حدیث: امام على علیه السلام: «شُكرُ كُلِّ نِعْمَةِ الوَرَعُ عن مَحارم اللهِ؛ شکر هر نعمتی پرهیز کردن از حرامهای خداوند است.
مشكاة الأنوار: ص ۳۵ .
هر روز با قرآن و عترت ص۲۴۹
📎 #ماه_صفر
📎 #هر_روز_یک_آیه
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
✳️حدیث ناب✳️
🔺موضوع👇👇🔺
🔰نزول جبرئیل بر حضرت زهرا علیها السلام بعداز پیامبر صل الله علیه وآله
نزول جبرئیل بر حضرت زهرا علیهاسلام بعد از پیامبرصل الله علیه وآله
بیانات مقام معظم رهبری مدظله در دیدار مداحان اهل بیت علیهم السلام
دربارهی عظمت شأن زهرای اطهر، صدّیقهی طاهره (سلام الله علیها) زبان ماها خیلی قاصر و ناقص است؛ قرآن و حدیث صحیح دربارهی این بزرگوار سخن دارد، مدیحه دارد که برای ذهن ما و فکر کوته ما فهم این مدیحهها هم احتیاج به تأمّل و دقّت دارد. این روایت را که امام بزرگوار هم یک وقتی نقل کردند که جبرئیل بعد از وفات و رحلت پیغمبر بر حضرت زهرا میآمد و نازل میشد، روایت صحیحی است؛ به سند این روایت ما نگاه کردیم؛ سند معتبر و در نهایت اعتبار است و جای هیچ تردیدی نیست که جبرئیل میآمد. عبارت این است: وَ کانَ یَأتیها جَبرَئیلُ علیه السّلام فَیُحسِنُ عَزاءَها عَلَی اَبیها؛ به زبان امروز ما، مرتّب میآمد به حضرت زهرا برای رحلت پیغمبر تسلیت میگفت؛ وَ یُطَیِّبُ نَفسَها؛ آرامش میداد به آن بزرگوار؛ وَ یُخبِرُها عَن اَبیها وَ مَکانِه؛ خبر میداد که پیغمبر در چه وضعی است، در چه حالی است؛ در عالم برزخ، در محضر حیّ ودود، مقامات عالی پیغمبر را نشان میداد و برای فاطمهی زهرا (سلام الله علیها) تصویر میکرد؛ وَ یُخبِرُهَا بِما یَکونُ بَعدَها فِی ذُرِّیَّتِها؛ ماجراهای فرزندان حضرت را هم که در آینده پیش میآید -ماجرای امام حسن، ماجرای کربلا، ماجرای ائمّه (علیهم السّلام) و ماجرای حضرت ولیّعصر (ارواحنا فداه) را- برای حضرت نقل میکرد؛ وَ کَانَ عَلیٌّ علیه السّلام یَکتُبُ ذَلِک؛ (۱) امیرالمؤمنین هم مینشست، اینها را مینوشت؛ این خیلی مسئلهی مهمّی است.
بنا به نقل قرآن، جبرئیل یک بار در طول تاریخ بر غیر پیغمبری نازل شده: اَرسَلنا اِلَیها روحَنا فَتَمَثَّلَ لَها بَشَراً سَوِیّا؛(۲) اگر مراد از روح -که البتّه این هم محلّ اختلاف است- در ماجرای حضرت مریم، جناب جبرئیل (علیه السّلام) باشد، خدای متعال [فقط] یک بار بر [کسی] غیر پیغمبر جبرئیل را فرستاده؛ بقیّهی ملائکه نازل شدهاند و مکرّر اتّفاق افتاده که ملائکه آمدهاند؛ [امّا] جبرئیل فقط یک بار؛ امّا برای حضرت زهرا: وَ کانَ یَأتیها جَبرَئیل؛ بحث یک بار و دو بار نیست، [بلکه] جبرئیل مرتّب میآمد و شرفیاب میشد خدمت حضرت زهرا (سلام الله علیها)
1) الكافي (ط - الإسلامية)، ج۱، ص: ۴۵۸؛ بصائر الدرجات في فضائل آل محمد صلى الله عليهم، ج۱، ص: ۱۵۴؛ بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج۲۲، ص: ۵۴۵؛
2)سوره مبارکه مريم آیه ۱۷
منبع: پايگاه اطلاعرساني؛ KHAMENEI.IR به آدرس:
https://farsi.khamenei.ir/newspart-index?mid=1&npt=8#105671
📎 #ماه_صفر
📎 #نکته_ناب
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
✳️ احکام ✳️
🔺موضوع👇👇🔺
🔰استفتاء از محضر مقام معظم رهبری مدظله
احیاء مناسبتهای دینی- مراسم عزاداری
س . استفاده از آلات موسیقی مانند اُرگ (از آلات موسیقی و شبیه پیانو است) و سنج و غیر آن ها در مراسم عزاداری چه حکمی دارد؟
ج. استفاده از آلات موسیقی، مناسب با عزاداری سالار شهیدان نیست و شایسته است مراسم عزاداری به همان صورت متعارفی که از قدیم متداول بوده برگزار شود.
پايگاه اطلاعرساني؛ KHAMENEI.IR استفتائات، به آدرس:
https://farsi.khamenei.ir/treatise-index
📎 #ماه_صفر
📎 #احکام
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
✳️نکته ناب✳️
🔺موضوع👇👇🔺
🔰حدود محبت و اظهار علاقه به فرزند
با اینكه در اسلام سفارش فراوانی مبنی به اظهار علاقه نسبت به كودكان شده است، اما این مهرورزی و علاقه نباید مصالح واقعی را تحت الشّعاع قرار بدهد، بلكه باید با اظهار محبتِ مهار شده، با كودكان رفتار كرد؛ چرا كه در برخی از موارد، باعث فدا شدن مصالح بزرگ تری میشود و یا موجب سوء استفاده كودك و در اصطلاح عامیانه «لوس شدن» او میگردد. باید توجه داشت نوازشهای بدون حدّ و حصر و خارج از حد اعتدال، پیامدهای سوئی را در روان كودك بر جای میگذارد كه پر توقّعی، زود رنجی، ضعف در برابر مشكلات، ناامیدی، عقده حقارت، سرخوردگی از اجتماع و بسیاری فشارهای روانی دیگر، زاییده ارتباطات مهرآمیز افراطی با كودك است. امام باقرعلیه السلام در این راستا میفرماید:
«شَرُّ الْآبَاءِ مَنْ دَعَاهُ الْبِرُّ اِلَی الْاِفْرَاطِ وَ شَرُّ الْاَبْنَاءِ مَنْ دَعَاهُ التَّقْصِیرُ اِلَی الْعُقُوقِ؛ بدترین پدران، كسی است كه در نیكی كردن [از حدّ اعتدال خارج شود و] به زیاده روی بگراید و بدترین فرزندان، فرزندی است كه در اثر كوتاهی پدر و مادر [در انجام وظیفه، كاری كند كه] به عاق والدین دچار شود.»
منبع: مجله مبلغان، شماره79
📎#ماه_صفر
📎 #نکته_ناب
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
@BayaneNab-آداب معاشرت پیامبر گرامی اسلام صل الله علیه واله-5.pdf
215.7K
✳️منبر کوتاه 1✳️
🔺موضوع👇👇
📌آداب معاشرت پیامبر گرامی اسلام صل الله علیه وآله-5
🔰در ارتباطات اجتماعی چنانچه هنگام سخن گفتن بوی بد از دهان شخص متصاعد شود، علاوه بر دوری و تنفر از او، شاید این کار نشانه بی ادبی نیز باشد؛ از اینرو در فرهنگ اسلامی به این امر اهمیت ویژهای داده شده است ...
📎 #ماه_صفر
📎 #منبر_کوتاه
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
@BayaneNab-خاطراتی از كرامات، عنایات و حالات حضرت رضا علیهآلافُ التحیةِ والثَّناء.pdf
323.2K
✳️ سوژه سخنرانی 1✳️
🔺موضوع👇👇
📌خاطراتی از كرامات، عنایات و حالات حضرت رضا علیهآلافُ التحیةِ والثَّناء
🔰او میگوید: «در دربار مأمون شایع شده بود كه حضرت رضاعلیه السلام از دنیا رفته است، امّا از آن جا كه در صحت این خبر شك داشتم، برای صحت و سقم آن به دربار رفتم. در میان خادمان مأمون غلامی به نام صبیح دیلمی وجود داشت كه مورد وثوق و اطمینان مأمون بود. وی هنگامی كه مرا دید گفت:
📎#ماه_صفر
📎 #سوژه_سخنرانی
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
شعر شهادت امام علی بن موسی الرضا علیهماالسلام.pdf
173.4K
▪️مرثیه و مدیحه▪️
🔺موضوع 👇👇🔺
🚩شعرشهادت امام علی بن موسی الرضا علیهما السلام
🏴ناله اي بر لبم از فرط تقلا مانده
سوختم از عطش و چشم به در وامانده
باز دلتنگ جوادم كه در اين شهر غريب
به دلم حسرت يك گفتن بابا مانده
📎 #ماه_صفر
📎 #مرثیه_و_مدیحه
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
@BayaneNab-قبول ولایتعهدی توسط امام رضاعلیه السلام؛ سازش یا جهاد از درون؟.pdf
406.5K
✳️ سوژه سخنرانی 2✳️
🔺موضوع👇👇
📌قبول ولایتعهدی توسط امام رضاعلیه السلام؛ سازش یا جهاد از درون؟
🔰برخی افراد و سیاسیون قلم به دست برای اثبات صحیح بودن سخن و حرفهای خویش، با وام گرفتن از تاریخ سیاسی اسلام و خصوصاً تاریخ معصومینعلیهم السلام سعی در تأیید حرفها و نظریات خود دارند.و آن را پیشنهاد و مطرح می کنند.
📎#ماه_صفر
📎 #سوژه_سخنرانی
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
📆 تقویم روز
📌 شنبه
☀️ ۲۵ شهریور ۱۴۰۲ هجری شمسی
🌙 ۳۰ صفر 1445 هجری قمری
🎄16 سپتامبر 2023 میلادی
✨ مناسبت روز :
. شهادت امام رضا علیهالسّلام (۲۰۳ هـ.ق)
📎 #تقویم
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
✳️هر روز یک آیه✳️
🔺موضوع 👇👇🔺
🔰 فضایل و کمالات اخلاقی
۲. اخلاص
قُلْ إِنَّمَا أَنَا بَشَرٌ مِثْلُكُمْ يُوحَىٰ إِلَيَّ أَنَّمَا إِلَٰهُكُمْ إِلَٰهٌ وَاحِدٌ ۖ فَمَنْ كَانَ يَرْجُو لِقَاءَ رَبِّهِو فَلْيَعْمَلْ عَمَلًا صَالِحًا وَلَا يُشْرِكْ بِعِبَادَةِ رَبِّهِ أَحَدًا
بگو: جز این نیست که من هم بشری مانند شمایم که به من وحی می شود: بر این که معبود شما فقط خدای یکتاست؛ پس کسی که لقاء پروردگارش را امید دارد، باید کاری شایسته انجام دهد و هیچ کس را در پرستش پروردگارش شريك نكند. (كهف ۱۱۰)
توضیح: ارزش گذاری هر عمل، بیش از کیفیت انجام آن، به نیت آن بستگی دارد. از این رو، پاک کردن عمل از انگیزه های غیرالهی، اهمیت بسیاری دارد.
مهم ترین آثار اخلاص در روایات، امداد الهی، موفقیت، جاری شدن حکمت در قلب و زبان و محبوبیت نزد مردم بیان شده است. نقطه ی مقابل اخلاص، ریا و خودنمایی است که از ضعف و حقارت درونی افراد نشأت میگیرد. اخلاص تنها در عباداتی چون نماز و روزه خلاصه نمیشود؛ بلکه تمام شئون زندگی روزمرهی انسان، چون لباس پوشیدن و ... - را نیز در بر میگیرد. گفتنی است اخلاص مراتبی دارد که والاترین آن، ویژهی اولیای الهی است که عبادت را نه برای رسیدن به بهشت یا دوری از دوزخ؛ بلکه تنها برای خود خداوند انجام میدهند.
حدیث: پیامبر اکرم صلی الله علیه و اله: «ما أَخْلَصَ عَبْدُ للهِ عَزَّوَجَلَّ أَرْبَعِينَ صَباحاً إِلا جَرَتْ يَنابيعُ الْحِكْمَةِ مِنْ قَلْبِهِ عَلي لِسانِهِ؛
هیچ بندهای برای خدا چهل روز اخلاص نورزید؛ مگر این که چشمه های حکمت از قلبش، بر زبانش جاری گردید.
عیون اخبار الرضا : ج ۲ ص ۳۲ح۱۶۹
هر روز با قرآن و عترت ص۲۵۰
📎 #ماه_صفر
📎 #هر_روز_یک_آیه
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
✳️حدیث ناب✳️
🔺موضوع👇👇🔺
🔰توحید، پایه و اساس دین
لَمَّا وَافَى أَبُو الْحَسَنِ الرِّضَا ع نَيْسَابُورَ وَ أَرَادَ أَنْ يَخْرُجَ مِنْهَا إِلَى الْمَأْمُونِ اجْتَمَعَ عَلَيْهِ أَصْحَابُ الْحَدِيثِ فَقَالُوا لَهُ يَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ تَرْحَلُ «۳» عَنَّا وَ لَا تُحَدِّثُنَا بِحَدِيثٍ فَنَسْتَفِيدَهُ مِنْكَ وَ كَانَ قَدْ قَعَدَ فِي الْعَمَّارِيَّةِ فَأَطْلَعَ رَأْسَهُ وَ قَالَ سَمِعْتُ أَبِي مُوسَى بْنَ جَعْفَرٍ يَقُولُ سَمِعْتُ أَبِي جَعْفَرَ بْنَ مُحَمَّدٍ يَقُولُ سَمِعْتُ أَبِي مُحَمَّدَ بْنَ عَلِيٍّ يَقُولُ سَمِعْتُ أَبِي عَلِيَّ بْنَ الْحُسَيْنِ يَقُولُ سَمِعْتُ أَبِي الْحُسَيْنَ بْنَ عَلِيٍّ يَقُولُ سَمِعْتُ أَبِي أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ عَلِيَّ بْنَ أَبِي طَالِبٍ ع يَقُولُ سَمِعْتُ النَّبِيَّ ص يَقُولُ سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ حِصْنِي فَمَنْ دَخَلَ حِصْنِي أَمِنَ مِنْ عَذَابِي قَالَ فَلَمَّا مَرَّتِ الرَّاحِلَةُ نَادَانَا بِشُرُوطِهَا وَ أَنَا مِنْ شُرُوطِهَا.
ترجمه: از اسحق بن راهويه مروى است كه گفت چون حضرت رضا (ع) بنيشابور آمد و خواست كه از نيشابور بسوى خراسان و نزد مأمون بيرون رود اصحاب حديث گرد او اجتماع كرده و عرض كردند يابن رسول اللَّه تو از نزد ما كوچ ميكنى و حديث نميكنى ما را بحديثى كه ما آن حديث را از تو استفاده و ضبط كنيم آن جناب در ميان عمارى نشسته بود سر از عمارى بيرون كرد و فرمود از پدرم موسى بن جعفر (ع) شنيدم كه ميفرمود از پدر بزرگوارم جعفر بن محمد شنيدم كه ميفرمود از پدر بزرگوارم محمد بن على شنيدم كه ميفرمود از پدر بزرگوارم على بن الحسين شنيدم كه ميفرمود از پدر بزرگوارم حسين بن على شنيدم كه ميفرمود از پدر بزرگوارم على بن ابى طالب (ع) شنيدم كه ميفرمود از رسول خدا (ص) شنيدم كه ميفرمود از جبرئيل (ع) شنيدم كه ميگفت از خداوند عز و جل شنيدم كه ميفرمود لا اله الا الله قلعه من است پس هر كسى داخل شود در قلعه من ايمن است از عذاب من و چون راحله قدرى راه پيمود آن جناب فرمود بشروط لا اله الا الله و منم از شروط لا اله الا الله
منبع: پايگاه اطلاعرساني؛ KHAMENEI.IR به آدرس: https://farsi.khamenei.ir/newspart-index?mid=10&npt=8#68235
📎 #ماه_صفر
📎 #حدیث_ناب
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
✳️نکته ناب✳️
🔺موضوع👇👇🔺
🔰توجه عاطفی بیشتر به دختر-1
اسلام بین دختر و پسر تفاوت نمیگذارد و ملاك برتری را در «تقوا» میداند؛ چرا كه پسر شدن نوزاد، در اختیار كسی نیست و خداوند است كه به هر كس بخواهد، دختر و به هر كس كه خواست، پسر میدهد. مهم، این است كه فرزند، «سالم و صالح» باشد. قرآن كریم میفرماید:
«یهَبُ لِمَنْ یشاءُ إِناثاً وَ یهَبُ لِمَنْ یشاءُ الذُّكُورَ أَوْ یزَوِّجُهُمْ ذُكْراناً وَ إِناثاً وَ یجْعَلُ مَنْ یشاءُ عَقیماً إِنَّهُ عَلیمٌ قَدیرٌ»؛ «خداوند به هر كه بخواهد، دختر و به هر كه بخواهد، پسر میدهد و یا پسر و دختر را با هم به وی عطا میكند و آن كه را بخواهد، نازا میكند. به درستی كه او دانای تواناست.»
رسول خداصلی الله علیه وآله میفرماید:
«نِعْمَ الْوَلَدُ الْبَنَاتُ مُلْطِفَاتٌ مُجَهِّزَاتٌ مُؤْنِسَاتٌ مُبَارَكَاتٌ مُفَلِّیاتٌ؛
دختران چه فرزندان خوبی هستند! مهربانی كنندگان، آماده به خدمت رسانی، یار و غمخوار [اعضاء خانواده] ، با بركت و پاكیزه كننده [در خانواده برای پدر و مادر] .»
منبع: مجله مبلغان، شماره79
شوری / 49.
مستدرك الوسائل، میرزا حسین نوری، بیروت، مؤسسة آل البیت لاحیاء التراث، چاپ دوم، 1408 ق، ج 15، ص 115؛ وسائل الشیعة، ج 15، ص 100؛ الفروع من الكافی، ج 2، ص 82.
📎#ماه_صفر
📎 #نکته_ناب
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
@BayaneNab-آداب معاشرت پیامبر گرامی اسلام صل الله علیه وآله-6.pdf
241.4K
✳️منبر کوتاه ✳️
🔺موضوع👇👇
📌آداب معاشرت پیامبر گرامی اسلام
صل الله علیه وآله- ۶
🔰 از جمله مصادیق بارز الگو گیری از زندگی و سیره رسول اکرمصلیاللهعلیهوآله آداب مسافرت ایشان است. سفر بخشی از زندگی انسان بوده که موجب کسب فوائد بسیاری از جمله انبساط خاطر انسان، تجربه اندوزی، عبرت گرفتن و آشنا شدن با آداب و رسوم سایر اقوام میگردد؛ اما وقتی سفر فواید و آثار خود را بجا میگذارد که آداب سفر در سیره رسول اکرمصلیاللهعلیهوآله را بدانیم و عمل کنیم.
📎#ماه_صفر
📎 #منبر_کوتاه
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯